![]() |
#4741 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nowe tabletki YAZ zamiast Yasminelle ...
Ehh mam pytanie. Dzis powinnam zacząć nowe opakowanie, bo mi się skończyło wczoraj w dodatku dostałam okres. A nie mam nowego opakowania. Gdybym jutro poszła do lekarza to pewnie powie bym zaczęła nowe opakowanie od rozpoczęcia okresu? Czyli za miesiąć.
---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Mnie też piersi urosły. Problemów z cerą nie widzę, wręcz przeciwnie nie mam żadnych pryszczów, jak do tej pory miałam. Niestety jestem strasznie nadpobudliwa, potrafię krzyczeć na kogoś bez powodu. Strasznie nerwowa się zrobiłam od kiedy biorę właściwie 2 opakowanie tych tabletek. Możliwe, że też przytyłam.. Ale przez te tabletki mam humorki jak kobieta w ciąży i co chwilę coś jem, słodycze... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
Raczkowanie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
Ja będę kończyła 4 opakowanie, i z obserwacji to tak - delikatnie przytyłam, ale to nie tabletki powodują tycie, tylko wzmagają apetyt, więc wiadomo... Libido spadło bardzo, ale widzę, że u sporej części z Was też tak jest... Cera się polepszyła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4743 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4744 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() Swoją drogą to straszne, że kobiety muszą to wszystko znosić ![]() [25 lat; 1 opakowanie; 3 pigułka] -> może wprowadzimy system informacji o sobie przy każdym poście odnośnie objawów/skutków ubocznych brania Yazu, który ułatwił by odnoszenie własnych doświadczeń z pigułkami do doświadczeń innych "użytkowniczek" yazu? ![]() Moja 3 piguła i co tu można rzec - piję jak wielbłąd ![]() Czasem jest mi duszno i mam wrażenie, że niedobrze, ale to może nie być od tabsów, tylko tak ogólnie. Okresie - gdzie jesteś? - Chyba zdążył się już skończyć.. Łaknienie = prawie równe zero ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4745 |
Rozeznanie
|
oj nie podoba mi się, że co druga z Was pisze że przytyła po tych tabletkach i powiększyły jej się piersi... chyba się załamie jak u mnie też tak będzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2-5 dzień dotyczy rozpoczynania a nie kontynuowania... a odstawianie tabletek na miesiąc jest nieodpowiedzialne i bez sensu...
![]() |
#4747 |
Raczkowanie
|
Przepraszam za wprowadzenie koleżanki w błąd i dziękuję za wyjaśnienie
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4748 |
Przyczajenie
|
mam pytanie czy możliwe że mogę być w ciąży jeżeli w poniedziałek wzięłam ostatnią tabletkę białą a we wtorek pierwszą różową następnego opakowania a po trzech godz zwymiotowałam, następnie w sobotę odbyłam stosunek. czy istnieje prawdopodobieństwo zajścia w ciążę?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4749 |
Zakorzenienie
|
wątpie, ale mogłaś wziać drugą po wymiotach...
#4750 |
Rozeznanie
|
ja dzisiaj byłam u ginekologa i po 3 miesiaach stosowania YAZu nareszcie je zmieniam. niestety w moim przypadku nie okazaly się takimi super tabletkami jak było to napisane w ulotce (lekarz mi przepisal kolejne cudo czyli qlaira i zobaczymy jak one podziałaja na mój organizm
![]() co do yazu to po pierwsze strasznie mi pospuly cerę- nigdy nie miałam jej za fajnej ale to co się działo przez ostatnie 2 m-ce to TRAGEDIA, chyba nigdy tak źle nie wyglądałam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4751 |
Przyczajenie
|
Dot.:skutki uboczne
Jeżeli chodzi o mnie zaczęłam 5 opakowanie, nie mam żadnych problemów z cerą włosami, nie mam żadnych plamień, okres mam ok 4 lub 5 dni, trochę więcej piję płynów co wiąże się że też częściej chodzę do łazienki niż zwykle, nie przytyłam ani nie schudłam, piersi mi urosły o jeden rozmiar i mam wrażenie że jeszcze rosną(z tego powodu cieszę się
![]() ![]() Jedyny minus to, mam suchość pochwy co powoduje ból po stosunku ( nie zawsze ale zdarza się), ale nie wiem czy to jest spowodowane tabletkami Yaz czy po prostu mam takie dolegliwości z innego powodu. Pozdrawiam was ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4752 |
Zakorzenienie
|
Ja koncze teraz 1 op. narazie jestem zadowolona
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4753 |
Raczkowanie
|
słuchajcie mam pytanie: jeśli ostatni raz współżyłam tydzien temu a dzis zaczne brac antybiotyk to czy moge zajsc w ciaze? (yaza biore oczywiscie caly czas)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale teraz dodatkowe zabezpieczenie oczywiscie ![]() a jestes pewna ze ten antybiotyk obniza?
![]() |
#4755 |
Raczkowanie
|
a to nie jest tak, że każdy obniża? dostałam jakis megasilny na anginę, bierze sie tylko 3 dawki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4756 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4757 | |
Zakorzenienie
|
wiec lepiej dodatkowo sie zabezpieczaj. podczas brania antybiotyku i tydzien po skonczeniu
![]() ![]() |
![]() |
#4758 |
Raczkowanie
|
że w trakcie i po trzeba używać dodatkowych utrudnień to wiem, chodziło mi tylko o to, czy to może działać jakby wstecz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a azitrox nie wpływa na tabsy z tego co wiem |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4760 |
Raczkowanie
|
Mam takie pytanie ...
czy któraś z was miała podobną sytuację do mojej a mianowicie. Dostałam receptę na YAZ, doczekałam do pierwszego dnia okresu i rozpoczęłam opakowanie i uwaga krwawienie miałam 2 dni !!!!! przed rozpoczęciem opakowania zrobiłam test ciążowy zarówno płytkowy jaki strumieniowy w ciąży nie jestem ... Czy to może być normalne ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4761 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4762 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Witaj, Ja rowniez zaczelam brac tabletki YAZ. Okres zawsze trwal u mnie okolo 5 dni, lecz byl malo obfity.. Dzis jestem przy 5 tabletce, a miesiaczki nie mam juz od 2 dni, pozostalo tylko lekkie zabarwienie sluzu, lecz nie jest to krwawienie. Wczesniej, w rożnych odstepach czasowych bralam Harmonet, Yasmin i Yasminelle, lecz po nich czulam sie tragicznie! Pomijajac juz calkowity wstręt do jakichkolwiek zblizen (raz na miesiac po wielkich kłotniach). ![]() ![]() Dzis po kliku tabletkach Yaz, moge stwierdzic, ze działaja na mnie calkowicie na odwrot.. Czuje sie super, nie mam depresji(wrecz dzialaja na mnie jak antydepresanty) cera od razu sie poprawia, piersi rosna ![]() ![]() pozdrawiam ![]() Edytowane przez Shilah Czas edycji: 2009-10-22 o 09:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4763 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Witam ![]() Dzisiaj będzie 6 tabletka, wczoraj miałam tylko małe plamienie. Czuję się dobrze. Jedyne co, to wieczorami mam taki stłumiony ból głowy (biorę tabsy o 18ej)który trochę później przechodzi, i lekkie stłumione bóle podbrzusza - jakby mini wersja okresowych. Wczoraj natomiast rozpętałam nad ranem prawdziwą wojnę światów z laserami mojemu TŻ za ogólny brak wkładu w domowe obowiązki ![]() ![]() ![]() pozdrowionka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4764 |
Raczkowanie
|
Z powodu przyjetej14 tabletki po upływie 14 h postanowiłam dla bezpieczeństwa połączyć blistry. wszystkie tabletki brałam regularnie (+/- 1h) Także pominęłam 4 tabletki placebo i zaczęłam brać dalej tabletki. Jestem w trakcie brania 2 blistra dokładnie 10 tabletka i co ? okres... nie tam jakieś plamienie , nie brązowe mazidło tylko najprawdziwszy okres.
Przeczytałam ulotkę i owszem jest to możliwe. także chwilowo się uspokoiłam. 1)Ale czy jeśli teraz mam krwawienie srodcykliczne to dostane okres kiedy powinnam odstawić tabletki na 4 dni? czyli za jakies 14 tabletek? 2)Czy mimo wszystko skoro zdarza sie krwawienie srodcykliczne poprzez łaczenie blistrow nadal jestem zabezpieczona? skoro metoda łaczenia blistrow jest bezpieczna dla pominietej tabletki jest mozliwosc tej niechcianej ciazy? 3) I czy jakbym zrobiła test ciążowy to on wyjdzie poprawnie, mimo iz biore tabletki? Czy ja w ogole powinnam sie tym przejmowac? |
![]() ![]() |
![]() |
#4765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. jeśli bierzesz prawidłowo-zgodnie z ulotką- to skuteczność jest cały czas zachowana 3. tak, tabletki nie mają wpływu na wynik testu (ważniejsze jest to byś wykonała go w odpowiednim czasie) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
Przyczajenie
|
mam pytanie.. miałam ostatnio stresujący dzień i zapomniałam wziąć tabletki. Zazwyczaj biorę ją o 18 a przypomniałam sobie o niej o 6 .10 rano gdy wstawałam do szkoły. Nie wiem czy "zdążyłam się jescze załapać" czy raczej te 10 min. ma jakieś znaczenie i powinnam stosowac dodatkowe zabezpieczenie??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na wszelki wypadek możesz, żebyś sie nie stresowała chociaz zalezy ktora to tabletka?
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4768 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
nie ma znaczenia. Jesli oczywiscie wzielas ta tabletkeo 6;10,nie masz sie czym matwic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4769 |
Przyczajenie
|
Witam potrzebuję pomocy. We wtorek zapomniałam zażyć 20 tabletke. przyjełam ją na drugi dzień . w/g ulotki powinnam dokończyć przyjmować tabletki różowe i wyrzucić białe. Ale mi bardzo nie pasuje łączyć opakowań. Chciałabym normalnie skończyć całe opakowanie. Czy Jakbym skończyła to całe razem z białymi i potem następne to będę od nowego zabezpieczona normalnie? prosze o odpowiedź . będę bardzo wdzięczna
|
![]() ![]() |
![]() |
#4770 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a pasuje Ci ciaza?? no wlasnie pewnie nie ![]() UWAGA! mogę się mylić, ale jeśli przez ostatnie 7 dni się nie kochałaś to wystarczy się dodatkowo zabezpieczać, lub odpuścić sobie na 4 dni doznań ![]() chyba ze nie współżyjesz i bierzesz yaz z innego powodu , to podejrzewam ze nie musisz łączyć blistrów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:51.