|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
Cytat:
Ewcia się chichra jak wydmuchuję nos ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22922672]No to witaj w klubie, nie zacytowało mi Twego posta o refluksie, ale u nas podejrzenie jest mocne. Polecam nutriton - to taki preparat, w aptece kupujesz, na bazie mąki z chleba świętojańskiego, jeśli karmisz piersią, to rozrabiasz to z wodą i jako papkę podajesz łyżeczką przed karmieniem, potem pierś, i dziecko nie powinno ulewać. U nas po tym nie było ulewania, odbicie normalne, natomiast najpierw się zraziłam, bo wodnista kupka była, ale potem już ok. Tyle dni nierealne... Witam, małżon pracy, dziewczę u mojej mamy a ja siedzę u nas zdycham. Poszłam po 18 do mamy spać, bo złapałam jelitówkę (chyba w tym szpitalu, bo tam epidemię mają, dobrze, że wczoraj bez małej tylko mocz zanosiłam) i nie chciałam małej zarazić, do 3 nad ranem wymioty, biegunka, temperatura (dla odmiany teraz tylko 35,4), potworny ból mięśni, czuję się jak kupa. Najgorsze te mięśnie, siedzę i wszystko mnie boli. [/QUOTE] a wiesz, że wczoraj właśnie pomyślałam o Was w kontekście refluksu? ja na razie będę Ewcię obserwować, bo raptem 2 dni takie straszne były. może faktycznie coś jej po prostu na brzuszku zalegało. ale jeśli dalej będzie tak samo, to walimy do pediatry (znaczy najwcześniej możemy pójść 9 listopada, bo wcześniej jej nie będzie ![]() i zdrówka życzę Wam obu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
Zadomowienie
|
.
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-10-28 o 09:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4743 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
my nocke mielismy wzorcowa ![]() ![]() z tego co pamietam: marhalczar - Amelia super ![]() kropka - Stefek od poczatku bardzo malo spal w ciagu dnia, teraz klade go o 18.30 bo jest padniety, spi przecietnie do 7-8, potem drzemka kolo 11 na dworzu az do 14 czasami ![]() ![]() jamaica-moj maly czesto mial taka kupke jak warzywka mu dawalam, raz byla plastelinka a raz luzniejsza, nie myslalam, ze to moze byc niewlasciwie ![]() ------------------------ dzis pogoda w kratke, musze podjechac wyslac ciuszki, ktore udalo mi sie sprzedac ![]() wysypka ustepuje ![]() dzis zaczynamy od nowa czyli jabluszko na parze i obserwacje ![]() wczoraj szalalam w kuchni, zrobilam salatke szwedzka do sloikow, paste jajeczna, pokroilam dynie i zamrozilam, obiadek na dzisiaj, dzis musze zaczac ogarniac chate, w sobote i niedziele goscie ![]() a co do rajtek mam z H&M sa bardzo fajne, ale jak na razie u nas hitem sa biedronkowe ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() Edytowane przez justin18061976 Czas edycji: 2010-10-28 o 09:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4744 |
Zadomowienie
|
witam
nawet sie wyspałam ![]() ![]() ale nawet w miare było .. na razie młoda zjadła i walczy na macie - mało mi strasznie je ostatnio ![]() zobaczym jaki bedzie dzionek , a jutro jedziemy na zbadanie kontrolne uszek - wczoraj jeszcze tarła ze trzy razy na krzyż . pisałyscie ze tarcie uszu to nie tylko zapalenie , no moja miała zapalenie , ale wyczytałam że to też zmeczenie i ząbkowanie - może zapalenie przeszło a trze przez te zeby ![]() bydgoś - mała super ![]() moja też łyżeczke mi wyrywa jak ją karmie , ale sie nie daje , no i coraz wiecej plam niespieralnych mamy na ubrankach ![]() szaja- zdrówka ![]() co do tej listy - ile dzieci mają spac to chyba tylko Tymek Lei wyrabia norme ![]() ![]()
#4745 |
Zadomowienie
|
A zapomniałam sie pochwalić - dziś kończymy 5 miesięcy
![]() Zmykam po becikowe, okazało sie jednak, że kase trzeba odebrac na poczcie ![]() ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4746 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22922672] Witam, małżon pracy, dziewczę u mojej mamy a ja siedzę u nas zdycham. Poszłam po 18 do mamy spać, bo złapałam jelitówkę (chyba w tym szpitalu, bo tam epidemię mają, dobrze, że wczoraj bez małej tylko mocz zanosiłam) i nie chciałam małej zarazić, do 3 nad ranem wymioty, biegunka, temperatura (dla odmiany teraz tylko 35,4), potworny ból mięśni, czuję się jak kupa. Najgorsze te mięśnie, siedzę i wszystko mnie boli. Mam wyniki biochemii krwi Agutki, jest ok, mam dzisiaj dzwonić, czy w moczu coś wyłazi z posiewu, na 2 listopada usg, a podejrzenie refluksu - lekarz jak tylko powiedziałam, że mała bardzo ulewa i wymiotuje, od razu wysunął taką hipotezę (co zresztą ja też zaczęłam podejrzewać), no i będziemy się leczyć chyba w tym kierunku ![]() Życzę Wam duuuuużo zdrówka ![]() Dobrze, że już cokolwiek wiecie. Luizka zasnęła o 10.30....ciekawe ile pośpi ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- silpe, ja od razu troche przecieram zabrudzone miejsca na mokro chusteczką i jak na razie tylko jedno body mam z plamkami. velluto, gratki za 5 miesięcy ![]()
![]() |
#4747 |
Zadomowienie
|
Velluto,gratki 5 miesiecy
![]() ![]() Bydgos, Luiza ma przepiekne oczeta ![]() Jamaica, filmik swietny, Roza genialana ![]() Marhalczar, Amelka cudaczek ![]() A ja mam od 3 dni polroczne dziecko w domu ![]() ![]() Zmartwilo mnie to. MIlego dnia ![]()
![]() |
#4748 | ||
Rozeznanie
|
marhalczar, ciekawa wypowiedź
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() u nas trzeba bylo osobiscie w gminie odebrac....... o nr konta nawet slyszec nie chcieli, a jak chcialam skan dowodu doslac mailem to prawie panika.......... kolezance na mail wyslalam i ona zaniosla wydrukowane.... ciemnogród. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4749 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4750 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
tu jest kilka takich kruszynek wiec się nie martw ![]() ale maluta jest fakt, moja jak miala 3 miesiace to wazyla 6000g przy wzroscie 62 cm ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4751 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
skandynawskie dzieciaki to kloce, moj Stefek tez ma ponizej normy wszystko a wystarczy, ze sprawdze siatke centylowa polska i jest norma, juz nie raz straszyli mnie, ze glowka za mala itp, maly wazy 7600 przy 70 cm, to juz stekali, ze za malo wazy, jest szczuply i dlugi, ma apetyt, ale nie przezera sie, to co mam mu noga wpychac? nie martw sie na zapas, jesli malenka jest pogodna, je, rozwija sie to moze to nie ma zadnego znaczenia, oczywiscie zawsze warto sprawdzic, ale nie ma co sie zamartwiac ![]() aaaa, no teraz zobaczylam, ze przybrala 600g
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() Edytowane przez justin18061976 Czas edycji: 2010-10-28 o 10:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4752 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie martw się. Luiza przy wzroście 66 cm waży 6200. Przecież każde dziecko jest inne. ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Gratki za pół roczku ![]()
![]() |
#4753 | |||
Zadomowienie
|
Witam Was!
Cytat:
![]() Nie dziwię Ci, że mąż się nie wyspał. Mój czasem jak mały za dużo rozrabiał szedł spać na kanapę, żeby móc się wyspać, ale było mu tam smutno samemu i właściwie nie ważne gdzie by był i tak byłby niewyspany. ![]() No słodka ta miesięcznica Amelki ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22922672]Zwłaszcza, że dyskutują ci, którzy dzieci nie rodzą i mieć nie mogą ![]() ![]() Witam, małżon pracy, dziewczę u mojej mamy a ja siedzę u nas zdycham. Poszłam po 18 do mamy spać, bo złapałam jelitówkę (chyba w tym szpitalu, bo tam epidemię mają, dobrze, że wczoraj bez małej tylko mocz zanosiłam) i nie chciałam małej zarazić, do 3 nad ranem wymioty, biegunka, temperatura (dla odmiany teraz tylko 35,4), potworny ból mięśni, czuję się jak kupa. Najgorsze te mięśnie, siedzę i wszystko mnie boli. Mam wyniki biochemii krwi Agutki, jest ok, mam dzisiaj dzwonić, czy w moczu coś wyłazi z posiewu, na 2 listopada usg, a podejrzenie refluksu - lekarz jak tylko powiedziałam, że mała bardzo ulewa i wymiotuje, od razu wysunął taką hipotezę (co zresztą ja też zaczęłam podejrzewać), no i będziemy się leczyć chyba w tym kierunku ![]() No to dobrze że Agu jednak w domu a nie w szpitalu. Przynajmniej jej oszczędziło. A ty się kuruj, bo szkoda tak pięknych słonecznych dni. ![]() No właśnie o in-vitro dyskutują Ci którzy nawet nie wiedzą, co to znaczy czekać na upragnione dziecko. Ja się obawiam, że będzie jak zwykle w Polsce do bani, ale obym się myliła. ![]() Cytat:
![]() Głupie te baby w tym urzędzie, tak w konia robią ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wiesz Araczku mój jak się urodził to miał niby 58cm, a teraz skończył 5 miesiaków niedawno, a dopiero może od dwóch tygodni tylko w ubrankach na 68 śmiga. Niektóre dzieciaki z naszych wątkowych już większe o wiele, a ten tak powoli rośnie. Ale ponoć tak jest, że im dziecko "lżejsze" przy urodzeniu to szybciej nadrabia, a mój z tych ciężkich to i przybiera wolniej. ![]() Witam Was dziewczyny! U mnie dziś dzień smutaśny. Dobija mnie ta praca, a właściwie konieczność jej szukania. Są dni, że wierzę, że się uda i będzie dobrze, a są takie jak dziś, że tylko bym ryczała, bo już sobie nie radzę. Chyba trzeba to przeczekać i już. ![]() Mój maluch właśnie zalicza 2 drzemkę. Wyszliśmy rano do sklepu i zasnął mi w wózku zaraz przed blokiem, to poszłam do domu i na balkon wystawiłam, żeby dospał, bo poubierałam ciepło i nie chciałam w domu przegrzewać. A teraz śpi we własnym łóżeczku. Już mi coraz ładniej zasypia. Może uda się, żeby zasypiał sam. Zobaczymy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i mamy dwa razy... Po godzinie, czasem rano ciut więcej, po południu czasem mniej... ![]() ______________ Spadam w końcu do Opieki. Dzieć pojechał do babci, a ja idę swoje odstać o becikowe - tzn. złożyć wniosek dopiero idę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4755 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Kropka miałam jeszcze napisać, że mój od paru dni też tak ma. Ostatnia drzemka koło 15, a potem aktywny aż do kąpieli po 19. Zaśnie tylko jak wraca z rehabilitacji, ale wtedy jest wymęczony a w wózku go bardziej kołysze. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4756 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=bratkab;22923903]Witam Was!
Po kolei - tutaj u nas na Śląsku jest kilka klinik. Ja chodziłam do Provity u nas w Katowicach. Wiele osób jest zadowolonych z ich skuteczności. Ja na szczęście nie musiałam się zdecydować na in-vitro ale bez pomocy lekarzy się nie obeszło. Najważniejsze że się udało. Życzę również aby druga wasza próba była równie skuteczna. ![]() Nie dziwię Ci, że mąż się nie wyspał. Mój czasem jak mały za dużo rozrabiał szedł spać na kanapę, żeby móc się wyspać, ale było mu tam smutno samemu i właściwie nie ważne gdzie by był i tak byłby niewyspany. ![]() No słodka ta miesięcznica Amelki ![]() Dzieki za namiary! ..mam nadzieje, ze i tym razem nam sie uda ..i tez za pierwszym ![]()
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-10-28 o 10:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4757 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja proponuję ty za ręce, mąż za nogi i każde w swoją stronę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Agu wczoraj pięknie wieczorem ponoć usnęła tak, sama właśnie ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, dzięki za ciepłe słowa ![]() Na razie mnie tak mięśnie bolą, jak nigdy jeszcze, każdy kawałeczek ciała czuję, ledwo piszę nawet. Jak to dobrze, że mama i ciocia na dole, bo nie wiem co by było - nie dałabym rady na pewno Agutki podnieść. i właśnie, jak to jest - jest malutkie dziecko, matka chora że nie jest w stanie się zająć, to ojciec może l4 wziąć na żonę? czy na dziecko? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4758 |
Rozeznanie
|
nie wypykam dzis.... z marudzenia przeszło na darcie..... a dopiero południe....
![]() szaja, chyba tak, jezeli matka nei jest w stanie sie zajac dzieckiem...cos kojarze ze mozna Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-10-28 o 11:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4759 |
Konto usunięte
|
A, fajne rzeczy mam do czytania.
Margoś, pewnie już trafiłaś na to, ale wkleję - wątek z babyboom forum o refluksie, no toczka w toczkę objawy Agu (ulewanie, chlustanie - podłoga lepiej nie mówić, wyginanie się przy jedzeniu, maly przyrost wagi, brak apetytu... tyle dobrze, że od zawsze odbijała prędko, nie musiałam pół godziny czekać). http://www.babyboom.pl/forum/zdrowie...74/index7.html A tu coś do powspominania naszych szczenięcych lat ![]() http://www.eioba.pl/a134371/my_dzieci_tamtych_rodzic_w Aha, bo nie zacytowało mi też: Jamaica, filmik cudny ![]() ![]() A ja wczoraj czapunię małej zrobiłam, ale do poprawy jest, za szeroka jednak. |
![]() ![]() |
![]() |
#4760 |
Zadomowienie
|
....a ja nie wiem co dzis ze spaniem Ami,...zjadla o 8.40 zasnela do 10, teraz o 11.30 znów zjadla i znowu spi...
![]() Filmik -Amelia jak zwykle..bardzo rozmowna Filmik 2- amelia na spacerze niedzielnym
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-10-28 o 12:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4761 |
Raczkowanie
|
Gratuluję wszystkim miesieczniakom
![]() Bratko, mój ginekolog pracuje w Provicie (przyjmuje też w Żorach), coś słyszałam, że jakieś nowe miejsce otwierają, nazwa coś z aniołem, ale za Chiny nie umiem teraz skojarzyć.
#4762 |
Zadomowienie
|
No tak, właśnie zobaczyłam że nazwę zmienili i lokalizację też.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4763 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Szaja, zdrowia dla Was!!
![]() |
#4764 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22924476]
A tu coś do powspominania naszych szczenięcych lat ![]() http://www.eioba.pl/a134371/my_dzieci_tamtych_rodzic_w .[/QUOTE] poryczalam sie ze smiechu ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4765 |
Zakorzenienie
|
my po spacerze, Ewcia jeszcze śpi w wózku, pora karmienia już minęła, więc pewnie zaraz się wybudzi.
spotkałam dziś sporo osób, z którymi stałam i gadałam, jakoś mi tak fajniej ![]() pierwsze karmienie dziś super. drugie krótkie, ale ok. dopiero jak już ubrana była na spacer i w wózku, zaczęła płakać - wzięłam do odbicia, troszkę ulała i chwilę płakała jeszcze po, ale też ok raczej. lecę, bo się budzi |
![]() ![]() |
![]() |
#4766 | |||
Zakorzenienie
|
Witam.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Napisz mi prosze jakie duże wstawiasz pliki na YT? Na probuje wstawić filmik z aparatu, max 300mb i zawsze wyskakuje mi jakiś błąd. My mieliśmy dziś 3 szczepionkę.3 kłucia w nożki.Olcia zapłakała raz ale zaraz się uspokoiła. Do tej pory już powinna zaliczyć swoją 2 godzinna drzemkę ale usnęła tylko na chwile w samochodzie a po powrocie do domu nie chciała. Maz ją zabrał samochodem na zakupy a ja obiad gotuję.Może mu w aucie uśnie i pośpo troszkę. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4767 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze moja tez jak nie przybierala to teraz zacznie. Moje mleko dostawala 4,5 miesiaca i nie byla glodna ale widocznie to nie wystarczalo. A Roza faktycznie fajna gabarytowo laseczka ![]() Cytat:
![]() Przez ostatnie 3 miesiace (nie liczac ostatniego) przybierala okolo 200 g. W ubieglym miesiacy dostawala juz kaszki i inne duperelki ![]() ![]() Chociaz Finlandia to nie Skandynawia ale dzieci i tutaj sa naprawde wielkie. Moja przy nich to kruszyna, z biednego kraju, niedozywiona i zaniedbana pewnie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() No wlasnie, dzieci sa tak rozne. Dziwne by bylo gdyby wszystkie w wieku np 5 miesiecy mialy te same rozmiary...a nawet moze kolor oczu i wlosow ![]() Malvina urodzila sie naprawde malutka 47 cm i 3200 g wiec ma co nadganiac i pewnie ma jeszcze na to czas. Jest wesola, rozwija sie prawidlowo ale wg. babki my wysocy (177 i 185) to i dzidzius powinien byc wysoki ![]() Co do pracy to tak. Trzeba to przeczekac. Jak trzeba to i poryczec ale tylko ze zlosci. Prace znajdziesz. Wiem, ze wkurzajaca jest sama mysl, ze trzebajej szukac ale napewno sie oplaci ![]() Ja tez bede musiala szukac bo u tesiowej nie za bardzo chce pracowac zreszta ona tez chyba nie za bardzo mnie tam chce...n [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22924284]Gratuluję znów ![]() Ja proponuję ty za ręce, mąż za nogi i każde w swoją stronę ![]() [/QUOTE] ![]() i do skutku, az naciagniemy ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22924476] A tu coś do powspominania naszych szczenięcych lat ![]() http://www.eioba.pl/a134371/my_dzieci_tamtych_rodzic_w [/QUOTE] ![]() my tez skakalismy z balkonow. A wlasciwie z dziur w oknach balkonowych w nowobudowanym bloku. Na sterty piasku. Ale byla zabawa ![]() Mowicie, za wasze dzieci piszcza? Moja nie piszczy ale skrzeczy na glos ![]()
![]() |
#4768 | ||||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Maksiu tak do roku spal dwa razy w ciągu dnia, Tymek ma takie same drzemki. ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22922672] Witam, małżon pracy, dziewczę u mojej mamy a ja siedzę u nas zdycham. Poszłam po 18 do mamy spać, bo złapałam jelitówkę (chyba w tym szpitalu, bo tam epidemię mają, dobrze, że wczoraj bez małej tylko mocz zanosiłam) i nie chciałam małej zarazić, do 3 nad ranem wymioty, biegunka, temperatura (dla odmiany teraz tylko 35,4), potworny ból mięśni, czuję się jak kupa. Najgorsze te mięśnie, siedzę i wszystko mnie boli.[/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() czasem miewa gorsze dni, ale rzadko. Cytat:
![]() ![]() a takim gadaniem się nie przejmuj-taka jej uroda, jest zgrabna, drobniutka. ![]() Cytat:
![]() Ja myślę, co będę robić po wychowawczym, nie chcę wracac do pracy która ostatnio miałam... ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Choć dziś mi nie do śmiechu. Noc do dupy- tak mnie gardło męczyło, chyba pół opakowania tabletek wyssałam, bo zasnąć nie umiałam... ![]() Maksiu tez coś nie teges- wciąż cos mu świszczy (w oskrzelach?), kaszle mało- raptem dwa razy w ciągu nocy, ![]() Dziś chciałam go w domu zostawić, żeby do lekarza iść, ale był taki płacz za przedszkolem, że odpuściłam... trudno, pojedziemy do lekarza prywatnie popołudniu, niech nas wszystkich obada, bo TŻ też niewyraźny, a i Tymkowi paskudny katar się przypętał. ![]() No więc dzwoniłam do lekarza, dziś nie może, wszystkie terminy zajęte, pojedziemy jutro... potem 3 dni wolnego, to może zdążymy się podleczyć. ![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4769 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() w ogóle wszystkie szkraby są teraz takie słodziaki... mrrrrr... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() pierwszy śmiech liwki taki głośny, taki prawdziwy dziecięcy śmiech był właśnie z powodu mojego kaszlu ![]() u nas postęp. mała pożarła słoiczek i nie chciała potem mleka. tatuś zabrał ją na spacer no i zobaczymy kiedy zgłodnieje ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4770 |
Zakorzenienie
|
u nas po spacerze było karmienie, poprzednie 3,5h wcześniej. pojadła 3 minuty i więcej nie chciała. odbiła bez większych problemów, teraz bawi się na macie, ma fajny humorek. to chyba nie ma się co przejmować, że tak krótko jadła?
może już się przestawia na 4-godzinne przerwy między karmieniami? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.