Panny Młode - Kielce cz. II - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-24, 19:19   #4741
Alice the Bride
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode - Kielce cz. II

Alice the Bride a macie już zamówiony zespół, fotografa i kamerzystę?[/quote]

Ja dopiero dzisiaj zamowilam sale Szukam i czytam wszystkie posty i robie spisik DJa, fotografow. Kolezanka na miejscu ma popytac... Ale chyba i tak w przyszlym tyg sie wybiore do Kielc pozałatwiać all, bo ani Kościoła jeszcze nie mam.... Ale trzeba myslec pozytywnie
Oświadczył się 1.1.2009 o godz 0:00
Nasz ślub 22.05.2010

Alice the Bride jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 19:21   #4742
Meana1
Rozeznanie

Puchatku co masz dokładnie na myśli?
Meana1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 19:23   #4743
Puchatek M.
Rozeznanie

Chodzi Ci o te koscielne sprawy?
Stary 2009-02-24, 19:25   #4744
Alice the Bride
Raczkowanie

Meana a kiedy ty masz swój ślub?
Nasz ślub 22.05.2010

Stary 2009-02-24, 19:31   #4745
ona10101
Raczkowanie

ale terminu wczesniej nie trzeba rezerwowac? A jak w mojej Parafii juz wtedy nie bedzie wolnej godziny na slub?
ona10101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 19:33   #4746
Puchatek M.
Rozeznanie

Termin trzeba z rok wcześniej tylko sprawy papierkowe 3 miesiące przed.
Stary 2009-02-24, 19:37   #4747
malenstwo21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziadominik Pokaż wiadomość
ok rozumiem że to 15. w tamtym roku dziewczyna tez miała ślub 15 i niestety czesać musiałam się w salonie.
z makijażem jest łatwiej. na początku tego wątku jest polecane są panie które są mobline. niestety nie pamiętam jak się ich firma nazywa. jest tak ich 4 i dojżdzają na miejsce.
dodatkowo:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=97294
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=113755

a o której masz ślub jeśli można wiedzieć?? ja miałam o 16. o 9:30 byłam u fryzjera o 11 na makijaż. godzina 12 koniec. ze wszystkim zdąrzyłam i naprawdę wogóle stresu mi to nie przysporzyło.
dlatego trzeba sie nad tym zastanowic.
a w twojej okolicy nie ma jakiegoś dobrego fryzjera

dzięki za ciekawe linki próbuje kogos zanleźć w moich okolicach ale niestety ciężko tym bardziej ze na codzien mieszkam w Ck a w tym dniu jednak wolałabym być u siebie...tym bardziej że pewnie stres mnie zje i nie będę w stanie prowadzić auta takż tez biorę pod uwagę że nie bede bardzo miala jak dojechac do Ck wiec dodatkowy stres a godziny slubu jeszcze nie mam ustalonej gdyz dopiero zaczelismy chozic na kurs wiec zaczekamy na papier o ukonczeniu i dopiero pójdziemy do mojej parafii uzgodnić szczególy ale sluby u mnie są od 15 do 18 takze nie wiadomo..
malenstwo21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-24, 19:43   #4748
Meana1
Rozeznanie

Ja mam ślub 21 sieprnia 2010r.
Ślub i salę rezerwowałam ponad 2 lata wczesniej.
Puchatku mam na myśli sprawy kościelne.

Edytowane przez Meana1
Czas edycji: 2009-02-24 o 19:45
Meana1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 19:48   #4749
Puchatek M.
Rozeznanie

Chodziło mi o to, ze wszystkie akty, które trzeba dostarczyć do kościoła są ważne tylko 3 miesiące, wiec nie mozna nic wcześniej załatwić. Wcześniej trzeba ustalic termin i godzine, mo i mozna zrobić nauki oraz poradnie.
Stary 2009-02-24, 19:52   #4750
kasiaher
Wtajemniczenie

cześc Puchatku co tam u ciebie?
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 19:52   #4751
Alice the Bride
Raczkowanie

Puchatek M. a mogłabyś z doświadczenia powiedzieć jakie akty są potrzebne? Wiem, że to kiedyś gdzieś było ale trudno znaleźć...
Nasz ślub 22.05.2010

Stary 2009-02-24, 19:58   #4752
Puchatek M.
Rozeznanie

Akt chrztu, bierzmowania, z USC- te są ważne 3 miesiące. Zaświadczenie o naukach i z poradni- ważne chyba zawsze

Kasiaher u mnie nic ciekawego, mąż pracuje, ja siedzę w domku i jest wspaniale A jak Wasze przygotowania?
Stary 2009-02-24, 20:19   #4753
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

ja musiałam mieć jeszcze akt urodzenia - do urzędu (dlatego że braliśmy ślub nie w miejscu mojego urzędu stanu cywilnego).
więc tak dokłdniej. jesli któreś z was nie jest z parafii w której jest ślub i bierze ślub konkordatowy i to też nie jest jego usc to musi mieć:
akt chrztu, bierzmowania do kościoła + papiery z urzzędu (ważne 3 misiące)
urodzenia do załatwiania spraw w urzędzie

czasami niektórzy księzka proszą o pozwolenie na slub w ich parafi.
Stary 2009-02-24, 21:36   #4754
aniawagl12345678
Przyczajenie

Niestety się mylisz ! Oni są wszpaniali ! Zespół accord to super muzyka oraz zabawa , a ty jesteś chyba bardzo złośliwa

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Uważam że oni są super , grają bardzo dobrze zespół accord z jędrzejowa polecam każdemu !
aniawagl12345678 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 22:54   #4755
kupka
Raczkowanie

Talking Dot.: Panny Młode - Kielce cz. II

Cytat:
Napisane przez ona10101 Pokaż wiadomość
Alice the Bride: ładna data no nie? chociaz podobno nie powinno sie robic wesel w maju...glupie przesądy...a co do terminow to rzeczywiscie jest wielki problem z tym...niedlugo zeby zorganizowac wesele trzeba bedzie zalatwiac wszystko 3 lata wczesniej...W zeszlym tygodniuu zalatwilismy juz orkiestre (zespol SOMGORSI)- i kucharki z kelnerkami. wiec przygotowania trwaja. Najwazniejsze juz zalatwione. A powiedzcie mi kochane Wizazanki na jaki okres przed slubem trezba zalatwic formalnosci w Kosciele?
Witam.
Jeżeli jest to zespół SOMGORSI z okolic skarżyska to daję głowę że nie będziecie żałowac!!!!!!Znam członków zespołu i wiem jak grają-wprost rewelacja!
kupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 07:38   #4756
mika_am
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziadominik Pokaż wiadomość
ja musiałam mieć jeszcze akt urodzenia - do urzędu (dlatego że braliśmy ślub nie w miejscu mojego urzędu stanu cywilnego).
więc tak dokłdniej. jesli któreś z was nie jest z parafii w której jest ślub i bierze ślub konkordatowy i to też nie jest jego usc to musi mieć:
akt chrztu, bierzmowania do kościoła + papiery z urzzędu (ważne 3 misiące)
urodzenia do załatwiania spraw w urzędzie

czasami niektórzy księzka proszą o pozwolenie na slub w ich parafi.

jak to jest z pobieraniem dokumentów z usc i w kórym urzędzie sie podpisuje deklaracje!jeżeli ślub bierzemy na terenie mojej gminy, to oboje na 3 mieś. przed ślubem pojawiamy się tam podpisać deklaracje i z jakimi dokumentami, czy każde z nas podpisuje w urzędzie do którego należy??bo tego nie łapie
i informacja żeby uściślić-świadectwo chrztu i bierzmowania ważne jest 6 mieś.-tak mamy napisane na karteczce od księdza a dokumenty z usc 3 mieś.!
My mamy już nauki przedmałżeńskie i poradnię, a także świadectwo chrztu-jeszcze tylko usc-ale to dopiero po 6 marca!
a z organizacyjnych spraw wesela, to niebawem trzeba spotkać sie z kucharkami, omówić menu i wziać liste co trzeba kupić, załatwić autokar- autko do ślubu chyba już mamy bo wczoraj tato TŻ kupił samochóda i zaproszenia chyba zamówimi dziś na allegro!w przyszły piątek jedziemy do Zakopanego odpocząć i przy okazji zaprosić część rodziny TŻ!
mika_am jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 09:13   #4757
malenstwo21
Raczkowanie

dziewczyny bardzo jeszcze prosiłbym o namiary na videofilmowanie + zdjęcia tzn chodzi mi zeby to było 2w1 jesli macie jakies polecane bardzo byłabym wdzięczna
malenstwo21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 09:40   #4758
Alice the Bride
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malenstwo21 Pokaż wiadomość
dziewczyny bardzo jeszcze prosiłbym o namiary na videofilmowanie + zdjęcia tzn chodzi mi zeby to było 2w1 jesli macie jakies polecane bardzo byłabym wdzięczna
zdjęcia jeszcze fajne plus kamerowanie robi Mariusz Golc z żoną - tak twierdzi moja kolezanka, numer wysylam ci na priv

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Dziewczyny ja to wogole z papierkami to bede miala masakrycznie zakrecocna sytuacje.moj TŻ jest z warszawy. Ja puki co jestem zameldowana na Ślichowicach, ale pod koniec roku rodzice przeprowadzaja się pod Zagnańsk. No i nie wiem jak bedzie z przemeldowywaniem sie bo wolalabym juz pozniej od razu w wawie sie zameldowac no ale jak starsi sprzedaja mieszkanie to chyba bede musiala sie z Kielc wymeldowac wczesniej...
Nasz ślub 22.05.2010

Stary 2009-02-25, 10:45   #4759
tatarata
Raczkowanie

no widze ze jest nas wiecej co robimy wesle w bohemie, bardzo sie ciesze, co do menu to ja tez kombinowaam z wszystkich cos wybieralam, a teraz takie male pytanie mamy do wyboru 2 zespoly saxo czy superband? znacie moze? ktory lepszy? bo my nie mozemy sie zdecydowac

24.07.2010
tatarata jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-25, 13:42   #4760
Alice the Bride
Raczkowanie

Widzialam ze annula333 wspominala juz cos kiedys o wodzireju Brodzinskim? Ktos jeszcze o nim slyszal? Bo ja sie zastanawiam czy oprocz DJa wlasnie nie przydalby sie wodzirej. co o tym myslicie?
Nasz ślub 22.05.2010

Stary 2009-02-25, 14:22   #4761
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alice the Bride Pokaż wiadomość
Widzialam ze annula333 wspominala juz cos kiedys o wodzireju Brodzinskim? Ktos jeszcze o nim slyszal? Bo ja sie zastanawiam czy oprocz DJa wlasnie nie przydalby sie wodzirej. co o tym myslicie?
Ja znam tego wodzireja. Bardzo sympatyczny człowiek. Widziałam kasetę z wesela z jego udziałem (wesele bezalkoholowe)- fajne zabawy wymyślał, wszyscy w nich uczestniczyli, nikt nie siedział. Mnie się podobało.
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 15:53   #4762
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alice the Bride Pokaż wiadomość
zdjęcia jeszcze fajne plus kamerowanie robi Mariusz Golc z żoną - tak twierdzi moja kolezanka, numer wysylam ci na priv

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Dziewczyny ja to wogole z papierkami to bede miala masakrycznie zakrecocna sytuacje.moj TŻ jest z warszawy. Ja puki co jestem zameldowana na Ślichowicach, ale pod koniec roku rodzice przeprowadzaja się pod Zagnańsk. No i nie wiem jak bedzie z przemeldowywaniem sie bo wolalabym juz pozniej od razu w wawie sie zameldowac no ale jak starsi sprzedaja mieszkanie to chyba bede musiala sie z Kielc wymeldowac wczesniej...
narazie nic z tym nie rób, akurat w połowie roku prawdopodobnie wejdzie ustawa która znosi obowiązek meldunkowy. Wtedy będzie można po prostu wypełnić formularz w internecie z podaniem miejsca rzeczywistego zamieszkania i po sprawie. Urzędy o tych zmianach będą się same informować

mika_am deklarację podpisujesz w USC właściwym dla miejsca w którym bierzecie ślub (czyli np jak ja jestem z Sandomierza, a ślub był w Kielcach, to w Kielcach to załatwiałam). Jedynie jeśli nie jest to urząd właściwy dla miejsca zamieszkania Twojego TŻ-ta to należy donieść jego odpis aktu urodzenia

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2009-02-25 o 15:56
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 16:04   #4763
Alice the Bride
Raczkowanie

Agunia82 dzieki za info

Zmieniajac znowu nieco wątek chce się z wami podzielić ślubnymi zabobonami ktore przekazala mi kolezanka. Okazalo sie ze ona ma sale na 5 czerwca 2010 w exbudzie zarezerowana i chciala mnie na swiadka ale ja mam 22 maja slub Oto niektore z nich:
- nie mozna brac osoby zameznej na swiadka bo to przyniesie (jej?) nieszczescie w postaci rozwodu
- swiadkowa nie moze byc w ciazy
- nie mozna brac nikogo z rodziny na swiadka
- w bukiecie slubnym nie moze byc roz bo kluja
- no poza tym takie jak to, ze slub powinien byc w miesiacu z litera R

Ja osobiscie uwazam, ze jest to JEDEN WIELKI STEK BZDUR. nie dajmy sie zwariowac...
Nasz ślub 22.05.2010

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-25, 16:18   #4764
gosi5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
my mieliśmy miec plener przed ślubem,ale zrezygnowaliśmy z tego pomysłu. Ostatecznie na zdjęcia wyszliśmy z wesela po pierwszym posiłku, pierwszym tańcu i pierwszych pląsach Dokładniej to wyszliśmy ok. 19.50, a wróciliśmy po godzinie (chyba dokładniej po godzinie i 10 minutach ). Ale my mieliśmy blisko na plener, bo wesele było w Bristolu, a plener koło Katedry, Pałacu Biskupów i w Ogrodach włoskich. Przez ten czas co nas nie było DJ świetnie zabawiał gości i wszyscy się bawili (to było nawet słychać jak wracaliśmy ze zdjęć-na Kapitulnej było słychać okrzyki z zabawy)

no szkoda,że część dziewczyn po ślubie już się nie udziela,choćby sporadycznie

to zależy ile zdjeć chcecie zrobić i gdzie macie wesele,a gdzie chcecie plener
Nam to zajęło troszczekę ponad godzinkę
to zależy

Kalex - mam pytanko, jak oceniasz wesel w Bristolu, orgazniacja, jedzenie itp. My własnei szukamy sali, najlpeiej z hotelem bo duzo przyjezdnych i podoba nam sie Bristol - szczególnie ze teraz był remonotwany i zmienił sie własciciel, ale nie mam pojecia jak jest po tej zmianie, bo wczesniej bywałao róznei, niektórzy narzekali.

Proszę bardzo o opinie o Bristolu, szczeólnie po remoncie i z nowym właścicielem, plizzz.

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Jeśli ktoś był na weselu w Bristolu, proszę o wypowiedzi na temat sali i organizacji, bo to jedna z sal którą biorę pod uwagę na wesele, ale nogdy tam nie byłam, na stronie www wygląda świetnie, menagera też maja w miare, przynajmniej na tyle ile rozmawiałam dotychczas ale nie mam pojecia jak jest w rzeczywistosci bo w tym roku była zmiana właściciela.
gosi5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 16:21   #4765
ewi83
Zadomowienie

dziewczyny ponawiam pytanie dotyczace kwiaciarek na bazarach. Czy ktoras z was wie, w ktirej budzie najlepiej zamowic wiazanke slubna?.
ewi83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 16:24   #4766
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

już mówie.
ja jestem z kielc i tam jestem zameldowana. mój maż jest z wodzisławia. konkordat mogliśmy podpisać albo tu albo tu (tzn wszystkie papiery urzędowe). urzędy same sobie przesyłają takie rzeczy. nie trzeba samemu tego załatwiać.
jedynie musiałam mieć dowód i akt urodzenia.

oj z tymi przesądami to jakaś bzdura.
obydwoje i świadek i świadkowa byli już po ślubnie. do tego wesele miałam 13 września. a jeśli chodzi o miesiąc z r to akurat tak wyszło bo ten trzynasty nam się podobał

świadkiem moim zdaniem powinna być osoba odpowiednia. u mnie tak było - była decyzja o ślubie była data i od razu wiedziałam kto ma zostać świadkową. nie siedziałam nie myślałam tylko wyszło to tak naturalnie. pamiętajmy też że nie można wszystkiego oczekiwać od naszych świadków. oni mają być naszą podporą w ciężkich chwilach a nie być na kazde zawołanie i nie można się skarzyć że np zamało czasu nam poswięcają
Stary 2009-02-25, 16:25   #4767
moonikkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewi83 Pokaż wiadomość
dziewczyny ponawiam pytanie dotyczace kwiaciarek na bazarach. Czy ktoras z was wie, w ktirej budzie najlepiej zamowic wiazanke slubna?.
wysłałam Ci namiary na priv, które dostałam od jednej z wizażanek
Stary 2009-02-25, 16:29   #4768
ewi83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moonikkaa Pokaż wiadomość
wysłałam Ci namiary na priv, które dostałam od jednej z wizażanek
dziekuje serdecznie
ewi83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 17:19   #4769
mika_am
Raczkowanie

mika_am deklarację podpisujesz w USC właściwym dla miejsca w którym bierzecie ślub (czyli np jak ja jestem z Sandomierza, a ślub był w Kielcach, to w Kielcach to załatwiałam). Jedynie jeśli nie jest to urząd właściwy dla miejsca zamieszkania Twojego TŻ-ta to należy donieść jego odpis aktu urodzenia[/QUOTE]
Dziękuje!już wszystko wiem!
a co przesądów to ja chciałam mieć ślub w maju ze względu na piękne kwiaty kwitnące o tej porze któe uwielbiam-konwalie!niestety w maju są komunie- a wypada nam 3 w rodzinie więc nie ryzykowaliśmy że akurat któraś wypadnie naszego dnia i ustaliliśmy na pierwszą sobote czerwca-tak czy siak nie wypadło wspaniale, bo tego dnia nasze rodziny mają po 2-3 wesela i będą musieli wybierać gdzie pójść, a konwalie no cóż raczej przejkwitną!a co do świadków mamy mieć siostrę cioteczną-a to rodzina!gdy cokolwiek by się nie udało w związku nie zrzucajcie na przesądy to stek bzdur, który ktoś sobie wymyślił, bo nie miał co robić
mika_am jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 18:16   #4770
karothka
Raczkowanie

GG do karothka

Naszymi świadkami będą moja siostra i brat TŻta. Nie wyobrażam sobie wziąść kogoś innego, przecież to najbliższe nam osoby.

22.08.2009-to był Ten dzień
karothka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości