![]() |
#4711 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Cytat:
A co do odbijania to ja odbijam tylko na leżąco na moich kolanach, tyle co go przekręcę i od razu mu się odbija. ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- śliczny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4712 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja nie raz na prawdę mam dość takiego "karmienia" bo cycek jeden, drugi, potem butelka to czasu schodzi strasznie dużo, zwłaszcza, że cyckiem się bawi, a ja bym chciała go nakarmić i iść na spacer albo cokolwiek, ale nie raz jak się z nim położę to całkiem mi się podoba taka forma bliskości. leżymy sobie, przytulamy się, synio co jakiś czas odrywa się od cycka, wpatruje we mnie wielkimi maślanymi oczami niczym kot ze schreka i szeroko uśmiecha zapominając o mleku które zgromadził w buzi i nie połknął a ja łapie pieluchę i ścieram stróżki z policzka. pogadamy chwilę i znowu łapie cycka.. Cytat:
![]() w SR kiedyś na jakiejś prezentacji położna miała zdjęcie dzieciaczka z pełnym zachwytem na buzi i mówi, że tak właśnie starsze dziecko reaguje na pierś. na co oczywiście odezwał się mój tż: to na pewno jest chłopak! ![]() ![]() ![]() ja nie raz z łóżka nawet nie mogę wstać, a jak już to z pokoju już nie udaje mi się wyjść ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie daję na siedząco, nie chcę mu niczego przyspieszać. od jakiegoś czasu leżąc na boku unosi główkę "podrzucając ją" do przodu, ale to tylko w poszukiwaniu cycka. jak noszę go przodem do świata i czasem usiądę z nim na chwilę jest w pozycji półleżącej ciągnie główkę do przodu, jak noszę na rękach i odkładam do łóżeczka to też główka rwie się do przodu jakby chciał powiedzieć że nie chce leżeć, chce wstać. ale o ile odkładania czy pozycji na boku nie uniknę o tyle innych sytuacji staram się mu nie stwarzać. mi się nie spieszy żeby już się podnosił ![]() nie myślałam o pepti bo jakoś ufam tej pediatrze. teraz mam tego hippa i otwarty bebilon ha, który nam nie podszedł. poczekam parę dni jak się Jakub przyzwyczai na dobre do hippa i spróbuję dać jeszcze ten bebilon ha bo nie mam pewności czy na pewno nie podszedł czy po prostu jakieś problemy brzuszkowe się wtedy przyplątały, ale jeśli ten bebilon nie podszedł to pepti podejdzie? bo to też bebilon. ja cały czas mam nadzieję, że niedługo będziemy próbować zwykłego mleka a ja nabiału, bo skazy nikt u nas nie stwierdził, nie było żadnych wysypek. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4713 |
Zadomowienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Dziewczyny zostało mi ok 35 rybek Bioaron K+D jak któraś chce to oddam, my przeszlysmy juz na sama D. Odezwijcie sie na PW bo chwilowo nie mam czasu nadrobić wątku niestety
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4714 |
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Oki pojedzeni wyspani - jedziemy na centrum a pozniej spacer ..!! Och taka ladna pogoda slonko swieci jest ok 22stopnj wiec jak na Bergen jest upalnie hihi. Wiec nje kisimy sie w domku - jak wroce to nadrobie.
Buziaki i Milej Soboty ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4715 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
To pisałam ja- matka która od 4 miesięcy NIE przespała ciągiem 4 godzin ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Słodziak mały ![]() Kasia Emilianek też przesłodki i bardzo do Ciebie podobny ![]() Ja też się w takim razie córą mą pochwalę ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4716 | |||
Zakorzenienie
|
Co do nosidełek to ja kupiłam zwykłe wisiadełko za 25 zł, ale jest mi potrzebne tylko i wyłącznie do sklepu który mam pod sobą, tylko musze iść od drugiej strony bloku. Więc własciwie i tak go niosę zeby nie wisiał a wisi tylko przy płaceniu za zakupy. Ogólnie jest w nim max 15 minut
![]() Jeśli miałabym nosić dziecko dłużej to tylko w ergonomicznych czyli drogich ![]() Moje dziecko prawie cały dzień spi ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moje są bez sensu, poprostu z głupoty, bo brak słów więc zastępuje "przecinkami" ![]() ![]() Cytat:
Dziub w spacerówce ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4717 |
Zakorzenienie
|
LunaO - za 11 dni skonczy 3 miesiące. Ma 72cm i prawie 8kg. Dziś od 7 do 13 nie chciał wcale cyca, wył, ślinił się i pożerał ręce i każdą napotkaną zabawkę. Masakra jakaś.
Edytowane przez OtTakaJa Czas edycji: 2013-07-06 o 13:08 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4718 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do historii to dramatyczna fakt... zdjęcia też okropne i wzruszające. jednak jak dla mnie troche przesadzone np. z pierścionkiem na ręcę, czy jak dzieci trzymają... przecież to nieżyjący dzidziuś nie lalka... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4719 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kinia ![]() Jaki on duży ![]() Kobietki mam kolejne pytanko: Jakie macie nożyczki do obcinania pazurków ? Bo ja mam jakieś z canpola ale są do ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4721 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
czyli jak? on sie podciaga??? slicznego masz syneczka ![]() ![]() nooo, moje lakomstwo wydalo jego slodka tajemnice ![]() a na lody zapraszam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() musze z Michalem brac prysznic, wieszac pranie, bo na cyca musi miec oko nieustannie ![]() ![]() choc ja czesem przespie te 4 godziny + ![]() Kinga słodziak ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bylam u fryzjera ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4722 | |||
Wtajemniczenie
|
hejka!
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja czasem odbijam na siedząco, bo wtedy w 90% nam się udaje. Ale czekam max pół minutki, więc nie siedzi długo. I jest przeważnie szybciutko piękne "beeee", którego dorosły chłop by się nie powstydził ![]() Na ramieniu rzadko odbija. Co do skazy - no chyba tak... Od dobrych kilku dni buzia wygląda pięknie, ja nie jem nabiału, tych mięs i wielu innych rzeczy. I chyba poczekam jeszcze kilka dni i po jednej rzeczy spróbuję wprowadzać. Zaczęłam od jabłka wczoraj wieczorem. Kiedy by u Krzysia wyszło, gdyby miał alergię? Marzę o pomidorku ![]() Śliczny odwrócony Marcelek ![]()
![]() |
![]() |
#4723 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() fajniutka ![]() ![]() ale duży ![]() i widzę, że oball w roli głównej ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4724 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do fryzjera to zazdroszcze i owszem, takie małe przyjemności są potrzebne ![]() ![]() Cytat:
![]() A co do czasu to ja tak ze 3 dni czekałam ale podobno wysypka może się nawet później pojawić. Taka naprawde paskudna wysypka pojawia się u nas po mleku, a np.po pomidorze czy truskawkach skóra jest taka szorstka na buzi ale nie aż tak jak po mleku. I patrze przede wszystkim czy mała brzuszek boli i jaką kupę robi. Po truskawkach kupa była baaardzo śluzowata :/ Luna: piękny kawaler i jaki już duży! Edytowane przez Villga Czas edycji: 2013-07-06 o 16:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4725 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4726 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4727 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- dobra obiecany kawal. Park. Siedzi sobie babcia na laweczce i ma woreczek z orzeszkami. idzie glodny student. babcia go zagaduje. chlopcze a nie chcialbys moze orzeszkow?? Student jak wiadomo wiecznie glodny, nie odmowi. Aleze oczywiscie babciu. Przysiadl sie do babci. zjadl jeden orzeszek drugi orzeszek trzeci orzeszek. i w pewnym momencie pyta babci. babciu a skad te orzeszki? na to babcia: a z toffifie wyjadlam ![]()
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png Edytowane przez Ptaszysko16 Czas edycji: 2013-07-06 o 17:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4728 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a Marcelek fiuu fiuu jakie oczka ![]() Cytat:
![]() ![]() pogrubione - no identyko jak u mnie , ino moj z butli ![]() Cytat:
![]() no i jaka LaLunia ![]() ![]() Cytat:
![]() qrde nei wiem czy wina ''profilu'' ale tez mi sie zdaje ze nie za duza ta spacerowka :d co nie zmenia faktu ze wyglada w niej Bosko ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ufff nadrobilam ![]() - co do pozycji siadajacej - moj siedzi u mnie na nogach kiedy ja leze i mam je podniesione - i juz probuje sie spinac i odrywa wtedy tlow od moich nog - ogolnie mam Silacza - zasakuje mnie bo chce robic takie rzeczy ktorych jeszcze nie powinien .... ![]() aaaa i pyta Lece 11.08 Mlody bedzie mial niecale 5miesiecy - gondola jest prawie na styk dla niego - i tak sie wslanie zastanawialam nad zwieciem spacerowki - jest ona serio serio mega duza i sa pasy wiec ew bd mogla go nimi przypiac i sie rozkalda na plasko - myslicie ze bede mogla - ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4729 |
Raczkowanie
|
Jak już się
![]()
![]() |
#4730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też jestem zadowolona z tego, że ładnie przesypia całe noce, tylko teraz patrzę bardziej na to, ile zjada i jak często ze względu na to, że tak mało przybrał - przez półtora miesiąca 600g tylko ale główkę trzyma fajnie. A chyba ślinka mu po bródce cieknie ![]() Jej zaczynam się martwić. Mój dwa tygodnie starszy od Kacperka Maludy a główki chyba nigdy tak jeszcze nie podniósł. Kmagg ćwiczysz z Maksiem podnoszenie główki? Jak wam idzie? Ale jestem padnięta. Prawie cały dzień dzisiaj na polu. Najpierw plewiłam a potem tż woził piasek pod żurawinę a ja rozsypywałam. Ale chyba się trochę opaliłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4731 | |
Kniaginia
|
Witam
![]() Nogi mi odpadają od łażenia. A, wczoraj Róża skończyła 3 m-ce ![]() I nie tylko Krakowianki ![]() Ale lodów z Kazimierza Dolnego nie kojarzę, choć jest mi Kazimierz bliski. Moderna, Luna, Villga, super fotki dzieci ![]() Cytat:
![]() Ja na siedząco Róży nie trzymam, tylko robię kołyskę - dziecko oparte o mnie plecami, pół leżąco. Tak kazała rehabilitantka. I jak Róża jest w tej "kołysce", to czasem głowę odrywa ode mnie. Ale przytrzymuję ją. A dziś leżała w gondoli i gdy chciałam jej założyć czapkę i podnieść w tym celu jej głowę to się zdziwiłam, bo nie musiałam podnosić. Sama podniosła i dała sobie czapę założyć ![]() Tommee pippee czy jak to się pisze. ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() aaaaaaaaaa ![]() ![]() no nic ide fiku miku do spania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kasia a u Ciebie żadnego wieloryba nie widzę ![]() A mi niestety nie pasuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4734 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Śliczna damusia
![]() A jaki duży ten Dziub! ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ![]() 2 - wiesz, ale ja łażę po parku i zawsze coś wpierdzielam, więc bilans nawet na plus może wyjść ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4735 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Lunka, nasz Młody też juz strasznie chce siadać. A jak się go złapie za rączki to od razu główka sztywno i sie pieknie podnosi ![]() ![]() A co do siedzenia na kolanach to tylko w taki sposób by jednak się opierał o mnie. Choć on i tak czasami próbuje się odrywać i siadać ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4736 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas aktualnie jest awantura. nawet wyboje nie pomagają ![]() aż się cieszę, że konkubent dziś był podczas "akcji", bo oczywiście to nie możliwe żeby jego dzieć (uwielbiający spacery) dostawał histerii w wózku... możliwe ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() dla Róży za 3 miechy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4737 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nasz bardzo nie lubił leżeć na brzuszku... a my pomimo tego, że wiedzielismy że powinno sie zmuszać kilka razy dziennie, to jednak w zasadzie odpuszczaliśmy bo nie lubimy gdy płacze (wiem, najgorsze możliwe wytłumaczenie ale w nieskończonośc oczywiście bysmy nie odpuszczali ![]() ![]() ![]() ![]() Tak więc wydaje mi się, że martwić trzeba się wtedy gd dziecko pomimo częstego leżenia na brzuszku nie chce trzymac glowy, bo to chyba mogłoby świadczyć o słabym napieciu mięśniowym ![]()
![]() |
![]() |
#4738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak pojadę z nim teraz na kontrolę wagi to się wypytam pediatry co i jak |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4739 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do karmienia i w ogóle ilosci czasu poswiecanego dziecku to zgadzam sie z Tobą -choc pewnie niektóre myslą ze nie powinnam sie wypowiadac bo moje dziecko nie jest az tak absorbujące i nie wisi na cycku tyle co wasze to jednak to 3 moje dziecko i tez karmione bedzie długo ,wiec jak na razie łącznie mam za sobą 3 lata i 4 mies.karmienia -bez butelek,bez smoczków - i moge powiedziec ze czasem takie "uwiązanie "jest przytłaczające to jednak warto -pomijając aspekty zdrowotne - to niezapomniane doświadczenie ...no i nie trwa wiecznie .... Cytat:
![]() ![]() córa -piękna ![]() śliczny i fajniutki ![]() albo ogromniasty Dziub albo maluteńka spacerówka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() i co? wszystko sie da jak sie chce... ![]() Cytat:
moze spróbuj . Cytat:
![]() Cytat:
fajnutki ![]() jak pisałam -moi najsarsi faceci na rybach a my z Ninką i Roszkiem w parku od 12 do 20 ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4740 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:53.