Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2015-03-27, 23:52   #4711
Klaudenc
Moderator

Wiadomo¶ci: 3 203
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI

Cytat:
Napisane przez martyyn Poka¿ wiadomo¶æ
A tak Was jeszcze zapytam: skoro ju¿ wiem, ¿e keratyna i proteiny mleczne mi nie s³u¿±, to jakich powinnam jeszcze spróbowaæ? Bo bez protein kompletnie siê przecie¿ nie da. Po kallosie latte i wszelkich produktach z keratyn± jest taki puch, ¿e szkoda gadaæ.
Da siê bo niektóre w³osy kompletnie nie toleruj± protein. Mo¿e ewentualnie proteiny wielkocz±steczkowe niewnikaj±ce - ¿elatyna lub ¿ó³tko jajka, te co nie s± hydrolizowane. Mog± wyg³adziæ i wzmocniæ strukturê w³osów, podbiæ skrêt. Mnie kiedy¶ szalenie takie proteiny s³u¿y³y, szczególnie maseczka z mleka. Moja mama nie u¿ywa protein, tylko szampon, olej kokosowy i czasami od¿ywka a ma bardzo ³adne w³osy mimo ¿e s± ¶redniej porowato¶ci.
Klaudenc jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-28, 00:02   #4712
martyyn
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 317

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Poka¿ wiadomo¶æ
Da siê bo niektóre w³osy kompletnie nie toleruj± protein. Mo¿e ewentualnie proteiny wielkocz±steczkowe niewnikaj±ce - ¿elatyna lub ¿ó³tko jajka, te co nie s± hydrolizowane. Mog± wyg³adziæ i wzmocniæ strukturê w³osów, podbiæ skrêt. Mnie kiedy¶ szalenie takie proteiny s³u¿y³y, szczególnie maseczka z mleka. Moja mama nie u¿ywa protein, tylko szampon, olej kokosowy i czasami od¿ywka a ma bardzo ³adne w³osy mimo ¿e s± ¶redniej porowato¶ci.
Dziêki, pokombinujê z tymi ¿ó³tkami w takim razie. Chwilê mi zajê³o zorientowanie siê, ¿e puchowato¶æ to po prostu przeproteinowanie (nniiieee, bo szampon, od¿ywka i maska z gliss kura z keratyn± wcale nie dostarcza za du¿o protein, niiiiiiieeeee ).

Pani t³umacz na swoim.

Kierowca in progress
martyyn jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-28, 00:04   #4713
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 866

Dzi¶ by³a mega promocja w supermarkecie i za 2.5$ kupi³am sobie taki ¿el Herbal Essences. Nie ma alkoholu w sk³adzie, zobaczymy. Na razie mam ¶wie¿o umyte w³osy, mo¿e w niedzielê lub poniedzia³ek go wypróbujê.
Stary 2015-03-28, 05:12   #4714
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 15 487

Cytat:
Kupi³am ten magiczny olejek do ochrony przed ciep³em Garniera, stosuje go która¶ z Was? Ile na³o¿yæ, ¿eby nie przegi±æ? Tak± kroplê jak ka¿dy inny olejek na ju¿ suche w³osy? Bo po mokrych to chyba ciê¿ko oceniæ
O jestem go ciekawa :P

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-28, 08:11   #4715
SceneQueene
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 19 655

Cytat:
Ja mam, kochana, taki puch od 26 lat na okr±g³o
Czujê siê pocieszona :-D

Wys³ane poprzez Sony Xperia Z2.

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
U¿ywasz humektantów, gdy jest deszczowo?
Zdarza mi siê.

OkiemJulii
FB
Insta
FAQ1 - Jak szybko zapu¶ciæ w³osy?
FAQ2- dekoloryzacja, k±piel rozja¶niaj±ca, likwidacja odcieni, numery farb
SceneQueene jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-28, 08:24   #4716
201605161428
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 219

Jesli to jest puch co pokazala Scene, to ja przez lata minimalny puszek bralam za mega giga puch :p Taki puch to mam tylko po 3dniu reanimacji jak nie zmocze ich wystarczajaco :p
201605161428 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-28, 08:25   #4717
SceneQueene
Zakorzenienie

To znaczy ¿e mam tam straszny puch czy przeciwnie, bo siê zakrêci³am? :-D

OkiemJulii
FB
Insta
Stary 2015-03-28, 08:25   #4718
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Dziêki, pokombinujê z tymi ¿ó³tkami w takim razie. Chwilê mi zajê³o zorientowanie siê, ¿e puchowato¶æ to po prostu przeproteinowanie (nniiieee, bo szampon, od¿ywka i maska z gliss kura z keratyn± wcale nie dostarcza za du¿o protein, niiiiiiieeeee ).
Przyk³adowo ja i Joanku dajemy proteiny co mycie, ale mamy takie w³osy po przej¶ciach i proteiny daj± wzmocnienie, No bez nich jako¶ ciê¿ko, ale nie ka¿demu pasuje u¿ywanie protein czêsto. Proteiny albo dla w³osów os³abionych i wiotkich ¿eby wzmocniæ albo dla tych delikatnych, miêkkich ¿eby je usztywniæ w wiêkszej ilo¶ci, a dla podbicia skrêtu czy doproteinowania to raz na jaki¶ czas, co kilka myæ szczególnie przy sztywnych w³osach nale¿y uwa¿aæ.
Moje w³osy jak by³y zdrowiutkie to nie musia³am protein, ale jak po farbowaniach to maskê gliss kur potrafi³y wsi±kn±æ do zera i praktycznie jej nie sp³ukiwa³am bo nie by³o co, a w³osy nie by³y t³uste. Do tego co mycie od¿ywka gliss kur i nigdy nie by³y przeproteinowane. Jedynie raz po u¿yciu dove z aminokwasami bo mi nie s³u¿y³y. Do tego maseczka z jajka, z mleka - no wszystko co z proteinami.
Jak proteiny nie pasuj± to najlepiej umyæ w³osy, do 5 minut potrzymaæ od¿ywkê proteinow±, sp³ukaæ i na³o¿yæ emolientow± na d³u¿ej albo wylaæ gluta i zostawiæ. S± i tacy, którym nie pasuj± wcale.

Akurat ¶wietn± od¿ywk± proteinow± jest te¿... majonez

Scenequeene - humektanty lepiej odstawiæ jak jest nieodpowiedni punkt rosy bo bêd± puszyæ raczej.

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2015-03-28 o 08:29
Stary 2015-03-28, 08:29   #4719
201605161428
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez SceneQueene Poka¿ wiadomo¶æ
To znaczy ¿e mam tam straszny puch czy przeciwnie, bo siê zakrêci³am? :-D

Duzy :p Przestaje narzekac na puch, bo taki mam raz na pol roku, okazuje sie, ze moje w takim razie prawie w ogole puchu nie maja :p

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

A biovaxy ktore sa proteinowe?
Stary 2015-03-28, 08:30   #4720
SceneQueene
Zakorzenienie

czuje siê pocieszona, hahaha. Zaraz idê myæ w³osy, dzisiaj bêdê wyj±tkowo suszyæ, spróbujê tylko protein u¿yæ, mo¿e bêdzie lepiej. No i kupi³am olejek Isany. Ju¿ go kocham <3

OkiemJulii
FB
Insta
Stary 2015-03-28, 08:47   #4721
Klaudenc
Moderator

Biovaxy proteinowe to latte, jedwab i keratyna i do ciemnych w³osów. Chyba ¿e s± jakie¶ nowe biovaxy o których nie wiem - ja tych masek nie cierpiê wrrr ^^

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-28, 08:52   #4722
201605161428
Konto usuniête

Cytat:
Biovaxy proteinowe to latte, jedwab i keratyna i do ciemnych w³osów. Chyba ¿e s± jakie¶ nowe biovaxy o których nie wiem - ja tych masek nie cierpiê wrrr ^^
Latte robi u mnie koszmar ^^ To musze sie w jedwab zaopatrzyc, bo jak napisalyscie o proteinach, dotarlo do mnie, ze juz zadnych nie znam.
Stary 2015-03-28, 09:00   #4723
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Poka¿ wiadomo¶æ
Latte robi u mnie koszmar ^^ To musze sie w jedwab zaopatrzyc, bo jak napisalyscie o proteinach, dotarlo do mnie, ze juz zadnych nie znam.
Najlepiej sobie chyba pó³produkty kupiæ - keratynê i jedwab, kolagen (na twarz te¿ przydatne) i dodawaæ do emolientowych masek.
Stary 2015-03-28, 11:35   #4724
audrey64
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1

Cze¶æ zakrêcone! nie wiem czy piszê w dobrym w±tku,ale chcia³am zapytaæ czy która¶ z Was u¿ywa³a tego kremu do loków?http://www.rossnet.pl/Produkt/Isana-...7980,1837,5796 Nie znalaz³am na jego temat ¿adnej opinii
audrey64 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-28, 11:44   #4725
SceneQueene
Zakorzenienie

Kochana, u¿yj tu opcji 'przeszukaj w±tek'. Jestem pewna, ¿e kto¶ o nim pisa³.

OkiemJulii
FB
Insta

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-03-28, 12:30   #4726
Joanku
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 159

Cytat:
Przyk³adowo ja i Joanku dajemy proteiny co mycie, ale mamy takie w³osy po przej¶ciach i proteiny daj± wzmocnienie, No bez nich jako¶ ciê¿ko, ale nie ka¿demu pasuje u¿ywanie protein czêsto. Proteiny albo dla w³osów os³abionych i wiotkich ¿eby wzmocniæ albo dla tych delikatnych, miêkkich ¿eby je usztywniæ w wiêkszej ilo¶ci, a dla podbicia skrêtu czy doproteinowania to raz na jaki¶ czas, co kilka myæ szczególnie przy sztywnych w³osach nale¿y uwa¿aæ.
Moje w³osy jak by³y zdrowiutkie to nie musia³am protein, ale jak po farbowaniach to maskê gliss kur potrafi³y wsi±kn±æ do zera i praktycznie jej nie sp³ukiwa³am bo nie by³o co, a w³osy nie by³y t³uste. Do tego co mycie od¿ywka gliss kur i nigdy nie by³y przeproteinowane. Jedynie raz po u¿yciu dove z aminokwasami bo mi nie s³u¿y³y. Do tego maseczka z jajka, z mleka - no wszystko co z proteinami.
Jak proteiny nie pasuj± to najlepiej umyæ w³osy, do 5 minut potrzymaæ od¿ywkê proteinow±, sp³ukaæ i na³o¿yæ emolientow± na d³u¿ej albo wylaæ gluta i zostawiæ. S± i tacy, którym nie pasuj± wcale.

Akurat ¶wietn± od¿ywk± proteinow± jest te¿... majonez

Scenequeene - humektanty lepiej odstawiæ jak jest nieodpowiedni punkt rosy bo bêd± puszyæ raczej.
Prawda.
Wszystko zale¿y od kondycji w³osów.
Przez rok byla emilientowa od¿ywka w OMO a na to sz³a proteinowa maska/odzywka na okolo 25minut. Potem po takich zabiegach zrobi³o siê zbyt 'sztywno'. Normalnie 's³ysza³am' swoje w³asne w³osy ;/
Wiêc przez ostatnie 4 miesi±ce pielegnowalam w³osy metod± dla w³osów szklistych.
Ostatnio jednak zapomnia³am dwa razy na³o¿yæ protein i o dziwo skrêt by³!!! :loveo hennie tez ich nie nakladam i zwykle susze na prosto, ¿eby nie by³o pó³prostych str±ków bez protein, a tu kolejna niespodzianka, w³osy skrêcone!
Teraz kombinuje Jak im dawaæ i co ale chyba ich kondycja siê poprawi³a je¶li nie chc± ju¿ tylu protein co kiedy¶. Straaasznie interesuj±ca sprawa jak widzisz te zmiany w pielêgnacji
Joanku jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-28, 13:30   #4727
iwonsia01
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 187

A ja ¿a³ujê, ¿e tak pó¼no pozna³am siê z Pilomaxem Kamille Moja nowa mi³o¶æ. Kiedy¶ sam Pilomax do blondu wyleczy³ mi mega siano, ale to co wczoraj ujrza³am po Kamille to przesz³o moje naj¶mielsze oczekiwania. Dzi¶ w³osy spokojnie przetrwa³y noc i podczas zakupów mia³am wra¿enie, ¿e ka¿dy w galerii gapi³ siê na mojego b³yszcz±cego blond pudla na g³owie Loczki nawil¿one, miêciutkie. Wczoraj mia³am ma³o czasu na trzymanie maski na g³owie i tylko podczas k±pieli siedzia³a na g³owie, a mimo to efekt wow. W³osy meganawil¿one!!! Muszê zu¿yæ te wszystkie moje buble tj. od¿ywki z Garniera do czego¶ (mycia cia³a?:P) i bêdê co jaki¶ czas nak³adaæ tylko t± maskê. Dziêki temu widzê, ¿e nie muszê jednak ¶cinaæ w³osów. Jutro potrzymam j± d³u¿ej, bo bêdê mia³a wiêcej czasu to cyknê fotkê po jej zastosowaniu.
Stary 2015-03-28, 19:55   #4728
martyyn
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 317

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Poka¿ wiadomo¶æ
A ja ¿a³ujê, ¿e tak pó¼no pozna³am siê z Pilomaxem Kamille Moja nowa mi³o¶æ. Kiedy¶ sam Pilomax do blondu wyleczy³ mi mega siano, ale to co wczoraj ujrza³am po Kamille to przesz³o moje naj¶mielsze oczekiwania. Dzi¶ w³osy spokojnie przetrwa³y noc i podczas zakupów mia³am wra¿enie, ¿e ka¿dy w galerii gapi³ siê na mojego b³yszcz±cego blond pudla na g³owie Loczki nawil¿one, miêciutkie. Wczoraj mia³am ma³o czasu na trzymanie maski na g³owie i tylko podczas k±pieli siedzia³a na g³owie, a mimo to efekt wow. W³osy meganawil¿one!!! Muszê zu¿yæ te wszystkie moje buble tj. od¿ywki z Garniera do czego¶ (mycia cia³a?:P) i bêdê co jaki¶ czas nak³adaæ tylko t± maskê. Dziêki temu widzê, ¿e nie muszê jednak ¶cinaæ w³osów. Jutro potrzymam j± d³u¿ej, bo bêdê mia³a wiêcej czasu to cyknê fotkê po jej zastosowaniu.
Do depilacji, kochana, do depilacji!

Pani t³umacz na swoim.

Kierowca in progress
martyyn jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-28, 21:09   #4729
iwonsia01
Zadomowienie

Cos tam wymysle szkoda mi tylko kasy wydanej na te nieuzytki;/ Teraz rozpoczynam akcje zapuszczania marze o mega objetosci wlosow
Stary 2015-03-28, 22:24   #4730
elunka88
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 13 212
GG do elunka88

Klaudenc napisa³a tyle m±dro¶ci, ¿e bêde musia³a nadrabiaæ

a jak po masce proteinowej moje w³osy zrobi³y sie sztywne, sianowate to co¶ to oznacza? ¯e za du¿o protein, za ma³o, za d³ugo na w³osach?Czy nie przywi±zywaæ do tego wagi?
Akurat od kiedy wiem kiedy najlepiej oczyszczaæ w³osy dajê sporo protein i ju¿ od jakiego¶ czasu nie s± takie brzydkie oklapniête jak ze zdjêæ na poczatku

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

poprawka - podczas trzymania maski proteinowej.

Nie mogê edytowaæ przez ten nowy wiza¿

Obudzi³ mnie trzepot skrzyde³
Wyjrza³am przez okno
Na parapecie zosta³o
Bia³e piórko -
Pami±tka po Tobie
Mój Anio³ku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-28, 22:31   #4731
201605161428
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez elunka88 Poka¿ wiadomo¶æ
Klaudenc napisa³a tyle m±dro¶ci, ¿e bêde musia³a nadrabiaæ

a jak po masce proteinowej moje w³osy zrobi³y sie sztywne, sianowate to co¶ to oznacza? ¯e za du¿o protein, za ma³o, za d³ugo na w³osach?Czy nie przywi±zywaæ do tego wagi?
Akurat od kiedy wiem kiedy najlepiej oczyszczaæ w³osy dajê sporo protein i ju¿ od jakiego¶ czasu nie s± takie brzydkie oklapniête jak ze zdjêæ na poczatku

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

poprawka - podczas trzymania maski proteinowej.

Nie mogê edytowaæ przez ten nowy wiza¿
Przeproteinowalas.
Stary 2015-03-28, 22:34   #4732
elunka88
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 13 212
GG do elunka88

Aha, tak mi co¶ mówi³o.
Ok, nastêpne mycie zrobiê oczyszczanie.

Obudzi³ mnie trzepot skrzyde³
Wyjrza³am przez okno
Na parapecie zosta³o
Bia³e piórko -
Pami±tka po Tobie
Mój Anio³ku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-29, 04:44   #4733
SceneQueene
Zakorzenienie

I nawil¿enie do tego polecam tez mi siê tak raz zrobi³o po jajku, masakra! A tylko raz taka maskê robi³am... Pech.

OkiemJulii
FB
Insta
Stary 2015-03-29, 07:18   #4734
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzie j± mo¿na kupiæ?

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ----------

Bo ja bym wola³a do w³osów ciemnych mam czarne w³osy.

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Stary 2015-03-29, 07:36   #4735
paulownia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 861

Co ten nowy Wizaz.
Ja tam moge w ogole protein nie uzywac i tez jest dobrze, a jak mam to najwyzej raz na tydzien sobie strzelam cos proteinowego. Wlasnie mi sie skonczyla ostatnia odzywka z proteinami i robie sobie przerwe.
A zaraz, widze proteiny w nowych nabytkach ale symboliczne ilosci, w drugiej polowie skladu. Popelnilam w zeszlym tygodniu serie do lokow Redken Curvaceous - szampon, odzywke i emulsje stylizujaca Ringlets, skuszona promocja 3 w cenie 2.
paulownia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-29, 09:08   #4736
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez Smerfetka696969 Poka¿ wiadomo¶æ
Gdzie j± mo¿na kupiæ?

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ----------

W aptekach mo¿na kupiæ. Ja mia³am do ciemnych, ale taki bubel.. nic w tej masce nie ma, sp³ywa z w³osów, g³owa po niej swêdzi bo ma wysoko dra¿ni±cy konserwant (sugerowa³am siê inci z wizaz ale mi przys³ali z nieco innym) i jedyne co to lekko wyg³adza. Pocz±tkowo by³am zadowolona, ale potem jak swêdzieæ zaczê³o i w³osy po u¿yciu maski by³y niefajne to ju¿ nie chcia³am jej u¿ywaæ.
Mo¿e na takich twardych, sztywnych i suchych w³osach siê sprawdzi bo domknie mocno ³uski i nieco te w³osy zalaminuje, ale na skórê g³owy trzeba uwa¿aæ bo mo¿e swêdzieæ Dobre ma opinie na kwc.
Stary 2015-03-29, 09:11   #4737
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Gdzie j± mo¿na kupiæ?

W aptekach To s± s³ynne maski bardzo mocno regeneruj±ce. Ostatnio przerzuci³am siê na t± silniejsz± PILOMAX KAMILLEi jest milion razy bardziej "naprawcza" ni¿ te poprzednie wersje. Jest do ekstremalnie zniszczonych w³osów. Na DOZIE by³a ostatnio promocja to dosta³am du¿e opakowanie na 34 z³ z groszami. Wystarczy mi chyba na rok, bo oszczêdnie siê jej u¿ywa. Nie wiem jak dzia³a na skórê g³owy, bo ja nigdy nic nie k³adê na skalp. W³asnie siedzê z ni± na g³owie, za jakie¶ 2h dodam fotkê moich w³osów po tej masce.

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
W aptekach mo¿na kupiæ. Ja mia³am do ciemnych, ale taki bubel.. nic w tej masce nie ma, sp³ywa z w³osów, g³owa po niej swêdzi bo ma wysoko dra¿ni±cy konserwant (sugerowa³am siê inci z wizaz ale mi przys³ali z nieco innym) i jedyne co to lekko wyg³adza. Pocz±tkowo by³am zadowolona, ale potem jak swêdzieæ zaczê³o i w³osy po u¿yciu maski by³y niefajne to ju¿ nie chcia³am jej u¿ywaæ.
Mo¿e na takich twardych, sztywnych i suchych w³osach siê sprawdzi bo domknie mocno ³uski i nieco te w³osy zalaminuje, ale na skórê g³owy trzeba uwa¿aæ bo mo¿e swêdzieæ Dobre ma opinie na kwc.
Ale ja nie mówiê o wersji standard. U mnie spisywa³a siê ok, ale bez rewelacji. Za to ta bardziej od¿ywcza robi mi sza³ na g³owie. Na skórê nie k³adê niczego poza szamponem. Tak ju¿ mam

EDIT: W³osy umyte szamponem czerwonym Elseve, na g³owie na 2 h wspomniany Pilomax Kamille, Joanna Bs len, ¿el Joanna, dyfuzor. Jak mówi³am dla mnie to niebo a ziemia Jedno zdjêcie pokazuje bok, który mam mega zniszczony, suchy, przerzedzony i jak widaæ i on dobrze teraz wygl±da. JESTEM ZAKOCHANA W TEJ MASCE! A ja g³upia chcia³am i¶æ je ciachaæ. Zdjêcia z komórki tak¿e nie pokazuj± tego jak w³osy mi b³yszcz±.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 20150329_113403.jpg (86,9 KB, 17 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 20150329_113446.jpg (85,3 KB, 22 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 20150329_113519.jpg (88,8 KB, 17 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 20150329_113533.jpg (94,9 KB, 22 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 20150329_113550.jpg (123,5 KB, 33 za³adowañ)

Edytowane przez iwonsia01
Czas edycji: 2015-03-29 o 10:44
iwonsia01 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-29, 10:12   #4738
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Hm to nie wiem czy kupiæ ;p okej bêdê omijaæ te wersje starsze.

Cytat:
W aptekach To s± s³ynne maski bardzo mocno regeneruj±ce. Ostatnio przerzuci³am siê na t± silniejsz± PILOMAX KAMILLEi jest milion razy bardziej "naprawcza" ni¿ te poprzednie wersje. Jest do ekstremalnie zniszczonych w³osów. Na DOZIE by³a ostatnio promocja to dosta³am du¿e opakowanie na 34 z³ z groszami. Wystarczy mi chyba na rok, bo oszczêdnie siê jej u¿ywa. Nie wiem jak dzia³a na skórê g³owy, bo ja nigdy nic nie k³adê na skalp. W³asnie siedzê z ni± na g³owie, za jakie¶ 2h dodam fotkê moich w³osów po tej masce.

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Ale ja nie mówiê o wersji standard. U mnie spisywa³a siê ok, ale bez rewelacji. Za to ta bardziej od¿ywcza robi mi sza³ na g³owie. Na skórê nie k³adê niczego poza szamponem. Tak ju¿ mam
Mo¿esz pokazaæ fotê?

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Stary 2015-03-29, 10:30   #4739
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Ja mia³am tylko tê wersjê pilomax do ciemnych, ale nic tam od¿ywczego nie ma. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...ra-wersja.html

Kamille mo¿e byæ fajny - du¿o panthenolu i keratyna po zapachu do lekkiego doproteinowania wygl±da fajniutko, chocia¿ bez sza³u, zapach wysoko.
Stary 2015-03-29, 10:46   #4740
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Hm to nie wiem czy kupiæ ;p okej bêdê omijaæ te wersje starsze.

Mo¿esz pokazaæ fotê?
Wpisz Pilomax Kamille w google Wyskoczy Ci tego masa. Wy¿ej w po¶cie doda³am fotki po masce Milusio

Joanku gdzie kupowa³a¶ te czepki jednorazowe do masek?

Edytowane przez iwonsia01
Czas edycji: 2015-03-29 o 10:49
iwonsia01 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-04-13 18:22:26

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.