|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI
A to gratuluję
![]() ![]()
#4712 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI
No ja właśnie myślę o takich górach z dużą ilością chodzenia , ciszą, przyrodą.. Mi brakuje przestrzeni - czasem mam wrażenie że się duszę. A takie chodzenie po płaskim wybrzeżu to tak średnio
![]() ![]() L'ambria czyli mamy podobną wizję - tylko ja bym pewnie knajp nie odpuściła ... Uwielbiam jedzenie ze świadomością że mogę bo zasłużyłam ![]() Z drugiej strony - boję się tej samotności. Pewnie dlatego że dawno nie byłam sama - my to z mężem raczej nierozłaczni, jak nie z mężem to z córką ![]() Są jeszcze kwestie bezpieczeństwa -nie żebym chciała jakieś mega trasy robić... W sumie nie gór się boję a ludzi w górach ![]() ![]() Zobaczymy ![]() Ale czego się bać w Europie Zachodniej ? Zapewniam że uchodźcy nie siedza pod atrakcjami turystycznymi(przynajmnie j u mnie) - mój brat był niedawno w Atenach i ani jednego nie widział ![]() Bo samolotem można np na Kanary - tam na pewno nikt z Syrii nie dotarł i generalnie fajnie jest ![]() Jednak w mojej opinii samolot jest najwygodniejszy z dzieckiem - szybko, w miarę zajmująco (albo usypiająco), klimatyzacja. Nawet ograniczenie bagażowe ma plusy - trzeba się sensownie spakować. No i jak się bierze wycieczkę to o niczym nie trzeba myśleć w sensie organizacyjnym - tyle co taksówkę na lotnisko zamówić. Przyznam że dziwię się ludziom, których stać na jeżdżenie na wakacje i nie jeżdżą. Wspomnienia jednak są bezcenne -a nigdy nie wiadomo czy za parę lat będzie nas stać, będzie się chciało, zdrowie pozwoli itd. No ale to moje podejście - ja wolę mieć starą kanapę i kiepskie kosmetyki ale zobaczyć kawałek świata (póki się da - bo np zawsze chciałam Zobaczyć piramidy ale teraz faktycznie strach). W sumie nie chodzi tylko o zagranicę - super wspominam też Bieszczady i Pieniny z mężem - tyle że z maluchem to odpada, a i mój mąż średnio lubi. |
![]() ![]() |
![]() |
#4713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- C'nie?? Tez pamiętam jaka fajna doopa byłam przy 68kg a przy 63...fiufiu
![]() |
#4714 |
Zakorzenienie
|
Ashya, w sumie to nie wiem bo te staże niby na 6 msc dawają, to Ty chyba jakoś inaczej masz
![]() Wysłane z mojego ASUS_T00J przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4715 |
Rozeznanie
|
38 - 40 rozmiar mam :-/ w 36 to ja miałam 2-3 lata temu. Kurczę ale w odchudzaniu waga nie ważna jest z ilu się człowiek "zbija" najważniejsze jest zdrowie i rozsądek jedzeniu... A mi to brak.
---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- A jakieś zatrudnienie jeszcze może Ci się udał dostać postazowe. Ja dostałam umowę na pół roku po stażu zawsze coś ;-)
#4716 |
Zakorzenienie
|
Ja nie dałam rady bez mięsa - a chyba z tydzień tylko próbowałam. Może faktycznie latem.
A tą dietę Daniela to mam nawet w książce ("Potrawy biblijne" , dostałam kiedys w prezencie). I powiem wam że jadłospis (tu jest na 10 dni) brzmi neźle : Szparagi marynowane z polentą piniową, duszone fenkuły,buraczki z owczym serem, nadziewane bakłażany, naleśniki z nadzieniem grzybowo-orzechowym,sałatka z melona... Tylko przygotowywanie tego trochę by zajęło ![]() Najbardziej podoba mi się kolacja dnia 10 - "Premia- czekolada. Na zakończenie diety Daniela, każdy uczestnik otrzymuje w nagrodę coś pysznego: jedną tabliczkę ulubionej czekolady" ![]() W sumie to nie wiem czy o tą dietę chodzi Myszce - ona u źródeł była uwarunkowana religijnie - Daniel nie chciał jeść u Nabuchodonozora tego co było niezgodne z judaizmem - a jednocześnie udowodnił że można jeść warzywa z wodą i lepiej wygladać niż ci na mięsie z królewskiego stołu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4717 |
Rozeznanie
|
Ja bym takiej siedzącej pracy chyba nie zniosła, jak nie wydreptam swojej normy to mnie skręca. Muszę być w ruchu bo inaczej to tragedia. Najbardziej chciałam wrócić do biegania ale astma mi utrudnia całą sprawę.
![]() |
#4718 |
Zakorzenienie
|
Ja w dorosłym życiu nigdy nie ważyłam 63 kg . Najmniej chyba 65-66. A i to z 10 lat temu.
Czuję w sobie dziś jakiś szczątkowy entuzjazm do tej całej diety i odchudzania. Oby się utrzymało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4719 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Samolotem ja nie bardzo lubię...no dobra - szczerze źle znoszę latanie tj.ladowanie, bo sam lot jest ok. Zobaczymy jeszcze ci TŻ wymyśli z tymi wakacjami ale ja na pewno nie chce jechać z biura na all inclusive bo żarcia mi bezglutenowego nie zapewnią a płacić za coś z czego nie mam zamiaru korzystać wg.mnie jest kompletnie bez sensu. No i ja nie lubię plażowania tj.na 2 tygodnie wakacji 2 dni plażowania jest ok. Ale więcej to nuuuda. Ja wakacje lubię w ruchu tj.lazic dużo, pływać, nurkować.
![]() |
#4721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Anjaaali teraz wszystkie staże musza być z gwarancją zatrudnienia po skończeniu stażu, ja np będę mieć na 12 mc po stażu ![]()
![]() |
#4722 | |
Rozeznanie
|
Mój po ostatnich wakacjach w Bieszczadach strajkuje i nie chce w góry jechać. Ja tam bym jeszcze pospacerować mogła szlakami
![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4723 |
Zakorzenienie
|
L'ambria powiem Ci że nawet bez diety bezglutenowej all inclusive ma średni sens.
My ostatnio mieliśmy i nigdy więcej. Jedzenie było nawet dobre, duży wybór, częściowo inspirowany kuchnią miejscową więc fajnie. Ale zeżre się faktycznie wiecej niż trzeba (bo trzeba spróbować ![]() Byliśmy też z HB - i też do kitu - bo lunch i tak trzeba zjeść, na kolację zdążyć, a że bufet to też za dużo wpada. Dla ludzi którzy kochają jeść - porażka ![]() Myślę że w przyszłości to będziemy brać albo same śniadania albo hotel z aneksem (to nawet lepsze -bo kawę w hotelach też mają bylejaką często. Na Rodos po śniadaniu szliśmy do kawiarni na prawdziwą kawę - bo ja bez kawy nie funkcjonuję). Na szczęście dziś można sobie wakacje idealnie pod siebie ustawić. No i nie wiem gdzie by trzeba jechać żeby nie było czego zwiedzać- na ogół oferta jest bardzo duża- tylko musi się chcieć ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Hm ja miałam na myśli że biuro organizuje przelot i hotel - jednak na ogół wychodzi taniej niż samemu (np nad Morzem Śródziemnym). I takie drobiazgi jak ubezpieczenie, transport z lotniska, rezydent który na miejscu doradzi itd. Przecież można jechać na wycieczkę w ogóle bez wyżywienia jak się chce. Ja zachwycona Rodos rozważałam w tym roku powtórkę na własną rękę - i jest trochę zabawy z szukaniem noclegu, przelotu itd. Ja na przykład lubię czasem sobie zorganizować sama (ostatecznie ogarnęłam Indie więc Europa mi nie straszna) ale czasem fajnie kliknąć hotel i mieć wszystko podane na tacy ![]() Rzym to piękny plan ![]() ![]() Edytowane przez Joanna XL Czas edycji: 2016-02-26 o 11:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4724 |
Zakorzenienie
|
No ja też mam niby gwarancję zatrudnienia.
9msc więc zaczynasz 1marca. Wysłane z mojego ASUS_T00J przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4725 |
Rozeznanie
|
Ja myślałam o wrześniu bo jeszcze czekam na decyzje urlopowe u mnie w pracy ale to się jeszcze może zmienić. Mam koleżankę mówi dobrze po włosku bierzemy ja za przewodnika i powinno być cudownie
![]() ![]()
#4726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym chciała jechać do Ruskich...wiem niby mało bezpiecznie ale mnie jakoś ciągnie na wschód...na daleki tez. Florencja jest piękna. Dwa razy byłam z czego drugi raz na wycieczce w pracy i wspominam fantastycznie. Ogólnie włochy dobrze wspominam ale wtedy byłam sama, wiec non stop imprezki spanie na plaży, zabawa nocą i takie tam atrakcje. Z dzieckiem juz się tak nie da... my chcemy wydać na wakacje max 10.000-12.000pln z czego ja bym chciała minimum tydzień spędzić w Karpaczu. Reszta dowolnie w ramach budżetu.
![]() |
#4727 |
Zakorzenienie
|
Tak na szybko, wszystko poszlo dobrże, nic nue bolało. Widzę już dobrze tylko ciut na mgła. Dziś mam oszczędzać oczy więc spadam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4728 |
Rozeznanie
|
Indie i mi się marzą
![]()
#4729 |
Zakorzenienie
|
Tamlin to super
![]() ![]() Tak byłam w Indiach trzy tygodnie, ładne parę lat temu - po ślubie zaraz. Miałam marzenie żeby zobaczyć na żywo Tadż Mahal - takie wiecie marzenie w akademiku po paru piwach ![]() ![]() Na studiach byłam też na Krymie - i zobaczcie teraz też byłby strach jechać ![]() A tak kredyt dawno spłacony a wspomnienia i zdjęcia są. Mając małe dziecko w życiu byśmy czegoś takiego nie zrobili, zresztą w ogóle jakoś tak po 20-tce ma się więcej odwagi. L'ambria ja myślę że ty pomyśl czego tak naprawdę chcesz. Budżet masz zacny starczy na co zechcesz(w granicach rozsądku - myśmy się w Indiach nie zbliżyli do tej kwoty a momentami żyliśmy jak królowie ![]() ![]() Bo chyba ty decydujesz jednak u was ![]() Ja to jestem głodna świata - więc wszystko mi jedno gdzie pojadę (pod warunkiem że tam jeszcze nie byłam ![]() ![]() Tak z marzeń specjalnych - chciałabym zaliczyć Wietnam i wschód - ciągnie mnie zwłaszcza do Gruzji i na Zakaukazie. Od zawsze marzy mi się też kolej transsyberyjska. Póki co w Europie wiele nie widziałam więc jest co robić ![]() Wygnałam męża na basen i sama siedzę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4730 |
Zakorzenienie
|
Swinko mialam wybór między dwoma metodami, bo zależało mi na jak najszybszym powrocie do sprawności. W tej też laser jest używany ale kilkanaście sekund dosłownie. No i tutaj jest mniejsze ryzyko suchego oka a ja i tak nam suche I ta metoda jest najdelikatniejsza.
Co do ceny to akurat wybieealam z dwóch w tym samym przedziale cenowym. Tę tańsze wiążą się z dłuższym dochodzeniem do siebie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4732 |
Zakorzenienie
|
Hmmm - no nie wiem... Punkt widzenia zależy od ...
![]() W sumie i tak uważam że to była kupa kasy ![]() Jedno jest pewne - sądzę że wakacje w Polsce mogą być dużo tańsze -co nie znaczy że tanie. Tutaj sądzę że góry są bardziej ekonomiczne - główna rozrywka za free, jak się towarzystwo wymęczy to wieczory w łóżku, na szlaku gofrów co krzaczek brak itd Ale tak myślę - policzę w tym roku dokładnie ![]() ![]() Shred 27/30 zaliczony ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- L'ambria a tak w ogóle to co ty byś chciała na wakacje? Jakby tak puścić wodze fantazji ![]() Poza wagą poniżej 60 kg- bo to chyba my wszystkie ![]() Edytowane przez Joanna XL Czas edycji: 2016-02-26 o 21:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4733 |
Zadomowienie
|
Jestem na chwile, wydeta po wyjeździe
![]() Tamlin ![]() Hagie dobrze ze wrocilas ![]() Nie mogę spać dzisiaj. Chyba sie przyzwyczaiłam do krótkiego spania przez te trzy dni ![]() Jutro moment prawdy na wadze i zrzucam balast!
#4734 |
Zakorzenienie
|
U mnie 82,8. 300 g więcej niż w zeszłą sobotę. A ja się cieszę bo mogło być dużo gorzej
![]() Zaczynam weekend z kawką ![]() Insane faktycznie spać nie możesz - mam nadzieję że odsypiasz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4735 |
Zadomowienie
|
Asiu, uff udalo się zasnąć jeszcze
![]() Za mną najlepszy wyjazd integracyjny <3 mam zakwasy na brzuchu od śmiechu. Cudownieee bylo!
#4736 |
Rozeznanie
|
Kurczę ja będę ważyć się dopiero za tydzień dzisiaj po pracy u rodziców spałam bo nie miałam jak dojechać do domu. A wagi oni nie posiadają więc za tydzień będę się meldowac jak u mnie wygląda sytuacja.
#4737 |
Zakorzenienie
|
Tamlin, jak oczy? Ta korekta to już na stałe? Wada wzroku nie wróci?
Wysłane z mojego ASUS_T00J przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4738 | ||||
Zakorzenienie
|
kurcze patrz jak rozmiar się ma nijak do wagi...ja przy 68kg wchodziłam w 36. A 38-40 to tak w okolicach 70-73kg. A wzrost mamy identyczny.
Fakt, ze ja wtedy dużo ćwiczyłam, ale i tak spora różnica. Ja teraz bez ćwiczeń praktycznie jestem w rozmiarze 44 i to mnie przeraża... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Taki przejazd bym zrobiła Odessa-Jałta-Soczi-Batumi-Trabzon-Stambuł-Warna. Z naprawdę wypasionych opcji to marzy mi się Japonia. A z takich mało realnych, a nie aż tak drogich- chociaż tydzień w Moskwie i drugi w Petersburgu. Kolej transsyberyjska. Jak widać- ciągnie mnie bardziej na wschód niż na zachód ![]() u mnie dzis rano ale przed wc 83kg
![]() |
#4739 |
Zakorzenienie
|
Jestem
![]() I piszę bez okularów ![]() ![]() Na razie mam obraz ciut zamazany, ale wszystko widzę, z daleka idealnie. Najgorzej jak coś jest jasne, tak jak teraz mam ekran, to się marze. Dziś byłam na kontroli, wszystko jest pięknie. W czwartek kolejna. Byliśmy nawet w kinie z dziećmi i wszystko widziałam ![]() Jestem powiem Wam zachwycona, zero bólu, kilka minut i inne zycie. Przynajmniej dla mnie, która bez okularów nie mogłam funkcjonować. Już się nie mogę doczekać jak pójdę na siłownię z nowymi oczkami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Rozeznanie
|
A jaka miała wadę? Ja sie też zastanawiam nad operacją wzroku w pracy niby mogę w okularach pracować ale kurczę utrudnia mi to trochę wszystko. A co do wagi to mocno nijak się ma rozmiaru ubrań :-/ szczególnie u mnie
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.