40kg do zrzucenia... Raz na zawsze. część III - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-23, 11:18   #4741
gorzala
Zakorzenienie

Dot.: 40kg do zrzucenia... Raz na zawsze. część III

tak, a czemu ?:P
gorzala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 11:18   #4742
karolinadobra
Wtajemniczenie

Kicia wysłałam

Monia nie mam za bardzo takich przestrzennych bo zazwyczaj robię fotki moim kwiatuszkom no i Oskiemu ale myślę ze coś wybierzesz z tej masy fotek . miłej zabawy

Edytowane przez karolinadobra
Czas edycji: 2013-03-23 o 11:21
karolinadobra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 11:28   #4743
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorzala Pokaż wiadomość
tak, a czemu ?:P
bo fajnie jak Ty to robisz...
jak ja chciałam miec czerwoną grzywe to szłam do fryzjera... a teraz kusi mnie rudy kolor, taki ładny lisi i do tego jakies zielonkawe koncowki grzywki

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Napisane przez karolinadobra Pokaż wiadomość
Kicia wysłałam

Monia nie mam za bardzo takich przestrzennych bo zazwyczaj robię fotki moim kwiatuszkom no i Oskiemu ale myślę ze coś wybierzesz z tej masy fotek . miłej zabawy
juz lece zaglądać najpierw pojde na spacer, a potem odpale moje programy i zobaczymy
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 11:48   #4744
gorzala
Zakorzenienie

jak chcesz na zielono to tylko toner, bo farb permanentnych nie ma.. są też w Polsce tonery ale drogie, dlatego moje koleżanki zwykle zamawiają na ebay'u. Ja zamawiałam niebieski z La Directa i byłam zadowolona bardzo.

Co do farbowania to po prostu oddzielam te włosy które chce farbować od reszty, resztę spinam gumką i przykrywam siatką zwykłą foliową i później nakładam farbę i daję 'pomalowane' włosy na tą siatkę.. w ten sposób nie muszę się martwić, że włosy pod spodem się zafarbują, ani, że siatka zleci bo mam na niej włosy
Stary 2013-03-23, 12:06   #4745
monicfeliz
Wtajemniczenie

Cześc Moje Śliczne w dniu słonecznym, aż dziw! Ale -11 w południe.. brr..
Właśnie wróciłam z zakupów z reala Kupiłam sobie fajne tenisówki za 8 zł i kubki 2 takie wysokie z uszkiem szklanki po 3zł.. No fajnie ogólnie ;d
Iii piję kawkę i biorę się za odchudzanie.. bo te 4dni załamania spowodowały, że waże 72,2 kg.. trzeba się ogarnąć. Źle mi z tym. Ale tak jest jak sie ryczy co wieczór..
Dziś już grzecznie Kupilam jeszcze pare pierdół dla TŻ sis np maseczke waniliowo truskawkową <333 iw ogóle..
Buziaaaaki!
Będzie idealnie: 57kg

Jedz mniej, bo bramy raju są wąskie!!
monicfeliz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 12:37   #4746
gorzala
Zakorzenienie

Monic widzę, że stoimy na tej samej wadze:P Tzn. nie ważyłam się, ale czuję, że jest mnie więcej, a jak to czuję to zazwyczaj jest około 72 xD

Hej, zamawiałyscie kiedyś coś z zalando? Opinie są bardzo podzielone, jedni są zachwyceni, a inni wręcz się pieklą na samą myśl (głównie przez jakieś problemy ze zwrotami). A ja w całym sklepie znalazłam dwie sukienki po normalnej cenie i jedną z nich jestem sobie w stanie zafundować.
http://www.zalando.pl/mintberry-suki...1c057-802.html -tą, choć trochę przydługa
http://www.zalando.pl/vero-moda-carl...2.html?size=42 lub też tą i nie wiem czy zaryzykować, że jak przyjdzie niesatysfakcjonujący mnie produkt to się użerać z nimi potem, albo będę zmuszona sprzedac gdzieś na allegro czy jednak odpuścić?
Stary 2013-03-23, 12:53   #4747
karolinadobra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
bo fajnie jak Ty to robisz...
jak ja chciałam miec czerwoną grzywe to szłam do fryzjera... a teraz kusi mnie rudy kolor, taki ładny lisi i do tego jakies zielonkawe koncowki grzywki [COLOR="Silver"]
:
heh ja rudy mam w planach po machoniu jak sie spierze troche , bo pomalu chce do blondu wrócić , ale wpierw ognisty rudy zrobię , juz kiedyś miałam i nawet mi sie podobał

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-23, 13:12   #4748
ogolnie
Zakorzenienie

No to ja wróciłam ze spaceru 240 kcal spalone, ale już 107 kcal zeżarłam, bo wpieprzyłam monte właśnie
Monia wracamy na właściwe tory, no dobrze dobrze
Gorzala No ale u fryzjera chyba mają ten zielony toner? Ja sama się boję z włosami cokolwiek robić...Tzn. takiego bardziej skomplikowanego niż nakładanie jednokolorowej farby W sumie nie wiem ile by kosztowało ściąganie koloru+farbowanie na rudo+zielone końcówki...Szykuje sie pewnie wydatek ponad 100 zł...No ale marzę o tym, tyle że jak mi włosy podrosną jeszcze trochę teraz w ogole bym nie poszla na sciaganie koloru bo mam za słabe włosy wiosną i mi wypada duzo.
Karola a to sie spierze na tyle zeby zrobil sie rudy?
Stary 2013-03-23, 13:24   #4749
monicfeliz
Wtajemniczenie

Cytat:
Monic widzę, że stoimy na tej samej wadze:P Tzn. nie ważyłam się, ale czuję, że jest mnie więcej, a jak to czuję to zazwyczaj jest około 72 xD

Hej, zamawiałyscie kiedyś coś z zalando? Opinie są bardzo podzielone, jedni są zachwyceni, a inni wręcz się pieklą na samą myśl (głównie przez jakieś problemy ze zwrotami). A ja w całym sklepie znalazłam dwie sukienki po normalnej cenie i jedną z nich jestem sobie w stanie zafundować.
http://www.zalando.pl/mintberry-suki...1c057-802.html -tą, choć trochę przydługa
http://www.zalando.pl/vero-moda-carl...2.html?size=42 lub też tą i nie wiem czy zaryzykować, że jak przyjdzie niesatysfakcjonujący mnie produkt to się użerać z nimi potem, albo będę zmuszona sprzedac gdzieś na allegro czy jednak odpuścić?
Ta za 69 piękna! ta druga nie mój styl ale również mi się podoba czesto kupuje na allegro więc zaryzykowałabym
A ja z reguły 70 mam, ale po tych tabletkach skakało z 68.8 do teraźniejszej po jedzeniu 72.2.. po samych tabsach do 71.8.. Ale nie ma wymówek. CIężko będzie u teściowej, bo ona ma genialną przemianę materii i dużo je ogólnie, ale też cwiczy: pilates, fitnes, aqua-aerobik i rowerek, kijki i w ogóle szok.. a teśc biega w maratonach i co dzień 15km.. waży 60kg^^ Więc ja jak ten wieloryb tam, a Oni mówią że nic nie jem.. I pytają mojego chłopa czy ja tak zawsze.

Emilka dziękuje Ci baaardzo, spróbuje!
Karolinko, ja miałam rudy ;D ale wyglądałam strasznie, pokazać Ci? juz nigdy nie zaryzykuje
Monia, trzeba spiąć dupe bo na wiosne wyjdę na ulice jak blady waleń z oceanu

Edytowane przez monicfeliz
Czas edycji: 2013-03-23 o 13:26
Stary 2013-03-23, 13:29   #4750
ogolnie
Zakorzenienie

Karola mam pytanie A ten świerk nie zawadza o linie energetyczne, bo widzę, że cosik tam chyba może być problem?
Czy to złudzenie tylko?
A ta furteczka tam to jest do lasu wyjście? Świetnie, ja zawsze chciałam mieć las pod nosem... Ale niestety, mam za płotem szczere pole Pole pole, łyse pole...
Z przodu masz dużą odległość od budynku do bramy?
Stary 2013-03-23, 13:32   #4751
gorzala
Zakorzenienie

Cytat:
Gorzala No ale u fryzjera chyba mają ten zielony toner? Ja sama się boję z włosami cokolwiek robić...Tzn. takiego bardziej skomplikowanego niż nakładanie jednokolorowej farby W sumie nie wiem ile by kosztowało ściąganie koloru+farbowanie na rudo+zielone końcówki...Szykuje sie pewnie wydatek ponad 100 zł...No ale marzę o tym, tyle że jak mi włosy podrosną jeszcze trochę teraz w ogole bym nie poszla na sciaganie koloru bo mam za słabe włosy wiosną i mi wypada duzo.
toner nie uszkadza włosów i jest zmywalny do tygodnia, a mała tubka (jak farbki plakatowej) w Polsce kosztuje około 36zł, mozesz ją kupić i przynieść do fryzjera, ale wątpię, żeby mieli je w salonie. Są całkowite bezpieczne jak barwnik spożywczy, możesz cała noc na włosach zostawić i nic się im nie stanie (sama się bałam nawet po opiniach koleżanek, ale po którymś farbowaniu się zdecydowałam ) po prostu zależy od intensywnosci koloru. Jak chcesz, zeby po trzech dniach ci się sprał (mi niebieskiego przechodził w turkus) to dajesz na godzinkę i luz. A jak chcesz na 5-6 dni to już musisz trochę posiedzieć.. jeszcze zależy jakich szamponów używasz Jednak jeśli planujesz ten zielony mieć długotrwale to bardziej opłaca się kupić te tubki na ebay najlepiej z kimś, zeby podzielić koszta wysyłki
http://www.ebay.ie/itm/LA-RICHE-Dire...ht_5070wt_1139
są to oryginalne tonery i w sumie oddają całkowicie swój kolor na włosach.. ja byłam bardzo zadowlona, koleżanka zawsze różowe albo czerwone zamawiała i zawsze była hepi tak samo
http://www.ebay.ie/itm/LA-RICHE-DIRE...ht_3890wt_1139 tu za 40 zł z przesyłką masz dwie tubki

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Napisane przez monicfeliz Pokaż wiadomość
Ta za 69 piękna! ta druga nie mój styl ale również mi się podoba czesto kupuje na allegro więc zaryzykowałabym
A ja z reguły 70 mam, ale po tych tabletkach skakało z 68.8 do teraźniejszej po jedzeniu 72.2.. po samych tabsach do 71.8.. Ale nie ma wymówek. CIężko będzie u teściowej, bo ona ma genialną przemianę materii i dużo je ogólnie, ale też cwiczy: pilates, fitnes, aqua-aerobik i rowerek, kijki i w ogóle szok.. a teśc biega w maratonach i co dzień 15km.. waży 60kg^^ Więc ja jak ten wieloryb tam, a Oni mówią że nic nie jem.. I pytają mojego chłopa czy ja tak zawsze.

Emilka dziękuje Ci baaardzo, spróbuje!
Karolinko, ja miałam rudy ;D ale wyglądałam strasznie, pokazać Ci? juz nigdy nie zaryzykuje
Monia, trzeba spiąć dupe bo na wiosne wyjdę na ulice jak blady waleń z oceanu
Też bardziej podchodzi mi ta za 69, tylko się boję, czy zmieszczę się w cyckach (max rozmiar to XL :/) a zazwyczaj jak materiał nie jest rozciągliwy (jak np. na białych koszulach) to rozmiar mi sięga nawet 3XL i wyglądam okropnie, bo w pasie i biodrach jest obwisła i wielka a cycki ledwo zapięte
Stary 2013-03-23, 13:38   #4752
monicfeliz
Wtajemniczenie

A dużo musiałaby się rozciągnąć? bo tak 1-2 cm to powinna. przynajmniej tak wygląda

Stary 2013-03-23, 13:41   #4753
gorzala
Zakorzenienie

no z 3-4cm, a ma taki kroj tzn nie ma ramiaczek wiec pewnie byłoby mi widać stanik po bokach jak będzie biust za duzy
Stary 2013-03-23, 13:42   #4754
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
no z 3-4cm, a ma taki kroj tzn nie ma ramiaczek wiec pewnie byłoby mi widać stanik po bokach jak będzie biust za duzy
a jakbys dała do przeróbki do krawcowej po zakupie?
Stary 2013-03-23, 13:42   #4755
_Willczyca_
Raczkowanie

Witam,ale dawno mnie tu nie było
Już straciłam ochotę na dięty i opychałam się "śmieciowym" jedzeniem.Nie przytyłam nic,ale moja waga od bardzo dawna stoi w miejscu.. Jestem zła na siebie,ale pewnie nic bym z tym nie zrobiła.. Ale wczoraj ubrałam w domu spodenki i tak chodziłam po domu.Widziałam,że Tż dziwnie się na mnie patrzy.. ale przemilczałam.I dziś powiedział " Straciłaś parę kilo i to widać "

Pominę,że nie parę ale 10 kilo od 7 stycznia Ale to dało mi motywację na resztę diety i dziś "przeproszę" rowerek i będę ćwiczyła.Jeśli chodzi o jedzenie,to myślę że jest dobrze dziś

Muszę do Was częściej zaglądać

Bloguje !!

http://stoprocent-piekna.blogspot.com/

_Willczyca_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 13:44   #4756
karolinadobra
Wtajemniczenie

Cytat:
Karola a to sie spierze na tyle zeby zrobil sie rudy?
heeh nie , ale czekam az mi si etroszkę ten spierze żeby nałozyć nowa farbę , mam nadzieje ze wyjdzie ładny rudy a nie sraczka
Stary 2013-03-23, 13:45   #4757
gorzala
Zakorzenienie

Cytat:
a jakbys dała do przeróbki do krawcowej po zakupie?
w sensie,że co mogłaby mi poradzić? material doszyć XD?
Stary 2013-03-23, 13:46   #4758
monicfeliz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Willczyca_ Pokaż wiadomość
Witam,ale dawno mnie tu nie było
Już straciłam ochotę na dięty i opychałam się "śmieciowym" jedzeniem.Nie przytyłam nic,ale moja waga od bardzo dawna stoi w miejscu.. Jestem zła na siebie,ale pewnie nic bym z tym nie zrobiła.. Ale wczoraj ubrałam w domu spodenki i tak chodziłam po domu.Widziałam,że Tż dziwnie się na mnie patrzy.. ale przemilczałam.I dziś powiedział " Straciłaś parę kilo i to widać "

Pominę,że nie parę ale 10 kilo od 7 stycznia Ale to dało mi motywację na resztę diety i dziś "przeproszę" rowerek i będę ćwiczyła.Jeśli chodzi o jedzenie,to myślę że jest dobrze dziś

Muszę do Was częściej zaglądać
Ja też zażerałam słodkościami kłopoty przez ostatnie kilka dni i teraz wiem, ze nie było warto bo źle się czuje ze sobą, a patrząc w lustro widzie tłustą maciorę. No ale.. Razem damy radę, super że jesteś

Sukienka super.. ale nie wiem co Ci powiedzieć.

Stary 2013-03-23, 13:50   #4759
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
w sensie,że co mogłaby mi poradzić? material doszyć XD?
Nie. Zwęzić dół, a gore zostawic jakby była dobra

karola poślę Ci swoj ogrod na maila, moze cos wyniuchasz? bo ja sobie własnie zapisuje sugestie co do Twojego

Edytowane przez ogolnie
Czas edycji: 2013-03-23 o 13:52

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-23, 13:54   #4760
gorzala
Zakorzenienie

nie potrzebuję zwężac dołu, jak góra będzie zła... skrócić to nawet moja mama umie
Stary 2013-03-23, 13:58   #4761
_Willczyca_
Raczkowanie

Cytat:
Ja też zażerałam słodkościami kłopoty przez ostatnie kilka dni i teraz wiem, ze nie było warto bo źle się czuje ze sobą, a patrząc w lustro widzie tłustą maciorę. No ale.. Razem damy radę, super że jesteś

Ja opycham się gdy nie mam problemów.
A gdy żyję w stresie to nie jestem głodna.
A teraz wszystko układa się bardzo dobrze i opycham się ciastami z radości

Uciekam sprzątać,bo tak już siedzę godzinę a samo się nie zrobi ;d
A mam zamiar zrobić pizzę dla Tż

Bloguje !!

http://stoprocent-piekna.blogspot.com/

_Willczyca_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 14:01   #4762
karolinadobra
Wtajemniczenie

Cytat:
Karola mam pytanie A ten świerk nie zawadza o linie energetyczne, bo widzę, że cosik tam chyba może być problem?
Czy to złudzenie tylko?
A ta furteczka tam to jest do lasu wyjście? Świetnie, ja zawsze chciałam mieć las pod nosem... Ale niestety, mam za płotem szczere pole Pole pole, łyse pole...
Z przodu masz dużą odległość od budynku do bramy?
Monia świerk nie wadzi, tylko złudzenie na szczescie. furteczka jest do lasu , zreszta sama budowałam bo ja jestem bob majster budowniczy xxl
z pprzodu mam miejsce ale ja mieszkam w domu wielorodzinnym wiec podwórko wspólne i tam tylko auta stoją i szopy sasiadów.. moje jest od furteczki do furteczki P1010440.jpg

k..cukier mi spadł...musze coś wszamac
Stary 2013-03-23, 14:01   #4763
monicfeliz
Wtajemniczenie

No ja nie odkupie, bo 1. nie mam kasy 2. musiałabym mieć m/l
zebyś nie żałowała, może lepiej połaź po sklepach?

Stary 2013-03-23, 14:05   #4764
ogolnie
Zakorzenienie

karola zaraz bede słac foty, naładują sie tylko. to są zdjecia sprzed dwóch lat, teraz jest wszystko o wiele większe I ogród nabrał kształtu, bo jak są rosliny małe to takie wszystko jest... porozyebywane takie sie wydaje.
Ps. zdjęcia tylko do Twojego użytku, serdecznie proszę

A to ułatwia sprawe widze, bo masz ogród bardzo proporcjonalny
tam by sie cos kolo tej furtki do lasu przydalo, zerkne raz jeszcze
hmm. to działke masz 1200 m razem z domem czy tylko ten fragment co mi wyslalas?

Edytowane przez ogolnie
Czas edycji: 2013-03-23 o 14:11
Stary 2013-03-23, 14:18   #4765
karolinadobra
Wtajemniczenie

Cytat:

chrum chrum , sliczna z Ciebie maciorka , jakbym była knurem bo bym na Ciebie wlazła

wariatka taka sliczna dziewczyna a takie głupoty wypisuje

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
karola zaraz bede słac foty, naładują sie tylko. to są zdjecia sprzed dwóch lat, teraz jest wszystko o wiele większe I ogród nabrał kształtu, bo jak są rosliny małe to takie wszystko jest... porozyebywane takie sie wydaje.
Ps. zdjęcia tylko do Twojego użytku, serdecznie proszę

A to ułatwia sprawe widze, bo masz ogród bardzo proporcjonalny
tam by sie cos kolo tej furtki do lasu przydalo, zerkne raz jeszcze
hmm. to działke masz 1200 m razem z domem czy tylko ten fragment co mi wyslalas?
oczywiście że nie pokaże nikomu , no Oskarkowi pokaze jak ciocia mieszka.
działke mam 1200 , podwórka nie licze bo w sumie nie korzystam , tylko chodze tamtedy i auta stawiam a tak pegerusy sobie sami rzadza , a raczej nie rzadza bo nic tam nie ma oprucz błota

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Willczyca witaj synu marnotrawny ,

Edytowane przez karolinadobra
Czas edycji: 2013-03-23 o 14:17
karolinadobra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 14:22   #4766
gorzala
Zakorzenienie

Cytat:
No ja nie odkupie, bo 1. nie mam kasy 2. musiałabym mieć m/l
zebyś nie żałowała, może lepiej połaź po sklepach?
W sklepach nic mi się nie podoba ale mogę mamie oddać jak coś, jest trochę niższa, ale też drobniejsza i ma mniejszy cyc.. tak mi się przypomniało, że matkę mam

A tak z innej beczki, co do mojego wyjazdu do Irl.. właśnie gadałam z moją byłą hostparent z tamtych wakacji, bo szuka teraz au pair nowej, która zostanie do lipca, bo potem jedzie na wakacje no i mówię jej jak wygląda sprawa, a ona do mnie, że przecież mogę do nich przyjechać i od nich poszukać pracki a jak się nie znajdzie to od połowy lipca zostać z nimi jako au pair ja na to, że będę wolna od połowy czerwca więc troche mi się nie chce miesiaca czekac w Polszy, a Ona, że mogę przecież wpaśc od razu jak szkołę skończę, bo znajdzie się miejsce nawet jak będzie au pair, a jak pojedzie na wakacje to przynajmniej będzie miał jej kto kwiatki podlewać i chomikami się zajmować Nie wiem jak to możliwe, że istnieją jeszcze tacy Polacy z dobrym serduszkiem ale to rozwiązuje OGROMNE problemy związane z poryciem kosztów utrzymania i aż nie wiem co jej powiedzieć jak się spotkamy.. zasłużyła na dobrą flachę wińska
Stary 2013-03-23, 14:30   #4767
ogolnie
Zakorzenienie

karola poszło
Stary 2013-03-23, 14:34   #4768
karolinadobra
Wtajemniczenie

zjadłam dwie marchewy i chyba mi niedobrze , w dodatku żoładek mnei boli
Gorzała super że ,masz takie zaplecze , ale to tylko świadczy o Tobie dobrze bo sie sprawdziłaś skoro chcą Cie z otwartymi rękoma. widac jakas super rodzinka.
sukienka osobisc e ta pierwsza mi si e podoba, sliczniutka , druga nie.

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:
karola poszło
hura , zaraz odbiore tylko nabiorę mocy , bo cos kiepsko ze mną
Stary 2013-03-23, 14:35   #4769
monicfeliz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolinadobra Pokaż wiadomość
chrum chrum , sliczna z Ciebie maciorka , jakbym była knurem bo bym na Ciebie wlazła

wariatka taka sliczna dziewczyna a takie głupoty wypisuje [COLOR="Silver"]
Oj Skarbiee... nie wiem co powiedzieć..

Gorzala, wowww! fakt, ktoś daje Ci świetną szansę, skorzystaj

Stary 2013-03-23, 14:50   #4770
gorzala
Zakorzenienie

Nooo.. zamierzam skorzystać bo nie mam innej opcji na tyle bezpiecznej.. a Ewa jest dla mnie prawie jak mama, przyjaciółka, mimo, ze tylko 3 miechy to przeżyłysmy razem sporo i pewnie jeszcze niejedno przeżyjemy.. ale cieszę się, że nie podeszła do mnie w relacji pracodawca-pracownik, jak to często bywa.. Naprawdę mi to humor dzisiaj poprawiło. Teraz tylko zbierać kasę na wlasne widzi-mi-się!!

Co do sukienki to chyba zdecyduję się na ta pierwszą
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości