|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
cześć dziewczymy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4742 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() u mnie słoneczko ale narazie chłodno ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4743 |
Zadomowienie
|
Cześć mamusie ja szybciuktko tylko się przywitam i lecę na zakupy i pasztet dalej robić obiad dla M i jeszcze bank pewnie bdę dopiero popołudniu. Zastanawiam się kiedy prześpię całą noc bez głupich snów a dzisiaj jeszcze w nocy serce mnie kuło nie wiem czy to coś się z ciśnieniem dzieje czy co i oczywiście już czarne myśli
![]() madziorek026 - mnie piersi bolały na początku a teraz już nie tylko sutki mnie swędzą i siara mi się teraz pojawiła. Przeagent z tego twojego synka ![]() Alguien dobrze, że M już w domu bo się nie martwisz i nie masz już głupich myśli ![]() karolcia228 piękny ciążowy brzuszek ![]() papeteria ile badań ja mam wizytę pod koniec kwietnia 25 i może wtedy mi jakieś badania wypisze bo teraz nic nie dostałam. A sukienka super można ją wykorzystać też na co dzień jako dodatek widze do niej długie proste kolczyki i do kompletu zaieszka taki sopelek, który zachodzi aż na piersi. anoxa ja też mam mętlik ale miejmy nadzieję, że wszystko wyjdzie w "praniu".
#4744 | |
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
![]() tylko bez przekrętów dzisiaj (z okazji 1 kwietnia) ![]() Cytat:
Na razie żadnych rozstępów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4745 |
Zakorzenienie
|
juz poodkurzalam zmylam naczynia pomylam podlogi nastawilam pranie ktore niestety sie nie wypierze... :/
pekl mi pod zlewem w lazience jakis kranik i zaczela sie lac goraca woda dobrze ze maz mi wczoraj pokazal gdzie jest glowny zawor wiec szybko zakrecilam ![]() ![]()
#4746 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam często ból zbliżony do bólu przed okresem (w dolnej części brzucha, przy jajnikach) ale to nie przypomina żadnych skurczy... Gdzieś przeczytałam, że taki ból to właśnie te skurcze ... Proszę opiszcie jak wyglądają Wasze skurcze? ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
![]() Prosimy o uśmiech ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4747 | |||||
Rozeznanie
|
hehe ja tez!!
![]() o Mamo! trzeba było brzucha wystawić i ich zmiękczyć :P Cytat:
![]() Cytat:
![]() bzdurki ![]() Cytat:
no moze jeszcze pupa, bo TZ cieszy sie, ze mam wreszcie krąglejszą hehe wczoraj sie zmierzylam i w biodrach przybyło mi 3 cm - za to w brzuszku mam juz 96 cm!!! to dopiero talia ![]() ![]() za to cyc OMG.. z małego C ledwo mieszcze sie w E i dalej rosnie ![]() ale juz wiem, że NIGDY nie będę zazdrościć biustu biuściastym babeczkom... ja chce już moje C..... ![]() Cytat:
dlatego przy tresurze przynajmniej na początku komendy zawsze muszą brzmieć różnie, nie można mowić na przykład "stój" i "waruj" - lepiej mowić "stop" bo psiak szybciej załapie wiec jak powiesz do niego "siad" i "sit" to praktycznie usłyszy to samo podobnie z gestami - jesli poprosisz o łapę wyciągając swoją rękę to on automatycznie poda Ci łapkę ![]() moj psi stworek na przykład reaguje przede wszystkim na gesty - wystarczy, że zegnę rękę do góry unosząc otwartą dłoń - to ona usiądzie, jak rękę wyciągnę przed siebie otwartą dłonią pokazując podłogę - będzie warować, jesli klepnę się w udo - usiądzie przy nodze, zrobie kółeczko nad jej głową - to obróci się w koło własnej osi ![]() i wiele wiele innych hehe dużo pracy mnie kosztowało nauczenie jej tego wszystkiego, no ale teraz mamy fajnego, mądrego psiego stworka ![]() [QUOTE=madziorek026;182744 73]ja właśnie wyszłam z wanny i jakoś tak spać mi się niechce. Cytat:
wreszcie poczułam się jak seksowna kobietka a nie jak wielorybek wogole kocham ten sklep! w 6 miesiącu ciązy wchodzę w ich 36/38 i mialam do wyboru chyba z 7 roznych tunik ![]() ![]() ![]() kobiety jakie robicie ciasta na Święta?? podrzućcie pomysł - moze być skomplikowany ![]() marzy mi się jakieś ciasto czekoladowe, żeby miało warstwe wiśni kandyzowanych i warstwe kremu czekoladowego jakiegoś hmmm i nie wiem co jeszcze ![]() ![]() ja ostatnimi czasu co roku robiłam ciasto na biszkopcie, przekładane dżemem porzeczkowym, bitą śmietaną i karmelem z podsmażonymi orzechami.. ale już nam się przejadło troche, jak ktoś będzie chciał wkleje przepis dam Wam fotkę na zachętę - wprawdzie jako tort pieczone ostatnio ale zwykle robię w prostokątnej tortownicy |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4748 |
Zakorzenienie
|
Dobra, zostawię Was na godzinkę, dwie
![]() Musze się zabrać za produkcję bransoletek i zawieszek ![]() Obiecałam zrobić na święta więc czasu coraz mniej ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- pilotka- gratuluje psiaka i wytrwałości w tresurze ! |
![]() ![]() |
![]() |
#4749 | |
Zadomowienie
|
U mnie 20 tydzien i 4 kg na plusie, brzuszek ma juz 84 cm...
Dzieki musteli rozstepow brak. Cytat:
przed pojsciem do gina mialam nawet i 10 razy dziennie, teraz gdy zazywam nospe i luteine jest o wiele lepiej, 1-2 dziennie fragment artykulu na temat bh : Delikatne napinanie brzucha możesz odczuwać przez całą ciążę. Na przykład gdy zrobisz sobie dłuższy spacer, gładzisz albo masujesz brzuch. Jednak to jeszcze nie są skurcze mięśnia macicy. Te mogą się zacząć po 20. tygodniu ciąży. Są to skurcze przepowiadające, nazywane również skurczami Braxtona-Hicksa. Nazwa ta pochodzi od nazwiska XIX-wiecznego angielskiego ginekologa, Johna Braxtona-Hicksa, który jako pierwszy je opisał. Mięsień macicy napina się, przygotowując się do prawdziwych skurczów porodowych, które wypchną twoje dziecko, gdy nadejdzie termin rozwiązania. Kobiety różnie odczuwają skurcze przepowiadające. Czasem bardzo intensywnie. Mówią, że ból przypomina wyjątkowo dokuczliwą miesiączkę, albo że nagły ucisk uniemożliwia wyprostowanie się. Są też i takie przyszłe mamy, które twierdzą, że skurcze łapią je po kilkanaście razy dziennie i właściwie nie mogą przez nie chodzić. Jednak dla większości ciężarnych skurcze Braxtona-Hicksa są bezbolesne i niezbyt silne, chociaż odczuwane przy nich napięcie mięśnia macicy może być nieprzyjemne. Mocno, coraz mocniej Skurcz zaczyna się od dna macicy (które znajduje się u góry twojego brzucha), powoli przesuwając się ku dołowi. Trwa około 30 sekund. Im bardziej zaawansowana ciąża, tym skurcze przepowiadające są silniejsze. W 8–9. miesiącu mogą występować nawet co 20–30 minut i trwać do dwóch minut. Nic więc dziwnego, że łatwo wziąć je za sygnał rozpoczynającego się porodu. Jest jednak kilka istotnych różnic: nie towarzyszą im żadne dodatkowe objawy (takie jak np. biegunka, plamienie, odejście czopu śluzowego lub wód płodowych) ani uczucie rozpierania, ból pleców czy brzucha. I najważniejsza ich cecha, która pozwoli ci nie pomylić skurczów przepowiadających z porodowymi: nie stają się one coraz mocniejsze ani częstsze. Wręcz przeciwnie, maksymalnie w ciągu godziny łagodnieją i całkowicie ustępują. Dobra pozycja Przede wszystkim zmień ułożenie ciała. Jeżeli skurcz złapał cię w trakcie spaceru – usiądź. Jeśli akurat leżałaś czy siedziałaś, wstań i pospaceruj przez chwilę. Skurcz powinien dzięki temu ustąpić. Dobrym sposobem jest też kąpiel w ciepłej wodzie (nie w gorącej). Rozluźnia, zmniejsza napięcie mięśni. Jeżeli wyjątkowo mocno odczuwasz skurcze przepowiadające, powiedz o tym lekarzowi prowadzącemu twoją ciążę. Zapewne zaleci ci łykanie rozkurczającej Nospy. Gdy skurcze rozpoczną się nagle i z dość dużą siłą, dostosuj się do wyżej wymienionych rad i odczekaj godzinę. Jeśli nie przejdą, a wręcz będziesz miała wrażenie, że się nasilają – jedź do szpitala. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
Zakorzenienie
|
pilotka ja ide na latwizne kopiec kreta bo juz od dawna mam straszna ochote (a wygladem nieco przypomina tort a mam urodziny w niedziele ) i krowke robie bo tez mam ochote kiedys jadlam u kolezanki a sama nie robilam nigdy babcia robi sernik z brzoskwiniami a siostra orzechowca i karpatke a babki kupne
![]()
#4751 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() z tym, że ja musze duże ciacho zrobić bo pół dla mamy a pół dla teściowej chce zabrać a Kopiec taki mało podzielny :/ a jak robisz krówke? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4752 |
Zakorzenienie
|
witam
a ja dzis postanowilam odpoczac. na obiadek kurczak sie sam upiecze. tylko popoludniu na tance z Marysia i pozniej do kosciola. pilotka ja poprosze o przepis ![]() wogole dopadl mnie dolek ![]() ![]() ![]()
#4753 |
Rozeznanie
|
witam mamusie...
u mnie też piękne słoneczko--dziś idę na szkołę rodzenia robaczyć co i jak.... też mam ładną talię 87cm eh........ miłego dnia ![]() ![]() ---> to już jutro połówkowe i 3d USG jupiiiiiiiiiiiiii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4754 |
Rozeznanie
|
Witam jak na razie w słoneczny dzień
![]() ![]() madziorek mnie piersi bolały przez pierwsze dwa miesiące, teraz nic jedynie sutki są bardziej wrażliwe i czasem swędzą. papeteria super ta sukienka, były inne kolory? hd moja ginka powiedziała, że jak będę miała takie bóle podobne do bolesnej miesiączki to mam pędzić do szpitala. A mi się czasem brzuch tylko spina to znaczy zrobi twardy na kilka sekund i po chwili puszcza i to tak się dzieje góra 2 razy na dzień i przeważnie rano. A co do kilogramów to ja jestem w 20tc2d i przybyło mi na razie 2 kg http://www.suwaczki.com/tickers/p19udqk317jwodce.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4755 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pytanie czy u Ciebie te kilogramy to woda czy tłuszcz? Nie przesadzasz czasem z solą? Bo moze woda Ci się w organizmie zatrzymuje? U mnie 9+ juz w 22 tygodniu a naprawde nie widac tego - wieczorem dodam fotkę to same zobaczycie ![]() Poniżej przepis na Ciasto Toffi z karmelem ![]() Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyzeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1. Jajka ubić z cukrem, dodac mąkę i proszek delikatnie wymieszać. Piec w 150stopniach. Biszkopt upiec kilka godzin wcześniej. 2. 2 puszki mleka skondensowanego słodkiego gotowac ok.4 godziny na małym ogniu całe zamoczone w wodzie. otworzyc po ostudzeniu. (ja daję 1 puszke ale w oryginale są dwie) 3. 1 litr śmietany kremówki 36% / 30% ubić i dodać do niej żelatyny ostudzonej [3 łyżki rozpuszczonej w 2/3 szklanki wody] 3. 30 dag orzechów włoskich podsmarzyć i pokroić na grube kawałki Biszkopt podzielić na trzy części. Warstwy tortu: biszkopt dżem z czarnej porzeczki ubita śmietana biszkopt karmel orzechy śmietana biszkopt karmel orzechy |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4756 |
Rozeznanie
|
Lilka, a ile ważylaś przed ciążą........
|
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Rozeznanie
|
xawmeli no ja do tych szczupłych nie należę ważyłam 71,5 a teraz 73,5 a wzrostu mam 168cm
|
![]() ![]() |
![]() |
#4758 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a dzidzi napewno wygodnie i słodko ma..... a moja kopie o rany-wariatuńcio mamy...... wczoraj poprałam w Jelpie 4 ubranka, które narazie mam ![]() mąż jak przyszedł z pracy chichrał się strasznie z tych malutkich ciuszków i sobie je oglądał.....eh ci faceci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4759 |
Rozeznanie
|
mój też kopie jak mały wariat, ale za to, że w nocy po pęcherzu mnie bije to mu się dostanie za kilkanaście lat hehe
|
![]() ![]() |
![]() |
#4760 |
Rozeznanie
|
moje w sobote wieczorkiem to tak szalalo jakby balety jakieś normalnie--ja mu dam balety--do nauki ale już...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4761 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki! i zazdroszcze troszke bo ja dopiero za 3 tyg No i ja w 20 tygodniu, w dzinsach hm, ktore niedlugo pojda w kat...coraz mniej wygodnie mi sie w nich chodzi.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4762 |
Rozeznanie
|
Trzymam kciuki! i zazdroszcze troszke bo ja dopiero za 3 tyg
No i ja w 20 tygodniu, w dzinsach hm, ktore niedlugo pojda w kat...coraz mniej wygodnie mi sie w nich chodzi....[/QUOTE] dziękuję za kciuki ![]() ![]() Ty laseczko, ale masz zgrabny brzusio--co do ciuszków to zastanawiające czasem, że tak się w nich niewygodnie zaczyna robić...dziwne to ![]() ![]() ![]() ja musze zakupić sobie jakieś spodenki właśnie bo ostatnio największy komfort dają mi lajkry... |
![]() ![]() |
![]() |
#4763 |
Zakorzenienie
|
Xawmeli
trzymam jutro kciuki ![]() pilotka nie mam pojecia co to, mam wrazenie ze z chwila zajscia w ciaze zmienia mi sie gospodarka hormonalna i moj organizm wszystko magazynuje ![]() vette w udzie przybyl mi 1cm ![]()
Nasz synek Antoś Edytowane przez itakasia Czas edycji: 2010-04-01 o 09:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4764 |
Rozeznanie
|
itakasia aj tam uda--jak widzę Twoją fotke w tych szpilkach to tylko pozazdrościć
![]() a która to Twoja ciąża? ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- vette jak się dziś czujesz--pomaga ten wypoczynek a i mam takie pytanko--dużo w fitnessem wspólnego masz bo ja po awf tooo może być bardzo ciekawe czy w ciąży dzieki wysportowanemu ciałku łatwiej Ci..?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4765 |
Zakorzenienie
|
Xawmeli
mam dwie corki, trzecia ciaze poronilam. ta jest czwarta ![]()
#4766 |
Rozeznanie
|
gratuluje
![]() ![]() co ciąża to nowe doświadczenia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4767 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ja mam pytanko czy wy w waszych suwaczkach odliczacie od terminu om ( ostatniej miesiaczki) czy zaplodnienia na podstawie usg??? bo roznie podaja bo ja wg om to mam 26 tc a wg usg 24tc 3dni?? i wiem zadna roznica ale ciekawa jestem ktorym sposobem wasze suwaczki dzialaja i jak wy liczycie tygodnie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4768 | ||
Zakorzenienie
|
Jestem!
![]() na chwilę ![]() Cytat:
Jesteś w ciąży i to normalne, że tyjesz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4769 |
Rozeznanie
|
serduszkoiz ja od 1dnia ostatniej miesiączki....
|
![]() ![]() |
![]() |
#4770 |
BAN stały
|
Hej
![]() jak tam? Wkręcił was ktoś już dzisiaj? Mnie nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.