Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe 23 35,94%
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... 4 6,25%
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... 0 0%
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki 2 3,13%
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie 24 37,50%
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną 11 17,19%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-08, 16:50   #4741
listopadowa80
Zakorzenienie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Listopadowa a co Cię skłoniło do odstawienia leku? Mi się zawsze wydawało, że wszelkie tabletki już w 3 trymestrze nie wywierają takiego wpływu na dziecko
Dziewczonka, kilka razy próbowałam odstawić lek, ale nie dało rady wcześniej a teraz się w końcu udało. Faktycznie najgroźniej przyjmować benzodiazepiny w 1 trymestrze ze względu na to, że mogą one zaburzać organogenezę, ale np. skutkiem ich przyjmowania w ostatnim trymestrze może być bezdech u dziecka...
Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Witam
ja właśnie po wizycie u gina.
Mała pozostała dziewczynką wszystko super,ładnie rośnie ,jej waga to 504 g.
Cieszę się ,że u Was także udane wizyty i z dzieciaczkami wszystko super.
Nie czytałam zaległości więc nie bijcie,bo nie wiem co komu pisać.
Jutro idziemy z tz-em na usg 3d na 16.
Aha morfologia trochę mi się poprawiła jednak nadal mam brać żelazo.Za to leukocyty bardzo podskoczyły.Dostałam antybiotyk i skierowanie na chirirgie stomatologiczną,do usunięcia ma 8
W wolnej chwili poczytam zaległości a teraz muszę zmykać pa pa
Super, że dziewczynka pozostała dziewczynką i że jest zdrowiutka

Ale problemów z 8 nie zazdroszczę. Oj, bidulka z Ciebie...
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 16:54   #4742
eweska
Moderatoreska

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Już jestem, pospałam godzinkę - czuję się o niebo lepiej

Póki nadrobię zaległości z kilku godzin wklejam zdjęcia ciuszków dla Małej, jedną fotkę z ostatniego usg (fatalna jakość - zdjęcie ze zdjęcia, ale te dwie kulki to wargi sromowe) i mój brzuch z dzisiaj (28 t.c. 4 d.) - po boku widać kilka rozstępów z zeszłej ciąży, więc w to miejsce nie patrzeć (aha i sorki za te ciuchy moje, ale to takie robocze - domowe)
Piękny brzuszek, cudne ciuszki
Ja też się zdrzemnęłam Nie wiem co ja mam z tym spaniem oczy same mi lecą :/

Moniqac spory remont robicie i nie dziwie się kochana że tak wycenili robociznę, roboty u nas są drogie, sam tż był w szoku jak ceny skoczyły, on od 5 lat nie pracował w PL i nie wiedział jakie są stawki, teraz z kolegą poszedł do pracy to sie przekonał co i ile kosztuje, a kolega ma full roboty, nawet juz na przyszłą zimę ma zapisy na remonty i wszystko z polecenia.
Może uda wam się coś zniżyć koszty robocizny, dogadacie się z fachowcami, no i życzę powodzenia oby partacze i naciagacze Wam sie nie trafili.

U mnie w dużym pokoju sufit podwieszany już zrobiony, tynki na ścianach sobie schną, na to jeszcze gładzie, panele na podłogę, szafa do zrobienia i na końcu malowanie, w międzyczasie mężul będzie brał się za przedpokój, również sufit podwieszany, tynki, gładzie i panele.
Gdyby nie to że chodzi do pracy to pewnie kończyłby duży pokój, a przynajmniej szafę i zostałoby samo malowanie a tak to wszystko się odwleka.
No ale cóż trzeba czekać.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 16:57   #4743
moria44
Wtajemniczenie

O Aliczka dzięki
Czyli co, mam trzy tytuły:

Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe

Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca...

Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają...

?

Jeśli tak, to wstawię już sondę, czas najwyższy
Powoli Was nadrabiam

Ania gratuluję córuni - już jest na liście

Dziękuję dziewczynki za linki odnośnie minerałów, dziś przyszły mi próbki więc będę jutro testować

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 16:59   #4744
listopadowa80
Zakorzenienie

Dziękuję Kochane za komplementy

Anulinka - ta moja kiecka to jeszcze z tamtej ciąży. Najdziwniejsze, że nie wyrzuciłam, czyżbym podświadomie planowała kolejne dziecko?

aha - nie wkleiło mi jednej fotki (a zapewne to moje niedopatrzenie), więc teraz załączam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02253.jpg (36,1 KB, 36 załadowań)
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 17:02   #4745
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
O Aliczka dzięki

Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe

?

Powoli Was nadrabiam

Dziękuję dziewczynki za linki odnośnie minerałów, dziś przyszły mi próbki więc będę jutro testować

Jeszcze dzisiaj były dwa nowe, tak w porze obiadu. Ale nie pamietam czyje
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 17:04   #4746
principessina
Zakorzenienie

ale pospalam, dwie godziny!!! Znowu w nocy nie bede mogla spac

migotka mysle, ze te kombinezony troszke za grube, ja kupie tylko jakas kurteczke....

tak piszecie o cenach robocizny i malowania, u mnie samo malowanie mieszkania to koszt 2 tys euro, szkoda ze kobieta nie moze byc malarzem caly remont mamy wyliczony na ok. 12 tys no comment, dlatego tyle lat mieszkanie urzadzamy
Stary 2011-02-08, 17:05   #4747
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
O Aliczka dzięki

?

Powoli Was nadrabiam

Jeszcze tematy amarci

Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki

Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie

i wersja light:

Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-08, 17:08   #4748
bzyczka1
Zakorzenienie

Antropia ja w Lubaniu od urodzenia Jawor w podpisie to po mężu na studiach przez 2,5 roku mieszkałam w Jeleniej przy cerkwi samej ale ostatni semestr dojeżdżałam już, bo zajęcia 3 razy w tygodniu i to w takich godzinach że mogłam. Nie wiem dlaczego myślałam że ty gdzie indziej teraz mieszkasz

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 17:09   #4749
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

Póki nadrobię zaległości z kilku godzin wklejam zdjęcia ciuszków dla Małej, jedną fotkę z ostatniego usg (fatalna jakość - zdjęcie ze zdjęcia, ale te dwie kulki to wargi sromowe) i mój brzuch z dzisiaj (28 t.c. 4 d.) - po boku widać kilka rozstępów z zeszłej ciąży, więc w to miejsce nie patrzeć (aha i sorki za te ciuchy moje, ale to takie robocze - domowe)
sliczniee
Cytat:
Witam
Aha morfologia trochę mi się poprawiła jednak nadal mam brać żelazo.Za to leukocyty bardzo podskoczyły.Dostałam antybiotyk i skierowanie na chirirgie stomatologiczną,do usunięcia ma 8
super, ze ok
ja tez ma 8 do usuniecia, dwie gorne, bo rosna do policzkow
ale narazie nie zamierzam ich wyrywac, bo mi w ogole nie przeszkadzaja

posegregowalach suche pranie i powkladalam do zmywarki i mam dosc, tz kaze lezec, a tu tyle roboty
Stary 2011-02-08, 17:15   #4750
anula_81
Zakorzenienie

hej dziewczyny!
ja mialam dzisiaj zwariowany dzien w pracy, nawet nie mialam czasu zajrzec i nadrabiam na szybko, ale mam dzisiaj na nocleg kolezanke z pracy bo jej parkiet olejuja, a jutro znajomi przylatuja i beda do neidzieli wiec w ogole bede out chyba...
moniqac jutro mam miec troche luzniejszy dzien, znajomi przyjezdzaja ok 21.szej wiec postaram sie ci to jutro skonczyc

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
Zapachniało nam już wiosną - czas za...suwa , dzieci rosną
fajoszka
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
jutro na 10 idę do gina sprawdzić co z tą moją szyjką
oby były nadal pożądne 3 cm
bedzie 5 , a co! bedziemy trzymac kciuki!
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No to pospałam dziś... Nadal w łóżku siedzę

princi Na lewym się zaleca spanie. Ja śpię na obu na zmianę, bo inaczej rano bym się ruszyć nie mogła. Na brzuchu w ogóle, pleców unikam.
A upławy mam, ale ja to od nadżerki, a tego się w ciąży podobno nie leczy... Nie boli, nie przeszkadza, tylko te ... upławy.

Życzę miłego dnia, idę szukać czegoś na śniadanie

Aaaa! No i dziś zaczynamy z Edą 27 tydzień, czyli 7 miesiąc!
ja tez mam uplawy ciagle, ale juz przestalam sie przejmowac, mam ddduuuzo bez wkladek ani rusz, ale dzidzia kopie i nic mnie ne boli, ostatnio 2 tyg temu mocz byl ok,, wymaz z szyjki tez, wiec chyba oleje
Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
oj eve mnie to by się nie chciało tyle nadrabiać ale jak najbardziej szacuneczek

matallewar wiem że nie powinno się spać na brzuchu dlatego zawsze kładę się na boku ale kiedy się budzę to zawsze na brzuchu, nie panuję nad tym nie potrafię
ze spaniem na brzuchu to nieprawda, ja pytalam lekarza juz 100 razy chyba, dopoki daje rade spac na brzuchu to nie ma problemu, dziecku sie nic nie stanie a to wygodne dla kobiety bo odciaza kregoslup i zoladek, na ktore dzidzia naciska, ja chetnie bym pospala na brzuchu, ale niestety juz zbyt duzy i niewygodnie mi po prostu
Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
witam
anula_81
ehhh brak slow.. na kumpele..
wiem , wiem, czekam az sie kumpela zreflektuje..hmmm
Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
Doczytałam miłe Panie
Wczoraj moja córunia potwierdziła, że jest dziewczynką Nie jest duża, bo na tym usg wyszło chyba 510g, ale za to "wysoka" (moja modeleczka) co najważniejsze - JEST ZDROWA POD KAŻDYM WZGLĘDEM Miałam do tego usg rozszerzone badanie serduszka i wszystko jest ide
gratuluje, najwazniejsze, ze dzidzia zdrowa**
Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
a to zdjecie z dolu widac brode, usta i rączke
nooo na tym zdjeciu tez widze. cudo Kasiu, gratuluej raz jeszcze
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

WITAM drogie Panie
Sen miałam dziś taki, że strach opowiadać
opisze tylko dla ludzi o mocnych nerwach :
śniło mi się że jak się jest w ciąży to taki maly zarodeczek nosi się w buzi
i nawet sen raczył mi zwizualizować takie coś ...
no i jednej mojej koleżance wypadło takie niby "dziecko" i ja znalazłam je na dywanie i jej oddałam i sie strasznie ucieszyła bo myślała że już nie jest w ciąży
w sumie we śnie się zastanawiałam co się dzieje że później to dziecko jest w brzuchu (bałam się połknąć żeby kwasy żołądkowe nie zeżarły) ale nie dane mi było się dowiedzieć

no to do później
sen powalajacy, musze tez wam opisac niektore z moich snow, bo normalnie zalamac sie mozna
Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dzien dobry Mamusie
vanes sama zrobilas te rogaliki??

no i u mnie zaczal sie bol pod zebrami, w nocy musze sie czesto przekrecac, Wy naprawde spicie cala noc na prawym boku, tak jak zalecaja w ciazy no i mam jakies lekkie mleczne uplawy, tez macie??
ja spie raz na lewym raz na prawym , ogolnie sypiam zle i krece sie pol nocy, bo mi niewygodnie uplawy tez mam , pisalam wyzej, poki nie sa zielone, smierdzace brazowe itp to podobno normalne ale lekarzowi zawsze mowie, tak na wszelki wypadek
Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Ja się wczoraj nie udzielałam bo byłam strasznie wkurzona.
Przyszedł mi rachunek za prąd i niemal zawału dostałam...
do teraz mnie trzyma, wrrr...

Z tych złości prałam wczoraj ubranka dla dzidzika, całą suszarkę mam w mini ciuszkach a to tylko z jednaj szuflady

chyba muszę sobie kupić meliske - daje to coś?
siasku kochany, bez nerwow, mnie meliska nie pomaga;( ale za to w ciazy mozna brac relanium))) ja jak nie bylam w ciayz to probowalam nervosolu, ale to tez sciema
moze joga???!

a gdzie moria??

ide sie ogarnac, bo wstyd do takiego bajzlu kolezanki zaprosic

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 17:16   #4751
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Antropia ja w Lubaniu od urodzenia Jawor w podpisie to po mężu na studiach przez 2,5 roku mieszkałam w Jeleniej przy cerkwi samej ale ostatni semestr dojeżdżałam już, bo zajęcia 3 razy w tygodniu i to w takich godzinach że mogłam. Nie wiem dlaczego myślałam że ty gdzie indziej teraz mieszkasz
jak fajnie... ktoś z okolic
ja nie zauważyłam Twojego podpisu
mam z lubania znajomą i tez na kk studiowała
i tez w ciąży
z tym, że w lipcu rodzi i jej tż nie z Jawora

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-08, 17:18   #4752
matallewar
Zakorzenienie

Jestem straszna...
To chyba to wicie gniazda...

