Plotkowy dla dietetyczek :) V - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-17, 16:14   #4741
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) V

Cytat:
Napisane przez agolek Pokaż wiadomość
wiatajcie,

troche mnie nie bylo..
no właśnie
Cytat:
u mnie powoli, TZt w Polsce a ja sama i ..... dobrze mi... Mialam swietny weekend, zakupy,impreza urodzinowa kumpeli, pozanalam fajnych ludzi,poagadalam. Wieczorkami ogladam SATC na sofce pod kocykiem i gadam przez tel popijajac winko.. Cisza i spokoj.. nie wiem czy nie powinnam sie zaczac martwic tym faktem ze mi samej tak dobrze...
na razie się ciesz ze miło spędziłaś czas a martwic się zaczniesz jeśli po przyjeździe do polski nie ucieszysz się na TŻ-a widok
Cytat:
ja do Polski w czwartek lece,nie moge sie doczekac,mam masakre w pracy ostatnio i potzreba mi pare dni z dala od tego wszystkiego..
a na ile dni jedziesz?
Cytat:
widze ze cisza tu ostatanio..

milego dnia kochane, postaram sie zagalac czesciej.
zaglądaj bo bez Ciebie to już w ogóle cisza!!

Dzień dobry
wróciłam znad jeziora Byłam z kuzynką siostrą i TŻ-em fajnie było się znowu poopalać i pomoczyć w wodzie odrobinę już pewnie niewiele będzie na to okazji w tym roku o ile w ogóle jakieś będą teraz chwila przy kompie a wieczorem znów TŻ (trzeba korzystać z ostatnich 2 tygodni zanim się zacznie wrzesień i trzeba będzie szukać pracy )

Miłego wieczorku

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 17:51   #4742
yerba
Raczkowanie

Hej Kochane

Stęskniłam się za Wami strasznie! Niestety nie mogłam zaglądać, bo nie miałam w domu internetu , zresztą jak pracowałam w sklepie to w sumie nie miałam i tak kiedy włączyć komputera. Rano wychodziłam, a po pracy z reguły z kimś się spotykałam albo imprezowałam . No ale koniec takich luźnych klimatów, bo zmieniłam pracę na bardziej poważną . Pracuję teraz dla takiej austryjackiej firmy z branży finansowej. Wogóle nigdy nie przypuszczałam, że coś takiego mogłoby być ciekawe i tak naprawdę nie wiem jeszcze czy jest - przez najbliższe dwa miesiące mam same szkolenia. Jedyne co mnie podkusiło, żeby spróbować to fakt, że językiem firmy jest niemiecki i mam z nim na codzień intensywny kontakt. No ale zobaczymy jak to będzie, narazie nie narzekam
No to tyle co u mnie nowego, mam nadzieję, że za jakieś dwa tygodnie będę miała normalny internet spowrotem i będę tu do Was codziennie zaglądać

buziaki wszystkim
yerba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 18:52   #4743
Tarantulek
Rozeznanie

yerba- gratulacje, nie ma to jak być zadowolonym z pracy-odpukać!!, oby tak dalej
Agolek- moze to i lepiej, ze na chwile odpoczniecie z TZ od siebie..trzymaj się Agolku

Ewuś- bo kiedyś widziałam, ze ty się pytałaś o prace na PAT w Krakowie i jak nie próbowałaś tam?

Ja jutro jadę do babci na 2 dni i się cieszę, pochodze sobie po górach troszkę, pogadam z krówkami, konikami, świnkami i kozami i się odprężę

Do zobaczenia

To ja Mercy!
Tarantulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 23:59   #4744
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yerba Pokaż wiadomość
Hej Kochane

Stęskniłam się za Wami strasznie! Niestety nie mogłam zaglądać, bo nie miałam w domu internetu , zresztą jak pracowałam w sklepie to w sumie nie miałam i tak kiedy włączyć komputera. Rano wychodziłam, a po pracy z reguły z kimś się spotykałam albo imprezowałam . No ale koniec takich luźnych klimatów, bo zmieniłam pracę na bardziej poważną . Pracuję teraz dla takiej austryjackiej firmy z branży finansowej. Wogóle nigdy nie przypuszczałam, że coś takiego mogłoby być ciekawe i tak naprawdę nie wiem jeszcze czy jest - przez najbliższe dwa miesiące mam same szkolenia. Jedyne co mnie podkusiło, żeby spróbować to fakt, że językiem firmy jest niemiecki i mam z nim na codzień intensywny kontakt. No ale zobaczymy jak to będzie, narazie nie narzekam
No to tyle co u mnie nowego, mam nadzieję, że za jakieś dwa tygodnie będę miała normalny internet spowrotem i będę tu do Was codziennie zaglądać

buziaki wszystkim
Yerbuś tęskniłam (już miałam esa do Ciebie pisać )
Super z tą pracą!! powodzenia życzę
no i obyś ten internet wreszcie miała co byś się mogła częściej meldować

Cytat:
Napisane przez Tarantulek Pokaż wiadomość

Ewuś- bo kiedyś widziałam, ze ty się pytałaś o prace na PAT w Krakowie i jak nie próbowałaś tam?
próbowałam ale na razie odpisali tylko że przekazali moje CV do odpowiedniego działu i od tej pory cisza ale o wszystkich miejsc gdzie w tej sprawie wysyłałam CV zaraz na początku września będę dzwonić żeby się dowiedzieć czy w ogóle kogoś szukają i czy mam na co czekać

Cytat:
Ja jutro jadę do babci na 2 dni i się cieszę, pochodze sobie po górach troszkę, pogadam z krówkami, konikami, świnkami i kozami i się odprężę
miłego odprężania się

Wróciłam właśnie od TŻ-a i idę zaraz spać

dobrej nocki

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2009-08-18, 08:11   #4745
Paseczkowa
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny, u mnie nadal nudy Co prawda mamy gości i przedwczoraj byliśmy na statku, a wczoraj na kajakach, no ale wakacje moim marzeń to nie są na pewno Na dodatek uświadomiłam sobie, że niedługo do szkoły, eh.. No cóż, może za rok będzie lepiej..

Miłego dnia
Paseczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 11:22   #4746
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paseczkowa Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, u mnie nadal nudy Co prawda mamy gości i przedwczoraj byliśmy na statku, a wczoraj na kajakach, no ale wakacje moim marzeń to nie są na pewno Na dodatek uświadomiłam sobie, że niedługo do szkoły, eh.. No cóż, może za rok będzie lepiej..

Miłego dnia
ej no chyba nie takie do końca nudy kajaków zazdroszczę
a w szkole to już na pewno nie będziesz się nudzić

Pogoda się popsuła, co za pech... Siedzę od rana i jakoś nic mi się nie chce Siostra pojechała w góry, szczęściara

Orzeszku wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Kochana zdrówka, radości i samych pogodnych dni

miłego dnia

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2009-08-18, 18:22   #4747
yerba
Raczkowanie

Dzięki Dziewczynki

Ewuś, a Tobie za pewne trzeba mówić Pani Magister? Gratuluję Kochana

miłego wieczorka wszystkim
Stary 2009-08-18, 20:54   #4748
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
no właśnie sorry

na razie się ciesz ze miło spędziłaś czas a martwic się zaczniesz jeśli po przyjeździe do polski nie ucieszysz się na TŻ-a widok no wlasnei sie obawaiam tego spotkania...

a na ile dni jedziesz?lece w czwartek i we wtorek wracam

zaglądaj bo bez Ciebie to już w ogóle cisza!! no ba nie ma to jak Agolek

Dzień dobry
wróciłam znad jeziora Byłam z kuzynką siostrą i TŻ-em fajnie było się znowu poopalać i pomoczyć w wodzie odrobinę już pewnie niewiele będzie na to okazji w tym roku o ile w ogóle jakieś będą teraz chwila przy kompie a wieczorem znów TŻ (trzeba korzystać z ostatnich 2 tygodni zanim się zacznie wrzesień i trzeba będzie szukać pracy )

Miłego wieczorku
no coz,takie zycie...cos sie konczy, cos nowego sie zaczyna..Dasz rade z praca, nie martw sie na zapas.

Cytat:
Hej Kochane

Stęskniłam się za Wami strasznie!oooo jak milo Niestety nie mogłam zaglądać, bo nie miałam w domu internetu , zresztą jak pracowałam w sklepie to w sumie nie miałam i tak kiedy włączyć komputera. Rano wychodziłam, a po pracy z reguły z kimś się spotykałam albo imprezowałam . No ale koniec takich luźnych klimatów, bo zmieniłam pracę na bardziej poważną . Pracuję teraz dla takiej austryjackiej firmy z branży finansowej. Wogóle nigdy nie przypuszczałam, że coś takiego mogłoby być ciekawe i tak naprawdę nie wiem jeszcze czy jest - przez najbliższe dwa miesiące mam same szkolenia. Jedyne co mnie podkusiło, żeby spróbować to fakt, że językiem firmy jest niemiecki i mam z nim na codzień intensywny kontakt. No ale zobaczymy jak to będzie, narazie nie narzekam

buziaki wszystkim
gratuluje pracy!!ciesze sie ze jestes zadowolona!

Cytat:
Agolek- moze to i lepiej, ze na chwile odpoczniecie z TZ od siebie..trzymaj się Agolku dziekuje Ci

Do zobaczenia
super! baw sie dobrze!

witajcie,

znowu nie mialam czasy napisac...w pracy mama maskare... a po pracy nie mam sily na nic.. chocaz dzis dostalam w pracy wyrozenienie i mi sie milo zrobilo ze ten caly wysilek ostatnich dni i siedzenie po nocach nie poszlo na marne..

po pracy kupilam butelke dobrego winka czerwonego (ktore popijam wlasnie, siedze na sofie i ogladam SATC. Powiem wam ze super dobrze mi samej przez te pare dni... wracam do somu po pracy, a tu cisza,czysto... wzielam goraca kapiel dzis,zapalilam swieczki i jest milo,przytulnie... gadam z kumeplami na gg albo przez tel..I ostatnio ten szef co wam pisalam z Londynu do mnie dzwoni wieczorami...i sama nie wiem co o tym myslec... on ode mnie 14 lat starszy ale kurde taki swietny gosc,mily,kulturalny,inte ligentny i potrafi mnie rozbawic..

ehhh ale to pomieszane wszystko...

spakowalam sie dzis, powiedzcie jaka ta pogoda bo nie wiem jakie chiuchy brac..Kupilam taka ozdobe na glowe(tzw fascinator) wiecie jak angielkie damy nosza takie cos z piorkami na glowe i kokarda czarno biale.Wszyscy sie beda gapic na mnie

to tyle ja, mileog wieczorka kochanejutro ostatni dzien do pracy!
Stary 2009-08-19, 00:12   #4749
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Ewuś, a Tobie za pewne trzeba mówić Pani Magister? Gratuluję Kochana
dziękuję ale mówić można nadal Ewuś

Cytat:
no coz,takie zycie...cos sie konczy, cos nowego sie zaczyna..Dasz rade z praca, nie martw sie na zapas.

Cytat:

znowu nie mialam czasy napisac...w pracy mama maskare... a po pracy nie mam sily na nic.. chocaz dzis dostalam w pracy wyrozenienie i mi sie milo zrobilo ze ten caly wysilek ostatnich dni i siedzenie po nocach nie poszlo na marne..
miło że Cię docenili

Cytat:
po pracy kupilam butelke dobrego winka czerwonego (ktore popijam wlasnie, siedze na sofie i ogladam SATC. Powiem wam ze super dobrze mi samej przez te pare dni... wracam do somu po pracy, a tu cisza,czysto... wzielam goraca kapiel dzis,zapalilam swieczki i jest milo,przytulnie... gadam z kumeplami na gg albo przez tel..I ostatnio ten szef co wam pisalam z Londynu do mnie dzwoni wieczorami...i sama nie wiem co o tym myslec... on ode mnie 14 lat starszy ale kurde taki swietny gosc,mily,kulturalny,inte ligentny i potrafi mnie rozbawic..
no ładnie ładnie się z szefem flirtuje

Cytat:
no dosyć ciężka sytuacja....

Cytat:
spakowalam sie dzis, powiedzcie jaka ta pogoda bo nie wiem jakie chiuchy brac..Kupilam taka ozdobe na glowe(tzw fascinator) wiecie jak angielkie damy nosza takie cos z piorkami na glowe i kokarda czarno biale.Wszyscy sie beda gapic na mnie
heheh, chciałabym zobaczyć
a co do pogody to u mnie jest ciepło i słonecznie prawie cały czas (ponad 20 stopni)

Dzień się rozkręcił ogólnie potłumaczyłam trochę (mama tłumaczenie zlecone do zrobienia - trochę grosza wpadnie ), później z mamą obiad robiłam a późnym popołudniem pojechałam z TŻ-em na wycieczkę rowerową jak dla mnie mega wysiłek i teraz kolana i tyłek mi odpadają więc mam nadzieję że jutro nie będę tego bardzo żałować jak na razie nie żałuję
A jutro jadę rano do Katowic, bo znów się spraw o załatwienia uzbierało ... miałam częściej do mieszkania przyjeżdżać ale jakoś tak wypada że ze względu na TŻ-a i na rodziców siedzę prawie cały czas u rodzinki

dobrej nocki

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Edytowane przez Ewusia_marchew
Czas edycji: 2009-08-19 o 00:26
Stary 2009-08-19, 01:19   #4750
kiki288
Przyczajenie

kiki288 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 16:28   #4751
yerba
Raczkowanie

Ależ gorąco W pracy nie da się wysiedzieć

Agolku
- ja się nie dziwię, że fajnie Ci samej. Dobrze jest trochę od siebie odpocząć

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-19, 19:32   #4752
Tarantulek
Rozeznanie

Cytat:
próbowałam ale na razie odpisali tylko że przekazali moje CV do odpowiedniego działu i od tej pory cisza ale o wszystkich miejsc gdzie w tej sprawie wysyłałam CV zaraz na początku września będę dzwonić żeby się dowiedzieć czy w ogóle kogoś szukają i czy mam na co czekać
aha, no tak najlepiej się im przypomniec

:
Cytat:

Miłego dnia
Nie smuć sie, wszystko jeszcze przed Tobą trzeba się cieszyć tym co jest-nawet tymi kajakami

Cytat:
witajcie,

wątpliwośći Cię nachodzą co?daj sobie czas...odpowiedz przyjdzie sama

hehehe angielska dama U mnie pogoda jest piękna, taka rześka....chociaz pod wieczór sie zachmurzyło i zimny wiaterek powiewa...a w przez Zielona Góre to miał jakiś pas deszczu przechodzić ale chyba przelotnie, w każdym bądz razie ma byc ciepło-tak gadał Jarosław Kret

to tyle ja, mileog wieczorka kochane:jutro ostatni dzien do pracy:
miłego wieczorka tez
Cytat:
Dzień się rozkręcił ogólnie potłumaczyłam trochę (mama tłumaczenie zlecone do zrobienia - trochę grosza wpadnie ), później z mamą obiad robiłam a późnym popołudniem pojechałam z TŻ-em na wycieczkę rowerową jak dla mnie mega wysiłek i teraz kolana i tyłek mi odpadają więc mam nadzieję że jutro nie będę tego bardzo żałować jak na razie nie żałuję nie żałuj to ujędrania pupę
A jutro jadę rano do Katowic, bo znów się spraw o załatwienia uzbierało ... miałam częściej do mieszkania przyjeżdżać ale jakoś tak wypada że ze względu na TŻ-a i na rodziców siedzę prawie cały czas u rodzinki

dobrej nocki ::
dobrej nocki

Cytat:
Napisane przez kiki288 Pokaż wiadomość

No a ja wróciłam od babci, jestem zmęczona troszkęwięć kąpciu, kąpciu i do łóżeczka, a za tydzień mam tam znowu jechac-zbierac ziemniaki

Dobranoc

To ja Mercy!
Stary 2009-08-19, 20:11   #4753
Paseczkowa
Zakorzenienie

Cytat:
ej no chyba nie takie do końca nudy kajaków zazdroszczę
a w szkole to już na pewno nie będziesz się nudzić
w sumie to lubię kajaki, ale żadna to dla mnie atrakcja, bo mogłabym pływać nawet i codziennie, jakbym chciała
a w szkole nie będę się nudzić, oj nie.. jak sobie pomyślę o chemii, matematyce i całej reszcie to mi się płakać chce.
Cytat:
Ależ gorąco W pracy nie da się wysiedzieć
a u mnie dzisiaj zimno

Cytat:
Nie smuć sie, wszystko jeszcze przed Tobą trzeba się cieszyć tym co jest-nawet tymi kajakami

No a ja wróciłam od babci, jestem zmęczona troszkęwięć kąpciu, kąpciu i do łóżeczka, a za tydzień mam tam znowu jechac-zbierac ziemniaki

Dobranoc
no właśnie też tak myślę, że jeszcze troche wakacji mnie w życiu czeka , i może będzie lepiej
a co do ziemniaków, to ja w tamtym roku sama wykopałam u mnie w ogrodzie ziemniaki
Stary 2009-08-19, 21:20   #4754
Serendipity
Zakorzenienie

Dziewczny, nie bardzo wiem gdzie pytać, a nie chcę na jedno pytanie zakładać wątku.

Obliczam zapotrzebowanie wedle tego wzoru : http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...77&postcount=1 i wychodzi mi około 1400 kcal, czyli będąc na redukcji wychodzi, że mam jeść 1000-1100

Czy to oznacza, że niemiarodajny jest dla mnie ten kalkulator, czy jak? Ja założyłam, że jedząc 1400 to ja będę na redukcji
Stary 2009-08-19, 21:27   #4755
Tarantulek
Rozeznanie

Cytat:
w sumie to lubię kajaki, ale żadna to dla mnie atrakcja, bo mogłabym pływać nawet i codziennie, jakbym chciała
a w szkole nie będę się nudzić, oj nie.. jak sobie pomyślę o chemii, matematyce i całej reszcie to mi się płakać chce.

a u mnie dzisiaj zimno

no właśnie też tak myślę, że jeszcze troche wakacji mnie w życiu czeka , i może będzie lepiej
a co do ziemniaków, to ja w tamtym roku sama wykopałam u mnie w ogrodzie ziemniaki
ooo

Cytat:
Napisane przez Serendipity Pokaż wiadomość
Dziewczny, nie bardzo wiem gdzie pytać, a nie chcę na jedno pytanie zakładać wątku.

Obliczam zapotrzebowanie wedle tego wzoru : http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...77&postcount=1 i wychodzi mi około 1400 kcal, czyli będąc na redukcji wychodzi, że mam jeść 1000-1100

Czy to oznacza, że niemiarodajny jest dla mnie ten kalkulator, czy jak? Ja założyłam, że jedząc 1400 to ja będę na redukcji
ee napewno nie tak mało, jedz sobie te 1400-kalkulator się nie zna

To ja Mercy!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-19, 21:38   #4756
Serendipity
Zakorzenienie

Też mi to jakoś nie pasuję, ale obliczałam w 2 kalkulatorach netowych + z tego wzoru
Zobaczę jak będzie na 1400 kcal, jak będzie waga lecieć w dół, to ok
Stary 2009-08-20, 07:28   #4757
Tarantulek
Rozeznanie

Cytat:
Też mi to jakoś nie pasuję, ale obliczałam w 2 kalkulatorach netowych + z tego wzoru
może cos zaniżyłaś?Jak ja raz obliczałam to mi wyszło z 1800 zapotrzebowanie mimo, ze mało ruchu miałam, Spróbuj jechać na 1400, powinno byc dobrze

Orzeszku-spóżnione życzenia Wszystkiego najlepszego kochana i spełnienia marzeń:roza :

Wstałam dziś o 7:30- mój zyciowy rekord Teraz idę do rynku coś kupić a potem no to nie wiem jeszcze...

Miłego wieczorka

To ja Mercy!
Stary 2009-08-20, 09:43   #4758
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

uroczo

Cytat:

to doceniaj ze możesz bo ja to ostatnio kajakiem pływałam 2 lata temu

Cytat:
coś kłamie ten kalkulator na pewno 1400 kal to jest akurat na redukcję

Cytat:

Wstałam dziś o 7:30- mój zyciowy rekord Teraz idę do rynku coś kupić a potem no to nie wiem jeszcze...
ranny ptaszek

A ja jestem sobie u siebie w mieszkanku. Cisza, spokój... mogę sobie wyjść bez spowiadania się dziadkowi gdzie i z kim... wczoraj byłam u alergologa, na zakupach, na poczcie, a później spotkałam się przyjaciółką i wypiłyśmy duuuuużo piwa nie ma to jak znowu we dwie powłóczyć się po mieście dziś wstałyśmy lekko zawiane ale w niezłej formie
Dziś znów się widzę z kumpelami (tym razem dwiema ) a później może TŻ przyjedzie... a jak nie to wrócę do rodziców, no ale mam nadzieję ze będzie mógł przyjechać

miłego dnia

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2009-08-20, 11:52   #4759
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

i znikam, bo mam full praca- praca, przeprowadzka a za ponad tydzien dochodzi szkoła... Chyba zwariuję. Jeszcze TŻ mnie doprowadza do szału.. Ehh... szczerze to się trochę męczę tym wszystkim.. Chciałabym pojechać do domu na kilka dni i odpocząć...

życiowy parkiet bywa śliski
nefre jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-21, 16:35   #4760
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nefre Pokaż wiadomość

i znikam, bo mam full praca- praca, przeprowadzka a za ponad tydzien dochodzi szkoła... Chyba zwariuję. Jeszcze TŻ mnie doprowadza do szału.. Ehh... szczerze to się trochę męczę tym wszystkim.. Chciałabym pojechać do domu na kilka dni i odpocząć...

a co tu taka cisza? mnie i Agolka zabrakło i nie ma kto plotkować

Ja już wróciłam o rodziców ... wczoraj wieczór z TŻ-em, fajnie było
A juro znów wesele, a pogoda ma się popsuć zamarznę z mojej letniej kiecce
Siostra właśnie wróciła z gór wiec idę ją napaść żeby opowiadała jak było

miłego wieczorku

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2009-08-21, 20:22   #4761
Paseczkowa
Zakorzenienie

cześć Dziewczyny
znowu cisza zapanowała, pewnie korzystacie z końcówki wakacji
ja właśnie pożeram przepyszną wuzetkę zrobioną przez mamę. mama się rozpędziła i zrobiła wielką blachę ciasta- 7kg waży
ehh, a tak się miałam w wakacje odchudzać
Stary 2009-08-22, 10:01   #4762
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
cześć Dziewczyny
znowu cisza zapanowała, pewnie korzystacie z końcówki wakacji
ja właśnie pożeram przepyszną wuzetkę zrobioną przez mamę. mama się rozpędziła i zrobiła wielką blachę ciasta- 7kg waży
ehh, a tak się miałam w wakacje odchudzać
iii tam odchudzanie jak jet pyszne ciasto w domu to nie można sobie odmawiać

dzień dobry

Kończę pić kawę i zbieram się na to wesele. Jeszcze włosów ie zaczęłam robić i nie wmyśliłam czy iść w pończochach czy z gołymi nogami (nie wiem czy w końcu się popsuje pogoda czy nie.. ale coś się chmurzy ) Prezent zapakowany, kartka wypisana ślub o 15

Tak wiec miłego dnia życzę

i mam nadzieję że jak jutro wstanę to będe miałą co czytać (to taka mała sugestia )

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2009-08-22, 11:38   #4763
Paseczkowa
Zakorzenienie

Cytat:
iii tam odchudzanie jak jet pyszne ciasto w domu to nie można sobie odmawiać

dzień dobry

Kończę pić kawę i zbieram się na to wesele. Jeszcze włosów ie zaczęłam robić i nie wmyśliłam czy iść w pończochach czy z gołymi nogami (nie wiem czy w końcu się popsuje pogoda czy nie.. ale coś się chmurzy ) Prezent zapakowany, kartka wypisana ślub o 15

Tak wiec miłego dnia życzę

i mam nadzieję że jak jutro wstanę to będe miałą co czytać (to taka mała sugestia )
ja już nie mam z tym odchudzaniem siły

a co do pogody, to u nas na Mazurach leje. i w sumie dobrze, lubię jak czasami sobie deszcz popada, a ostatnio straszne upały były

życzę miłej zabawy na weselu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-22, 13:25   #4764
uulleennccjjaa
Raczkowanie

Na podlasiu też się chmurzy, więc zakładaj pończochy Jak coś to zdejmiesz...Milej zabawy,połamania obcasów,albo złapania wiązanki
Stary 2009-08-22, 21:44   #4765
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Własnie niedawno z pracy wróciłam, padam, dopiję kakao, obejrzę chirugów i idę spać, bo jutro znopwu praca.. dopiero we wtorek wolne awrrr... Już mam dosyć tych bigmaców, cheesów i innych, A dopiero jestem tam 3 dzień

Poza tym to u mnie w porządku, za tydzien przeprowadzamy się z TZ-em do innego mieszkania - mamy p[rzecudny widok na zatokę Gdańską, morze, sopot i wzgorza W końcu 9 piętro robi swoje

W ogole moja mama raczyła się do mnie odezwac i zapowiada się z wizytą... Super by było, ale po ostatnim rozczarowaniu (mówiła, zeprzyjedzie i w ostatniej chwili zrezygnowała..;/ )jakoś się nie nastawiam.. Jedynie co mnie ciagnie do domu to wlasnie przebywanie z mamą, nic wiecej... Wiem, ze teraz placze, ze chce do domu, ale wiem, ze po 3 dniach tam juz bede chciala wracac, bo bede miała dosyć ojca...;( zakręcone to wszystko...

Miłego wieczoru kochane

Ewuś - baaaaaw sięęę! ile wlezie ;-)

życiowy parkiet bywa śliski
nefre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-23, 21:27   #4766
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Własnie niedawno z pracy wróciłam, padam, dopiję kakao, obejrzę chirugów i idę spać, bo jutro znopwu praca.. dopiero we wtorek wolne awrrr... Już mam dosyć tych bigmaców, cheesów i innych, A dopiero jestem tam 3 dzień
hehe, nie dziwię się ale przyzwyczaisz się na pewno
Cytat:
Poza tym to u mnie w porządku, za tydzien przeprowadzamy się z TZ-em do innego mieszkania - mamy p[rzecudny widok na zatokę Gdańską, morze, sopot i wzgorza W końcu 9 piętro robi swoje
zazdroszczę (ja mieszkam na 8 piętrze ale widok na centrum Katowic nie jest jakiś szczególnie atrakcyjny )
Cytat:
W ogole moja mama raczyła się do mnie odezwac i zapowiada się z wizytą... Super by było, ale po ostatnim rozczarowaniu (mówiła, zeprzyjedzie i w ostatniej chwili zrezygnowała..;/ )jakoś się nie nastawiam.. Jedynie co mnie ciagnie do domu to wlasnie przebywanie z mamą, nic wiecej... Wiem, ze teraz placze, ze chce do domu, ale wiem, ze po 3 dniach tam juz bede chciala wracac, bo bede miała dosyć ojca...;( zakręcone to wszystko...
mam nadzieję ze Twoja mama tym razem nie zawiedzie
Cytat:
Ewuś - baaaaaw sięęę! ile wlezie ;-)

Aleście się popisały pisaniem normalnie niedługo będę sama do siebie gadać

Wesele było fajne pogoda na ślubie opisała więc fryzura przetrwała później padało ale to już w trakcie wesela wiec nikogo to szczególnie nie obeszło jakkolwiek poszłam w pończochach
Wytańczyliśmy się z TŻ-em, trochę wypiłam ( ) ale nie dramatycznie dużo. W każdym razie standardowo zostaliśmy do końca (tym razem o 4 się skończyło) wiec rano czekało mnie długi odsypiane Welonu na szczęście nie złapałam

Dziś wstałam na obiad i później pomagałam mamie szykować mini imprezkę rodzinną bo tata skończył wczoraj 50 lat obyło się jednak bez pijaństwa, był tort grill i plotki w gronie rodzinnym i z kuzynką

i tyle u mnie

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2009-08-24, 19:25   #4767
yerba
Raczkowanie

Melduję, że żyję

Ewuś, cieszę się, że sie wybawilas.

Ja w piątek spotkalam sie z przyjaciolką i wrocilam dopiero na drugi dzien, wiec cala sobote bylam lekko snięta. W niedzielę tradycyjnie rowerki ;-)
No i mamy nowy tydzień, u mnie szkoleniowo-pracowity....

pozdrawiam wszystkich
Stary 2009-08-25, 00:09   #4768
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Melduję, że żyję
no nareszcie ktoś tu żyje
Cytat:
Ewuś, cieszę się, że sie wybawilas.

Cytat:
Ja w piątek spotkalam sie z przyjaciolką i wrocilam dopiero na drugi dzien, wiec cala sobote bylam lekko snięta. W niedzielę tradycyjnie rowerki ;-)
No i mamy nowy tydzień, u mnie szkoleniowo-pracowity....

pozdrawiam wszystkich
nie ma to jak porządny weekend przed pracowitym tygodniem
BTW a propos weekendów których nie będę miała () będę mieć pewnie parę pytań odnośnie podyplomówki ale to na PW jak coś

Ale Was wywiało (z wakacji korzystacie, tak? )

Ja dziś dzień spędziłam pracowicie nad tłumaczeniem no a wieczór jak zazwyczaj z TŻ-em spacerek, film itp

A teraz oczy mi się kleją więc maszeruję do łóżka

dobranoc

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2009-08-25, 07:06   #4769
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

hej laleczki!!

ja wlasnie za 5 min wychodze z domu i na lotnisko do Berlina smigamy...Super 4 dni ale takie intensywne,pijane i nieprzespane ze szok.. Wykonczona jestem..ale warto bylo, bede miala co wspominac...

no i ta ogoda!!!jak ja wam zazdrroscze slonka..przez 4 dni nie mialam jeansow na sobie.. swietnie poprostu..piekne poranki i wieczory..

Slub byl super, wstawaie jakos na dniach fotki moje jakies.

Z TZ dalej nie wiadomo co i jak...na slubie byl ok a potem mu sie odmienilo..

Szef do mnie pisze dalej, niby nc specjalengo ale milo. Nauczyl sie Dobranoc po polsku i teraz wstawia na koniec esow wieczoramia przedwczoraj przeslal mi glosowa wiadomosc...

no nic uciekam kochane,

do potem!
Stary 2009-08-25, 11:52   #4770
Tarantulek
Rozeznanie

Kurcze pisałam posta i mi go wcieło....no nic...

Agolek dobrze, ze oderwałas się troszkę od rzeczywistości, a ten Twój szef czasem nie ma Cię na oku?Czekamy na fotki

Ewuś-super, ze wesele i urodzinki się udały

Yerba-rózwież pozdrawiamy i udanego pracowitego tygodnia

A u mnie no cóz...pech mnie jakiś dorwał ostatnio bo pociachałam dośc głeboko noge szkłem-szkło przebiło mi buta-szmacianego... mam nadzieje, ze bez szywania się obędzie dziś juz naszczęscie mniej boli

Przed chwilą wpadła ciocia przejazdem, wypiła kawe i pojechalła, a ja się biorę za układanie ciuchów w szawce, bo cos muszę robic, przez nogę jestem zwolniona z niektórych obowiazków, wię c nie ma tego złego....

miłego dnia

To ja Mercy!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości