Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-15, 21:15   #4741
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

Cytat:
Napisane przez airwaves Pokaż wiadomość
Obiad normalny,taki jak ugotowala mama.
No zjadlam dwie bułki, w sumie zawsze jem tyle chleba mniejwiecej. Czasem nawet mniej,bo jem tylko na drugie sniadanie a na kolacje jak jest cos na cieplo to nie jem.
Tez mam wrazenie,ze stanelam w miejscu,ale to moze dlatego,ze rodzicow nie bylo...dzis wrocili na szczescie. Poza tym źle się dzis czuje i fizycznie (przeziebienie, bol brzucha, wzdecia...) i psychicznie dlatego brak apetytu jakis.
dobrze, że masz świadomość zastoju, świadomość bywa motywacją Oby w Twoim przypadku, Patuś, było tak właśnie. bo wiesz, że to konieczne...

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 21:26   #4742
pussszek
Raczkowanie

No i moje R na jutro :

I - ok. 7 - jogurt danone activia z mieszanką studencką (taka mała garstka) i płatkami owsianymi+ kiwi
II - ok. 10 - sałatka z tuńczyka
III - ok. 14 - len mielony + zupka warzywna + piers z kurczaka parowana z ryżem brązowym + jakaś sałatka
IV - 16- 17 - chleb pełnoziarnisty z łososiem (2 kromki) + sok warzywny
V - 19- 20 - serek wiejski z warzywami

Obiad troche nieprecyzyjnie opisany, bo gotuje mama i tylko tyle udało mi sie z niej wyciagnac:P
pussszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 21:26   #4743
Bbasiulka
Raczkowanie

airwaves ja nie jestem na P... -.- takie o U które wyszło mimo chodem, troche stresów... ale teraz nic nie zmienię. Czekam na wyniki.

-- Nabieram apetytu na życie
Bbasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 21:55   #4744
aniaesz88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniaesz88 Pokaż wiadomość
Ślicznie proszę o ocenkę RRRRRR

śniadanie: 2 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki Bran Flakes, łyżka otrębów, łyżka rodzynek, jogurt naturalny 150g, cynamon
drugie: bułeczka razowa posmarowana serkiem Bieluch z plastrem szynki drobiowej i pomidorem
obiad: grillowana pierś z kurczaka, pół opakowania warzyw na patelnię (małe marchewki, kalafior, fasolka szparogowa, groszek zielony, kukurydza)
trening aerobiku:
kolacja: omlet z 2 jaj ze szczypiorkiem, przyprawą fit up na odrobinie oliwy, kromka chleba fitness
up
aniaesz88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 21:56   #4745
olalola24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olalola24 Pokaż wiadomość
R
Sniadanie; Owsianka(3,5 lyzki owsianki, 200ml mleka2%, łyzka otrąb orkiszowych, łyzeczka xenei błonnik, cynamon, wkrojone kiwi i arbuz) + 100g maślanki naturalnej
1h twistera
IISniadanie; 2 kanapki z razowym (obydwie z szynka, salata, twarogiem półtłustym, ogórkiem, papryką, szczypiorkiem) + zielone jabuszkooo
Obiad; Salatka na ciepło z makaronem razowym, brokułami, tunczykiem(w wodzie) pieczarkami i twarogiem poltlustym wymieszanym z 2 posiekanymi ząbkami czosnku. (pychota)
Podwieczorek; jajko na miękko, serek homo 0% z garscią migdałów
8min buns legs arms stretch + 7 dzien a6w
Kolacja; polowa wedzonej makreli + kalarepka, 50g maslanki naturalnej

Proszę o ocenę jakąs dobrą kobietę :pp
up
olalola24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 22:16   #4746
beaufyf00l
Zadomowienie

Dzisiejsze wyjazdowe P:
Ś: ponad 350ml mleka koziego+ owsianka królewska z Dobrej kalorii ok.95g + jabłko
IIŚ: serek wiejski+ pomidor+ pestki słonecznika
O: żeberka faszerowane mięsem mielonym+ sos+ surówki (jedna z buraczków, jedna z białej kapusty+ kukurydza+ fasolka, i trochę ogórka kiszonego)+ 200ml soku pomidorowego
IIO ? : ryż mieszany i jakiś curry(na oko ok.1,5- 2 woreczka razem) + warzywa+ sos na bazie oliwy, albo oleju? + surówki: z buraczków, z czerwoenj kapusty i z białej kapusty
K: dwa chlebki+ 5 plastrów polędwicy sopockiej+ pomidor+ kilka winogron

jejku nie pamiętam kiedy jadłam ostatnio taki obiad jak dzisiaj, a dzisiaj w dodatku praktycznie dwa obiady i to takie tłuste! Masakra, czuje się taka objedzona... mam wrażenie, że od razu 5 kilo.. omg... Tzn. wiem, że to niby dobrze, ale jeszcze się nie przestawiłam... Proszę oceńcie..

Kto się boi,

nie wiedząc właściwie czego,
podwójnie się boi.
beaufyf00l jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 22:28   #4747
iKarolajnaa
Raczkowanie

GG do iKarolajnaa

mojee U. Jakieś takie smaczne dzisiaj

Śniadanie - na czczo woda z cytrynką, owsiana z otrębami, pół na pół z mleka i serka homo naturalnego, z łyżką słonecznika i startym małym jabłuszkiem, cynamonem i łyżką miodu
II śniadanie - grahamka z ziarnem z sałatą, plastrem wędliny drobiowej, ogórkiem kiszonym, rzodkiewką i szczypiorkiem, zielona herbata
Obiad - makaron razowy żytni (półtorej garści wstążek) podsmażony na oliwie z oliwek z cebulą i połową puszki tuńczyka wsw (pychota !!), do tego miska brokułów z pomidorem i szczypiorem, zielona herbata
35 min stepper, 15 min twister, I program Tamilee Webb na brzuch
Podwieczorek - reszta serka homo co została z rana (ok 100g), wymieszana z 2 łyżkami jogurtu naturalnego i łyżką dżemu jagodowego
Kolacja - sałatka roboty teściowej z kapusty pekińskiej, jajka, tuńczyka, pomidora i ogórka zielonego, zalana sosem jogurtowo-majonezowym.

2 litry wody, 30 min odkurzania i 30 min spacerku

zmasowany atak na cellulit !

'be my teddy bear ! '
próbuję zaakceptować siebie. ot co.
iKarolajnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 23:31   #4748
Truuuskawek
Raczkowanie

gorzkakawa- dziękuję za odp. właśnie zauważyłam, że faktycznie chudnę na 1000kcal i nie wiem dlaczego dietetyczka kazała mi czekac na kolejną wizytę i dopiero wtedy powie o ile mam zwiększyc itp. :/ mam nadzieję, że waga przestanie spadac a liczę obsesyjnie, bo mam jeszcze te odchyły i jest to wręcz nałogiem :P
Truuuskawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 00:58   #4749
Anarchia
Rozeznanie

dziekuje bardzo za ostatnia ocenke nie zdazylam wczesniej podziekowac

ale ciag dalszy, prosze o ocene bo nie umiem siebie obiektywnie ocenic, chce sie zredukowac, nie jem miesa, chleba tez nie za bardzoo..
cwicze roznie, od 15min do godziny dziennie, brzuszki itp

1 (o 13 ) owsianka jakies 3 lyzki platkow otreby bran flejsy z kawalkami jablka siemieniem i slonecznikiem jogurt nat 120g pol wiesniaka kromka wasy i kupa warzywek, troche activi truskawkowej
2. jablko spore i dwie marchewki (przekaska to bardziej)
3. plastry baklazana duszone (z lyzeczka oliwy), z sosem pomidorowym, korniszonek pomidorek
4. reszta wiesniaka z kefirem, z rzodkiewkami, pomidorek ogorek salata siemie lniane i slonecznik i grzeszek- activia truskawkowa z otrebami
i kawaleczek jabluszka miedzy 3 i 4

hmm prosilabym o ocene bardziej pod wzgl ilosciowym, bo jesli chodzi o komponowanie to znam zasady redukcyjne i wiem co zle (nie zawsze mi sie chce tego trzymac), ale chce schudnac 2kg i wtedy zaczac urozmaicac swoje jadlospisy bo teraz sie boje ;/

ale jak nie urozmaice to sie tak znudze ze znowu rzuce na slodycze i inne atrakcje i klops! eh
pomyslow mi brak

dla lepszej oceny dodam wczorajszy:
A dzisiejszy jadlospis jeszcze do uratowania?
1. kupa musli platkow owsianych otrebow zdrowego blonnika siemienia slonecznika itp. jogurt nat 200g, pol szkl mleka, fitella jogurtowa na sucho, pol big jablka, marchewka, pol serka wiejskiego, aktivia truskawkowa (piekna redukcja nie ma co)
2. mysle ze na obiad zjem tunczyka z puszki, w sosie slodko-kwasnym- ta biedronkowai marchewka z groszkiem i fasolka szparagowa pomidorki i salata, korniszonki
3. marchewka bo bede poza domem, serek homo otreby i wafel ryzowy
4. wiesniaka reszta z rzodkiewka i innymi swiezymi warzywkami, ziarenka, pol wasy na zagryche

potem byla impreza i duzo piwa ale wytanczone wiec ciii ;p
Anarchia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 07:50   #4750
Jorelia
Rozeznanie

Moje W/U, proszę o ocenę

I. Placek owsiany (cztery łyżki płatków i jajko) posmarowany serkiem wiejskim i konfiturą wiśniową, posypany płatkami migdałowymi. Pycha!
II. Kromka razowca z serem żółtym, pomidorem, listkiem bazylii i ketchupem, kawa z mlekiem.
III. Filet z mintaja duszony z brokułami, dwie łyżki ryżu brązowego, surówka z kapusty kiszonej.
IV. Ptasie mleczko z jogurtu naturalnego, żelatyny, słodzika, kakao, cynamonu i rodzynek.
V. Jajecznica z dwóch jaj, sałatka z pomidorów, rzodkiewek i cebuli,
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 08:54   #4751
Magdalena0603
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Pokaż wiadomość
Uuu....
  • jajko na miękko,2 plastry żółtego serka,2 plastry pomidorka i ogórka,kromka razowca,kilka rzodkiewek,liść sałaty
  • kanapka z żółtym serem, kapka keczupu,jogurt w jagodami,garść płatków BF
  • pół paczki warzyw na patelnię ,smażone udko kurczaka,całość posypana bazylią,chili,papryką
  • 2 łyżki twarogu lub serka homo,oscypek na ciepło
może być??
?????up....
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-16, 09:07   #4752
star15
Zakorzenienie

Wczorajsze U:

Śn. Owsianka --> 4 łyżki płatków, trochę musli z melasą i żurawiną Dobra kaloria, czubata łyżka pestek dyni, pół małego banana, pół kubeczka serka wiejskiego & herbata zielona z miodem
IIŚn. Bułeczka owsiana z masłem, camembertem i sałatą, 3/4 butelki soku wielowarzywnego
Ob. Wątróbka drobiowa w sosie, ziemniaczki polane śmietaną i posypane koperkiem
Pozostałe 1/4 butelki soczku
Pd. Koktajl truskawkowo-mleczny, herbata czarna z aromatem pomarańczowo-czekoladowym --> w kawiarni
K. Omlet z 2 jajek, łyżeczki mąki, mleka z zapieczonymi w środku kawałkami kiełbasy i serem żółtym, na wierzch trochę sera żółtego startego, musztarda chrzanowa i szczypiorek, łyk maślanki brzoskwiniowej, herbata zielona z miodem

Pogrubiłam przetwory mleczne. Nie zaszkodzi mi taka ich ilość? Pamiętam, że Cava strasznie ganiła za ich nadmiar.. a u mnie jest dużo sera, mleka, itp.

"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka

Edytowane przez star15
Czas edycji: 2009-05-16 o 09:13
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 09:58   #4753
Annie1441
Wtajemniczenie

Rrrr...:
1. 3 kromki chleba kwadratowego graham, szynka, 2 łyżki twarogu półtłustego, pomidor,grejpfrut

2. długa kromka cienka jw. szynka, sałata, pomidor, rzodkiewka, garstka mieszanki studenckiej 2/3 kubka maślanki

3. surówka, omlet z 2 jajek i łyżki mleka, może makaron razowy 50 g z łyżeczką oleju

trening

4. wieśniak zwykły, sałata, rzodkiewki

Mama robi pizzę na obiad :/
i lodów też nie będzie, jestem twarda
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 10:06   #4754
orzeszek01
Zakorzenienie

R.

Sn:dwie kromki pelnozirnistego chleba(100gr) z maslem,2lyzki homo nat,2plasterki wedliny z kurczaka,liscie salaty,bazyli,pomidor, jablko
2Sn: 3plasterki łososia wędzonego,lisc salaty,listki bazylii,pomidor
O: piers z kurczaka(curry,chili),bro kuły,cebula,papryka,2lyzk i mieszanki groszek,kukurydza,2lyzki brazowego ryzu
P:dwie lyzki wiejskiego,cynamon,marche wka
K: jajko na twardo,pol ogorka

Iza,dzis lepiej?
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

Edytowane przez orzeszek01
Czas edycji: 2009-05-16 o 10:37
orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 10:11   #4755
pussszek
Raczkowanie

do Annie1441 -> Obiad mi sie troche dziwny wydaje, ale moze dlatego, ze to 'danie' w sumie malo obiadowe - wez sobie do makaroniku jakis sosik z samych warzywek ugotuj - np. pokroj pomidora, troche ogorka, papryki, pora, moze byc zwiorkowana marchew lub seler, gotuj przez ok 15 min. w malym garnuszku, dosyp przyprawy, polej makaronik i od razu jakos tak sensowniej ten obiad wyglada:P mozesz tez dodac troche mieska...

No i oczywiscie, gdzie podwieczorek? Wydawalo mi sie, ze dan powinno byc 5...

Cytat:
I - ok. 7 - jogurt danone activia z mieszanką studencką (taka mała garstka) i płatkami owsianymi+ kiwi
II - ok. 10 - sałatka z tuńczyka (taka jak ostatnio)
III - ok. 14 - len mielony + zupka warzywna + piers z kurczaka parowana z ryżem brązowym + jakaś sałatka
IV - 16- 17 - chleb pełnoziarnisty z łososiem (2 kromki) + sok warzywny
V - 19- 20 - serek wiejski z warzywami (rzodkiew i pomidor)
up!up! troche doprecyzowalam na czerwono:P

Edytowane przez pussszek
Czas edycji: 2009-05-16 o 10:13
Stary 2009-05-16, 10:40   #4756
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
Rrrr...:
1. 3 kromki chleba kwadratowego graham, szynka, 2 łyżki twarogu półtłustego, pomidor,grejpfrut

2. długa kromka cienka jw. szynka, sałata, pomidor, rzodkiewka, garstka mieszanki studenckiej 2/3 kubka maślanki

3. surówka, omlet z 2 jajek i łyżki mleka, może makaron razowy 50 g z łyżeczką oleju

trening

4. wieśniak zwykły, sałata, rzodkiewki

Mama robi pizzę na obiad :/
i lodów też nie będzie, jestem twarda
jak sie robi omlet?

Stary 2009-05-16, 10:57   #4757
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
Wczorajsze U:

Śn. Owsianka --> 4 łyżki płatków, trochę musli z melasą i żurawiną Dobra kaloria, czubata łyżka pestek dyni, pół małego banana, pół kubeczka serka wiejskiego & herbata zielona z miodem
IIŚn. Bułeczka owsiana z masłem, camembertem i sałatą, 3/4 butelki soku wielowarzywnego
Ob. Wątróbka drobiowa w sosie, ziemniaczki polane śmietaną i posypane koperkiem
Pozostałe 1/4 butelki soczku
Pd. Koktajl truskawkowo-mleczny, herbata czarna z aromatem pomarańczowo-czekoladowym --> w kawiarni
K. Omlet z 2 jajek, łyżeczki mąki, mleka z zapieczonymi w środku kawałkami kiełbasy i serem żółtym, na wierzch trochę sera żółtego startego, musztarda chrzanowa i szczypiorek, łyk maślanki brzoskwiniowej, herbata zielona z miodem

Pogrubiłam przetwory mleczne. Nie zaszkodzi mi taka ich ilość? Pamiętam, że Cava strasznie ganiła za ich nadmiar.. a u mnie jest dużo sera, mleka, itp.

no coś Ty, na pewno nie za dużo. jakbyś w każdym posiłku miała cały serek wiejski na zmianę z serkiem homogezniowanym czy jogurtem - to by było za dużo.

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
R.

Sn:dwie kromki pelnozirnistego chleba(100gr) z maslem,2lyzki homo nat,2plasterki wedliny z kurczaka,liscie salaty,bazyli,pomidor, jablko
2Sn: 3plasterki łososia wędzonego,lisc salaty,listki bazylii,pomidor
O: piers z kurczaka(curry,chili),bro kuły,cebula,papryka,2lyzk i mieszanki groszek,kukurydza,2lyzki brazowego ryzu
P:dwie lyzki wiejskiego,cynamon,marche wka
K: jajko na twardo,pol ogorka

Iza,dzis lepiej?
lepiej. ale mniej chyba? podwieczorek stanowczo za mały, dorzuciałbym coś. Masz już nnkt w IIŚ, ale dobry orzeszek nie jest zły

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 11:13   #4758
Annie1441
Wtajemniczenie

pussszek- mało obiadowy? dlaczemu? surówka, makaron może, omlecik hehe- może rzeczywiście niestandardowo, ale muszę sama sobie gotować zwłaszcza jak rodzice robią pizzę na obiad- taka wersja mi smakuje i nie jest zbyt kaloryczna; posiłków 5 nie ma bo w czasie podwieczorku praktycznie zawsze jestem na treningu i nigdy ich nie jem

orzeszku- jajko bierzesz oddzielasz żółto od białka, miksujesz żółtko, miksujesz białko, miksujesz razem, dajesz łyżke mleka, miksujesz i dodajesz przyprawy (to taka wersja najprostsza i nabardziej dietetyczna) smażysz na rozgrzanej patelni na odrobinie oliwy/oleju jak się zetnie dół to przerzucasz jak naleśnika, smażysz góre i voila
Stary 2009-05-16, 11:36   #4759
pussszek
Raczkowanie

Wiem, wiem, dlatego nie napisalam, ze zly, tylko dziwny:P chyba pod wzgledem skladnikow jest wszystko ok no i znam ten bol - tez musze sama gotowac, ostatnio moja mam sie wsciekla, a ze jestem po maturze i mam najwiecej wolnego czasu to kazala mi gotowac dla wszystkich i cala rodzinka jest na przymusowej diecie:P:P (zeby nie bylo tloku przy garach, bo oni sobie, a ja sobie)

No, ale podwieczorek dodaj - moze byc nawet jogurcik + warzywko - tylko, zeby jesc w odstepach 3 - 3,5 h, to pobudza procesy trawienne i przyspiesza metabolizm

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Najwyzej pzresun troche kolacje i wcisnij podw. po treningu

O, jeszcze jedno - taki porzadny omlet pyycha

Edytowane przez pussszek
Czas edycji: 2009-05-16 o 11:38

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-16, 11:41   #4760
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
orzeszku- jajko bierzesz oddzielasz żółto od białka, miksujesz żółtko, miksujesz białko, miksujesz razem, dajesz łyżke mleka, miksujesz i dodajesz przyprawy (to taka wersja najprostsza i nabardziej dietetyczna) smażysz na rozgrzanej patelni na odrobinie oliwy/oleju jak się zetnie dół to przerzucasz jak naleśnika, smażysz góre i voila
musze wyprobowac koniecznie,zwłaszcza ze dzis zakupiłam nową patelnie teflonową
taki omlet ma-2x90 kcal jajko,lyzka mleka to nie duzo,czyli jakies 240kcal?
dziekuje
A co do Twoich 5posiłków,to przeciez kolacje jemy na 1h,1,5 przed snem bialkową wiec powinnas gdzies wcisnac podwieczorek,no chyba ze chodzisz bardzo wczesnie spac

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość

lepiej. ale mniej chyba? podwieczorek stanowczo za mały, dorzuciałbym coś. Masz już nnkt w IIŚ, ale dobry orzeszek nie jest zły
zmniejszyłam kolacje o jedno jajko,dorzuce z 5sztuk orzeszkow nerkowca do podiweczorka
dziekuje

Edytowane przez orzeszek01
Czas edycji: 2009-05-16 o 11:43
Stary 2009-05-16, 12:07   #4761
sailormoon00011
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo podoba mi sie zawsze Twoje U, dzisiaj tez fajnie, tak ooo na luzie

Moje dzisiejsze P jak przeziębiłam się ;
Śń; owsianka z rodzynkami i kakao /kawaa z mlekiem
Przekąska;kefirr 200ml zmiksowany z kiwi
IIŚn;grahamka (50gr) z masłem, serkiem naturalnym pomidorem i rzodkiewkami, kawa zbożowa
Ob; zupa kalafiorowa z miesem z piersi kuuurczaka
Deser; big milk, kawa z mlekiem
P; jakies 200gr truskawek z jogobella truskawkowo poziomkowa (niestety light,ale musze je wyjesc) i otrebami granulowanymi sliwkowymi
K; grahamka (50gr) z masłem jakas szynka z kurcząt z warzywami, hebata owocowa

przed chwila 4 suszone sliwki, rodzynki wyjedzone z mieszanki studenckiej, ze 3 nerkowce, 4 orzechy laskowe i kilka fistaszkowww.

I teraz boli mnie brzuch po tych orzechach;(
dziękuję Ty jak najbardziej też możesz jeść na luzie, a u Ciebe wydaje się niewiele , miewałaś lepsze jadłospisy ostatnio, a możesz przecież szaleć
sailormoon00011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 13:39   #4762
Annie1441
Wtajemniczenie

Macie trochę racji, z tym, że ja już jem 1600 kcal a jak dodam podwieczorek to będzie jeszcze więcej a nie mogę zmniejszyć pozostałych bo i tak się najadam na max 2h a z tymi godzinami to jest tak iż w tygodniu wracam ze szkoły jem obiad o 16 potem idę na francuski, trening i wracam o 22, po siłowni dopiero o 20 a staram się jeść 3 przed snem. W weekend obiad o 14 a o 16 idę na trening wracam o 19 jem kolacje 19:30 i idę spać koło 22
Stary 2009-05-16, 14:20   #4763
gosienkaa
Raczkowanie

p:

I- chlebek wasa z masłem, jajko sadzone
II-jabłko
III- dwie tortille ze sphinxa
IV-wieeeelki kawał jabłecznika z bezami
V-garść orzechów
VI- kanapeczki z chleba pełnoziarnistego

iii?

gosienkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 14:35   #4764
ElleEstJolieeeee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosienkaa Pokaż wiadomość
p:

I- chlebek wasa z masłem, jajko sadzone bardzo mało,nawet na r a co powiedziec na p... czego tak mało? śniadanie musi być duże
II-jabłko to nie posiłek
III- dwie tortille ze sphinxa nie wiem jak one wygladaja
IV-wieeeelki kawał jabłecznika z bezami mało..
V-garść orzechów mogłaś cos dorzucic
VI- kanapeczki z chleba pełnoziarnistego ile kanapek? z masłem?

iii?
stanowczo za mało jak na P... to nie jest nawet U

but I'm hungry ..

for you
ElleEstJolieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 14:38   #4765
absurdalna89
Zadomowienie

Wczoraj dużo nagrzeszyłam, więc moje dzisiejsze skromne R:
Śn.- dwie kromki ciemnego Schulstada z wiejskim light + sałatka warzywna roboty mamy (pomidor, zielona sałata, cebula, ogórek, dużo pieprzu i... soli niestety. Ale pyszne było )
2 śniadanie: brak, bo wstałam o 11, a śniadanie jadłam o 11.30
Obiad: spaghetti z mięsem. Niestety sporo tego makaronu zjadłam.
Będzie:
Deser: grapefruit
Podwieczorek: sałatka owocowa roboty teściowej (pyyyycha!)
Kolacja: jajko + serek homo naturalny
absurdalna89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 15:56   #4766
beaufyf00l
Zadomowienie

Dzisiejsze wyjazdowe P:
Ś: parówka + jajko sadzone na maśle pewnie + duża bułka+ trójkącik serka topionego+ sałata+ rzodkiewki+ pomidor+ szczypior
IIŚ: serek wiejski+ otręby+ duża gruszka
O: łosoś gotowany+ warzywa z wody+ woreczek kaszy gryczanej
P: 0,5l soku warzywnego+ garść różnych orzeszków
K: zupa krem pomidorowy z serem i bazylią

Jejku... kolejny dzień kiedy muszę się jakoś żywić inaczej niż na codzień. Jak oceniciee dzisiejszy jadłospis i wczorajczy jeśli mozecie?

Kto się boi,

podwójnie się boi.
Stary 2009-05-16, 16:27   #4767
venus in furs
Rozeznanie

Moje dzisiejsze, RRRRaRRR!!!

I. Owsianka( łycha otrąb, łycha płatków, łycha owsa, łycha siemienia) z chudym mlekiem, pół wieśniaka, duże jabłko, kilka orzechów włoskich
II. 2 jajka na twardo, łyżeczka sosu 1000 wysp, pomidor, pół papryki, pomidor suszony, 3 małe kromki chleba pełnoziarnistego
III. 100 gram wołowiny smazonej na oliwie z cebulą, 3 łyżki soczewicy z cebulą i pieczarkami, 150 g fasolki szparagowej, sałatka z sałaty, pomidora,cebuli i oliwek
IV.tuńczyk zapieczony w połówce papryki z cebulką i oliwkami, łyżka serka naturalnego
V. serek wiejski z sałatą i fitupem

Z góry dziękuję za ocenę

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:
Napisane przez absurdalna89 Pokaż wiadomość
Wczoraj dużo nagrzeszyłam, więc moje dzisiejsze skromne R:
Śn.- dwie kromki ciemnego Schulstada z wiejskim light + sałatka warzywna roboty mamy (pomidor, zielona sałata, cebula, ogórek, dużo pieprzu i... soli niestety. Ale pyszne było )ok, gdyby nie ta sól
2 śniadanie: brak, bo wstałam o 11, a śniadanie jadłam o 11.30
Obiad: spaghetti z mięsem. Niestety sporo tego makaronu zjadłam. ja ostatnio wpadłam na pomysł zastąpienia makaronu ugotowaną fasolką szparagową. Z sosem bolognese smakowała bardzo fajnie,może spróbuj tak?
Będzie:
Deser: grapefruit ok
Podwieczorek: sałatka owocowa roboty teściowej (pyyyycha!) dorzuć jakieś orzeszki, owoce po południu są niewskazane na redukcji, ale jeszcze bardziej niewskazane jest narażanie się teściowej
Kolacja: jajko + serek homo naturalny ok, ale daj jeszcze jakiegoś pomidorka
.

Moje włosowe patenty:
Prostowanie bez prostownicy i suszarki
"Metoda kubeczkowa" udoskonalona
venus in furs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 16:50   #4768
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

Cytat:
Napisane przez beaufyf00l Pokaż wiadomość
Dzisiejsze wyjazdowe P:
Ś: parówka + jajko sadzone na maśle pewnie + duża bułka+ trójkącik serka topionego+ sałata+ rzodkiewki+ pomidor+ szczypior - a masłeko na bułeczce? troche małoo jak na śniadanko, mogłby byc 2 jaja ale rozumiem,że dop. się rozkręcasz...
IIŚ: serek wiejski+ otręby+ duża gruszkamaaało;(
O: łosoś gotowany+ warzywa z wody+ woreczek kaszy gryczanej ładny,zdrowy obiad, tylko szkoda,ze bez deseruuuuu;P ale i na deser przyjdzie czas, prawda?
P: 0,5l soku warzywnego+ garść różnych orzeszkówfajnie,że orzeszki ale mogłaś jeszcze tutaj zjeść jakiś jogurt, serek chociaż;(
K: zupa krem pomidorowy z serem i bazylią i chlebkiem?:P

Jejku... kolejny dzień kiedy muszę się jakoś żywić inaczej niż na codzień. Jak oceniciee dzisiejszy jadłospis i wczorajczy jeśli mozecie?
Noo w/g mnie jest troche lepiej,ale to zdecydowanie jeszcze nie jest P. Na pewno na tym tyjesz?
airwaves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 17:17   #4769
beaufyf00l
Zadomowienie

Cytat:
Noo w/g mnie jest troche lepiej,ale to zdecydowanie jeszcze nie jest P. Na pewno na tym tyjesz?
Na razie tyje... No a dzisiaj własnie taki nie do końca ten jadłospis, bo jestem na wyjeździe i nie mam mozliwości jeść w 100% tak jakbym chciała i jeszcze przez kilka dni tak będzie Do kolacji jeszcze wpadnie chlebek, bo trzeba jak tak popatrzyłam... i może surówki- buraczki, z czerwonej kapusty, z białej? Zobacze czy mnie chęć nawiedzi Dziękuję za skomentowanie jadłospisu

Kto się boi,

podwójnie się boi.
Stary 2009-05-16, 17:27   #4770
deyminka
Zadomowienie

R
I. Owsianka (4lyzki platkow owsianych, 100g serka homo naturalnego, lycha orzechow wloskich mielonych, lycha platkow migdalow, mala pomarancza)
II. Bulka ciemna z ziarnami z pasztetem sojowym, salata, papryka, jablko
III. Plaster indyka(pieczony), pol woreczka kaszy gryczanej, 200g warzyw gotowanych (marchewka, fasolka szparagowa, brukselka, kalafior)
IV. wiesniak lekki z lyzeczka kawy
deyminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości