|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowe zadanie mamy - po poronieniu o brzuszki i maluszki dbamy cz. VII
Kasiek ta zona twojego szwagra ma chyba problem.przyslij ja do mnie to moment jej przejdzie
![]() Dorcia raz tu foty pokazuj z wakacji ![]() ![]() Karina ![]() ![]() Myha moze jakies oklady rob na noc albo co ![]() chcialam mlodemu kupic soczek od 4mies.jablkowy albo marchewkowy ale oczywiscie nie ma...ten kraj jest porabany ![]() ide chyba spac bo padam na ryjek a tu i tak nie ma nikogo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziwne że soczków u Was nie ma ![]() dorcia własnie pokaż zdjęcia jakieś, bo my takie ciekawskie jesteśmy i musimy wszystko wiedzieć i widzieć ![]() Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2011-07-07 o 22:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szukalam w pl sklepie ale tam wielosmakowe maja od 4 mies gerbera a ja chce pojedynczo probowac zeby w razie czego wiedziec co go uczula ![]() mialam kupic test i glupia zapomnialam i teraz znowu se glowe nabijam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() czy bede po raz drugi ciotką czy nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4746 |
Zakorzenienie
|
no ale masz jakies objawy czy tylko dlatego o tym myslisz bo się niezabezpieczyliście?
Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2011-07-07 o 22:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz jak mi się @ spóźniła to objawów w sumie oprócz boleści jajnikó to nie miałam, temperatury też nie wiec w sumie wiedziałam że nie jestem w ciazy ale też bałam sie że ta ciąza może być inna i może nie dawać tylu objawów co poprzednie, tym bardziej że okres mi się spóźniał tydzień, oj bałam się musiałabyś mieć mega pecha albo szczęście żeby po tym jednym stosunku zajść ![]() ciekawe co tam u Fridki, dawno sie nie odzywała a na nk też jej już nie ma Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2011-07-07 o 22:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a no wlasnie.kazda ciaza inna.no nic przekonamy sie niebawem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4751 |
Zakorzenienie
|
o faktycznie ja tez nie....widocznie zrezygnowala
![]() ide spac bo juz ledwo siedze.slodkich snow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4752 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4753 |
Zakorzenienie
|
oooo a co tu taka cisza od rana ??
my z Frankiem jemy śniadanie, zamontowałam mu ten woreczke o 6.30, niedawno wstał i czekam aż sie wysika ![]() we wrocku upał dziś jedziemy do rodziców a jutro idziemy na wesele, wiec Franek zostaje u moich a w niedziele zabieramy go na poprawiny |
![]() ![]() |
![]() |
#4754 |
Zadomowienie
|
karina
![]() ![]() enis fajnie, że macie z kim Franka zostawić, bo z takim maluchem na weselu to jest męczarnia. Też nas to czeka w kwietniu w przyszłym roku i już mamie mówiłam. Tylko ja oprócz dziecka muszę kogoś jeszcze obdarować psem (wesele na miejscu, to kot wysiedzi sam, byleby jeść dostał ![]() Stokrotka zaczynam rozumieć Twoją gehennę przedporodową. Ja mam termin za 3 tyg., a codziennie ktoś do mnie dzwoni i pierwsze słowa to: urodziłaś już? ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj byliśmy na Transformers 3 w 3d - jak ktoś lubi sf to polecam, leszpa część niż 2. Tylko zastanawialiśmy się cały czas z bratem męża, czemu Carly (ta blondyna) w każdej scenie miała inny strój, a była porwana ![]() Potem wróciliśmy z kina i oglądaliśmy Human Trafficking - też fajny ![]() ![]() ![]()
#4755 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Justa my z moim mężem w dobrych czasach tez nie potrafiliśmy wysiedziec na filmie bez przerw ![]() ![]() ![]() A mnie zaczyna ogarniac panika ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4756 | |||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
O szyjce nic nie wiem, bo nie miałam badania ginekologicznego, żadne czopy mi nie odchodzą, nic mnie nie boli, od czasu do czasu twardnieje mi brzuch, czasem zaboli jak przed okresem i tyle. A, wczoraj odkryłam, że brzuch mi oklapł ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() I dalej rośnie ![]() ![]() Oby nie 3 razy ![]() Spakowałam torbę ![]() ![]() Co ciekawe czuję się teraz chyba lepiej niż w 7 miesiącu, może ja mam tego powera przedporodowego ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4757 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A do mnie nikt nie dzwoni i nie pyta ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja mam juz prawie wszystko do torby. No za wyjątkiem widelców, talerzyków wody mineralnej i pieluch. Odłożone wszystko na bok i gotowe do wrzucenia. Ja ogólnie też sie nadal dobrze czuję. tylko ucisk młodej w dół czasami mnie męczy i bóle w kroczu. Ale i tak nadal ganiam załatwiam wszystko co miałam zaplanowane, żeby zdążyć tylko zastanawiam się czy powinnam sama autem nadal jeździć ![]() Wysprzątałam np dzisiaj szuflady w kuchni bo jak po porodzie przyszłaby np teściowa czy mama cos ugotować to by nic nie znalazły ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Justa ja widzę że ty strasznie nastawiłaś się na ten wcześniejszy poród. Nie nakręcaj się bo ta decyzja i tak do młodego należy. Minie ci termin i będziesz miała dola jak ta laska z wątku letniego.
![]() |
#4758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() u nas znowu leje.kuzwa mam juz dosc tej pogody.Maly marudzi przez to ja nic zrobic nie moge ![]() ![]() Edytowane przez madzik2221 Czas edycji: 2011-07-08 o 10:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4759 | ||||||
Zadomowienie
|
Hej Kobietki
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Z tym CC to w sumie dobrze, że już wiesz, bo możesz wszystko spokojnie zaplanować i przygotować ![]() Cytat:
![]() ![]() A z ciuszkami mnie znowu straszą odwrotnie - że mi się mała w 56 utopi... Ale stwierdziłam, że jeśli tak będzie, to rodzina będzie miała pole do popisu jak będziemy w szpitalu ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja pytałam ginki, czy coś mi się nie obniża, czy mała się nie układa, ale powiedziała, że nie. Tyle, że cały czas ma główkę w dole, ale jeszcze może nią ruszać i się przemieszczać ![]() A z kostkami współczuję ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A my wczoraj wieczorem zrobiliśmy takiego spontanicznego grilla, przyszli znajomi i miło sobie posiedzieliśmy. Oczywiście objadłam się jak bąk ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4760 |
Zadomowienie
|
czesc kobietki, witam się weekendowo.
U nas rano lalo okropnie a teraz słoneczko praży ze ho ho ale jest wiaterek więc nie jest tak źle;-) Jestesmy sobie na dworku, ja siedze pod parasolem a Natalka zjadła zupke jarzynową popiła soczkiem i spi w wózku ![]() Od wczoraj wozimy sie w spacerówce z wózka 3w1 i chyba jej sie to podoba bo wszystko widzi ![]() ![]() ![]() ![]() w ogole wczoraj dzw kumpela poznana na porodówce, urodziła dzien po mnie ![]() mówi ze jej mała mleka w ogóle nie chce jesc ale za to daje jej juz prawie wszystko do jedzenia !! nawet jajecznice juz jadła ![]() ja rozumiem ze nie mozna zwariowac i słuchac tego co piszą w książkach i nie dawać nic więcej ale bez przesady ![]() powiedzcie mi czy któraś ma jakis dobry depilator? ja zwariuje, mam tak ciemne, twarde, mocne owłoseienie ze sie wykoncze ![]() ![]()
![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv730y6j3jyp.png ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png 09.09.2009 ![]() Edytowane przez Enia_ Czas edycji: 2011-07-08 o 11:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4761 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- jeśli chodzi o jazdę autem, to staram się mojego Tż wykorzystywać, bo od kwietnia czuję wyraźne pogorszenie ostrości wzroku i oceniania odległości za kierownicą, co często kończy się najechaniem na krawężnik ![]() P.S. Zaraz wykorzystam do i do Zusu pojedziemy ![]()
![]() |
#4762 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A autem ja jeżdżę w większości sama. Na SR, wizytę, zakupy, cmentarz ale po wizycie zaczęłam się zastanawiać jakbym zareagowała przy mocniejszym skurczu siedząc za kierownicą. (Tż oczywiście stwierdził że szkoda auta ![]() Do szpitala mam kupione już wszystko. Zakupiłam póki co 1 paczkę pampersów new born 43szt, biorę je do szpitala bo trzeba mieć swoje. Myślicie że do domu kupić 2 paczkę czy dopiero po porodzie bo może być tak że w te najmniejsze dziecko się nie zmieści??? No i nadal mam dylemat co do kosmetyków..... Zakupy w aptece też zrobione, tzn sól fizjologiczna, Leko i mały sudocrem bo w szpitalu chcą, maść z wit A i chyba wszystko. Dobra idę lepić pierogi ![]()
![]() |
#4763 |
Rozeznanie
|
dzien doberek
![]() u nas byl od rana upal wiec spacerowalam z mala teraz sie rozlalo prawie jak umowilam sie z kumpelka z liceum co urodzila chlopca w marcu i d... musimy to przelozyc ![]() a jutro ide zas wieczorkiem z inna kolezanka na pifko do knajpki blisko nas wiec tż pierwszy raz zostaje sam z Oli ciekawe jak sie spisze ![]() enia wiesz co nie chce sie wtracac ale czy to nie za wczesnie na spacerowke ![]() ![]() enis dzieki za podpowiedz jogurty naturalne juz kupione z danona za 0.99gr a nie za 4zł z hipa czy nawet droższe ![]() karina widze ze uze dziecko bedziesz miala ![]()
#4764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ta twoja znajoma zaszalala.oby tylko dziecku nic nie bylo ![]() ja gole nogi maszynka raz w tygodniu ![]() Kasiek ja tu widze pierogi u siebie na talerzu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze dobrze nie siedział, a ja mu rozkładałam na lężąco i tak było mu dużo wygodniej niż w gondolce |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czemu za wczesnie?moj Michal nie siedzi a jezdzi w niej na lezaco.ja nie mialam wyjscie i musialam zmienic bo sie juz przestawal miescic w gondoli i przestal ja lubic.poza tym w spacerowce tez jest opcja lezaca wiec co to za roznica? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Wtajemniczenie
|
Jestem juz po wizycie i jak na razie nie rodze
![]() ![]() Wyniki morfologi, moczu w normie. HBS ujemny ![]() ![]() Dostaalm L4 do 29 lipca-chciała juz do terminu porodu ale jeszzce czeka mnie jedno USG i KTG. Dzwoniłam tez do szpitala i w zasadzie musze miec tylko rzeczy dla siebie (czyli podkłady, podkąłdy na lózęko, klapki i te inne duperele)+pampersy dla Małej. ubranko tylko na wyjście bo maja swoje ![]() A z l4 to chyba meza wysle bo doszły do mnie informacje ze prezeska chce mnie dorwac i zadac pare pytań odnosnie pracy bo cos tam nie potrafi rozgryzc. A mnie sie nie chce spedzac czasu na odpowiadaniu na pytania bo ostatnio jak byłam w odwiedzinach to tez mnie dorwaal i pytała co myśle o tym czy o tamtym rozwiazaniu i tak godzine spedziłam. Dziekuje dziewczynki za pocieszenie ![]() a dzisiaj znalazłam swoja ksiazecze zdrowia dziecka i jak sie urodziłam ważyłam 2950 i miałam 50 cm wiec chyba Martyna pójdzie w mamusie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4768 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() dziwne dla mnie ze twoja w gondoli jeszcze ![]() Cytat:
![]() spacerówka nie oznacza ze dziecko ma w niej siedziec..........
![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv730y6j3jyp.png ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png 09.09.2009 ![]() Edytowane przez Enia_ Czas edycji: 2011-07-08 o 13:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4769 |
Zakorzenienie
|
Myha
![]() Co do spacerowki i siedzenia w niej.przeciez dzieci jak na kolanach siedza to tez w pozycji polezacej i spacerowka tez ma taka opcje wiec wydaje mi sie ze to nie jest nic zlego jak sie dziecko w niej kladzie. z reszta kazdy robi jak uwaza.ja sobie nie wyobrazam zeby moj Michal zamiast spacerowki lezal np w foteliku samochodowym bo istnieje taka opcja.tylko ja odnosze wrazenie ze jemu wcale tam nie jest wygodnie mimo ze wszystko widzi,poza tym spanie w takiej skulonej pozycji tez chyba za zdrowe i wygodne nie jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4770 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas się właśnie rozpadało ![]() a ja wczoraj pomalowałam sobie paznokcie u nóg, muszę ładnie wyglądać jakby mnie nagle wzięło i musiała jechać na porodówkę. ![]() Dania z tego co wiem, wystarczy jeden palec mieć nieumalowany. To ze względu na komplikacje i sprawdzanie, czy nie ma niedotlenienia. Byłam w Zusie, podałam numer konta - teraz będą mi pieniądze wysyłać na konto, a nie pocztą ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Myha gratuluję wizyty. A ile Martynka waży?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:33.