![]() |
#4711 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Absolutnie niczego nie traktuję jako zarzut-staram się z całych sił opanowywać tę sytuację kiedy mam Likę, inne dzieci i jeszcze wciąż płaczącego Szkraba...zobaczymy jak to będzie dalej....dam znać
![]()
#4712 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Nie. R. bywa "tylko" poważna, albo rozdrażniona, ale obrażona na szczęście nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4713 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I zaczynają się zabawy w chowanego, ale już nie takie jak wcześniej... Najgorzej, że się chowa tam gdzie lepiej żeby nie wchodził ( najczęściej za szafkę z telewizorem gdzie jest pełno kabli) i dziś jak już po raz enty go stamtąd zabierałam, odsuwałam, utrudniałam przejście oczywiście cierpliwie za każdym razem tłumacząc, że nie wolno itd. itp. jego to zaczęło bawić i na złość albo leciał wspinać się na schody albo włazić za ten nieszczęsny telewizor albo do kwiatka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4714 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4715 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4716 |
Zadomowienie
|
Agunia widzę, że Lu też broi ile wlezie hehe spryciula!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4718 | |||
Zadomowienie
|
Widziałam się z Mandi
![]() ![]() A Zosia zachowała się dokładnie tak, jak właśnie opisujecie - jak anioł. Siedziała grzecznie w wózku (sic!) ponad godzinę, podczas gdy my piliśmy kawę. I tylko uśmiechała się zagadywana. Do tej pory nie mogę wyjść z szoku. Oczywiście ten medal ma i swoją drugą stronę: poproszona, by pokazała zęby, patrzyła się na nas jak na wariatów. Bo albo jest super grzeczna, ale i nie "współpracuje", albo czuje się swobodnie, prezentuje (np. babci) swoje umiejętności, ale i humory miewa wtedy potężne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4719 | ||
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ---------- Cytat:
To jego ulubione miejsce w kuchni. Ja go wynosze, on pokazuje focha i robi dalej to samo. Mial etap lezenia na podlodze i plakania ze mu na cos nie pozwalam, teraz po prostu olewa zakazy i dalej robi to samo. Ew. zaczyna sie smiac. Zwlaszcza jak zlapie cos zakazanego, leci usmiany przez pol mieszkania i tylko czeka az ktos go bedzie gonic. Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4720 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() My od 2 godzin (trochę ponad) na nogach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4722 |
Zakorzenienie
|
my od 6
![]() A wiecie jak ja tego nie lubię. Moja bratowa mówi " ale ta twoja Iga to grzeczna, chciałabym żeby Krysia taka była " no ku@&%*. Tyle że oni przyjadą raz na miesiąc na godzinę, dziecko zainteresowane sytuacją, zainteresowane innym małym dzieckiem to co ma płakać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- W ogóle Iga ma ostatnio fazę, bo wdrapuje się na łóżko - oczywiście muszę jej pomóc bo ma za krótkie nogi - i każe mi ze sobą leżeć. I tarza się po całym łóżku i chce się przytulać. Ot z samotnika zrobiła się milusińska. |
![]() ![]() |
![]() |
#4723 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() my od 6.30 na nogach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4724 |
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() za Nami wstrętna nocka, Mała o 2 zaczęła wymiotować....zrobiła to ciągu godziny chyba ze 4 razy, potem zasnęła na długo i o 5 znowu miała mdłości, ale nie miała już czym wymiotować....na szczęście nie płakała wcale tylko zaraz zasypiała... wobec tego spała do 7.40, wyglądała mi na zupełnie zdrową, więc dałam jej normalnie poranne mleko, ale niestety w drodze do żłobka w nosidle znowu zwymiotowała tym mlekiem na wszystko wokół i na mnie, zadzwoniłam do koleżanki i do żłobka nie poszłyśmy, obserwuję ją.....ale na pewno nie czuje się całkiem dobrze, bo nie chce nic jeść-makaron be, chrupki be, chlebek be.... nie wiem czy to grypa żołądkowa, czy jakieś zatrucie ![]() kupkę robiła całkiem normalną, więc naprawdę nie wiem.... ale humor dopisuje-na szczęście...
#4725 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() współczuję nocnych "atrakcji" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4726 |
Wtajemniczenie
|
mam nadzieję, że jej już minęło....
mam wyrzuty, bo zostawiłam szfową/współpracownicę samą ze zgrają maluchów...ale wyjścia nie miałam.... Mała za to dziś dużo pije....
#4727 |
Rozeznanie
|
hej no dziś to miałam co nadrabiać, kawy mi zabrakło
![]() Karolka az mi się serce ścisnęło jak przeczytałam o tym chłopcu ja bym chyba nie mogła pracować w żłobku bo bym wszystkie te dzieci tuliła naraz. Faktycznie jest tak jak dziewczyny piszą. Wojtuś zawsze zostaje albo z nami albo z moją mamą. Raz mieliśmy sytuację ze musiał godzine zostac z dziadkiem, którego widzi raz na 2 tygodnie powiedzmy. Dopóki była babcia i dziadek mały rozgadany, rozbiegany wszystko super, babcia wyszła - absolutne wyciszenie, dziadek wziął na rączki i przez prawie godzinę podziwiał widoki za oknem ![]() Mamy nowe słowo - kiedy odpinam małego z fotelika w samochodzie zawsze mówię do niego "wysiadka" - a mały powtarza "katkatka" ![]() A tak w ogóle to moje dziecko uwielbia jezdzić w swoim nowym foteliku i pluje sobie w brodę że dopiero teraz go kupiliśmy. Oczywiście wszyscy mi mówili jak to tyłem przecież nic nie będzie widać będzie płakał - i co? I siedzi tyłem dość wysoko ma całą tylną szybę tylko dla siebie i jest zachwycony - nawet zaczepia innych kierowców na światłach ![]() Zdrówka dla Lilutki Edytowane przez allebazi Czas edycji: 2013-09-26 o 08:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4728 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Hej! A ja zajadam owsianke. Tynia poszla do tesciow na caly dzien
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Karolka, oby Lilce.predko przeszlo ![]() U nas dzis przerwa nocna trwajaca godzine. Wyciszalo tylko trzymanie raczki. Utrudnione to jest, bo brak szczebelkow w lozeczku tyrustyczny wymusil pochylanie sie w bardzo niewygodnej pozycji. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4729 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Mu wlasnie jemy sobie sniadanko ![]() Karolka współczuje strasznie nocy ![]() ![]() Jak juz jesteśmy w temacie żłobka, to ja niezbyt bym chciała aby moim synem zajmowała sie opiekunka, która zajmuje sie tam rowniez swoim dzieckiem (karolka to nie jest do Ciebie aluzja tylko moja luzna refleksja). Miałabym ograniczone zaufanie do takiej osoby ale mogę sie mylić. Na szczescie u nas nie ma prawa być taka sytuacja. Dziecko opiekunki musi być w innej grupie i ona sie niż w czasie przy zajmować nie moze.
#4730 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() może w państwowych żłobkach/przedszkolach są takie zasady, ale ten żłobek, to malutka organizacja, mamy teraz max.8 dzieci, a od 1.10 będzie tylko 5+Lilka, więc i wymagania są całkiem inne ![]() Lilka drzemie
![]() |
#4731 |
Zakorzenienie
|
Moje dzieci jeszcze śpią
![]() Byliśmy wczoraj u znajomych, wróciliśmy po 22-teraz mam odsypianie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Wtajemniczenie
|
Lilka śpi już ponad 2h!! nie ma gorączki, ale to oznacza że ewidentnie jest osłabiona...
#4733 |
Zakorzenienie
|
Allebazi katatka jest cudna
![]() ehehe to go dziadek nieźle "zahipnotyzował" ![]() Mój jutro od 9 zostaje z moją mamą i teściową. Moja będzie do 12 bo idzie do pracy. Ciekawe czy teściowa go okiełzna ![]() Chyba jeszcze do mnie nie dociera że mnie tyle w domu nie będzie ![]()
![]() |
#4734 | |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4735 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a na co dostał ten antybiotyk??
![]() |
#4736 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja mama mi kiedyś zaproponowała, że weźmie małego na kilka dni do swojej siostry - ale się nie zgodziłam. I to jest głównie mój problem - mały z moja mama akurat jest na co dzień pewno by było ok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4737 |
Zakorzenienie
|
hej
u nas pada od rana, spacer jest pod znakiem zapytania. Dep, Mandi super, że się spotkałyście! Karolka zdrówka dla Lili. M. nauczyła się pięknie mówić słowo "cześć". Wcześniej wymawiała je dość niewyraźnie, teraz jest to piękne, idealne "cześć". Pękam z dumy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4738 | |
Zakorzenienie
|
ale mam dzisiaj masakryczną migrenę
![]() Cytat:
![]() Ja wczoraj Lu nauczyłam łapać się za głowę na hasło "boli głowa" ![]() poza tym mamy marudę, bo właśnie ostro wyżyna się jedynka, już prawie na całej długości się wyrżnęła, dziąsełko nieco poharatane. No ale lada chwila i będzie spokój na jakiś czas. I w końcu doczekamy się pełnego kasownika ![]()
![]() |
#4739 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama tez dużo gada a mało robi. Mimo że mieszkamy razem to się mały nie zajmuje. Chyba że musi ale też nie wiem jak ten wspólny czas wygląda ![]() Ostatnio teściowa siedziała z małym na podłodze i coś mu tam pokazywała - moja nigdy. Podczas urodzinowej imprezy tylko teściowa bawiła się z Emilem - reszta dziadków siedziała za stołem. Ciekawe jak to będzie jutro....sam z teściową jeszcze nie zostawał ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4740 | ||
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Cytat:
![]() Moja mama rozpacza nad ta choroba i rozwaza zostanie z nim w domu, ew. Przywiezienie na sam slub (chcielismy zeby podawal obraczki) bo czuje sie dobrze, nic go juz nie boli, nie kaszle juz od tygodnia tylko niby ona cos w gardelku zobaczyla... i teraz nagle to. Btw. Juz od paru osob slyszalam o wymiotach dzieci w ciagu ostatniego tygodnia, ale ze nie mieszkamy w jednym miejscu... ![]() W kazdym razie szybkiego powrotu do zdrowia ![]() Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:15.