![]() |
#4741 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowe cz. VI
Magnificence - to jesteśmy we 3
![]() Ania - ja pytałam o parę ![]() Incognito - jak to tak z zaskoczenia?! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
Zadomowienie
|
Dziękuję Dziewczyny! :-* Z Helenką mamy się dobrze
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4743 |
Raczkowanie
|
Incognito serdeczne gratulacje.
Helenka witaj na świecie 💖 Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka
#4744 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny strasznie opuchnieta się obudziłam... I zmierzyłam sobie ciśnienie i wyszło mi 135/90. Chyba trochę za wysokie
![]() ![]()
#4745 |
Zakorzenienie
|
Ania - a spróbuj może poleżeć chwilę i zrelaksować się i zmierz jeszcze raz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4746 |
Wtajemniczenie
ski
|
Incognito, cudowne wieści z z samego rana!!!😘
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4747 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja przez pół nocy nie spałam. Obudziłam się o 0:45 oczy jak 5 złotych i do 4:30 próbowałam zasnąć ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Poloz się i napij sie zimnej wody, jak za pół godziny nie przejdzie to szukaj pomocy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4749 |
Zakorzenienie
|
Nie mam nic na ciśnienie bo zawsze miałam super 110/70. A dzisiaj sie obudziłam taka spuchnięta i mama mi kazała zmierzyć i wyszło 135/90. Zjem śniadanie, położę się i zobaczymy. A jak nie pomoże to ip... A dzisiaj ślub mojej przyjaciółki
![]() Edit: Nogi w górze. Zszedł obrzęk a ciśnienie spada, teraz 120/80.
03.10.2015 żonka ![]() 26.04.2017 mamusia ❤ 02.08.2018 mamusia ❤ Edytowane przez ania9o Czas edycji: 2017-04-22 o 07:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4750 | ||||
Rozeznanie
|
Tak z grubsza chodzi o podejście na zasadzie "zwierzęta są po to, by służyć człowiekowi", "zwierzęta nie mają duszy", itp. Ja sobie nieba bez zwierząt nie wyobrażam
![]() Cytat:
![]() Jeszcze ja! ![]() Cytat:
![]() [1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7310201 6]Ja jadłam duzo słodyczy przed i w trakcie ciazy xd uwielbiam je hahaha xd Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja tak samo ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4751 |
Zakorzenienie
|
Happiness, ogólnie na codzien rzadko sprawdzałam ale jak sprawdzałam to było super. Zazwyczaj 110/70 nie więcej. Raz u położnej wyszło mi 130 ale to było jak prosto z dworu weszłam do gabinetu a taka sniezyca była i umęczyłam sie jak szlam do przychodni.
Ale leżę teraz i już po nogach czuje i dłoniach że obrzęki zmalały i od razu niższe mam ciśnienie. Jak będzie się to powtarzać to nie zastanawiam się tylko jedziemy na ip. Lepiej niech będzie to pod kontrolą.
#4752 |
Zakorzenienie
|
Ania - super, że już cisnienie idzie w dół - zmierz dziś parę razy i odpoczywaj - w razie czego pojedź do szpitala
![]() ![]() Happiness - no ja to właśnie mam wrażenie, że tak będę chodzić w tej ciąży bez końca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4753 |
Rozeznanie
|
Ania dobrze że ciśnienie spada.
My z Karolkiem wcinamy ☺ Ciągle nie chce jeść z piersi tak 1-2 razy dziennie uda mi się go przystawić a tak to wrzask nie do opanowania więc daję butelkę ze swoim mlekiem. Z pokarmem nie jest najgorzej ściągam laktatorem i mu daje prawie każde jego jedzenie. Choć i bywa ze mm musze dokarmić. Liczę jeszcze ze "dorośnie" i będzie jadł z piersi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4754 |
Zadomowienie
|
Może uda mi się sklecić opis póki Mała śpi, jeśli nie, to będzie w częściach
![]() Wczoraj od rana miałam jakieś skurcze, ale bardzo nieregularne i bezbolesne. Uznałam więc, że to osławione przepowiadacze. Nie pojechałam jednak z M do sklepu, tylko sobie leżałam. Koło 16 coś te "przepowiadacze" zrobiły się podejrzanie częste. Zadzwoniłam po Rodziców, żeby przyjechali do naszego synka, bo my chyba pojedziemy z M na IP zobaczyć co i jak. Koło 17 pouczyłam piętrze skurcze, które trochę bolały (ale bez przesady). Pojechaliśmy na IP, chociaż jeszcze sądziłam, że mnie odesla. Pani skierowała mnie jednak do sali przedporodowej. Podlaczyli mnie pod KTG i skecze pisały się bardzo małe. Rozwarcie tylko 1 cm. Pani polożna raczej twierdziła, że się skurcze rozejdą i tyle. Odlaczyli mnie od ktg i kazali iść pod ciepły prysznic, Żeby zobaczyć, co będzie. W trakcie drugiego prysznica (koło 21) skurcze zrobiły się już bardzo mocne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4755 | |
Rozeznanie
|
Ania, doczytałam, dobrze że spada. Tak jak mówisz, kontroluj i w razie czego od razu ip, skoro na co dzień masz niskie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
A dopegyt jak narazie na mnie słabo działa, skurczowe ciągle powyżej 130 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4756 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4757 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() A ta bavaria z lidla to normalna, z niebieską etykietą. Chyba to ta ![]()
![]() |
#4758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wiesci! A wczoraj z nami pisalas i nic sie nie zapowiadalo! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4759 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja raz miałam 134, a tak to 110-120. Leków nie biorę. W czwartek mam wizytę, to zobaczymy. Cytat:
I czekam na cd relacji ![]() Ja wczoraj wieczorem też miałam skurcze, bezbolesne najpierw, potem kilka bolesnych z odbiciem na krzyż i na jelito grube... Zasypiałam z twardym brzuchem... Do tego Leoś aktywny bardzo. Ale chyba nic z tego na razie - i dobrze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4760 |
Zadomowienie
|
Incognito gratuluję
![]() ![]() ![]() Niedługo zaczniemy liczyć ile nas jeszcze zostało nierozpakowanych ![]() Dzisiaj odpoczywam sobie i w ogóle zaczynam oszczędzać się do porodu. Zero jakichś wizyt gości czy imprez, wielkiego sprzątania etc. ![]() ![]() Tż idzie sam na szkolę rodzenia dzisiaj, potem mi poopowiada co było. |
![]() ![]() |
![]() |
#4761 |
Rozeznanie
|
Ania, nie duzo odbiega od normy, nie wysilaj sie zbytnio, z takim raczej nic nie zrobia wiec nie ma co jechac nigdzie.
Dobrze, ze sie poprawia ![]() Co do bavarii, to ta z niebieska etykieta jest jasminowa czy jakas tam, zwykla jest czerwona. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4762 |
Zakorzenienie
|
Incognito, a na kiedy mialas termin? Nie znalazm Cie na glownej
![]() Mi sie codziennie sni synus albo cos zwiazanego z porodem. W ogole to obudzilam sie z jakims fochem na TZ, ale nie mam pojecia czemu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Bambi, do mnie kolezanka pisala wczoraj, czy nie wybierzemy sie w 4ke gdzies wieczorem na miasto, ale mi sie jakos tez juz nie chce... Budzilam sie dzisiaj co 2h chyba ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4763 |
Zakorzenienie
|
Incognito : Gratulacje
![]() Jak nagle Helenka wyskoczyła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4764 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4765 |
Zadomowienie
|
hehe też tak mam czasami że po śnie jestem wkurzona na męża
![]() To głupie ale potem mogę nawet długo mieć zły humor ![]() No właśnie Vicuniaa mi się też już nie chce ![]() Wczoraj to nawet parę razy zatańczyliśmy z tż na tym weselu. Potem mężu mówił że fajnie było mu zatańczyć z jego dwiema dziewczynkami ![]() Edytowane przez Baambi Czas edycji: 2017-04-22 o 08:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
Wtajemniczenie
|
IncognitoNick cudownie! Moje gratulacje!!!
![]() ![]()
![]() |
#4767 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Przespałam cała noc i nie wstałam ani razu na siku:p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4768 |
Zadomowienie
|
Dobry 😘
Wczoraj od południa miałam okropny humor :/ nawet z tż nie rozmawiałam.. Dziś jest już lepiej, obudził mnie buziakiem ![]() W nocy ciagle budził mnie ból brzucha jak na okres i strasznie twardniał, teraz jest ok. IncognitoNick - Ojacie! Ale jak to?! Gratuluję kochana 😍 ![]() ![]() O już doczytałam, jeju szybko akcja się rozwinęła, tylko pozazdrościć! Czekamy na dalszą część opisu. MamaSmerfuni - Zdrówka dla Was! ![]() Ania - Uff całe szczęście, że ciśnienie spada i obrzęk się zmniejsza ![]() ![]() ![]() Wczoraj pisałam do znajomych i mówiłam żeby do Nas wpadli w week, jakoś miałam na to ochotę, mieli się odezwać wieczorem co ustalili.. no ale nie odezwali się. Dziś rano dzwonią, że wymyślili że my do nich przyjedziemy bo Kacperek (ich syn) w domu ma milion zabawek i tam się czymś zajmie a u nas jedynie wszystko porozwala bo to taki mały harpaga. W sumie wkurzyłam się bo mogłam sobie już co innego zaplanować poza tym czemu oni za mnie decydują.. wcale mi się tam nie chce jechać! No ale już trudno.. pojedziemy na chwilę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4769 |
Zakorzenienie
|
Czuję się od wczoraj cały czas źle. Brak sił i ból brzucha, pleców jak tylko wstane, a dziecko mega aktywne.
![]() ![]() |
![]() |
#4770 |
Zadomowienie
|
Esor - Kochana jak pierwsza noc w domku? ☺ jak reakcja Hani na Agatke? Laktacja ruszyła do przodu? Jak się czujesz?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez talusiax33 Czas edycji: 2017-04-22 o 09:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.