|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - grupa wsparcia NK
Dziękuję dziewczyny
Nie bijcie, bo ja już i tak jestem spłukana i nic nie kupię w najbliższym czasie
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
Isa fajny ten różyk, a błsyzczyk mam identyczny
![]() Ja na szczęście nie mam kredytowej karty ale do Lucidity da się skombinować![]() Wyjeżdzam na weekend, więc nie piszcie tu za dużo, bo nie zdążę nadrobić, całusy
|
|
#4743 |
|
Zakorzenienie
|
Estello miłego wyjazdu, ale masz fajnie, a ja mam w poniedziałek egzamin i musze się uczyć
|
|
|
|
#4744 |
|
Zakorzenienie
|
Estell- ja mam białego garniera
) gęsty, dobrze się rozsmarowuje i wchłania, nawilzenie bardzo długo sie trzyma.Do tych liftingującyhc podkładów Rimmella sa pudry prasowane - w SP były 3 kolory
|
#4745 |
|
Zakorzenienie
|
Sis, wygląda na to, że nie będziesz musiała mnie ratować odsypką EL do czasu aż by się pojawił na Truskawie, bo udało mi się wymienić z Agą
|
|
|
|
#4746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ten Clarins nie jest aż tak dobry??? Ja go chcę na lato kupić, bo lepiej matuje...
|
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
wpadam na chwile - mam jeszcze 2 strony do nadrobienia, ale to jzu jutro ... ups tzn dzisiaj ale później
![]() wiecie, moim lekiem na nałóg jest TZ ). Powiedział: takie małe pudełeczko błyszczyku ( - nie powiedziałam mu co to jest) za 40 zl? i na ile ci to straczy? na 2 dni??nieświadomy chłopak zupełnie zapowiedział, że na żadne mazidło mi nie da ani 1zł bo mi mazidła nie są potrzebne coś czuję że bede musiała kupować w wielkiej tajemnicy przed nim (szkoda tylko że mój porfel na tym ucierpi )Błyszczykowego zakazu dzielnie się trzymam - nie ogladam, więc mnie nie kuszą
|
#4748 |
|
Wtajemniczenie
|
Niedługo dobijemy do 5 tysięcy
![]() Chwilowo nic mnie nie kusi. No może poza Lucidity, bo testuję odsypkę 06 i jest boska |
|
|
|
#4749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu oczekuję i matu i rozświetlenia od pudru sypkiego, zmyliły mnie nieco opinie użytkowniczek, że widzą w nim delikatne drobinki, które rozświetlają. Ja ich niestety mimo najszczerszych chęci nie dostrzegam. Jest delikatny, drobniutko zmielony, pięknie wygląda na twarzy, matuje najlepiej chyba ze wszystkich pudrów jakie miałam, ale tęskno mi za rozświetleniem jakie daje LU
|
|
|
|
|
#4750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zadam niedyskretne pytnie: naciągacie swoich facetów na takie zakupy
|
|
|
|
|
#4751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i tusz. I wie, że błyszczyków mam sporo Ale nie wykazuje zainteresowania, chyba, że mam za zadanie kupić sobie od niego w prezencie jakiś kosmetyk (tak jak ostatnio na gwiazdkę) albo jesteśmy na zakupach razem, to potem pyta co to jest co kupiłam ![]() Nigdy mi się nie zdarzyło naciągać go na kosmetyki i nie mam zamiaru. Chyba, że sam wychodzi z inicjatywą, jak np. przed świętami, to mogę sobie wybrać, ale to co innego
|
|
|
|
|
#4752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo jak długo oglądam to mówi-"no przestan się ośmieszać,bierz coś i idziemy"....a ja właśnie nie cierpie na łapu capu kupować kosmetyków,czasami przez pół roku się kręcę koło jednej rzeczy najczęśćiej niecierpliwi się,jak długo przebywam wśród półek kosmetycznych w sklepie,ale bywa,że sam mnie ciągnie do drogerii,jak akurat jestem na kosmetycznym odwyku ![]() ![]() ![]() "no kup coś,żeby nie było,że mąż nic Ci nie kupuje",bo kiedyś usłyszał od mego taty"to Iwona masz pieniążki na jakąś szminkę"![]() no i kartony moje puchną....jak mam wytłumaczyć ,że jestem na odwyku....on mi nie wierzy
|
|
|
|
|
#4753 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, nie jestem jego utrzymanką
mogę go poprosić o zrobienie przelewu internetowego, ale przy najbliższym spotkaniu oddaję mu pieniądze. Czułabym się idiotycznie gdyby płacił za mój n-ty róż, błyszczyk czy dawał pieniądze - "od tego są" moi rodzice co najwyżej.Choć oczywiście to tylko moje zdanie ![]() I żeby była jasność - tak samo nie lubię gdy płaci za mnie w restauracji, barze czy kinie. Jeśli się upiera, to ja płacę następną razą lub kupuję w tym czasie popcorn i napoje w kinie. Nikogo nie oceniam
|
|
|
|
#4754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym, że nawet rodziców wykluczam, bo od tego mam własną pensję.W poniedziałek mam egzamin i jeszcze nie raczyłam zasiąść porządnie do nauki
|
|
|
|
|
#4755 |
|
Zakorzenienie
|
nie. i nie mam zamiaru. jak chce to sam mi kupuje [patrz: ostatnio dwa superbalmy].
generalnie to jest tak, ze jak koncza nam sie podstawowe kosmetyki [mydlo, szampon, zel pod prysznic] to kupujemy je z tzw wspolnej kasy. jezeli ja sama sobie kupuje jakies kolorowe cudo to biore pieniadze ze swojego konta. tak samo jest, gdy kupuje cos jemu - tez biore ze swojego konta. on lepiej zarabia i to z jego pensji odkladamy pieniadze na czarna godzine ![]() jezeli zas idziemy gdzies razem to tez placimy ze wspolnych pieneidzy. u nas jest tak, ze mamy wspolne konto ale tez kazde z nas ma swoje wlasne [stypendia nam przelewaja na konta osobiste a pensje na wspolne bardzo przyjemne rozwiazanie ]
|
#4756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Snow - też mam w poniedziałek egzamin i nic nie umiem
|
||
|
|
|
#4757 | ||
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() Czasem tylko jak mam zły humor albo zachwycam się nad kolejną paletką cieni, które oczywiście nie są mi potrzebne, ale za to taaakie piękne , to nie wytrzymuje i następnego dnia wraca do tego sklepu i robi mi niespodziankę. Ahh, jak łatwo mnie zadowolić. Ja to nad prezentem dla niego myślę miesiącami. ![]() Cytat:
![]() Często jest tak, że najpierw wydajemy jedną wypłatę, a potem wyciągamy drugą i też wydajemy wspólnie. ![]() BTW, właśnie pokazałam mu róż TBS, pozachwycałam się trochę, a jak po chwili dodałam, że w Krakowie (w Wawie jest? ) na pewno go nie kupi, to mina mu zrzedła. Pewnie ucieszył się z pomysłu na prezent na rocznicę, a tak to musi szukać dalej.
|
|
|
#4758 | |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
mój mąż w sumie własnej kasy na wydatki nie ma, wszystko mi oddaje i przelewam na wspólne konto-ja zajmuję się pieniędzmi w naszym domu. Zaś na kosmetyki biorę z własnych prywatnych dochodów- jakaś premia, zabiegi laseroterapii itp.
Cytat:
Aha, obie kupiłyśmy właśnie ten najjaśniejszy odcień czyli Soft White. Dla mnie sypkie pryzmy to magiczny puder pięknie wygładza, zmiękcza, dodaje takiej szlachetnosci rysom. I o wiele lepiej matuje niż Lu EL Edytowane przez cheer Czas edycji: 2008-02-02 o 16:19 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
#4759 |
|
Zakorzenienie
|
Aga dziwne, u mnie są w tym białym kwadraciku
|
|
|
|
#4760 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
A wtedy nas zamkną.
Pakosta, gdzie Ty się ostatnio podziewasz?![]() Nie, nigdy. Cytat:
Bo zaczynam chcieć albo Lu albo Pryzmy, a w żaden sposób nie jest to na razie możliwe. Może ktoś chce mi zrobić prezent imieninowy?
|
|
|
#4761 |
|
okrutnica jakaś... |
wiem że dziwne tym bardziej że podczas testowania w perfumerii obie drobinki widziałyśmy. A w zakupionych egzemplarzach nie ma, może taka partia?
|
|
|
|
#4762 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez udaje ze nie widze tego, co aga napisala o pryzmach
bardzo chcialam je miec, lecz kiedy chcialam kupic nie bylo najjasniejszego odcienia. teraz ma 30g klinika i on raczej nie skonczy sie w najblizszym czasie a po co mi dwa sypance?
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
Uuumm ja chcę i pryzmy, i LU, ech
A też mam Clinique sypki...Muszę się zacząć uczyć... wygońcie mnie! Właśnie pokroiłam sobie 2 banany, dodałam orzechy brazylijskie, nerkowce, wiórki kokosowe i liczę, że dzięki temu dostanę energii i mocy i zapamiętam materiał w jakieś 2 godzinki Mało prawdopodobne, ale zawsze warto mieć nadzieję
|
|
|
|
#4764 | |
|
okrutnica jakaś... |
Cytat:
ja mam sypkie pryzmy, sypańca Clinique i Lu EL. Oprócz tego sypki APC oraz próbki sypkich minerałów czyli więcej niż Ty Dla mnie Softy są piękne i na pewno na stałe zagoszczą w mojej kosmetyczce (czy raczej gigantycznej toaletce) |
|
|
|
|
#4765 |
|
Zakorzenienie
|
To zalezy,od relacji oraz zwiazku
![]() Moje zwiazki kiedy tylko sie uczylam i nie pracowalam opieraly sie na tym,ze wspolnie ustalalismy na co wydajemy pieniadze czasami za wyjscia/imprezy itp.placila osoba,ktora aktualnie miala gotowke.Kiedy zaczelam pracowac i mieszkalismy razem,kasa byla wspolna,wydatki razem planowane a impulsywne/zachciankowe zakupy mialy oddzielna pule w budzecie ![]() Obecnie jestem singielka i ....nie mam problemow z podjeciem decyzji co wazniejsze w kazdym razie sa osoby z ktorymi sie spotykam i wiem,ze to mezczyzna placi-proba dyskusji tutaj bywa zbedna.Czy jest mi z tym zle?nie,poniewaz nie sa to moje zachcianki a wspolne spedzanie czasu odbywa sie za obupolna inicjatywa![]() Mam kilku przyjaciol wsrod mezczyzn,ktorzy lubia sprawiac mi roznego rodzaju prezenty-ale to relacja przyjacielska bo od czasu do czasu robimy sobie niespodzianki Jedynym mezczyzna,ktorego lubie naciagac
|
#4766 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Nie naciągam, TŻ jest biedny jak mysz kościelna
Ale myślę, że jakby był - nazwijmy to - bogaty, to czasem bym mu marudziła ![]() Cytat:
Pierwszy sukces w tej sesji, już miałam czarne myśli...Cytat:
![]() Cytat:
Ice )Cytat:
La Praire Kanebo CK No i pragnę poniuchać nową Escadę |
||||
|
|
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak jak Hexxana zwykle naciągam tatę na zakupy
Ale zwykle to jest tak, że np. będąc w markecie mówię: o patrz nowy szampon/plyn/żel itp. a nam się właśnie kończy więc kupmy nowy I kupujemy, choć nieraz się okazuje, ze w łazience jeszcze pół butli płynu, 5 żeli i kilka szamponów niewykończonych stoi
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
pakosto gratulacje
Ja mam szansę na jeden sukces w tej sesji, bo mam jeden egzamin ze wszystkich przedmiotów i mam nadzieję, że nie okaże się jedyną porażką Jeszcze nigdy nie miałam poprawki i mieć nie zamierzam ![]() Obyś po sesji znalazła w końcu trochę czasu i odpoczęła przede wszystkim, bo codziennie 4 godziny snu przy intensywnym trybie życia to jednak zbyt mało... Powodzenia na dalszych egzaminach, będę trzymała kciuki |
|
|
|
#4769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze powiem, ze chce? ![]() ![]() jedynymi osobami, ktore naciagam absolutnie swiadomie i bez zazenowania sa moi dziadkowie oni zrobia dla jedynej wnuczki wszystko, stac ich na to, to co mam nie korzystac
|
|
#4770 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale przyznam szczerze, że pryzmy na pewno znajdą się w mojej kosmetyczce, jak tylko wpadnie mi jakiś fajny odcień (chciałabym te pastelowe, no ewentualnie kupię te Soft White jak nie znajdę)- będę używać zimą gdy skóra mi się nie przetłuszcza. Cytat:
Cytat:
![]() Ale i tak go kupię- na lato, bo wtedy drobinek aż tak bardzo nie potrzebuję a za to chcę większego matu ![]() Jeżeli chodzi o moje zakupy kosmetyczne to płacę sama za nie. Nie proszę o to TZ. Jednak zawsze od czasu do czasu chce zrobić mi przyjemność, przyznam że jest to bardzo miłe i wtedy prosi bym sobie coś wybrała co chcę dostać, tak bez okazji.
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.

). Powiedział: takie małe pudełeczko błyszczyku (
zapowiedział, że na żadne mazidło mi nie da ani 1zł bo mi mazidła nie są potrzebne 

Ahh, jak łatwo mnie zadowolić. Ja to nad prezentem dla niego myślę miesiącami.

Pakosta, gdzie Ty się ostatnio podziewasz?
ja mam sypkie pryzmy, sypańca Clinique i Lu EL. Oprócz tego sypki APC oraz próbki sypkich minerałów czyli więcej niż Ty