|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyszłe styczniowe mamusie 2015
Bajlaga nie denerwuj się
zrób to dla maluszka... aby nie był nerwowy. Z serduszkiem trzymam kciuki aby to był tylko stres A i fajniee,że coś ujrzał a który masz tydzień? ??
|
#4712 |
|
Zadomowienie
|
Ojj, chodzi o finanse, ale przede wszystkim o sytuację z rodzicami, ech, naprawdę nie chcę tutaj wyciągać brudów i się żalić
ale przyznam się Wam do czegoś innego... niby od prawie 2 miesięcy wiem, że jestem w ciąży, ale dopiero wczoraj poczułam, że kocham to dziecko najbardziej na świecie, nie umiem tego wytłumaczyć. Bałam się, że nic nie czuję, wstyd się było przyznawać, a dodatkowo jak doktor o tym serduszku powiedział... to jest coś nie do opisania. Kinqaa dziękuję a wczoraj był 13t2d
Edytowane przez bajlaga Czas edycji: 2014-07-08 o 10:56 |
|
|
|
#4713 |
|
Rozeznanie
|
Princes 18 i jak tam ? Ja już po
![]() Wiecie co zrobiłam ? nagrałam sobie ekranik od usg planowałam to od dawna i przed wizytą dokładnie sprawdziłam czy bateria naładowana i czy mam odpowiednio dużo miejsca w pamięci lekarz zdziwił się jak go zapytałam czy mogę nagrywać, ale w sumie zgodził się bez marudzenia tylko prosił mojego żeby on to zrobił, bo ja muszę trzymać łapki pod pupą (miałam jeszcze dowcipne), ale że mój był tak przejęty i ręce mu się trzęsły to nic by z pamiątki nie było ![]() Sprawdził przezierność, fałdkę karkową i kość nosową - WSZYSTKO OK a sprzęt ma świetny więc chyba jest duże prawdopodobieństwo, że się nie myli
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
Martusia super wieści!
W PL mają trochę gorszy sprzęt. Tutaj jak poszlam w 6 tygodniu na usg to pokazala mi na ekranie serce jak bije... normalnie takie extra przyblizenie,ze bylam w szoku. A jak bylam w 9tc w PL to ledwo co było widac na tym ekranie.. a może tak trafiłam do ginekologa :/ Ale jestem bardzooo ciekawa tego usg 23 lipca mam nadzieję po poście bajlagi ,że coś może się dowiem o płci chociaż wiem,że mogą być nikłe szanse.
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
Martusia jak byłam na "prawdziwym" prenatalnym to dostałam taka prawie książeczkę ze zdjęciami dziecka,wszystkie pomiary itp plus doktor w trakcie badania nagrywał płytkę dla mnie i całe badanie jest nagrane
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4716 |
|
Zadomowienie
|
Martusia no takie wiadomości mnie ogromnie cieszą
a z tym nagrywaniem fajnie, że Wam wyszło, uwielbialam kiedys duzo rzeczy nagrywac, ale potem to wszystko przepadalo, zdjęcia zawsze staram sie wywoływać, bo to sa przepiekne pamiatki ![]() Kinqaa u mojego doktora to ja też nie za wyraźnie widziałam dzidzi, takie plamki tylko a u Ciebie który to tydzień? Ps. Twoja córcia ma na imię Nela? Ładne imię
|
|
|
|
#4717 |
|
Zakorzenienie
|
W ogole to brzuch mam większy z każdym dniem:p maz tez tak mówi i sie cieszy jak wariat;d przemawia do brzucha,głaszcze i stale mówi ze juz sie doczekać nie moze
oho zobaczymy jak bedzie plakalo w środku nocy ;d hehe Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- A moze któraś wie czy sa takie albumy na te zdj z usg? Mam ich naprawdę juz duzo i fajnie by było je jakos ładnie przechowac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4718 | ||
|
Buc
|
Cytat:
nie ma co się wstydzić, serio. ktos pokocha plod/dziecko od razu, ktos po kilku miesiacach, ktos po porodzie a u kogos wiez utworzy sie dajmy na to miesiac po urodzeniu. nie ma reguly. i to ze ktos deklaruje niezlomna milosc od pierwszego miesiaca ciazy nie znaczy ze tak musi byc i kazde odstepstwo od normy jest zle. Cytat:
a masz wydruk ze wszystkimi zmiennymi dot. przeziernosci itp? ja to jestem nienormalna i poszlabym jeszcze raz (zreszta i tak planuje zrobic dwa usg gen) ale jak pisze, mna sie nie sugeruj bo mam rowno pochrzanione w glowie.
|
|
#4719 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na moim widać nie tylko malucha, ale i przejęcie przyszłego tatusia
|
|
#4720 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem w 10tc jakoś chyba
Bajlaga Kornelia ma na imię. Czasami na nią wolalam w skrócie :P . O taak duza byla,ale mi to na rękę, bo się nie balam jej brać na ręce
|
#4721 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Tak, mam wydruki, ale nawet nie zdążyłam na spokojnie przeanalizować, bo mój facet je zwinął i pojechał chwalić się swojej mamci, babci i całej reszcie ![]() Myślę, że nie ma potrzeby iść jeszcze raz, nie nakręcam się i wierzę, że wszystko jest dobrze
|
|
#4722 |
|
Zadomowienie
|
suszarka dziękuję za te słowa
![]() Kinqaa a myślałam, że Nela Kornelia też ładnie. Ja miałam na rękach ostatnio miesięczne dziecko i wciąż wydawało mi się, że to takie maleństwo...bałam się go a nie wyobrażam sobie kąpieli takiej kruszynki ja jestem niska i raczej dzidziuś za duży nie będzie dusiolka album na zdjęcia USG...nie pomyślałam o tym, ja bym kupiła zwykły mały album z motywem dziecięcym np. 9x13
|
|
|
|
#4723 |
|
Zakorzenienie
|
O jeeeeeezu
ale dzis mi sie nic nie chce. Normalnie niemoc mnie zlapala. A trzeba posprzatac troszke, obiad 'upolowac'.
|
#4724 |
|
Zakorzenienie
|
Bajlaga wlasnie spr ze sa takie albumy:p moze poszukam jakiegoś klasycznego albumu w bardziej pastelowym kolorze.. Nie podobają mi sie albumy takie gdzie naciapane sa jakies obrazki;p
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Co robicie na obiad? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm chyba ziemniaki puree z kotletami z piersi kurczaka.
|
#4726 |
|
Raczkowanie
|
Nad naszło na fasolkę szparagowa....mmm...specj alnie rano na rynek pojechałam, a jak wracałam o 10 to myślałam że się udusze i roztopie w tym busie... :/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4727 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zaraz znajde przepis na ciasto, żeby nie bylo takie suche i twarde. Nie umiem nic sobie odmówić jeżeli chodzi o jedzenie (bez ciąży też nie umialam). Waga stoi w miejscu a nawet kilka gram w dół. Na poczatku spadlo3 kg i tak zostało. Mama mówi, ze sie zbiera a potem w fotel się nie wcisne ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4728 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzień doberek kochane
![]() Call me master, please ![]() więcej stresu niż to wszystko warte ale już mam to za sobą Cytat:
mam nadzieję że żartuje Cytat:
a że z bardzo dobrymi skutkami to jeszcze lepiej ![]() a jesli chodzi o oczy to czeka mnie wizyta u okulisty ![]() o wow jakie pysznośći wczoraj też pojadłam malinek bo byliśmy u teściowej ![]() Cytat:
![]() a co do wynikow to ciekawe czemu tak nagle spadły ![]() i brawa za MC ja dzisiaj byłam na lodach w nagrodę ![]() Cytat:
ja dziś się budzę a mąż pod kocem śpi bo mu całą koldrę wizęłam i rogala sobie z niej zrobiłam więc też muszę się zaopatrzyć a mówiłam że bym nie dała rady z nim spać
|
|
#4729 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby wszystkie wyniki wyszły dobrze ![]() ale super że już aż na 80% wiadomo też bym tak chciała ![]() a ja znalazłam na allegro za 49,99 tylko długości nie ma podanej ale wyglada na długiego Cytat:
![]() Cytat:
wreszcie z nami Synek 03.01.2015 Edytowane przez smerfetka2808 Czas edycji: 2014-07-08 o 12:17 |
|||
|
|
|
#4730 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no mój miał chyba 168 i nic lekarz nie mówił. ja nie wierzę w to co na necie już nieraz byłam w strachu a to nic takiego nie było Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja też miałam prenatalne w cenie zwykłego usg ![]() Cytat:
ale mój ma bardzo dobry sprzęt ![]() Cytat:
kupowałam tekturowy album i kleiłam zdjęcia w załącznikach ![]() są tam też moje zdjęcia z ciąży, jak rósł brzuszek w poszczególnych tygodniach od 12 zaczęłam teraz też robię co tydzień tylko od 13 zaczęłam ![]() u mnie mama robi piersi z kurczaka ziemniaczki i buraczki mmmm pycha. i zupa jarzynowa na jutro się gotuje idę właśnie pomóc
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
Eirene album bardzo fajny tylko ja nie mam cierpliwości do takich wyklejanek;p mama gotuje..dobrze Ci
ja od mamy przywiozłam obiad ale wczoraj wszystko zjedlismy;p a dzisiaj nie mam weny i spac mi sie stałe chce..Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4732 |
|
Rozeznanie
|
Eirene1987 ale mi pomysł podsunęłaś
![]() lecę niedługo do sklepu po taki album i będę tworzyć
|
#4733 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój mąż tak się zbierał ze zrobieniem mi zdjęć w ciąży, że robiliśmy rano przed pójściem do szpitala bo bym nie miała żadnych
|
|
|
|
|
#4734 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamuśki
.Bajlaga pewnie to przez Twoj stres kochana fajnie ze juz znacie płeć myśl optymistycznie Suszarka kciuki na jutro wiem jaki to stres.Martusia super wiesci ! Kinga ja taką niemoc mam od 2 tyg :/ u mnie taki sam obiad tyle ze zamiast puree - młode ziemniaczki .Madziku ja uwielbiam, ale żółtą fasolke ♡ Ja sobie w bootsie kupilam album i tam wsadzilam zdjecia z usg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
A ja chyba podejde do restauracji polskiej. .. szczyt lenistwa iść po schabowego z ziemniakami i surówka na wynos
|
#4736 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne idź. Ja wczoraj jadlam polskie zeberka.kolezanka w pracy miala mniaaaam.do tego żółta fasolka
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
#4737 |
|
Zadomowienie
|
smerfetka2808
a co do rogala, 50 zł to jeszcze piękniejsza cena, nigdzie nie napisali jaką ma długość? hmm ![]() Eirene1987 a w którym tygodniu byłaś i serce dzidzi biło 168? bo chyba do 170 jest granica maximum, bo u mojego dzidziola ( kiedyś lubiłam się bawić w takie rzeczy ![]() Brawurka Ja przed chwilą wsunęłam cały głęboki talerz makaronu z "zaraz się popsuje, więc trzeba wykorzystać" miszmaszowym sosem ![]() pogoda się cudownie popsuła przynajmniej oddychać idzie |
|
|
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie taka gorączka na dworze ze przeszłam sie do sklepu i od razu jak wróciłam pod prysznic wskoczylam;d
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie zbiera się na burzę.
|
#4740 |
|
Zadomowienie
|
A u mnie burza własnie trwa
zaraz zapewne przejdzie i znowu będzie duchota
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

zrób to dla maluszka... aby nie był nerwowy.
a który masz tydzień? ??

planowałam to od dawna i przed wizytą dokładnie sprawdziłam czy bateria naładowana i czy mam odpowiednio dużo miejsca w pamięci
chociaż wiem,że mogą być nikłe szanse.

ja jestem niska i raczej dzidziuś za duży nie będzie 

wczoraj też pojadłam malinek bo byliśmy u teściowej 
ja dzisiaj byłam na lodach w nagrodę

a co do rogala, 50 zł to jeszcze piękniejsza cena, nigdzie nie napisali jaką ma długość? hmm