wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;) - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-04, 08:24   #4741
miskowa
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;)

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość

No paranoja.
Rolki też fajna sprawa. My jesteśmy takimi leniwcami, jeśli chodzi o ruch na świeżym powietrzu, że aż wstyd. T. kiedyś na rowerze jeździł, teraz wcale - pewnie dlatego, że ja nie jeżdżę. Nie chciałabym, żeby Ewa wyrosła na taką pierdołę, jak ja - co to pływać nie umie, na rowerze też średnio.
Może rolki to byłby fajny pomysł dla mnie?
Najlepiej gdybyś miała możliwość spróbować, może pożycz od kogoś rolki i zobacz, czy ci się będzie podobać.
Ja mam rolki, kupiliśmy sobie z tż ze 3 lata temu, wcześniej jako dziecko też trochę jeździłam. Główny problem to jednak brak miejsc do jeżdżenia, przynajmniej tutaj. Jest jeden park większy z trasą asfaltową, ale po pierwsze jest tam zawsze dużo ludzi, dzieci i psów, a po drugie nikt tam tego asfaltu nie sprząta, a jest to w lesie i zawsze leży kupa liści, gałęzi, szyszek itd. Nieraz już leżałam przez to.
Większość ścieżek jest w Polsce niestety wyłożona kostką brukową, a po tym jeździ się średnio

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

Asiuk, nie umiesz pływać?
Ja też jestem taka pierdoła sportowa... ubolewam, że rodzice nie uczyli mnie jeździć na nartach.
Ale pewnie nnawet jak bym umiała, to bym tegp nie robiła, bo jestem zbyt leniwa...
Nic straconego. Możesz się przecież jeszcze nauczyć. Ja spróbowałam nart jako dorosła dopiero. Nie zachwyciłam się, wolałabym się nauczyć jako dzieciak, to pewnie bym teraz śmigała, ale może jeszcze kiedyś mi się uda jeszcze do tego przekonać całkiem, chociaż ja za bardzo zimy nie lubię, więc to pewnie przez to.

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Nie, nie umiem

Dziewczyny, co sądzicie? http://www.groupon.pl/oferty/katowic...1_0_0_94&a=414
sądzę, że powinnaś się wybrać do tego optyka zanim kupisz, bo będziesz miała kupon warty 200zł, a okaże się, że ceny oprawek się zaczynają np. od 1000 w górę, więc mało ci ta zniżka da.

W necie widziałam, że dużo ludzi kupuje okulary z USA (chyba firmoo się nazywa strona), wychodzi tanio, bo pierwsze okulary to koszt tylko przesyłki (kilkadziesiąt złotych). Niu tam kupowała niedawno chyba
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 08:37   #4742
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
No paranoja.
Rolki też fajna sprawa. My jesteśmy takimi leniwcami, jeśli chodzi o ruch na świeżym powietrzu, że aż wstyd. T. kiedyś na rowerze jeździł, teraz wcale - pewnie dlatego, że ja nie jeżdżę. Nie chciałabym, żeby Ewa wyrosła na taką pierdołę, jak ja - co to pływać nie umie, na rowerze też średnio.
Ja też nie umiem pływać
Chcę żeby moje dzieci aktywne były, a kto ma dać przykład jak nie my
Rolki niby mam od paru lat, ale jak by tak nowe kupić

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 08:39   #4743
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Cześć

Asiuk kurna co za kraj :/ Jak masz kasę to wszystko można mieć od ręki a jak jej brak to zdążysz umrzeć przed diagnozą :/

Jezu moje dziecko postawiło sobie za punkt honoru doprowadzić mnie na skraj załamania nerwowego. Powiem Wam szczerze, że mam dosyć. Odwala takie histerie od samego rana, że uszy mi puchną i jedynym ratunkiem żebym jej krzywdy nie zrobiła to włączenie muzyki żeby wyłączyć umysł i nie słyszeć jej wrzasku. Dodajcie do tego że od tygodnia pobudkę mam o godzinie 4 rano i serialnie stwierdzam, że mam mega cierpliwość, że ona jest jeszcze w jednym kawałku.
A najlepsze jest to, że to jak mieszkanie z dr Jekyll i mr Hyde, w jednej minucie przechodzi z rozwrzeszczanego potwora w słodką dziewczynkę, która chce się całować i przytulać.
heh...moja ma to samo.

Ja już się boję co będzie dalej..jak ona teraz ma takie zagrywki , że jak jej nie chcę czegoś dać to patrzy mi się w oczy tak bezczelnie i piszczy, tak piszczy że ja uszy zatykam..a ta coraz głośniej. Jak nie uzyska tego co chciała to pada na podłogę i piszczy machając do tego rękami. Także masakra- a gdzie tam jeszcze do buntu 2 latka. Bankowo będzie nam się kładła na podłodze w sklepie jak jej zabawi nie będziemy chcieli kupić.

Muszę jakieś książki kupić mądre coby wiedzieć jak reagować w takich sytuacjach.

-------------

Miśiek ma rację z tymi rolkami- ciężko znaleźć fajne miesjce do jeżdżenia. To już chyba lepiej po prostu zacząć biegać.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 08:46   #4744
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość

sądzę, że powinnaś się wybrać do tego optyka zanim kupisz, bo będziesz miała kupon warty 200zł, a okaże się, że ceny oprawek się zaczynają np. od 1000 w górę, więc mało ci ta zniżka da.

W necie widziałam, że dużo ludzi kupuje okulary z USA (chyba firmoo się nazywa strona), wychodzi tanio, bo pierwsze okulary to koszt tylko przesyłki (kilkadziesiąt złotych). Niu tam kupowała niedawno chyba
Dzięki za namiar. Na razie i tak nie kupuję, bo jeszcze u okulisty nie byłam Ale coraz gorzej widzę, więc na pewno na tym się skończy.
Tak pomyślałam, że cena może okazać się zawyżona.

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
Chcę żeby moje dzieci aktywne były, a kto ma dać przykład jak nie my
Właśnie też tak do tego podchodzę.

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
heh...moja ma to samo.

Ja już się boję co będzie dalej..jak ona teraz ma takie zagrywki , że jak jej nie chcę czegoś dać to patrzy mi się w oczy tak bezczelnie i piszczy, tak piszczy że ja uszy zatykam..a ta coraz głośniej. Jak nie uzyska tego co chciała to pada na podłogę i piszczy machając do tego rękami. Także masakra- a gdzie tam jeszcze do buntu 2 latka. Bankowo będzie nam się kładła na podłodze w sklepie jak jej zabawi nie będziemy chcieli kupić.

Muszę jakieś książki kupić mądre coby wiedzieć jak reagować w takich sytuacjach.

-------------

Miśiek ma rację z tymi rolkami- ciężko znaleźć fajne miesjce do jeżdżenia. To już chyba lepiej po prostu zacząć biegać.
Nie no, to moja aż tak nie wymusza jeszcze
Bieganie bieganiem, ale ja na rolki nie patrzę pod kątem sportu, tylko sposobu na wspólne spędzanie czasu z rodziną

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 08:48   #4745
niuniuniau
Zadomowienie

Cytat:
Cześć!

Niuniu, współczuję. Przyznaję, że ja cierpliwość mam kiepską. Zdarzyło się parę razy, że młoda dostała w tyłek czy po łapkach. Za każdym razem to odchorowuję.
Używacie jeszcze smoczka?

No paranoja.
Asiuk smoka nie ma już od dłuższego czasu, czasem dorwie Dawida memlona ale szybko go porzuca. Mojej też sie oberwało w tyłek ode mnie, niby mam przekonanie, że klapsy nie są rozwiązaniem ale moja cierpliwość ma swoje granice. Jak tak dalej pójdzie to chyba zgłoszę ją do superniani ;p

Cytat:
Nie, nie umiem

Dziewczyny, co sądzicie? http://www.groupon.pl/oferty/katowic...1_0_0_94&a=414
Asiuk dobrze by było sprawdzić najpierw ofertę tego sklepu żebyś się nie nacięła.

Cytat:
Najlepiej gdybyś miała możliwość spróbować, może pożycz od kogoś rolki i zobacz, czy ci się będzie podobać.
Ja mam rolki, kupiliśmy sobie z tż ze 3 lata temu, wcześniej jako dziecko też trochę jeździłam. Główny problem to jednak brak miejsc do jeżdżenia, przynajmniej tutaj. Jest jeden park większy z trasą asfaltową, ale po pierwsze jest tam zawsze dużo ludzi, dzieci i psów, a po drugie nikt tam tego asfaltu nie sprząta, a jest to w lesie i zawsze leży kupa liści, gałęzi, szyszek itd. Nieraz już leżałam przez to.
Większość ścieżek jest w Polsce niestety wyłożona kostką brukową, a po tym jeździ się średnio

misku ja kupowałam z innej strony, tanio mnie bardzo wyniosły oprawki i szkła ale one nie były sprowadzane z USA. A co najlepsze okulary nie były mierzone wcześniej przeze mnie a leżą idealnie i bardzo je lubię. Na pewno dokupię sobie kujonki

Cytat:
heh...moja ma to samo.

-------------

Haniu no to Cię nie pocieszę bo pewnie też będziesz to przerabiała co ja. Od zawsze się śmiałam, że Oliwka ma okres buntu dwulatka od urodzenia ale myliłam się. A może to kwestia pojawienia się rodzeństwa? Nie wiem, jedyne co wiem to to, że bardzo potrzebuję odpoczynku od swoich dzieci. Podejrzewam, że dlatego jeszcze nie rzuciłam ćwiczeń w cholerę, że to jest mój odpoczynek, żelazna zasada godzina co drugi dzień wolnego od maluchów

Co do ruchu to ja na rolkach jeździłam ostatnio jak miałam naście lat, od czasu do czasu jeżdżę na rowerze ale mam mocne postanowienie zmiany tego. Chciałabym spędzać jak najwięcej czasu z dzieciakami na świeżym powietrzu aktywnie. Nie chcę żeby nasze dni wyglądały tak, że siedzimy przed tv albo komputerem.
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 08:56   #4746
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
heh...moja ma to samo.

-------------

To wiesz co mój ostatnio robi jak chce coś wymusić...pad na ziemię (na siedząco) a potem do tyłu ale tak żeby jak najmocniej przyrżnać głową w podłogę A potem "niby" płacze (piszę niby bo to takie udawane buczenie, bez łez i z zerkaniem jednym okiem że może dostanie co chce). Jak młodszej przeszkadza to go wynoszę do drugiego pokoju, nie zamykam drzwi więc w każdej chwili może przybiec, o dziwo wykrzyczy się i wraca uśmiechnięty

Cytat:
Bieganie bieganiem, ale ja na rolki nie patrzę pod kątem sportu, tylko sposobu na wspólne spędzanie czasu z rodziną

Edytowane przez sanetka
Czas edycji: 2013-04-04 o 08:57
Stary 2013-04-04, 09:12   #4747
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

Nie no, to moja aż tak nie wymusza jeszcze
A chyba że tak...do takiej jazdy z mężem i córką dużo asfaltu nie potrzebujesz

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość

Haniu no to Cię nie pocieszę bo pewnie też będziesz to przerabiała co ja. Od zawsze się śmiałam, że Oliwka ma okres buntu dwulatka od urodzenia ale myliłam się. A może to kwestia pojawienia się rodzeństwa? Nie wiem, jedyne co wiem to to, że bardzo potrzebuję odpoczynku od swoich dzieci. Podejrzewam, że dlatego jeszcze nie rzuciłam ćwiczeń w cholerę, że to jest mój odpoczynek, żelazna zasada godzina co drugi dzień wolnego od maluchów

Co do ruchu to ja na rolkach jeździłam ostatnio jak miałam naście lat, od czasu do czasu jeżdżę na rowerze ale mam mocne postanowienie zmiany tego. Chciałabym spędzać jak najwięcej czasu z dzieciakami na świeżym powietrzu aktywnie. Nie chcę żeby nasze dni wyglądały tak, że siedzimy przed tv albo komputerem.
Ja wiedziałam że moje dziecko będzie miało charakterek- po takich rodzicach nie mogło być inaczej.

Choć problem jest tez w tym że już popełniliśmy (a raczej mąż popełnia) sporo błędów wychowawczych.
Najpierw jej czegoś zabrania- a za chwilę jak Mała zrobi aferę odpuszcza i Mała dostaje czego chciała.
Ma rok a już weszła mu na głowę.
Tłumaczę mu i tłumaczę- on rozumie że robi źle- a za chwilę Mała go po raz kolejny łamie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-04, 09:23   #4748
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
Rolki niby mam od paru lat, ale jak by tak nowe kupić
eeeee, jak teraz nie jeździsz, to na nowych też raczej nie będziesz
Stary 2013-04-04, 10:36   #4749
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
eeeee, jak teraz nie jeździsz, to na nowych też raczej nie będziesz
nie jeżdziłam z tego samego powodu co na rowerze- 2 ciepłe sezony w ciąży A teraz chętnie bym wróciła a te co mam już nieźle zużyte i niewygodne

Stary 2013-04-05, 05:53   #4750
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć

Ale tu cicho.
Udało mi się wyskubać kasę na fryzjera i mam zagwozdkę bo nie wiem co chcę na głowie Obecnie mam kolor między ciemnym blondem a miedzią a włosy długość prawie do ramion, potrzebuje zmiany. Chyba wrócę do blondu tylko ciekawe czy osiągnę taki kolor jaki chcę a z fryzurą mam problem. Dobrze wyglądam w bobie ale muszę móc związywać włosy bo po pierwsze strasznie mi wypadają a po drugie nie potrafię ćwiczyć z "rozwianym lokiem" ;p
Kolejny problem to czy będę miała z kim dzieci zostawić, z jednym to jeszcze bym poszła ale z dwójką?!
Dobra nie smęcę Na szczęście dzisiaj piątek i mam babski wieczór. Już się nie mogę doczekać
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

Stary 2013-04-05, 07:55   #4751
miskowa
Zakorzenienie

Cześć

Niuniu, blond do ciebie pasuje.
A nie masz szans zostawić dzieciaków z mężem? Do fryzjera można iść w weekend albo wieczorem też
Stary 2013-04-05, 07:56   #4752
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć.

Dobrze, że dziś już piątek! Mam jeszcze dziś jakieś durne durne durne szkolenie, byle je przetrwać... a wieczorem spotykamy się ze znajomymi.
Trochę nie mam nastroju na wyjścia, ale postanowiłam to przegwałcić, żeby nie siedzieć w domu i nie użalać się nad sobą, tylko zmierzyć się ze 'sprawą', jak dorosła osoba!

Miśku, co do nart, to masz rację. Tylko zastanawiam się, jak moje kolana by to zniosły, obawiam się, że nie za dobrze.

Niu, może jakieś refleksy sobie zrobisz delikatne? Tak wiesz, na wiosnę
Ja jestem mega zadowolona z moihc krótkich włosów, to chyba fryzura, w której czuję się najlepiej!
Co do wypadania, to ja zauważyłam (może to dziwne), że od kiedy biorę kwas foliowy, to wypadają mniej, zdecydowanie mniej. I polecam mgiełkę do włosów wypadających Radical.

Ostatnio się zastanawiałam, ciekawe co u Dorinki słychać...

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2013-04-05 o 07:58
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 11:15   #4753
hania811
Zakorzenienie

hej,

Fajowo Wam że macie wyjścia piątkowe.
Ja bym sobie gdzieś wyskoczyła tak delikatnie na 2 godzinki- ale z mężem- niestety na ten miesiąc już koniec z wyjściami. Będzie trening i lulu.

A przydałoby się zabalować bo mąż w niedzielę kończy 35 lat.

Butter jak masz problemy z kolanami to lepiej snowbord nie narty.
Stary 2013-04-05, 13:23   #4754
biia
Wtajemniczenie

cześć,
jestem z doskoku, ale staram się was podczytywać. chociaż blokuję sobie wizaż bo staram się napisać pracę mgr. zamiast mojego tematu mogłabym już napisać o pielęgnacji włosów
chciałabym tylko wtrącić ad. wypadania włosów. bo mniej lub bardziej wypadają mi od ok. 5 lat i przetestowałam już sporo specyfików. w sumie wypadają nam rodzinnie i wszyscy testujemy. ostatnio odkryliśmy (uwaga)... rycynę!
stosujemy z babcią dopiero parę tygodni, ale u obu z nas jest poprawa.a koszt śmieszny w porównaniu z wieloma kosmetykami. za buteleczkę ok. 4 zł i jeszcze nie jestem w połowie.

biia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 07:57   #4755
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć

Misku też uważam, że blond do mnie pasuje choć powiem Ci, że przez rok chodzę w ciemniejszych i chyba lepiej się w nich czuję. Muszę tylko pilnować makijażu bo jak się nie umaluję to wyglądam jak bladzioch.
Do fryzjera w końcu poszłam, mąż miał wczoraj wolne. No i moja ulubiona fryzjerka zaliczyła wpadkę. Zrobiła mi blond refleksy i wrzuciła na resztę włosów karmelowy blond, który u mnie wyszedł jak ruda marchewa a czubek głowy wyglądał jakby mi ktoś na nie jajko wybił. Na szczęście nie musiałam sama się z nią kłócić tylko przyznała, że koniecznie trzeba coś z tym zrobić i obecnie mam podobny kolor do tego co miałam tylko odświeżony ale spod spodu przebijają refleksy blond. Podoba mi się

Za to humor mi się popsuł jak TZ otrzymał tel z pracy, jest wzywany na dywanik. Mam tylko nadzieję, że nie dostanie wypowiedzenia bo będzie kiepsko. Oby z tego Śląska odezwali się jak najszybciej.

biia muszę wypróbowac w takim razie rycynę. Wczoraj fryzjerka zrobiła mi saunę na włosy i jest jakby lepiej ale ja nadal karmię więc to wypadanie może być z tym związane.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-06, 09:01   #4756
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biia Pokaż wiadomość
ostatnio odkryliśmy (uwaga)... rycynę!
stosujemy z babcią dopiero parę tygodni, ale u obu z nas jest poprawa.a koszt śmieszny w porównaniu z wieloma kosmetykami. za buteleczkę ok. 4 zł i jeszcze nie jestem w połowie.
o, muszę mamie powiedzieć, bo ona też sporo specyfików testowała i póki co nic efektywnego nie znalazła

Mi też sporo włosów wypada, ale się nie przejmuję, bo mam gęste.

niuniuniau, no to ciekawie miałaś u fryzjera. Najważniejsze, że końcowy efekt się podoba.

Zrobiłam wczoraj kokosanki, czyli takie proste ciasteczka z wiórków kokosowych, ale bez cukru. Całkiem smaczne, do tego szybko się je robi, a składniki to tylko ubite białka, wiórki i masło Następnym razem spróbuję dodać odrobinę soli, może jeszcze wyraźniejszy smak wyjdzie.
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 12:09   #4757
biia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
o, muszę mamie powiedzieć, bo ona też sporo specyfików testowała i póki co nic efektywnego nie znalazła

Mi też sporo włosów wypada, ale się nie przejmuję, bo mam gęste.

niuniuniau, no to ciekawie miałaś u fryzjera. Najważniejsze, że końcowy efekt się podoba.

Zrobiłam wczoraj kokosanki, czyli takie proste ciasteczka z wiórków kokosowych, ale bez cukru. Całkiem smaczne, do tego szybko się je robi, a składniki to tylko ubite białka, wiórki i masło Następnym razem spróbuję dodać odrobinę soli, może jeszcze wyraźniejszy smak wyjdzie.
Naprawdę polecam
tylko pamiętacie lekko podgrzać przed nałożeniem, inaczej strasznie tępa jest. ja wsadzam na chwilę do kubka z gorącą wodą.

niu najważniejsze, że efekt końcowy Ci się podoba. i dobra fryzjerka jak nie próbowała wmówić, że jest świetnie

biia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 08:06   #4758
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Czesc

Asiuk, uwazalabym z tym gruponem. Kiedyś chcialam skorzystać z takiej oferty, żeby kupić RayBany upatrzone. Wcześniej poszłam zobaczyć, a tam okulary prawie 2 razy droższe niż gdziekolwiek indziej
Teraz mam okulary właśnie z tej strony firmoo, o której Miskowa pisała. Za oprawki zapłaciłam ok. 60zl I są superowe używam ich tylko do komputera, jeżdżenia autem i czytania - w sumie teraz sobie pomyślałam, ze te czynności wykonuje najczęściej, wiec często je używam

Niu, fajnie, ze w końcu jesteś zadowolona z fryzjera

Ja używałam olejku rycynowego na rzęsy, po tym jak sobie je zniszczylam przedłużaniem efekt był - zagescily się i wzmocniły, może sprobuje z włosami też, bo ostatnio mi wypadają trochę. Za to jak dalam im spokoj, nie uzywam wynalazkow, to rosna jak szalone i sie zagescily W tym tygodniu wybieram się do fryzjera

Highway to Hell
mademoiselle betti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 08:07   #4759
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć.
Znowu poniedziałek. Weekendy są zdecydowanie za krótkie! To niesprawiedliwe.

Poza tym - gdzie ta wiosna?

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 08:17   #4760
miskowa
Zakorzenienie

cześć
Stary 2013-04-08, 08:30   #4761
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Odnośnie okularów to i tak na razie nie rozglądam się konkretnie, bo najpierw muszę zaliczyć okulistę Ale zwróciłam na to uwagę, też jestem podejrzliwa jeśli chodzi o grupony.

Weekend nawet niezły, choć mało spałam.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 08:48   #4762
kotekk81
Zakorzenienie

Czesc

dzis mam na 11 do pracy ale i tak jakas taka niedorobiona jestem.....nie wyrabiam z czasem a dziwne ze jak mam na rano to ze wszystkim zdaze a teraz taka rozlazla jestem

widze temat oksow......ja przez przypadek zamowilam w piatek oksy i mam do odbioru w srode mam nadzieje ze nie bede wygladac jak debil aaaa i zaplacilam za wszystko 145 zl (szkla, oprawki i badanie okulistyczne)

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 09:10   #4763
twin--maid
Zakorzenienie

Cześć,

nie zapeszając wiosna chyba u mnie wczoraj było u nas pięknie, słonecznie i ciepło. Dziś od rana słońce i mam już 8 stopni w cieniu Szkoda tylko, że jeszcze śnieg zalega.

REKLAMA
Stary 2013-04-08, 09:14   #4764
kotekk81
Zakorzenienie

to ja zeby juz bylo tak calkiem wiosennie rzucam do kawy ostatnie marne kawaleczki tarty z truskawkami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tarta z truskawkamimix.jpg (47,0 KB, 13 załadowań)

Stary 2013-04-08, 09:16   #4765
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
to ja zeby juz bylo tak calkiem wiosennie rzucam do kawy ostatnie marne kawaleczki tarty z truskawkami
ale bym zjadła
a truskawki kocham miłością dozgonną - w każdej postaci
Stary 2013-04-08, 09:20   #4766
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
ale bym zjadła
a truskawki kocham miłością dozgonną - w każdej postaci
calkiem dobra wyszla ale szukam innego przepiu na kruche

a my pozbywamy sie truskawek bo mamy zamrozone jeszcze ze zbiorow z zeszlego roku i ciagle robimy kompoty, galaretki, eton mess no i troche nam juz sie znudzilo to zrobilam ta tarte

w nastepny weekend bedzie chyba ucierane z truskawkami

Stary 2013-04-08, 09:30   #4767
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
calkiem dobra wyszla ale szukam innego przepiu na kruche

a my pozbywamy sie truskawek bo mamy zamrozone jeszcze ze zbiorow z zeszlego roku i ciagle robimy kompoty, galaretki, eton mess no i troche nam juz sie znudzilo to zrobilam ta tarte

w nastepny weekend bedzie chyba ucierane z truskawkami
ja mam niezły przepis na kruche, szybko się wyrabia i wychodzi eleganckie po upieczeniu:
150g mąki pszennej, 100g mąki ziemniaczanej, jajko, 50g cukru i 150g masła

na kwestii smaku jest podział mąki pszennej 170g i ziemniaczanej 80g - też pewnie wychodzi super

REKLAMA
Stary 2013-04-08, 09:32   #4768
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
a my pozbywamy sie truskawek bo mamy zamrozone jeszcze ze zbiorow z zeszlego roku
no i fajnie, truskawki są tak smaczne, że mogłabym je jeść przez cały rok

ja w piątek wyjęłam z zamrażalnika jagody -zaczęłam jeść jak jeszcze się całkiem nierozmarzły - jakie to było dobre takie lody jagodowe bez lodów

A tarta mnie nie kusi, przesłodzona jestem po wczorajszym dniu i to strasznie. Babcia poczęstowała mnie wczoraj czekoladkami Merci - zjadłam wszystkie mleczne
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 10:13   #4769
twin--maid
Zakorzenienie

Kotek, ale smaka mi narobiłaś. Chyba wyjmę truskawki z zamrażarki i coś upiekę. Szkoda, że nie mam więcej miejsca w zamrażarce. Niewiele owoców mi się zmieściło a i tak już dużo zjedliśmy.
Stary 2013-04-08, 10:19   #4770
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Grzeszyłam wczoraj czymś takim- tyle że na biszkoptowym spodzie.
Teściowa upiekła mężowi na urodziny.
Cały tydzień byłam grzeczna - zero słodyczy- więc wczoraj poszłam po bandzie- zżarłam 3 kawały i wypiłam butelkę różowego wina

No ale dziś poniedziałek- czas na kolejny tydzień treningu i diety.
Powiem Wam że coś się rusza - sądzę że za 3 tyg będę się chwaliła niezłym brzuchem

--------
U mnie dziś wiosna.

Jedyny problem w tym ze jak słońce w końcu zaświeciło to ujawnił sie w całej okazałości syf jaki mam w domu
W przyszłym tygodniu robię wielkie sprzątanie!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości