Niby wciąż pulchne, jednak nas mniej. Kolejny rok zmagań, grzechom mówimy NIE! cz.III - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-21, 04:55   #4711
insane_p
Zadomowienie

Dot.: Niby wciąż pulchne, jednak nas mniej. Kolejny rok zmagań, grzechom mówimy NIE!

Dzień dobryy... Choć jest jeszcze wcześniej niż wczoraj :P Za oknem pusto, ludzie jeszcze śpią.

Może uda mi się wyjść dzisiaj trochę wcześniej

Cytat:
Napisane przez swinka94 Pokaż wiadomość
Więc się wkurzyłam i złożyłam ofertę na sprzątanie mieszkań. I mam pierwsze zlecenie, w sobotę. Mam wyjść z pieskiem i posprzątać mieszkanko 40m. Trochę się boję. Creaturku może jakieś wskazówki? Bez kitu, stresuję się.
dasz radę! Zdaj relację
Cytat:
Napisane przez HaGie Pokaż wiadomość
Napiszcie, co myślicie o moim żarciu, co robię źle, że nie chudnę. Napiszę Wam, co dziś zjadłam, tak uczciwie, co do joty:
owsianka (2 łyżki otrębów owsianych, mleko 0,5%, 3 śliwki suszone)
jabłko
2 pomarańcze
jogurt naturalny
puszka szprotek w pomidorach
omlet (dwa jajka, pół papryki, pomidor, pół cebuli, 2 plasterki szynki z indyka, troszkę sera zółtego light, kilka kropel oleju)
3 kawy z mlekiem 0,5%
1 herbata zielona
1,5 l wody
i co? za dużo, za mało? źle? nie sugerujcie się tą konserwą rybną, bo jadam to raz na ruski rok, ale dziś mnie jakoś tak naszło...
Za mało, tak jak pisze Ashya. I nie widzę żadnego mięska, rybki na ciepło... Puszka szprotek to pewnie więcej węgli ma niż białka Wiem, że okazjonalnie, ale tutaj pojawia się pytanie - czy jesz jakieś mięso/ryby?

Zbieram się do pracy, pierwszy raz samochodem, mam nadzieję, że się nie zgubię A po pracy do TŻta i do domu

-13,0 kg
18,4 kg to go.
insane_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 06:39   #4712
martolina1982
Zakorzenienie

Dot.: Niby wciąż pulchne, jednak nas mniej. Kolejny rok zmagań, grzechom mówimy NIE!

ale miło wczesnie wstac i bez pośpiechu rozpocząć dzień. ja lubię. w piątek kończycie wcześniej czy nie?

świnko obejzryj w necie jakies rady, moze na you tube...ja z Usterki pamiętam, żeby wycierać stół także od spodu (szklany blat) i nic wiecej nie paietam też bym się stresowała. ludzie niekiedy mają świra i potrafią szukać każdego pyłku kurzu. bałabym sie też gdybym trafiła do jakiejś wypasionej chaty, bo nie wiadomo czy zwykły psikacz nie zszkodzi włoskim marmurom

HaGie ja tam zobaczyłam wiecej picia niz jedzenia. na czym ty zyjesz dziewczyno?

04.05.2017 start!
martolina1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 08:07   #4713
creature666
Zakorzenienie

Dzień dobry lachony!
Świnko każdy klient ma swoje zachcianki
Mi się jeszcze nikt upierdliwy nie trafił. Normalnie ścieranie kurzy, odkurzanie/mopowanie. Łazienka na błysk, kuchnia to zależy czy ze zmywaniem naczyń czy tylko ogarnięcie blatów, umycie kuchenki ect. Dasz radę! i gratki za pomysł

HaGie!!!!!! Boshhh przecież jabym umarła na takim jedzeniu, ja jak mięsa nie zjem albo ryby to chora jestem
Ja kcal nie liczę, ale widzę że mało, za mało!
Ale pijesz i właśnie przypomniałam sobie, że zostawiłam butelkę z wodą w domu i tictac też damn it!
Stary 2014-03-21, 08:24   #4714
tamlin111
Zakorzenienie

My już po kontroli z Matim. Jest lepiej. Kolejna kontrola w środę. Na dwór mozemy wyjść na godzinkę jak tak pięknie

Jaaaaaaa jakie mam nerwy od rana, kur.wa no nie mogę.

Cytat:
Napisane przez martolina1982 Pokaż wiadomość
no tamlin połknęłaś bakcyla na całego. pamietam jak tylko zumbowałaś i Ewka wcale ci sie nie podobała
No nie mogłam znieść tego głosu, ale jakoś się przełamałam i po efektach mam w tyłku jej głos, ważne że to działa

jesteś taka obowiązkowa! moze weź się jeszcze za coś np. naukę jezyka. kto wie, moze pojdzie z rozpedu i raz dwa?
W życiu, ja do języków jest tępa. Prócz polskiego żadnego nie znam

ja też byłam uzalezniona jakoś w październiku jeszcze. pamietam jak sobe podkrecałam serwując coraz trudiejsze programy. potem przeprowadzka, remont i posluchalam popularnej wtedy tutaj opinii, ze ćwiczyć za dużo też źle i poszłoooo...
Jak dobrze, że nie poszłam tym nurtem

Cytat:
Tak tak, popieram... a ja to mam nawet czasami odruch wymiotny, kiedy widzę taką "laskę" (co najmniej 150kg żywej wagi) ubraną w króciutką bluzeczkę, tak specjalnie, żeby było widać stringi (ewentualnie majtki) wysoko naciągnięte... albo wielkich facetów, którzy noszą tak nisko spodnie, że pół dooopy na wierzchu i widać wielki zarośnięty rów fuuuuuj Ja przynajmniej staram się ukrywać te moje zwały tłuszczu.
O bosze

Cytat:
Napiszcie, co myślicie o moim żarciu, co robię źle, że nie chudnę. Napiszę Wam, co dziś zjadłam, tak uczciwie, co do joty:
owsianka (2 łyżki otrębów owsianych, mleko 0,5%, 3 śliwki suszone)
jabłko
2 pomarańcze
jogurt naturalny
puszka szprotek w pomidorach
omlet (dwa jajka, pół papryki, pomidor, pół cebuli, 2 plasterki szynki z indyka, troszkę sera zółtego light, kilka kropel oleju)
3 kawy z mlekiem 0,5%
1 herbata zielona
1,5 l wody
i co? za dużo, za mało? źle? nie sugerujcie się tą konserwą rybną, bo jadam to raz na ruski rok, ale dziś mnie jakoś tak naszło...
Jak dla mnie to tu nie ma jedzenia żadnego. Owsianka z dwóch łyżek otrębów plus woda w sumie, bo 0,5% to nie mleko i 3 śliwki, to tyle co nic. Na pewno nie jest to posiłek na miarę śniadania. Ewentualnie przekąska.
Ten omlet ok, to na kolację rozumiem.
Ale obiadu nie znalazłam. Podwieczorku żadnego.
Za to przekąsek dużo, bezsensu zupełnie.
Weź sobie rozpisz jadłospis na każdy dzień. Przecież możesz postać trochę przy kuchni. Śniadanie zjedz porządne, jak owsianka to daj te 5 łyżek, niech to będzie posiłek co ma Ci dać kopa.
II śniadanie ten jogurt z owocami jest ok.
Obiad no musisz zjeść ciepły, kurczaczka z warzywami, rybkę, no jakieś mięso plus warzywa, jeśli lubisz to kaszę, ryż.
Przekąska jakaś jeszcze pewnie wpadnie, to po południu już na pewno nie owoc, ale jakieś orzechy, czy paprykę pochrup, warzywa.
Kolacja taki omlet jest ok. Albo serek wiejski, jajka, jajecznica.
Jesz za mało, dużo za mało. Zacznij więcej. Ruszysz metabolizm, wierz mi, bo miałam zastoje i właśnie przez głupie nie jedzenie. No i rozpisywanie mi pomogło Trzymałam się rozpiski, bez żadnych odstępstw i efekty były.
Stary 2014-03-21, 08:37   #4715
HaGie
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny
Z tym moim żarciem to tragedia, mięso jem praktycznie każdego dnia, wczoraj akurat tak wyszło, bo mnie naszło na ta rybkę w puszce, a potem nie miałam czasu na obiad, bo znowu pilnowałam dziecko koleżanki, bo jest w szpitalu...
Kurde, no to mam problem, bo ja albo jem więcej, albo piję. Jeżeli wypijam te zalecane 2-3l wody/płynów dziennie, to nie mogę zbyt dużo żarcia wepchnąć w siebie, bo mi wszystko do góry podchodzi... i na odwrót, jak jem więcej, to już mi się woda nie mieści i wychodzi, że praktycznie nic nie piję...

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Tamlin co to za nerwy od rana. Cieszyć się trzeba, WIOSNA dzisiaj

99-->96
-->66
HaGie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 08:42   #4716
swinka94
Zadomowienie

Dzięki Dziewczynki za wsparcie

Wydaje mi się, że będzie ok. Zazwyczaj w ogłoszeniach jest napisane na przykład, że poszukują kogoś kto sprząta superdokładnie i że będzie test białej rękawiczki A tu było normalnie, że raz w tygodniu na około 3h, mycie podłóg, listew, kurze itp. No i Pani zapytała czy mogę wcześniej wyjść z pieskiem. Czekam na odzew, podałam jej w mailu numer telefonu. Jak coś to jutro ruszam

Jeżu dziś niby nie mam zajęć a od samego rana coś robię. Ale piękny dzień więc z chęcią trochę polatam po mieście. U Was też takie słoneczko?

Jeśli udało Ci się przetrwać nawet jeden epizod dużej depresji - jesteś niebezpieczny i możesz wszystko.
swinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 08:45   #4717
HaGie
Zadomowienie

Świnka dasz radę, tym bardziej, że mówisz, że babeczka wydaje się normalna
U mnie też przepiękna pogoda dziś

99-->96
-->66
Stary 2014-03-21, 09:01   #4718
eewelinaa92
Zakorzenienie

świnka dasz rade
tamlin super, ze z małym lepiej
HaGie podpinam się pod to co napisały dziewczyny musisz więcej jeść

Jest dopiero 10 a ja już umyłam samochód, jedno okno, posprzatałam w pokoju, wyszykowałam się i zaraz lece na miasto-m.i. do ciucha, a potem na przymiarke sukni ślubnej-nie mojej

Ale jest przepięknie na dworze

-30kg

eewelinaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 09:03   #4719
martolina1982
Zakorzenienie

tak, u mnie też słonecznie, ale wietrznie. nie wiem czy ciepło, bo jeszcze nie wychodziłyśmy.

04.05.2017 start!
Stary 2014-03-21, 09:11   #4720
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny
Z tym moim żarciem to tragedia, mięso jem praktycznie każdego dnia, wczoraj akurat tak wyszło, bo mnie naszło na ta rybkę w puszce, a potem nie miałam czasu na obiad, bo znowu pilnowałam dziecko koleżanki, bo jest w szpitalu...
Kurde, no to mam problem, bo ja albo jem więcej, albo piję. Jeżeli wypijam te zalecane 2-3l wody/płynów dziennie, to nie mogę zbyt dużo żarcia wepchnąć w siebie, bo mi wszystko do góry podchodzi... i na odwrót, jak jem więcej, to już mi się woda nie mieści i wychodzi, że praktycznie nic nie piję...

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Tamlin co to za nerwy od rana. Cieszyć się trzeba, WIOSNA dzisiaj
Nie no fajnie, że wiosna, może dlatego mnie nosi, bo innego powodu nie widzę
Musisz znaleźć złoty środek. Pij przed posiłkiem, ale posiłkiem porządnym, a nie takimi popierdółkami. Poza tym mniej kawy a więcej wody, zjedz zupę, to też się zalicza do napojów, a przy okazji będzie posiłek, o ile nie będzie to jakaś lura na kostkach.

Cytat:
Wydaje mi się, że będzie ok. Zazwyczaj w ogłoszeniach jest napisane na przykład, że poszukują kogoś kto sprząta superdokładnie i że będzie test białej rękawiczki A tu było normalnie, że raz w tygodniu na około 3h, mycie podłóg, listew, kurze itp. No i Pani zapytała czy mogę wcześniej wyjść z pieskiem. Czekam na odzew, podałam jej w mailu numer telefonu. Jak coś to jutro ruszam

Jeżu dziś niby nie mam zajęć a od samego rana coś robię. Ale piękny dzień więc z chęcią trochę polatam po mieście. U Was też takie słoneczko?
Poradzisz sobie
I u mnie też piękne słoneczko i ciepło bardzo. Wyjdziemy później na spacerek
Stary 2014-03-21, 11:52   #4721
creature666
Zakorzenienie

Laski w jakim apartamencie byłam
Dwie duże sypialnie, kuchnia połączona z dużym pokojem dziennym, pełno wbudowanych szaf, dwie duże łazienki jak z katalogu firmy mojego TŻ, no szał normalnie
Miałam tylko te dwie łazienki, a że się wyrobił am w nieco ponad 1h to mówię, że coś jeszcze zrobię. No to poodkurzałam pokoje i tyle boshhh jakbym chciała mieć takie mieszkanie
Marzenia

Wiejeeeee jak w kieleckim

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-21, 12:43   #4722
swinka94
Zadomowienie

Creature ja się zgłosiłam do sprzątania 200m apartamentu Chyba tam padnę

Jezu jaki piękny dzień!! Aż mi się chce śpiewać. Byłam tylko chwilę na dworku bo mam masę rzeczy do roboty w domu, ale tak mnie ta pogoda naładowała pozytywną energią... W dodatku mam prawie wszystkie okna od południa i tak mi grzeje, że aż parapet gorący. Oby taka pogoda się utrzymała bo planujemy jutro z TŻem wycieczkę rowerową

Umówiłam się na przyszły piątek na badania. Od pewnego czasu mam taką ochotę na słodycze, że podejrzewam że to może być sprawka jakiegoś "przyjaciela" z mojego brzucha

A i melduję zaliczoną saunę i manicure ale sama zrobiłam. Jak zapuszczę pazury i będzie okazja jakaś to sobie zrobię, ale tak to mi szkoda kasy jak "spa dla dłoni" mogę mieć zamiast za 60zł... w domu za darmo Byłam też w ciuchu, ale nic nie wzięłam. Podobało mi się kilka rzeczy i wtedy przyszła mi do głowy myśl "może zamiast kupować nowe ubrania lepiej schudnąć do tych, w które się nie mieszczę?"

Jak tam Wasze chorowitki?? Marta? Tamlin?

Jeśli udało Ci się przetrwać nawet jeden epizod dużej depresji - jesteś niebezpieczny i możesz wszystko.
swinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 13:03   #4723
martolina1982
Zakorzenienie

eh mnie tez się nie chcialo wracać, ale jednak M chora. byłam pokazać pediatrze L. Osłuchała i czysto a gorzej kaszle niż M. Chyba ma mądrych co by poznali, ze taki kaszel to pikuś a taki to już coś poważnego, bez osłuchania. Po lekarzu biegiem npod ratusz, bo dzieciaki z L. przedszkola puszczały o 12:00 w niebo balony z liścikiem. fajna sprawa, bo ludzie z calej Polski potem odpisują, gdzie doleciał balon bardzo to było wzruszające. a potem na lody i do domciu. moje laski fukały jak im gorąco, że chciałby na krótki rękaw i w miescie tak ajkos gwarno. wycieczki rowerowe ze szkół, boiska pełne dzieci, bo chyba jakies zawody, imprezy...super i dostałam sms-a nie wiem od kogo -super wyszłaś w Kurierze...hmmm mysle dotąd kto to napisał. kupiłam i faktycznie jestem. firma sie ucieszy. oni sie srają strasznie z promocją.

04.05.2017 start!
Stary 2014-03-21, 13:30   #4724
HaGie
Zadomowienie

Martolina, Ty naprawdę lada moment będziesz sławna Ładnie wyszłaś? A z jakiej okazji "opisali" Cię w gazecie?

Świnka
mądre decyzje i kasa w kieszeni została

U nas właśnie zaczęło padać, no to nacieszyłam się ładną pogodą

99-->96
-->66
Stary 2014-03-21, 13:36   #4725
creature666
Zakorzenienie

O kuuuwa 200m????? No to super! Pomóc?
Martusia zdrówka dziewczynkom Tamlin jak Mati?
W Pl wycofali leki! ale dzieki FB dowiedziałam się gdzie mogę je zdobyć z pod lady
Wzięłam Flegaminę i coś tam Pico
To drugie na suchy, duszący kaszel. R. Ma teraz taki mokry kaszel jakby mu się odbywało wszystko dobra na to Flegamina?
Czy coś innego załatwić?

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Marta celebrytka nam rośnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-21, 13:41   #4726
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Umówiłam się na przyszły piątek na badania. Od pewnego czasu mam taką ochotę na słodycze, że podejrzewam że to może być sprawka jakiegoś "przyjaciela" z mojego brzucha
A jest szansa na to???

Jak tam Wasze chorowitki?? Marta? Tamlin?
Mój lepiej, pisałam

Cytat:
eh mnie tez się nie chcialo wracać, ale jednak M chora. byłam pokazać pediatrze L. Osłuchała i czysto a gorzej kaszle niż M. Chyba ma mądrych co by poznali, ze taki kaszel to pikuś a taki to już coś poważnego, bez osłuchania.
Wczoraj zapalenie oskrzeli a dziś czysto? Czy ja je mylę

Nam też się nie chciało wracać, no ale godzina to godzina. Wolę nie przeginać.

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Bosze jakie my mamy znajomości, pani z tv, teraz gazeta klask i:

Cytat:
Napisane przez creature666 Pokaż wiadomość
W Pl wycofali leki! ale dzieki FB dowiedziałam się gdzie mogę je zdobyć z pod lady
Wzięłam Flegaminę i coś tam Pico
To drugie na suchy, duszący kaszel. R. Ma teraz taki mokry kaszel jakby mu się odbywało wszystko dobra na to Flegamina?
Czy coś innego załatwić?
Prospan na kaszel polecam, rewelacja.
Stary 2014-03-21, 13:42   #4727
martolina1982
Zakorzenienie

u starszej córki czysto. poszlam dziś z nią, bo skoro tak bezobjawowo M. ma zapalenie oskrzeli to mialam obawy, ze i L.też chora.

04.05.2017 start!
Stary 2014-03-21, 13:49   #4728
creature666
Zakorzenienie

HaGie dla Ciebie słoneczko z Heathrow
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140321_134705.jpg (41,7 KB, 8 załadowań)
Stary 2014-03-21, 15:48   #4729
HaGie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez creature666 Pokaż wiadomość
HaGie dla Ciebie słoneczko z Heathrow
Dziękuję Lecę po okulary tak świeci u nas przestało padać, ale pochmurnie i wieje

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Czy Wy, będąc na diecie, jecie schab? Bez panierki, taki duszony z cebulką, pieczarkami, papryką i pomidorami... Bo zrobiłam na obiad i nie wiem, czy jeść, czy lepiej nie ruszać

99-->96
-->66
Stary 2014-03-21, 16:08   #4730
tamlin111
Zakorzenienie

Ja schab jem.

Marta mylę te Twoje M. i L.
Stary 2014-03-21, 16:26   #4731
HaGie
Zadomowienie

No to ja też jem, w tej chwili własnie

99-->96
-->66
Stary 2014-03-21, 17:48   #4732
martolina1982
Zakorzenienie

o wy żarłoki to mi tu pot oczy zalewa a te schaba wciągają

zrobiłam 6 rund "turbo". nie dałam rady wiecej trochę się czuję z tym kiedys cwiczenie w pozycji pompki ze schodzeniem na łokcie robiłam na luzaku a dziś się nastękałam jak parowóz

a wy forumki co dziś ćwiczycie???

04.05.2017 start!
Stary 2014-03-21, 17:50   #4733
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
a wy forumki co dziś ćwiczycie???
Ja podnoszenie butelki z piwem

Krop dopiero wrócił, nie chce mi się skakać już. Wolę piwko.
Stary 2014-03-21, 18:05   #4734
martolina1982
Zakorzenienie

też napiłabym się czegoś zimnego

zgaduj zgadula...tata ci kupi na urodziny coś pańskiego... co autor mial na myśli??

04.05.2017 start!

Edytowane przez martolina1982
Czas edycji: 2014-03-21 o 18:11
Stary 2014-03-21, 18:16   #4735
tamlin111
Zakorzenienie

Poddaję się
Stary 2014-03-21, 19:04   #4736
martolina1982
Zakorzenienie

no są Panowie i Panie. to co dla Pań to pańskie

a gdzie reszta? jak sie czujecie przed jutrzejszym ważeniem?

04.05.2017 start!
Stary 2014-03-21, 19:15   #4737
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
no są Panowie i Panie. to co dla Pań to pańskie
Ło matko Skąd to?

a gdzie reszta? jak sie czujecie przed jutrzejszym ważeniem?
Szału nie będzie
Stary 2014-03-21, 19:16   #4738
nadiaaa171
Zakorzenienie

Ja biore przykład z Tamlin

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

.95..89..85..80....75 :... 73.. 71.:..69

.." i wyciągnęła do mnie malutka rączkę..i siłę mi dała niespotykaną, i miłość największą, bezinteresowną.."
nadiaaa171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 19:18   #4739
martolina1982
Zakorzenienie

nadia rozumiem, że mówisz o piwie

04.05.2017 start!
Stary 2014-03-21, 19:20   #4740
nadiaaa171
Zakorzenienie

Cytat:
nadia rozumiem, że mówisz o piwie
tak

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

.95..89..85..80....75 :... 73.. 71.:..69

.." i wyciągnęła do mnie malutka rączkę..i siłę mi dała niespotykaną, i miłość największą, bezinteresowną.."
nadiaaa171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości