Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-13, 09:43   #4711
tajeczka
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
tajeczka widzę, że masz podobne humorki do mnie hihi zdarzyło mi się wyżywać na mężu, ale najczęściej zasłużył.
dla mnie najgorsze jest, że nie umiem nad tym zapanować tzn nad płaczem, a nigdy nie okazywałam emocji publicznie
no mi się to pierwszy raz zdarzyło
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 09:44   #4712
forester
Zadomowienie

souris5 witaj dobrze, że się dołączyłaś, bo ja jak zobaczyłam dwie kreski to byłam zielona jak sosna w temacie ciąży, a jednak tutejsze wsparcie dużo daje

perfuzja gratuluje mieszkanka! pamiętam emocje jak kupowaliśmy swoje M. oby Wam się dobrze w nim mieszkało

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość

Macie już imiona dla swoich szkrabów?
U nas prawdopodobnie będzie Marysia, Maria.

gosia261282
ten Twój brzuch to mi się normalny wydaje, wcale nie taki duży.

em ma kciuki na egzaminach

magnusia
szybko Ci ten remont minie, zobaczysz. Najgorzej zacząć. A kota lubi podglądać robotników? Bo ja w zeszłym roku to psa z nimi zostawiałam i jechałam do pracy, bo on się cały czas na nich gapił jak w obrazek

A co do tematu psa i ruchów dziecka: Leżymy wczoraj wieczorem na kanapie z Tż i patrzymy jak wierzga Mała, przychodzi pieso siada przy kanapie i w swój żebraczy sposób kładzie na mnie łeb. Położył go akurat na bebzoniku w miejscu, gdzie były ruchy sejsmiczne i takiego dostał kopa, że aż się wystraszył i schował pod stolik prawie padliśmy ze śmiechu.
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 09:46   #4713
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Myślę że kupię właśnie ten laktator http://allegro.pl/laktator-reczny-to...534542230.html wszystkie butelki mam z tt więc będzie idealnie
Stary 2013-09-13, 09:49   #4714
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość

magnusia
szybko Ci ten remont minie, zobaczysz. Najgorzej zacząć. A kota lubi podglądać robotników? Bo ja w zeszłym roku to psa z nimi zostawiałam i jechałam do pracy, bo on się cały czas na nich gapił jak w obrazek
.

nie, nie- kota bojąca się jest i nie lubi obcych- taki typ choć czasem ciekawość kocia zwycięża i na ugiętych nogach rozciągając swe cielsko podgląda nie będę jej z pokoju wypuszczać bo jak mi przy poprzednim remoncie w wylewkę wlzała i wierzgnęła to miałam tą wylewkę wszędzie łącznie ze soba a nogi to jej godzinę czyściłam z tego betonu

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Myślę że kupię właśnie ten laktator http://allegro.pl/laktator-reczny-to...534542230.html wszystkie butelki mam z tt więc będzie idealnie

ja się właśnie zastanawiam czy elektryczny czy ręczny.... wydaje mi się że elektrycznym łatwiej i szybciej się udoić ale żeby mi cycka nie urwało...
Stary 2013-09-13, 09:51   #4715
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
lolita, ja się nie znam, ale jak leżałam w szpitalu to lasku miały o takie i sobie chwaliły: http://allegro.pl/majtki-poporodowe-...483040746.html - link do pierwszej z brzegu aukcji.
Jest bardzo dużo producentów tych wszystkich rzeczy i jak tu coś wybrać
Już wrzuciłam do koszyka siateczkę
Stary 2013-09-13, 09:51   #4716
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz laktator ręczny z TT,sterylizator i nianie kupię w styczniu bo tak sobie pomyślałam że w grudniu święta i może ktoś będzie miał ochotę brzuszkowi zrobić prezent
a ja właśnie takie rzeczy jak laktator (tylko myślę o elektrycznym po męce mojej koleżanki i opisach z innych for, szczególnie że chyba na cały rok wolnego sobie nie będę mogła pozwolić to trochę posłuży i ma być dobry) to chcę wybrać pod siebie, a na prezenty zostawiam właśnie ubranka, kocyki i inne takie (które są mi dość obojętne, czy będą miały słonia, żyrafkę czy jeszcze nie wiadomo co

a jak ktoś mi będzie chciał zrobić większy prezent, to jeszcze zostają leżaczki, bujaczki no i ten kosz

ale to i tak jest jeszcze bardzo dużo czasu... dopiero kończę 5 miesiąc, a może jednak poczuję się na tyle lepiej, żeby pochodzić po sklepach. co prawda ostatnio mnie jedna koleżanka pocieszyła, że jeśli po 1 trymestrze nie zrobiło się lepiej, to po 3 też się nie zrobi, ale zobaczymy...
Stary 2013-09-13, 09:56   #4717
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
nie, nie- kota bojąca się jest i nie lubi obcych- taki typ choć czasem ciekawość kocia zwycięża i na ugiętych nogach rozciągając swe cielsko podgląda nie będę jej z pokoju wypuszczać bo jak mi przy poprzednim remoncie w wylewkę wlzała i wierzgnęła to miałam tą wylewkę wszędzie łącznie ze soba a nogi to jej godzinę czyściłam z tego betonu

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

ja się właśnie zastanawiam czy elektryczny czy ręczny.... wydaje mi się że elektrycznym łatwiej i szybciej się udoić ale żeby mi cycka nie urwało...

Robiąc wywiad w rodzinie to praktycznie żadna nie karmiła długo ze względu na nie wartościowe mleko,moja siostra wręcz miała problem z pokarmem bo za dużo go nie miała więc myślę że ręczny zdecydowanie mi akurat wystarczy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-13, 09:57   #4718
lidkaa82
Zadomowienie

Gosia mój brzuch w 21 tyg tez jest taki duzy jak Twój jak nie wiekszy mimo że przytyłam tylko 3 kg. Normalnie przeraża mnie do jakich wielkości urośnie jak do stycznia jeszcze tyle czasu
Upadły_anioł- w pierwszej ciąży też zaangażowałam męża do smarowania brzuszka. To było jego wieczorne zadanie jeśli nie chciał mieć żony-zebry Bardzo przyjemny rytuał to był. Polecam!!
A zdradzisz mi czy ten magnez z potasem jaki przepiał ci lekarz jest na recepte?? Też musze się zaopatrzec w taki preparat i nie pamietam jakie nazwy wymienił ginekolog z tych co mogę kupic :/

Majtki zdecydowanie siateczkowe
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 10:00   #4719
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
a ja właśnie takie rzeczy jak laktator (tylko myślę o elektrycznym po męce mojej koleżanki i opisach z innych for, szczególnie że chyba na cały rok wolnego sobie nie będę mogła pozwolić to trochę posłuży i ma być dobry) to chcę wybrać pod siebie, a na prezenty zostawiam właśnie ubranka, kocyki i inne takie (które są mi dość obojętne, czy będą miały słonia, żyrafkę czy jeszcze nie wiadomo co

a jak ktoś mi będzie chciał zrobić większy prezent, to jeszcze zostają leżaczki, bujaczki no i ten kosz

ale to i tak jest jeszcze bardzo dużo czasu... dopiero kończę 5 miesiąc, a może jednak poczuję się na tyle lepiej, żeby pochodzić po sklepach. co prawda ostatnio mnie jedna koleżanka pocieszyła, że jeśli po 1 trymestrze nie zrobiło się lepiej, to po 3 też się nie zrobi, ale zobaczymy...
Dla mnie to oczywiste że sama wybieram produkt który chce dostać
Co roku sobie podpowiadamy albo dostajemy kopertę pod choinkę więc spokojnie
Myślę że o prezent dla brzuszka będą pytać bo wiedzą że prawie wszystko już mam
Stary 2013-09-13, 10:02   #4720
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam taki, zadowolona byłam. Łatwo sie czysci a to bardzo ważne Tez uzywałam butelek TT więc mogłam sobie sciagać od razu do butli. Całkiem szybko i sprawnie szło. A cena w porównaniu do elektrycznych bardzo przystepna. Wygląda prosto ale spełnia swoje funkcje bez zarzutu i nic nie boli przy sciaganiu mimo że miałam zmaltretowane sutki.
Stary 2013-09-13, 10:04   #4721
pilotka86
Rozeznanie

ja laktator planuję kupić elektryczny, ale najprawdopodobniej używany. Parę dni temu byłam w komisie dziecięcym (objeździłam chyba wszystkie w mieście) i był Avent za 169zł. Moja znajoma na lovi, czytałam o nim same zachwyty, ale jeszcze nie używała. Dla mnie jest trochę za drogi tzn nowy.
Ja też dostałam kilka rzeczy tzn:
-wózek spacerówkę (taki do galerii)
-łóżeczko turystyczne
-chodzik
-matę edukacyjną
-podgrzewacz
-nosidło (chyba tak to się nazywa?) takie na brzuch mamy lub taty
-karuzelę
i chyba tylę.
Kupiłam też trochę ubrań, materac do łóżeczka, pościel (chociaż łóżeczka jeszcze nie mam) i różne pierdoły, bo przez przypadek trafiłam na sklepik dziecięcy który likwidowano i wszytsko było 50%. Niestety odkryłam go w końcowych dniach likwidacji (trwała miesiąc i ekspedientka mi mówiła, że ludzie całe wyprawki robili) i zostały mi same przebrane. Ale i tak opłacało się i żałuję że więcej nie kupiłam a później było za późno.

Cytat:
Napisane przez lolita25

Robiąc wywiad w rodzinie to praktycznie żadna nie karmiła długo ze względu na nie wartościowe mleko,moja siostra wręcz miała problem z pokarmem bo za dużo go nie miała więc myślę że ręczny zdecydowanie mi akurat wystarczy
właśnie jak to jest w końcu z tym pokarmem, bo tutaj na wizażu baaardzo wiele o tym czytałam i na innych stronach i praktycznie wszędzie spotkałam się ze zdaniami, że nie ma czegoś takiego jak niewartościowe mleko matki, bo podobno jest doskonałe i brak pokarmu, tylko to wymówki kobiet, którym nie chciało się zawalczyć o pokarm i przystawiać

Edytowane przez pilotka86
Czas edycji: 2013-09-13 o 10:08
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 10:04   #4722
lidkaa82
Zadomowienie

U nas nadal jest Antoś, chociaż maż ostatnio coś wspominał że nie jest jeszcze w 100% przekonany, ale jak mówimy o dzidzi to zwykle dzidziol albo Antek więc podejzewam że to sie już nie zmieni, tym bardziej że dla mnie to już jest mój mały Antoś
Stary 2013-09-13, 10:05   #4723
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Też go mam.

Cytat:

Nie ma czegoś takiego jak nie wartościowe mleko matki.
Stary 2013-09-13, 10:09   #4724
Shizu48
Raczkowanie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Dla urozmaicenia kup sobie slonecznik blonnik dobry na trawienie, suszone morele ...
Bardzo chętnie, dobry pomysł! Szczególnie ze teraz na działach z warzywami można kupić "niepaczkowany" (nie wiem jak nazwać ten naturalny haha) to będę mogła dłubać moreli raczej unikam, a to z komicznego powodu - zbyt często muszę po nich chodzić do ubikacji (w wiadomym celu) XD co najlepsze - na złość ciężarnej która stara się rzucić papierosy żeby nie było jej zbyt łatwo - przez ostatnie 4 dni NIGDZIE W CAŁYM OPOLU nie mogłam znaleźć pestek dyni nieluskanych (co do diabła?!), każdy hipermarket miał pustą tubę a małe sklepiki nie miały wcale.. Na szczęście w końcu wczoraj doładowali w Tesco a ja znowu szczęśliwa mogę dłubać

A pytanie dziewczyny - kolejne z tych moich durnych - czytałam ze dzieciątko uczy się pić już wody płodowe gdy jemy coś słodkiego dzięki czemu łatwiej jest mu zacząć ssać pierś matki.. Tylko ze ja w ogóle nie lubię słodkiego =_= zawsze tak miałam, wolałam wszystko co kwaśne, ostre itd, a raz na miesiąc zachciewalo mi się czekolady, żeby po dwóch kosteczkach mieć dość (koleżanki zawsze mi tego zazdrościły a ja już z góry zaznacza ze nie ma czego - przytylam już 8 kilo mimo malutkiego brzuszka, co wręcz mnie przeraża). W każdym razie nie przejmowalabym się tym słodkim gdyby nie inna kosmiczna sprawa - mam malutkie piersi więc chciałabym mojemu Małemu jak najbardziej ułatwić start żywieniowy stad pytanie - orientujecie się drogie kobietki czy mały rozmiar piersi jest dla Dzieciaczka trudniejszym startem? Bo jeżeli tak to przynajmniej zmusze się do słodkiego żeby już był bardziej przyzwyczajony do picia..

W ogóle rada z mojej strony dla kobietek o małym rozmiarze piersi - najczęściej małe piersi łącza się z małymi sutkami (smieje sie ze wstydliwymi bo rzadko kiedy "wychodzą") przez co wrazliwymi - nacierajcie je jakimiś ostrymi gąbkami (ja mam taką myjkę z ostrego włosia) bo pózniej bedą wam krwawić gdy dziecko cały czas będzie się do nich dobierało. Być może już to wiecie, ja się dowiedziałam od mojej mamy bo niestety nigdzie nie piszą w gazetach na takie tematy (a powinni!)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Shizu48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 10:10   #4725
perfuzja
Zakorzenienie

Mieszkanie kupione, wprowadzamy się 20 października
Stary 2013-09-13, 10:16   #4726
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Shizu48 każda z nas podchodzi do ciąży inaczej, bo ma też inne przeżycia, oczekiwania, inaczej jest wychowana i obecnie znajduje się w innej sytuacji, ale chyba samo to też tu jesteś , na tym forum świadczy o tym, że nie jesteś 'ignorantką' w tym temacie
Dziękuję!! ^_^ i gdy już go odkrył nie mam zamiaru przez kolejne długie miesiące opuszczać, to lepsze niż Wikipedia haha ;D

Stary 2013-09-13, 10:18   #4727
lidkaa82
Zadomowienie

Z małych piersi maluszkowi będzie sie jadło dużo wygodniej niż z za duzych, a na ilość pokarmu nie ma to żadnego wpływu. Ja mam 75D ale też malutkie i płaskie sutki, więc znam ten problem, tym bardziej że w ciąży w ogóle mi sie nie zmieniają.

Mój mąż zrobił wczoraj blok czekoladowy i teraz w lodówce czeka na mnie cała blaszka mega słodkiej i mega kalorycznej pokusy. Ratuuuunkuuuu!!!!!
Stary 2013-09-13, 10:18   #4728
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Gratulacje!! A sporo m2? Ja z TŻ tez szukamy teraz ale do wynajęcia bo nie wiemy czy zostaniemy w Opolu czy nie przeniesiemy się po wgo studiach do Wrocławia.

Stary 2013-09-13, 10:18   #4729
ejani
Zadomowienie

Cytat:
klask i:

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-13, 10:22   #4730
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Mój mąż zrobił wczoraj blok czekoladowy i teraz w lodówce czeka na mnie cała blaszka mega słodkiej i mega kalorycznej pokusy. Ratuuuunkuuuu!!!!!
Dawno nie robiłam (u mnie się to łom nazywa).

W ogóle dawno nie piekłam. A zjadłabym W-Z, albo ciasto czekoladowe z bananami

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2013-09-13 o 10:24
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 10:22   #4731
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
Z małych piersi maluszkowi będzie sie jadło dużo wygodniej niż z za duzych, a na ilość pokarmu nie ma to żadnego wpływu. Ja mam 75D ale też malutkie i płaskie sutki, więc znam ten problem, tym bardziej że w ciąży w ogóle mi sie nie zmieniają.
No właśnie mnie tez piersi mimo 19 tygodnia ciąży w ogóle się nie zmieniły, rozmiar B, choć czasami noszę biustonosze w rozmiarze A i coś przeczuwam ze to za bardzo się nie zmieni, cieszę się bo wydaje mi się ze małe piersi pasują do mojej figury ale właśnie nie dawało mi spokoju to karmienie, ale skoro mówisz ze nie ma to wpływu na pokarm to odetchne z ulga i dalej będę jadła swoje ukochane kanapki z szynka i chrzanem zamiast słodkiego haha ;D

Stary 2013-09-13, 10:24   #4732
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
właśnie jak to jest w końcu z tym pokarmem, bo tutaj na wizażu baaardzo wiele o tym czytałam i na innych stronach i praktycznie wszędzie spotkałam się ze zdaniami, że nie ma czegoś takiego jak niewartościowe mleko matki, bo podobno jest doskonałe i brak pokarmu, tylko to wymówki kobiet, którym nie chciało się zawalczyć o pokarm i przystawiać
nie chcę być niemiła, ale też mam takie podejrzenie...

są czasem choroby, które uniemożliwiają karmienie, ale myślę że spora część alergii na mleko matki i takich niewrtościowych mlek właśnie wiąże się z niechęcią do karmienia i przystawienia...
Stary 2013-09-13, 10:26   #4733
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shizu48 Pokaż wiadomość
Gratulacje!! A sporo m2? Ja z TŻ tez szukamy teraz ale do wynajęcia bo nie wiemy czy zostaniemy w Opolu czy nie przeniesiemy się po wgo studiach do Wrocławia.

120 z hakiem. Zaszalelismy, ale trafiła się okazja, a to juz bedzie nasze mieszkanie docelowe
Stary 2013-09-13, 10:26   #4734
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

super!!!! no to się na parapetówę szykujemy
Stary 2013-09-13, 10:26   #4735
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Jedziemy podpisywać umowę na mieszkanie (trzynastego w piątek ) Trzymajcie kciuki

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Dziewczyny przedstawiam Wam naszego Syna małego Kacperka . Zdjęcie po kopi trochę gorzej wygląda ale na żywo dużo lepiej małego widać . No i mówię czysty tatuś . Miło tak buźkę małego zobaczyć to wszystko już staje się takie bardziej realne . Już nie mogę się doczekać stycznia wiem , że na początku będzie ciężko ale kocham już nad życie tą małą istotke w brzuchu
Śliczny brzdąc Dobrze, że zmieniałaś lekarza, Twój komfort jest najważniejszy.

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
Wiecie co... chciałam Was przestrzec przed tym jak niektóre osoby mogą być kłamliwe. Chodzi mi o historię tej chorej dziewczynki Sandry. Miałam taką sytuację - jak otwieraliśmy nowy salon w dniu otwarcia przyszły dwie Panie i mówią, że zbierają cegiełki na jej leczenie, pokazały zdjęcie i podały jej dane. Ale tylko pokazały te kartki nic nie zostawiając. Ja i kierowniczka oczywiście, że w takim razie poprosimy numer konta one coś tam zaczęły ćmić ale że w internecie znajdę. No to ok - poszły. Wiecie kiedy to było - w marcu tego roku a dziewczynka nie żyje od czerwca zeszłego.
Nie rozumiem jak tak można. Nigdy, przenigdy nie dam ani złotówki osobom zaczepiającym mnie na ryneczku lub chodzącym po domach. Wiem, że wiele już było mówione w mediach, że oszuści itd ale niektórzy mają miękkie serce, albo nie mają dostępu do internetu (jak np moja babcia i tysiące babć w Polsce) Szczyt szczytów, żeby żerować na czyjejś tragedii.
To już w ogóle w głowie mi się nie mieści

Cytat:
wpadło mi do głowy kilka imion, których dawno nie słyszałam i chyba nikt tu nie wspominał o nich- może którąś zainspirują :
Beata, Grażyna, Kamila, Karolina, Edyta, Jacek, Jarek, Konrad, Witek.
Tak mi się jakoś pomyślało
Podoba mi się Kamila, Karolina i Konrad Na Kamilę i Konrada już wcześniej mąż kręcił nosem, a Karolina mu się podoba. Biorę pod uwagę to imię, gdyby była córa.

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
zapomniałam się pochwalić że dostałam od TZta pozwolenie na dzieciowe zakupy
No to do dzieła Nie zapomnij się pochwalić

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
No to teraz moj brzusio, to juz 24 tydzien, koncowka wlasciwie, wieczorami jest troche wiekszy a maly juz ma prawie 600g
Nie duży ten Twój brzusio. Bardzo zgrabny

Cytat:
nie, nie- kota bojąca się jest i nie lubi obcych- taki typ choć czasem ciekawość kocia zwycięża i na ugiętych nogach rozciągając swe cielsko podgląda nie będę jej z pokoju wypuszczać bo jak mi przy poprzednim remoncie w wylewkę wlzała i wierzgnęła to miałam tą wylewkę wszędzie łącznie ze soba a nogi to jej godzinę czyściłam z tego betonu[COLOR="Silver"]
Już widzę ją w akcji w tym betonie Moja jest bardzo ciekawa i jak mieliśmy kiedyś remont, wlazła w farbę. Ostatnio mąż skręcał komodę, to jakby mogło być inaczej, ona jako główny inspektor nadzoru, musiała wchodzić do środka, zrzucać łapką wkrętak itd. Przygarnęłam ją małą, wychudzoną, brudną paskudę. Mój tż nie był zachwycony i się burzył, ale szybko zmienił zdanie i teraz z nią gada, przytula i nie wyobraża sobie, żeby jej nie było. Jest z nami chyba ze 3 lata.

Cytat:
Super Gratuluję zakupu
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 10:27   #4736
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:

są czasem choroby, które uniemożliwiają karmienie, ale myślę że spora część alergii na mleko matki i takich niewrtościowych mlek właśnie wiąże się z niechęcią do karmienia i przystawienia...
Podobno kobiet, ktore naprawdę nie są w stanie wykarmic swoich dzieci (głownie z powodu rożnych wad w budowie kanalikow mlecznych) jest maksymalnie 2-3%.
Cała reszta to kwestia determinacji.
Stary 2013-09-13, 10:29   #4737
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie mnie tez piersi mimo 19 tygodnia ciąży w ogóle się nie zmieniły, rozmiar B, choć czasami noszę biustonosze w rozmiarze A i coś przeczuwam ze to za bardzo się nie zmieni, cieszę się bo wydaje mi się ze małe piersi pasują do mojej figury ale właśnie nie dawało mi spokoju to karmienie, ale skoro mówisz ze nie ma to wpływu na pokarm to odetchne z ulga i dalej będę jadła swoje ukochane kanapki z szynka i chrzanem zamiast słodkiego haha ;D

Kochana moja siostra w ogóle nie ma piersi praktycznie, serio...mój mąż ma większe piersi od niej Mimo to bez problemu wykarmiła dwójke dzieci. Wody płodowe tak czy tak mają podobno słodki smak, tak jak potem mleko mamy. To że nie jesz słodkiego nie jest na pewno problemem. Raczej na zdrowie wyjdzie Tobie i dzidzi
Stary 2013-09-13, 10:30   #4738
forester
Zadomowienie

Cytat:
120 z hakiem. Zaszalelismy, ale trafiła się okazja, a to juz bedzie nasze mieszkanie docelowe
toż to wielka przestrzeń. łee dla takie to ja bym mogła ten mc w tej kawalerce się pościskać Jeszcze raz gratuluje i oby dobrze się Wam tam mieszkało.
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 10:31   #4739
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
orientujecie się drogie kobietki czy mały rozmiar piersi jest dla Dzieciaczka trudniejszym startem?
Absolutnie nie. Nie ma to znaczenia.

Cytat:
Super!

Cytat:

Dokładnie!
Wszyscy są co do tego zgodni,że pokarm matki jest najlepszy; lekarze,położne,doradcy laktacyjni,specjaliści żywienia.
Choroby przy których nie można karmić to przypadek jeden na milion jak nie więcej.
Stary 2013-09-13, 10:32   #4740
AgatkaL
Wtajemniczenie

Cytat:

Aaaaaa...blok, chyba też zrobię na weekend

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości