Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-01, 07:55   #4741
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

cześć dziewczymy ja mam dzis kupę roboty, więc nie będę się często odzywać. już umyłam włosy, wstawiłam i powiesiłam pranie, wstawiłam 5 kg kapuchy na bigos, byłam w sklepie i zjadałam śniadanie Zaraz biorę się za robienie cista na spody mazurków A potem dokończę bigos i posprzątam. Także nie pisać tu za dużo U mnie pogoda sliczna, od rana słoneczko chociaż w nocy padało Aż nastrój od razu lepszy. Miłego dnia babki!

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
wklejam znalezione na innym watku. co myslicie? tak powinno sie robic? ja jestem przerazona pielegnacja synka

Dziewczyny, podaję instrukcję przydatną podczas przewijania małych chłopców, może jeszcze dla którejś z Was będzie pomocna
"(...) 1. Chusteczkami wytrzyj wszelkie zanieczyszczenia. Nie omijaj fałdek i zagłębień.
2. Umyj prącie i okolice cewki moczowej. Użyj do tego nowej chusteczki. Pamiętaj, by nigdy nie odciągać napletka: u niemowlęcia przywiera on do żołędzi!
3. Osusz skórę ręcznikiem lub pieluchą tetrową. Zwróć uwagę na fałdki i zagłębienia.
4. Posmaruj skórę i fałdki kremem. Możesz także przez chwilę najpierw przewietrzyć pupę dziecka – to zapobiegnie podrażnieniom.
5. Unieś pupę synka. Przytrzymując malca za pośladki, delikatnie podłóż pod nie tylną część nowej, rozwiniętej pieluchy.
6. Przełóż przednią część pieluszki. Wymodeluj ją tak, by nie krępowała ruchów smyka i nie obcierała nóżek. Pamiętaj, by prącie było skierowane w dół. Inaczej chłopczyk, siusiając, przemoczy swoje ubranko (bo siusiu wydostanie się górą pieluchy).
7. Zapnij pieluchę. Nie zaciskaj mocno ściągaczy. Jeżeli pępuszek nie jest wygojony, górna część pieluchy powinna znajdować się pod nim."
Ela, redaktorka Mamopedii
Ale filozofia nie przejmuj się ania, to tylko tak wygląda! Mama mówi, że synka myje się o wiele łatwiej i szybciej niż dziewczynkę
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 07:58   #4742
wiolek1
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez madziorek026 Pokaż wiadomość
ja właśnie wyszłam z wanny i jakoś tak spać mi się niechce.
Dzisiaj oglądałam zdjęcia z ostatniego weekendu i mówię do męża że na tym zdjęciu wyglądam jak pulpet, a mój kochany synuś do mnie taki tekst " Mamo przecież ty teraz jesteś gruba jak pulpet"szczena mi opadła. Albo ostatnio też mówi " tato mam nadzieję że to będzie chłopak , ale będzie solidarność męska w domu" No ja niewiem skąd takie teksty. Ale zawsze przyjdzie i przytula się do brzuch i mówi że już kocha naszą "fasolę"
o matko toż to typowy chłop heheh a jaki szczery

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Nio po pierwsze chory, po drugie nie czuje sie na najlepiej by jechac... moze innym razem sie wybiore...
O to foto z dzis 23tc 2 dni czyli 24 sie zaczol
ładniutki
Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
bo tak przeważnie się słyszy, że później co dwa tygodnie...

wrzucam zdjęcie sukienki co sobie kupiłam na wesele kuzynki,TŻ po raz pierwszy pomagal wybierać przymierzyłam 3 i wybrał tą (sama bym jej napewno nie kupiła choćby ze względu na dekold, ale doradził i długość w sam raz ) nie musze mieć jakiejś eleganckiej kiecki a nie ukrywam, że nie uśmiechało mi się wydawać w ciążowym 189,- a spodnie z tunika by mnie wyniosły coś koło 200,- a za nią zapłaciłam, 69,- w orsayu i to nie jest typowa ciążówka ale jest tak uszyta , że do 9miesiaca spokojnie rozm M, fajna dzianinka,
czarna bo lubie ten kolor i najlepiej się w nim czuje co nie znaczy że mam szafę pełną w czarnych ciuchach , tylko teraz musze wymyślić jakieś dodatki do niej, jakie rajstopy?, sweterek krótszy czy żakiet?, buty mam do wyboru, czarne, lub fioletowe z tym, że fioletowe bez palców są i wyższe od czarnych, i chyba w dekoldzie sobie wstawke zrobie bo troche duży jest.
Wogóle to wydaje mi się, że ma krój mocno podkreślający brzuszek
aleee śliczna ja tez chce taką to ci się udało i pewnie że może być na wesele

u mnie słoneczko ale narazie chłodno
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 08:00   #4743
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cześć mamusie ja szybciuktko tylko się przywitam i lecę na zakupy i pasztet dalej robić obiad dla M i jeszcze bank pewnie bdę dopiero popołudniu. Zastanawiam się kiedy prześpię całą noc bez głupich snów a dzisiaj jeszcze w nocy serce mnie kuło nie wiem czy to coś się z ciśnieniem dzieje czy co i oczywiście już czarne myśli
madziorek026 - mnie piersi bolały na początku a teraz już nie tylko sutki mnie swędzą i siara mi się teraz pojawiła. Przeagent z tego twojego synka
Alguien dobrze, że M już w domu bo się nie martwisz i nie masz już głupich myśli
karolcia228 piękny ciążowy brzuszek
papeteria ile badań ja mam wizytę pod koniec kwietnia 25 i może wtedy mi jakieś badania wypisze bo teraz nic nie dostałam. A sukienka super można ją wykorzystać też na co dzień jako dodatek widze do niej długie proste kolczyki i do kompletu zaieszka taki sopelek, który zachodzi aż na piersi.
anoxa ja też mam mętlik ale miejmy nadzieję, że wszystko wyjdzie w "praniu".

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 08:02   #4744
hd2005
Zakorzenienie

Cześć kochane

tylko bez przekrętów dzisiaj (z okazji 1 kwietnia)

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
U mnie 20 tydz i 4 dzien a ja mam 9 kg na plusie. Nie ma sie co przejmowac, pozniej bedziemy zrzucac. Na razie jedzmy na co mamy ochote
u mnie 23 tc i 5 kg na plusie
Na razie żadnych rozstępów

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 08:03   #4745
anoxa
Zakorzenienie

juz poodkurzalam zmylam naczynia pomylam podlogi nastawilam pranie ktore niestety sie nie wypierze... :/
pekl mi pod zlewem w lazience jakis kranik i zaczela sie lac goraca woda dobrze ze maz mi wczoraj pokazal gdzie jest glowny zawor wiec szybko zakrecilam teraz musze czekac az wroci z ryb i to naprawi
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 08:16   #4746
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Czasami nie ma sensu jechac do szpitala bo nic powaznego sie nie dzieje, dlatego dal tel zebym mogla zadzwonic i sie z nim skonsultowac. No i powiedzial, ze max 10 skurczy w ciagu dnia, jak jest wiecej to jest juz zle.
dziewczyny, jak to jest z tymi skurczami?
Mam często ból zbliżony do bólu przed okresem (w dolnej części brzucha, przy jajnikach) ale to nie przypomina żadnych skurczy...
Gdzieś przeczytałam, że taki ból to właśnie te skurcze ...
Proszę opiszcie jak wyglądają Wasze skurcze?

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:

normalnie w szoku jestem. moj maz tak dla jaj zaczal do psa komendy po angielsku mowic a ta wszystko robila nie wiem czy to przypadek czy ta zmora sie po kryjomu na angielski zapisala he he
ha ha ha

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Mam pytanie, czy was też tak piersi bolą, bo mnie tak ,,,,,ze czasem nie mogę , takie uczucie jak by pokarm napływał ale to za wcześnie.W pierwszej ciąży tak nie miałam ,a siara pojawiła się dopiero koło 7miesiąca no i tak nie bolało.
u mnie piersi maja sie dobrze Brodawki są bardzo wrażliwe ale poza tym wszystko jest OK. Nie czuję bólu przy dotyku.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Nio po pierwsze chory, po drugie nie czuje sie na najlepiej by jechac... moze innym razem sie wybiore...
O to foto z dzis 23tc 2 dni czyli 24 sie zaczol
a co Ty zawsze taka poważna na zdjęciach ?
Prosimy o uśmiech ))))))))))))))))))))))) )))))))))))))))

Stary 2010-04-01, 08:25   #4747
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Możliwe Ale ja tam wolę pieska
hehe ja tez!!

