|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Zariah moja Jula od jakiegos czasu lezac na pleckach wlasnie tak probuje sie wygiac do tylu- prekreca glowke i tak jakby probowala sie na brzuch obrocic.... myslalam ze to po prostu cwiczenie przewracania sie a nie problemy z napieciem miesniowym
![]() Mam sie martwic? ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- My robimy chrzciny u chinczyka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#4742 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
Emigra moim zdaniem, nie masz czym! Poprostu Jula wygina się, bo tosa Jej cwiczenia,zwieksza zakres ruchu. Matylda tezsie zaczela wyginac,a ostanio nawet na macie lezac wygiela sie do tylu bo dojzala tam ciekawa zabawke i zaczelaja tracac raczka. W ogole w poniedzialek dokonala 1 obrotu z brzucha na plecki!!!!! ![]() Monia, strasznie mi przykro zpowodu Ivorka ![]() Odnosnie metody Tracy Hogg, to mam tą ksiazke o rozwiazywaniu problemow w wersji ang. Czytam wybiorczo,i dzieki temu dotarlam do informacji ze metoda wyjmij/odloz do lozeczka ja dziecko placze jest niewskazana do stosowania przy dzieciach ponizej 3 mies. Do 3 mies. Tracy zaleca metode szuszania i poklepywania po pleckach, badz jak to dzidzia lezy sama w lozeczku badz na recach zawienieta w rozek, jesli lezac w lozeczku placze. P. Hogg przestrzega przed zbyt wczesnym stosowaniem metody pick up/put down, gdyz u tak malych dzieci moze, jej zdaniem, doprowadzic do zerwania zaufania dziecka do rodzica i spowodowac tym samym wieksze problemy z zasypianiem. Szczerze, to dopiero w tej ksiazce znalazlam wiecej wyjasnien, gdyz sugerujac sie jezykiem niemowlat bylam pewna ze ta metode z odkladaniem mozna stosowac niemalod urodzenia!! A tak w ogole to dzien dobry! Staram sie Was podczytywac, ale nie zawsze mi wychodzi. Wczoraj zas dostalam wiadomosc dzieki ktorej banan nie schodzil mi z ust przez wieksza czesc wieczoru-mianowicie moja bliska kolezanka jest w ciazy, staralasie do dawna. Termin ma na grudzien wiec Matyldka i Jej dzidzia beda z tego samego rocznika, ale jaka przepasc bedzie na poczatku hahah Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2012-05-24 o 12:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4743 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja wcale nie ciągnie głowy. Sama to już tym bardziej jak złapie za palce to ani myśli do góry ciągnąć. Jak próbuję to zaraz puszcza moje ręce. A jak ją pediatra podnosił do siadu to głowa wisiała daleko z tyłu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4744 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4745 | ||
Zakorzenienie
|
Wysłałam parę zdjęć na maila.
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4746 | |||
Raczkowanie
|
Haha, Ewelinka Karolcy juz taka duza jest
![]() ![]() Moj Adas jutro konczy 3 miesiące ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny jesli ktoras uzywa Pieluch Dada to teraz w Biedronce jest promocja +10% gratis ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4747 | |
Rozeznanie
|
tikki - śliczna Andrea a jaka malusia szczególnie przy tym niedźwiedziu
![]() Cytat:
![]() ale co w ogóle powinno być na takich chrzcinach - wybaczcie pytania laika totalnego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4748 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() gratuluje kolezance ![]() ![]() Cytat:
![]() W ogole od wczoraj mala ciagle pcha piastke do buzi - zauwazylam ze tam gdzie beda jedynki cale dziaselka sa jasniejsze - jest to jakas oznaka ze zabkowanie sie zbliza?
||
![]() ![]() |
![]() |
#4749 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4750 | ||
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4751 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie wiem jak Wy ale ja nie ide wg tradycji, ze chrzciny to powinny byc tak a komunia tak i tak ... slub zrobilismy tez po swojemu czyli obiad w restauracji a potem deser u tesciowej i chlanko ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4752 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
My organizujemy w sobote po mszy o 18.00 czyli chrzciny na 18.30 potem moja mama sie zaoferowała żezrobi u siebie ciepłą kolację ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do kładzenia na brzuszku to moje dziecię wręcz uwielbia drzemki w ciągu dnia tylko na brzuchu i potrafi tak przespac 3h ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4753 | |
Zakorzenienie
|
Ania osłuchowo czysta dostałyśmy nasivin ten najsłabszy do przemywania noska wacikiem, sól fizjologiczną, witaminę C i wapno. Tylko lekarzowi się nie podoba to że Ania ma na granicy uderzenia serduszka bo ma 200 na minutę
![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
![]() chyba to samo pomyślałam co Ty mijając wczoraj boćka jak jechałam do rodziców ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4754 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4756 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy tanio ale placi sie 15 € i kazdy je ile zmiesci wiec mysle ze ok, zwlaszcza ze w restauracjach zazwyczaj za potrawe placi sie miedzy 10-17 €+napoje oczywiscie. A jedzonko maja super - od wyboru do koloru .. robimy tylko rezerwacje na konkretna ilosc osob ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4757 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4758 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4760 | |||||
Rozeznanie
|
emigra widać wyraźnie że Malutka się przekręca spryciula jedna
![]() moja się wyginała do tyłu mimo że nic tam interesujacego nie było ![]() co do główki to Eliza też się wściekała. Ale powoli powoli się przyzwyczaja chociaż nie lubi ![]() ![]() Ale raz leżała 5 minut aż ![]() Ja ją nie kłądę na brzuszku tylko przekręcam. Najpierw jej tłumaczę co się bedzie działo - że idziemy na brzuszek a potem biorę ją za kolanko i udko i przekładam je na bok i jednocześnie rączkę (tak mi fizjoterapeuta pokazał) i ona się sama jakby przekręca. Tylko trzeba pilnować żeby się rączki nie rozjechały na boki, Można też ją kłaść sobie na kolanach - jedno kolano trochę wyżej od drugiego - albo nosić na samolot, albo kłaść sobie na piersiach. Wtedy też ćwiczy główkę a mniej się denerwuje. Cytat:
![]() Ale DADA są naprawdę fajne i dużo tańsze od Pampersa czy Happy Cytat:
![]() masz rację - zrobimy po swojemu - czyli kupimy obiad i deserek. W końcy faktycznie chrzciny to nie wesele Cytat:
Chciałabym zrobić w domu ale sama nie dam rady a nie ma mi kto pomóc ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4761 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mala m iusnela, zamiast jesc ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4762 |
Zakorzenienie
|
Hallllo, wróciłyśmy, kurna buty mnie obtarły
![]() Zariah no pewno,że cały czas płasko to też nie jest dobrze leżeć, ale i tak przecież bierze się dziecko na ręce do karmienia, przewijania, zabaw....ogólnie nie ma co przeginać ani w jedną ani w drugą stronę ![]() w sumie to może tak to natura urządziła cwanie ,że jeśli ręce już bolą od dźwigania to czas położyć dziecko i może wtedy to jest równowaga ![]() ![]() Coś śmiesznego zaobserwowałam na spacerze....w tamacie....szła dziewczyna z noworodkiem w chuście ....i była tak dumna jaka paw , to chyba taki jakiś syndrom "wioskowy" czy jak? że wiecie, jestem cool mama , bo w chuście noszę dziecko, nos miała tak zadarty,że nie widziała jak temu dzieciaczkowi głowka dynda odgięta do tyłu ![]() no i wlaśnie takiego czegoś pojąć nie mogę My mamy chrzciny w lokalu, jeszcze nie byliśmy menu ustalać, od tego zależy cena ( ale coś koło 70 zł), będzie zupa krem ( bo jakoś latem to średnio rosół widzę, no i ten nieszczęsny makaron , który je się średnio wygodnie ![]() ![]() ![]() Rzadko się spotykamy w takim większym gronie, więc ja tam takie okazję lubię, bo mogę mieć wszystkich bliskich razem i pogadać itd. bo teraz tak życie zapiernicza,że mało jest takich okazji ![]() ![]() ![]() ![]() Nowaken też używałyśmy nasivin, ale normalnie, nie do przemywania, robiłam wg instrukcji po kropelce do nosa, do tego sterimar i frida, na białym katarku się skończyło, tego Wam życzę też ![]() Ewelajna ![]() Monia bardzo mądrzy z Was ludzie ![]() ![]() Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-05-24 o 13:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4763 |
Zakorzenienie
|
tikki sliczna corka
![]() wrzucilam fotki na maila ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4764 |
Rozeznanie
|
rozpoczęłam sezon truskawkowy dzisiaj
![]() ![]()
#4765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4767 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4768 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam zamiar wykapac dzisiaj Viki w krochmalu, ale nie mam pojecia jak to zrobic i od czego zaczac, nigdy Adasia tak nie kapalam , pomozcie prosze
![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Zazdroszcze Tobie i innym dziewczynom, ze mozecie jesc wszytsko, ja po tej historii z kapusta to boje sie probowac nowych rzeczy nawet ![]() A swoja droga - jecie ogorki kiszone albo malosolne?
#4769 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4770 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.