|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
![]() raczej nie jest obowiązkowa, bo w szpitalu potem nawet nie zwracają na to uwagi, gin też nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4712 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Jeśli chodzi o wizyty u internisty i dentysty to w poprzedniej ciąży mój gin tego nie wymagał, a teraz trafiłam na innego co chce takich konsultacji. U internisty już byłam, jeszcze idę do dentysty.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4713 |
Zadomowienie
|
Oj to ja mam z 2 ubytki i jeden ząbek mi sie wlasnie ukruszyl...chyba czas sie wybrać do dentysty
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4714 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
#4715 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() to tak jak ja... Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45094328] ja się mogę zgadzać lub nie, a on i tak zrobi jak chce, nawet gdybym miała go potem zezwać lub przez miesiąc się nie odzywać... z jednej strony masz dobrą taktykę, ale na mojego to wątpię by to podziałało. Jemu to po prostu nie przeszkadza. Jak sprzątam, to za każdym razem mnie pyta, po co to robię, bo przecież i tak za dwa dni będzie to wyglądać tak samo jak przed sprzątaniem... Myślę, że to też wynika z wychowania. Jego rodzice po prostu nie zawracają sobie głowy takimi sprawami, wedlug nich wystarczy odkurzyć i pozmywać raz na dwa dni i jest czysto. Kurze ścierają przed jakimiś imprezami rodzinnymi, również mycie podłogi... Takie same przyzwyczajenia ma mój mąż, jego brat, jak i również ich siostra. Nie raz mały u nich zostaje i jak mu założę jakieś jaśniejsze rajtuzy, to zaraz są czarne, to samo rączki. Ja sobie czegoś takiego nie wyobrażam. Mnie jest wstyd jak ktoś mnie odwiedza, a ja nagle zauważę, że np pod segmentem jest kurz, albo nad sufitem wisi pajęczyna i tylko modlę się by nikt tego nie zauważył...[/QUOTE] ale to nie chodzi o zwyzywanie ale o jasno określone granice. Mój też z domu niczego dobrego nie wyniósł i gnijące naczynia czy śmierdzące ciuchy mu nie przeszkadzały ale mi tak i w tym wypadku musiał się dostosować. Sama strasznie nie lubię sprzątać ale tak jak Ty wsydzę się kiedy ktoś do nas wpada a tu syf jednak nie tylko ja mieszkam w tym domu no i oboje mamy takie same ręce. Podziwiam że dajesz sobie radę z synkiem, spodziewasz się drugiego szkraba i sprzątasz po dorosłym facecie i dziwie się skąd masz na to siły. Niewiele mi to dało czemu? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4716 |
Zadomowienie
|
dzis ja moge sie pochwalic moim pierwszym zakupem
![]() Berenika chyba Ty pytalas o ten program materacykach, jak na zlosc musialam dzisiaj wyjsc z domu i nie mialam mozliwosci ogladania. Mialam nadzieje,ze Ktoras bedzie ogladac i cos napisze. Pradip u nas tez babydream-y poszly do kosza.Maly strasznie sie odparzal,nie mialam wyjscia i przez jeden dzien musialam je uzywac,co odzine zmienialam pieluszke,ale to nie wiele pomolo.Strasznie szybko byly takie napompowane,jak dla mnie malo chlonne. Dlatego na poczatek polecam zdecydowanie oryginalne pampersy,wiem ze 1 sa mniej wiecej w tych samych cenach co pozostale.
Edytowane przez bazile Czas edycji: 2014-02-11 o 18:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4717 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() Kakusia Ja też z chęcią wprowadziłabym taki zakaz u siebie, zastanawiam się nad tym poważnie, bo po pierwsze ja będę obolała, po drugie, w domu będzie jeden wielki harmider z racji tego, że będziemy się z mężem uczyć "obsługi" Dzidziusia, więc nie będę miała najmniejszej ochoty jeszcze się gościć ;/ No i te mycie rąk przed dotknięciem noworodka...kurcze no może przesadzam, nie wiem, ale wydaje mi się to oczywiste, że powinno się umyć ręce przed dotknięciem dziecka. Ja mam ogólnie tak, że jak przychodzę do domu to myję ręce i wydaje mi się to oczywiste.. Co do facetów - mój mąż jest już chyba znany na wątku, bo swego czasu, szczególnie w pierwszym trymestrze bardzo na niego narzekałam. Widzę, że teraz jest coraz bardziej zainteresowany dzieckiem, tak jak mówiłyście - wraz z rosnącym brzuchem, ale nadal są rzeczy, które mnie strasznie w nim denerwują- chociażby to, że jak wspomnę o tym, że musimy zacząć się zastanawiać nad wózkiem, łóżeczkiem i w ogóle już to wszystko kompletować.. Dla niego to powinniśmy to zrobić w czerwcu ![]() Co do remontów i walki z tż, to dołączam i ja ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bluesky fajnie, że się odezwałaś, Ciebie to już tutaj nie było hohooo ![]() ![]() Edytowane przez poziomkka Czas edycji: 2014-02-11 o 19:08 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4718 |
Zakorzenienie
|
Hi!
Jak się czyta Wizaż na telefonie, to jest problem z cytowaniem, a potem ![]() ![]() ![]() Gratuluję zaliczenia "drinka" glukozowego, dobrych wyników, zaliczonych wizyt, odkrytych płci, wyboru imienia, zakupów, zakończenia remontów (lub ich finiszu). Współczuję zatargów z TŻami, ciągnących się remontów ![]() ![]() Wczoraj napisałam o płatkach mydlanych, a potem sobie przypomniałam, że są jeszcze płatki w płynie (BEBI), więc odpada problem z rozpuszczaniem. Owszem, płatki potrafią "popsuć" pralkę, ale wystarczy od czasu do czasu nastawić puste pranie z użyciem octu lub kwasku cytrynowego. Piszę to z własnego doświadczenia, bo w płatach mydlanych prałam sporo ciuszków oraz tetry i wkładów do pieluch wielorazowych, co szybko skończyło się popsuciem grzałki, więc potem pilnowałam tego oczyszczania. Byłam wczoraj po pracy w Lidlu i faktycznie mocno było przebrane (ale proszki były ![]() Chciałam jeszcze kupić śpiworek, ale nie było, a potem stwierdziłam, że w domu mam sporo małych kocyków, więc to byłby zbędny wydatek. I co? Oglądała któraś z Was w telewizji śniadaniowej ten program o robakach w materacach? ![]() Co do tych "mokrych majtek" - w ciąży można mieć problem z nietrzymaniem moczu. Uczulam Was na ćwiczenie mięśni miednicy, bo ja niestety po pierwszej ciąży mam ten problem ![]() Byłam dzisiaj w laboratorium (mocz, morfologia, odczyn Coombsa, różyczka), więc sporo mi krwi utoczyły. Babki kazały mi posiedzieć przy nich, bo bały się, że zemdleję, a ja jak ten terminator, nic się ze mną po pobraniu nie dzieje ![]() Moje dziecię szaleje w brzuchu, normalnie fikołki fika. Najgorzej jest, jak się chyba rozciąga, bo wtedy łapie mnie skurcz, że aż tchu braknie. Ale nic to - przynajmniej wiem, że wszystko z dzidzią OK ![]() Niestety coraz bardziej dokuczają mi biodra (rozluźnianie się stawów), szczególnie że urodziłam się z dysplazją, więc podejrzewam, że długo nie pociągnę w pracy i będę musiała iść wcześniej, niż zakładałam, na L4 i ewentualne prace kończyć w domu, leżąc na kanapie. Tytuł nowego wątku - szczerze, jakoś niespecjalnie przepadam za rymowanymi. Wolę prostotę.
#4719 |
Zakorzenienie
|
Zgodnie z opisem producenta te: BabyDream, pieluszki, 1 Newborn, 2-5kg są bardziej komfortowe dla dziecka. Zresztą mówi to też cena
![]() Ja kiedyś też miałam Babydreamy - co prawda większy rozmiar, ale też nie byłam z nich zadowolona. Uczuleń nie było, ale były mało chłonne. Tylko nie pamiętam które miałam. Ale moja siostra była bardzo zadowolona. Ogólnie są bardzo skrajne opinie na temat tych samych pieluch i musisz sobie przetestować jak już dzidziuś się urodzi co Ci najbardziej pasuje. Ja np. z oryginalnych pampersów byłam zadowolona tylko w przypadku tych początkowych rozmiarów. Teraz wolę inne, dla mnie mają za krótki tył i kupki często wychodzą na plecy albo w przy jednym rozmiarze siuśki wychodziły przy nogawkach - gdzie mniejszy rozmiar był za mały. Robiłam mnóstwo podejść do rożnych rozmiarów- raz byłam zadowolona a innym razem bluźniłam na nie. Jeszcze Pampers Premium były ok, ale z ceną to trochę przesadzają. Ogólnie mam wrażenie, że te początkowe numeracje pampersów są lepsze. Także jeśli chodzi o newborny to kupię ze dwie paczki Pampersów. ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- A i jeszcze mi się przypomniało, że kiedyś znajoma kupowała Pampersy za granicą i w jej opinii są lepsze niż te sprzedawane w Polsce i w ogóle inaczej się nazywają. |
![]() ![]() |
![]() |
#4720 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4721 |
Zakorzenienie
|
Poziomka, masakra z tym Twoim TŻem...
![]() ![]() ![]() No nie było mnie wieki, ale postaram się teraz być na bieżąco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O pieluszkach z Rossmanna to ja mogę wypowiedzieć się tylko w przypadku tych Eko, ale one są niestety od 3.
![]() |
#4723 |
Zakorzenienie
|
Prosto do bębna? Jak często robicie takie płukanie?
#4724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak u Was wyglądało odpieluchowywanie? Kiedy zaczęliście? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4725 |
Zadomowienie
|
bluesky już tak zaczęłam robić, bo w końcu z nerwów powiedział mi rób sobie co chcesz, więc już nawet się nie przejmuję, że jemu się nie podoba. Jutro wszystko pozamawiam i z głowy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4727 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się, że opinie o pieluchach różnych firm potrafią być skrajne
![]() Babydreamy nam przemakały, w pachwinkach były mało elastyczne i w ogóle takie sztuczne trochę, no nie było mi żal wyrzucać reszty do kosza! Jako rozmiar '0' używaliśmy Bella Happy z racji wyciętej dziurki na pepuś (teraz pewnie inne firmy też mają-nawet nie wiem), choć nie były super ekstra to służyły. Od rozmiaru 1 do 3 tylko i wyłącznie Pampers Active Baby. nawet jak próbowaliśmy innych (Huggies, Happy Flexi, stare Dady, Pampers jakaś inna seria) to zawsze z podskulonym ogonem wracaliśmy do Pampersów Active baby. Kupowaliśmy w Tesco na promocjach w dużych pudłach (np od jutra do 19lutego jest taka promocja ![]() ![]() Rozmiar '4' i '5' na dzień nowe Dady, na noc Pampers Active. Odpieluchowanie u nas następowało w okolicach 2 urodzin, z tym, że były postępy a czasem cofanie, no i na dzień bez pieluchy a na noc jeszcze dobre kilka miesięcy zakładałam. W 3 urodziny weszła już całkowicie odpieluchowana łącznie z nockami (a nawet jakoś 3mce przed 3 urodzinami). Poziomka co do mycia rąk podczas odwiedzin to bez żadnego wstydu zapraszałam najpierw do łazienki na mycie rąk ![]() ![]() ![]() Zresztą jak my odwiedzaliśmy inne dzieciaczki w rodzinie to automatycznie sama szłam najpierw do łazienki a nie jak niektórzy z łapami do buźki niemowlaczka ![]() Co do TŻta - u mnie też każdy wybôr, szukanie okazji, promocji czy też czytanie opinii itp - jest na mojej głowie, ba! nawet pomierzenie łazienki i wc pod płytki musiałam sama robić, a potem w sklepie słyszę, że najwyżej będzie na mnie, jak źle obliczyłam, albo brzydko coś wyjdzie. A jak okazuje się, że wyszło super to co słyszę? 'super że takie wybraliśMY' albo 'dobrze że je znaleźliśMY' ![]() ![]() Co do płatkôw mydlanych ojj to jak tak syfi pralkę to ja chyba sobie odpuszczę. Muszę poczytać opinie o proszkach dla dzieci. Najwyżej początek będę prała w Loveli a potem przejdę na jakiś zwykły Sensitive ![]() Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-02-11 o 21:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4729 |
Zakorzenienie
|
Wlewa się do dozownika. A taką "kurację" wystarczy zrobić raz na miesiąc. Ja teraz piore tylko w płynach, a one mniej "zapychaja", staram się tylko co jakiś czas umyć szufladke na proszek, no i po każdym praniu zostawiam ją odsunięta (i otwarte drzwiczki).
---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Kakusia, kiedy te płatki aż tak bardzo nie syfia pralki, a już na pewno nie wnętrze i ubranka. Nawet przy zwykłych proszkach kurację octowa też się zaleca. Tu jeszcze kwestia twardości wody wchodzi w grę
#4730 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanie do mamuś, które już rodziły
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4731 |
Zakorzenienie
|
sok jabłkowy i zwykłe herbatniki
![]() sok jabłkowy rozcieńczony z wodą to był jedyny sok jaki pozwalano pić świeżo karmiącej ![]() Malin a płatki mydlane to jakoś lepiej spierały czy wręcz przeciwnie - są delikatniejsze? Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-02-11 o 23:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4732 | ||
Zakorzenienie
|
Hej mamuski!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() sylwia - ja tez nie mam usg na kazdej wizycie jestem w 20tc a mialam dopiero dwa razu usg w 7 i 13 tc ![]() malenstfo - witaj! Mmasz termin porodu w dniu ktorym urodzil sie moj synek ![]() necrokitty - a to jeszcze Twoj tzet nie byl z toba na usg? majkela12 - a czemu babcia sie nie zgodzila na to zebyscie dali imie po swoim synku? sylvia - my mielismy kamerzyste na slubie z Gorlic wlasnie ![]() kamilla - to moze jak macie dwa imona to czekajcie az sie corcia urodzi i wtedy zdecydujecie ![]() berenika - my mamy ten termometr i polecam - http://celebritybabies.people.com/20...e-thermometer/ Co do meskich imion to podobaja mi sie - Dominik , Blazej , Kacper , Szymon.
![]() ![]() |
![]() |
#4733 | |
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45091435]
Zapomniałam wczoraj napisać. Odebrałam wyniki Adasiowej morfologii. Hematokryt był ciut poniżej normy, ale lekarka stwierdziła, że jest ok. I że prawdopodobnie mały jakoś źle leżał, i ona coś pewnie źle usłyszała ![]() ![]() super ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() ja już po wizycie i SR ![]() Wszystko jest w porządku, mała rozwija się dobrze, szyjka zamknięta, a tego się obawiałam ![]() mogę brać sobie magnez tak profilaktycznie, a na te skurcze nospę... wyniki badań pani dr potwierdziła, że dobre ![]() później wrzucę zdjęcie naszej niuni... na moje pytanie czy 100% dziewczynka, gin powiedziała, że nadal nic nie widzi między nogami, a na 100% będzie jak się urodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4734 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki.
Tak was czytam to mój Tż-t nie jest taki zły ![]() ![]() Co do wczoraj dzięki dziewczyny za przepisy i propozycję poszłam n łatwiznę i zrobiłam tą sałatkę co ostatnio i wszystkim podeszła i posmakowała ![]() A ja się zaczynam martwić, bo niby czuje mojego synka ale jakoś mam wrażenia że tak słabo i rzadko, i tylko pod skórą na zewnątrz jeszcze nie, wiem że różnie z tym bywa ale ja już bym chciała go tak porządnie czuć ![]()
#4735 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ważna informacja. Od jutra jest promocja w tesco na różne artykuły dla dzieci
http://www.tesco.pl/promocje/gazetki/51-katalog/9PPPPq myśle, że warto się wybrać ![]()
#4736 |
Konto usunięte
|
Okropna noc za nami
![]() ![]() ![]() Z dobrych wiadomości rozmawiałam wczoraj z tzem i niby obiecał poprawę, ale zobaczymy jak to będzie. W kwestii remontu powiedział, że on sobie tylko tak żartuje, że będzie pod koniec maja, żeby mnie zdenerwować ![]() Nawet zapytał mnie kiedy ścinam włosy, bo taki miałam zamiar (jestem w szoku, że pamięta ![]() ![]() W kwestii imienia powoli dochodzimy do porozumienia. Na pewno będzie zmiana, bo okazuje się, że jemu imię Krystian w ogóle się nie podoba. To po chol*** się zgadzał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4737 |
Zakorzenienie
|
Oto moja niunia
![]() 618 g żywej wagi, długość +/- 18 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#4738 |
Zadomowienie
|
zaaaabcia pchodzisz z okolic Gorlic? pamiętasz nazwisko kamerzysty??
Mnie złości teraz właśnie w mieszkaniu na wsi to że nie mamy w okolicy żadnego większego marketu poza Lidlem i Biedronką. Pisałyście o ubrankach po 6 zł w Auchan, teraz gazetka Tesco. Na samo oglądanie bym się tam wybrała. To był właśnie plus mieszkania w Krakowie. Berenika_26 To masz ze swoim jak ja z moim mężem. Specjalnie mnie podpuszcza i denerwuje, chyba sprawia mu to przyjemność. Wczoraj już mu powiedziałam, że jak tak mnie będzie denerowował to i dziecko będzie takie nerwowe i to on w nocy będzie po 5 razy wstawał. Nawet położna mi ostatnnio mówiła, że nerwy mają duży wpływ na noworodka. Mi się Tymon bardzo podoba. Sama nie wykluczam tego imienia jeśli by chłopak był. Tymuś, ![]() ![]() Ramona_85Pięknie. I jaka już duża dziewczynka ![]()
Był ![]() 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2014-02-12 o 07:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4739 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45107718]Okropna noc za nami ![]() ![]() ![]() Z dobrych wiadomości rozmawiałam wczoraj z tzem i niby obiecał poprawę, ale zobaczymy jak to będzie. W kwestii remontu powiedział, że on sobie tylko tak żartuje, że będzie pod koniec maja, żeby mnie zdenerwować ![]() Nawet zapytał mnie kiedy ścinam włosy, bo taki miałam zamiar (jestem w szoku, że pamięta ![]() ![]() W kwestii imienia powoli dochodzimy do porozumienia. Na pewno będzie zmiana, bo okazuje się, że jemu imię Krystian w ogóle się nie podoba. To po chol*** się zgadzał ![]() Dużo zdrówka dla Małego, oby jednak skończyło się na przeziębieniu a dzisiejsza nocka już była spokojniejsza po lekarstwach ![]() Co do imienia, to stawiam na Tymona, jakoś do Dawida nie jestem przekonana ![]() Jest prześliczna, a te paluszki u rączki genialne ![]()
![]() |
#4740 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:08.