|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#4711 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 375
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW
wrzucam dzisiejsze utrzymanko
¦niadanie: "smoothie- owsianka” z mro¿onych malin, ¶wie¿ych truskawek, ½ banana, szpinaku baby, naturalnego serka homogenizowanego i 3 ³y¿ek p³atków owsianych i ³y¿ki p³atków ¿ytnich II ¶niadanie: jajecznica na ³y¿eczce mas³a ze szczypiorkiem, kromka razowca z past± z avocado, pomidorem i roszponk±. Du¿a pomarañcza godzina basenu, a po powrocie do domu æwiczenia na taliê z blogilates - jakie¶ 20 min Obiad: filet pstr±ga grillowany z cytryn± i zio³ami + risotto z br±zowego ry¿u z cukini±, broku³ami i orzechami pini, do tego surówka z marchewki i selera. Podwieczorek: mocne cappuccino, pieczone owoce (miks: gruszki, jab³ka i truskawki) z mas³em migda³owym Kolacja: zupa krem z zielonego groszku i soczewicy z jogurtem greckim + kromka razowca ze s³onecznikiem z serem koryciñskim, sa³at±, rzodkiewk± i szczypiorkiem. |
|
|
|
#4712 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 88 472
|
Cytat:
ja bardzo lubiê pieczone jab³ko w cie¶cie dro¿dzowym/ francuskim nadziewane mas³em orzechowym/migda³owym
|
|
#4713 | |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 884
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4714 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 671
|
Cytat:
dla mnie ![]() forsvinn kurczaka krojê w kostkê i dodajê do jajek na patelni. |
|
|
|
|
#4715 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 793
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4716 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 832
|
Redukcja jad³ospis na jutro (trochê ¶mieszny rozk³ad posi³ków ale tak akurat mam okienko wystarczaj±co d³ugie ¿eby sobie co¶ ugotowaæ na ciep³o):
¶niadanie: 4 ³y¿ki p³atków owsianych z rodzynkami, ³y¿k± d¿emu niskos³odzonego, ³y¿k± wiórków kokosowych i szklank± mleka wczesny obiad : 150 g indyka usma¿one na 2 ³y¿kach oliwy z oliwek w przecierze pomidorowym i z papryk±, do tego... ciastko francuskie ze szpinakiem nie mog³am siê powstrzymaæ przed zakupem a nie wiem w sumie jak siê ma ciasto francuskie do redukcji i szklanka soku pomarañczowegokolejny posi³ek o nieokre¶lonej nazwie: sa³ata, pomidorki koktajlowe, ogórek, kukurydza, groszek, trochê sera feta i oliwa (ile wlaæ? ³y¿kê, dwie?) podwieczorek: serek wiejski z ³y¿eczk± wiórków kokosowych (dobre to i póki co nic mi nie jest kolacja: kromka chleba razowego z twarogiem, polêdwic± i ogórkiem, dwa jajka sadzone z musztard± |
|
|
|
#4717 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 148
|
czeszczzzz, poni¿ej dzisiejsze R
I - bu³ka (pszenna ;p) z kotletem z mintaja, miksem sa³at i fet± - tyle co do posmarowania bu³y II - sa³atka z kurczakiem ,sa³at±, pomidorami suszonymi, sosem vinegret III - kefir, dwie mandarynki IV - kotlet z mintaja, puree z selera godzina zumby, ale bêdê te¿ pokazywaæ nowy uk³ad wiêc pewnie siê mega zmêczê ;p V - shake z truskawek, kiwi, jogurtu naturalnego i mleka
|
|
#4718 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 741
|
dzisiejsza Redukcja:
7.30: 5 ³y¿ek p³atków owsianych na wodzie + 1 ¶redni banan + pó³ jab³ka + cynamon 10.30: dwie kromki ciemnego ale mieszanego chleba + plaster szynki + pomidor + sa³ata + odrobina fety 13.30: sa³atka z selera naciowego i kurczaka (polane jogurtem naturalnym) 16.30: pier¶ z kurczaka nadziana ¶wie¿ym szpinakiem, selerem naciowym - ob³o¿one pomidorem i cebul±, polane przyprawionym jogurtem naturalnym z musztard±(zawiniête w foliê i do piekarnika) 19.30: kiszona kapusta lub twaróg bardzo proszê o ocenê
|
|
|
|
#4719 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
Te¿ przerabia³am ró¿ne "szko³y" ¿ywieniowe.... wegetarianizm, eliminacja zbó¿, paelo itp... i po tym wszystkim mam jeden wniosek, ¿e nale¿y je¶æ wszystko w odpowiednich proporcjach, za wyj±tkiem ¿ywno¶ci przetworzonej. Gotowaæ/przetwarzaæ jedzenie samemu, ze sk³adników najlepszej jako¶ci na jakie nas staæ i tyle, a eliminacja czegokolwiek (chyba, ¿e jest uzasadniona problemami zdrowotnymi) jest bez sensu i pozbawia nas jakiej¶ grupy sk³adników od¿ywczych. Masz racjê co do tego który koncern traci który zyskuje. Nie rozumiem mody na jagody goi, spilurinê, korzeñ maca i tego typu bajery, bo niby do czego to jest niezbêdne? By³a moda na wegetarianizm, potem ogromna nagonka na nabia³, teraz na dietê bez pszenicy za jaki¶ czas bêdzie kolejny szum o co¶ nowego, oczywi¶cie jak zawsze wszystko jest poparte badaniami naukowymi (swoj± drog± czêsto jedne badania przecz± drugim) dlatego przede wszystkim rozs±dek... ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Kwas fitynowy to nie tylko zbo¿e, ale tak¿e orzechy, pestki, nasiona oraz ro¶liny str±czkowe. W ogóle w ca³ym jedzeniu jest tyle substancji antyod¿ywczych, pomijaj±c dodane i sztuczne, tych naturalnych jak choæby kwas szczawianowy/hitynowy, metale ciê¿kie w miêsie, rtêæ w rybach, amigdalina, awidyna i inne, ¿e jakby popatrzeæ to ju¿ by nic nie zosta³o... |
||||
|
|
|
#4720 |
|
Zakorzenienie
|
Akurat amigdalina nie jest a¿ tak szkodliwa jak mog³oby siê wydawaæ, do przemiany w cyjanowodór dochodzi tylko w komórkach rakowych.
Orzechy wystarczy namoczyæ. Na wszystko znajdzie siê rada, poza pszenic± ![]() Te¿ jestem zdania ¿eby do wszystkich doniesienieñ podchodziæ ostro¿nie, poniewa¿ najzdrowsza jest urozmaicona dieta. Je¿eli jednak widzê teraz ¿e po zjedzeniu choæby okruszka chleba mam zgagê, to logicznym jest, ¿e bêdê go unika³. Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4721 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 671
|
Cytat:
Gdybym wiedzia³a kiedy¶ to, co wiem teraz, mo¿e nie mia³abym tylu zdrowotnych problemów.. i chyba nie ja jedyna.Przy okazji dzisiejsza eRrrr: I: trzy gryczane nale¶niki z serkiem wiejskim i startym jab³kiem. II: owsianka - 4³. p³atków, 2³. otr±b gryczanych, gruszka, cynamon, mleko i jajko. III: filet z kurczaka podsma¿ony na oleju kokosowym z makaronem gryczanym, pieczarkami, papryk± i zielonym groszkiem. IV: homo naturalny z p³atkami migda³ów, pestkami dyni i domowym mas³em migda³owym. V: mam ochotê na sa³atkê z tuñczykiem, z ró¿nymi warzywami i sosem na oliwie. U¶miecham siê o ocenê
|
|
|
|
|
#4722 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ok jajka mam,wiêæ tak jak radzisz po prostu machnê jajecznicê, nawet szybciej ni¿ wrzucaæ wszystko do maszyny i potem czy¶ciæ po tym koktajlu ;p przeka¿ê twoj± pi±teczkê T¯-owi i podpisujê siê rownie¿ pod tym co dopisa³a¶ w kotynuacji moich wywodów mi³ego dnia moi drodzy!
|
|
|
#4723 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 741
|
zmiana dzisiejszego menu:
Cytat:
3.06.2010 Je¶li co¶ kochasz, pu¶æ to wolno -je¶li wróci, jest Twoje, -je¶li nie, nigdy Twoim nie by³o. Paulo Coelho UBRANIA I KOSMETYKI!!! Edytowane przez Kisame Czas edycji: 2014-03-19 o 13:46 |
|
|
|
|
#4724 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 88 472
|
Ja mam takie pytanie... O co chodzi z trójglicerydami we krwi ? Brat mi powiedzia³, ¿e im wiêksze to oznacza lepsza spalanie t³uszczu
|
#4725 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 832
|
Cytat:
Do tej sa³atki dorzuci³am sobie jeszcze kilka plastrów polêdwicy z indyka, masz racjê, przeoczy³am to wcze¶niej. Co do orzechów, awokado i innych: pisa³am ¿e nie chcê wprowadzaæ za du¿o nowych rzeczy naraz bo muszê sprawdziæ czy nowy sk³adnik mi nie szkodzi. Nie zawsze jest to do zauwa¿enia po jednorazowym zjedzeniu ³y¿eczki takich np. wiórków kokosowych. Mas³o: twaróg jest dla mnie bardziej syc±cy przez to skorzysta³am z rady innej wiza¿anki z tego tematu i dodajê sobie do kanapek trochê majonezu. D¿em wyjadam tylko do koñca bo by³ fajny smak i musia³am go mieæ Ciastka na pewno drugi raz nie zjem... g³ównie przez szpinak Bia³ko: co masz na my¶li? Je¶li "nabia³ to nie bia³ko, jedz miêso i jajka do ka¿dego posi³ku" to siê nie dostosujê Do kolacji: tam s± jajka przecie¿ ![]() Co masz na my¶li pisz±c o ma³ym urozmaiceniu? Nie dostrzegam w tym problemu je¶li patrzysz pod k±tem "jak mo¿na w kó³ko je¶æ (prawie) to samo i siê nie znudziæ". |
|
|
|
|
#4726 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 499
|
R: my¶lê, ¿e jest ju¿ ok, ale jakby co¶ Wam wpad³o w oko to piszcie
![]() 1) grzanka z chleba pe³noziarnistego z pestkami dyni z plastrem brie i suszonym pomidorem, ma³y kawa³ek wêdzonej makreli i sok wielowarzywny z imbirem 2) sa³atka z lodowej, gotowanego jajka, pomidora, papryki, cebuli i 2 ³y¿ek fasoli czerwonej z puszki, oliwa z oliwek, ¶wie¿e zio³a 3) filet z indyka sma¿ony na ³y¿ce oleju rzepakowego, kasza gryczana, buraczki z chrzanem 4) sernik z orzechami laskowymi ( piek³am sama z chudego twarogu, wiejskich jaj, mo¿liwie zdrowo choæ s³odko i pysznie ) kawa³ek 100 g + kawa ze ¶mietank±5) 1 kromka pe³noziarnistego na zakwasie z past± zrobion± z 3 ³y¿ek fasoli czerwonej z puszki, makreli wêdzonej i pikantnego przecieru z papryki
|
#4727 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 254
|
Redukcja
I 1.5 kromki pieczywa ciemnego z mas³em , jajkiem i spory kawa³ek papryki + zielona herbatka II 2 jab³ka , marchewka , owsianka truskawkowa a activii III Wrocilam ok 18 ;/ "Dietetyczna tortilla " prosze w³asnie o sprawdzenie mi tej tortilli bo uwielbiam a nie wiem czy do konca wszystko jest OK . Sk³ad : 1.ciasto robione na bazie m±ki razowej , jajka , odrobinki jogurtu naturalnego i oliwy z oliwek . Wyrobi³am u podpiek³am na teflonie z kapk± oliwy 2. Pier¶ z kurczaka w przyprawie gyros na oliwie z oliwek sma¿ona 3. Sos czosnkowy na bazie jogurtu naturalnego , 3 z±bków czosnku , pieprzu , soli , papryki sypkiej 5.Pomidor , cebula , sa³ata , papryka . + zielona herbata I teraz ... zastanawiam siê ile KCAL mo¿e mieæ mój obiad=tortilla , i czy z powodu pó¼nej godziny jedzenia obiadu czyli po 18 jest sens jedzenia IV posi³ku , którym by mog³y byæ wêdzone brzuszki ³ososia przegryzane ciemnym pieczywem i jakie¶ warzywo. Co Wy na to ? Pozdrawiam !
|
#4728 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 290
|
Cytat:
![]() Wszystko jest trucizn± i nic ni± nie jest... Dzisiejsze U kobiety pracuj±cej . Z bonusowymi fotkami posi³ków zjedzonych w domu (I i IV) .I Kakaowa owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z: jagodami w soku w³asnym, serkiem homo, mas³em orzechowym crunchy i zbo¿owymi p³atkami czekoladowo-orzechowymi Do kawy u klienta: kawa³ek domowego piernika Przek±ska: ma³e jab³ko II Grahamka z serkiem zio³owym, plasterkiem boczku, rzodkiewkami i sa³at± III Grahamka z bazyliowym serem brie, pomidorem i sa³at± IV Pier¶ z kurczaka sma¿ona bez t³uszczu; ponad pó³ woreczka kaszy gryczanej; sa³atka z pikli warzywnych (marchew, ogórek, papryka, cebula)
|
|
#4729 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wrzucam solidne U, bo ciê¿ko mi nie traciæ na wadze, sama nie wiem czemu badania tarczycy wykazuj± wrêcz delikatn± niedoczynno¶æ, jem sporo, a mimo to delikatnie, ale regularnie z tygodnia na tydzieñ spada mi waga. ¶niadanie: owsianka z 4 ³y¿ek p³atków, z serkiem homogenizowanym, bananem, ¶liwkami i ³y¿eczk± mas³a migda³owego II ¶niadanie: kanapka na ciep³o z bu³ki razowej z ziarnami z serem kozim, pomidorem, papryk±, rukol±, gruszk± i balsamico. sok wyciskany z marchewki przek±ska: kawa³ek domowej szarlotki + cappuccino obiad: spaghetti razowe z domowym pesto, broku³ami i jajkiem sadzonym+ sa³atka z sa³aty rzymskiej, suszonych pomidorów, bak³a¿ana, oliwek, pomidorków cherry i pestek dyni godzina roweru w lesie kolacja: 2 placki z cukinii i dyni z jogurtem greckim, ³ososiem wêdzonym, rze¿uch± i rukol± + sa³atka z obiadu Edytowane przez agnieszka16 Czas edycji: 2014-03-19 o 21:53 |
|
|
|
|
#4730 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 94
|
Dziewczyny pomó¿cie w ocenie mojego jad³ospisu
R/U1.¶niadanie: jogurt naturalny + musli II ¶niadanie: 2 kanapki ciemnego chleba z chud± wêdlin± i pomidorem Obiad: krem z broku³ podwieczorek: jab³ko kolacja: grillowana pier¶ z kurczaka 2. ¶: owsianka II¶: jogurt z ziarnami + jab³ko o: ry¿ z warzywami p: koktajl z owoców k: lekka sa³atka + kanapka ciemnego chleba z chudym serkiem ¶mietankowym 3. ¶: 2 jajka na miêkko + kanapka ciemnego chleba z chud± wêdlin± II¶: owoc O: niedu¿a porcja spaghetti P: gar¶æ orzechów k: puszka tuñczyka + lekka sa³tka 4. ¶: p³atki z mlekiem II¶: bu³ka grahamka z chud± wêdlin± i pomidorem O: Grillowana pier¶ z kurczaka + sa³ata p: owoc k: serek homogenizowany 5. ¶: jogurt naturalny z miodem II¶: 2 kanapki ciemnego chleba + ¶wie¿y sok o: zupa pomidorowa P: 2 kostki gorzkiej czekolady k: szpinak + jajko na twardo Jak uwa¿acie, czy wszystko jest ok czy raczej powinnam co¶ zmieniæ? Doda³am kilka produktów bo podobno bardziej to przypomina³o g³ódówkê Dziêki z góry za pomoc
|
|
|
|
#4731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4732 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4733 |
|
Zadomowienie
|
dzisiejszy jad³ospis R
I - bu³ka pe³noziarnista posmarowana fet±, z sa³±t±, polêdwic±, ogórkiem zielonym, jajecznica z 2 jajek ze szczypiorem (obficie, by³am mega g³odna po wczoraj, chyba za ma³± kolacjê wci±gnê³am )II - sa³atka z serem typu ¶ródziemnomorskiego, pomidorkami, oliwkami, mixem sa³at, z oliw± III - 2 mandarynki, trochê kefiru IV - pulpety rybne w sosie pomidorowo-koperkowym, kasza gryczana, mizeria 15 minutowy trening brzucha w domu - nic ciê¿kiego V - shake z jogurtu, i owoców
|
|
#4734 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez agnieszka16 Czas edycji: 2014-03-20 o 10:31 |
|
|
|
|
#4735 |
|
Rozeznanie
|
R :
Koktajl:pó³ banana , pomarañcza, jab³ko, trochê jogurtu, kiwi Pier¶ z kurczaka z oliw± i warzywa pieczarki, cukinia, brukselki pomidor pó³ awokado ¶wie¿e orzeszki ziemne 20 kanapki z 3 kromek pe³noziarnistego, jajko, trochê piersi z kurczaka, seka do smarowania warzywa R: Koktajl: pó³ banana, jab³ko, trochê jogurtu, kawa z mlekiem obiad: kurczak 100 g z sezamem, warzywa cukinia pieczarki oliwa orzeszki ok 20 sztuk 3 ma³e kromki orkiszowego jajo trochê szynki z kurczaka R: Owsianka 2 ³y¿ki zwyk³ych p³atków +2 ³y¿ki otrêbów, pó³ banana, jab³ko pó³ kiwi cynamon ³y¿ka twarogu i trochê jogurtu naturalnego zupa marchewkowa :marchewki gotowane z kostk± roso³ow± i przyprawami 50 g gorzkiej czekolady z ca³ymi orzechami 50 g w±tróbki drobiowej z warzywami chiñskimi ,oliwa bu³ka ¿ytnia z s³onecznikiem pasta twarogowo jajeczna(jajko+³y¿ka twarogu pó³t³ustego) warzywa, marchewka Dzisiaj : Bu³ka ¿ytnia ze s³onecznikiem z twarogiem i odrobin± d¿emu w³asnego Kawa z mlekiem Koktajl : pó³ banana, jab³ko, pomarañcza, pó³ kiwi Obiad: Pier¶ z kurczaka z cukinia warzywa chiñskie Kolacja: Broku³ z serkiem wiejskim i jajkiem lub kanapka 2 razowe z jajkiem Nie wiem czy jestem czy schudnê na takiej diecie w tym tygodniu i tak jestem przed @ wiêc efektu na pewno nie zobaczê. Co my¶licie dosta³am dietê z BeBiO, ale jest dla mnie nie jadalna za du¿o chleba i nabia³u wiec trochê modyfikuje wed³ug siebie trzymaj±c siê w 1500 kaloriach .
|
#4736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurde mo¿e i masz racjê....jestem teraz na takiej górce pocz±tkuj±cego pakera, du¿y przyrost si³y, tkanka t³uszczowa fajnie schodzi, i ³atwo mo¿na przebajerowaæ mo¿e powinnam zje¶æ bardziej tre¶ciw± kolacjê, ale jako¶ nic mi nie przychodzi do g³owy..mo¿e kanapki z past± z makreli albo co¶ z orzechami, ¿eby t³uszczów dostarczyæ? podsuñ mi co¶ <kwiatek>
|
|
|
#4737 |
|
Zadomowienie
|
pewnie, makrela super, sama uwielbiam te¿ wêdzonego halibuta, bo jest du¿o delikatniejszy, mniej s³ony, a niesamowicie zdrowy
je¶li nie rybka to mo¿e np. kanapka lub omlet francuski z mas³em orzechowym i twaro¿kiem?
|
|
|
|
#4738 |
|
Zadomowienie
|
mmmm
ten omlet mi siê podoba )) a jak siê robi omlet francuski?
|
|
#4739 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 401
|
wczorajszy:
¶niadanie 6:30 p³atki owsiane 50g mleko 200ml kromka chleba pelnoziarnistego 30g ogórek chuda wêdlina II ¶niadanie 10:00 kefir 200g jab³ko 200g III posi³ek 13:00 Chleb peloziarnisty 60gram szynka chuda z kurczaka pomidor sa³ata lodowa 100 gram papryki jogurt naturalny 150gram obiad 16:00 Chlebek pelnoziarnisty 60gram ogorek salata lodowa papryka rzodkiewki 3szt. chuda wedlina z kurczaka Kolacja 19:00 ser poltlusty 120gram rzodkiewka papryka |
|
|
|
#4740 |
|
Zadomowienie
|
omlet francuski to tradycyjnie taki, który robi siê z samych jajek i odrobiny mleka. mimo to, w smaku naprawdê nie przypomina jajecznicy
nie ubija siê go, jest do¶æ cienki, zazwyczaj jem go z twarogiem i owocami, konfitur±, mas³em orzechowym lub na s³ono z warzywami dodanymi pod koniec sma¿enia. Czasem dodajê ³y¿kê m±ki ¿ytniej, je¶li chcê, ¿eby by³ po¿ywniejszy, ale to ju¿ nie to samo Masê z 2-3 jajek, mleka, szczypty soli roztrzepujê dobrze widelcem i wylewam na niedu¿±, mocno rozgrzan± patelniê posmarowan± lekko t³uszczem (np. mas³em klarowanym) lub na patelniê teflonow±. Sma¿ê lekko najpierw z jednej strony, czasami "podwijam" lekko brzegi i przelewam pod spód masê z góry, tak, ¿eby by³ zwarty i bez trudu mo¿na by³o go przewróciæ. Z drugiej strony podsma¿am go ju¿ bardzo krótko, uk³adam na górze dodatki i sk³adam go na pó³.
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:24.

ja bardzo lubiê pieczone jab³ko w cie¶cie dro¿dzowym/ francuskim nadziewane mas³em orzechowym/migda³owym
dla mnie 

Gdybym wiedzia³a kiedy¶ to, co wiem teraz, mo¿e nie mia³abym tylu zdrowotnych problemów.. i chyba nie ja jedyna.

badania tarczycy wykazuj± wrêcz delikatn± niedoczynno¶æ, jem sporo, a mimo to delikatnie, ale regularnie z tygodnia na tydzieñ spada mi waga.
Dziêki z góry za pomoc