Miało być przemeblowanie teraz, tak? A potem malowanie drugiego pokoju... Ale dziś zdjęłam wszystko ze ścian, żeby dało się meble przestawić i złapałam się za głowę jak ściana wygląda...

No i będzie malowanie...
Myślę o zieleni duluxa jakiejś... Teraz ściany mamy żółte, ale mi się już nudziły po 6 latach.

Więc - malowanie, przemeblowanie, wymiana łóżka. A miałam prawie nic w domu nie robić
Nie wspomnę o pawlaczu, szafie w przedpokoju i szafkach w łazience, na które mam już deski

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-02-08, 17:22   #4753
moria44
Wtajemniczenie

anula jestem nadrabiam w pocie czoła

matall - dzięki! Sonda już wisi

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

mary - taka ta mgiełka ma być: http://allegro.pl/as-the-body-shop-m...425979620.html ?

Dziewczynki, ja dziś odkurzyłam w domu, wyczesałam psa, zrobiłam dwa prania i jeszcze się do CH wybrałam - kuuuurcze ja już się na to nie nadaję Ledwo, ledwo szłam, czułam się jak gruby pingwin, weszłam tylko do Smyka - musiałam, no musiałam i do Rossmana i już musiałam usiąść. Następnie wskoczyłam do Ikeii po kartony no i myślałam, że nie dojdę do kas... Ja to już się nadaję tylko do siedzenia na kanapie z lapkiem na kolanach, naprawdę

Stary 2011-02-08, 17:22   #4754
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

listopadowa kurde ile ty masz pięknych ciuszków a jaki brzuszek okrąglutki i dupcia taka mała super wyglądasz

moniqac moja mami lubi pichcić w kuchni i robić coś z niczego a teraz kiedy mieszkam u niej to ciągle robimy wszystko razem

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 17:26   #4755
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

moria 22 lata odpocznij sobie kochana...ja zbieram siły na wypad w miasto po wypłacie a dzisiaj czeka mnie chyba odkurzanie jeszcze...
Stary 2011-02-08, 17:31   #4756
principessina
Zakorzenienie

hehe moria moze ja mam mnejszy brzuszek od Twojego, ale przez to ze boli mnie krzyz tez tak czlapie jak pingwin a po zakupach jak wysiadam z auta to jak 100kilowa baba
Stary 2011-02-08, 17:32   #4757
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

moniqac jeśli chodzi o sałatki to dużo tego
a z mielonego możesz albo africana eate czyli mieso mielone na patelni smażysz w kawałkach dodajesz cebulę paprykę ogórek konserwowy i przyprawiasz dodajesz koncentrat pomidorowyi czekasz aż zrobi się sosik.
bułeczki przekrawasz na pół smarujesz prawdziwym masłem do środka nakładasz ten farsz z mięsem mielonym na mięso dajesz plasterek sera przykrywasz drugą połowką bułki wkładasz do piekarnika zeby było ciepłe i gotowe
ewentualnie mielone zwykłe albo z kawałkami sera cebuli ogórka konserwowego itd
albo pieczeń z mięsa mielonego
Mięso przekładamy do miski, dodajemy namoczoną w mleku lub wodzie bułkę i przyprawy
Mięso przygotować jak na kotlety mielone. Musi ono dać złączyć się w roladę, dlatego jeżeli będzie ono za luźne dodać 2 łyżki bułki tartej, albo jeszcze połówkę bułki namoczonej w wodzie. ugotowane jajka obtaczamy w tym mięsie i Taką roladę wkładamy najlepiej do foremki keksowej, wyłożonej papierem (tak, żeby mięso było otulone papierem). Piec nastawiamy na 160-170 st. i pieczemy do uzyskania delikatnej, złotej skorupki.
to tyle co mi do glowy przyszło

Stary 2011-02-08, 17:32   #4758
bzyczka1
Zakorzenienie

Antropia ja to się nie mogę doczekać aż będzie ciepło by móc na giełdę do Cieplic pojechać i pogrzebać w szmatkach A z Lubania to jeszcze chyba Mazianka jest chociaż teraz w okolicach Zielonej góry mieszka

Idę do tż na łóżko, film obejrzymy - stosunki międzymiastowe zapowiada się dobra komedia a ja już pożarłam chyba wszystko na dziś tzn pół jabłka, pół czekolady, garstkę winogron i kiwi...kusi mnie jeszcze jedno jabłko ale może poczeka chociaż z godzinę jeszcze

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 17:38   #4759
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość

Siasiek w bloku 500zł o kurde. masakra.
Dodam, że ja nawet piekarnika na prąd nie mam. Jedynie podstawowe rzeczy tj pralka, lodówka, mikrofala, w kuchni ekspres i czajnik, w pokojach tv i laptop i czasem włączę grzejnik młodemu jak zimno w łazience, no sory jeszcze rybki w akwarium mają grzałkę i pompę.

A jak pisałaś o świeczkach to wiesz wiąże się to z tym, że nie będzie mnie z Wami

Cytat:
Brzuchol duży już
Strasznie podoba mi się sukienka ta pierwsza i ten pajac z łośkami

Cytat:

Dziewczynki, ja dziś odkurzyłam w domu, wyczesałam psa, zrobiłam dwa prania i jeszcze się do CH wybrałam - kuuuurcze ja już się na to nie nadaję Ledwo, ledwo szłam, czułam się jak gruby pingwin,
Też się już dziwnie czuję jak chodzę, wydaje mi się, że pokracznie wyglądam. Ale jeszcze się tak strasznie nie męczę bo młody robi mi treningi biegamy na każdym spacerze obowiązkowo.

Anula byłam na spacerze i świeże powietrze mi pomogło. Super słoneczko u nas świeciło więc już mi lepiej a z perfum na walentynki trza będzie zrezygnować i będzie gites.

Dziewczyny pisałyście o opiekunkach...ciekawi mnie co należy do obowiązków takiej niani? W te ceny wliczone są już jakieś spacery z dzieckiem?

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-08, 17:39   #4760
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

antropia przyjęłam zaproszenie
teraz możesz wejść na mój profilek i zobaczyć moje zdjęcia

Stary 2011-02-08, 17:41   #4761
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
moniqac jeśli chodzi o sałatki to dużo tego
a z mielonego możesz albo africana eate czyli mieso mielone na patelni smażysz w kawałkach dodajesz cebulę paprykę ogórek konserwowy i przyprawiasz dodajesz koncentrat pomidorowyi czekasz aż zrobi się sosik.
bułeczki przekrawasz na pół smarujesz prawdziwym masłem do środka nakładasz ten farsz z mięsem mielonym na mięso dajesz plasterek sera przykrywasz drugą połowką bułki wkładasz do piekarnika zeby było ciepłe i gotowe
ewentualnie mielone zwykłe albo z kawałkami sera cebuli ogórka konserwowego itd
albo pieczeń z mięsa mielonego
Mięso przekładamy do miski, dodajemy namoczoną w mleku lub wodzie bułkę i przyprawy
Mięso przygotować jak na kotlety mielone. Musi ono dać złączyć się w roladę, dlatego jeżeli będzie ono za luźne dodać 2 łyżki bułki tartej, albo jeszcze połówkę bułki namoczonej w wodzie. ugotowane jajka obtaczamy w tym mięsie i Taką roladę wkładamy najlepiej do foremki keksowej, wyłożonej papierem (tak, żeby mięso było otulone papierem). Piec nastawiamy na 160-170 st. i pieczemy do uzyskania delikatnej, złotej skorupki.
to tyle co mi do glowy przyszło

zlituj się

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
antropia przyjęłam zaproszenie
teraz możesz wejść na mój profilek i zobaczyć moje zdjęcia
Stary 2011-02-08, 17:41   #4762
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

ale o co chodzi szybkie łatwe i nie drogie
chyba nam wszystkim chodzi o takie przepisy
no dobra juz nie bede zasmiecac watku

Stary 2011-02-08, 17:48   #4763
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

vanes nie no ciąże widać jak nic ale malusi brzusio
ale jak mi mama powiedziała, że miała taki jak ja mam teraz jak była w 9 miesiącu z moim bratem to wiem, że może dzidziolek sie upchnąć w taka mała piłeczke

śliczna z ciebie dziewczyna

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
ale o co chodzi szybkie łatwe i nie drogie
chyba nam wszystkim chodzi o takie przepisy
no dobra juz nie bede zasmiecac watku
mi nie przeszkadza takie "śmiecenie" tylko, żebym ja tak jeszcze umiała gotować i piekarnik gdybym miała
Stary 2011-02-08, 17:51   #4764
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam
Super, że ciągle dziewczynka No i już jest półkilogramowy klocuś

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
moria 22 lata
Już poprawiłam

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
hehe moria moze ja mam mnejszy brzuszek od Twojego, ale przez to ze boli mnie krzyz tez tak czlapie jak pingwin a po zakupach jak wysiadam z auta to jak 100kilowa baba
No ja to dosłownie 100kilowa baba wytaczająca się z auta Mnie znowu pachwiny bolą więc chodzę taka rozkraczona więc Siaśku wiem co czujesz

Dziewczynki, jeśli nie jesteście zwolenniczkami podkładów poporodowych Belli, to w Rosmanie, chyba z 2,90 są super podpaski Facelle - dłuższe niż Always te na noc bo mają 32cm i super chłonność. Ja kupiłam dwie paczki

Stary 2011-02-08, 17:52   #4765
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Antropia ja to się nie mogę doczekać aż będzie ciepło by móc na giełdę do Cieplic pojechać i pogrzebać w szmatkach A z Lubania to jeszcze chyba Mazianka jest chociaż teraz w okolicach Zielonej góry mieszka

Idę do tż na łóżko, film obejrzymy - stosunki międzymiastowe zapowiada się dobra komedia a ja już pożarłam chyba wszystko na dziś tzn pół jabłka, pół czekolady, garstkę winogron i kiwi...kusi mnie jeszcze jedno jabłko ale może poczeka chociaż z godzinę jeszcze
ja na giełdę mam rzut beretem a nie byłam chyba ze trzy lata
ja nie umiem robić zakupów na takich targowiskach
miłego oglądania
Stary 2011-02-08, 17:53   #4766
agus87
Zakorzenienie

ogladam taka probna plytke pawła zawitkowskiego co nieco o rozwoju dziecka
i z jednej strony jakbym miala przebierac pieluche tak dlugo jak on to bym chyba szalu dostala
ae tak fajnie malego kapie, ze ja chce juzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Stary 2011-02-08, 17:53   #4767
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Dodam, że ja nawet piekarnika na prąd nie mam. Jedynie podstawowe rzeczy tj pralka, lodówka, mikrofala, w kuchni ekspres i czajnik, w pokojach tv i laptop i czasem włączę grzejnik młodemu jak zimno w łazience, no sory jeszcze rybki w akwarium mają grzałkę i pompę.

A jak pisałaś o świeczkach to wiesz wiąże się to z tym, że nie będzie mnie z Wami

Brzuchol duży już
Strasznie podoba mi się sukienka ta pierwsza i ten pajac z łośkami

Też się już dziwnie czuję jak chodzę, wydaje mi się, że pokracznie wyglądam. Ale jeszcze się tak strasznie nie męczę bo młody robi mi treningi biegamy na każdym spacerze obowiązkowo.

Anula byłam na spacerze i świeże powietrze mi pomogło. Super słoneczko u nas świeciło więc już mi lepiej a z perfum na walentynki trza będzie zrezygnować i będzie gites.

Dziewczyny pisałyście o opiekunkach...ciekawi mnie co należy do obowiązków takiej niani? W te ceny wliczone są już jakieś spacery z dzieckiem?
Przykładowo: przychodziłam, robiłam śniadanie i karmiłam, potem zabawa, potem krótki spacer, drugie śniadanko, usypianie (potem miałam 1-2 h wolnego, jak mały spał - miałam od dyspozycji komputer, tv itp.), potem obiad, dłuższy spacer, zabawa, kolacja, kąpiel, przygotowanie do spania, czasem usypianie, jak rodziców długo nie było. Pieluchy też zmieniałam, czasem sprzątałam (tzn. po małym zawsze, ale np. układałam mu ubranka i zabawki itp.). Dostałam też opcję prasowania za dodatkową kasę.
Więc w zasadzie wszystko, ale to różnie bywa. Czasem tylko zabawa i spacery, czasem tylko zabawa... Zależy od tego, czy się jest samemu, czy np. z mamą. Kilka razy pracowałam tak, że mama "sobie nie radziła", więc mimo, że nie pracowała, to zatrudniała opiekunkę do "pomocy". Najczęściej chodziło o to, że pracować nie musiała, a sama w domu z dziećmi się nudziła i chciała: 1. z kimś dorosłym porozmawiać, 2. wyjść do fryzjera/kosmetyczki itp.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-02-08, 17:54   #4768
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Dziewczynki kochane, znacie może jakiś skuteczny sposób na katar ( w naszym stanie oczywiście )???
W każdej innej sytuacji wzięłabym jedną tabletkę i po problemie.
Nawet Piotruś dzisiaj nie dokazuje, bo chyba czuje, że mama się męczy.

Edytowane przez anulinka2009
Czas edycji: 2011-02-08 o 17:55
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 17:59   #4769
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
My mieszkamy, w tym wypadku na szczęście, w zagłębiu nowych osiedli, w których żyją w 80% młode małżeństwa, więc żłobki kilka lat temu wyrosły jak grzyby po deszczu i jest w czym przebierać.
Chociaż teraz tak kombinują, że dziecko nie umie mówić, a oni w programie mają np. jęz. angielski
żłobek koło mnie ma podobne podejscie, oferuje nauke angielskiego i francuskiego szok
chyba tam wyśle malutka bo wlasnie raz ze prawie pod domem a dwa ze ma dobre opinie..
Cena za złobek 850zł + 400 wpisowe... (nim zrobilam rozeznanie, to zyłam w przekonaniu, ze to wydatek ok 300zl/msc )

Cytat:
antropia jeśli chcesz zobaczyć mój ciążowy brzuszek to wejdz sobie na moją galerię tam co piątek wstawiam nowe fotki ostatnia z pierwszego dnia 28 tygodnia

jeśli chodzi o kuchnię to hmmm moja mami ciągle wymyśla nowe rzeczy do zarełka to trzeba wypróbować

vanes, jejku jaki maluuuuusi, ja w 3 msc mialam wiekszy
Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
anulinka - właśnie! zapomniałam napisać, że dostałam maila, że odwołane .
szkoda naprawdę.

antropia - w 3 poście na I szej stronie - ale ja wole te w swojej książce, według niej w 21tc dziecko waży ok. 315g. a ile Twoja waży? bo nie dopatrzyłam .
Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Teraz też czytałam, że dziewczynki w tych tyg są większe od chłopców.... A to dziwne! Może bedzie mój upragniony Misio
Gabrysia w 19tc i 3 dniu wazyła 318g, wiec faktycznie byc moze jest taki czas, ze dziewuszki waza wiecej

Cytat:
Witam
suuuppppeeeerrrrr !!

a ja wrocilam z pracy i non stopes przy garach , najpierw sobie robilam mielone bo mialam ochote, potem małzowi na kolację paste z makreli a teraz gotuje mu obiad jak wróci by miał co zjesc... ogórkowa i te udka beda ale wstawie dopiero jak mi zadzwoni ze wyjezdza.. to wszystko za ten koktajl
Dodam, ze wraca ok 20 z reguły i je obiad a ok 21 je kolacje

PYTANIE
Dziewczynki jak sie odczuwa skurcze? to w podbrzuszu?
Bo mnie tam cos jakos hmmm jakby tam ścisneło i trzyma... i twa to juz tak z 10min

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 18:01   #4770
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Oj Monia mam tyle placków, że spokojnie mogę się podzielić i nawet "na drogę" spakować Ci do pojemniczka Mi juz całkiem przeszła ochota na nie

Mnie glukoza czeka w przyszły poniedziałek.. ale już przeżywam i wielkimi drukowanymi literami mam napisane przypomnienie o cytrynie
ja tez mialam isc w tym tygodniu ale maz ma na rano i ide w przyszlym zeby mnie zawiesc mogl..
Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
to moje na 21 tydz. nie było za malutkie??? gdzie były te normy wagowe??
moja mala w 21 miala 377g wiec spokojnie
Cytat:

cudne ciuszki i brzuuusioooooo
Cytat:
Witam
super dobrze ze z mala ok, a wspolczuje ja tez mam 8 do usuniecia:/
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości