Nowe zadanie mamy - po poronieniu o brzuszki i maluszki dbamy cz. VII - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-07, 22:08   #4741
madzik2221
Zakorzenienie

Dot.: Nowe zadanie mamy - po poronieniu o brzuszki i maluszki dbamy cz. VII

Kasiek ta zona twojego szwagra ma chyba problem.przyslij ja do mnie to moment jej przejdzie

Dorcia raz tu foty pokazuj z wakacji

Karina jestem w szoku.ladny pulpecior ci urosl

Myha
moze jakies oklady rob na noc albo co

chcialam mlodemu kupic soczek od 4mies.jablkowy albo marchewkowy ale oczywiscie nie ma...ten kraj jest porabany
ide chyba spac bo padam na ryjek a tu i tak nie ma nikogo

22/23.05.2010
madzik2221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 22:12   #4742
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzik2221 Pokaż wiadomość
Kasiek ta zona twojego szwagra ma chyba problem.przyslij ja do mnie to moment jej przejdzie

Dorcia raz tu foty pokazuj z wakacji

Myha
moze jakies oklady rob na noc albo co

chcialam mlodemu kupic soczek od 4mies.jablkowy albo marchewkowy ale oczywiscie nie ma...ten kraj jest porabany
ide chyba spac bo padam na ryjek a tu i tak nie ma nikogo
jak nie ma jak ja jestem

dziwne że soczków u Was nie ma

dorcia własnie pokaż zdjęcia jakieś, bo my takie ciekawskie jesteśmy i musimy wszystko wiedzieć i widzieć

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2011-07-07 o 22:13
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 22:19   #4743
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
jak nie ma jak ja jestem

dziwne że soczków u Was nie ma

dorcia własnie pokaż zdjęcia jakieś, bo my takie ciekawskie jesteśmy i musimy wszystko wiedzieć i widzieć
o widzisz
szukalam w pl sklepie ale tam wielosmakowe maja od 4 mies gerbera a ja chce pojedynczo probowac zeby w razie czego wiedziec co go uczula a w angielskich nie patrzylam i nie kupie tego nawet bo znajac zycie to pewnie ma mase konserwantow,barwnikow i cukru wiec pozostaje mi zamowic w pl sklepie.

mialam kupic test i glupia zapomnialam i teraz znowu se glowe nabijam

22/23.05.2010
Stary 2011-07-07, 22:25   #4744
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
o widzisz
szukalam w pl sklepie ale tam wielosmakowe maja od 4 mies gerbera a ja chce pojedynczo probowac zeby w razie czego wiedziec co go uczula a w angielskich nie patrzylam i nie kupie tego nawet bo znajac zycie to pewnie ma mase konserwantow,barwnikow i cukru wiec pozostaje mi zamowic w pl sklepie.

mialam kupic test i glupia zapomnialam i teraz znowu se glowe nabijam
hihihi to kup bo ciekawa jestem co Ci tam wyjdzie
czy bede po raz drugi ciotką czy nie
Stary 2011-07-07, 22:27   #4745
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
hihihi to kup bo ciekawa jestem co Ci tam wyjdzie
czy bede po raz drugi ciotką czy nie
ja sie sama wykoncze psychicznie...boje sie troche ale coz,w koncu i tak predzej czy pozniej sie dowiem.mam tylko nadzieje ze to moje urojenia

22/23.05.2010
Stary 2011-07-07, 22:28   #4746
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
ja sie sama wykoncze psychicznie...boje sie troche ale coz,w koncu i tak predzej czy pozniej sie dowiem.mam tylko nadzieje ze to moje urojenia
no ale masz jakies objawy czy tylko dlatego o tym myslisz bo się niezabezpieczyliście?

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2011-07-07 o 22:29
Stary 2011-07-07, 22:30   #4747
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
no ale masz jakies objawy czy tylko dlatego o tym myslisz że się niezabezpieczyliście?
nie no nie mam,z reszta chyba za wczesnie na jakiekolwiek objawy.mysle o tym nie zabezpieczeniu

22/23.05.2010

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-07, 22:33   #4748
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
nie no nie mam,z reszta chyba za wczesnie na jakiekolwiek objawy.mysle o tym nie zabezpieczeniu
wiesz jak ja byłam w ciązy to już miałam objawy na drugi dzien po stosunku wiedziałam od razu że to ciąża

teraz jak mi się @ spóźniła to objawów w sumie oprócz boleści jajnikó to nie miałam, temperatury też nie wiec w sumie wiedziałam że nie jestem w ciazy ale też bałam sie że ta ciąza może być inna i może nie dawać tylu objawów co poprzednie, tym bardziej że okres mi się spóźniał tydzień, oj bałam się

musiałabyś mieć mega pecha albo szczęście żeby po tym jednym stosunku zajść

ciekawe co tam u Fridki, dawno sie nie odzywała a na nk też jej już nie ma

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2011-07-07 o 22:34
Stary 2011-07-07, 22:37   #4749
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz jak ja byłam w ciązy to już miałam objawy na drugi dzien po stosunku wiedziałam od razu że to ciąża

teraz jak mi się @ spóźniła to objawów w sumie oprócz boleści jajnikó to nie miałam, temperatury też nie wiec w sumie wiedziałam że nie jestem w ciazy ale też bałam sie że ta ciąza może być inna i może nie dawać tylu objawów co poprzednie, tym bardziej że okres mi się spóźniał tydzień, oj bałam się

musiałabyś mieć mega pecha albo szczęście żeby po tym jednym stosunku zajść

ciekawe co tam u Fridki, dawno sie nie odzywała a na nk też jej już nie ma
a co usunela konto?

a no wlasnie.kazda ciaza inna.no nic przekonamy sie niebawem

22/23.05.2010
Stary 2011-07-07, 22:39   #4750
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
a co usunela konto?

a no wlasnie.kazda ciaza inna.no nic przekonamy sie niebawem
no chyba tak, bo ja jej nie mam
Stary 2011-07-07, 22:42   #4751
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
no chyba tak, bo ja jej nie mam
o faktycznie ja tez nie....widocznie zrezygnowala

ide spac bo juz ledwo siedze.slodkich snow

22/23.05.2010

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-07, 22:44   #4752
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
o faktycznie ja tez nie....widocznie zrezygnowala

ide spac bo juz ledwo siedze.slodkich snow
kolorowych, do jutra ja też zaraz spadam
Stary 2011-07-08, 08:16   #4753
enis84
Zakorzenienie

oooo a co tu taka cisza od rana ??

my z Frankiem jemy śniadanie, zamontowałam mu ten woreczke o 6.30, niedawno wstał i czekam aż sie wysika

we wrocku upał
dziś jedziemy do rodziców a jutro idziemy na wesele, wiec Franek zostaje u moich a w niedziele zabieramy go na poprawiny
Stary 2011-07-08, 08:35   #4754
justa878
Zadomowienie

karina Twoja córa będzie chyba 2x większa od mojego synka

enis fajnie, że macie z kim Franka zostawić, bo z takim maluchem na weselu to jest męczarnia. Też nas to czeka w kwietniu w przyszłym roku i już mamie mówiłam. Tylko ja oprócz dziecka muszę kogoś jeszcze obdarować psem (wesele na miejscu, to kot wysiedzi sam, byleby jeść dostał).

Stokrotka zaczynam rozumieć Twoją gehennę przedporodową. Ja mam termin za 3 tyg., a codziennie ktoś do mnie dzwoni i pierwsze słowa to: urodziłaś już? dzisiaj mnie mama obudziła, bo jej się śniło o 4 nad ranem, że już urodziłam i od 4 nie śpi i jest poddenerwowana jeszcze trochę i pierwsze słowa zamiast "słucham" będą "nie rodzę".

Wczoraj byliśmy na Transformers 3 w 3d - jak ktoś lubi sf to polecam, leszpa część niż 2. Tylko zastanawialiśmy się cały czas z bratem męża, czemu Carly (ta blondyna) w każdej scenie miała inny strój, a była porwana

Potem wróciliśmy z kina i oglądaliśmy Human Trafficking - też fajny ale zrobiliśmy sobie 2 przerwy, bo nam się zachciało małe co nieco. I składam reklamację - ten, kto powiedział że po seksie się rodzi kłamał

11.07.2010
05.06.2010
justa878 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 09:35   #4755
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justa878 Pokaż wiadomość

enis fajnie, że macie z kim Franka zostawić, bo z takim maluchem na weselu to jest męczarnia. Też nas to czeka w kwietniu w przyszłym roku i już mamie mówiłam. Tylko ja oprócz dziecka muszę kogoś jeszcze obdarować psem (wesele na miejscu, to kot wysiedzi sam, byleby jeść dostał).

