|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
Raczkowanie
|
No i moje R na jutro
![]() I - ok. 7 - jogurt danone activia z mieszanką studencką (taka mała garstka) i płatkami owsianymi+ kiwi II - ok. 10 - sałatka z tuńczyka III - ok. 14 - len mielony + zupka warzywna + piers z kurczaka parowana z ryżem brązowym + jakaś sałatka IV - 16- 17 - chleb pełnoziarnisty z łososiem (2 kromki) + sok warzywny V - 19- 20 - serek wiejski z warzywami Obiad troche nieprecyzyjnie opisany, bo gotuje mama i tylko tyle udało mi sie z niej wyciagnac:P |
![]() ![]() |
![]() |
#4743 |
Raczkowanie
|
airwaves ja nie jestem na P... -.- takie o U które wyszło mimo chodem, troche stresów... ale teraz nic nie zmienię. Czekam na wyniki.
#4744 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4745 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4746 |
Zadomowienie
|
Dzisiejsze wyjazdowe P:
Ś: ponad 350ml mleka koziego+ owsianka królewska z Dobrej kalorii ok.95g + jabłko IIŚ: serek wiejski+ pomidor+ pestki słonecznika O: żeberka faszerowane mięsem mielonym ![]() IIO ? : ryż mieszany i jakiś curry(na oko ok.1,5- 2 woreczka razem) + warzywa+ sos na bazie oliwy, albo oleju? + surówki: z buraczków, z czerwoenj kapusty i z białej kapusty K: dwa chlebki+ 5 plastrów polędwicy sopockiej+ pomidor+ kilka winogron jejku nie pamiętam kiedy jadłam ostatnio taki obiad jak dzisiaj, a dzisiaj w dodatku praktycznie dwa obiady i to takie tłuste! Masakra, czuje się taka objedzona... mam wrażenie, że od razu 5 kilo.. omg... Tzn. wiem, że to niby dobrze, ale jeszcze się nie przestawiłam... Proszę oceńcie..
#4747 |
Raczkowanie
|
mojee U. Jakieś takie smaczne dzisiaj
![]() Śniadanie - na czczo woda z cytrynką, owsiana z otrębami, pół na pół z mleka i serka homo naturalnego, z łyżką słonecznika i startym małym jabłuszkiem, cynamonem i łyżką miodu II śniadanie - grahamka z ziarnem z sałatą, plastrem wędliny drobiowej, ogórkiem kiszonym, rzodkiewką i szczypiorkiem, zielona herbata Obiad - makaron razowy żytni (półtorej garści wstążek) podsmażony na oliwie z oliwek z cebulą i połową puszki tuńczyka wsw (pychota !!), do tego miska brokułów z pomidorem i szczypiorem, zielona herbata 35 min stepper, 15 min twister, I program Tamilee Webb na brzuch Podwieczorek - reszta serka homo co została z rana (ok 100g), wymieszana z 2 łyżkami jogurtu naturalnego i łyżką dżemu jagodowego Kolacja - sałatka roboty teściowej z kapusty pekińskiej, jajka, tuńczyka, pomidora i ogórka zielonego, zalana sosem jogurtowo-majonezowym. 2 litry wody, 30 min odkurzania i 30 min spacerku ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4748 |
Raczkowanie
|
gorzkakawa- dziękuję za odp.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4749 |
Rozeznanie
|
dziekuje bardzo za ostatnia ocenke nie zdazylam wczesniej podziekowac
![]() ale ciag dalszy, prosze o ocene bo nie umiem siebie obiektywnie ocenic, chce sie zredukowac, nie jem miesa, chleba tez nie za bardzoo.. cwicze roznie, od 15min do godziny dziennie, brzuszki itp 1 (o 13 ![]() 2. jablko spore i dwie marchewki (przekaska to bardziej) 3. plastry baklazana duszone (z lyzeczka oliwy), z sosem pomidorowym, korniszonek pomidorek 4. reszta wiesniaka z kefirem, z rzodkiewkami, pomidorek ogorek salata siemie lniane i slonecznik i grzeszek- activia truskawkowa z otrebami ![]() i kawaleczek jabluszka miedzy 3 i 4 hmm prosilabym o ocene bardziej pod wzgl ilosciowym, bo jesli chodzi o komponowanie to znam zasady redukcyjne i wiem co zle (nie zawsze mi sie chce tego trzymac), ale chce schudnac 2kg i wtedy zaczac urozmaicac swoje jadlospisy bo teraz sie boje ;/ ale jak nie urozmaice to sie tak znudze ze znowu rzuce na slodycze i inne atrakcje i klops! eh pomyslow mi brak dla lepszej oceny dodam wczorajszy: A dzisiejszy jadlospis jeszcze do uratowania? 1. kupa musli platkow owsianych otrebow zdrowego blonnika siemienia slonecznika itp. jogurt nat 200g, pol szkl mleka, fitella jogurtowa na sucho, pol big jablka, marchewka, pol serka wiejskiego, aktivia truskawkowa (piekna redukcja nie ma co) 2. mysle ze na obiad zjem tunczyka z puszki, w sosie slodko-kwasnym- ta biedronkowai marchewka z groszkiem i fasolka szparagowa pomidorki i salata, korniszonki 3. marchewka bo bede poza domem, serek homo otreby i wafel ryzowy 4. wiesniaka reszta z rzodkiewka i innymi swiezymi warzywkami, ziarenka, pol wasy na zagryche potem byla impreza i duzo piwa ale wytanczone wiec ciii ;p |
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
Rozeznanie
|
Moje W/U, proszę o ocenę
![]() I. Placek owsiany (cztery łyżki płatków i jajko) posmarowany serkiem wiejskim i konfiturą wiśniową, posypany płatkami migdałowymi. Pycha! ![]() II. Kromka razowca z serem żółtym, pomidorem, listkiem bazylii i ketchupem, kawa z mlekiem. III. Filet z mintaja duszony z brokułami, dwie łyżki ryżu brązowego, surówka z kapusty kiszonej. IV. Ptasie mleczko z jogurtu naturalnego, żelatyny, słodzika, kakao, cynamonu i rodzynek. V. Jajecznica z dwóch jaj, sałatka z pomidorów, rzodkiewek i cebuli, |
![]() ![]() |
![]() |
#4751 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4752 |
Zakorzenienie
|
Wczorajsze U:
Śn. Owsianka --> 4 łyżki płatków, trochę musli z melasą i żurawiną Dobra kaloria, czubata łyżka pestek dyni, pół małego banana, pół kubeczka serka wiejskiego & herbata zielona z miodem IIŚn. Bułeczka owsiana z masłem, camembertem i sałatą, 3/4 butelki soku wielowarzywnego Ob. Wątróbka drobiowa w sosie, ziemniaczki polane śmietaną i posypane koperkiem Pozostałe 1/4 butelki soczku Pd. Koktajl truskawkowo-mleczny, herbata czarna z aromatem pomarańczowo-czekoladowym --> w kawiarni K. Omlet z 2 jajek, łyżeczki mąki, mleka z zapieczonymi w środku kawałkami kiełbasy i serem żółtym, na wierzch trochę sera żółtego startego, musztarda chrzanowa i szczypiorek, łyk maślanki brzoskwiniowej, herbata zielona z miodem Pogrubiłam przetwory mleczne. Nie zaszkodzi mi taka ich ilość? Pamiętam, że Cava strasznie ganiła za ich nadmiar.. a u mnie jest dużo sera, mleka, itp. ![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2009-05-16 o 09:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4753 |
Wtajemniczenie
|
Rrrr...:
1. 3 kromki chleba kwadratowego graham, szynka, 2 łyżki twarogu półtłustego, pomidor,grejpfrut 2. długa kromka cienka jw. szynka, sałata, pomidor, rzodkiewka, garstka mieszanki studenckiej 2/3 kubka maślanki 3. surówka, omlet z 2 jajek i łyżki mleka, może makaron razowy 50 g z łyżeczką oleju trening 4. wieśniak zwykły, sałata, rzodkiewki Mama robi pizzę na obiad ![]() i lodów też nie będzie, jestem twarda |
![]() ![]() |
![]() |
#4754 |
Zakorzenienie
|
R.
Sn:dwie kromki pelnozirnistego chleba(100gr) z maslem,2lyzki homo nat,2plasterki wedliny z kurczaka,liscie salaty,bazyli,pomidor, jablko 2Sn: 3plasterki łososia wędzonego,lisc salaty,listki bazylii,pomidor O: piers z kurczaka(curry,chili),bro kuły,cebula,papryka,2lyzk i mieszanki groszek,kukurydza,2lyzki brazowego ryzu P:dwie lyzki wiejskiego,cynamon,marche wka K: jajko na twardo,pol ogorka Iza,dzis lepiej?
Yesterday I was sad Today I am happy Yesterday I had a problem Today I still have a problem But today I changed the way I look at it Edytowane przez orzeszek01 Czas edycji: 2009-05-16 o 10:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4755 | |
Raczkowanie
|
do Annie1441 -> Obiad mi sie troche dziwny wydaje, ale moze dlatego, ze to 'danie' w sumie malo obiadowe - wez sobie do makaroniku jakis sosik z samych warzywek ugotuj - np. pokroj pomidora, troche ogorka, papryki, pora, moze byc zwiorkowana marchew lub seler, gotuj przez ok 15 min. w malym garnuszku, dosyp przyprawy, polej makaronik i od razu jakos tak sensowniej ten obiad wyglada:P mozesz tez dodac troche mieska...
No i oczywiscie, gdzie podwieczorek? Wydawalo mi sie, ze dan powinno byc 5... Cytat:
Edytowane przez pussszek Czas edycji: 2009-05-16 o 10:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4756 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4757 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4758 |
Wtajemniczenie
|
pussszek- mało obiadowy? dlaczemu? surówka, makaron może, omlecik hehe- może rzeczywiście niestandardowo, ale muszę sama sobie gotować zwłaszcza jak rodzice robią pizzę na obiad- taka wersja mi smakuje i nie jest zbyt kaloryczna; posiłków 5 nie ma bo w czasie podwieczorku praktycznie zawsze jestem na treningu i nigdy ich nie jem
orzeszku- jajko bierzesz oddzielasz żółto od białka, miksujesz żółtko, miksujesz białko, miksujesz razem, dajesz łyżke mleka, miksujesz i dodajesz przyprawy (to taka wersja najprostsza i nabardziej dietetyczna) smażysz na rozgrzanej patelni na odrobinie oliwy/oleju jak się zetnie dół to przerzucasz jak naleśnika, smażysz góre i voila ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4759 |
Raczkowanie
|
Wiem, wiem, dlatego nie napisalam, ze zly, tylko dziwny:P chyba pod wzgledem skladnikow jest wszystko ok
![]() No, ale podwieczorek dodaj - moze byc nawet jogurcik + warzywko - tylko, zeby jesc w odstepach 3 - 3,5 h, to pobudza procesy trawienne i przyspiesza metabolizm ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Najwyzej pzresun troche kolacje i wcisnij podw. po treningu O, jeszcze jedno - taki porzadny omlet pyycha ![]() Edytowane przez pussszek Czas edycji: 2009-05-16 o 11:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4760 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() taki omlet ma-2x90 kcal jajko,lyzka mleka to nie duzo,czyli jakies 240kcal? ![]() dziekuje ![]() A co do Twoich 5posiłków,to przeciez kolacje jemy na 1h,1,5 przed snem bialkową wiec powinnas gdzies wcisnac podwieczorek,no chyba ze chodzisz bardzo wczesnie spac ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() dziekuje ![]()
Yesterday I was sad Today I am happy Yesterday I had a problem Today I still have a problem But today I changed the way I look at it Edytowane przez orzeszek01 Czas edycji: 2009-05-16 o 11:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4761 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4762 |
Wtajemniczenie
|
Macie trochę racji, z tym, że ja już jem 1600 kcal a jak dodam podwieczorek to będzie jeszcze więcej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4763 |
Raczkowanie
|
p:
I- chlebek wasa z masłem, jajko sadzone II-jabłko III- dwie tortille ze sphinxa IV-wieeeelki kawał jabłecznika z bezami V-garść orzechów VI- kanapeczki z chleba pełnoziarnistego iii?
#4764 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4765 |
Zadomowienie
|
Wczoraj dużo nagrzeszyłam, więc moje dzisiejsze skromne R:
Śn.- dwie kromki ciemnego Schulstada z wiejskim light + sałatka warzywna roboty mamy (pomidor, zielona sałata, cebula, ogórek, dużo pieprzu i... soli niestety. Ale pyszne było ![]() 2 śniadanie: brak, bo wstałam o 11, a śniadanie jadłam o 11.30 Obiad: spaghetti z mięsem. Niestety sporo tego makaronu zjadłam. Będzie: Deser: grapefruit Podwieczorek: sałatka owocowa roboty teściowej (pyyyycha!) Kolacja: jajko + serek homo naturalny |
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
Zadomowienie
|
Dzisiejsze wyjazdowe P:
Ś: parówka + jajko sadzone na maśle pewnie + duża bułka+ trójkącik serka topionego+ sałata+ rzodkiewki+ pomidor+ szczypior IIŚ: serek wiejski+ otręby+ duża gruszka O: łosoś gotowany+ warzywa z wody+ woreczek kaszy gryczanej P: 0,5l soku warzywnego+ garść różnych orzeszków K: zupa krem pomidorowy z serem i bazylią Jejku... kolejny dzień kiedy muszę się jakoś żywić inaczej niż na codzień. Jak oceniciee dzisiejszy jadłospis i wczorajczy jeśli mozecie?
#4767 | |
Rozeznanie
|
Moje dzisiejsze, RRRRaRRR!!!
![]() I. Owsianka( łycha otrąb, łycha płatków, łycha owsa, łycha siemienia) z chudym mlekiem, pół wieśniaka, duże jabłko, kilka orzechów włoskich II. 2 jajka na twardo, łyżeczka sosu 1000 wysp, pomidor, pół papryki, pomidor suszony, 3 małe kromki chleba pełnoziarnistego III. 100 gram wołowiny smazonej na oliwie z cebulą, 3 łyżki soczewicy z cebulą i pieczarkami, 150 g fasolki szparagowej, sałatka z sałaty, pomidora,cebuli i oliwek IV.tuńczyk zapieczony w połówce papryki z cebulką i oliwkami, łyżka serka naturalnego V. serek wiejski z sałatą i fitupem Z góry dziękuję za ocenę ![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
![]() |
#4768 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4769 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4770 |
Zadomowienie
|
R
I. Owsianka (4lyzki platkow owsianych, 100g serka homo naturalnego, lycha orzechow wloskich mielonych, lycha platkow migdalow, mala pomarancza) II. Bulka ciemna z ziarnami z pasztetem sojowym, salata, papryka, jablko III. Plaster indyka(pieczony), pol woreczka kaszy gryczanej, 200g warzyw gotowanych (marchewka, fasolka szparagowa, brukselka, kalafior) IV. wiesniak lekki z lyzeczka kawy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:48.