|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) cz. 2
Irsin gratuluje!!!!!!!!
Kasiu wyobrazam sobie twoje wkurzenie.Z tym ciagnięciem smoka, siedzeniem w foteliku, gadaniem za ciepło, za zimno to chyba jaks plaga!!!Ja tez to często słysze od tesciowej i cała chodze wtedy, ale mimo,ze nic nie mowie, to chyba mam wypisane to co mysle na twarzy bo wystarczy, ze na nia spojrze to ona od razu "ok, juz sie nie wtracam" ![]() Darusiu jak fajnie,ze już uslyszalas "mama"!!!Normalnie genialna ta Oliwka!Maja narazie tylku gada guuuuu i grrrrrrrr. Czapeczki i buciki w domu to przeginka.Chyba ze grzanie wylacza ![]() A ja jakos nie mam ochoty na przytulanki mimo ze juz moge.Jakas blokada czy co?Tabsow nie bede brac, mimo ze mi gin chcial przepisac.Zdziwil sie ze nie chce i zaczal mowic, ze podczas karmienia tez mozna zajsc w ciaze o czym wiem.Ja po prostu bralam tabsy tylko na początku przez dwa lata, a potem już tylko gumki i teraz tez bez tabsow chce.
#4742 |
Rozeznanie
|
Cześć skarby
Ja tylko chciałam zameldować , że u nas bez zmian... Dzisiaj czuję się strasznie źle, szkoda gadać.... do tego za oknem zimno, deszcz.... idę zaraz po malutka do przedszkola... miałam przykazane, że mam dużo chodzić- wczoraj narobiłam kilometrów, ale dzisiaj po powrocie zaraz pod kocyk - nie mam sił na maszerowanie... ![]() ![]()
#4743 |
Zakorzenienie
|
Skorpionek zgwałć tża!!!
A my kończymy dziś 5 miesięcy ![]() Kupiłam kaszkę Sinlac.. ale smaaakowaała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4744 |
Wtajemniczenie
|
Nieee no szaleństwo!!!! 2 posty dziś naskrobały!!!
Wątek nam podupada??? |
![]() ![]() |
![]() |
#4745 |
Zakorzenienie
|
a ja sie pochwale a co!!
Kupilam dla mojego serduszka 2 nowe zabawki no i z dentinoxu taki naparstek na palec z takiej extra fajnej gumy i malej dziaselka masuje a zabawki o takie: http://allegro.pl/fisher-price-zyraf...268246375.html i taka: http://allegro.pl/fisher-price-kroko...278027040.html tylko ze troche uzywane ale stan idealny mam je juz w domu i co w tym dziwnego ze sie ciesze? to ze za zyrafe zaplacilam 45 zl a za krokodyla 35 ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- kardashi gratki z 5 miesiecy
![]() |
#4746 |
Rozeznanie
|
linka - jak tam ? test zrobiony czy nadal żyjesz w niepewności? a może @ się zjawiła
Darusia - no super, że zakupki udane!!!!! Fajnie , że czasami można kupić tak okazjonalnie takie cuda ![]() ![]() Kardashi - nie da się, Tż ma obawy... , a ja nie chcę nic na siłę.. tyle wytrzymałam, to już do poniedziałku dam radę ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Właśnie córeczka powaliła mnie tekstem - szkrab 5 - letni... nakruszyła , a ja na to , że z niej mały prosiaczek , a ona do mnie " mamuś, ja jestem tylko dzieckiem "...
#4747 |
Zadomowienie
|
Czesc kochane!!!