Stokrotka zaczynam rozumieć Twoją gehennę przedporodową. Ja mam termin za 3 tyg., a codziennie ktoś do mnie dzwoni i pierwsze słowa to: urodziłaś już? dzisiaj mnie mama obudziła, bo jej się śniło o 4 nad ranem, że już urodziłam i od 4 nie śpi i jest poddenerwowana jeszcze trochę i pierwsze słowa zamiast "słucham" będą "nie rodzę".

Wczoraj byliśmy na Transformers 3 w 3d - jak ktoś lubi sf to polecam, leszpa część niż 2. Tylko zastanawialiśmy się cały czas z bratem męża, czemu Carly (ta blondyna) w każdej scenie miała inny strój, a była porwana

Potem wróciliśmy z kina i oglądaliśmy Human Trafficking - też fajny ale zrobiliśmy sobie 2 przerwy, bo nam się zachciało małe co nieco. I składam reklamację - ten, kto powiedział że po seksie się rodzi kłamał
No to ja ostatnio dzwonie do mamy i ona do mnie, zebym jej nie straszyla bo myslala, ze juz może cos sie zaczelo Stwierdziałm, ze najpierw jej bede wysyłac smsa, ze zaraz do niej zadzwonie ale to nie znaczy, ze rodze

Justa my z moim mężem w dobrych czasach tez nie potrafiliśmy wysiedziec na filmie bez przerw jakos tak na nas dziala projekcja filmowa I nie wazne czy to jest horror, romansidło czy s-f

A mnie zaczyna ogarniac panika Stwierdzam, ze ja jeszcze nie jestem gotowa psychicznie na poród i na to co czeka mnie potem. Nadal nic nie wiem na temat takiego malusieńkiego dziecka i nadal sie boje, ze sobie nie poradze

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 10:04   #4756
karina222
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez kasiek64 Pokaż wiadomość
Kawał baby masz w sobie ale że nawet ci szyjka się nie skraca???
O szyjce nic nie wiem, bo nie miałam badania ginekologicznego, żadne czopy mi nie odchodzą, nic mnie nie boli, od czasu do czasu twardnieje mi brzuch, czasem zaboli jak przed okresem i tyle. A, wczoraj odkryłam, że brzuch mi oklapł Powiedziałam o tym mężowi i całą noc się budził i sprawdzał czy nie rodzę czasem

Cytat:
oj faktycznie duża kobitka z niej to zapewne rozmiar 50 i 56 może sie nie przydać bedziesz rodzić naturalnie?
Dobrze, że nie kupiłam za dużo na 56, bo też myślę, że się może nie przydać. No oczywiście, że naturalnie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
Matko,wielka kobietka Moja 200 g lezejsza była,a Twoja spokojnie moze jeszcze przybrac,ja bym sie jednak nastawiła na dluzszy poród A tak serio,wydaje mi sie,że dłuzszy poród ma swoje zalety,mysle,ze gdybym rodziła migiem to bym np. popękała,a tak...2h partych,ale krocze całe
Ja tam tak do końca w te wyliczenia z usg nie wierzę, ale nawet jak 4 kg przekroczy to i tak dłużej niż 4h rodzić nie planuję No 5 to już absolutne maximum

Cytat:
I dalej rośnie To tłumaczy mój duży przyrost wagi, dziecko 4kg, wszystkie te macice, błony, wody, łożyska pewnie razem ze 2 razy tyle

Cytat:
Oby nie 3 razy

Spakowałam torbę Ale nie do końca, akcja klapki odwołana pewnie do niedzieli, bo dzisiaj jadę do Warszawy a jutro mamy jeszcze kilka wizyt u nas w domu w tym 2 operacje, więc o porodzie nie ma mowy

Co ciekawe czuję się teraz chyba lepiej niż w 7 miesiącu, może ja mam tego powera przedporodowego

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
A mnie zaczyna ogarniac panika Stwierdzam, ze ja jeszcze nie jestem gotowa psychicznie na poród i na to co czeka mnie potem. Nadal nic nie wiem na temat takiego malusieńkiego dziecka i nadal sie boje, ze sobie nie poradze
Madzik, możesz Jej bacika strzelić? Myha chyba nigdy nie jest się na 100% gotowym, ale pomyśl sobie, że natura wyposażyła Cię w coś takiego jak instynkt macierzyński
karina222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 10:14   #4757
kasiek64
Zadomowienie

Cytat:
Każda z nas z wszystkim da sobie radę. zobaczysz będzie dobrze. Kwestia nabrania wprawy
A do mnie nikt nie dzwoni i nie pyta tylko dziadek i powiedziałam mu ostatnio, że nawet jak się zacznie to mu nie powiem. dowie się jak będzie po wszystkim.

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Napisane przez karina222 Pokaż wiadomość

Ja tam tak do końca w te wyliczenia z usg nie wierzę, ale nawet jak 4 kg przekroczy to i tak dłużej niż 4h rodzić nie planuję No 5 to już absolutne maximum
Spakowałam torbę Ale nie do końca, akcja klapki odwołana pewnie do niedzieli, bo dzisiaj jadę do Warszawy a jutro mamy jeszcze kilka wizyt u nas w domu w tym 2 operacje, więc o porodzie nie ma mowy

Co ciekawe czuję się teraz chyba lepiej niż w 7 miesiącu, może ja mam tego powera przedporodowego
A liczyłyśmy ostatnio średnia i by się zgadzało U ciebie 4 kg u mnie ok 2600
Ja mam juz prawie wszystko do torby. No za wyjątkiem widelców, talerzyków wody mineralnej i pieluch. Odłożone wszystko na bok i gotowe do wrzucenia.

Ja ogólnie też sie nadal dobrze czuję. tylko ucisk młodej w dół czasami mnie męczy i bóle w kroczu. Ale i tak nadal ganiam załatwiam wszystko co miałam zaplanowane, żeby zdążyć tylko zastanawiam się czy powinnam sama autem nadal jeździć
Wysprzątałam np dzisiaj szuflady w kuchni bo jak po porodzie przyszłaby np teściowa czy mama cos ugotować to by nic nie znalazły

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:

Justa ja widzę że ty strasznie nastawiłaś się na ten wcześniejszy poród. Nie nakręcaj się bo ta decyzja i tak do młodego należy. Minie ci termin i będziesz miała dola jak ta laska z wątku letniego.

Zosia jest już z nami
kasiek64 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 10:17   #4758
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:

Madzik, możesz Jej bacika strzelić? Myha chyba nigdy nie jest się na 100% gotowym, ale pomyśl sobie, że natura wyposażyła Cię w coś takiego jak instynkt macierzyński
a prosze bardzo MYHA i dziewczyny maja racje.nie ma czegos takiego ze nie wiesz.jak sie dzidzia urodzi wszystko samo przychodzi.sama wiesz co i jak masz zrobic,poczatki sa trudne ale nawet ja doswiadczona jako niania gubilam sie na poczatku,ze zmeczenia a moze poprostu sama bylam przerazona nowa rola.nie mozemy wszystkiego sobie zaplanowac i wiedziec bo wtedy byloby nie ciekawie,poza tym przy takim malenstwie sie zwyczajnie nie da wiec glowa do gory,dla Marytnki bedziesz najwspanilsza mama na swiecie nawet jesli zalozysz jej odwrotnie pampersa czy zle odczytasz jej potrzeby.to sie zdarza i jest jak najbardziej naturalne

u nas znowu leje.kuzwa mam juz dosc tej pogody.Maly marudzi przez to ja nic zrobic nie moge a jeszcze mialam leciec z nim na spacer i przy okazji po test a teraz to juz nic z tego

22/23.05.2010

Edytowane przez madzik2221
Czas edycji: 2011-07-08 o 10:18
Stary 2011-07-08, 10:49   #4759
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Hej Kobietki

Cytat:
Właśnie moczę nóżki. Kupiłam sobie lakier i planuję pomalować pazurki u nóg
Ja od wczoraj planuję to zrobić, na razie zmyłam poprzedni lakier i zrobiłam pedicure - jeszcze daję radę A w Twoim szpitalu można mieć pomalowane paznokcie? Bo u mnie nie...

Cytat:
Napisane przez dorcia1465 Pokaż wiadomość
Hej Laseczki

I już po morzu Było miło i bardzo rodzinnie.( ale tęskniłam za Wami ) Na prawdę trzeba nam było takiego wypadu. Dzis już wiem, że czeka mnie CC. Byłam u kardiologa i nie ma innej opcji. Jestem trochę spokojniejsza bo wiem co mnie czeka, a ta niepewność mnie dobijała. Jutro idę do gina i może wreszcie coś ustalimy.
To chyba troszkę wypoczęłaś
Z tym CC to w sumie dobrze, że już wiesz, bo możesz wszystko spokojnie zaplanować i przygotować

Cytat:
Byłam dzisiaj u gina i mała waży 3800 Zanim urodzę to może do 5 kg dojść Z usg wyszło, że dzisiaj 39 tydzień i 3 dzień czyli termin w dalszym ciągu na 15 lipca. Objawów porodu dalej brak, ale może to i dobrze, bo jutro muszę jeszcze 2 sprawy załatwić I w sobotę chyba będziemy kończyć tapetę
No to duuuża dziewczynka się zapowiada Ale Ty brzuszek też masz spory, nie dziwię się, skoro ma takiego lokatora
A z ciuszkami mnie znowu straszą odwrotnie - że mi się mała w 56 utopi... Ale stwierdziłam, że jeśli tak będzie, to rodzina będzie miała pole do popisu jak będziemy w szpitalu

Cytat:
A ja jutro wizyta u ginki. Ciekawe czy cos tam sie dzieje...Mam jakies dziwne wrażenie ze brzuch mi zaczał lekko opadac. Jakos jest bardziej naciągnięty na moje łono Poza tym mam takie dziwne orzeczucie ze urodzę tak w okolicach 1 sierpnia. moja mama i mój maz tez maja takie przeczucie.
poza tym moje kostki-masakra. Najlepiej jakbym cały czas leżałą. Wystarczy toche ruchu czy stania a wyglądają jak balony. Nie mogę na nie patrzeć. A teraz jeszcze zrobiło sie ciepło i muszę straszyć ludzi na ulicy tymi mega balonami
i czekam na wieści po wizycie
Ja pytałam ginki, czy coś mi się nie obniża, czy mała się nie układa, ale powiedziała, że nie. Tyle, że cały czas ma główkę w dole, ale jeszcze może nią ruszać i się przemieszczać Książkowo brzuch powinien się obniżać koło 37tc.
A z kostkami współczuję

Cytat:
No to ja ostatnio dzwonie do mamy i ona do mnie, zebym jej nie straszyla bo myslala, ze juz może cos sie zaczelo Stwierdziałm, ze najpierw jej bede wysyłac smsa, ze zaraz do niej zadzwonie ale to nie znaczy, ze rodze
Ja jak do mojej mamy zadzwonię o innej porze niż zwykle, to zawsze mnie pyta, czy coś się stało i czy wszystko u mnie ok Na szczęście jeszcze nikt mnie nie pyta, czy rodzę

Cytat:
Kochana chyba każda z nas to ma... Przynajmniej przy pierwszym dziecku... To raczej normalne i wg mnie pokazuje właśnie, że sobie świetnie poradzisz

A my wczoraj wieczorem zrobiliśmy takiego spontanicznego grilla, przyszli znajomi i miło sobie posiedzieliśmy. Oczywiście objadłam się jak bąk Za to mój Ł dziś zaspał do pracy A dziś wybieram się do pracy zanieść zwolnienie, pewnie jak zwykle zatrzymam się na plotki Dobrze, ze nie ma upału, bo by mi sie nie chciało ruszać z domu
DAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 11:40   #4760
Enia_
Zadomowienie

czesc kobietki, witam się weekendowo.
U nas rano lalo okropnie a teraz słoneczko praży ze ho ho ale jest wiaterek więc nie jest tak źle;-)
Jestesmy sobie na dworku, ja siedze pod parasolem a Natalka zjadła zupke jarzynową popiła soczkiem i spi w wózku
Od wczoraj wozimy sie w spacerówce z wózka 3w1 i chyba jej sie to podoba bo wszystko widzi a jak juz zasypia opuszczam siedzisko na doł i juz leży fajna sprawa tylko móglby byc lżejszy ale troche pojeździmy w nim a jak bedziemy jechac nad morze o ile to wypali to kupimy coś lekkiego

w ogole wczoraj dzw kumpela poznana na porodówce, urodziła dzien po mnie
mówi ze jej mała mleka w ogóle nie chce jesc ale za to daje jej juz prawie wszystko do jedzenia !! nawet jajecznice juz jadła
ja rozumiem ze nie mozna zwariowac i słuchac tego co piszą w książkach i nie dawać nic więcej ale bez przesady

powiedzcie mi czy któraś ma jakis dobry depilator? ja zwariuje, mam tak ciemne, twarde, mocne owłoseienie ze sie wykoncze musze golic sie codziennie a przydałoby sie nawet dwa razy dziennie szok!!
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009

Edytowane przez Enia_
Czas edycji: 2011-07-08 o 11:44
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 11:52   #4761
justa878
Zadomowienie

Cytat:
Ja też jak o tym myślę to się boję, nie myśl o tym! Poradzisz sobie, zobaczysz. Instynkt nie zawodzi
Cytat:
Justa ja widzę że ty strasznie nastawiłaś się na ten wcześniejszy poród. Nie nakręcaj się bo ta decyzja i tak do młodego należy. Minie ci termin i będziesz miała dola jak ta laska z wątku letniego.
ja się nie nastawiam, miałam ochotę po prostu na seks. Zakazu nie mieliśmy w ciąży, ale się hamowaliśmy, a teraz już możemy - trzeba nadrobić te 9 msc plus trzeba się pokochać "na zapas" na przyszłe 6 tygodni. A mały wyjdzie wtedy, kiedy chce, wiem o tym. Byleby do 26-27, bo wtedy muszę rozpocząć macierzyński

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

jeśli chodzi o jazdę autem, to staram się mojego Tż wykorzystywać, bo od kwietnia czuję wyraźne pogorszenie ostrości wzroku i oceniania odległości za kierownicą, co często kończy się najechaniem na krawężnik
P.S. Zaraz wykorzystam do i do Zusu pojedziemy

11.07.2010
05.06.2010
Stary 2011-07-08, 12:07   #4762
kasiek64
Zadomowienie

Cytat:
Ja też jak o tym myślę to się boję, nie myśl o tym! Poradzisz sobie, zobaczysz. Instynkt nie zawodzi

ja się nie nastawiam, miałam ochotę po prostu na seks. Zakazu nie mieliśmy w ciąży, ale się hamowaliśmy, a teraz już możemy - trzeba nadrobić te 9 msc plus trzeba się pokochać "na zapas" na przyszłe 6 tygodni. A mały wyjdzie wtedy, kiedy chce, wiem o tym. Byleby do 26-27, bo wtedy muszę rozpocząć macierzyński

jeśli chodzi o jazdę autem, to staram się mojego Tż wykorzystywać, bo od kwietnia czuję wyraźne pogorszenie ostrości wzroku i oceniania odległości za kierownicą, co często kończy się najechaniem na krawężnik
My mieliśmy tylko chwilowy zakaz po pobycie w szpitalu. Teraz zapowiedziałam tż że jak chce jechać na Monster truck 16 lipca to zakaz zbliżania potem może mnie brać
A autem ja jeżdżę w większości sama. Na SR, wizytę, zakupy, cmentarz ale po wizycie zaczęłam się zastanawiać jakbym zareagowała przy mocniejszym skurczu siedząc za kierownicą. (Tż oczywiście stwierdził że szkoda auta )
Do szpitala mam kupione już wszystko. Zakupiłam póki co 1 paczkę pampersów new born 43szt, biorę je do szpitala bo trzeba mieć swoje. Myślicie że do domu kupić 2 paczkę czy dopiero po porodzie bo może być tak że w te najmniejsze dziecko się nie zmieści??? No i nadal mam dylemat co do kosmetyków.....
Zakupy w aptece też zrobione, tzn sól fizjologiczna, Leko i mały sudocrem bo w szpitalu chcą, maść z wit A i chyba wszystko.
Dobra idę lepić pierogi

Zosia jest już z nami
kasiek64 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 12:10   #4763
Myysiaaa
Rozeznanie

dzien doberek

u nas byl od rana upal wiec spacerowalam z mala teraz sie rozlalo prawie jak umowilam sie z kumpelka z liceum co urodzila chlopca w marcu i d... musimy to przelozyc
a jutro ide zas wieczorkiem z inna kolezanka na pifko do knajpki blisko nas wiec tż pierwszy raz zostaje sam z Oli ciekawe jak sie spisze

enia wiesz co nie chce sie wtracac ale czy to nie za wczesnie na spacerowke moja skonczyla pol roku i dalej jezdzi w gondolce bo tak najdluzej byc powinno pomimi ze juz sama siedzi. my na spacerowke ta od wozka 3w1 przejdziemy w sierpniu dopiero

enis
dzieki za podpowiedz jogurty naturalne juz kupione z danona za 0.99gr a nie za 4zł z hipa czy nawet droższe a inaczej niz w kaszce jak je moze jesc????????????

karina
widze ze uze dziecko bedziesz miala choc waga z usg moze sie myslic w obie strony
...
http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9h5mjbp2r1.png
Myysiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 12:15   #4764
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
czesc kobietki, witam się weekendowo.
U nas rano lalo okropnie a teraz słoneczko praży ze ho ho ale jest wiaterek więc nie jest tak źle;-)
Jestesmy sobie na dworku, ja siedze pod parasolem a Natalka zjadła zupke jarzynową popiła soczkiem i spi w wózku
Od wczoraj wozimy sie w spacerówce z wózka 3w1 i chyba jej sie to podoba bo wszystko widzi a jak juz zasypia opuszczam siedzisko na doł i juz leży fajna sprawa tylko móglby byc lżejszy ale troche pojeździmy w nim a jak bedziemy jechac nad morze o ile to wypali to kupimy coś lekkiego

w ogole wczoraj dzw kumpela poznana na porodówce, urodziła dzien po mnie
mówi ze jej mała mleka w ogóle nie chce jesc ale za to daje jej juz prawie wszystko do jedzenia !! nawet jajecznice juz jadła
ja rozumiem ze nie mozna zwariowac i słuchac tego co piszą w książkach i nie dawać nic więcej ale bez przesady

powiedzcie mi czy któraś ma jakis dobry depilator? ja zwariuje, mam tak ciemne, twarde, mocne owłoseienie ze sie wykoncze musze golic sie codziennie a przydałoby sie nawet dwa razy dziennie szok!!
moj Michal tez juz w spacerowce jezdzi bo gondole przestal lubiec.chyba mu bylo za ciasno
no ta twoja znajoma zaszalala.oby tylko dziecku nic nie bylo

ja gole nogi maszynka raz w tygodniu depilator to dla mnie obca maszyna a poza tym pewnie cholernie boli wiec nie uzywam,szczerze wspolczuje.a moze woskiem sprobuj?

Kasiek ja tu widze pierogi u siebie na talerzu

22/23.05.2010
Stary 2011-07-08, 12:16   #4765
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myysiaaa Pokaż wiadomość
dzien doberek

u nas byl od rana upal wiec spacerowalam z mala teraz sie rozlalo prawie jak umowilam sie z kumpelka z liceum co urodzila chlopca w marcu i d... musimy to przelozyc
a jutro ide zas wieczorkiem z inna kolezanka na pifko do knajpki blisko nas wiec tż pierwszy raz zostaje sam z Oli ciekawe jak sie spisze

enia wiesz co nie chce sie wtracac ale czy to nie za wczesnie na spacerowke moja skonczyla pol roku i dalej jezdzi w gondolce bo tak najdluzej byc powinno pomimi ze juz sama siedzi. my na spacerowke ta od wozka 3w1 przejdziemy w sierpniu dopiero

enis
dzieki za podpowiedz jogurty naturalne juz kupione z danona za 0.99gr a nie za 4zł z hipa czy nawet droższe a inaczej niz w kaszce jak je moze jesc????????????

karina
widze ze uze dziecko bedziesz miala choc waga z usg moze sie myslic w obie strony
mnie sie wydaje że wcale nie za wczesnie, mój Franek zaczął jedzic w spacerówce jak skonczył 4,5 miesiaca gdzies
jeszcze dobrze nie siedział, a ja mu rozkładałam na lężąco i tak było mu dużo wygodniej niż w gondolce
Stary 2011-07-08, 12:17   #4766
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
dzien doberek

enis

karina

a czemu za wczesnie?moj Michal nie siedzi a jezdzi w niej na lezaco.ja nie mialam wyjscie i musialam zmienic bo sie juz przestawal miescic w gondoli i przestal ja lubic.poza tym w spacerowce tez jest opcja lezaca wiec co to za roznica?

22/23.05.2010
Stary 2011-07-08, 12:57   #4767
myha82
Wtajemniczenie

Jestem juz po wizycie i jak na razie nie rodze jestem szczelnie pozamykana, Martyna siedzi wysoko
Wyniki morfologi, moczu w normie. HBS ujemny jedynie ciśnienei 139/92 i mam sie kontrolowac
Dostaalm L4 do 29 lipca-chciała juz do terminu porodu ale jeszzce czeka mnie jedno USG i KTG.
Dzwoniłam tez do szpitala i w zasadzie musze miec tylko rzeczy dla siebie (czyli podkłady, podkąłdy na lózęko, klapki i te inne duperele)+pampersy dla Małej. ubranko tylko na wyjście bo maja swoje co mnie bardzo cieszy bo pewnie miałabym problem które mam wziasc ze sobą.
A z l4 to chyba meza wysle bo doszły do mnie informacje ze prezeska chce mnie dorwac i zadac pare pytań odnosnie pracy bo cos tam nie potrafi rozgryzc. A mnie sie nie chce spedzac czasu na odpowiadaniu na pytania bo ostatnio jak byłam w odwiedzinach to tez mnie dorwaal i pytała co myśle o tym czy o tamtym rozwiazaniu i tak godzine spedziłam.
Dziekuje dziewczynki za pocieszenie Pewnie jeszcze nie raz mnie najda spore wątpliwości.
a dzisiaj znalazłam swoja ksiazecze zdrowia dziecka i jak sie urodziłam ważyłam 2950 i miałam 50 cm wiec chyba Martyna pójdzie w mamusie

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-08, 12:58   #4768
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
dzien doberek

enis

karina
wczesnie? no co ty nie wydaje mi sie ze 5 mies to wczesnie
dziwne dla mnie ze twoja w gondoli jeszcze ...............moja nie na siedzaco jezdzi tylko pół lezaco- pół siedzaco- wszystko widzi , jest zadowolona a to najwazniejsze.jak zasypia obnizam i spi na lezaco wiec to chyba nic złego
Cytat:
a czemu za wczesnie?moj Michal nie siedzi a jezdzi w niej na lezaco.ja nnie mialam wyjscie i musialam zmienic bo sie juz przestawal miescic w gondoli i przestal ja lubic.poza tym w spacerowce tez jest opcja lezaca wiec co to za roznica?
podzielam zdanie
spacerówka nie oznacza ze dziecko ma w niej siedziec..........
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009

Edytowane przez Enia_
Czas edycji: 2011-07-08 o 13:00
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 13:07   #4769
madzik2221
Zakorzenienie

Myha za udana wizyte.

Co do spacerowki i siedzenia w niej.przeciez dzieci jak na kolanach siedza to tez w pozycji polezacej i spacerowka tez ma taka opcje wiec wydaje mi sie ze to nie jest nic zlego jak sie dziecko w niej kladzie.
z reszta kazdy robi jak uwaza.ja sobie nie wyobrazam zeby moj Michal zamiast spacerowki lezal np w foteliku samochodowym bo istnieje taka opcja.tylko ja odnosze wrazenie ze jemu wcale tam nie jest wygodnie mimo ze wszystko widzi,poza tym spanie w takiej skulonej pozycji tez chyba za zdrowe i wygodne nie jest

22/23.05.2010
Stary 2011-07-08, 13:11   #4770
justa878
Zadomowienie

Cytat:
Zakupy w aptece też zrobione, tzn sól fizjologiczna, Leko i mały sudocrem bo w szpitalu chcą, maść z wit A i chyba wszystko.
Dobra idę lepić pierogi
co to jest Leko??
u nas się właśnie rozpadało
a ja wczoraj pomalowałam sobie paznokcie u nóg, muszę ładnie wyglądać jakby mnie nagle wzięło i musiała jechać na porodówkę.

Dania z tego co wiem, wystarczy jeden palec mieć nieumalowany. To ze względu na komplikacje i sprawdzanie, czy nie ma niedotlenienia.

Byłam w Zusie, podałam numer konta - teraz będą mi pieniądze wysyłać na konto, a nie pocztą pojechałam z moim chłopem, poszłam do zusu, on parkował auto. Jak zaparkował to przyleciał, widzi, że kolejka i idzie do pierwszego gościa z kolejki i się pyta, czy mnie przepuści, bo to dla mnie męczarnia stać. Myślałam, że się ze wstydu spalę jakbym mogła to bym się zapadła pod ziemię ja mu potem mówię, że nie jestem obłożnie chora, a ten mi mówi, że on przepuszcza babcie i kobiety w ciąży i tego samego wymaga od innych względem swojej żony przynajmniej już wie, że go nigdzie teraz nie zabiorę

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Myha gratuluję wizyty. A ile Martynka waży?

11.07.2010
05.06.2010
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości