![]() |
#4741 |
Raczkowanie
|
Dot.: Bylam, jestem, chce byc AU PAIR - nasze przygody. czesc VI
Ja wpadam pozdrawiam i wracam do nieśmiałego podglądania. Szkoda, że nie ma więcej czasu na udzielania się
![]() Jednak skoro już wpadłam w odwiedziny to tak szybko się spytam; dziewczyny czego tu w Polsce na miejscu mogę się uczyć jeśli chodzi o język, żeby później móc się dobrze dogadać jako au pair? Więcej słówek czy listeningu? A co z gramatyką, ktora mi nie wchodzi do mózgownicy wcale. Zapisałam się na prywatny ang. przydałoby się kupić jakiś podręcznik do tego, co polecacie? Szkoda, że nie da się przeczytać streszczenia całego wątku bo weekendowe nadrabianie to maaasakra ![]()
#4742 |
Rozeznanie
|
eMel,witaj!
![]() i udzielaj się jak najwięcej! sluchaj,jeśli już prywatnie chodzisz, to ja poleciłabym Ci metodę Callana. nie uczy utartych regułek, a praktycznego zastosowania języka. a do jakiego kraju się wybierasz? rozumiem, że teraz klasa maturalna, tak? ach no i słówka,słówka i jeszcze raz słówka. prof.Hanio jest niezastąpiony wręcz. pozdrawiam i trzymam kciuki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4743 |
Wtajemniczenie
|
laski moje drogie!!!
wlasnie wstalam ![]() ![]() no ale to tak jest jak do domu wraca sie za piec szósta ;p i to wcale nie ze transpport czy cus. po prostu bawilysmy sie do cos po 5tej. potem zwaly byly po drodze; jak wracalysmy haha. xD tak wolno szlyyyysmyyyyyyyy na tego busa ze chyba wolniej sie nie dalo/ bylo mega. 4 cluby zaliczone;wziete 20 funciaków w portfelu ostalo sie 16 fun (wyobrazcie sobie moje zdziwnienie gdym spoziernela w portfelik ![]() ![]() wypite jak na moje oko ![]() + 3 razy tekila + 1 raz malibu z mlekiem (!) ![]() co najmniej z 10 chlopa sie przewinelo; 10 godzin na mini-szpilkach; w domu o 6stej; 100% ubaw ! ![]() ![]() ![]() ahh...jeden to koles no meeega. ![]() ![]() ![]() no to zesmy sobie dluzsza pogawedke po portugalsku urzadzili coby troszka podbudowac wlasne ego ![]() na reszte generalnie za wiele jezyka niestrzepilam. gadka-szmatka.czasem parkiet na dwie nuty. i voila! drink w lapce ![]() dawno juz tak sie nie bawilam za freeko mozna by rzec ![]() dziewojki do których wczoraj nie dotarlam! wybaczcie. yhh.. czas tam znikal jak na rozwolnieniu. dzis przyjade.na pewno.wolny mam wieczor/ zero planow.wiec przyjadee. bedziemy w kontakcie ![]() RUUUCIIIIII !!!! pamietasz jak kiedys pisalas ze sobie klikasz z Paulem (z ar u intrested bodajze) ????????? poznalam go wczoraj osobiscie !! ![]() przypadkiem. zupelnym! to bylo juz pod koniec jak bylismy w ostatnim jakims tam pubie. nie pamietam nazwy ![]() i dzis dostaje od niego zaproszenie na fejsie (rzecz jasna chcial nr tel-jak wszyscy. oczywiscie nie dalam.fejs-wystarczy ![]() i dolaczyl wiadomosc prywatna-a tam bla bla bla... iii czy znam Ciebie (tu Twoje dane) bo on Cie zna virtualnie tylko ![]() i od razu skojarzylam ze to TEN Paul! swiat jest tyci. dobra/zabieram sie za nadrabianie. czeka mnie lekturka od wczoraj wieczora ![]()
Edytowane przez rielka90 Czas edycji: 2010-09-25 o 12:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4744 |
Zakorzenienie
|
ja zyje.
nic nie piszecie beze mnie ( prawda,ze to przeze mnie? ![]() u mnie NIC nowego. ale matko swieta. mialam dzis rano najpiekniejszy sen w zyciu. i cholera obudzilam sie ![]() ![]() riel- ![]() dobre. ja juz z nim nie pisze od jakiegos czasu, od czasu,gdy gadalam z nim na skype. wiedzialam,ze gadam glupoty ![]() ale swiat maly jest, faktycznie. patrze teraz na fejsie, i widze,ze wy znajomi, a ruciak tak ![]() od tej rodzinki zero wiesci. czekam dalej, ale juz tak bym chciala tam w londku byc ![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- riel- rozmawialas po portugalsku? ja cie! a jak ty tyle wypilas? ![]() z ciekawosci pytam- jak wracasz do domu juz, to normalnie swiadomosc masz caly czas? czemu po 2x jack daniels byloby po mnie? to przez to,ze nei jestem przyzwyczajona do picia alkoholu, czy jak?ktos wie? nie rozumiem tego ![]()
![]() |
#4745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4746 |
Wtajemniczenie
|
ruciak!
![]() wiesz..ja nie pamietam kiedy ostatni raz probowlaam skleic normalna konwersacje po portugalsku (na trzezwo ![]() a znam podstawowe zwroty;czasowniki i te pie.r.d.y no i caly szereg milusich slowek do uszka ![]() wiec wczoraj to bylo takie troche na jaja. x) ale jakie slowka sie nagle przypominaja na alko ![]() jak nie dawalo rady to sie przerzucilismy na angielski ![]() jak to mowi moj starszy brat- glowe to mam po nim ![]() chyba prawda. to zalezy wszystko ruciu od predyspozycji czlowieka. od dnia rowniez. ![]() mysle ze ilosc takich libacji ma rowniez znaczenie ![]() jak to wyglada jak wracam do domu? jak wiem jak mam wrocic (wiem konkretnie ktory bus;gdzie wsiasc gdzie wysiasc) to moge na lajciku byc na wiekszym humorku ;p (ze tak powiem) jak tak za bardzo nie orientuje sie w terenie- to staram sie pilnowaC. ale nigdy nie bylo akcji zebym zajaca zaliczyla;rozpoczela akcje-szukajmy moich szpilek;czy pytala "gdzie sie w ogole znajdujemy?" stwierdzilam ostatnio z kolezanka-ze tutaj dziewczyny sa zalosne. upijaja sie na umor. doslownie.ja w Polsce widze takie akcje. ale raczej rzadko. u mnie nie ma mowy o tym ![]() fason trzeba trzymac. mysle ze jeden z gorszych widokow to wlasnie przesadnie upita dziewczyna. trzeba znac swoj umiar. czujesz ze zaczyna Ci podloga swirowac- robisz przerwe.albo juz w ogole nie pjesz.
Edytowane przez rielka90 Czas edycji: 2010-09-25 o 14:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4747 |
Konto usunięte
|
ja bylam dzis na 3 inbterwju
![]() w pubie na parsons green ale poszlam na luza bo nie mysl;e ze mnie wezma ![]() u tz siedze ![]() rielka ale swiat ,aly:O ruciak weszlam mhy;lalam ze wiesci beda a tu nic ![]() a wogole p[isz ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- rielka a jak z N? |
![]() ![]() |
![]() |
#4748 |
Zakorzenienie
|
ok,to pisze.
mialam tak piekny sen. musialam sie oczywiscie obudzic. probowalam zasnac znow, ale nie udalo sie ![]() dwa razy mialam tak,ze czulam wszystko we snie. kiedys raz jak mnie postrzelili, i teraz to. jak sie obudzilam wczoraj, to bylam tak zla. czlowiek mysli,ze ma piekne zycie, a nagle budzi sie z katarem i kapturem na glowie. sen byl tak poplatany,ze polewke niezla mam (a pamietam sen,co jest dziwne!) ale co sie okazuje- myslalam o osobach,ktore byly we snie caly dzien i przysnily sie ![]() musze to zaczac praktykowac koniecznie. a wniosek jest taki,ze chcialabym sie zakochac ![]()
![]() |
#4749 |
Konto usunięte
|
ruciak wiesz ze jak ja widze jakies czekoladowe fajne ciacho na ulicy to mysle o tobie zaraz
![]() to nie jest tak ze hop siup i jest ale przyjdze czas ![]() i masz pisac ![]() ![]() ma cz bo TZ spi obok ![]() ![]() ![]() wiec spokoj mam heh |
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
Wtajemniczenie
|
nawet kiedyś był artykuł w gazecie o tym planowaniu snów.
kurde.. ja tak mam od dzieciństwa ! idę spać.. wymyślam sobie sen i mi się to śni.. tzn.dalszy przebieg tego o czym myślałam.. można tego się nauczyć.. kiedyś próbowałam siostrze wytłumaczyć jak.. no ale kurde.. nie potrafi dalej :P czasem mi już to nawet przeszkadza,że tak potrafię ![]()
#4751 |
Zakorzenienie
|
![]() nie chce ciacha ![]() dziwie sie,ze to mowie teraz,ale ostatnio zmienia mi sie obraz 'mojego wymarzonego mezczyzny'. madry, silny, stanowczy,pewny siebie, tajemniczy mezczyzna. i uwaga (!) przylapalam siebie na tym,ze podobaja mi sie mezczyzni o jasnym kolorze skory. ![]()
Edytowane przez ruciakks1 Czas edycji: 2010-09-25 o 16:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4752 |
Rozeznanie
|
rudzi?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4753 |
Zakorzenienie
|
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...:1&um=1&itbs=1
taki przyklad. silny mezczyzna. bez znaczenia jest wszystko to sie widzi w zachowaniu ![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- taki,przy ktorym czulabym sie bezpiecznie zawsze i wszedzie.o dobra,juz nie pisze,bo mi odbilo. chce do londynu. ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- jest ktos was z wroclawia? sluchajcie, host z liverpoolu do mnie pisze i pyta sie o kluby, bary, nocne zycie we wroclawiu. mowilam wam,ze mieli jechac na wieczor kawalerski do warszawy. a kolega zarezerwowal bilety do wroclawia, bo sie pomylil ![]() ktos cos poleci?
![]() |
#4754 |
Konto usunięte
|
ja tez chce ruciaka tu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4755 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4756 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Zakorzenienie
|
Kacha
![]() windy ![]() martulka19- tak,mowisz? czyli nie ma sensu do wawy z wroclawia jechac, by poimprezowac? chodzi mi o miejsca, gdzie chodza dorosli ludzie,znajdzie na tej ulicy takie?
![]() |
#4758 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo jeśli chodzi o wieczory kawalerskie to nie raz w którymś z wrocławskich klubów takowe się odbywały. ![]() Warszawy nie znam, ale jeśli chodzi o Kraków to godne polecenia moim zdaniem i na poziomie są imprezy na Kazimierzu ![]() Windykatorka rude też się cieszą takim uznaniem u Ciebie ? ![]() Edytowane przez martulka19 Czas edycji: 2010-09-25 o 18:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4759 |
Zakorzenienie
|
40chyba?
albo ma mlodszych kolegow ![]() to moge z czystym sercem polecic wroclaw?
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4760 |
Zakorzenienie
|
Ruciak
![]() Martulka no zależy jaki rudy wiesz,ale ogólnie to ja jestem zawsze zachwycona facetami męskimi(jeśli chodzi o ciało) ale nieidealnymi więc wszelkie piegi,blizny,jasna cera itp. to coś dla mnie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4761 |
Zakorzenienie
|
windy- odezwij sie na gg. ruciak potrzebuje pomocy
![]() na chwilke tylko
![]() |
#4762 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Pewnie podobasz się nie tylko rudym.. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4764 |
Raczkowanie
|
To ja też się przyłączę do zachwytów nad rudzielcami. No po prostu mam fioła na ich punkcie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4765 |
Zakorzenienie
|
Martulka chyba tylko rudym niestety
![]() No Mrs_Darcy tutaj jest baardzo dużo fajnych facetów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
Zakorzenienie
|
plywok-ogromne dzieki. o takie informacje mi chodzilo wlasnie
![]() windy- jakie niestety,jakie niestety. ja sie podobam tylko dziadkom. to dopiero niestety ![]() ![]()
![]() |
#4767 |
Zakorzenienie
|
allo
bry wieczór co tu tak cicho, akurat jak mam wiecejczasu na czytanie to Wy mało piszecie!! z newsów: pochwaliłam sie za bardzo moimi planami na czas, kiedy moje stworki beda na karaibach. otóż zostaje w Szwajcarii. Ani UK nie bedzie ( Riel... ![]() Dał dupska tak mocno, jak nigdy. Do ostatniej chwili mnie zwodził i byłam pewna jeszcze wczoraj o tej porze, ze lece za kilka dni do niego. i ..voila. Cała noc nie spałam, wyłam ze złosci na siebie, na niego, na całą te sytuacje. Nad ranem doszłam do mądrych przemyslen. Koncze te zabawe raz na zawsze. I prosze, nie piszcie nic na ten temat. Chce to zamknąc. Mam sie dobrze. o 7 jak juz nie mogłam wysiedziec w łozku zabrałam sie za sprzątanie. Całe mieszkanie lśni. Hostka znała moj plan dotyczący Ex'a i Paryza. non stop o tym gadała i dzis rano przywitała mnie promiennym usmiechem i pytaniem czy jestem podekscytowana wyjazdem. Powiedziałam jej, co sie stało....a wlasciwie, ze nic sie nie stalo i nie stanie juz. Poszła z dziecmi na miasto, bo tu jest festiwal polaczony ze świętem wina. Jak wrociły, dzieci wparowały mi do pokoju, obsypały mnie konfettii i dały prezenty.. ![]() Od poniedziałku zaczynam motyw z chodzeniem do hotelu. Pojęcia nie mam jak moj host chce to zrobic. Teoretycznie ma to wygladac tak: mam spakowac dzieci na tydzien, dac mu walizke i ...codziennie rano przychodzic do hotelu, zaprowadzac starsza na te 2 głupie godziny do szkoly, odbierac, wracac do hotelu i czekac az on wroci i isc sobie do domu. Klawo, powiedzmy ze bede tam w takich godzinach jak pracuje w "domu", czyli od 7 do 19. wiec...co ja do cholery mam robic w hotelu z dziecmi przez 10 godzin? ( przez 2 starsza jest w szkole). ???? co za poroniony pomysł!! Czy on nie moze ich po prostu sobie na noc zabierac, nie wiem..rano mi ich podrzucac, albo moge je juz odbierac...przeciez w domu lepiej sie bawic, zrobic jedzenie..cokolwiek... wrrr... nie wyobrazam sobie tego. a Wy?
#4768 |
Rozeznanie
|
ja tylko napiszę, na samym wstępie (by mieć z głowy) jutro znowu dzień z Kamikadze
![]() rouxi... już nic nie powiem,bo wiem co czujesz (i najgorsza jest świadomość, że ja też tak będę czuła jeszcze nie jeden raz). koniec tematu! co do hosta i obecnej sytuacji... powiedz mi,jak długo rzeczy się tak mają? bo z tego co się orientuję (a może coś poknociłam? ![]() jeśli zauważą, że to nie zdaje rezultatu-może plan zmienią? pogadaj z hostką,zasugeruj delikatnie (ale jeszcze nie teraz). póki co uzbrój się w cierpliwość. my tu będziemy kciuki trzymać ![]() laski,powiem Wam, że na fast tv obejrzałam kilka odcinków gossip girl i ... wciągnęłam się w to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4769 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Laski mając swojego mega doła poszalalam dzisiaj na zakupach i mam szlaban az do wyplaty ![]() ![]() ![]() ![]() Wieczorek spedzialam u polskich sasiadów ![]() ![]() Wczoraj mialam luzna rozmowe z Hostem "o wszystkim i o niczym" Hostka tez przy tym była, ale nie bede go cytowac zeby Was nie denerwować.. a w ogole sie zarejestrowalam na Great au pair żeby moze jakis babysitting znalezc i mam wiadomosc od jakiejs rodzinki, jutro dzwonie ![]() a juuutro.. mój polski kolega ma urodziny ![]() ![]() ach co za fajnyyyy weekend ![]() od poniedziałku do piatku moge sie dolowac ale nie w weekend ![]() nadrobie Was w poniedziałek bo Hostka wraca do pracy i jak mały zasnie to sobie poczytam co tu nabazgroliłyscie ![]() a teraz 2 h z Gotowymi na wszystko ![]() dobrej nocki!
![]() |
#4770 |
Zakorzenienie
|
Ludzie w Londynie, co robicie jutro?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:53.