|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
ja kupilam plyn do mycia z oliwka nivea baby, ale chyba planuje na poczatku myc sama woda, do tego mam tez oliwke i linomag
|
![]() ![]() |
![]() |
#4742 | |||||
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ja nie wycinam, chyba że natrafię na jakiś drapiący Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4743 |
Wtajemniczenie
|
alutka78 ja kupiłam z ziajki,bo są od pierwszych dni- płyn do kąpieli i krem do pielęgnacji.Oprócz tego Linoderm do pupki i krem z filtrem z Linomagu.Dużo dziewczyn ma też Nivea i Hippa,ale mnie osobiście drażnił ich zapach,a na Niveę mam uczulenie,więc dla małej nie chcę ich kosmetyków od wypadku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4744 |
Zakorzenienie
|
aniu cieszę sie, że troszke przeszło. Mam nadzieje, że wytrzyma maluszek jeszcze 2 tygodnie. Po 38 to już możesz rodzić.
Byłam w sklepie, upał jak cholera i już nigdzie nie wychodzę, bo nie dam rady. Oddycham jak stara baba, chodzę jak kaczka, wyglądam jak słon. Posiedzę w domu. Idę piec pieguski. |
![]() ![]() |
![]() |
#4745 |
Wtajemniczenie
|
ola to co się nic nie chwaliłaś,że też planujesz na ten tydzień?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4746 |
Wtajemniczenie
|
zjem rosolek i biore sie za ogladanie planu b
|
![]() ![]() |
![]() |
#4747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4748 | ||
Zakorzenienie
|
marta moczyłam i jak trzymałam w górze pomogło , najgorzej jak wstane rano bo potem to nie boli, za to jak chodze to łydki mnie bola
anoxa no dokładnie jak po maratonie ![]() ![]() anuszka z tym długim spaniem ostatnio mam to samo idealnecialo spory, juz chyba wiele nie urosnie ![]() alutka linomag napewno ...zobacze jeszcze jak z reszta mam z babydream zel z pompka do kapiel i chyba w oilatum sie zaopatrze lilka no mocze i trzymam w górze ,ale efekt jest krótkotrwały tzn wiadomo ,że na drugi dzien jest to samo swietnie , ale podziwiam nie mialabym sil chodzic po górach chyba ![]() agravka super ![]() wiolek az tak nie bola najgorzej rano mam tylko nadzieje ze pare kilo z tych 20 na opuchlizne poszlo hehe co do metek zobacze jak to bedzie niezawsze ja nawet na rekach i łydkach mam cellulit ale wiem ze po porodzie zejdzie ![]() dzidzia to w takim razie ![]() mlm rety ![]() karolcia przykro mi z powodu taty ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wlasnie piore gondolke z wózka i pokrowiec z nosidełka A niedlugo ide na spacer z kolezanka i jej dwuletnia corą, a potem chyba kupie sobie jakis cycnik biały pare rzeczy do szpitala jeszcze i klapki bym chciala do "biegania "jakies . A lazurowa nie miała miec dziś krążka zakładanego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4749 |
Rozeznanie
|
cześć, na razie nie nadrabiam, zobaczyłam tylko, że 2 mamy już z dzidziusiami, Basia i Alguien gratulacje!!!!
ja jestem w dwupaku, po tygodniowym szpitalu, wymęczona szpitalnym rytmem, dziś wyszłam. Ogólnie okej, leczę infekcje, kończę 36 tydz., i jakoś mam zamiar dojść do siebie (szpital męczy jak nie wiem), na szybko z rad - weźcie więcej koszul niż mniej, bo gorąco i człowiek się poci strasznie, ciapki też lepiej przewiewne. Mój synek wazył dziś 2800, leży główkowo, ale się nie zapowiada na razie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4750 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mlm trzymam kciuki zeby was jak najszybciej wypuscili! Cytat:
![]() Cytat:
wez pajacyki jesli masz polspiochy kaftaniki i body bo niby bedzie cieplo ale tego tez nie mozemy przewidziec z nasz pogoda poza tym musimy pamietac ze dzidzia w brzuszku ma okolo 37C wiec tak od razu go tez nie rozbierzemy niewiadomo jak info odnosnie czopu sluzowego "Produkowane przez łożysko hormony powodują, że macica przestaje byc twarda i zamknięta, powoli mieknie i rozciąga się. Jej szyjka skraca się, a gdy zaczyna się powoli otwierać, wydalany jest czop śluzowy, który do tej pory zamykał ujście macicy. Ten fizjologiczny "korek" może różnie wyglądać, może być wodnisty lub konsystencją zbliżony do galaretki: brązowy, różówy, czasami nawet krwistoczerwony. Czop może być wydalany stopniowo przez kilka dnia albo w ciągu kilku minut. Jeśli towarzyszy temu krwawienie - skonsultuj się z lekarzem. Wydalenie czopa to sygnał, że poród niebawem się zacznie."
![]() |
#4751 |
Wtajemniczenie
|
kurde, wlasnie dzwonila do mnie sekretarka mojej ginki i przelozyla mi wizyte z 17 czerwca na 22... a na wizycie miala mi dac skierowanie do szpitala... mam nadzieje ze nic sie nie bedzie dzialo do tej pory...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4752 |
Wtajemniczenie
|
Lecę do lekarza.Trzymajcie kciuki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4753 |
Zakorzenienie
|
entertete dobrze ze ok a synus spory
![]() farminka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4754 |
Zakorzenienie
|
pewnie dziewczyny wroca z wizyt jak wyjde, doczytam wieczorem
entertete bardzo fajnie ze wszystko ok, i duza dzidzia ![]() Alutka ja kupuje hippa
#4755 | ||
Zakorzenienie
|
farminka ty juz sobie nic nie wkrecaj a pielegniarki od tego sa zeby pomoc
Cytat:
Cytat:
![]() dziewczyny wklejam propozycje tytulowe do wego watku piszcie pogrubiony numerek w postach zebym wiedziala jaki obstawiacie bo chyba jeszcze dzisiaj wieczorem bede musiala zalozyc nowy watek bo jutro mnie pewnie caly dzien nie bedzie jak wizyta a z was sa niezle pisareczki 1.Słoneczko już świeci,więc rodzą się nasze dzieci" 2.Juz niedlugo sie rozpakujemy bo lato czujemy" 3.Letnie słońce świeci, woła na świat nasze dzieci. 4.Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy. 5.Zanim się lato skończy, dzieciaczek do nas dołączy. 6.Letnie maluszki opuszczają mamine brzuszki. 7.Nasze letnie promyki są już w naszych ramionach.
http://www.suwaczki.com/tickers/oar8rjjgfekq97lk.png Edytowane przez anoxa Czas edycji: 2010-06-08 o 13:27 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4756 |
Zakorzenienie
|
Ide na wizyte, prosze o kciuki
![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Zadomowienie
|
Jezuuuu Aniaa co ty mi robisz?? przecież ty masz termin taki jak ja
![]() ![]() ![]() spróbuj się może trochę jeszcze przespać i odpocząć, bo jak się w nocy zacznie to już sobie nie pośpisz... ![]() MlmFM - ![]() Anoxa - dobrze że nie pojechałaś, a babcia niech się obraża, ty i dzidzia jesteście ważniejsze ![]() ![]() Dziewczyny ![]() ![]() Śliczne zdjęcia powklejałyście ![]() Jeszcze coś miałam.... hmmmm.... aaaaaaaaaaaaa!!!! skleroze miałam ![]() nie pamiętam co jeszcze miałam napisać... no nic ja spadam pod prysznic i szykuję się do szpitala na wizytę, trzymcie kciuki!!
It's nice to be important but it's more important to be nice ![]() ![]() Edytowane przez jaszczka Czas edycji: 2010-06-08 o 13:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4758 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4759 |
Zakorzenienie
|
anoxa
3 karolka kciuki sa ![]() ![]()
![]() |
#4760 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Oj przesadziłam trochę z tym słońcem, plecki mi się z deczka na 3/4 przypiekły ![]()
![]() |
#4761 |
Rozeznanie
|
To ja może dopiszę:
"8. promienie słońca się pojawiają i nasze dzieci witają" "9. W tym roku zero wakacji- za to moc porodowych atrakcji" |
![]() ![]() |
![]() |
#4762 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny trzymam kciuki za wizyty
#4763 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() jaszczka ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4764 |
Rozeznanie
|
Ale dzisiaj wysyp wizyt
![]() Za pieska też zaciśnięte. |
![]() ![]() |
![]() |
#4765 |
Zakorzenienie
|
mi sie ten najbardziej podoba tylko ja bym dala
Letnie maluszki opuszczają nasze brzuszki dziewczyny kciuki zacisniete za wizyty |
![]() ![]() |
![]() |
#4766 | |||
Zadomowienie
|
kociamborek oby wszystko było dobrze
![]() anuszka ![]() Cytat:
idealnecialo wyglądasz super i normalne, że w ciąży się jest większym ale tobie ile by nie mówic że dobrze wyglądasz ty i tak swoje ![]() justynacz mam nadzieje, że będzie ok z szyjką ![]() a na brodawki kupiłam bepanthen MAŚĆ nie trzeba zmywac i od razu jest do dupki dzidziusia ![]() Cytat:
![]() mam płyn do mycia ciała i włosków, oliwke, balsam ( będe zamiennie używać ), krem na odparzona dupke ja też będe to oglądac wieczorkiem ![]() entertete współczuje ze szpitalem ale ogólnie już bezpieczna po 26 tygodniu ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Zakorzenienie
|
5 i 9
![]()
#4768 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4769 |
Zadomowienie
|
mi się najbardziej ten podoba
4.Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy. karolcia, jaszczka ![]() dzięki dziewczyny za kciuki ![]() ja już po wizycie i dziwna to była wizyta ![]() gin zobaczył tylko wyniki sprawdził tętno małego i pogadał sobie ze mną i tylo ![]() nie badał mnie ginekologicznie ( tłumaczył, że jeżeli nie zgłaszam dolegliwości typu częste twardnienia czy bole brzucha to w tym tygodniu nie musi mnie badać) i następną wizyte mam za miesiąc ( myślałam, że teraz szybciej ale widac nie) czyli w 36 tygodniu i wtedy mi zrobi HBS i mam nadzieje usg zeby zobaczyć jak mały ułożony bo miesiac temu był główką ale wydaje mi się, że się przekręcił... no i mimo, że hemoglobina nie spadła od miesiąca ( 11.3) to przepisał mi feroplex - fevoplex ? ale powiedziaił, że co 2- 3 dni łykać bo teraz dopiero zacznie mi synek wyżerać ( mówił, że chłopcy bardziej niż dziewczynki ) ![]() co do metek to posłucham waszej rady i nie będe wycinac chyba, że jakieś ogromniaste ![]() ok ide troszke prasować bo cała fura ciuszków czeka i ostatnie pranie wywiesić muszę ![]() dzidzia ![]() ![]() ![]() Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2010-06-08 o 14:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4770 |
Zakorzenienie
|
Halo halo
![]() My już z pieskiem po wizycie, jutro będzie miał już sciągany gips ![]() ![]() ![]() A co do tytułu to dla mnie nr 4 wygrywa ![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- wiolek super, że wszystko dobrze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- a tej maści co ja mam ziaja lano też nie trzeba zmywac ![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- co do kosmetyków dla dzidzi- ja mam z ziajki i z nivea ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:33.