|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy cz.2
Polecam regularnie nawilżać twarz
|
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
Konto usunięte
|
Jestem przerażona, lekarz kazał mi odstawić tabletki....
Ponoć to, co się dzieje ze mną nie jest normalne i lepiej dmuchać na zimne. Mam iść na USG i sprawdzić co jest, ale odstawić. Nie wiem, jak to przeżyję... Tyle lat się męczyłam z bólem i tylko 8 miesięcy spokoju miałam... |
![]() ![]() |
![]() |
#4743 |
Zakorzenienie
|
u mnie 37 dzień cyklu. Idę na badania jak przyjdzie okres bo zaczyna mnie to irytować. Prolaktyna, testosteron, TSH, FSH, LH i estradiol, coś jeszcze powinnam zrobić? Powinnam być na czczo? Będzie dobrze jak wykonam to w 2-3 dniu cyklu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4744 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Z ręką na sercu polecam dermatologa, ja chyba za długo zwlekałam bo w duchu liczyłam na to, że jakoś samo się unormuje, chciałam dać czas mojemu organizmowi na dojście do siebie. O ile reszta skutków ubocznych odstawienia w miarę znieknęła, to z twarzą było coraz gorzej. Teraz niestety jestem na Izoteku... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do dermatologa idę za 10 dni (już odliczam ![]() ![]() Dawno odstawiłaś? Edytowane przez IzzieSt Czas edycji: 2016-09-17 o 08:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4746 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, potrzebuję otuchy :/
28.08 zakończyłam swoją około trzyletnią przygodę z hormonami - były w tym czasie tabletki, plastry i krążki. 01.09 dostałam krwawienia z odstawienia, które przebiegało nadzwyczaj łagodnie, gdyż od kilku lat cierpię na bolesne miesiączki, którym żadne z wyżej wymienionych rodzajów hormonów nie pomogły. Od 12 do 14 miałam krwawo-brązowe plamenia. Nie były wielkie, bo wystarczała wkładka, ale nie było też to delikatne brudzenie. Natomisat dzisiaj dosłownie wypadł ze mnie śluz w postaci galaretki ![]() ![]() ![]() Czy powyższe objawy są naturalną oznaką powracania organizmu do stanu sprzed kuracji hormonalnej? Czego jeszcze mogę się spodziewać? Na wizytę u lekarza jeszcze sobie poczekam... |
![]() ![]() |
![]() |
#4747 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jestem po pierwszym naturalnym okresie. Miesiączka przyszła planowo 28 dnia, ale z tego co czytam tutaj to wiele z Was miało problem z 2 cyklem po odsatwieniu tabletek. Dlatego zastanawiam się czy nie wspomóc się jakimiś ziółkami na regulacje cyklu. Czy któraś z Was próbowała? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4748 |
Zakorzenienie
|
![]() Dziś mój 41 dzień cyklu i umówiłam się do gina. Chcę zrobić badania hormonalne i już z wynikami iść, ale co jeśli nie dostanę wcześniej kresu? Wizyta za 13 dni. Czytałam że badania najlepiej zrobić w 2-3 dniu cyklu. Powinnam mieć jeszcze luteinę, mogę sobie sama wywołać okres? Mogłoby to zaburzyć wyniki badań? Po cichu liczę że ten okres sam przyjdzie bo już dziś leciałam do łazienki bo byłam pewna że to już, a tu fałszywy alarm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4749 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
Zakorzenienie
|
i nic z tym nie zamierzasz zrobić? Nie boisz się ze jakaś wielka torbiel Ci rośnie?
Edytowane przez IzzieSt Czas edycji: 2016-09-21 o 21:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4751 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Albo nawet wcześniej, w każdym bądź razie niedawno opisywałam sytuację. ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Ups, mój błąd, nie ten wątek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4752 |
Konto usunięte
|
Ja 3 miesiace temu (prawie) odstawilam anty po 1,5 roku brania. Infekcja ciagnela sie i ciagnela, wiec stwierdzilam, ze pomoge troche organizmowi zwalczyc patogen. Dodatkowo dowiedzialam sie, ze moja siostra ma BARDZO RZADKIE powiklanie po tabletkach jakim jest no w sumie to nieplodnosc. Przesadka mozgowa przestala produkowac jej hormony i nie da sie jej rozruszac, bo nie ma na to lekow. Od kilku lat jedzie na zastepczej terapii hormonalnej.
I kiedy sie o tym dowiedzialam to niezle sie spietralam, wiec odstawilam tez, zeby sprawdzic czy wroci mi okres. No... wrócil, idealnie terminowo w pierwszym i drugim terminie, czekam teraz na 3 raz i wracam do tabletek. ALE to co dzieje sie z moja skora to mnie wkurza. Non stop jest przesuszona i na zuchwie i pod kosciami policzkowymi wyskakuja mi male krostki. Nie sa widoczne mocno, czy jest ich duzo, ale sa DENERWUJACE. No i wlosy mi leca tak, ze moglabym drugiego czloweika z tego ulozyc, sa absolutnie wszedzie. Jak tak dalej pojdzie to niedlugo wylysieje. |
![]() ![]() |
![]() |
#4753 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja się przygotowuję do odstawienia, jeszcze 14 tabletek... Strasznie się boję tego wszystkiego, ale lekarz uważa, że jest coś nie tak, i w sumie ja też czułam, że coś ze mną jest nie tak... Ale się boję, mam idealną cerę, brak PMS, brak bólu miesiączkowego... Boję się, że znów mnie wysypie, że znów będę męczyć się z bolesną owulacją, miesiączką, z 10 dniami ciężkich piersi przed okresem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4754 | |
Konto usunięte
|
dokladnie tak. Jakby nadnercza wysiadly to daloby sie je rozruszac, ale jej endokrynolog mowi, ze jesli to przysadka to nic sie nie da zrobic, chociaz caly ten czas probuja
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4755 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4756 |
Rozeznanie
|
Czytając to stresuję się coraz bardziej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Przyczajenie
|
Najlepiej nie brac ich jak najszybciej. Ja sie ciesze ze odstawialam. tez na poczatku byla masakra ale teraz juz jest ok
|
![]() ![]() |
![]() |
#4758 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4759 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4760 |
Konto usunięte
|
A jak z wagą po odstawieniu?
Przytyłam, ale z własnej głupoty, lecz nie w tym sęk. Od kilku tygodni mam dietę, ćwiczenia, a schudłam może 1 kg? Zastanawiam się czy bez tabletek jest łatwiej zrzucać wagę? |
![]() ![]() |
![]() |
#4761 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Moze zbyt malo ucinasz kalorii dlatego tak wolno leci z Ciebie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4762 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Właśnie odkąd zaczęłam brać tabletki to nijak nie mogłam schudnąć i zaczęłam gromadzić tłuszcz w obrębie brzucha i "boczków" - w sumie czytałam, że poziom hormonów w tabletkach skutkuje zatrzymywaniem tłuszczu w tym obszarze, ale jakoś się nie przejmowałam, ćwiczyłam, jadłam. Teraz próbuję zejść od miesiąca choć te 2-3kg, a tutaj nic, nawet cm się nie ruszają, choć ćwiczę, i trzymam się 1500-1800 (to rozsądne, bo swego czasu jadłam koło 3 tys ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4763 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
i mam takie cos http://potreningu.pl/articles/4840/t...ing-na-silowni trzeba byloby poszukac na angielskich stronach jeszcze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4764 |
Przyczajenie
|
Ogólnie dla zdrowia. Potem problemy, wypadanie wlosow sucha skora na twarzy, miesiaczki nie regularne... no i nie wiadomo jak to z ciaza bedzie,
Ja ogolnie przytylam z 4kg. Mialam wiekszy apetyt wiecej jadla to fakt. teraz ciezko mi wrocic do swojej wagi. |
![]() ![]() |
![]() |
#4765 |
Konto usunięte
|
Ja nie przytyłam na tabletkach.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
Wielce Szanowna Pani
|
Po odstawieniu w lutym miałam cykle jak w zegarku- 29-30 dni, a teraz już 33 i spokojnie do 36-40 dobiję, bo niedawno dopiero owulację miałam
![]() A już myślałam że wszystko gra i buczy i uregulowane mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Przyczajenie
|
Ja brałam tabletki 2 lata,przytyłam,choć nie tak naprawdę nie zauważyłam tego od razu. Dużo mnie kosztowało schudnięcie. Teraz mam założoną wkładkę Levosert i jest ok, nie tyję i okres mam skąpy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4768 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak bardzo ciężko wam było się przestawić z tabletek na prezerwatywy? Póki co jeszcze biorę tabletki ale planuje odstawić w ciągu miesiąca/dwóch. Dla mnie prezerwatywa trochę zabija nastrój i przyjemność, niech mnie ktoś wyprowadzi z błędu
![]()
#4769 |
Zakorzenienie
|
Nam jedynie przeszkadza brak seksu pod prysznicem
![]()
![]() |
#4770 |
Raczkowanie
|
Mam do was takie pytanie a mianowicie czy po odstawieniu tebletek anty można mieć problemy z zajściem w ciążę?? ja odstawiłam tabletki gdzieś w lutym potem okazało się że mam torbiel na jajniku i dostałam taletki na wywołanie okresu no i dostałam okres po braniu tych tabletek tak jak ginekolog mówiła no i nie wiem czy przez branie tabletek anty czy przez tą torbiel nie mogę zajść w ciążę czy może przyczyna byc w czymś innym?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.