Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-27, 09:56   #4741
Paula SHIN
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
mi gin to badanie zlecił zrobić koło 20tyg, dlaczego nie wiem. Podobno są zalecenia, żeby robić między 24 a 28, ale można i wcześniej
Mi zlecil przed 24tyg

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

tj. bede u niego w 22tyg i mam miec juz wynik.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 09:58   #4742
karmeelek
Zadomowienie

Dzień dobry
houserka gratuluję dziewczynki!
phdwao mi babeczka w laboratorium mówiła, ze mam przynieść ze sobą glukozę i wodę 0,5l w butelce.
Ciastek wesoło masz
Dziewczyny mam do Was pytanie a mianowicie myślimy nad podróżą poślubną a raczej weekendem poślubnym bo w sumie firny na kilka dni nie chcemy zamykać - moje kochanie chce byśmy pojechali nad morze żebym sobie mogła spacerować i odetchnąć świeżym powietrzem - znacie może jakieś fajne miejsca? Myślimy o rejonach Kołobrzegu +-100km w obie strony.
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 09:58   #4743
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
No i wstalam Zaraz sie biore za wszystko. Obudzila nas pani z urzedu miejskiego.
Staram sie non stop wymeldowac exa z mojego mieszkania, bo facet ostatnio chodzi tam po nocach i sie awanturuje, pokazuje dowod, przez domofon mowi ze to policja, a pozniej gada ze on sobie nie zyczy zebysmy tam z TZ i malym mieszkali.
Nooo bo w koncu to jego mieszkanie Taaa....
Jeszcze zaczal klamac, ze nie dalismy mu wszystkich rzeczy. Straszy policja i sadami jesli chcemy jego wymeldowac. No i juz nie wiem co z tego bedzie stres od rana...

Ale z lepszych rzeczy: Moj synus dzisiaj od rana ma swoje nowe slowo
Od jakiegos czasu wola "mama" lub "tata", my mowimy "slucham", a on odpowiada slowka po swojemu, zadaje pytania itd. Ma wielka radoche
A dzisiaj:
Synus: mama!
Ja: slucham?
S: A moko moko? (nowe slowo )
J: moko moko?
S: nio
J: a co to jest moko moko?
S: (smiech) mama mama!
J: no slucham Cie
S: a moko moko?
J: nie mam pojecia, chyba tak
S: (smiech) nio
J: a zmienimy Ci pieluszke? Juz chyba czas?
S: nie nie... (i wyszedl z pokoju)
jeny ale on słodki!!!

pytanie z innej beczki, może pisałaś ale przeoczyłam- kiedy masz połówkowe?? ja dziś przełożyłam z 10 na 6będę wiedzieć przed świętami:jupi :
Stary 2012-03-27, 10:03   #4744
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
No i wstalam Zaraz sie biore za wszystko. Obudzila nas pani z urzedu miejskiego.
Staram sie non stop wymeldowac exa z mojego mieszkania, bo facet ostatnio chodzi tam po nocach i sie awanturuje, pokazuje dowod, przez domofon mowi ze to policja, a pozniej gada ze on sobie nie zyczy zebysmy tam z TZ i malym mieszkali.
Nooo bo w koncu to jego mieszkanie Taaa....
Jeszcze zaczal klamac, ze nie dalismy mu wszystkich rzeczy. Straszy policja i sadami jesli chcemy jego wymeldowac. No i juz nie wiem co z tego bedzie stres od rana...

Ale z lepszych rzeczy: Moj synus dzisiaj od rana ma swoje nowe slowo
Od jakiegos czasu wola "mama" lub "tata", my mowimy "slucham", a on odpowiada slowka po swojemu, zadaje pytania itd. Ma wielka radoche
A dzisiaj:
Synus: mama!
Ja: slucham?
S: A moko moko? (nowe slowo )
J: moko moko?
S: nio
J: a co to jest moko moko?
S: (smiech) mama mama!
J: no slucham Cie
S: a moko moko?
J: nie mam pojecia, chyba tak
S: (smiech) nio
J: a zmienimy Ci pieluszke? Juz chyba czas?
S: nie nie... (i wyszedl z pokoju)
oj masz ty przeboje z tym exem, współczuje
ale synuś za to wie jak mamusi humor poprawić

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

Mój też mnie tak okłada Najbardziej mnie boli, jak znęca się nad pęcherzem Takie dziwne uczucie, jak nieraz przy infekcji
hehe, mnie na szczęście kopanie po pęcherzu nie boli, ale muszę wtedy natychmiast biec do ubikacji szczęśliwie jak już sobie obiera za cel jakiś narząd, to jest to częściej jelito

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Mi zlecil przed 24tyg

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

no ja też robiłam wcześniej, skoro gin mi tak zlecił, to tak zrobiłam, staram się mu ufać sam powiedział, że jest to wcześniej niż zwykle, może miał ku temu jakieś powody, ale nie chciał mi o nich mówić, żeby nie straszyć wynik wyszedł ok i na wizycie jak byłam z wynikiem powiedział "oby tak dalej".

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam do Was pytanie a mianowicie myślimy nad podróżą poślubną a raczej weekendem poślubnym bo w sumie firny na kilka dni nie chcemy zamykać - moje kochanie chce byśmy pojechali nad morze żebym sobie mogła spacerować i odetchnąć świeżym powietrzem - znacie może jakieś fajne miejsca? Myślimy o rejonach Kołobrzegu +-100km w obie strony.
poza sezonem to nad morzem wszędzie jest bajecznie My w podróży poślubnej byliśmy pod koniec września we Władysławowie, jechaliśmy w ciemno i kwaterę bez problemu znaleźliśmy. Lubię tamte regiony

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 10:07   #4745
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny jestem załamana! ważyła Mnie pielęgniarka i co? wyszlo że w 2 tyg mam 4.6 na plus! jak to możliwe? czyżby te Nerki i to że Pilam wczoraj dużo? mam już łącznie 9.6

wieczorem przywieźli na sale ciężarówke ale taka dziwna jak by się w choinki urwała
nie wiedziała który ojciec dziecka jest rocznik albo coś się jej pyta pielęgniarka jakieś pytania a ta w ogóle nie wiedziała jak odpowiedzieć np czy zęby ma zdrowe
a rano pielęgniarka mówi jej żeby się podmyla i Wziela pojemnik i nasikala to poszła i nasikala przychodzi i pielęgniarka się pyta umyla się pani? a ona tak a pielęgniarka a czym jak nawet recznika pani nie Wziela. no i mówi dam pani pojemnik niech pani jeszcze raz a ten niech pani wyrzuci. to Wziela z Moczem wyrzuciła na sali do kosza
pielęgniarka mówi no gdzie pani wyrzuciła do lazienki najpierw Wylac. ale do niej jak do słupa ten mocz dalej w koszu

---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ----------
Może masz zatrzymaną wodę w organizmie przez tą nerkę? I dlatego tyle kg do przodu

Niezłą masz towarzyszkę na sali

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
dzień dobry,
jestem już po wizycie wczorajszej i dołączam do wszystkich Was , które muszą leżeć. A to dlatego , że dzidziuś(dziewczynka-jednak ma się intuicję )ma nisko położoną główkę.To wyjaśnia fakt , że ruchy dziecka czuje praktycznie poniżej lub na wysokości pępka.Poza tym wg OM powinnam być w 26 tyg+ 2 dni a dziecko jest duże jakby miało 24 tydzień i parę dni. Wszystkie wymiary mieszczą się w dolnych limitach. Może to geny , bo ja urodziłam się w terminie z wagą 2700g i 50 cm.Poza tym ok,wszystko dobrze rozwinięte.Mam brac 4x po 2 tabletki magnez Asmag forte. Wczoraj wieczorem wzięłam 2 tabletki już i po 1,5 h zwymiotowalam. nie wiem czy to przez tabletki Na wszelki wypadek przez 3 dni będę brać po 1 tabletce 4x dziennie
Będę wpadać na godzinkę codzień na wizaż, bo niestety nie mam laptopa tylko komp stacjonarny, wiec tylko bedę pobieżnie będę Was poczytywać.
Pozdrawiam
Przykro mi, że też musisz leżakować Ale nie martw się, dzidzia nadrobi zaległości

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
mocz powinien być świeży , max po 2 h trzeba oddać do laboratorium
A jak się nie może dowieźć w takim czasie, to można przchować w lodówce
Przy którymś nbadaniu, mocz pobrałam rano, ale zawiozłam do labu dopiero popołudniu i wyniki były dobre- nie było bakterii.

[QUOTE=prince_polo;3316331 8]Bylam na usg. masakra jaką ta lekarka durna
już nagle nie mam kamicy na lewej tylko na prawej! pytan się czy zastoj moczu jest a ona mówi że doktor zastójem nazwal powiększony kielich . że kamień jest i to tyle. mowila najpierw że kielich powiększony na 10mm potem na 12 a potem już na 16. dziwne.
i stwierdziła że nie mam co do Urologa jeździć że ona takie zwykle usg może mi też zrobić

i pewnie w ogóle nie będą nic robić od wczoraj nawet nie dostałam na nerkę żadnej tabletki. to po co ja tu jestem? nic poza Nerka Mnie nie boli!
zobaczymy co na wizycie powiedzą.
QUOTE]

Matko, co to za lekarka, jak myli lewą nerkę z prawą
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 10:12   #4746
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
mi gin to badanie zlecił zrobić koło 20tyg, dlaczego nie wiem. Podobno są zalecenia, żeby robić między 24 a 28, ale można i wcześniej
aha a miałas 75 czy 50g?
Cytat:
Mi zlecil przed 24tyg

aha to m Ty miałs 75g czy 50?
Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
phdwao mi babeczka w laboratorium mówiła, ze mam przynieść ze sobą glukozę i wodę 0,5l w butelce.
dzieki
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 10:13   #4747
hanjah
Zakorzenienie

Ale mam fajną położną Właśnie poszła mi załatwić receptę i dziś będą ją miała To co niby mam nazywają tu "thrush" i z translatora wychodzi że to pleśniawki. I że jeśli teraz jeszcze nie mam objawów to mogą się one pojawić jak nic z tym nie zrobimy. Także będę się leczyć i oby więcej mi się nic nie przyplątało
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-27, 10:14   #4748
ivoncia16
Wtajemniczenie

a ja dzisiaj jestem jakas slaba ;/
a obiad trzeba zrobic i posprzatac eh :/
juz mam dosc tego codziennego sprzatania i gotowania
normalnie mam lenia!
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 10:14   #4749
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
aha a miałas 75 czy 50g?
75g

Stary 2012-03-27, 10:15   #4750
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
No i po wizycie.
jak dostaną wynik moczu to zbadają i do domu jeśli będzie dobrze!
jak dolegliwości będą się utrzymywać albo wrócą ataki to do mojego GINA i on bezpośrednio da skierowanie do szpitala tam do innego miasta . ordynator że Mna gadal i Mowil że oni tutaj w związku z Nerkami nie poradza nic i musi być Urolog na miejscu bo chodzi o to by nerki nie stracic więc nie wiem patrzyli się na te moje wyniki ciągle i mi tak gadał.

O kurcze... to może lepiej idź do tego drugiego szpitala, niech Cię urolog przebada?

Cytat:
Wita się zasmarkaniec
Ja miałam ciężką noc, co chwilę się budziłam, a od 4 do 6 w ogóle spać nie mogłam. Kichałam, prychałam, do tego rozbolały mnie plecy i mała w brzuszku szalała
Współczuję

Cytat:
dziewczyny jutro robię glukozę, dowiedziałam sie, że musze ja kupic i przywiźć do laboratorium, cyz Wy tez tak miałyście?
Ja kupiłam w aptece, bo była tańsza niż w labie

Cytat:
zastanawiam sie nad jednym jutro ja zrobię, 75g, a jutro zaczynam 24tc, czy to dobrze, czy moze powinnam skończyc 24tc zeby ja wykonac, zeby wynik nie byl zafalszowany
A dlaczego? Ja robiłam w 22 tc
Stary 2012-03-27, 10:17   #4751
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
75g

Cytat:

Ja kupiłam w aptece, bo była tańsza niż w labie

A dlaczego? Ja robiłam w 22 tc
Stary 2012-03-27, 10:18   #4752
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj jestem jakas slaba ;/
a obiad trzeba zrobic i posprzatac eh :/
juz mam dosc tego codziennego sprzatania i gotowania
normalnie mam lenia!
nie marudź, niektórzy oprócz tego codziennego sprzątania i gotowania muszą jeszcze pracować ale znam ten ból, jak się leń włączy, i paradoksalnie im więcej wolnego czasu, tym bardziej nic się nie chce

Stary 2012-03-27, 10:19   #4753
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Ale mam fajną położną Właśnie poszła mi załatwić receptę i dziś będą ją miała To co niby mam nazywają tu "thrush" i z translatora wychodzi że to pleśniawki. I że jeśli teraz jeszcze nie mam objawów to mogą się one pojawić jak nic z tym nie zrobimy. Także będę się leczyć i oby więcej mi się nic nie przyplątało
Dobrze, że załatwiłaś z tą receptą Im wcześniej zaczniesz przyjmować lek, tym lepiej.
Stary 2012-03-27, 10:22   #4754
chmielinka
Zadomowienie

hej

ale się dzisiaj nie wyspałam... wczoraj mimo brania no-spy dalej mi twardniał brzuch, zadzwoniłam do mojego gina i muszę brać ten fenoterol. Mam brać pół tabletki co 4h i całą na noc... ale tak mnie pi nim telepie.... normalnie drżą mi wszystkie mięśnie, czuję się jak galareta. Gin mówił że tak będzie to ponoć normalne ehhh.... dla dzidzi wszystko

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Ja będę brała Furalgin po raz pierwszy w życiu, nigdy nie miałam żadnej infekcji dróg moczowych chyba że o niej nie wiedziałam - to też możliwe, jeśli była zupełnie bez objawów. Myślicie, ze pomoże?
Za 9 dni zrobię badnanie jeśli bedą złe wyniki to pędem do gina
Kupiłam żurawinę, sok no i wodę Jana Musże duzo pić...
zazwyczaj furagin przynosi ulgę, mi raz nawet pomógł wytępić bakterie i nie musiałam brac antybiotyku, ale to pewnie nie był jakiś ciężki szczep do wyleczenia.

Cytat:
Wiec i ja dolaczam sie do mamus, ktore pokazaly brzuszek. Tutaj akurat super dobrze nie widac, przez domowe ciuchy.
W tle troche widac synka jak kombinuje przy szufladach
śliczny

edit:
ciastuś Ty musisz być pod opieką dobrego urologa bo w tym szpitalu to Cię nie wyleczą

Franuś

Edytowane przez chmielinka
Czas edycji: 2012-03-27 o 10:24
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 10:24   #4755
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
hej

ale się dzisiaj nie wyspałam... wczoraj mimo brania no-spy dalej mi twardniał brzuch, zadzwoniłam do mojego gina i muszę brać ten fenoterol. Mam brać pół tabletki co 4h i całą na noc... ale tak mnie pi nim telepie.... normalnie drżą mi wszystkie mięśnie, czuję się jak galareta. Gin mówił że tak będzie to ponoć normalne ehhh.... dla dzidzi wszystko
oj, a jak często Ci ten brzuch twardnieje?

Stary 2012-03-27, 10:25   #4756
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
aha to m Ty miałs 75g czy 50?
Ja bede miec 75

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-27, 10:25   #4757
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
hej

Może jak organizm się przyzwyczai do tego fenoteolu, to przestaną Ci drżeć mięsnie
Stary 2012-03-27, 10:27   #4758
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bede miec 75
Stary 2012-03-27, 10:27   #4759
karolka110
Wtajemniczenie

Paula pytałam o Twoje połówkowe
Stary 2012-03-27, 10:29   #4760
Paula SHIN
Zakorzenienie

Dziekuje za komentarze dot. brzuszka
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
jeny ale on słodki!!!

pytanie z innej beczki, może pisałaś ale przeoczyłam- kiedy masz połówkowe?? ja dziś przełożyłam z 10 na 6będę wiedzieć przed świętami:jupi :
Dziekuje, ano slodki jest Potrafi mi poprawic humor. Ale tego "moko moko" to ja nie rozumiem. Tak jak ostatnio przynosi mi swoja butelke/kubek/bidon w zaleznosci na co ma ochote i mowi "GU.", slodko tupta do kuchni, przynosi np. pepsi albo jakis sok (jesli jest pelne, to malo sie nie wywraca z tego ciezaru), podaje i znowu "GU." i pokazuje ze mam to nalac.

Za jakies 2tyg, jeszcze sie nawet nie umowilam 6 albo 9 kwietnia

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-27, 10:30   #4761
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
oj, a jak często Ci ten brzuch twardnieje?
już po tym fenoterolu jest lepiej, ale zanim go brałam to czułam jak w brzuchu mi się napinają mięśnie/macica (sama dokładnie nie wiem), a za chwilkę pod skórą robiła mi się taka twarda kula, że jak dotknęłam delikatnie ręką to można było wyraźnie wyczuć kształt macicy twardej jak kamień... i to mi się utrzymywało od 5 minut nawet do pół godziny, tak ok 10 razy dziennie. Lekarz powiedział że dobrze że zadzwoniłam bo to już są skurcze i mogą mieć poważne konsekwencje. Także po tabletkach czuję wyraźną ulgę no ale minusem jest to drżenie i pobudzenie organizmu... źle się śpi w nocy, co chwile się budzę

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Może jak organizm się przyzwyczai do tego fenoteolu, to przestaną Ci drżeć mięsnie
a może i masz rację.... zobaczymy, jak coś to dam znać czy przestało mną telepać

Franuś
Stary 2012-03-27, 10:31   #4762
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
już po tym fenoterolu jest lepiej, ale zanim go brałam to czułam jak w brzuchu mi się napinają mięśnie/macica (sama dokładnie nie wiem), a za chwilkę pod skórą robiła mi się taka twarda kula, że jak dotknęłam delikatnie ręką to można było wyraźnie wyczuć kształt macicy twardej jak kamień... i to mi się utrzymywało od 5 minut nawet do pół godziny, tak ok 10 razy dziennie. Lekarz powiedział że dobrze że zadzwoniłam bo to już są skurcze i mogą mieć poważne konsekwencje. Także po tabletkach czuję wyraźną ulgę no ale minusem jest to drżenie i pobudzenie organizmu... źle się śpi w nocy, co chwile się budzę
oj to utrzymują się faktycznie długo! Ja też zaczynam się bać, bo w nocy mi nawet brzuch twardnieje, i dzisiaj to dość długo był taki twardszy, nie zluzował po 30 sekundach. Nic, w sobotę idę do gina, zobaczymy co on na to powie. Może minie, jak infekcję wyleczę

Stary 2012-03-27, 10:32   #4763
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

właśnie wróciłam z glukozy, bleeee tylko pobrała mi krew po 1.40h zamiast 2h, czy to nie będzie miało wpływu na wynik?

wczoraj mieliśmy okropny wieczór, nie spaliśmy do 3.00, porysowali nam nowy samochód calusieńki bok a nie było nas w samochodzie dosłownie 5 min... zaraz jedziemy zgłosić szkodę, jest mi strasznie smutno bo mamy go dopiero 2 miesiące...

przyszły ubranka dla Oskarka które ostatnio zamówiłam, wstawiam fotki i przy okazji M1 niunia (26tc)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01534.jpg (47,0 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01535.jpg (76,3 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01537.jpg (54,6 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01538.jpg (83,7 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01539.jpg (85,0 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01529.jpg (48,2 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01530.jpg (35,7 KB, 44 załadowań)
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 10:33   #4764
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziekuje za komentarze dot. brzuszka

Dziekuje, ano slodki jest Potrafi mi poprawic humor. Ale tego "moko moko" to ja nie rozumiem. Tak jak ostatnio przynosi mi swoja butelke/kubek/bidon w zaleznosci na co ma ochote i mowi "GU.", slodko tupta do kuchni, przynosi np. pepsi albo jakis sok (jesli jest pelne, to malo sie nie wywraca z tego ciezaru), podaje i znowu "GU." i pokazuje ze mam to nalac.

Za jakies 2tyg, jeszcze sie nawet nie umowilam 6 albo 9 kwietnia
taki Synuś to sama słodycz
pisz się na 6ja mam 11.30 zresztą 9 to lany poniedziałeksię nie da
Stary 2012-03-27, 10:33   #4765
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
oj masz ty przeboje z tym exem, współczuje
ale synuś za to wie jak mamusi humor poprawić
Potrafi, potrafi. Zeby jeszcze za pare lat tak chetnie z kwiatami przychodzil to bedzie super

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-27, 10:34   #4766
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
oj to utrzymują się faktycznie długo! Ja też zaczynam się bać, bo w nocy mi nawet brzuch twardnieje, i dzisiaj to dość długo był taki twardszy, nie zluzował po 30 sekundach. Nic, w sobotę idę do gina, zobaczymy co on na to powie. Może minie, jak infekcję wyleczę
ale nie ma się co nakręcać... ja te twardnienia już miałam tak z 3 tygodnie i gin najpierw mówił żebym się im dobrze przyjrzała i czy jest reakcja na no-spe a później jak nie przechodziło to przepisał fenoterol... bo też są takie skurcze lżejsze naturalne co przygotowują do porodu więc nie ma się co martwić... gin Ci powie co i jak

Franuś
Stary 2012-03-27, 10:35   #4767
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
właśnie wróciłam z glukozy, bleeee tylko pobrała mi krew po 1.40h zamiast 2h, czy to nie będzie miało wpływu na wynik?

wczoraj mieliśmy okropny wieczór, nie spaliśmy do 3.00, porysowali nam nowy samochód calusieńki bok a nie było nas w samochodzie dosłownie 5 min... zaraz jedziemy zgłosić szkodę, jest mi strasznie smutno bo mamy go dopiero 2 miesiące...

przyszły ubranka dla Oskarka które ostatnio zamówiłam, wstawiam fotki i przy okazji M1 niunia (26tc)

ło matko!!! jaki piękny domek!!! i jaka zgrabniusia Mamusia!!! zazdroszczę!!! pewnie mało masz na plusie...bo tylko brzusio i zero tłuszczyku
Stary 2012-03-27, 10:36   #4768
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość

Super ciuszki. I piekny brzuszek!!
A jaka Ty jestes opalona Masz taka karnacje czy sie jeszcze opalasz/opalalas przed ciaza?
Ojej wspolczuje z samochodem... A mocno jest porysowany, tj. gleboko?

A jaka mialas glukoze? 50 czy 75?

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-27, 10:37   #4769
prince_polo
Zakorzenienie

wychodze do domu. bo z ciążą dobrze a z Nerkami nic nie zrobią jak będa znowu takie ataki albo jak bole nie ustąpia to do mojego GINA po skierowanie do tego szpitala w innym mieście. i tyle się dowiedziałam.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 10:37   #4770
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
taki Synuś to sama słodycz
pisz się na 6ja mam 11.30 zresztą 9 to lany poniedziałeksię nie da
ach faktycznie
No to zobaczymy
Musze sie tak umowic, zeby TZ mogl ze mna isc, a jednoczesnie ktos zostal z synkiem.

Nasze Drugie Dziecko

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości