|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4712 |
Zadomowienie
|
souris5 witaj
![]() ![]() perfuzja gratuluje mieszkanka! pamiętam emocje jak kupowaliśmy swoje M. oby Wam się dobrze w nim mieszkało ![]() U nas prawdopodobnie będzie Marysia, Maria. gosia261282 ten Twój brzuch to mi się normalny wydaje, wcale nie taki duży. em ma kciuki na egzaminach ![]() magnusia szybko Ci ten remont minie, zobaczysz. Najgorzej zacząć. A kota lubi podglądać robotników? Bo ja w zeszłym roku to psa z nimi zostawiałam i jechałam do pracy, bo on się cały czas na nich gapił jak w obrazek ![]() A co do tematu psa i ruchów dziecka: Leżymy wczoraj wieczorem na kanapie z Tż i patrzymy jak wierzga Mała, przychodzi pieso siada przy kanapie i w swój żebraczy sposób kładzie na mnie łeb. Położył go akurat na bebzoniku w miejscu, gdzie były ruchy sejsmiczne i takiego dostał kopa, że aż się wystraszył i schował pod stolik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4713 |
Zakorzenienie
|
Myślę że kupię właśnie ten laktator http://allegro.pl/laktator-reczny-to...534542230.html wszystkie butelki mam z tt więc będzie idealnie
![]()
#4714 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie, nie- kota bojąca się jest i nie lubi obcych- taki typ choć czasem ciekawość kocia zwycięża i na ugiętych nogach rozciągając swe cielsko podgląda ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
ja się właśnie zastanawiam czy elektryczny czy ręczny.... wydaje mi się że elektrycznym łatwiej i szybciej się udoić ale żeby mi cycka nie urwało... ![]()
![]() |
#4715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już wrzuciłam do koszyka siateczkę ![]()
![]() |
#4716 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a jak ktoś mi będzie chciał zrobić większy prezent, to jeszcze zostają leżaczki, bujaczki no i ten kosz ale to i tak jest jeszcze bardzo dużo czasu... dopiero kończę 5 miesiąc, a może jednak poczuję się na tyle lepiej, żeby pochodzić po sklepach. co prawda ostatnio mnie jedna koleżanka pocieszyła, że jeśli po 1 trymestrze nie zrobiło się lepiej, to po 3 też się nie zrobi, ale zobaczymy...
![]() |
#4717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Robiąc wywiad w rodzinie to praktycznie żadna nie karmiła długo ze względu na nie wartościowe mleko,moja siostra wręcz miała problem z pokarmem bo za dużo go nie miała więc myślę że ręczny zdecydowanie mi akurat wystarczy ![]()
![]() |
#4718 |
Zadomowienie
|
Gosia mój brzuch w 21 tyg tez jest taki duzy jak Twój jak nie wiekszy mimo że przytyłam tylko 3 kg. Normalnie przeraża mnie do jakich wielkości urośnie jak do stycznia jeszcze tyle czasu
Upadły_anioł- w pierwszej ciąży też zaangażowałam męża do smarowania brzuszka. To było jego wieczorne zadanie jeśli nie chciał mieć żony-zebry ![]() A zdradzisz mi czy ten magnez z potasem jaki przepiał ci lekarz jest na recepte?? Też musze się zaopatrzec w taki preparat i nie pamietam jakie nazwy wymienił ginekolog z tych co mogę kupic :/ Majtki zdecydowanie siateczkowe |
![]() ![]() |
![]() |
#4719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co roku sobie podpowiadamy albo dostajemy kopertę pod choinkę więc spokojnie ![]() Myślę że o prezent dla brzuszka będą pytać bo wiedzą że prawie wszystko już mam ![]()
![]() |
#4720 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4721 | |
Rozeznanie
|
ja laktator planuję kupić elektryczny, ale najprawdopodobniej używany. Parę dni temu byłam w komisie dziecięcym (objeździłam chyba wszystkie w mieście) i był Avent za 169zł. Moja znajoma na lovi, czytałam o nim same zachwyty, ale jeszcze nie używała. Dla mnie jest trochę za drogi tzn nowy.
Ja też dostałam kilka rzeczy tzn: -wózek spacerówkę (taki do galerii) -łóżeczko turystyczne -chodzik -matę edukacyjną -podgrzewacz -nosidło (chyba tak to się nazywa?) takie na brzuch mamy lub taty -karuzelę i chyba tylę. Kupiłam też trochę ubrań, materac do łóżeczka, pościel (chociaż łóżeczka jeszcze nie mam) i różne pierdoły, bo przez przypadek trafiłam na sklepik dziecięcy który likwidowano i wszytsko było 50%. Niestety odkryłam go w końcowych dniach likwidacji (trwała miesiąc i ekspedientka mi mówiła, że ludzie całe wyprawki robili) i zostały mi same przebrane. Ale i tak opłacało się i żałuję że więcej nie kupiłam a później było za późno. Cytat:
![]() Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-09-13 o 10:08 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4722 |
Zadomowienie
|
U nas nadal jest Antoś, chociaż maż ostatnio coś wspominał że nie jest jeszcze w 100% przekonany, ale jak mówimy o dzidzi to zwykle dzidziol albo Antek więc podejzewam że to sie już nie zmieni, tym bardziej że dla mnie to już jest mój mały Antoś
|
![]() ![]() |
![]() |
#4723 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Też go mam. Nie ma czegoś takiego jak nie wartościowe mleko matki.
![]() |
#4724 | |
Raczkowanie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]() ![]() A pytanie dziewczyny - kolejne z tych moich durnych - czytałam ze dzieciątko uczy się pić już wody płodowe gdy jemy coś słodkiego dzięki czemu łatwiej jest mu zacząć ssać pierś matki.. Tylko ze ja w ogóle nie lubię słodkiego =_= zawsze tak miałam, wolałam wszystko co kwaśne, ostre itd, a raz na miesiąc zachciewalo mi się czekolady, żeby po dwóch kosteczkach mieć dość (koleżanki zawsze mi tego zazdrościły a ja już z góry zaznacza ze nie ma czego - przytylam już 8 kilo mimo malutkiego brzuszka, co wręcz mnie przeraża). W każdym razie nie przejmowalabym się tym słodkim gdyby nie inna kosmiczna sprawa - mam malutkie piersi więc chciałabym mojemu Małemu jak najbardziej ułatwić start żywieniowy stad pytanie - orientujecie się drogie kobietki czy mały rozmiar piersi jest dla Dzieciaczka trudniejszym startem? Bo jeżeli tak to przynajmniej zmusze się do słodkiego żeby już był bardziej przyzwyczajony do picia.. W ogóle rada z mojej strony dla kobietek o małym rozmiarze piersi - najczęściej małe piersi łącza się z małymi sutkami (smieje sie ze wstydliwymi bo rzadko kiedy "wychodzą") przez co wrazliwymi - nacierajcie je jakimiś ostrymi gąbkami (ja mam taką myjkę z ostrego włosia) bo pózniej bedą wam krwawić gdy dziecko cały czas będzie się do nich dobierało. Być może już to wiecie, ja się dowiedziałam od mojej mamy bo niestety nigdzie nie piszą w gazetach na takie tematy (a powinni!) ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4725 |
Zakorzenienie
|
Mieszkanie kupione, wprowadzamy się 20 października
![]()
#4726 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4727 |
Zadomowienie
|
Z małych piersi maluszkowi będzie sie jadło dużo wygodniej niż z za duzych, a na ilość pokarmu nie ma to żadnego wpływu. Ja mam 75D ale też malutkie i płaskie sutki, więc znam ten problem, tym bardziej że w ciąży w ogóle mi sie nie zmieniają.
Mój mąż zrobił wczoraj blok czekoladowy i teraz w lodówce czeka na mnie cała blaszka mega słodkiej i mega kalorycznej pokusy. Ratuuuunkuuuu!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4728 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4729 |
Zadomowienie
|
#4730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle dawno nie piekłam. A zjadłabym W-Z, albo ciasto czekoladowe z bananami ![]()
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-09-13 o 10:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4731 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4732 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
są czasem choroby, które uniemożliwiają karmienie, ale myślę że spora część alergii na mleko matki i takich niewrtościowych mlek właśnie wiąże się z niechęcią do karmienia i przystawienia...
![]() |
#4733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4734 |
Zakorzenienie
|
super!!!! ![]() ![]()
#4735 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super ![]() ![]()
![]() |
#4736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cała reszta to kwestia determinacji.
![]() |
#4737 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4738 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4739 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Super! ![]() Cytat:
Dokładnie! Wszyscy są co do tego zgodni,że pokarm matki jest najlepszy; lekarze,położne,doradcy laktacyjni,specjaliści żywienia. Choroby przy których nie można karmić to przypadek jeden na milion jak nie więcej.
![]() |
#4740 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.