|
|
#4741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar VIII
Cytat:
Ja też jem je z sosem pomidorowym. A na Pomorzu dokładają do nich ziemniaki I to jest dopiero profanacja
|
|
|
|
|
#4742 | ||
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() I pomarańcz. Nie kilo pomarańcz, tylko jeden pomarańcz. ![]() Nie mam nikogo, kogo mogłabym pomęczyć. A uwielbiam. Gołąbki z sosem, z ziemniakami, na drągu i w przeciągu. Ech... Bo to nie stylizacja robi efekt, tylko modelka piękna... Wzdech... Cytat:
No to nie wyszło.
|
|
#4743 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4744 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej, raz na zajęciach z gramatyki kobieta zadala nam pytanie: Ten pomarańcz, ta pomarańcza czy ta pomarańcz...?
Przez kilka minut trwala zażarta dyskusja, grupa podzielila się na 3 obozy, z których każdy gotów był własną piersią bronić swojej racji... Jeden głupi owoc, a tak skutecznie podzielił skądinąd zgraną grupkę...
|
#4745 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
). Z inną, znaną jakieś trzydzieści lat, przyjaźń się poluzowała, ale byłam ostatnio na jej weselu i wiem, że coś ocalało z tego związku Nie bardzo wierzę, by można było realnie przyjaźnić się z więcej niż kilkoma osobami, reszta to moim zdaniem mniej lub ścisłe relacje koleżeńsko-towarzyskie, powiązania pracowe, poprzez wspólne zainteresowania itd., z których czasem może się wykluć coś bardziej głębokiego.Nie nazwę realną przyjaźnią relacji, w której tylko jedna strona daje coś od siebie, a druga bierze Sorry, ale to powinna być wymiana energii, moim zdaniem, a nie poświęcanie siebie, własnego czasu, wszystkich potrzeb. Trochę czasu mi to zajęło, ale nauczyłam się mówić "nie" także w przyjacielskich związkach (naturalnie nie mówię o sytuacjach, kiedy zaszlochana przyjaciółka mówi o samobójstwie, tylko o chęci pogadania np. o nowo zakupionych butach ). Przyjaciele to zawsze jakaś pociecha, jeśli pod względem związków ma się przerąbane ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze rozumiem, że kobieta powinna zjeść w kuchni? Mało wiem o japońskiej kulturze - skąd się bierze taki ostracyzm? ![]() Oj, chyba zapodam temat koledze z pracy, który się Japonią fascynuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Aragonte Czas edycji: 2009-05-18 o 21:36 |
|||||||
|
|
|
#4746 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() a kilo pomarańczy, a nie pomarańcz
|
|
|
#4747 | ||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Ja już mam tyle powodów, dla których chciałabym do warszawy, że to może być gołąbek przepełniający czarę. Ale to pikuś w porównaniu z perspektywą poznania najbliższej mi chyba zapachowo Osoby na forum. ![]() Swoją drogą raz już tak zrobiłam - przyjechałam specjalnie na wizazową imprezę. Siedziałyśmy całą noc i było świetnie. Owszem, tak właśnie myślę. ![]() Cytat:
Bo normalnie w służbowych kontaktach nikt nie robił wielkich oczu (poza tym, że dość często mylono mnie z moim sekretarzem i brano za jego sekretarkę) i załapałam się nawet na pożegnalną popijawę integracyjną. Ale to już było po tej kolacji, na której zażądałam obsłużenia przy stole. ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Obie formy są poprawne.
|
|
#4748 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
no usłyszeć komplement od Ciebie..hmmm... Jutro rano moze bede cos więcej wiedziała, nie chciałam dzisiaj juz sie kontaktować, moze zmęczony/osłabiony jest po operacji. Ma 37 lat. Edytowane przez Zuziunia Czas edycji: 2009-05-18 o 21:58 |
|
|
|
|
#4749 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
--- Dobra, pomarudziłem Wam okrutnie i mogę mieć tylko nadzieję, że nie uznacie mnie za mientkiego nińdzie
|
|||
|
|
|
#4750 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
mogłam najpierw sprawdzić a potem się wymądrzać
|
|
|
#4751 |
|
Zadomowienie
|
Niemniej *kilo pomarańcz* brzmi dziko.
Kilo pomarańczy, s'il vous plait
|
|
#4752 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo jest przyzwyczajona do czegoś innego, z tego, co piszesz. Nie ma gwarancji, że taka relacja się utrzyma po konfrontacji, ale taki układ jest niezdrowy Cytat:
Aha - i kopnij w zadek poczucie winy, które może Ci się potem przydarzyć. Nikogo nie skrzywdzisz, mówiąc szczerze, co Ci doskwiera. Trzymam kciuki, żebyś zdołał zrzucić to z siebie. Cytat:
![]() Cytat:
Tylko moja narzuta na łóżku nadawała się do prania po wylaniu na nią połowy flaszki HP Elixir Swoją drogą, nigdy nie robiłam gołąbków... a lubię. Trzeba by się nauczyć w końcu (a raczej zwalczyć lenistwo ).
Edytowane przez Aragonte Czas edycji: 2009-05-18 o 22:37 |
||||
|
|
|
#4753 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
kilo pomarańcz, skojarzyło mi sie z ucho, dynia 125- taka książka była ![]() chyba powinnam isc spać bo bredze i dziwnie kojarze ![]() edit: źle ze mną....spakowałam próbki i adresuję kopertę...do siebie
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-05-18 o 22:53 |
|
|
|
|
#4754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wprawdzie jeszcze nigdy gołąbków nie robiłam, ale to mi "abesolutnie" nie przeszkadza - lubię sporty ekstremalne i życie na krawędzi ![]() Będę je musiała wysłać ![]() A w ogóle to się czerwienię
|
|
#4755 | |||
|
Wiedźma
|
No tak, ja się srednio wpasowuję w komplemenciarski nurt na Wizazu. Ale za to jeśli mówię coś miłego, to zawsze szczerze.
Zdowia dla kumpla. ![]() Cytat:
Tylko trzeba robić to z wyboru, a nie z braku wyboru. ![]() I wcale nie pomarudziłeś okrutnie. To znaczy... ja Cię rozumiem. ![]() Polly, a bo to raz się zdarzy człowiekowi, że się wyrychli? ![]() Cytat:
Cytat:
Nastepnym razem przy zrzędzeniu o gołąbki dostał farsz z sosem. Łyżką, luzem, na głębokim talerzu! ![]() Może są tak fajne, że sama chciałabyś takie dostać?
|
|
#4756 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Dobra spadam spać... nie chce mi sie juz ściągać z neta Polska Zbrojna ok 40 numerów już ściągnęłam..teraz to przewertować.
|
|
|
|
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie się was dzisiaj czyta
![]() Gryxiu
|
|
|
|
#4758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patrzę na zegarek i widzę, że jest dopiero przed północą. A czuję się tak, jakby była głęboka noc.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#4759 |
|
BAN stały
|
Muszę
Na to zawsze mogę liczyć, chyba tylko tutaj --- W kwestii gołąbków - jeśli przeraża kogoś faszerowanie kapuścianych liści, można taką poszatkowaną i podgotowaną kapustę dodać bezpośrednio do farszu, a później postępować tak, jak z gołąbkami (jadłem już mielone z kiszoną kapustą robione w ten sposób - pycha) |
|
|
|
#4760 | |
|
Wtajemniczenie
|
Też myślę, że musisz
Cytat:
![]() I faszerowanie mnie nie przeraża, łapki mam dość sprawne, u mamy zazwyczaj razem zwijałyśmy gołąbki. To farszu mi się szykować nie chce. |
|
|
|
|
#4761 | ||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Sporty ekstremalne i życie na krawędzi to je też lubię. Ale nie aż takie. Gotowanie kapusty mnie przeraża. ![]() Cytat:
![]() Na gołąbki u mnie to już chyba nikt nie ma szans. Uważam, że to przeżycie, które wystarczylo mi raz w życiu. Basta! ![]() Cytat:
![]() Może po prostu tylko tutaj mówisz wprost, co czujesz? Cytat:
|
|
#4762 | |
|
BAN stały
|
Panna
![]() Cytat:
Trzeba poszatkować kiszoną kapustę, dodać do mięsa, uformować kotlety i gotowe ![]() Zawsze podziwiam, jak moja mama robi gołąbki, że się jej nie rozwalą (niektórzy związują je nitką dookoła)
|
|
|
|
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze słowo o kapuście, w jakiejkolwiek postaci, i was tu utłukę ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#4764 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra, Gryksiu, czekam na szczegóły przepisu
![]() Słuchajcie, czy to pogoda się jakoś radykalnie się zmienia? Kolejną noc mam chyba z głowy, wczoraj najpierw nie mogłam zasnąć, a potem obudziłam się o piątej (koty na tym skorzystały, bo je z nudów wymiziałam). Powinnam być padnięta (i pewnie jestem), a tymczasem czuję się rześka i w ogóle... tylko że pobudkę mam sobie zrobić o szóstej ![]() Dobra, idę do łazienki, może wieczorne rytuały podziałają i zrobię się senna. |
|
|
|
#4765 | |
|
BAN stały
|
No... no tak
![]() Cytat:
A dodajesz jajo i namoczoną bułkę (chociaż może też być tarta)? ![]() Ale z góry uprzedzam - żaden to "rarytas"
|
|
|
|
|
#4766 | ||
|
Zakorzenienie
|
A później będziesz pytać: słchajcie, od kogo dostałam te próbki?
![]() Cytat:
![]() (Dodam, że ja gotowac nie umiem...) ![]() Cytat:
|
|
#4767 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Coś kiepsko policzyłam w kalendarzu...Piję piwo i mam nadzieję, że mnie uśpi ![]() I, Aggie, pamiętam o naszym niedoszłym spotkaniu W tym tygodniu (na tygodniu, poza weekendem) mam więcej czasu, może wreszcie się uda?
|
|
|
|
|
#4768 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i namoczoną czerstwą bułkę (albo kilka łyżek tartej) wtedy ta masa jest bardziej kleista i nie rozlatuje się na kawałki Można dać pokrojoną i podsmażoną cebulkę, wtedy są jeszcze lepsze.Cytat:
A co do kiszonej kapusty to u mnie najczęściej je się ją inaczej. Szatkujesz, obgotowujesz, na patelni w tym czasie smażysz na większej ilości tłuszczu cebulkę i ewentualnie jakąś kiełbaskę krojoną w kosteczkę, a w drugim garnku gotujesz ziemniaki. Potem kapustę i całą zawartość patelni razem z tłuszczem myk do ziemniaków i dusisz wszystko na papkę. Mój tż najpierw nie chciał spróbować, a potem sam się domagał,żeby zrobić znowu
Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2009-05-19 o 09:52 |
||
|
|
|
#4769 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jeśli tylko były to próbki zapachów, których jeszcze nie znasz
to nie jest z Tobą aż tak źle Cytat:
Oczywiście co do ilości i czasu gotowania się nie wypowiem. Ja to jestem z tych, co dzwonią do mamusi z zapytaniem zanim zaczną gotować lub piec Ale zaręczyć, że pyszne, to mogę. Jak nagotuję gar to na dwa dni wielkiej wyżerki dla czterech osób starcza spokojnie Cytat:
![]() Gryksiu
|
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
poprawiłam przepis, bo zapomniałam napisać,że te ziemniaki to trzeba ugotować
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.

I to jest dopiero profanacja

Chciałabym nie mieć racji
Nie bardzo wierzę, by można było realnie przyjaźnić się z więcej niż kilkoma osobami, reszta to moim zdaniem mniej lub ścisłe relacje koleżeńsko-towarzyskie, powiązania pracowe, poprzez wspólne zainteresowania itd., z których czasem może się wykluć coś bardziej głębokiego.
nie wiem czy to coś złośliwego.

Dobrze rozumiem, że kobieta powinna zjeść w kuchni? Mało wiem o japońskiej kulturze - skąd się bierze taki ostracyzm? 

no usłyszeć komplement od Ciebie..hmmm...