|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Asia super, że wszystko dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4712 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
joanna
![]() ![]() kularek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4713 | |||||
Raczkowanie
|
Ale pędzicie z tymi wpisami
![]() Cytat:
Co do prasowania - wszystko zależy od rodzaju materiału ![]() Kiedy masz kolejną wizytę ? ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam jutro wizytę u lekarza, KTG się raczej nie spodziewam. Płaciła któraś z Was za badanie na paciorkowce, ile może takie kosztować w prywatnym gabinecie? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4714 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
![]() ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4715 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4716 |
Wtajemniczenie
|
Simka gratulacje
![]() Mamaya wspaniale , że niedługo w domku ![]() ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4717 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4718 |
Zadomowienie
|
dziewczyny przepraszam za to ciągłe marudzenie i narzekanie
![]() żyje nadzieją, że w środę zostanę już w szpitalu i coś zacznie się dziać - dziś jeszcze się boję bo sama jestem ale jutro myje okna dachowe i koszę trawę - znaczy jak z moim człapaniem dam radę ![]() ![]() ktg też jeszcze nie miałam ale może w środę właśnie |
![]() ![]() |
![]() |
#4719 | |
Zakorzenienie
|
a jak jest z tym ktg?? mi nic moja gin nie mówiła... mogę iść do szpitala i tam mi zrobią czy to dopiero jak mija termin porodu... bo ja tak fatalnie wybrałam swoją ginke która nie ma umowy z NFZ i żadnego skierowania nie może wystawić, tzn wystawiła mi do diabetologa a jak tam pojechałam to powiedzieli że mi się nie liczby bo to nie jest skierowanie na NFZ i musiałam latać do ogólnego...
---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4720 |
Rozeznanie
|
Ja mam wizytę dziś po południu, o 17:45. Pisałam wcześniej :P
#4721 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze jak to trzeba sie ciagle stresowac w tych ciazach. joannaty zostaw ten ogrodek bo jeszcze sn urodzisz ![]() malwiska u mojego gina w pl dziewczyny na ktg przychodza w 40tyg dopiero jesli ciaza jest prawidlowa gdy sie cos dzieje wtedy oczywisie wczesniej. Za to tutaj wogole nie robia ktg dopiero w szpitalu jak sie juz do porodu zglosi. Edytowane przez agnes208 Czas edycji: 2014-06-16 o 12:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4724 |
Rozeznanie
|
Ja w pierwszej ciąży na ktg bylam raz jak mlody się przez kilka dni nie ruszał, za to przy ktg zaczął wariowac i patrzyli na mnie jak na symulatorke. Teraz miałam w podczas pobytu w szpitalu 3 razy, i 1 raz lekarka kazała mi przyjechac na jej dyżur ale ja ze wzgledu na cukrzyce i malowodzie, bez tego pewnie miałabym dopiero przy samym porodzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4725 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I gdyby nie miała tego ktg to mogłoby się to gorzej skończyć, więc nie rozumiem dlaczego tego nie robią, bo przecież na usg nie wszystko wychodzi.. A tak w ogóle to witam i życzę miłego dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4726 | |||
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Współczuję Ci bardzo kochana z tymi bólami, faktycznie jeszcze z dzieckiem w domu sobie nie wyobrażam tego.. Dzielni jesteście ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zaginione dziewczyny odezwijcie się, matwimy się.... Vegetka mam nadzieję, że wszystko z Wami ok ![]() Ines a Ty jak po KTG? Zostałaś w szpitalu i wygoniłaś blondynę z pokoju mamayi, żeby nas trochę poobgadywać? ![]() ![]() ![]() ![]() ---- Heh, za chwilę przyjeżdża do mnie przyjaciółka fryzjerka z synkami ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko wizyte ugin miałam 4 tyg temu wiec moze cos sie zmieniło, bo wtedy było ok |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4728 |
Zakorzenienie
|
malwiska najwazniejsze ze mala szaleje
ineswidze cie. Rodzisz? |
![]() ![]() |
![]() |
#4729 |
Rozeznanie
|
Ja też nie miałam KTG ani razu jeszcze, na każdej wizycie miałam badane tętno dziecka takim tym mały ustrojstwem. Żebym się pewnie poczuła to chyba bym musiała 24h/dobę chodzić podłączona do KTG
![]() W sumie to nie wiem czy wytrzymam do lipca i chyba pojadę sobie na IP po długim weekendzie. Myślicie, że mogę pojechać i powiedzieć, że chciałam tylko sprawdzić czy wszystko ok bo na ostatniej wizycie ciąża była już "dojrzała" a nic się nie dzieje? |
![]() ![]() |
![]() |
#4730 |
Raczkowanie
|
Dzięki, ja pewnie nie będę musiała biegać do ambulatorium, myśle że 30 zł nie przekroczy.
![]() ![]() Debsciara tylko włosy? Moja znajoma paznokcie zrobiła i rzęsy przedłużyła ale chyba zbytnio się zgrzała podczas porodu, bo jej wypadły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4732 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, wy też jesteście tak senne teraz pod koniec ciąży? Ja usypiam na siedząco ![]() joanna brawo za wizytę ![]() ![]() Iza, agnes też słyszałam, że dziewczyny tak robią. Mówią, że dziecko słabo się rusza i ktg bez problemu ![]() Edytowane przez Domi_00 Czas edycji: 2014-06-16 o 13:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4733 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4734 |
Rozeznanie
|
svelta, domi, agnes tak zrobię, nie bardzo umiem kłamać ale cóż, cel uświęca środki
![]() debeściara nie słuchaj Tatekli i broń boże nie maluj paznokci! Dla własnego bezpieczeństwa. Sina płytka paznokcja jest pierwszym znakiem jak coś nie tak zaczyna się z krążeniem. Położne podobno mają nawet zmywacz na wyposażeniu. Tylko z akrylami i hybrydami lipa:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4735 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie warto nasciemniac ja mam zamiar kolorowanke zrobic we srode bo tu jak nic sie nie dzieje to sprawdzaja na pol gwizdka a chce zeby mi poswiecili troche czasu bo sie wole upewnic bo moja ciaza juz tez dojrzala. Jestem w 38 a wszystko wyglada jak na 40 to niech zepnie posladkijeden i drugi i niech badaja.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4736 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4737 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale naskrobałyście ledwie nadrobiłam... na razie zmykam bo dziś ostatni dzień w pracy chyba...juz nie daje rady od jutra robię sobie labe ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4739 |
Zadomowienie
|
malwiska - masz rację z tym denerwowaniem się już w końcówce zwłaszcza jeśli ciągle myślisz, że to już a za chwilę wszystko przechodzi
ja mam dodatkowo taki stres, że jeśli tż będzie akurat w domu to ok ale jak będzie w pracy to troszkę gorzej bo zanim do mnie wróci to od 40 min do półtorej godz i do szpitala trochę ponad 30 min jak nie ma korków a ostatnio po takim czasie to zastanawiał się lekarz czy cesarki mi nie robić -ale liczę na środę ![]() agnes - w takim razie trzymam kciuki za środę dla mnie i dla Ciebie też ![]() ![]() mulonka - zgadzam się z Tobą jeśli chodzi o ktg u mnie całą ciąże też wszystko ogólnie było ok i na usg też a jak byłam na wizycie w szpitalu u mojego lekarza i zrobił mi ktg to okazało się, że sa kłopoty z tętnem małego i wtedy szybka akcja z wywoływaniem była debesciara - to chyba dobry pomysł z tą lekarką żeby się przypomnieć tak na wszelki wypadek ![]() Iza - myślę, ze możesz pojechać ale lepiej będzie tak jak dziewczyny radzą jak powiesz, że nie czujesz ruchów, bolał Cię brzuch, źle się czujesz albo cokolwiek bo jak trafisz na jakąś wredote na iP to może na Ciebie nakrzyczeć a napewno będzie niemiła |
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Rozeznanie
|
Już Wam wszystko piszę.
Generalnie czekałam na ktg 2h, bo taki tlok na izbie, a ktg robią od 10.30, a kilkanaście minut po 10 przywieźli dziewczynę karetką i zablokowała na długo gabinet. Miałam jeszcze po ktg odwiedzić Mamayę, ale złapałam szybko taxi i poleciałam do domu, bo.... Generalnie znowu jestem problematyczną pacjentką. Leżałam pod ktg, w czasie skurczów mi gały wychodziły z orbit z bólu, myślałam, że tam nie wiadomo co się napisze. A tam skurcze regularne, ale... słabe ![]() Po ktg doktor mnie jeszcze zbadała, z rozwarcia na 1 palec zrobiło się rozwarcie na 2 palce. Poleciała jeszcze z moimi papierami się skonsultować. Stanęło na tym, że mam lecieć do domu, wziąć 2 no-spy, dłuuugi i ciepły prysznic i zobaczyć co się dalej będzie działo, jak nie przestanie to się znowu na izbie spotkamy. Tak też zrobiłam, teraz cały czas mnie napierdziela w krzyżu bez zmian, do tego łapią skurcze, ale nieregularne. Także cholera jasna wie, czy to przepowiadacze, czy jednak coś się z tego wykluje. Asiu cieszę się, że u Ciebie wszystko ok ![]() Dziewczyny nadrabiam Was ale nie mam już siły pisać, będę dawać znać jakby coś się działo. Edytowane przez Ines3037200 Czas edycji: 2014-06-16 o 13:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:58.