Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-) - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-17, 12:49   #4741
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

kucyku - bo ja nie wiem czemu ta beta to jest taki surowy wyznacznik dla większości lekarzy. Mnie ze szpitala nie chcieli przez to wypuścić! co pytałam czy juz moze bym wyszla to slyszlam ze jeszcze zrobimy badanie, i znowu jeszcze powtorzymy i dopiero.. a tu beta po swojemu rosła i w końcu przekonałam się że jest więcej kobiet które betę nie mają z książkowym przyrostem i wszystko ok. Może to jest jakiś wyznacznik ale wydaje mi się że skoro dzidek na usg się rozwija, przyrasta tygodniami jak trzeba, to to powinno być wyznacznikiem a nie beta. ważne, że rośnie, i tyle. to mi powtarzala kumpela i tego muszę się trzymać. Beta pieknie mi przyrastala, nawet o 300% na poczatku. A potem czytalam ze zwalnia, i mi zwolnila tak ze podwaja mi sie po tygodniu albo nawet dluzej wiec jesli i tobie zwolni to po co się stresować. USG robić raz na jakiś czas i tego się trzymać buziak

carolyna - kaszkę w sensie takie białe kropki ? bo mój mąż to ma chyba ze chodzi ci o takie drobniuteńkie bezbarne albo lekko różowawe kropeczki gęste to nie mam rady.
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 13:00   #4742
muffinka90
Zakorzenienie

hej dziewczyny, zorbilam sobie maly odwyk od netu dobra ksiazka i troche szycia mam nadzieje, ze u Was w porzadku widze troche nowych 'twarzy'

brzuch po mocniejszym magnezie przestal tak bolec, wiec jestem dobrej mysli, jutro wieczorem zobaczymy, czy nasze male nadgonilo troche...

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

nie jestem w stanie przeczytac tych ... 15 stron? przelecialam koncowke

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
A jak z Wasza cera ? Jestem ciekawa waszych opinii i co stosujecie ? Jakie kosmetyki ?
na twarzy ok, za to we wlosach na karku, plecach i posladkach wysypalo mnie cudnie no ale lepsze to niz twarz, bo z mlody, to mialam masakre na twarzy

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

picaso bardzo mi przykro, ze odeszlo jedno z Waszych dzieciatek cale szczescie, ze nie wplynelo to na pozostala dwojke, dbaj o Was jak mozesz, chuchaj i dmuchaj, bardzo wierze, ze limit smutku juz wyczerpaliscie

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 13:02   #4743
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

HOPE że tak ładnie i dokładnie wszystkim odpowiadasz

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 13:08   #4744
muffinka90
Zakorzenienie

Wlasnie mnie zalamal nowy tytul wrzesniowek nie pojdzmy nigdy w te strone:P

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2013-10-17, 13:12   #4745
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Popieram!!!

A o co chodzi z tą igłą w tyłku?
Stary 2013-10-17, 13:13   #4746
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
to u mnie też jutro rybka będzie na obiad, wygląda smakowicie i do tego surówka z kapusty kiszonej
Mmmm... zjadłabym
Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
dwa kolory - pokaż ten brzzusio jesli mozesz : ))) ja chętnie poprzyglądam się na piękne brzuszki mamuń
Ciągle sobie obiecuję że zrobię zdjęcie, ale nie mogę się zebrać. Zbiorę się w sobie i w wekend ogarne ten temat.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 13:16   #4747
muffinka90
Zakorzenienie

Pallas nie mam pojecia

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2013-10-17, 13:18   #4748
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
hello
przekupy 4 strony od rana..; )
Justynka- a co ty mnie tu z takim kulawym humorkiem przychodzisz? chyba ci trzeba kawy zrobić : ) prosze się tu otrząsnąć i zmienić buzke powiedz niki co jest na gardełko najlepsze : ))) no powiedz jej
Kawy nigdy nie lubiłam i teraz też nie piję. Zjadłam 3 jabłka i kanapkę... Buzia mi się usmiecha bo już bliżej niż dalej do końca pracy...
Niki na gardełko tylko syropek z cebulki... U mnie już od wczoraj stoi i zamierzam go pić by nie dać się grypie która podobno szaleje...

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość

Mam jeszcze pytanie, czy Wy brałyście lub dostajecie podczas wizyty płytkę CD z nagraniem? Mam w środę badanie genetyczne i z tego co się dowiedziałam to lekarz proponuje taką płytę za 50 zł :/ nie wiem czy warto?
Bo zdjęcie to inna sprawa, bo to zawsze daje...
Ja otrzymuję tylko zdjęcia. W sumie to narazie wiele nie widać. Na genetycznym widziałam coś więcej ale mam foty...

NIki89 kolejny anioł nie mąż mojemu brakuje takich przejawów miłości, wiem że mnie kocha... I niegdy w to nie wątpię, ale jest zapominalski i taki czasem nie mający wyczucia... Jak ja mam się gorzej i nie mam siły na zrobienie czegoś to on jakoś nie wpada na pomysł żeby to za mnie zrobić tylko jak nie teraz to później... ech! Może jak zobaczy maluszka w moim brzuszku to da wiarę
Bo tak mi się czasem wydaje że jeszcze nie dowierza

Cytat:
Napisane przez monita01 Pokaż wiadomość
Hope, gdzies czytalam, ze mieta moze byc szkodliwa w ciazy, ale juz nie pamietam dlaczego. Co do rybek, to ich sie powinno jest bardzo duzo w ciazy, tak ze 2-3 razy w tygodniu, bo maja te kwasy omega pozytywnie wplywajace na rozwoj mozgu, uklad nerwowego u plodu. I jak juz sie je tak duzo, to trzeba wiedziec, ktore omijac

Ja do tego, co moge, to sie stosuje. A soki pije jak najbardziej!
Kurcze a ja wczoraj piłam mięte, bo mnie mdliło. Ale jakoś nie pomogła, wręcz dostałam zgagi od niej

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
A jak z Wasza cera ? Jestem ciekawa waszych opinii i co stosujecie ? Jakie kosmetyki ?
Ja stosuje nie wiele bo 2 lata temu okazało się że mam uczulenie na nikiel chrom kobalt itp. Więc żadnych kosmetyków, zero makijażu. Więc twarz myję żelem iwostin i krem też z iwostinu. A do tego mam trądzik który teraz jest zdecydowanie mniejszy i wyglądam korzystniej niż przed ciążą.

Kupiłam kiedyś kosmetyki mineralne - które nie powinny mnie uczulać ale niestety tak nie jest

Wogóle to w ciąży mój organizm ma się lepiej. kiedyś nie mogłam jeść rzeczy smażonych, ciężkostrawnych... A od 3 mc jem wszystko

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Pallas nie mam pojecia
Kurczę nie rozumiem większości... Jak można wybrać taki tytuł

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 13:21   #4749
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Kurczę nie rozumiem większości... Jak można wybrać taki tytuł
Ja też nie rozumiem

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 13:26   #4750
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

muffinka - pokaż coś wycudowała

martusia
- szkoda że w szkole nie byłam taka skrupulatna teraz jestem matką leżącą to tyle mam do roboty

dwakolory
- czekam z niecierpliwością!

justynko- to ciesze sie ze juz lepsze samopoczucie. fajnie ze juz odczuwasz dobrodziejstwa ciąży ja ciągle czekam na tę poprawę wyglądu

co do przejawów miłości to cóż, chłopy to nie baby i najczęściej jak "mówi, że kocha, to kocha, nie???" a że ty jak byś chciała raz dziennie chociaż okazów miłości to musisz się upomnieć
mój kocha bardzo, okazuje po japońsku - jako tako - ale tak jego ciocia opowiadała mi ze ze swoim meżem kochają się i wiedzą o tym wzajemnie. Ale przyznała, ze szczytem okazanej miłości przez tyle lat było to jak ją mąż podchodząc w kuchni poklepał po plecach wtedy wiedziała że ma jakiś mega przypływ miłosny )) także moje drogie, dobrze jest jak jest...

miałam się pytać gdzie ten tytuł ale widzę, że długo nie trzeba szukać, i zajmuje zaszczytną pierwszą pozycję :d hahahahahahaha naprawdę urocze że też kobiety w ciąży utożsamiają się z tą rymowanką
Stary 2013-10-17, 13:27   #4751
monita01
Zakorzenienie

Tez widzialam ten tytul watku, zgadzam sie, ze jest straszny... Tez mi sie nie spodobal. I nie wiem o co chodzi z ta igla?! I dlaczego recznik?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 13:27   #4752
Dark lady
Zakorzenienie

Cytat:
Dark, wlasnie chodzilo mi o to, ze ta dieta matki karmiacej piersia to mit, czyli, ze niewiele w tym prawdy.
Przecież wiem

Cytat:
dark lady - witaj przyznaję Ci rację z tą dietą, choc ja jeszcze nie karmiłam ale po mojej mamie moge powiedzieć śmiało że dieta miała słaby wpływ na dziecko. Wiadomo, każdy ma swoje racje, ja jednak skłaniam się ku tej opinii co ty.
Są rzeczy, których ewidentnie jeść, pić się nie powinno, ale reszta... To tylko męczarnia dla matki, chyba że ktoś lubi jeść rzeczy bez żadnych przypraw, czasem nawet soli (tak w szpitalach zalecają )

Ale mają tytuł, nawet nie zauważyłam, a igła to chyba dla tych co w szpitalu, albo chodzi o szycie Trochę przegięcie...

Ech dziewczyny, sama na siebie zapominam głosować w tym konkursie, już chyba muszę odpuścić.

Czy te które już są na liście też muszą się zgłaszać do Nikii?

A i proponuję podawać te strony co dają gadżety. Ja właśnie czekam na tą grzechotkę z Fishera. Będę korzystać z Bebilona, Hippa i jak coś mi się jeszcze przypomni to wam napiszę.

Koleżanka też podała fajną stronę z promocjami na dzieciowe rzeczy:
http://promobaby.pl/marka-pampers.html

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 13:29   #4753
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
carolyna - kaszkę w sensie takie białe kropki ? bo mój mąż to ma chyba ze chodzi ci o takie drobniuteńkie bezbarne albo lekko różowawe kropeczki gęste to nie mam rady.
to takie malutkie wypukłe czerwone bestie, dość drobno rozsiane na szczęście na co dzień noszę grzywkę więc nie widać

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 13:29   #4754
monita01
Zakorzenienie

Moj TZ odkad jestem w ciazy jest jakis taki bardziej "kochliwy". Ciagle mi powtarza, ze wygladam pieknie (a on raczej nie z tych sypiacych komplementy) i ogolnie jest czuly i delikatny. Chyba u niego tez jakies hormonalne zmiany Mam nadzieje, ze juz mu tak zostanie
Stary 2013-10-17, 13:30   #4755
ilkas
BAN stały

Cytat:
Ja nie kumam ani ręcznika ani tej igły

Dark lady a o co chodzi z tą grzechotką ?
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 13:33   #4756
kasiab91
Zakorzenienie

Zostawic Was na pół dnia i ja nie wiem gdzie jestem. Nie zdążyłam doczytac strony i kolejna się pojawiła

Cytat:
Napisane przez adamklip Pokaż wiadomość
kasiab91 ja ide do UP w listopadzie dopiero ale już się zastanawiam czy jest możliwość jakaś aby tam nie chodzić. Tyle ludzi kaszlą, smarkają no i to czekanie. Jak będziesz cos wiedziała napisz
No więc tak. Pani poprosiła o kartę ciąży, wpisała w komputer tp, podała mi datę kolejnego "podpisu" będzie to styczeń, ale powiedziała też, że jeżeli się będę czuła to wystarczy zwolnienie lekarskie dostarczyc i nieobecnośc będzie usprawiedliwiona Jak nie chcesz isc to załatw sobie skierowanie i będzie z bańki Ja po porodzie i tak się raczej wyrejestruje. Wkurza mnie ta ich papierologia

Cytat:
hello

kasiab- aniele mój, dziekuje. ogladam czasem. Anetka i Pawelek - oooj bardzo hmmm... charakterystyczni ; )))) hahaah utożsamiasz sie ?
Nie no skąd ja się z nimi nie chcę utożsamiac Ale są niesamowici. Wczoraj nazwali Anetkę królową designu:h ahaha: Ich teksty poprwiają mi humor na cały kolejny tydzień
Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Ja też nie rozumiem
No dowaliły do pieca z tym tytułem:rolleye s:

A ja właśnie wciagnęłam pół kilograma mandarynek I mało mi... I myślę co małżonkowi na obiad zrobic...
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 13:33   #4757
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Przecież wiem

Są rzeczy, których ewidentnie jeść, pić się nie powinno, ale reszta... To tylko męczarnia dla matki, chyba że ktoś lubi jeść rzeczy bez żadnych przypraw, czasem nawet soli (tak w szpitalach zalecają )

Ale mają tytuł, nawet nie zauważyłam, a igła to chyba dla tych co w szpitalu, albo chodzi o szycie Trochę przegięcie...

Ech dziewczyny, sama na siebie zapominam głosować w tym konkursie, już chyba muszę odpuścić.

Czy te które już są na liście też muszą się zgłaszać do Nikii?

A i proponuję podawać te strony co dają gadżety. Ja właśnie czekam na tą grzechotkę z Fishera. Będę korzystać z Bebilona, Hippa i jak coś mi się jeszcze przypomni to wam napiszę.

Koleżanka też podała fajną stronę z promocjami na dzieciowe rzeczy:
http://promobaby.pl/marka-pampers.html

A jak to działa? Tylko się trzeba zarejestrować i od razu przysylają? Czy trzeba tam być mega aktywnym, wrzucać jakieś zdjęcia i brać udział w konkursach?

Nie ukrywam, że jestem dość mocno uczulona na bezpieczeństwo danych osobowych i nie bawią mnie takie rzeczy jak udostępnianie wszystkich swoich danych i jeszcze wrzucanie zdjęć :/
Stary 2013-10-17, 13:36   #4758
Dark lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Ja nie kumam ani ręcznika ani tej igły

Dark lady a o co chodzi z tą grzechotką ?
Rejestrujesz się i dostajesz.

Pallas nie trzeba nic robić - tylko rejestracja. A z danymi osobowymi, to ja już się nie przejmuję, nie wiem skąd firmy obdzwaniające o wszystko mają od dawna moje numery (a wtedy się nigdzie nie rejestrowałam), więc już mi niezależy czy jeszcze jedna zadzwoni.

kochanie

No i jesteś

Stary 2013-10-17, 13:39   #4759
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Rejestrujesz się i dostajesz.

Pallas nie trzeba nic robić - tylko rejestracja. A z danymi osobowymi, to ja już się nie przejmuję, nie wiem skąd firmy obdzwaniające o wszystko mają od dawna moje numery (a wtedy się nigdzie nie rejestrowałam), więc już mi niezależy czy jeszcze jedna zadzwoni.
To się trzeba dopisać do tego: Dołącz do programu Wspólne odkrywanie i otrzymuj nasz newsletter! ?
Stary 2013-10-17, 13:49   #4760
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

monita- recznik to chyba sugestia ze sie leje już z suta

dark lady - daj linka jeszcze raz bo sobiee wtwdy nie zapisalam - wezme do zakładek i bede ci stukać

monita - eeeee kochliwy tż przeżywa drugą miłość heheheeh mój też lepszy jest, oby im zostało

kasiab- zartowalam z tym utożsamianiem - oni są tacy delikatni oboje i tak się kochają, taka para zakochanych z remizy
a ty żebyś sraki nie dostała pół kilo wciągnąć - niech ci służy

palas rill
- wystarczy że już banki nasze dane sprzedają, firmy ubezpieczeniowe i same sieci komórkowe- tego juz nie unikniemy
Stary 2013-10-17, 13:57   #4761
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
kasiab- zartowalam z tym utożsamianiem - oni są tacy delikatni oboje i tak się kochają, taka para zakochanych z remizy
a ty żebyś sraki nie dostała pół kilo wciągnąć - niech ci służy
Co nas nie zabije to nas wzmocni!! Nawet sraka Świruje...
Para zakochanych z remizyNajlepsze będzie w przyszłym tygodniu, przyjadą do nich goście z wioski z harmonią itp. Chyba nocnik przyniosę do sypialni, bo do łazienki mam daleko

Mąż był na tyle dobry, że pozwolił mi zrobic na obiad... Pulpety ze słoika Nie mam siły na gotowanie... Taka mnie niemoc ogarnęła, że szok. Zasypiam na siedząco Chyba te mandarynki nic w sobie nie miały co??

hope - dopiero zobaczyłam, że masz swojego Bąbla na podglądzie Prawie jak mój
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

Edytowane przez kasiab91
Czas edycji: 2013-10-17 o 14:00
kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 14:02   #4762
Seleniti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Popieram!!!

A o co chodzi z tą igłą w tyłku?
Może to lewatywa ? :P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 14:11   #4763
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Chyba nocnik przyniosę do sypialni, bo do łazienki mam daleko

Mąż był na tyle dobry, że pozwolił mi zrobic na obiad... Pulpety ze słoika Nie mam siły na gotowanie... Taka mnie niemoc ogarnęła, że szok. Zasypiam na siedząco Chyba te mandarynki nic w sobie nie miały co??

hope - dopiero zobaczyłam, że masz swojego Bąbla na podglądzie Prawie jak mój
hahaha wyobraziłam sobie jak siedzisz i "lejesz ze śmiechu"

po co mówisz, ze ze słoika??? trza bylo podac i otrzec czoło z potu przy nim, ale by cie ukochał, a jakie pyyyysszszszszszne by były - nikt lepszych nie robi (nie odgrzewa) niz zonka

w mandarynkach niiiic, po prostu tego ci potrzeba matko, legnij sie.
dopiero zauwazyłaś bo dopiero ustawiłam, zeszło mi zanim doszłam jak
ja ustawilam taka date żeby wyszły tygodnie wg USG nie wg OM. a ty masz 4 maj tp z OM czy USG?

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-10-17 o 14:14
Stary 2013-10-17, 14:11   #4764
Nikii89
Zakorzenienie

Hope pewnie coś zbereźnego

Dziewczyny co do karmienia piersią a jedzenia przez matkę . To mi położna mówiła tak że mogę jeść wszystko , tylko nie w dużych ilościach , że znowu nie popadać w skrajności. No ale mój syn miał kolki i potem odrzuciłam smażone i inne tego typu rzeczy. Byłam nawet na diecie bezbiałkowej i wiecie co ?? nic to nie dało.
Więc to też zależy chyba od dziecka i jego układu pokarmowego , bo mam znajome co jadły tylko gotowane rzeczy lub na parze , a dzieci mają kolki , lub takie co jedzą wszystko i dzieci nie mają. Oczywiście wszystko z umiarem

Dark Lady a to on sam gotuje ??
Tak pisz do mnie na PW nawet jeśli teraz jesteś na pierwszej stronie , bo widzę tam kilka Nicków co dawno nie pisało i nie chcę potem pomylić :P

Kucyk Truskawkowy pisz do mnie na PW

W sumie to jeszcze widzę że sporo dziewczyn udzielających się dość często nie wysłało mi danych :P

No i przespałam się Oskar spał od 12.15 -14.40 a ja od 13-14.40 dałam kilka kropel na inhalacje i już katar mi zelżał w nocy też zrobię , teraz tylko te drapiące gardło zostało

Wieczorem będę stukać nowy wątek chyba że zrobię go już teraz i będzie zamrożony az nie osiągniemy tych 5000 , ale wydaje mi się że do wieczora spokojnie tyle ich bedzie i pewnie będziecie czekały potem na ten wątek

Edytowane przez Nikii89
Czas edycji: 2013-10-17 o 14:16
Nikii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 14:13   #4765
Seleniti
Zadomowienie

Właśnie jadę sobie autobusem i przypomniał mi się kawał o Jasiu, który zapewne każda z Was zna

Na ławce w parku siedzi pewna pani przy nadziei, w pewnym momencie podchodzi do niej mały Jasio i się pyta:
A co pani tam ma ?- Zapytał Jasio wskazując na brzuszek.
Dziecko. - Odpowiedziała
A kocha je pani?
Tak.
To dlaczego je pani zjadła ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 14:15   #4766
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
W sumie to jeszcze widzę że sporo dziewczyn udzielających się dość często nie wysłało mi danych :P
no, dziewczyny! Dalej, mobilizować się i zasypywać skrzynkę Nikii bo zaraz kończymy

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 14:41   #4767
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Zasypiam na siedząco Chyba te mandarynki nic w sobie nie miały co??
Ja właśnie wstałam po drzemce, ostatnio bym spała i spała ;p

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
no, dziewczyny! Dalej, mobilizować się i zasypywać skrzynkę Nikii bo zaraz kończymy
Ja już wszystko dostarczyłam, nawet podwójnie :P

Wstałam, idę zrobić sobie obiadek bo mąż w pracy.
Mam zamiar udusić jabłuszka i zjeść z ryżem
Mąż się w końcu zgodził żebyśmy pojechali do niego do rodzinki do soboty tak więc pewnie mnie nie będzie, proszę o wybaczenie

W końcu zobaczę moją chrześnicę roczną Jest właśnie na etapie zaczynania chodzenia Będę musiała się powstrzymać żeby jej nie nosić

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-10-17, 14:43   #4768
paulka0212
Wtajemniczenie

To mój cukiereczek, nie mogłam się powstrzymać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CCI20130807_00001.jpg (79,0 KB, 29 załadowań)

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-10-17, 14:44   #4769
VwVampirka
Zakorzenienie

Już jestem... godzinę czasu nadrabiałam to co napisałyście od rana...

Mój TŻ też zalicza się do tych kochanych... Od półtora miesiąca nic nie robię w domu, tyle że czasem coś ugotuję, a tak to tylko leżę, wymiotuję i kwiczę... a TŻ czasem coś pomarudzi, ale zmywa, "sprząta" (tyle ile potrafi), robi mi śniadania, kolację, jak jest w domu to wszystko mi podaje itd... a pracuje tak jakby na półtora etatu (po 60 godz/tyg)!

Jeśli chodzi o cerę, to ja teraz jedynie smaruję się wodą utlenioną (świetna na pryszczyki i drobne ranki) i czasami, jak mam siłę to smaruję się kremem nawilżającym.

Cytat:
Dziewczyny, a powiedzcie mi co myślicie o trzymaniu laptopa na brzuchu? Tak sobie teraz uświadomiłam, że cały czas leżę w łóżku i jak przeglądam neta to laptop odruchowo ląduje na brzuchu, bo tak mi najwygodniej. Z jednej strony się przeraziłam, że może jakieś promieniowanie emitować, ale z drugiej tak sobie potem pomyślałam, ze na nas już tyle rzeczy promieniuje (telefon komórkowy, sieć WIFI, telewizor etc.), że chyba to już więcej nie zaszkodzi?
Podobno szkodzi. Ja staram się więc kłaść go obok gdy czytam, a jak piszę to wstaję i kładę go już na stoliku.

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Kurcze jaki ze mnie deb miałam już takie odrosty, ze hoho więc wczoraj postanowiłam kupić farbę, a że miałam balejaż ostatnio robiony stwierdziłam że zrobię sobie jeden kolor (jasny) masakra nie chciejcie wiedzieć jak wyglądam. Swiecę jak żarówa muszę teraz przeczekać gdzieś ok 3-4 tyg i zmienię kolor na taki śliwkowy.
Potrafię to sobie wyobrazić Ja przez x lat farbowałam się na ciemno, a potem chciałam przejść na jasny blond... Wyszedł mi jaskrawy pomarańcz, taki jak markery do podkreślania A na drugi dzień miałam jakiś egzamin na uczelni na którym musiałam być... ludziom brakowało słów z przerażenia... ale podobno było mi w tym kolorze do twarzy jak w żadnym innym

Cytat:
Podobno jak sie karmi piersia, to mozna jesc wszystko jak leci, nie ma to wplywu na dziecko. Wlasnie ta dieta matek karmiacych to podobno mit.
moja bratowa to może jeść tylko bułki bezglutenowe, które sama sobie musi piec a i tak maleństwa ciągle mają problemy...

Cytat:
też zwątpiłam i nie wiem o co chodzi... może by się ich spytać
Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Właśnie jadę sobie autobusem i przypomniał mi się kawał o Jasiu, który zapewne każda z Was zna

Na ławce w parku siedzi pewna pani przy nadziei, w pewnym momencie podchodzi do niej mały Jasio i się pyta:
A co pani tam ma ?- Zapytał Jasio wskazując na brzuszek.
Dziecko. - Odpowiedziała
A kocha je pani?
Tak.
To dlaczego je pani zjadła ?
Świetny!

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 14:44   #4770
Dark lady
Zakorzenienie

Cytat:
To się trzeba dopisać do tego: Dołącz do programu Wspólne odkrywanie i otrzymuj nasz newsletter! ?
Tak, wspólne odkrywanie, ale ja chyba odznaczyłam newsletter, ale nie wiem już nie pamiętam
Cytat:
[dark lady - daj linka jeszcze raz bo sobiee wtwdy nie zapisalam - wezme do zakładek i bede ci stukać
https://www.bebiklub.pl/konkurs/jaki...ia/porada/6739

Hehe, mam az 9 głosów, a jeden tekst ma ponad 300 Chyba szans już nie mam

A w poprzedniej ciązy udało mi się zestaw startowy dla młodego wygrać (tzn. pakę pieluch, chusteczki i czapeczkę )

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Dark Lady a to on sam gotuje ??
Tak pisz do mnie na PW nawet jeśli teraz jesteś na pierwszej stronie , bo widzę tam kilka Nicków co dawno nie pisało i nie chcę potem pomylić :P
Taaaaa. Jego popisowe dania: jajecznica i "grzybek" . Zjada kanapki jak nie mam siły ugotować, albo pomaga mi coś tam upichcić jak wróci, a czasem to moja mama gotuje . No ale ja to jestem słomiana wdowa, całe tygodnie go nie ma.

Wczoraj za to gotowałam, kaszę z sosem pieczarkowym i kurczakiem, a dziś też "gotowałam" tzn. kupiłam sobie kluchy nadziewane mięsem, pyyyyszne były

kochanie

No i jesteś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości