|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
|
7 | 16,67% |
| W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
|
2 | 4,76% |
| Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
|
2 | 4,76% |
| Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
|
17 | 40,48% |
| Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
|
11 | 26,19% |
| Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
|
3 | 7,14% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
[QUOTE=elaine-blath;44570988
SKYLIE co u was?[/QUOTE] U nas w porządku. Po długiej chorobie wyszliśmy na prostą Wojtuś poszedł do przedszkola, a ja siedzę z Olą w domu. Byliśmy w piątek na szczepieniu i moje dziecko ma 68 cm i wagę 7300. W miesiąc przybrała ok 500 g. Niby trochę mało, ale widocznie ten typ tak ma bo ona od poczatki idzie swoim tempem Od 01.03 wracam już do pracy. Szukanie niani przede mną niestety A ja mam coraz większego doła że zostawiam dziecko ![]() Cytat:
za wage i zacny wiek ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4712 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A Karina pije Nutre bez jakiś większych problemów, pediatra była zdziwiona a pewnie pije bo wie że po tym brzuszek nie boli no i gratuluje nowych koleżanek ważne że mogłaś sobie na luzaka pogadać Cytat:
|
|
#4713 |
|
Wtajemniczenie
|
dubel
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2014-01-15 o 15:31 |
|
|
|
#4714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dotka najlepszego dla ZuziDzień dobry. Szczepienie przełożyliśmy na jutro, bo w przychodni dziś jest tłum. A ja chce mieć tez chwile aby pogadać z lekarką. Moje dziecko stało sie tak mobilne, że dziś znalazłam go pod leżaczkiem. Zaklinował sie i był pisk. A wczoraj wsadzał głowę pod tapczan, ale żeby go stamtąd wyciągnąć to musiałam podnieść kanapę Nie wiem jak ja tam wciskał. Za to ubaw miał niezły.
|
||
|
|
|
#4715 |
|
Zadomowienie
|
Wrzuciłam do klubu fotki ze chrztu (z naszego aparatu bo zdj robiła nam kuzynka fotografka ale tych zdjęć jeszcze nie mamy) i sylwka
|
|
|
|
#4716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bede musiała chyba pogadać z teściowa żeby przyjeżdżała do małego 1-2 razy w tygodniu. Albo plastikowa butelka A najbardziej uwielbia zabawy z tetrą i moimi włosami.
|
|
|
|
|
#4717 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przeleciałam jeszcze raz dokładnie i chyba umknęło Ci moje pytanie - jak długo trzymałaś ten kompres z sody na wrastające paznokietki? bo u nas też zaczynają wrastać :/ Skylie współczuje z powodu powrotu do pracy
|
|
|
|
|
#4718 |
|
Zakorzenienie
|
sammi: będziemy 19-23.02
wybieracie się może wtedy?Dotka: wszystkiego najlepszego do Zuzi! Skylie: super, ze wyszliście z choroby cieszę się. A Ola rośnie jak na drożdżach. 0,5kg to w pewnym wieku normalne przybieranie. )) więc tylko się cieszyć. Nie dołuj się, że wracasz do pracy. Czasami tak trzeba. Masz jeszcze 1,5 miesiąca z Olą a długo z Wojtusiem siedziałaś w domu?Sarna: 3mam kciuki, aby było dobrze. U mnie to samo. Igor nie chce jeść część niż 2-3h. nie ma opcji. No i mam małego marudkę teraz, bo odpuścił sobie drzemkę. Chyba szybciej na spacer wyjdziemy za to.
|
#4719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kompresu nie trzymałam, a jedynie przy każdej zmianie pieluchy maczałam patyczek do uszu w tym roztworze i przemywałam paluszki. Pediatra zalecała, żeby potrzymać tak 30 minut, dziennie. Nie to że nie chce (chyba) ale niektóre teksty padają, że aż mi sie odechciewa. |
|
|
|
|
#4720 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Dopiero net mi wrocil..irytujace kiedy z rana nie moge na wizaz wejsc Za oknem zimowo..sypalo cala noc..temperatura jeszcze za wysoka, wszystko sie roztapia..przynajmniej dam rade wozek przepchnac :P Nocka juz lepsza..poza pierwsza pobudka po 55min., kiedy to Maly byl glodny (zasnal na gloda ), nastepne drzemki trwaly 2x2,10h, 2,20h i 2,40h ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4721 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki za odpowiedź Cytat:
![]() Elaine my chyba wedy będziemy, tyle że mamy wtedy imprezę urodzinową. Ale może być tak, że znowu zostaniemy w Łodzi jak wyadnie sobota na szczepienie, które ostatnio przełożylismy ![]() Muszę Wam to napisać - Kuba zasnął SAM we wózku
|
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4722 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Przepraszam,że ostatnio mnie tu nie ma,ale nieogarniam bycia jednocześnie na fb i tutaj, nie starcza na wszystko czasu. Wpadłam poczytać co u was, póki Gabi mi śpi na kolanach
|
#4723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystkiego najlepszego dla solenizantki Zuzi
|
|
|
|
|
#4724 |
|
Wtajemniczenie
|
Magolinko- mam nadzieje, że wyjdziecie w czwartek ze szpitala.
Lemurki, Dzoan- współczuję nocek Dotka- sto lat dla Zuzinki!!!
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2014-01-15 o 15:32 |
|
|
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
Taka smetna pogda nic dziwnego, że Zuza od wczoraj łądnie śpi i w dzień i w nocy
![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- wrzuć jakieś zdjecia swoich dzieciaków! dawno ich nie widzielismy ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Wrzucilam Wam przeglad światecznych fotek do klubu ![]() ZUza śpi już 2 godziny
|
|
|
|
#4726 |
|
Zakorzenienie
|
DZOAN dobrze ze nocka lepsza
![]() ONA a jak u was? SAMNI hihi brawo! Wygląda na to ze czasami trzeba te nasze dzieci na chwile same zostawić ![]() IWONKA no to Ty też wypoczęta skoro dziecko ładnie śpi ![]() My po spacerku niby brzydko a okazało się ze super właśnie na lazenie. 2h chodziliśmy,potem wróciłam do domu. Igi dalej dosypial w wózku. Brat z nim został a ja do auchana pojechałam po zakupy. Teraz wstał. W sumie 2h spal wiec bez szału tym bardziej ze to jefmgo jedyna drzemka.Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#4727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pogoda w sumie sie zmiena i jedni śpią, inni nie, na Zuze zmiana działa na szczescie nasennie |
|
|
|
|
#4728 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To trzymam kciuki żeby już sam zasypiał ![]() Nam sie dosłownie zdarzyło to raz ![]() Też dodałam zdjęcia do klubu z chrzcin, które były 29.09.13 Jakos taka sobie, bo to sa zdjęcia zdjęć.---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
Franek dzisiejszej nocy budził sie co 4h, czyli już standardowo - o północy i potem o 4. Tż go wtedy obrządzał więc mogłam sobie trochę pospać ![]() U nas dzisiejszej rannej drzemki nie było. Nie pozwoliłam na spanie W południe pospał 2,5h i teraz położyłam go na 30min, bo nie wytrzymałby do 19.
|
||
|
|
|
#4729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Miłe to strasznie Dotka brawo dla Zuzi ![]() A kiedy chrzcicie? My mieliśmy 14 osób i imprezę w domu. Może i jest później bajzel (sprzątaliśmy 3 dni Skylie powodzenia w szukaniu niani ![]() Ja wracam do pracy we wrześniu a nie ma dnia żebym nie pomyślała jak to będzie ![]() Perse Pełnia jest, też się czuję do bani!---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Hej tak w o ogóle Mój Mały zmienia sobie od 3 dni cały harmonogram dnia i jestem lekko zdezorientowana Nie chciał spać w porach drzemek ... Czasem coś tam sobie zmienia podczas skoka, ale nie aż tak! Z trzeciej drzemki zrezygnował całkiem ![]() Chyba muszę wrócić do notowania pór drzemek i aktywności. Może wyklaruje nam się jakiś nowy plan dnia... Dałam mu dziś Sinlac, bo dostałam próbkę-wcinał aż miło Mam nadzieję, że nic mu po tym nie będzie.Zamówiłam też wczoraj kaszkę Holle jaglaną. Jest bezmleczna i bezglutenowa. Mam plan podawać codziennie po spacerze. |
||
|
|
|
#4730 | |
|
Zakorzenienie
|
Ona pieknie wygladasz!jakos inaczej Cie zapamietałam z czasów ciązy
![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
Spieszę donieść, że Peter umie sam wstać
![]() Powtórzył to dziś 3 razy przy 3 różnych rzeczach Co oznacza, że załapał o co chodzi w samodzielnym wstawaniu A pediatra dziś stwierdziła, że wyjątkowo szybko siedzi ha h ah ahJeszcze mógłby się rozgadać jak te Wasze Dzieciaczki a nie tylko to aaa i eeee i mama Ale dobra nie wymagajmy cudów
|
#4732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a czego sie trzyma jak wstaje?? ale masz giganta rozwojowego w domu!! no wkońcu starszak wątkowy
|
|
|
|
|
#4733 |
|
Zakorzenienie
|
Padłam usypiając Małego..pan listonosz postawił mnie na nogi..leciałam potykając się do domofonu, żeby tylko Olek się nie obudził
przyszły zamówione kaszki Holle..jaglana i owsiana i 2 herbatki..owocowa i ziołowa. Tylko na razie nie mam weny, żeby rozgryźć co tam na nich jest napisane.. nie po polskiemu ![]() Rozbiłam dzisiaj słoiczek zboża i owoce..jabłka i malinki z kaszką ryżową czy jakoś tak.. ale mi żal było..wypadł z szafki i całe dno odleciało po uderzeniu o płytki.. nie byłabym sobą gdybym nie spróbowała smaku z podłogi |
|
|
|
#4734 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie Ola jakoś wyjątkowo mało nie waży![]() Peterowi tam opłatek bardzo smakował Zjadł swój i mamyCytat:
TT4+ ten z zamykanym ustnikiemCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a potem wstał trzymając się pudełka z mikserem Stoi sobie takie w przedpokoju i czeka na wywózkę do teściowej, ale chyba nie pojedzie bo będzie robiło jako pudło treningowe dla Młodego ha ha ha a![]() A teraz wstał trzymając się szczebelków w łóżeczku- musiałam zamknąć Go w tej klatce żeby przyjść się pochwalić ![]() Chyba trzeba obniżyć łóżeczko do samej podłogi ha ha ha ha:PP Cytat:
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
A tak wyglądam jak pierwszy raz wstałem sam w łóżeczku
![]() Trochę niewyjściowo i bez majtek, ale co tam Moje Dziecko po tym szczepieniu wydoroślało ha ha ha aha
|
#4736 | |||
|
Zakorzenienie
|
Na swoim mleku tylko jeszcze nie wiem jak to się robi
Wiecie może? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Znalazłam instrukcję robienia kaszki na mleku matki jakby kogoś interesowało ![]() http://blog.sprytnamama.pl/2011/05/k...eku-matki.html |
|||
|
|
|
#4737 | |
|
Konto usunięte
|
O właśnie, do mam alergików: Sinlac w razie czego jest bezmleczny i bezglutenowy i robi się go na wodzie.
Niby taki bezpieczny. Ale u Artka jako pierwsza kaszka absolutnie się nie sprawdził, bo były te czerwone smużki. Nie wiem, co by było, jakbym mu teraz podała, ale nie zaryzykuję. Zresztą jemy z powodzeniem mleczno-ryżowe kaszki.. Cytat:
|
|
|
|
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
dla ZuziMargoś kurde, ale masz juz facecika w domu ![]() sammi ale Mały zrobił Ci psikusa ja też jak mam dość zostawiam Olka z podobnymi słowami 'a popłacz sobie..idę' ![]() Neni ta instrukcja jakaś za ciężka dla mnie.. chyba Mały na wodzie będzie dostawał..nie mam cierpliwości do ściągania
|
|
|
|
#4739 |
|
Konto usunięte
|
Neni tylko kaszkę na mleku matki dziecko musi szybko jeść. Mi też gęstniała, a na koniec to już była woda... Bez sensu się męczyć, jeśli można, to lepiej kupić te mleczne, a jeśli nie, to ryżowe i robić na pepti czy czymś tam.. Ja sama już nie zrobię na swoim, bo szkoda kaszki i szkoda mleka. Zrobię jak już na Nanie.
|
|
|
|
#4740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlaczego dzici tak szybko rosna nie moga na chwile zostac takimi 4/5 miesieczniakami |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:58.

Wojtuś poszedł do przedszkola, a ja siedzę z Olą w domu. Byliśmy w piątek na szczepieniu i moje dziecko ma 68 cm i wagę 7300. W miesiąc przybrała ok 500 g. Niby trochę mało, ale widocznie ten typ tak ma bo ona od poczatki idzie swoim tempem
A ja mam coraz większego doła że zostawiam dziecko 

za wage i zacny wiek 

Nie wiem jak ja tam wciskał. Za to ubaw miał niezły.
Bede musiała chyba pogadać z teściowa żeby przyjeżdżała do małego 1-2 razy w tygodniu. 

), nastepne drzemki trwaly 2x2,10h, 2,20h i 2,40h 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)