Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz. 7 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-28, 19:18   #4711
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz

Cytat:
Napisane przez agness2011 Pokaż wiadomość
dzanet2108 chętnie bym się z Wami podzieliła jakimś zdjęciem, ale na publicznym, ogólniedostępnym wątku wolałabym tego nie robić myślę, że zrozumiecie
Jasne
Wiem, że swoje przeszłaś bidulko, ale zazdroszczę Ci niuni obok (pozytywnie oczywiście )
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 19:20   #4712
kachna21
Raczkowanie

Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47904547]

Kachna jak Ty się czujesz? Skurcze się uspokoiły?[/QUOTE]

ciągle są, ale jakby rzadziej, jak będą co 5-7 regularnie to pojedziemy na ip, narazie nie dają w kość, także spokojnie czekamy w domu
kachna21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 19:27   #4713
Asia19x
Zakorzenienie

Kachna to może coś się w nocy rozkręci

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 19:30   #4714
kasienka2723
Raczkowanie

DorissiriD najlepszy przepis na ciasto na pierogi:

1kg maki typ 405 np basia
1 żółtko
Sol
250 ml cieplej wody
250 ml cieplego mleka
1 lyzka oleju

A ja juz od kilku tygodni spakowana i gotowa do szpitala )
Tz codzienie cos dokupuje do niezbdnika ;-)
Dzisiaj byl po witaminy dla niemowlat

Edytowane przez kasienka2723
Czas edycji: 2014-08-28 o 19:33
kasienka2723 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 19:30   #4715
agnes 20
Zadomowienie

Agness2011 ja swojej malej na poczatku troche pomagam,sciagam troche mleka laktatorem.wtedy brodawka sie trche wyciaga, mieknie i mleko lepiej leci. Bez tego tez nie chce. Ale jak juz zalapie o co chodzi to tak ciagne ze co jakis czas musze kurowac pogryzione sutki.
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 19:33   #4716
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kachna21 Pokaż wiadomość
ciągle są, ale jakby rzadziej, jak będą co 5-7 regularnie to pojedziemy na ip, narazie nie dają w kość, także spokojnie czekamy w domu
Kule to mnie wlasnie przeraża... Że nie będę wiedzieć które skurcze to już TE skurcze i będę panikować pojadę do szpitala i będę tam siedzieć tydzień bo nic się konkretnego nie będzie działo...
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 19:33   #4717
Asia19x
Zakorzenienie

Idę golić nózie - trzeba być teraz przygotowanym, gładkim i pięknym o każdej porze dnia i nocy

Gemini wysłało przesyłkę, niech jutro przyjdzie, bo jeszcze nie zdążę odebrać i co wtedy Ale sobie wmawiam ech, powinnam przestać, bo wcale nie urodzę

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-08-28, 19:34   #4718
aa2
Zakorzenienie

hejjj
na poczatek ofijalne gratki dla Madzi tez dostałam smsa, ale akurat byłam na zebraniu w przedszkolu kochana gratki i buziaki dla Stasia

Madzia przed chwilką mi napisała ze mały nie jest wcześniakiem i ma go juz u siebie
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 19:40   #4719
kachna21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Kachna to może coś się w nocy rozkręci
dziewczyny boje sie.... co prawda nie moge sie docczekac kiedy kruszynke przytule do siebie ale jak dostałam dzisiaj tych skurczy to sie zestresowalam
kachna21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 19:42   #4720
Niestabilna
Wtajemniczenie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47904547] Super Madziuszka, fajnie że akcja poszla tak szybko!

Kurde znikam tyko na trochę i zaraz wieści że któraś urodziła

witaj

Brawa za wizytę

witaj

I Witam trzecią nową mamusię - Kasia

Ale się dzieje!

Niestabilna
, wiem, że masz już dość tych oznak niby zbliżającego się porodu ale mam przeczucie, że u Ciebie to już niedługo
I oczywiście brawa za śliczny kolejny wątek Zdolna dziołcho!

alckarola jak tam skurcze? Uspokoiły się?
Ja miałam ostatnio takie regularne twardnienia, ale czy ja wiem czy to były skurcze

Agnes20 super że wreszcie wychodzicie do domu! i Lenka już sporo waży!

Agnes2011
sporo przeszłaś ale już jest dobrze, Twoja Iza za niedługo już będzie miałą miesiąć czekamy na fotki

Ana ja nie kupowałam tego sterylizatora ani podgrzewacza, dostałam to. Więc w cenach się nie orientuję

Carolciusia fajna waga! Zdrowy dzidziuś będzie, nic się nie martw

Więcej nie pamiętam, za wszystko co pominięte żałuję, amen

Ja dzisiaj kolejny dzień w ruchu...kaczym krokiem co prawda, ale w ruchu Kupiłam sobie sweterek w takim rozmiarze jaki nosiłam przed ciążą i w sumie gdyby nie ten brzuch to bym wlazła Ale spodnie...bez szans przez najbliższe kilka miesięcy. Coś czuje że pochodzę w tych ciążówkach jeszcze trochę

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Ile?

Kachna jak Ty się czujesz? Skurcze się uspokoiły?[/QUOTE]

A skąd takie przeczucia słonce?? :p
Mi to wszystko ustalo... i

Cytat:
Napisane przez Antananariwa Pokaż wiadomość
Haha Karola co za spokój

Niestabilna ty to masz powera

Witam nowe mamusie

Wczoraj przyszedł mój kojec do spania (wiem, trochę późno) i faktycznie świetnie się śpi. Ale moja córcia zobaczyła i stwierdziła że to jej zamek i tym oto sposobem miałam kojec na jedną noc

Dzięki za podpowiedź z tą wodą, spróbuję, choć po kawie jest zdecydowanie lepiej

właśnie gotuje sie dżemik z jeżyn

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
hejjj
na poczatek ofijalne gratki dla Madzi tez dostałam smsa, ale akurat byłam na zebraniu w przedszkolu kochana gratki i buziaki dla Stasia

Madzia przed chwilką mi napisała ze mały nie jest wcześniakiem i ma go juz u siebie
Super świetne wieści.
I jak tam zebranie?? Trafił Melek na kolegę w grupie??
Stary 2014-08-28, 19:45   #4721
Antananariwa
Raczkowanie

Cytat:
Kachna uciekł mi poprzednio twój cytat. Kciuki za szybką i mało bolesną akcję. Ciekawe czy się rozkręci czy uspokoi

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
hejjj

Super wieści. A Melkowi udało się dostać do tej samej grupy co koledze?
Antananariwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 19:47   #4722
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
brawo
jak to miałaś zmierzone biodra? jak to robią? ja nie miałam a pytałam u gina to mówił że mierzą w szpitalu, a w szpitalu jak pytałam to mówili że niewspółmierność najczęściej w trakcie porodu wychodzi

któraś jeszcze miała mierzone biodra, miednicę?
Zmierzyli takimi szczypcami szerokość bioder, w poprzedniej ciąży też tak miałam, ale wtedy zdążyli mi zrobić tylko jedno ktg, bo okazało się,że tej samej nocy zaczął się poródTeraz pewnie zaliczę jeszcze choć jednoW szpitalu też jeszcze miałam mierzone
Cytat:
Napisane przez Joasiakr Pokaż wiadomość
Qrcze mąka pożyczona była wiec dymu nie robiłam,ale jakbym wzięła ze sklepu to juz wiedzialabym jak sprawę załatwić ^^

A ze zapytam,planujecie poród rodzinny? Bo przy pierwszym dziecku maz był ,ale w sumie trwało to 52 h od odejścia wód (wiem,wiem koszmar!) i wogole byliśmy padnieci, ze teraz nie chce iść. Oczywiście nie naciskam, bo to jego wybór,ale delikatnie daje mu do zrozumienia oglądać "porodówki " jak dobrze mieć kogoś przy sobie, bo nigdy nie wiadomo jak sid poród potoczy.
Jak najbardziej rodzinny, inaczej nie rodzę
Każdy ma inne podejście, ale ja się czuję bezpieczniej wiedząc, że w razie czego jest obok ktoś trzeźwo myślący i mogący pomóc

Cytat:
Yeap. Jak wcześniej pisałam wody mi ciekły a nie pękły wiec zostawili mnie w szpitalu i kazali czekać na dalszy ciąg wydarzeń ( tutaj dają 24h na rozpoczęcie akcji porodowej po odejściu wód) ale jednak sami musieli przebić bo nic się nie działo a to i tak nie wywołało skurczy. 3 oksytocyny pózniej , 1000 ce spacerów po korytarzu i zaczęły się skurcze a rozwarcia nie było.. Potem kazali czekać na rozwarcie- juz powiedzieli ze jak nie bedzie postępu to bedzie cc, a tu nagle rozwarcie się zrobiło ..potem sali nie było wolnej itd itd w sumie od 4 tej rano w poniedziałek -urodziłam o 8 w środę i maz był ze mną cały czas. tłumaczy to tym ze drugi raz nie chce czuć się tak bezsilny ..tez bym sobie poród odpuścila jakbym mogła
Mi też wody odeszły ,a rozwarcia brak, za to skurczybyki takie,że się skręcałam, z tym,że ja się tak męczyłam ,,tylko" 20 godzin

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 19:49   #4723
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny boje sie.... co prawda nie moge sie docczekac kiedy kruszynke przytule do siebie ale jak dostałam dzisiaj tych skurczy to sie zestresowalam
Wiesz co, ja tak bardzo chcę już rodzić, ale jak zaczyna mnie boleć brzuch to panika totalna Ale oddycham, mówię "Aśka, dasz radę" i jakoś się ogarniam, ale jak przyjdzie prawdziwa ekszyn to na pewno nie będę taką mądra

Damy radę, musimy, bo kto jak nie my

SUPER WIEŚCI odnośnie Stasia

Przyszła Pani Magister

Edytowane przez Asia19x
Czas edycji: 2014-08-28 o 19:50
Stary 2014-08-28, 19:55   #4724
201605041146
Konto usunięte

kachna trzymamy kciuki, dasz radę oddychaj

Joasia, my też rodzinny, w sumie nie wyobrażam sobie, żeby mojego tż nie było przy mnie jestesmy druzyną to i poród razem
kobieto 52h toż to massssakra, rany julek szacun babo

pojadłam doprawiłam szklanka cocacoli z cytrynką
201605041146 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 20:04   #4725
Antananariwa
Raczkowanie

Cytat:
Idę golić nózie - trzeba być teraz przygotowanym, gładkim i pięknym o każdej porze dnia i nocy
O rety, przypomniałaś mi że miałam woskować nogi, od 4 dni się do tego zbieram i ciągle zapominam

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
właśnie gotuje sie dżemik z jeżyn
Szalona kobieto

Cytat:
Wiesz co, ja tak bardzo chcę już rodzić, ale jak zaczyna mnie boleć brzuch to panika totalna Ale oddycham, mówię "Aśka, dasz radę" i jakoś się ogarniam, ale jak przyjdzie prawdziwa ekszyn to na pewno nie będę taką mądra

Damy radę, musimy, bo kto jak nie my
Jasne że damy, i nie spanikujesz, spoko

Pisałyście o zmianach w programie tvn7, ja co prawda tych seriali nie oglądam ale zabrali mi moje Dowody zbrodni o 19 Ale teraz leci film który fajnie się zapowiada.
Antananariwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 20:11   #4726
Asia19x
Zakorzenienie

Antana Mi nogi goli zawsze Tż, a że dziś wróci późno muszę sobie poradzić sama, zarzucę nogę na sedes i będę działać
Kocham Twój avatar! Torebka Chanel, moje marzenie od dziecka

Zjadłam kisiel, znowu, ruszam ustami dzisiaj od 8 rano Czy taki apetyt to oznaka zbliżającego się porodu?

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-08-28, 20:18   #4727
201605041146
Konto usunięte

Cytat:

Zjadłam kisiel, znowu, ruszam ustami dzisiaj od 8 rano Czy taki apetyt to oznaka zbliżającego się porodu?

Asia, podobno tak organizm wie, że przed nim wysiłek i musi nagromadzić siły także ty gól te nogi, bo jak cie wezmie to ino roz
Stary 2014-08-28, 20:30   #4728
aa2
Zakorzenienie

dziewczyny własnei złą jestem bo nie , neistety syn sąsiadki trafił do innej grupy i strasznie mi przykro bo Melu sie napalił... najgorsze jest to z enei wiem co sie stało ale własnei syn sąsiadki z jeszcze jednym chłopcem trafili do grupy 6 latków , a w dwóch grupach maluchów ich nie ma...ni emoge sie zdzwonic z sasiadka i nie wiem co sie zadziało
no nic pozostaje mi miec nadziejej ze mimo wszytko spodoba sie w poniedziałek Melkowi

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

robie sałatke warzywna dlatego tak z doskoku jestem, łazi za mna juz jak nei wiem
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 20:50   #4729
NATALUSIA14
Rozeznanie

Cytat:
kochana dasz rade, jestem z Tobą
zjadłabym coś, ale co..... wyjątkowych zachcianek brak

Ślub: 28.08.2010
Emma jest z nami 15.09.2014

NATALUSIA14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 20:51   #4730
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
Witam co do pierogów to mi ostatnio tez sąsiadka na ruskie smaku narobiła. Pojechałam do sklepu , kupiłam wszystko i wzięłam się do pracy. Patrzę - mam 4 kg cukru a myślałam ze to mąka :/ polecialan pożyczyć kg do tej właśnie sąsiadki . Ale nagle goście wpadli wiec odwleczone w czasie były. Wieczorem zabieram się za nie, otwieram mąkę a tam mnóstwo moli spożywczych :/ i skubanie zdarzyły juz się roznieśc na inne sypkie produkty.. Koniec końców nie dość ze nie zrobiłam ruskich to musiałam opróżnić cała szafkę .Juz takie moje szczęściechoć ochota na ruskie została
Pierogi zrobione

Cytat:
Napisane przez kasienka2723 Pokaż wiadomość
Dla mnie najgorsze jest to ze tz bardziej boi sie porodu niz ja

Wiec musze byc silna za troje...

Nawet moja mama ktora nie odzywala sie do mnie kilka miesiecy teraz dzwoni kilka razy dziennie z pytaniem jak sie czuje
Mój tż to niby taki fifa rafa, a widać, że też zaczyna się stresować ciągle muszę leżeć, bo nie wg niego nie mogę jeszcze rodzić i mam czekać na jego urlop (02.09)

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
brawo
jak to miałaś zmierzone biodra? jak to robią? ja nie miałam a pytałam u gina to mówił że mierzą w szpitalu, a w szpitalu jak pytałam to mówili że niewspółmierność najczęściej w trakcie porodu wychodzi

któraś jeszcze miała mierzone biodra, miednicę?

Ty tak nie pospieszaj, może mnie zaadoptujesz na ten czas

hej
ale jak to leżeć? przecież od skończonego37 tygodnia to ciąża uznawana za donoszoną
ja mam na 14 września i już czekam na akcję
Mi tam nic nie mierzyli

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Wydaje mi sie ze to nie prawda z tym wywołaniem dzidzi. Czy odpoczywamy czy nie to i tak dzieci wiedzą same kiedy maja wyjść ;-) musimy być cierpliwe chodź większość z nas juz by chciala ;-)
Oby moja chciała jeszcze posiedzieć do środy

Cytat:
Witam kolejną Mamuśkę!

Dobra, postawiłam Hance ultimatum - albo wychodzi albo niech mnie nie straszy tak, bo Tż nie ma i będzie w nocy dopiero Mały cwaniaczek mi siedzi w brzuchu Jak ja nie lubię tego straszenia!
A Hanka zrobi mamuśce na złość i jeszcze trochę postraszy

Cytat:
Qrcze mąka pożyczona była wiec dymu nie robiłam,ale jakbym wzięła ze sklepu to juz wiedzialabym jak sprawę załatwić ^^

A ze zapytam,planujecie poród rodzinny? Bo przy pierwszym dziecku maz był ,ale w sumie trwało to 52 h od odejścia wód (wiem,wiem koszmar!) i wogole byliśmy padnieci, ze teraz nie chce iść. Oczywiście nie naciskam, bo to jego wybór,ale delikatnie daje mu do zrozumienia oglądać "porodówki " jak dobrze mieć kogoś przy sobie, bo nigdy nie wiadomo jak sid poród potoczy.
52h ?! O ja!!! Podziwiam!!!!

Dziewczyny ja jak robię ciasto na pierogi to do mąki dodaje tylko wodę ciepłą, mleko i odrobinę oleju i nic więcej. Ciasto wychodzi dobre

Padnięta jestem... Idę poleżeć trochę z mężem
08.09.2014 Lenka jest już z nami
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 20:57   #4731
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anettka Pokaż wiadomość
Asia, podobno tak organizm wie, że przed nim wysiłek i musi nagromadzić siły także ty gól te nogi, bo jak cie wezmie to ino roz
Rany, nie strasz!
Ogólnie jem jak świniaczek, ale dzisiaj przechodzę samą siebie

Martyna Ładnie mi życzysz, ładnie

Podrasowałam Bożenkę Czy wy używacie jakichś żeli/kremów do depilacji? Bo moja skóra ostatnio tam jest tak wrażliwa, potem swędzi i piecze jednocześnie jak włoski odrastają. Może powinnam kupić coś dla wrażliwej, nie wiem, bo póki co... kradnę piankę Tż i być może ona tak podrażnia A raczej na pewno.

Asia 3mam kciuki za Melka by mu się spodobało

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-08-28, 21:00   #4732
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasienka2723 Pokaż wiadomość
DorissiriD najlepszy przepis na ciasto na pierogi:

1kg maki typ 405 np basia
1 żółtko
Sol
250 ml cieplej wody
250 ml cieplego mleka
1 lyzka oleju
Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Pierogi zrobione

Dziewczyny ja jak robię ciasto na pierogi to do mąki dodaje tylko wodę ciepłą, mleko i odrobinę oleju i nic więcej. Ciasto wychodzi dobre
)
Dziękuję za rady. Będę próbować wszelkimi sposobami ale po porodzie. Długo po porodzie
Stary 2014-08-28, 21:00   #4733
Ana***
Zakorzenienie

Dzięki dziewczynki za odpowiedź w sprawie mierzenia miednicy.
Agness no właśnie mi tak mówił lekarz ze szpitala , że to i tak wychodzi podczas porodu

Joasia współczuję tak długiego porodu...
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 21:05   #4734
Asia19x
Zakorzenienie

Ja kocham gotować, ale pierogów nie umiem robić Tzn ciasto mi wychodzi twarde, pewnie jakbym ćwiczyła, może coś by z tego wyszło

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-08-28, 21:11   #4735
201605041146
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość
kochana dasz rade, jestem z Tobą
zjadłabym coś, ale co..... wyjątkowych zachcianek brak
Natusia, no to ciekawa jestem, którą z nas pierwszą ścignie jak mamy ten sam dzień tp jako, że ja mam mieć synka, ty dziewuszkę...to wiesz panie przodem

Cytat:
Rany, nie strasz!
Ogólnie jem jak świniaczek, ale dzisiaj przechodzę samą siebie

Podrasowałam Bożenkę Czy wy używacie jakichś żeli/kremów do depilacji? Bo moja skóra ostatnio tam jest tak wrażliwa, potem swędzi i piecze jednocześnie jak włoski odrastają. Może powinnam kupić coś dla wrażliwej, nie wiem, bo póki co... kradnę piankę Tż i być może ona tak podrażnia A raczej na pewno.
Ja używam wspólnie z tz pianki do golenia, ale owszem też strasznie jestem tam wrażliwa,zacinam się niemiłosiernie, wiadomo, golę się już na czuja bo juz długo jej nie widziałam i pomagam sobie lusterkiem, ale nie wiem, nawet jak delikatnie i powoli bym ją goliła to i tak sie pozacinam, włoski wrastają, skóra jest czerwona i boli

aa2, a nie będzie mozliwości przpisania synka do tej grupy kolegi? nawet na zasadzie wymiany z innym dzieckiem? wiesz jakbys się dowiedziała, że inne dziecko chciało być w tej grupie co jest twój synek?

Edytowane przez 201605041146
Czas edycji: 2014-08-28 o 21:13
Stary 2014-08-28, 21:12   #4736
kasienka2723
Raczkowanie

Cytat:
Ja kocham gotować, ale pierogów nie umiem robić Tzn ciasto mi wychodzi twarde, pewnie jakbym ćwiczyła, może coś by z tego wyszło
Ja podalam przepis mojego tz na prawde z tego zawsze wychodza
Stary 2014-08-28, 21:14   #4737
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:
Natusia, no to ciekawa jestem, którą z nas pierwszą ścignie jak mamy ten sam dzień tp jako, że ja mam mieć synka, ty dziewuszkę...to wiesz panie przodem
:
Ostatnio usłyszałm teorię, że dziewczynkom nie spieszy się na świat, że chłopcy częściej wychodzą przed terminem. Ale kto mi poda źródło badań
Stary 2014-08-28, 21:16   #4738
NATALUSIA14
Rozeznanie

Asia ja goliłam B.wczoraj żelem pod prysznic i nic mi się nie działo, nie swędzi, ni nic zawsze tak goliłam. Może to zależy od wrażliwości skóry. Moja nie miała nigdy z żadnym kremem, balsamem problemu

anetka dziękuję za pierwszeństwo ale moja córa do leniuszków ( po tacie oczywiście) należy. Nie ma skurczy, bóli, kłucia, nic. Więc ja się szykuję na termin lub po i wywoływanie.

Ślub: 28.08.2010
Emma jest z nami 15.09.2014

Edytowane przez NATALUSIA14
Czas edycji: 2014-08-28 o 21:20
NATALUSIA14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 21:16   #4739
kasienka2723
Raczkowanie

Cytat:

Ja używam wspólnie z tz pianki do golenia, ale owszem też strasznie jestem tam wrażliwa,zacinam się niemiłosiernie, wiadomo, golę się już na czuja bo juz długo jej nie widziałam i pomagam sobie lusterkiem, ale nie wiem, nawet jak delikatnie i powoli bym ją goliła to i tak sie pozacinam, włoski wrastają, skóra jest czerwona i boli
Ja tez gole na czuja a sprawdza i poprawia tz... Tez musze sie ogolic
Stary 2014-08-28, 21:16   #4740
Paulina Darek
Rozeznanie

Witam się z nowymi Mamusiami!!!
i z całą resztą też
właśnie wróciłam z wizyty u lekarza i tak: szyjka trzyma nadal, ale mały zaczyna przynajmniej napierać główką, bo tydzień temu to nic takiego nie było, ale raczej nie urodzę dziś tym bardziej że lekarz powiedział, że nie ma co przyspieszać i kazał czekać na rozwój wypadków, ale nie wykluczył porodu np. w weekend. w poniedziałek mam zgłosić się na monitoring do szpitala, a już chciałam być po...
Latte a jak tam u Ciebie??? nadal czekasz na mnie czy zmieniamy plan działania...
chyba jutro ufarbuje włosy, bo jak dziś przyjrzałam się w lustrze to mam 3kolory na głowie a nie chcę być zaniedbaną mamuśką...
a zapomniałam "MAŁY" Filipek waż już 3950... Mam tylko nadzieję, że mój lekarz się myli...

miłość od pierwszego wejrzenia
12.2005
razem przez życie 05.05.2012
Filip jest już z nami 05.09.2014
oczekujemy maleństwa 21.07.2016

Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy,
Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy...

Edytowane przez Paulina Darek
Czas edycji: 2014-08-28 o 21:31
Paulina Darek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości