|
|
#4711 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode 2015 i 2016 ;)
Cytat:
moja teściowa taka pobożna a tego nie wzięła pod uwagę
|
|
|
#4712 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a włosy masz cudne, całe życie marzyłam o takiej długości ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja mam jeszcze masę, naprawdę masę takich drobiazgów do załatwienia, że powoli mnie zaczyna panika ogarniać... od dziś zaczynam wszystko sukcesywnie załatwiać i odhaczać z listy!Cytat:
ciężka sytuacja... ale przecież nie mogłaś tego przewidzieć, twoi rodzice i teściowa są strasznie niewyrozumiali, że zamiast cię wspierać, tylko ci przysparzają nerwów... ;/;/ coś okropnego...też jestem zdania, że powinnaś pić coś na uspokojenie, żeby się trochę wyluzować... i tak będzie to cudny dzień - zobaczysz!! a ja wrzuciłam do klubu relację i foto z panieńskiego ![]() |
||||
|
|
|
|
#4713 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#4714 |
|
Zadomowienie
|
Natka - olej teściową, strasznie głupie gadanie. Co do chrzestnego to bardzo mi przykro, mam nadzieję, że wydobrzeje.
Ja właśnie wróciłam z sesji. Masakra. Nie jestem do końca zadowolona...trwała niecałe 3h, w tym przemieszczanie się po mieście taksą i samochodem. Część w Jeffsie myślę, że wyszła super, ale już część na mieście...chyba tragedia przez tę pogodę :p cała mokra byłam mam nadzieję, że nie będzie tego na zdjęciach widać zdążyliśmy tylko pocykać kilka fotek na Kazimierzu, na Kanoniczej i Małym Rynku...a co do włosów to zostawiłam je tak na zdjęciu. I tak, grzeją cholernie w plecy, ale nie znoszę siebie w spiętych, poza tym nie potrafiłabym ich sobie jakoś fajnie sama upiąć tak czy siak ![]() Idę pić zimne piwo i grać na konsoli zmęczyłam się dziewczyny czekajcie z sesją zdjęciową najlepiej do grudnia
|
|
|
|
|
#4715 |
|
Wtajemniczenie
|
Ogólnie to przez tą chorobę chrzestnego to nie będzie chyba 8 osób, oczywiście nic już z tym nie zrobię i zapłacę za darmo prawie 2000 zł! To mnie najbardziej boli
|
|
#4716 | |
|
Zakorzenienie
|
W Klubie macie relację. uprzedzam, że jest strasznie długaaaa. W wordzie zajęła mi 7 stron
---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4717 |
|
Wtajemniczenie
|
Dwie osoby to nie 13 ;/ Mam nadzieję, że u mnie też jednak zredukuję się do u góra 4 osób i nie będzie tak źle. Na 100% mój chrzestny nie będzie. Czasem mam wrażenie, że nikt nie przyjdzie.
---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Za 13 odób dodatkowo muszę za darmo zapłacić 2730 zł! Niestety wesele to nie grill na działce, po to są potwierdzenia.
|
|
#4718 |
|
Zakorzenienie
|
13 osob to bardzo dużo. Nie da się z salą jakoś dogadać by ci nie liczyli ich
|
|
|
|
|
#4719 |
|
Wtajemniczenie
|
W tym problemem, że nie i te osoby nie powiedziały mi ostatecznie czy będą czy nie. Potwierdziły swoją obecność, a teraz szukają wymówki, żeby nie być i już sama nie wiem czy będą czy nie, bo wprost mi się jeszcze nie określiły. Wiem tylko o moim chrzestnym, że na 100% nie będzie, bo jest w szpitalu a reszta to 50/50.
|
|
#4720 |
|
Zadomowienie
|
Nie mam na nic czasu
|
|
|
#4721 |
|
Zadomowienie
|
Natka - mi też na kilka dni przed ślubem kilka osób odmówiło. Tak jak Pati pisze - na to nie masz wpływu. A poza tym jeszcze nie wiesz na 100 proc. czy aż tyle Ci odmówi - to tylko Twoje domysły. Wiem że się denerwujesz, ale spróbuj się wyluzować - niech Cię tż weźmie na spacer albo na piwo, bo jak się będziesz tak spinać, to sobie zepsujesz najfajniejszy dzień w życiu. Najważniejsi w tym dniu jesteście wy, a nie goście.
czerwonapanienka - 3 dni do ślubu, co się dziwisz ![]() Mąż mi wczoraj zrobił takie piękne zdjęcie. Śmiał się, że niby 3h pozowaliśmy profesjonalnemu fotografowi do zdjęć, a dopiero on na jednym zdjęciu ujął całą moją naturę ![]() I przynajmniej mam jedno zdjęcie w welonie Dziewczyny, planujecie sprzedawać suknie? |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4722 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiem, wczoraj o tym rozmawiałam z Tż i przyjaciółką. Zrobiłam po prostu błąd i niewłaściwe osoby zaprosiłam mam nadzieję, że ta lita ostatecznie zmiejszy się na 6 osób. Mam nadzieję, że ktoś na dziady wbije. Jedna znajoma to zapowiedziała i jej chłopak mieszka po sąsiedzku z moją saląwięc miejmy nadzieję, że będzie ok
Może jeszcze rodzice moich znajomych dadzą radę być w kościele to ich się na obiad zaprosi i będzie po problemie. Ja wiem, że jestem najważniejsza w tym dniu i staram się tak myśleć, ale oczywiście ja chcę mieć jak najwięcej gości i na tym się tylko skupiam a nie powinno tak być. Ja mam wypożyczoną więc nie mam problemu
|
|
#4723 |
|
Konto usunięte
|
Natka, dokładnie tak jak Weronika pisze, nie możesz się tak zadręczać. Postaraj się wygospodarować trochę czasu na piwo, basen, spacer czy cokolwiek co Cię relaksuje. Na decyzję gości nie masz już w tym momencie wpływu, więc postaraj się zadbać, by jak najmniej Cię ona obeszła. Wśród moich zamężnych koleżanek praktycznie każda miała taką sytuację, że goście odmówili w dniu ślubu albo dzień przed, mimo że wcześniej potwierdzali obecność. Tacy są ludzie i nic się na to nie poradzi. Głowa do góry, w sobotę jeden z najpiękniejszych dni w Twoim życiu.
|
|
|
|
|
#4724 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja myślę, że wystawię ją, ma długi rękaw, to jakby się uparł i na zimowe wesele by mogła być, więc może się ktoś skusi ![]() Natka, głowa do góry! organizacja wesela to straszna nerwówka, ale tyle PMek już dało radę, to i my damy! ![]() |
|
|
|
|
|
#4725 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny pomocy! Wstawiam dwie wersje fryzury (tej całej upiętej za późno zrobiłam zdjęcie i dół się już rozpadł). Wygodniej czuję się we fryzurze upiętej ale mama uparła się że ładniej mi z tymi puszczonymi na ramiona
|
|
|
#4726 |
|
Zadomowienie
|
na 100% lepiej ci w tej całej spiętej! ja to w ogóle nie jestem fanką upięć na bok
a tutaj to różnica jest moim zdaniem mega widoczna i dużo, dużo korzystniej w tych spiętych |
|
|
|
|
#4727 |
|
Rozeznanie
|
Też mi się bardziej podoba jak całość jest upięta
|
|
|
|
|
#4729 |
|
Zadomowienie
|
ale się wkur...zyłam ;/ właśnie mi koleś od video napisał, że to nie on będzie nagrywał na naszym ślubie tylko jego przeszkolony współpracownik ;/;/ serio, ręce mi opadły
a z dobrych rzeczy, to ogarnęłam ostatnie rzeczy do księgi gości, metaliczne markery i washi tape do przyklejania zdjęć, kupiłam tuby na wyjście z kościoła, zapisałam się na próbny makeup (jeszcze mi została fryzura, ale tutaj rozważam po cichu zmianę fryzjerki), odebrałam zapowiedzi, dogadałam wszystko z cukiernią, kupiłam papilotki na babeczki, odebrałam menu z sali i jestem w trakcie wyboru (w piątek mamy spotkanie na sali), na 100% dogadaliśmy wypożyczenie auta i zamówiłam przedłużane włosy... a, no i jutro jedziemy do księdza na spotkanie a to wszystko to tylko kropla w morzu wciąż narastających rzeczy do załatwienia, a przez te upały odechciewa mi się cokolwiek załatwiać... no i jutro jadę z mamą szukać sukienki dla niej, bo ona wciąż nic nie znalazła czy to normalne, że myślę sobie, że wolałabym już być po? Edytowane przez Saaheli Czas edycji: 2015-08-12 o 20:33 |
|
|
|
|
#4730 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#4731 |
|
Wtajemniczenie
|
Moj probny make up
|
|
#4732 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo ładnie
i jakie Ty masz zęby ładne i białe!Tylko brwi Ci mogła wg mnie fajniej podkreślić .
|
|
|
|
|
#4733 |
|
Wtajemniczenie
|
Brwi mam jeszcze nie zrobione dla tegp tak jest
mam teraz problem z plecami :/ jestem cala w laty, bo mi skora zeszla. Macie jakis pomys co z tym zrobic?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4734 | |
|
... choć nie Westwood
|
Mi odmowilo ok 40% gosci. Bylam wdciekla, bylo mi cholernie przykro. I wiecie co? Teraz po mam to w nosie! Wesele bylo rewelacyjne, z bliskimi mi osobami, a kto nie byl niech żałuje.
W ogole dodam, ze dzień przed odpadło nam 5 osob ze względów zdrowotnych, ale dopiero w piątek plscilismy, wiec luzik i, uwaga, 7 osob w DNIU WESELA, gdzie tylko jedna odoba dala znac.. Cytat:
![]() Piekny! Brwi do regulacji tylko, ale makijaz jest swietny. A Ty piekna, więc tym bardziej nie czaje Twoich narzekań
nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów Stanisław Lem Edytowane przez Vivienne Czas edycji: 2015-08-13 o 08:37 |
|
|
|
|
|
#4735 |
|
Zadomowienie
|
Natka - wyglądasz pięknie, jak gwiazda filmowa
serio, śliczna z ciebie kobieta my wróciliśmy właśnie od księdza, taki z niego wyluzowany człowiek, opowiadał jakieś anegdoty, że uśmiałam się tam jak głupia niestety nie wiem kto nam będzie udzielał ślubu, ale chyba nie on..w każdym razie wszystko załatwione, protokół spisany, podpisany, wszystkie papiery oddane, jeszcze tylko w niedziele mamy się dogadać z kościelnym i organistą. Powiedział, że więcej mamy nie przychodzić, bo nie mamy po co, a jak coś to żebym dzwoniła do niego jak będę miała jakieś pytania czy wątpliwości, także kwestia kościoła prawie zamknięta swoją drogą strasznie dużo tego 'kościelnego' załatwiania... |
|
|
|
|
#4736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do makijażu - super wyglądasz utwierdzam się w przekonaniu, że wybrałam dobrą makijażystkę
|
|
|
|
|
|
#4737 |
|
Wtajemniczenie
|
Z kościołem to jest załatwiania
u nas juz prawie wszystko załatwione czekam wlasnie na paznokcie, mam nadzieje, ze cos ladnego mi wyczaruje
|
|
#4738 |
|
... choć nie Westwood
|
Relacja na PW.
Zdjęcia usuwam
nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów Stanisław Lem Edytowane przez Vivienne Czas edycji: 2015-08-14 o 19:07 |
|
|
|
|
#4739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natka śliczny makijaż |
|
|
|
|
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
Vivienne przeczytałam całą relację, bardzo dobrze się czytało
My też myśleliśmy o filmie dla rodziców, ale co wyjdzie to zobaczymy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.

moja teściowa taka pobożna a tego nie wzięła pod uwagę

ciężka sytuacja... ale przecież nie mogłaś tego przewidzieć, twoi rodzice i teściowa są strasznie niewyrozumiali, że zamiast cię wspierać, tylko ci przysparzają nerwów... ;/;/ coś okropnego...