Ale dzisiaj cichutko tutaj. Ja sie nie odzywalam bo byla u mnie moja najlepsza psiapsiolka i sobie plotkowalysmy przez kilka godzin, potem wypadzik na zakupy, wizyta u babci i caly dzien zlecial jak nie wiem. No i niestety rozlozylo mnie chorobsko. Dzisiaj wzielam juz antybiotyk co by jak najszybciej mi przeszlo bo nie chce zarazic Anulki. Jutro sobota wiec postaram sie lezec plackiem bo moja mama nie pracuje i zajmie sie wnuczka. Dzisiaj rano Ania sie obudzila w takim wysmienitym humorku. Gadala i smiala sie jak najeta i tak caly dzien. No i jest niezmordowana bo teraz gada do zabawek w lozeczku i ani mysli isc spac ![]() Skorpionek to jest genialne jak dzieciaki wyskakuja z czyms tak madrym i rozwalajacym ![]() Linka mam nadzieje ze dziewczynki sa tylko zajete w weekend bo szkoda jakby nam wateczek zniknal... |
![]() ![]() |
![]() |
#4748 |
Zakorzenienie
|
a ja humor mam przeklęty
![]() wiecie jak mi jest przyrko?;/ poklocilam sie z mama o taka *******e ze szok! mala ulała na taka cieniusią poduszeczke na ktorej spi i jej wyjelam a ze nie mam innej polozylam kolderke i na niej spi, przyszla mama mowi ze kompletow poscieli to przynajmniej 4 albo 5 powinnam miec, ja mowie ze nie mam jak bedziemy miec pieniadze z wyplaty michala to kupimy, a ona o mnie ze no jasne...a kiey ty mialas? jak nie masz to dziecko do żłobka a ty dopracy idź....... nigdy nie masz, bo jakby to inaczej....dodam ze oni z ojcem ok 6.000 maja na dwie osoby i te same rachunki co my a my 2300 jak jest miesiac ok na 3 osoby, extra , wsparcie rodzicow mam za***is*e !!!!! tak to jest jak sie trzeba nauczyc kochac dziecko po fakcie.... czasami mi rece opadaja, na duzo rzeczy leje juz ale jak takie cos uslyszalam to az sie poplakalam! to jest przykre ze ona mi potrafi tak powiedziec, bo nic od niej nie chcemy wszystko mamy swoje, zabawki oliwce kupujemy sami i nie sa tanie i zamiast sie cieszyc ze mimo wszystko radzimy sobie niezle to ona z takimi tekstami ze sie czlowiek jak smiec czuje niektorzy majac 2300 ( nie zawsze) na 3 osobowa rodzine placac tak kolosalne rachunki na prawde nie wiedzieliby gdzie palec wlozyc.
![]() |
#4749 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Chciałam tylko podzielić się super informacją, w nocy zaczęły się mocniejsze skurcze, ale trochę pospałam... ![]() Trzymajcie się buziaki.... będę pisała jakby co do Karolinki ![]()
#4750 |
Zakorzenienie
|
dawaj znac!!!!!!!!!!!!
![]() |
#4751 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówiłam.. ![]() Co prawda wczoraj nie urodziłaś ale się zaczęło ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4752 |
Zakorzenienie
|
Hej skarby!
Filipka dorwał katar ![]() Dzisiaj jets juz lepiej z noskiem, smaruje mascia majerankowa i kropie kicholek. Kasiulka trzymam kciuki skarbie ![]() Darusiu kochanie rozumiem co czujesz, ja takie docinki i o wiele gorsze od ojczyma mialam, teraz jest wojna i niegadamy jak wiesz i mam swiety spokoj, ale zeby od wlasnej mamy takie teksty???????Szok, dlaczego Wam nie pomoze, ja to majac tyle kasy bym dawala ile sie da corce, nie wazne czy bylaby juz mezatka czy nie, dzieciom sie pomaga i wg mnie jest to obowiazek rodzicow! A jak dzieci w koncu dochodza do pieniedzy to wtedy mozna juz mniej pomagac. Kochana nie doluj sie, olej to i juz, kiedys bedzie Was stac na wszystko! ja tez taka mysla zyje i czekam tej chwili kiedy dam dzieciom wszystko co najlepsze. Kasienko kuruj sie kochanie! Obys malenkiej nie zarazila, ja niestety katar malemu przekzalam choc chronilam go jak nie wiem. Linka i jak tam? ![]() ![]() A wateczek nie upada ochanie! Po prostu czsem wiekszosc znas nie ma czasu, a czasem jak szalone piszemy ![]()
#4753 |
Zakorzenienie
|
Najnowsze foteczki naszego szkraba
![]() I zaczal chwytac swojego szmaciaczka!!!!!!!!!!!
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-10-23 o 10:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4754 |
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj slyszalam ze Filip obchodzi imieniny dzisiaj, czy wasze maluszki tez?;D
dziekuje Carol! ![]() onnnnnnnnnnnnn jest cuuuuuuuudny!!!! on ma juz jakas panne? czy moge sobie zarezerwowac ?;D
![]() |
#4755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kochana on mial imieninki w moje urodziny we wrzesniu ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4756 |
Zadomowienie
|
cześć, rzeczywiście nie ma za dużo do nadrobienia
![]() kasia, pewnie się teraz męczysz bidoczku....a może już urodziłaś i tulisz Kubutka???????????? mam nadzieję że masz/miałaś/będziesz miała lekki poród!!! moja mała dama śmiga w huśtawce to mam chwilkę wolne ręce. dobre wieści: dostaliśmy kredyt na wykończenie domu ![]() ![]() ![]() ![]() darusia, teksty twojej mamy są skandaliczne.... ale powiem ci, że tak to jest, że nie ma co narzekać do innych, bo ktoś kto ma pieniądze nigdy nie zrozumie kogoś kto ledwie wiąże koniec z końcem. |
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Zadomowienie
|
Czesc kochane!!!
Ja na szczescie nie czuje sie gorzej ale do pelnego zdrowia jeszcze daleko. Ania w nocy mi sie obudzila o 1 z placzem, myslalam ze glodna ale nic nie chciala zjesc, poplakala , poszla spac i wstala o 7:30. Tak sobie mysle ze moze jej cos okropnego przysnilo? Carol jak Ania byla chora i miala katarek to tez malutko jadla. On ma zatkany nosek troszke i jak ciagnie smoka to nie moze dobrze oddychac i sie denerwuje a tobie moze sie wydawac ze za wolno leci. W szpitalu dali nam sol fizjologiczna do zakrapiania noska i to pomagalo ale i tak nie jadla tyle co zawsze. Kazali nam zakrapiac 5 min przed podaniem butelki. No i uprzedzili ze to nie leczy kataru tylko udraznia nosek zeby malenstwa mogly spokojnie jesc. Mam nadzieje ze Filipek szybko wyzdrowieje. No i boskie zdjecia malego klocuszka ![]() ![]() ![]() Skorpionek wow, super ze cos sie ruszylo. Czekamy na Was ![]() Darusia przykro mi ze tak do ciebie powiedziala twoja mama. Rodzicie to czasem sobie mysla ze skoro jestesmy ich dziecmi to moga nas sponiewierac. Nie przejmuj sie, zobaczysz ze wyjdziecie na prosta. A zeby dopiec mamie to jak tylko cos kupicie dla Oliwci to idz do niej i jak gdyby nigdy nic pokazuj jej: o zobacz mamo co mamy dla naszej corci, kupilismy wczoraj bla bla bla |
![]() ![]() |
![]() |
#4758 |
Zakorzenienie
|
aha
![]() ![]()
![]() |
#4759 |
Zakorzenienie
|
metropolitan super!
wlasnie wiecie co jest najgorsze to ze my nic od niej nie chcemy, radzimy sobie calkiem dobrze , niczego nam nie brakuje, mala ma takie zabawki ze czesc dzieci takich nie ma wiec to bylo strasznie nie na miejscu....ale nic nie poradze. Kochane jestescie!
![]() |
#4760 |
Zadomowienie
|
carol, Fifik jest cudowny. Czemu on już tak urósł??? przecież niedawno się urodził!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4762 |
Zadomowienie
|
a to moja Blaneczka najnowsza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4763 |
Zadomowienie
|
Ale pannica z niej sie robi
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Darusia Oliwia juz jest taaaka duza. A buzka to nie przestaje jej sie smiac, cudo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4764 |
Zakorzenienie
|
to prawda! Ona sie smieje non stop!
Nawet jak poplakuje to przez placz sie smieje ![]()
![]() |
#4765 |
Zadomowienie
|
Kasia, zapomniałam ci napisać: ciesz się kobito, że tak rzadko się z tą rodzinką widujesz! wiem, jak szlag może trafić człowieka na takich spotkaniach, u mnie na szczęście nie ma takiego problemu, ciocie ani wujki się nawet nie odezwią, moja mam to luzik, to raczej ona się pyta co jak przy dziecku zrobić i się liczy z moim zdaniem bardzo, aż czasem się jej pytam, czy ty kobito dzieci nigdy nie rodziłąś, że tak się pytasz o wszystko? a ona mówi, że to było dawno a teraz są inne metody.
ale teściowa................. .................. temat rzeka..... ogólnie ona jest spoko, i nigdy mi nie powiedziałąby że coś robię źle., ale ona jest taka starej daty ( już jest po 60;tce) i oni z teściem to tacy typowi hipochpondrycy co cały czas po lekarzach chodzą i pół apteki w domu mają lekarstw. i w tym jest właśnie problem, bo co teściowa przychodzi do małej to jej nowe choroby wymyśla. mnie to wkur.... bo pewnie już całej rodzinie powiedziała jakie to mamy chore dziecko.... a mała jest zdrowa jak ryba! ciągle twierdzi że ma kolki i właśnie pól godzinki temu do mnie zajrzała z Bobotikiem.... a mówiłam jej 5 razy że mała nie ma żadnych kolek i nie będę jej dawać kropli! potem, że muszę iść do lekarza, bo ma sine powieki...... dramat... mała po porodzie ma do tej pory na powieczce takie wybroczynki na naczynkach.... o jezu, no niech ma, pewnie się kiedyś wchłoną, a ta już dramat robi. no a kaszel katar to norma... mówię ci Kasiu...ZAŁAMKA..... ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- zapo,niałam kasiu, Ania jest cudowna... ślicznie się uśmiecha ma takiego cudnego pysiaczka! |
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
Zakorzenienie
|
wszystkie dzieciulki sa sliczne
![]() juz sie zaczynaja robic takie "dorosle" ![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- wczoraj nas przepisalam do innej przychodnii, siebie, meza i corunie. Teraz jak pojde do lekarza powiem zeby zobaczyla jak tam jej uszki, czy mozna jej kolczyki zrobic.
![]() |
#4767 | |
Zadomowienie
|
a no i jeszcze jedno.. .ze smoczkiem u mnie jest dokładnie na odwrót niż u ciebie. to my z tżem nie lubimy dawać małej smoczka i przy nas prawie nigdy nie ciumka, no chyba że już jest awantura i płacz wniebogłosy. i mówiłam teściowej że nie chcę i nie lubię dawać małej smoczka i że jak nie musi to niech nie daje, bo mała zresztą i tak nie cierpi smoka, ale oczywiście co ją zostawię z małą, to co przychodzę to małą ciumka smoka!!
![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4768 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje dziewczynki
![]() Kasienko Anulka jest przecudowna!!!!! JAk pieknie sie smieje! Jej chyba aparat tak nie interesuje jak Fifika ![]() ![]() Ja mu kropie nosek Sterimarem wlasnie to roztwor soli morskiej,ale i tak mu harczy w nosiku, no nic przeczekamy, nei kaszle ani goraczki nie ma wiec si enie martwie i dziekuje za zyczonka Ty tez wracaj szybko do zdrowka kochana! Darusiu no ksiezniczka przebojowa, piekna jest ta Twoja cora!!! Karolinko kochanie jak sie ciesze,ze kredyt dostaiscie! Super, ale bedziecie miec pieknie!! Filip ostatnio hustawki nie lubi, woli siedziec na kolankach i sie nosic albo lapac sliniak i szarpac i zaczal sie za kolanka lapac, teraz pewnie niedlugo za stopki zacznie. Nie wiem kiedy on tak urosl, sama jestem w szoku!
#4769 |
Zadomowienie
|
czy może dziecko w tej huśtawce dłużej trochę być? bo mi zasnęła i nie wiem czy budzić?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4770 | |
Zakorzenienie
|
Karolinko Blanusia jest przecudowna!!!!!!!!!!!!!! I robi sie niemozliwie do Ciebie podobna, ale bedzie z niej lasencja
![]() A moj Fifik lezy kolo mnie i mnie kopie i kicha, biedaczysko, ale go dorwalo katarzysko wredne! ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.