|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
Cytat:
![]() no i niestety taka norme mam na wynikach podana wiec jest prawidlowa ale nie mysle o niczym zlym ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a mnie dzisiaj kolezanka o 12 wyciagnela na kawke wrocilam po 15.00 i tz byl widzialam lekko na buczony mowi do mnie "caly dzien cie nie bylo" jakos sie tym nie przejelam bo jak on gdzies jezdzi to mu nie wypominam tego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4652 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
wklejam znalezione na innym watku. co myslicie? tak powinno sie robic? ja jestem przerazona pielegnacja synka
Dziewczyny, podaję instrukcję przydatną podczas przewijania małych chłopców, może jeszcze dla którejś z Was będzie pomocna ![]() "(...) 1. Chusteczkami wytrzyj wszelkie zanieczyszczenia. Nie omijaj fałdek i zagłębień. 2. Umyj prącie i okolice cewki moczowej. Użyj do tego nowej chusteczki. Pamiętaj, by nigdy nie odciągać napletka: u niemowlęcia przywiera on do żołędzi! 3. Osusz skórę ręcznikiem lub pieluchą tetrową. Zwróć uwagę na fałdki i zagłębienia. 4. Posmaruj skórę i fałdki kremem. Możesz także przez chwilę najpierw przewietrzyć pupę dziecka – to zapobiegnie podrażnieniom. 5. Unieś pupę synka. Przytrzymując malca za pośladki, delikatnie podłóż pod nie tylną część nowej, rozwiniętej pieluchy. 6. Przełóż przednią część pieluszki. Wymodeluj ją tak, by nie krępowała ruchów smyka i nie obcierała nóżek. Pamiętaj, by prącie było skierowane w dół. Inaczej chłopczyk, siusiając, przemoczy swoje ubranko (bo siusiu wydostanie się górą pieluchy). 7. Zapnij pieluchę. Nie zaciskaj mocno ściągaczy. Jeżeli pępuszek nie jest wygojony, górna część pieluchy powinna znajdować się pod nim." Ela, redaktorka Mamopedii
AR (D) ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-03-31 o 17:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Opisy brałam z kilku różnych stron. Zawsze wpisuję w wyszukiwarce tydzień i szperam ![]() http://www.google.pl/search?q=23+tyd...ient=firefox-a |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4654 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4655 |
Zakorzenienie
|
pojęcie "szybkie, energiczne" jest pojęciem względnym. Widzę, że wszystkie od razu wychodzimy z założenia, że tak jest w naszym przypadku i juz się martwimy.
Mój maluch rusza się bardzo często ale nigdy nie czułam całej serii kopniaków. To raczej pojedyncze ruchy więc zakładam, że mu dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4656 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tam już mam doświadczenie z chłopczykiem ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4657 |
Zakorzenienie
|
xawmeli plastikowe
![]() ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- aniaa mysle ze nie ma sie czego bac ![]()
![]() |
#4658 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zakładam, że w szkole rodzenia wszystkiego mnie naucza ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
![]() zakładam, że mi też się uda |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4659 |
Zakorzenienie
|
no mam nadzieje ze nie ma sie czego bac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4660 |
Rozeznanie
|
ja się też trochę boję z przewijaniem sisiola, ale wszystkiego można się nauczyć. Wiem tylko, że takie maluchy lubią robić fontanny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4661 |
Zakorzenienie
|
wiecie co.... marze o tym zeby byc juz na swoim....
wlasnie mnie tesciu dorwal i wywalil mi w twarz ze jestem dzikus, ze z nimi nie gadam, ze sie zamykam w swoim bunkrze i takie tam... no masakra. chyba facet nie potrafi tego zrozumiec ze ja nie mam o CZYM z nimi gadac, ze mam do niego uraz bo nie byl na naszym slubie, ze jak przychodze do domu to jestem zrypana jak kon po westernie i mam ochote zalec w lozku i posiedziec na kompie. albo ze jestem od niedawna w tej rodzinie i ze jestem niesmiala jezeli chodzi o kontakty ze starszymi ludzmi. boze ja poprostu wole siedziec sama niz z nimi... wiem ze powinnam nawiazac z nimi jakas wiez ale ja nie czuje takiej potrzeby ... i wiem tez ze nigdy do rodzicow tz nie powiem mamo albo tato jest to dla mnie zbyt osobiste i zarezerwowane tylko i wylacznie dla moich rodzicow. |
![]() ![]() |
![]() |
#4662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nic na siłe Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-03-31 o 17:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie macie szans na własny kąt ? Nawet wynajęcie? Z tego co napisałaś to jest niewesoło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4664 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kurcze bylam u dermatologa i mam Łupież różowaty Gilberta ;P mam sie smarowac clotrimazolem punktowo, po powrocie do odmu patrze a tu co raz wiecej!! Na szczescie nie jest to zarazliwe ani niebezpieczne jest bo jest i zniknie nawet nie swedzi. Lekarz powiedzial, ze nawet jakbym zachorowala na rozyczke to nic by sie nie stalo bo najniebezpieczniejsze to pierwsze 3 miesiace a teraz juz dzidzia ma wszystko wyksztalcone ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4665 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4666 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, ja tradycyjnie na chwilę i bez nadrobienia zaległości... i głupio mi z tym, nie mam za bardzo czasu, a jak czas jest, to wtedy akurat biorę się za czytanie książki albo jakieś roboty w domu... Tęskno mi za Wami, tęskno mi za tym by wiedzieć co u Was... a nie tylko wskoczyć tu i wyskoczyć, dać znać że żyje...
![]() Co u Was kochane? W dużym skrócie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4669 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4670 |
Rozeznanie
|
Basiu witaj
![]() U mnie w szybkim skrócie wszystko ok, wczoraj byłam na usg połówkowym i dzidzia cała i zdrowa, tylko ja mam małą anemię. Kurde wypiłam ponad litra koktajlu i teraz musiałabym cewnik sobie zamontować |
![]() ![]() |
![]() |
#4671 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wiec sie nie martw ![]() Ja tam wogole z tesciem nie gadam, chyba ze musze ale naprawde to musze cos przekazac, a tak to go unikam, a jak widze to spode łba patrze i juz sobie w mysli cos bucze. Tesciowa jest ok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4672 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4673 |
Zakorzenienie
|
bajka idealne jak tak czytam o waszych tesciach to az strach pomyslec
![]() ![]()
![]() |
#4674 |
Zadomowienie
|
Wogole mam jakiegos dolca.. chce sie gdzies wyrwac i zaszyc... jak najdalej stąd..
Wszystko mnie wpienia.. Młoda najpierw nie chciala spac, potem sie obudzial i zmierzla, placze ryczy, nie chciala dac sie ubrac a zimno, potem fochy, miałcze jak kot, mruczy, buczy, i znow ryczy, beczy fochy stawia.. Potem jeszcze deserek wywalila i wszytko wybrudzila, masakra. Najchetniej bym ją babci dzis wcisla a sama wieczorem gdzies poszla, pojechala by odpoczac od wszytkiego.. Ale babcia jutro do pracy, wiec nici z tego :[ grrrryyy Wkur### mnie wszystko! A wieczorem pewnie znow bedzie to samo, mloda do 23 nie zasnie, ja musze jeszcze umyc wlosy ;/ tz bedzie chcial seksu, brzuch dalej bedzie mnie cisł a dzidziek bedzie mnie skopywał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4675 |
Zakorzenienie
|
O jezu kobiety nie zazdroszczę sytuacji z teściami... ja narzekać nie mogę, nie są tacy źli, pewnie inaczej by było jak byśmy z nimi mieszkali... ale bez takich jak tutaj piszecie. Akurat na teściów i rodziców narzekać za wiele nie mogę. Mieszkałam z teściami niecałe pół roku od czasu ślubu, nie było tak źle... teraz mieszkamy z babcią, ale to inna sprawa. Ona za wiele się nie wtrąca, robię po swojemu co i jak chce... wiadomo, ze bywają gorsze dni, ona sama gorzej się nieraz czuje i to oddziałuje na nas... ale to każdy ma takie dni, więc nie jest źle...
Lilka ja tez dzisiaj duzo pije i co chwile latam... a koktajl jakis dobry bym wypila, masz jeszcze troche? Zostaw dla Basi co nieco... dobrze,ze na USG wszystko ok, mam nadzieje,ze twoj problem niedlugo minie i bedize ok... Idealneciało widzę, że cięzki dzień dzisiaj... co do dzieci, to wiem o czym mówisz... ja na szczęście moją dzisiaj od wczoraj miałam u babci... ale nieraz też jak mam gorszy dzień potrafi mi dac w kosc... nieraz ładnie sie sama soba zajmie, bawi, nie marudzi, kochana jest... rozumie,ze mama sie zle czuje, a nieraz masakra... ale i tak kochana z niej dziewczynka. Mam nadzieje,ze jutro bedzie lepszy dzien Edytowane przez bassienkaw Czas edycji: 2010-03-31 o 18:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4677 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja bym wpuściła jednym uchem, a wypuściła drugim ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4678 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Nio. Mysle, ze wszystko wyjdzie w praktyce.
![]() |
#4679 |
Rozeznanie
|
Basiu niestety już wszystko wypiłam hehe i teraz mam za swoje z tym sikaniem
|
![]() ![]() |
![]() |
#4680 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.