![]() |
#4741 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2021
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4742 |
Zadomowienie
|
Ja z pokojem mam tyły przez meble. Miały być 3 lipca nie ma nadal....
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4743 |
Rozeznanie
|
U mnie szpital zapewnia podpaski, zawsze to coś
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4744 |
Zakorzenienie
|
Ja się czuję niegotowa, bo wizja końca remontu coraz bardziej się odwleka
![]() Akcja z facetem od parkietów się strasznie przeciąga - był dopiero dwa dni w zeszłym tygodniu, potem wspominał "wtorek albo środa" i zrobiło się z tego "dziś o 11" (tymczasem jest 12:15 i go nie ma). Zna się na rzeczy, to co robi - robi świetnie, ale czasowo to jest masakra. Do tego w międzyczasie kolejny stolarz umówił się z nami na pomiary pod szafę i bez wyjaśnienia się nie pojawił (mąż już stwierdził, że zamówi półki i posiada tę szafę sam). Teoretycznie w ciągu następnych dwóch tygodni mają przyjechać meble do kuchni, a my nie możemy wystawić z kuchni zmagazynowanych tam gratów, bo podłogi w reszcie mieszkania są niezrobione. Mam dość. I nie wyobrażam sobie wracać z noworodkiem do koczowania na walizkach u teściowej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4745 | |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy naprawdę można się tak naprawdę przygotować do porodu i czuć się przygotowanym. Chyba jak ma się ogarnięte na tip top, ma się położną, partnera z którym się rodzi, się się że będzie znieczulenie jeśli się poprosi itp a nawet to jest złudne biorąc pod uwagę, że poród nie musi przebiegać tak jak się zakłada. Ale ja już bym wolała mieć to za sobą. Ale zacznijmy od tego, że nią nawet wciąż nie wiem gdzie będę rodzić
![]() ![]() Ja już po wizycie. Wszystko ok, mała najwyraźniej spała i lekarz ją obudził, teraz dała mi trochę w kość. Wg pomiarów waży 1535g, szyjka niby ok. Ja ważę niecałe 71kg, więc w sumie od wagi początkowej jestem +3kg. Mam mocz do powtórzenia, morfologię, hbs, alloprzeciwciała, kiłę i hcv do zrobienia. Następną wizytę mam 12.08 i wtedy pobierze gbs. A jak będę czuła, że mam jakieś bóle czy za często będzie stawiać mi się brzuch to mam przyjść nawet wcześniej. Pisałam Wam ostatnio, że w sumie to ten lekarz taki sobie, ale to chyba wynikało z tego, tak późno zmieniałam prowadzącego. Dziś stwierdzam, że jest spoko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4746 |
Zakorzenienie
|
Update: dziś też go nie będzie. Dobijcie mnie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4747 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Trzymam kciuki za faceta od parkietów! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez theali Czas edycji: 2021-07-22 o 11:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4749 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4750 |
Rozeznanie
|
1. A ten test SMA...mozna go już kupic? W sensie czy nie ma tam czegoś co się przeterminuje?
2. Ojustyba haha..a ja myslalam ze Wy te automatyczne suszarki macie...i dlatego tak szybko idzie ![]() ![]() 3. Michru mąz już odżył ![]() Michru jeśli chodzi o te prasowanie to pewnie szybko przejmę Twoj styl ![]() ![]() ![]() 4. Dzis endokrynolog zlecil mi branie Thyrozolu 2,5 mg(czyli polowa najmniejszej tabletki). Bierze go ktoras z Was? Wyczytalam w ulotce ze może zaszkodzic dziecku nienarodzonemu, ale jak podczas teleporady pytalam to powiedzial ze to malutka dawka bo „nie wie co ze mna zrobic”. TSH przez calą ciąze mam ponizej normy dla kazdego trymestru- do tej pory mowil ze w ciazy tak może być i poki FT4 ok to nic nie robimy. W ostatnim badaniu FT4 przekroczylo norme. Moj wynik to 16,1 a norma dla 3 trymestru to 9,15-15,88. Badanie robione w 3 trymestrze w 30 tyg ciazy. TSH 0,031 przy normie dla 3 trymestru 0,1-2,65. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4751 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Termin porodu mam za kilka miesięcy. Czy mogę zamówić zestaw wcześniej i nie ulegnie on przeterminowaniu? Zestaw do samodzielnego pobrania można zakupić w dowolnym momencie. Składowe zestawu takiej jak bibuła czy nakłuwacze mają długie daty ważności(min. 6 miesięcy)." Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4752 |
Zadomowienie
|
U mnie w szpitalu od niedawna robią sma więc tyle do przodu mam
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4753 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Przygotowania powoli (bardzo!) suną do przodu. Kupiliśmy fajny fotelik-nosidełko z bazą izofix z drugiej ręki, zamówiłam biustonosze dla karmiących, omówiłam kilka nurtujących kwestii z księgową...pomału, pomału, ale idzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4754 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mi właśnie na kolejnej wizycie pobierze gbs, tylko jeszcze muszę umówić się z położną z luxmedu ![]() ![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4755 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Chyba masz rację, że trzeba się skupić na tych drobnych kroczkach, które jednak robi się naprzód ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4756 | |||
Raczkowanie
|
Któraś z Was spotkała się z kurierem poltraf? Czekam na niego już 3 dzień a to zamówienie apteczne i niby musieli specjalnym kurierem nadać, a codziennie paczka jest w doręczeniu i kolejnego dnia wraca do oddziału a dodzwonić się tam nie da
![]() Chyba mam fatra do zakupów bo przyszedł rożek, miał być bambusowy a jest bawełniany, niby nic, ale zależało mi na bambusie właśnie. Nie chce wypaść na jakaś nawiedzoną i nie wiem czy zostawić go czy nie może któraś z Was ma porównanie ? Cytat:
Perspektywa zrobienia go w szpitalu jest bardzo praktyczna ale obawiam się jak potem z wynikiem i jak kurier to będzie przechowywał. W klinice gdzie robiłam prenatalne robią testy na sma wiec w razie czego wiem gdzie wbijać Cytat:
Trzymam kciuki by jednak się pospieszył i może zdarzycie ogarnąć wszystko przed porodem, takie stresy nam są teraz niepotrzebne ![]() Cytat:
Chyba i tak w głowie nie da się na to przygotować, ja mam umówioną położna, mąż tez będzie, cudowna lekarkę która przy każdej wizycie mówi mi żebym się nie obawiała ona i położna o wszystko zadbają a i tak czuje niepokój ![]() [1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88821330]Udusić takiego fachowca to mało powiedziane ![]() ![]() ![]() Dobrze, że ten lekarz okazał się jednak być lepszym niż zakladałaś ![]() Mi właśnie na kolejnej wizycie pobierze gbs, tylko jeszcze muszę umówić się z położną z luxmedu ![]() ![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Rośnie chłopak coraz bardziej ! A z szyjka wszystko Ok? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4757 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4758 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Też nie mam rożka, także nie doradzę ani w jedną ani w drugą stronę ![]() A podzielisz się gdzie będziesz robić ten test na sma? Z szyjką na szczęście wszystko ok, dr jeszcze zalecił mi irygator z Tantum rosa, także dzisiaj zamówię i będę działać ![]() Przyszły moje staniki do karmienia z HM, rozmiarowo są dobre, także zobaczymy jak się sprawdzamy w praktyce ![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4759 | |
Zakorzenienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88821330]Udusić takiego fachowca to mało powiedziane
![]() ![]() ![]() Dobrze, że ten lekarz okazał się jednak być lepszym niż zakladałaś ![]() Mi właśnie na kolejnej wizycie pobierze gbs, tylko jeszcze muszę umówić się z położną z luxmedu ![]() ![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Super, fajna waga ![]() ![]() Pakiet będziemy mieć od przyszłego miesiąca. W pracy ktoś tam był na urlopie i wraca jutro, więc TŻtowi mimo wszystko przyjęli te papiery. Wydałam dziś na wizytę komercyjną 200zl, bolało ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() Dobrze, że TŻ czuje się już lepiej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Kghyt, nie pomogę z rożkiem za bardzo. Nie kupuję, bo nie bardzo nam się przy starszaku przydał. Mieliśmy wtedy bawełniany i na takie przejściowe pory nie jest taki zły w sumie. Ale nam się i tak na długo nie przydał, więc w sumie czy naprawdę różnica będzie aż tak wielka jak przy bambusie (który uwielbiam bardziej od zwykłej bawełny i szkoda, że takie to drogie wszystko) to nie wiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4760 | |
Raczkowanie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88821591]Nie znam tej firmy kurierskiej, więc nie pomogę
![]() Też nie mam rożka, także nie doradzę ani w jedną ani w drugą stronę ![]() A podzielisz się gdzie będziesz robić ten test na sma? Z szyjką na szczęście wszystko ok, dr jeszcze zalecił mi irygator z Tantum rosa, także dzisiaj zamówię i będę działać ![]() Przyszły moje staniki do karmienia z HM, rozmiarowo są dobre, także zobaczymy jak się sprawdzamy w praktyce ![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] W sonokardzie, robiła mi je ordynatorka patologii z kamienskiego i mówiła ze we wrześniu na pewno już będą mieć badanie sma. Cytat:
Uparłam się na ten bambus z uwagi ma jego właściwości termoregulacyjne tylko ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4761 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4762 |
Zakorzenienie
|
Znajoma dziś miała wywoływanie. Ekspresem poszło, niecałe 2 godziny od 2 cm do 9 cm, niecałe 3 godziny do urodzenia młodej
![]() Teraz tylko kciuki za młodą, bo na razie jest na intensywnej terapii (prawdopodobnie efekt zlekceważenia jakiejś infekcji w ciąży przez lekarz prowadzącą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ---------- OMG jaka się niewyspana czuję ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Młoda ma odmę i na razie jest pod tlenem. Czekają, czy samo zacznie schodzić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4765 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() W sumie dobra termoregulacja jest ważna ![]() Cytat:
![]() ![]() Dostałam rano maila z Rossa, że mogę odebrać darmowe pampersy, także chyba zaraz skoczę się i odbiorę ![]() ![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4766 |
Zadomowienie
|
Screenshot_2021-07-23-09-21-16-090_com.instagram.android.jpg
Trzymam kciuki za znajomą i malutką ![]() ![]() Dziewczyny mówicie o tym temacie sma, on nie jest standardem w szpitalu tylko trzeba samemu go robić ? Powiem szczerze że nie jestem trochę w temacie ![]() Jeśli chodzi o rozki mam dwa ,jeden zwykły miękki drugi wzięłam lekko usztywniany , zobaczymy czy użyje ![]() Okropnie się mecze z rękoma a raczej dłońmi tak mi drętwieją i strasznie bolą ,nie wiem co robić z Nimi ,jak układać ,nic do ręki nie mogę wziąć I jeszcze coś bo muszę się pożalić ,ogólnie się nigdzie nie sztafiruje z ciążą itp ,ale pomyślałam że 30 tc to wrzucę foto na insta i pojawiło się parę komentarzy i jeden mnie uderzył ,i kurde dlaczego tak jest dlaczego baby są takie okropne ,z każdej strony tylko o idzie cieżarówa, albo grubasek itp.
![]() |
![]() |
#4767 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4768 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88822328]O kurcze, szybko poszło, to teraz mocne kciuki za młodą ![]() ![]() Jakby w domu tak ruszyło, to obstawiam, że mogliby nie zdążyć do szpitala 🤭 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4769 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Dawno się nie odzywałem, bo ostatnie tygodnie w pracy dały mi w kość. Chciałam wszystko ładnie dokończyć, choć wiadomo wpływu nowych tematów nie da się zatrzymać więc zawsze zostaje coś niedokończone. Jeszcze ostatnie 1,5 tygodnia męczyłem się z infekcja, wszystkich nas wzięło więc gardło, głowa, katar kaszel masakra. Dobrze że bez gorączki. Normalnie wzielabym pewnie urlop, ale że chciałam dokończyć tematy, a koleżanka która zastępuje poszła na zwolnienie to nie miałam opcji, bo swoje ogarnęłam i jeszcze wpadlaly wnioski o opinie z jej działki. Ale od dziś, oficjalnie jestem już na zwolnieniu. Przyznam że ledwie żyje, ruszam się tylko dzięki regularnym wizytom u fizjo...
Z nowości u dzidzia wszystko Oki, tylko trochę mała 1425 ale od poprzedniej wizyty podwoiła mase więc się nie boję już tak bardzo. Zresztą to szacunkowa waga. Nadal wisi mi krztusiec, miałam wizytę w zeszłym tygodniu ale odwolalam z uwagi na infekcje. Nadal mnie nie puścili do końca dlatego celuje w przyszły tydzień. Immunoglobuline w końcu musiałam sobie wykupić bo niby w każdej przychodni dostępne ale odsyłaja kręcą. Interweniowalam nawet w nfz i u rzecznika praw pacjenta ale jedynym rozwiązanie bo za tekstem że przysługuje w każdej przychodni z kontraktem na fundusz to nic mi nie pomogli. Trochę jak w Gombrowicza " jak przysługuje skoro nie przysluguje"😂rzecznik kazał pisać skargę na dyrektora placówki i awanturowac się A ja pracując nie miałam na to czadu i ochoty tym bardziej. Żal że tak system działa. A właściwie nie działa. Z wyprawki nie mam jeszcze nic, znaczy mam dużo po córce ale jeszcze nic nie ogarnięte. Muszę wybrać sie na strych poszukać pudel...i powoli zacząć ogarniać. Ale dziś jestem sama z małą i mega jest maruda to odpuszczam. Ja miałam przy córce rożki z motherhood bawelniane, przez pierwszy miesiąc się przydały. Potem jako mata tez ![]() Z tego co widziałam badania na sma są w diagnostyce za ok 150 pl. Choć ja bym wolała w szpitalu to załatwić A nie po labach latać z noworodkiem . Jeszcze nie zdecydowałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4770 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie myśl o tych komentarzach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Udało mi się złożyć łóżeczko, niby 10 minut roboty, a spociłam się konkretnie ![]() ![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:57.