|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: XIX część wątku będzie nosić nazwę: | |||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? |
0 | 0% |
Jedna z drugą poszły rodzić, ta zaś w ciąży jeszcze chodzi |
2 | 3,51% |
Już zaczęły się porody, zaraz będzie młoda, młody |
1 | 1,75% |
Wrześnióweczki już gotowe, zaraz będą dzidzie nowe |
13 | 22,81% |
Wrzesień jeszcze w słońcu chodzi, nasze dziecię już się rodzi |
5 | 8,77% |
Porodówka z uśmiechem wita, dzidzię wygania wrześniowa kobita |
0 | 0% |
Idźcie rodzić już dziewczyny, bo tą ciążę przenosimy |
1 | 1,75% |
Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku, ale czas na świat maluszku |
25 | 43,86% |
Szykujcie torby dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny |
9 | 15,79% |
Moja dzidzia śliczna, mała już by świat zobaczyć chciała |
1 | 1,75% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja już się ucieszyłam, że jeszcze ten tydzien do konca, pozniej 3 tyg pracy i na zwolnieniu sobie odpoczne a tu dupa. Dopiero od 1wszego pazdziernika moge isc. Oczywiście nie mogli mi z HR powiedzieć wszystkiego wczesniej tylko w ostatniej chwili sama wyczytałam jak to jest z kasą i przełożyłam zwolnienie o tydzień i 1 dzień później. Ogólnie strasznie to tu wszystko skomplikowane. Dobrze, że zauważyłam, bo to by miało spory wpływ na kase.. No ale nic, tydzień jakos wytrzymam a później będe miec jeszcze niecałe 3 tyg do TP żeby sie porządnie wyspać.. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4712 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Cytat:
LINOMAG Maść 0,2 (zielona) 30 g 5.49 zł MALTAN Maść do pielęgnacji brodawek 40 g 18.46 zł PHYSIODOSE roztwór soli fizjologicznej 12x5 ml 12.90 zł DISNEMAR Aerozol do nosa dla dzieci i niemowląt 250 dawek 13.59 zł PEDICETAMOL - roztwór doustny - 30ml 9.90 zł (zamiast czopków) BOBOTIC - Krople doustne o smaku malinowym - 30ml 10.79 zł OCTENISEPT - Preparat do dezynfekcji ran - 250ml 35.95 zł BEPANTHEN Baby Maść Ochronna 100 g + 30 g 29.99 zł i dodatkowo kupiłam: BIO-OIL - Specjalistyczna pielęgnacja skóry w przypadku blizn, rozstępów i nierównomiernego kolorytu - 60 ml 24.59 zł VITA-MINER - Prenatal + DHA - 30tabl + 30kaps 15.90 zł CHELA MAG B6 Magnez + Witamina B6 - 60 kaps. 15.90 zł Gaziki, podkłady poporodowe itp. zamówiłam u r_p i rodzyneczek przy okazji innych wyprawkowych zakupów. Krokiety nadziewane farszem takim jak w pierogach ruskich ![]() Edytowane przez LaLoca Czas edycji: 2013-08-29 o 21:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4713 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4714 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4715 |
Wtajemniczenie
|
kurcze mykam spać bo zaraz tz wroci z pracy a jeszcze mu chyb azrobie test wiadomości o własnym dziecku
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4716 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.
Misia - to faktycznie masakrycznie niskie. Ja mam niskie, ale nie az tak (90/60).
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4717 |
Zakorzenienie
|
dawaj tu te pytania!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4718 | |
Zakorzenienie
|
wiesz nic konkretnego
![]() taki ciążowy dołek: bo jestem ograniczona - zwykłe czynności mnie dobijają, Mały mało się rusza, a mąż dręczy, że za mało robię ![]() o takie "pierdy", mam po prostu gorszy dzień. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4719 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja stweirdzam oficjalnie, że w dupie mi się poprzewracało. Zamiast się cieszyć, że teraz można tyle rzeczy wybrać, to ja sie wkurzam, że jest za duży wybór maści do pilęgnacji pupki maluch i już sama nie wiem co mam wybrać. Czytam składy, opinie itd itp i jeszcze bardziej sie wkurzam, że wybór taki duzy. Nie ma co - problemy pierwszego świata ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4721 |
Zakorzenienie
|
Edi zasnął wśród ryku
![]() Ja siadam do pracy ![]() Chętnie bym z Wami popisała, ale widzę, że i tak już chyba większość spać poszła, to chociaż wykończę to zlecenie i może jutro uda się fakturę wystawić, bo co z tego, że zrobiłam, jak 3 tygodnie na kasę się czeka ![]()
![]() |
#4722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() no i kciuki za przyrost wagi ![]() ![]() papalinka pisałam ostatnio, że na brochowie trzeba miec zgode ordynatora na porod rodzinny ale jak ktos nie zdazy zalatwic a sala jest wolna to mozna spokojnie rodzic ![]() aha dziewczyny byłam dzisiaj na kamienskiego i niedlugo na dniach go zamykaja jednak podobno w trakcie zamkniec zdarzaja sie przypadki ze kobiety mimo tego swiadomie jada na porod do takiego szpitala, a szpital nie moze odmowc przyjecia jezeli jest rozwarcie jakies tam, lekarz mi mowil ze to niepowazne ale naprawde zdaraja sie takie przypadki;/ bajka Blanka ma teksty po tobie chyba ![]() agusia super, że mała jest głowa do dołu ![]() ![]() ![]() Diorisha ![]() marysia ![]() ![]() angel super przewijak ![]() ladanse gratki za wizyte ![]() ![]() ewacia nie daj sie ![]() misia to cisnienie jest bardzo niskie, niczym nie mozesz go podbic? ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- bylam dzisiaj na tym ktg i lezalam godzine;/ maly na poczatku spal wiec cos sie lekarzowi nie podobalo ale pozniej bylo ok skurczy brak chyba bo nic nie mowil;D na usg tez ok, wszystko w normie maly wazy 3 kg prawie rowno ![]() z tego co wyczytalam to obwod glowki 3 tyg mlodszy ![]() młody jest juz nisko takze przyszykowany do wyjscia dr potwierdzil, ze to mogl byc czop ale moge zaczac rodzic nawet za 2 tyg, a wieczorem odeszla nastepna porcja... moje plecy bola bardzo ![]()
![]() |
#4723 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() hehe po grzebańsku, to tylko czop mi zaczął w większej ilości odchodzić ![]() ![]() ![]() w każdym razie ja czuję się dobrze, mała się wierci, no i nic nie zapowiada narazie porodu ![]() ![]()
![]() |
#4724 |
Zakorzenienie
|
Lolaaa, kawał chłopa
![]() u mnie na Ktg z kolei na początku młodej świrowało tętno - 170-180 ![]() Aaaa i moja Kruszynka też główką w dół, wczoraj chyba zrobiła przewrotkę - tak świrowała i świrowała, ze chyba się jej to wtedy udało - no tak intensywnych i bolesnych ruchów to ja jeszcze nie czułam. Żeby uprzedzić pytania, tak, u mojego gina KTG robi się przed każdą wizytą po 30 tc (w cenie wizyty). Rusałka, rozumiem doskonale to obniżenie nastroju... Ja patrzeć na siebie nie mogę, ruchy mam okropnie wolne, jak wykonm jedną czynność to potem siedzę z 10 razy dłużej... ![]() ![]() Jutro jedziemy na wesele i mam doła bo wyglądam jak nieszczęście. ![]() i strasznie mnie bolą stawy w rękach - nadgarstki, palce, łokieć..... ![]()
#4725 |
Zakorzenienie
|
A ja nadal nie śpię, kończę pracę i idę, bo nie wyrobię jutro
![]()
![]() |
#4726 | ||||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Żeby TŻ dał mi spokój to nagadałam mu że ginek zabronił ![]() Mam nadzieję,że po ciąży mi to przejdzie Cytat:
![]() Baw się dobrze z D. ![]() Cytat:
Łączę się w bólu, bo wiem co przechodzisz. Moja Maja też potrafiła wyć o byle co i wiem jak to potrafi człowieka wkur.... Cytat:
![]() Kundel sąsiadki szczeka bez przerwy już z godzinę ![]()
![]() |
#4727 |
Zakorzenienie
|
Idę spać, dobranoc.
Oby Edi spał jak człowiek i Elena dała się wyspać ![]() Miałam pomysł, żeby jutro jechać do tż do szpitala, ale chyba sobie odpuszczę, bo w sobotę znów mam aktywny dzień i boję się, że nie dam rady ![]() Najwyżej w niedzielę pojedziemy. ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- A i upraszam o niewykańczanie wątku dopóki nie wstanę ![]() Nie mam siły dziś zakładać nowego ![]()
![]() |
#4728 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() jutro będzie lepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4729 |
Zakorzenienie
|
a ja spać nie mogę, co godzinę się budzę
![]()
![]() |
#4730 |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013
Się przyzwyczajaj powoli
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4731 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-
Cytat:
![]() spałam i cos stuknęło w minutę się spociłam jak dzik, kot poleciał na zwiady- czy mówiłam już jak nienawidzę mieszkać w domu ![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-08-30 o 02:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Zakorzenienie
|
pisalam do matall (przepraszam za pore!) bp nie moglam na neta wejsc
o 1:40 mielismy juz isc spac, zgasilismy swiatlo i nagle poczulam cos w brzuchu a pozniej mokro wody zaczely odchodzic jestem w szpitalu rozwarcia o 2 prawie nie bylo saczy sie ze mnie skurcze sie pisaly jakies oby rozwarcie sie zrobilo no i biora mnie krzyzowe.. Dawid w domu taka sytuacja ![]() ---------- Dopisano o 06:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:01 ---------- dodam, ze nie bylo bzyku
#4733 |
czyli Endżi
|
Ladan, no to jedziesz maleńka
![]() Kaśka, m.a.r.t.a, to my od dzisiaj zaczynamy czterdziestkę, nie ![]()
#4734 | |
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013
Cytat:
![]() Zrobi się rozwarcie, zrobi... Nie ma mocnych. I będzie jeszcze sierpniowy bobas ![]() Powiedzenia i mocy przybywaj ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-08-30 o 05:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Powoli robi się u nas w wątku jak w filmi akcji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4736 |
Zakorzenienie
|
dzieki laski
bylam na ktg skurcze sie pisza polozna powiedziala ze dobry zapis w sensie rozwoju akcji porodowej laze z ta podpacha poporodowa bella dobrze, zekupilam ich wiecej wypelnilam plan porodu bola mnie skurcze od krzyza mila starsza kobieta pokazala mi jak fsjbie oddychac na skurczu a tak naprawde wszystko przede mna ciekawa jestem miny mojego gin jak mnie zobaczy tu hihih ---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- a i oprocz wod odhodzi mi duzo sluzu z nitkami krwi ![]()
#4737 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.
Oooo dzień dobry:p
Ale fajnie LADAN tylko szkoda że się puknąć nie zdazyliscie ![]() DIORISHA jak się czujesz dzisiaj? ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4738 | ||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Ja jestem na tym punkcie trochę przewrażliwiona, a to dlatego, że mój ojciec jest alkoholikiem i nie chciałabym aby moje życie wyglądało tak jak mojej mamy. ![]() ![]() Cytat:
Czyżby Juleczka miała przyjść dziś na świat?? Czadowo!!! ![]() Dajesz ladan!!! Pamiętaj, że w niedzielę jest 1 września, więc musisz się wyrobić maksymalnie do jutra! ![]()
![]() |
#4739 |
Wtajemniczenie
|
A czy T 89 coś się odzywała?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Rozeznanie
|
Aha. I nie wiem czy zauważyłyście, ale
w C&A od wczoraj do 1 września jest -20% na całą kolekcję dziecięcą!!! http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/start.html Jakby komuś jeszcze coś brakowało. ![]()
14.09.2013 Filipek 01.02.2016 Leoś ![]() Edytowane przez rubinka25 Czas edycji: 2013-08-30 o 06:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:47.