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
a ja dostalam mandat w drodze na wyklady... 200 pln i 6 pkt karnych
o Mamo! trzeba było brzucha wystawić i ich zmiękczyć :P

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
U mnie w szybkim skrócie wszystko ok, wczoraj byłam na usg połówkowym i dzidzia cała i zdrowa, tylko ja mam małą anemię.

Kurde wypiłam ponad litra koktajlu i teraz musiałabym cewnik sobie zamontować
no to do koktajlu musisz troche wołowinki dodać i będzie koktail na anemie

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
nie martw się....co do imienia jak powiedziałam mojej teściowej, że jak będzie dziewczynka to Nadia dam jej na imię to ona---takie rosyjskie o boże a innego nie ma jakiegoś tylko Nadia......a idź z Taką, a jak się dowiedziała, że wogóle jestem w ciąży to mówi do mojego męża--musiałeś tak się pośpieczyć--tak mam czekać do 40 na dzidzię.......masakra ale co tam........to MOJE życie a Ty---głowa do góry już niedługo i się ulotnicie wszyscy.......
mi tez Nadia bardzo się podoba, ale moj TZ tez marudzi, ze rosyjskie
bzdurki

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
U mnie 20 tydz i 4 dzien a ja mam 9 kg na plusie. Nie ma sie co przejmowac, pozniej bedziemy zrzucac. Na razie jedzmy na co mamy ochote
u mnie 22 tydzien i 4 dzien i tez 9 na plus, ale wogole mnie to nie martwi, bo poza brzuchem i cycami nie bardzo widze, zebym przytyla
no moze jeszcze pupa, bo TZ cieszy sie, ze mam wreszcie krąglejszą hehe
wczoraj sie zmierzylam i w biodrach przybyło mi 3 cm - za to w brzuszku mam juz 96 cm!!! to dopiero talia na szczescie w ladna piłeczke mi idzie
za to cyc OMG.. z małego C ledwo mieszcze sie w E i dalej rosnie ta cala waga chyba głównie w cyce poszła hehe
ale juz wiem, że NIGDY nie będę zazdrościć biustu biuściastym babeczkom... ja chce już moje C.....

Cytat:
normalnie w szoku jestem. moj maz tak dla jaj zaczal do psa komendy po angielsku mowic a ta wszystko robila nie wiem czy to przypadek czy ta zmora sie po kryjomu na angielski zapisala he he
hehe a to dlatego, że to tylko nam się wydaje, że pies rozumie co do niego mowimy - a on głównie reaguje na ton głosu i gesty - nie rozróżnia podobnych słów
dlatego przy tresurze przynajmniej na początku komendy zawsze muszą brzmieć różnie, nie można mowić na przykład "stój" i "waruj" - lepiej mowić "stop" bo psiak szybciej załapie
wiec jak powiesz do niego "siad" i "sit" to praktycznie usłyszy to samo
podobnie z gestami - jesli poprosisz o łapę wyciągając swoją rękę to on automatycznie poda Ci łapkę
moj psi stworek na przykład reaguje przede wszystkim na gesty - wystarczy, że zegnę rękę do góry unosząc otwartą dłoń - to ona usiądzie, jak rękę wyciągnę przed siebie otwartą dłonią pokazując podłogę - będzie warować, jesli klepnę się w udo - usiądzie przy nodze, zrobie kółeczko nad jej głową - to obróci się w koło własnej osi
i wiele wiele innych hehe
dużo pracy mnie kosztowało nauczenie jej tego wszystkiego, no ale teraz mamy fajnego, mądrego psiego stworka

[QUOTE=madziorek026;182744 73]ja właśnie wyszłam z wanny i jakoś tak spać mi się niechce.

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
wrzucam zdjęcie sukienki co sobie kupiłam na wesele kuzynki,TŻ po raz pierwszy pomagal wybierać przymierzyłam 3 i wybrał tą (sama bym jej napewno nie kupiła choćby ze względu na dekold, ale doradził i długość w sam raz ) nie musze mieć jakiejś eleganckiej kiecki a nie ukrywam, że nie uśmiechało mi się wydawać w ciążowym 189,- a spodnie z tunika by mnie wyniosły coś koło 200,- a za nią zapłaciłam, 69,- w orsayu i to nie jest typowa ciążówka ale jest tak uszyta , że do 9miesiaca spokojnie rozm M, fajna dzianinka,
czarna bo lubie ten kolor i najlepiej się w nim czuje co nie znaczy że mam szafę pełną w czarnych ciuchach , tylko teraz musze wymyślić jakieś dodatki do niej, jakie rajstopy?, sweterek krótszy czy żakiet?, buty mam do wyboru, czarne, lub fioletowe z tym, że fioletowe bez palców są i wyższe od czarnych, i chyba w dekoldzie sobie wstawke zrobie bo troche duży jest.
Wogóle to wydaje mi się, że ma krój mocno podkreślający brzuszek
bardzo fajna! a były jeszcze inne kolory?? ja byłam u nas w Orseyu przedwczoraj i kupiłam sobie sliczną tuniczkę na święta
wreszcie poczułam się jak seksowna kobietka a nie jak wielorybek
wogole kocham ten sklep! w 6 miesiącu ciązy wchodzę w ich 36/38 i mialam do wyboru chyba z 7 roznych tunik

kobiety jakie robicie ciasta na Święta??
podrzućcie pomysł - moze być skomplikowany
marzy mi się jakieś ciasto czekoladowe, żeby miało warstwe wiśni kandyzowanych i warstwe kremu czekoladowego jakiegoś hmmm i nie wiem co jeszcze podeślijcie jakiegoś linka jak macie
ja ostatnimi czasu co roku robiłam ciasto na biszkopcie, przekładane dżemem porzeczkowym, bitą śmietaną i karmelem z podsmażonymi orzechami.. ale już nam się przejadło troche, jak ktoś będzie chciał wkleje przepis
dam Wam fotkę na zachętę - wprawdzie jako tort pieczone ostatnio ale zwykle robię w prostokątnej tortownicy
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-01, 08:28   #4748
hd2005
Zakorzenienie

Dobra, zostawię Was na godzinkę, dwie
Musze się zabrać za produkcję bransoletek i zawieszek
Obiecałam zrobić na święta więc czasu coraz mniej

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

pilotka- gratuluje psiaka i wytrwałości w tresurze !

Stary 2010-04-01, 08:31   #4749
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
u mnie 23 tc i 5 kg na plusie
Na razie żadnych rozstępów
U mnie 20 tydzien i 4 kg na plusie, brzuszek ma juz 84 cm...
Dzieki musteli rozstepow brak.

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
dziewczyny, jak to jest z tymi skurczami?
Mam często ból zbliżony do bólu przed okresem (w dolnej części brzucha, przy jajnikach) ale to nie przypomina żadnych skurczy...
Gdzieś przeczytałam, że taki ból to właśnie te skurcze ...
Proszę opiszcie jak wyglądają Wasze skurcze?
u mnie to przede wszystkim twardnienie brzucha i takie nieprzyjemne uczucie, ktore nie pozwala mi sie wyprostowac, czasami nawet chodzic...
przed pojsciem do gina mialam nawet i 10 razy dziennie, teraz gdy zazywam nospe i luteine jest o wiele lepiej, 1-2 dziennie

fragment artykulu na temat bh :
Delikatne napinanie brzucha możesz odczuwać przez całą ciążę. Na przykład gdy zrobisz sobie dłuższy spacer, gładzisz albo masujesz brzuch. Jednak to jeszcze nie są skurcze mięśnia macicy. Te mogą się zacząć po 20. tygodniu ciąży. Są to skurcze przepowiadające, nazywane również skurczami Braxtona-Hicksa. Nazwa ta pochodzi od nazwiska XIX-wiecznego angielskiego ginekologa, Johna Braxtona-Hicksa, który jako pierwszy je opisał. Mięsień macicy napina się, przygotowując się do prawdziwych skurczów porodowych, które wypchną twoje dziecko, gdy nadejdzie termin rozwiązania.
Kobiety różnie odczuwają skurcze przepowiadające. Czasem bardzo intensywnie. Mówią, że ból przypomina wyjątkowo dokuczliwą miesiączkę, albo że nagły ucisk uniemożliwia wyprostowanie się. Są też i takie przyszłe mamy, które twierdzą, że skurcze łapią je po kilkanaście razy dziennie i właściwie nie mogą przez nie chodzić. Jednak dla większości ciężarnych skurcze Braxtona-Hicksa są bezbolesne i niezbyt silne, chociaż odczuwane przy nich napięcie mięśnia macicy może być nieprzyjemne.

Mocno, coraz mocniej
Skurcz zaczyna się od dna macicy (które znajduje się u góry twojego brzucha), powoli przesuwając się ku dołowi. Trwa około 30 sekund. Im bardziej zaawansowana ciąża, tym skurcze przepowiadające są silniejsze. W 8–9. miesiącu mogą występować nawet co 20–30 minut i trwać do dwóch minut. Nic więc dziwnego, że łatwo wziąć je za sygnał rozpoczynającego się porodu. Jest jednak kilka istotnych różnic: nie towarzyszą im żadne dodatkowe objawy (takie jak np. biegunka, plamienie, odejście czopu śluzowego lub wód płodowych) ani uczucie rozpierania, ból pleców czy brzucha. I najważniejsza ich cecha, która pozwoli ci nie pomylić skurczów przepowiadających z porodowymi: nie stają się one coraz mocniejsze ani częstsze. Wręcz przeciwnie, maksymalnie w ciągu godziny łagodnieją i całkowicie ustępują.

Dobra pozycja
Przede wszystkim zmień ułożenie ciała. Jeżeli skurcz złapał cię w trakcie spaceru – usiądź. Jeśli akurat leżałaś czy siedziałaś, wstań i pospaceruj przez chwilę. Skurcz powinien dzięki temu ustąpić. Dobrym sposobem jest też kąpiel w ciepłej wodzie (nie w gorącej). Rozluźnia, zmniejsza napięcie mięśni. Jeżeli wyjątkowo mocno odczuwasz skurcze przepowiadające, powiedz o tym lekarzowi prowadzącemu twoją ciążę. Zapewne zaleci ci łykanie rozkurczającej Nospy. Gdy skurcze rozpoczną się nagle i z dość dużą siłą, dostosuj się do wyżej wymienionych rad i odczekaj godzinę. Jeśli nie przejdą, a wręcz będziesz miała wrażenie, że się nasilają – jedź do szpitala.
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 08:38   #4750
anoxa
Zakorzenienie

pilotka ja ide na latwizne kopiec kreta bo juz od dawna mam straszna ochote (a wygladem nieco przypomina tort a mam urodziny w niedziele ) i krowke robie bo tez mam ochote kiedys jadlam u kolezanki a sama nie robilam nigdy babcia robi sernik z brzoskwiniami a siostra orzechowca i karpatke a babki kupne
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 08:52   #4751
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
pilotka ja ide na latwizne kopiec kreta bo juz od dawna mam straszna ochote (a wygladem nieco przypomina tort a mam urodziny w niedziele ) i krowke robie bo tez mam ochote kiedys jadlam u kolezanki a sama nie robilam nigdy babcia robi sernik z brzoskwiniami a siostra orzechowca i karpatke a babki kupne
qurcze kopiec kreta 100 lat nie jadłam! hmm pomysle
z tym, że ja musze duże ciacho zrobić bo pół dla mamy a pół dla teściowej chce zabrać a Kopiec taki mało podzielny :/
a jak robisz krówke?
Stary 2010-04-01, 08:56   #4752
itakasia
Zakorzenienie

witam
a ja dzis postanowilam odpoczac. na obiadek kurczak sie sam upiecze. tylko popoludniu na tance z Marysia i pozniej do kosciola.
pilotka
ja poprosze o przepis. a na swieta robie snikersa

wogole dopadl mnie dolek. w poprzednich ciazach nie ruszalam sie wcale i jadlam na maxa wiec nic dziwnego ze tylam ok 18kg ale teraz bardzo duzo sie ruszam i nie obzeram sie, staram sie jesc zdrowo. a waga i tak pedzi jak szalona. i po co mi to staranie??!! skoro jestem jakis felernym modelem
Stary 2010-04-01, 08:56   #4753
Xawmeli
Rozeznanie

witam mamusie...
u mnie też piękne słoneczko--dziś idę na szkołę rodzenia robaczyć co i jak....
też mam ładną talię 87cm eh........
miłego dnia
---> to już jutro połówkowe i 3d USG jupiiiiiiiiiiiiii
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 08:59   #4754
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Witam jak na razie w słoneczny dzień Mam nadzieję, że to słoneczko nie jest tylko z powodu 1 kwietnia
madziorek mnie piersi bolały przez pierwsze dwa miesiące, teraz nic jedynie sutki są bardziej wrażliwe i czasem swędzą.
papeteria super ta sukienka, były inne kolory?
hd moja ginka powiedziała, że jak będę miała takie bóle podobne do bolesnej miesiączki to mam pędzić do szpitala. A mi się czasem brzuch tylko spina to znaczy zrobi twardy na kilka sekund i po chwili puszcza i to tak się dzieje góra 2 razy na dzień i przeważnie rano.

A co do kilogramów to ja jestem w 20tc2d i przybyło mi na razie 2 kg

http://www.suwaczki.com/tickers/p19udqk317jwodce.png
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 09:01   #4755
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
witam
a ja dzis postanowilam odpoczac. na obiadek kurczak sie sam upiecze. tylko popoludniu na tance z Marysia i pozniej do kosciola.
pilotka
ja poprosze o przepis. a na swieta robie snikersa

wogole dopadl mnie dolek. w poprzednich ciazach nie ruszalam sie wcale i jadlam na maxa wiec nic dziwnego ze tylam ok 18kg ale teraz bardzo duzo sie ruszam i nie obzeram sie, staram sie jesc zdrowo. a waga i tak pedzi jak szalona. i po co mi to staranie??!! skoro jestem jakis felernym modelem
Kobieto nie dołuj się!!
Pytanie czy u Ciebie te kilogramy to woda czy tłuszcz? Nie przesadzasz czasem z solą? Bo moze woda Ci się w organizmie zatrzymuje?
U mnie 9+ juz w 22 tygodniu a naprawde nie widac tego - wieczorem dodam fotkę to same zobaczycie

Poniżej przepis na Ciasto Toffi z karmelem

Biszkopt:
6 jajek
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
2 łyzeczki proszku do pieczenia
szczypta soli

1. Jajka ubić z cukrem, dodac mąkę i proszek delikatnie wymieszać. Piec w 150stopniach. Biszkopt upiec kilka godzin wcześniej.
2. 2 puszki mleka skondensowanego słodkiego gotowac ok.4 godziny na małym ogniu całe zamoczone w wodzie. otworzyc po ostudzeniu. (ja daję 1 puszke ale w oryginale są dwie)
3. 1 litr śmietany kremówki 36% / 30% ubić i dodać do niej żelatyny ostudzonej [3 łyżki rozpuszczonej w 2/3 szklanki wody]
3. 30 dag orzechów włoskich podsmarzyć i pokroić na grube kawałki

Biszkopt podzielić na trzy części.

Warstwy tortu:

biszkopt
dżem z czarnej porzeczki
ubita śmietana
biszkopt
karmel
orzechy
śmietana
biszkopt
karmel
orzechy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-01, 09:06   #4756
Xawmeli
Rozeznanie

Lilka, a ile ważylaś przed ciążą........
Stary 2010-04-01, 09:09   #4757
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

xawmeli no ja do tych szczupłych nie należę ważyłam 71,5 a teraz 73,5 a wzrostu mam 168cm
Stary 2010-04-01, 09:15   #4758
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
xawmeli no ja do tych szczupłych nie należę ważyłam 71,5 a teraz 73,5 a wzrostu mam 168cm
a, daj spokuj i tak jest pięknie
a dzidzi napewno wygodnie i słodko ma.....
a moja kopie o rany-wariatuńcio mamy......

wczoraj poprałam w Jelpie 4 ubranka, które narazie mam
mąż jak przyszedł z pracy chichrał się strasznie z tych malutkich ciuszków i sobie je oglądał.....eh ci faceci
Stary 2010-04-01, 09:18   #4759
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

mój też kopie jak mały wariat, ale za to, że w nocy po pęcherzu mnie bije to mu się dostanie za kilkanaście lat hehe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-01, 09:24   #4760
Xawmeli
Rozeznanie

moje w sobote wieczorkiem to tak szalalo jakby balety jakieś normalnie--ja mu dam balety--do nauki ale już... hehe
Stary 2010-04-01, 09:29   #4761
vette
Zadomowienie

Cytat:
ale po Tobie nie widac tych kg. Mierzylas obwod ud?

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
miłego dnia
---> to już jutro połówkowe i 3d USG jupiiiiiiiiiiiiii
Trzymam kciuki! i zazdroszcze troszke bo ja dopiero za 3 tyg

No i ja w 20 tygodniu, w dzinsach hm, ktore niedlugo pojda w kat...coraz mniej wygodnie mi sie w nich chodzi....
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 09:35   #4762
Xawmeli
Rozeznanie

Trzymam kciuki! i zazdroszcze troszke bo ja dopiero za 3 tyg

No i ja w 20 tygodniu, w dzinsach hm, ktore niedlugo pojda w kat...coraz mniej wygodnie mi sie w nich chodzi....[/QUOTE]

dziękuję za kciuki
Ty laseczko, ale masz zgrabny brzusio--co do ciuszków to zastanawiające czasem, że tak się w nich niewygodnie zaczyna robić...dziwne to ciewake dlaczego......
ja musze zakupić sobie jakieś spodenki właśnie bo ostatnio największy komfort dają mi lajkry...
Stary 2010-04-01, 09:36   #4763
itakasia
Zakorzenienie

Xawmeli
trzymam jutro kciuki
pilotka
nie mam pojecia co to, mam wrazenie ze z chwila zajscia w ciaze zmienia mi sie gospodarka hormonalna i moj organizm wszystko magazynuje
vette
w udzie przybyl mi 1cm slicznie wygladasz. ja ostatnio przymierzalam w hm biale rybaczki. swietnie leza ale boje sie ze za miesiac czy dwa zmieni mi sie rozmiar. teraz weszlam w 36 a pozniej pewnie 38. ale kroj maja swietny

Edytowane przez itakasia
Czas edycji: 2010-04-01 o 09:37
itakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 09:40   #4764
Xawmeli
Rozeznanie

itakasia aj tam uda--jak widzę Twoją fotke w tych szpilkach to tylko pozazdrościć
a która to Twoja ciąża?

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

vette jak się dziś czujesz--pomaga ten wypoczynek a i mam takie pytanko--dużo w fitnessem wspólnego masz bo ja po awf tooo może być bardzo ciekawe czy w ciąży dzieki wysportowanemu ciałku łatwiej Ci..??
Stary 2010-04-01, 09:44   #4765
itakasia
Zakorzenienie

Xawmeli
mam dwie corki, trzecia ciaze poronilam. ta jest czwarta
Stary 2010-04-01, 09:49   #4766
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
Xawmeli
mam dwie corki, trzecia ciaze poronilam. ta jest czwarta
gratuluje
co ciąża to nowe doświadczenia to moja 1wsza więc ja wogóle zielona jestem--znaczy w sęsie opieki nad dziećmi to nie i kontaktu z nimi bardziej chodzi o ciało, gospodarkę hormonalną i te wszystkie zmiany....ale jest wizaz iii to dużo mi daje........
Stary 2010-04-01, 09:52   #4767
serduszkoiz
Zadomowienie

Cytat:
Mam pytanie, czy was też tak piersi bolą, bo mnie tak ,,,,,ze czasem nie mogę , takie uczucie jak by pokarm napływał ale to za wcześnie.W pierwszej ciąży tak nie miałam ,a siara pojawiła się dopiero koło 7miesiąca no i tak nie bolało.
mnie dzis bolaly strasznie szczegolnie jeden

a ja mam pytanko czy wy w waszych suwaczkach odliczacie od terminu om ( ostatniej miesiaczki) czy zaplodnienia na podstawie usg???
bo roznie podaja bo ja wg om to mam 26 tc a wg usg 24tc 3dni??
i wiem zadna roznica ale ciekawa jestem ktorym sposobem wasze suwaczki dzialaja i jak wy liczycie tygodnie

Wizazanka
Bloggerka
www.aajonaa.blogspot.com/
serduszkoiz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-01, 09:55   #4768
hd2005
Zakorzenienie

Jestem!
na chwilę

Cytat:
kochana, jaki felerny model???? Daj spokój
Jesteś w ciąży i to normalne, że tyjesz Nawet jak będziesz stawała na głowie to też tak będzie

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość

No i ja w 20 tygodniu, w dzinsach hm, ktore niedlugo pojda w kat...coraz mniej wygodnie mi sie w nich chodzi....
chudzinko ty nasza

Stary 2010-04-01, 09:56   #4769
Xawmeli
Rozeznanie

serduszkoiz ja od 1dnia ostatniej miesiączki....
Stary 2010-04-01, 09:59   #4770
Zuziunia
BAN stały

Hej

jak tam? Wkręcił was ktoś już dzisiaj? Mnie nie
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości