|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 15,91% |
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
1 | 2,27% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
3 | 6,82% |
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
1 | 2,27% |
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
0 | 0% |
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
1 | 2,27% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają ![]() |
13 | 29,55% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
8 | 18,18% |
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
1 | 2,27% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
4 | 9,09% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
0 | 0% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
1 | 2,27% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
0 | 0% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Diabli, napisalas ze nie pomyslalas nawet o czopku. Czy Nela po 3 dniach bez kupy tez odmawiala jesc? Jestem zalamana dziewczyny Daro jadl ostatni raz o 5 i od tej godziny czyli 5 godzin nic bo krzyczy przy piersi. Co ja mam robic?
![]() W ogole jestem juz zla i tylko mi sie ryczec chce. Czemu jest kur..wa ciagle cos? Najpierw kolki i bylam pewna ze po nich hedzie super.to nie. To sie pojawil problem z oczkiem bo kanalika nie szlo odetkac i musialam masowac kilka razy dziennieni Mlody przy ym sie darl. Teraz po 3cim zabiegu chyba juz to oczko jest ok. To sie pojawily problemy ze snem, do tego dziecko mi nie sra od 3 dni i odmawia jedzenia. Ryczec mi sie chce. A za chwile pewnie dojda zeby. Czemu ja nie moge tylko miec zebow+ kolki? Tak wiem ze sa wieksze problemy ale jestem poki co zalamqnq i nie wiem co mam robic z tym zachowaniem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4742 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
przerwa w kupie 3 dni jest normalna.
jeśli nie pokazuje bólu brzucha, nie prze, czyt nie ma zatwardzenia to olać. po co się katować? a, że nie je. DORASTA. Dziecko głupie nie jest, jak będzie głodne to dosadnie da znać, że głodne jest. a skoro nie chce, to czym się przejmujesz ![]() ![]() a 5 godzin to normalna przerwa. Niko w nocy potrafi i 10 godzin przerwy zrobić, w ciągu dnia 4 -5 godzin to norma. ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- zrobilam test tej osobowości dziecka. 11 A, 7 B. to chyba Aniolek? ale to takie mieszane jest... bo np zazwyczaj je super. ale czasem głównie rano, jest taka ciekawska, że trzeba z prędkością światła podążać za ryjkiem, bo się rozgląda, paczy, a jak się uśmiecha to mleko bokiem leci. Zazwyczaj zasypia sama bezproblemowo, ale czasem trzeba ją przytrzymać, bo łapkami sobie smoczek wyciąga i płacze, bo ona go chce, a go nie ma, bo go trzyma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4743 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4744 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4745 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4746 |
Zakorzenienie
|
hejka
jak zwykle nie mam czasu nadrabiać u nas zamiast lepiej jest gorzej ![]() ![]() uczulenie się nasiliło ![]() No i myślę że to może jednak uczulenie po cielęcinie (skoro nie mija). Dziś odstawiamy mięsko. Teściowa chyba się obraziła, bo Karola wczoraj nie chciała iść do niej na ręce (oj jak mi przykro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4747 |
Rozeznanie
|
NoBoTak
Ale Niko je MM. czasem robi sobie 6-8 godzin przerwy, czasem 10. różnie. nie wiem z czym to jest związane. Ale ja mam dość... dziwne dziecko. Po porodzie, byłyśmy w 3 osobowej sali. Niko przesypiała CAŁĄ noc bez kwęknięcia, a dwójka dzieci na zmianę robiła syrenę i ja się wkurzałam, że spać mi nie dają ![]() Potem jak wyszłyśmy to też było dziwnie, bo ja ją musiałam na karmienie budzić, bo inaczej by jadła raz dziennie ![]() ![]() Teraz jest dużo aktywniejsza, ale i tak nie zdarzył nam się nigdy nocny płacz. znaczy zdarzył, ale odpływa w połowie butli, drugie pół zjada na śpiocha i odłożona do łożeczka śpi jak kot na werandzie. Nie zaliczyliśmy jeszcze nieprzespanej nocy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4748 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cesarkowe dzoewczyny Was nie boli kregoslup? Ja juz bylam 2 razy na leczniczym masazu, raz musialam miec cos nastawione bo mi sie poprzestawialo, 2gi tak profilaktycznie, teraz 3ci raz dopiero w pon. :/ nigdy nie mialam zadnych takich problemow, a teraz bol mnie paralizuje. Moja masazystka mowi, ze wiele kobiet ma tak po tym znieczuleniu w kregoslup ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4750 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja tez, dzieki genom goralskim mojego taty zaliczam sie do mlodo wygladajacych osob ![]() Jesli Kubus nie bedzie wymiotowal, i zachiwanie bedzie jak dotychczas to powinno byc ok, nie zadreczaj sie ![]() ![]()
![]() |
#4751 | ||||||
Zadomowienie
|
chyba tak, wogóle taka pierdzielnięta jest, nei wiem co on w niej widział
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
może jednak zęby? u mojej koleżanki cyrki z jedzeniem przez zęby zaczeły sie miesiac wcześniej! A co do brzuszka, kładź go na brzuszku i wode tak jak pisały dziewczyny , moze pójdzie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ale zimmnooo ![]() dzień dobry ![]()
![]() |
#4752 |
Zadomowienie
|
Mam pytanie
![]() ![]()
![]() |
#4753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4754 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gdybym nie lezala polamana to moglibysmy jeszcze jechac, a tak to pozostaje mi nadzieja, ze jeszcze kiedys ja zobacze ![]()
![]() |
#4755 | |
Raczkowanie
|
Nie wiem, jakie sztuczki magiczne stosujecie, że macie czas na forum
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Przypomnijcie mi proszę, która mamusia jest tu doradczynią od nosidełek, bo czytam was z doskoku i zapomniałam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4756 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() może chodzi o to, że jest gęsty i powinien dobrze zapchać? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() widziałam coś takiego w necie kiedyś ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Diabli fajne fotki ![]() Salviae - niestety nie mogłabym wyjść dziś ze szkoły wcześniej, więc wcale nie pojechałam ![]() nadrobiłam co nieco, łeb mi pęka, Bart marudzi, położyłam go na puzzlach to bawi się na panelach ![]() ![]() ![]() zrobiłam na obiad zajeiste placki ziemniaczane, dawno takie dobre nie wyszły ![]() ogarnę się i idziemy na dwór, może jak się przewietrzę to będzie mi lepiej ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4757 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4758 |
Zakorzenienie
|
u mnie tez brak motywacji...
Flo ma dzisiaj 5 mies. i albo spi albo marudzi/ryczy. tak z zadziorem sie wydziera. test wyszedl prawie pol na pol wrazliwiec i zywczyk. chociaz teraz to trudno cokolwiek do niego dopasowac... w ogole jada do mnie goscie. beda tydzien, wiec bede rzadziej zagladac. nawet nic nie przygotowalam, bo nie wiem co... przyjaciolka jest uczulona na wszystkie zboza, gluten, jajka, nasiona rozne, sporo warzyw i owocow. z mies tez nie wszystko moze... a tego, na co nie jest uczulona, nie je, bo jej synka wysypuje. ja nie wiem co jej dam zjesc... oby slonca przez ten tydzien nie braklo - slyszalam, ze sa ludzie, ktorzy zywia sie jedynie energia sloneczna! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4759 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4760 |
Wtajemniczenie
|
![]() Ja nadal nie mam czasu na wizaż... Mój złośnik nie pozwala mi na nic... Jedynie jak śpi mam chwilę wytchnienia i robię wtedy NIC ![]() Marchewka- brat nie znalazł tej pianki w Belgii. Poproszę Go żeby poszukał w Gdańsku jak już wróci do Polski. Będę o Tobie pamiętała! Mysia- powiedz mi dlaczego zaczęłaś podawać Nurofen dla Piotrusia (wiem, że na ząbkowanie, ale jakie były "objawy"- płakał, marudził... etc...) i ile razy dziennie po ile podajesz... Bo ja już nie wiem co temu mojemu Skarbkowi jest, zostało mi obstawienie zębów i chyba zacznę podawać Nurofen... (jest mega marudny, wszystko na nie...)
#4761 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cudna Dynia! ![]() Nie złapałam się na zdjęcia z Krakowa ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4762 | ||
Zakorzenienie
|
Budyniek - piękne fotki
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4763 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Co do tego niejedzenia - ja Cię rozumiem. U mnie też są cyrki, a dzisiaj to już wychodze z siebie. Jak jej nie przystawię - nie marudzi nigdy o jedzenie. Jak ją przystawiam to albo się rozgląda i jak jej ładuję cyca w buzię to się wścieka, albo od razu wygina się w łuk, czerwona z wściekłości i nie chce i koniec. W sumie to ona normalnie ssie tylko w nocy, w dzień mogłaby nie jeść i nic nie dają próby zmienienia tego. Poza tym tym bardziej Cię rozumiem, że pamiętam przejścia z 1 córką. Najpierw były masakryczne kolki czy jak zwał tak zwał, ale dziecko wyło od 9 rano do 4 nad ranem z krótkimi tylko przerwami w ciągu dnia. Mi serce pękało przez 3 miesiące. Lataliśmy po specjalistach, nikt nie wiedział, co jest grane.W 4 miesiącu przeszło z dnia na dzień. Ale dalej nie było super bo maruda z niej była taka, że szok. Szlag mnie trafiał jak patrzyłam na inne mamy, że mają taki spokój a u mnie jak nie urok to sraczka. Przeszło jej jak miała ok. roku. Ale żeby nie było tak super - jest bardzo wrażliwa, emocjonalnie na wszystko reaguje, muszę uważać na słowa, gesty, ton głosu. Złapała chyba wirusa od starszej i dziś były już 3 rzadkie kupy, jadła ostatni raz o 4:40 nad ranem, potem pociamkała coś przed 9, padła na 4 godziny i gdybym jej nie obudziła to nie wiem, ile by spała. Od 13 próbuje ją karmić i nic nie chce. W końcu wzięłam strzykawkę i ładowałam mm w bok polików jak piguły na szczepionce na rota, to chociaż nie wypluła. MArtwię się, że się odwodni. Co do Twojego pytania, co masz robić z takim zachowaniem - moim zdaniem nic nie zrobisz, musisz zaakceptować to, jaki jest i tyle. Bądź cierpliwa, choć to trudne jak cholera. Przystawiaj, nie chce, spróbuj za pół godziny. A jak długo nie będzie chciał to wzięłabym się za strzykawkę. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4764 |
Zadomowienie
|
jakby się tu wbić, kurczę.
w środę w końcu udało się zapisać Helenę na wizytę (ważenie, konsultacja odnośnie rozszerzania diety, bo my wciąż 100% kp, kontrola żelaza i skierowanie na kontrolę do fizjoterapeuty) . Chyba uwierzyłam w skoki. Mini ma strasznie zaburzony nocny sen, wieczorem ciężko ją uśpić. Tańce wygibańce z 6 kilogramowym bobaskiem (zazwyczaj bujanie z uginaniem nóg) zaowocowały prawie płaskim brzuchem i zgubieniem centymetrów tu i ówdzie. Popołudniami jest ciężko, dużo się marudzi, z brzuszka na plecy, z pleców na brzuszek, z rączek na kolan, z kolan na rączki...coraz częściej nie wiem o co chodzi Kwiatkowi. Frustrujące uczucie. Poza tym co tam jeszcze? Nauczyła się przewracać z brzuszka na plecki wczoraj, ale dziś jeszcze nie widziałam, zdążyła zapomnieć? I strasznie głośno gada. Normalnie gada, śpiewa jak najęta ![]() ![]() Tęskniłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4765 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4766 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No nasza też właśnie zalicza powoli obroty z brzucha na plecy ![]() I swoją drogą, ale Ty masz chucherko ![]() ![]() Proszę o aktualne zdjęcie pięknej Heleny i jej mamy ;] Nie mówiąc o zdjęciach z Grecji ![]()
![]() |
#4767 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no i tyle to Ja pewnie wiem..przeczekac..sama swego czasu byłam "zbuntowana" oj byłam...wiec tym bardziej powinnam byc wyrozumiała.. staram sie ale nie zawsze wychodzi..(szlag trafia jak On wszystko lepiej wie) powiem tak..podziwiam moja mame że mimo moich "odlotów" od normy dała rade i była cierpliwa do końca moich wyskoków.. .sama sobie się dziwie że byłam taka "dziwna" ![]() (pankówa w obcisłych pasiakach przepasana łańcuchami w skórzanej kurtce wybitej cwiekami i w glanach z metalową podkówką... z obrożą na szyi i czasem z irokezem na głowie ![]() na szczęscie przeszło mi w porę..ułożyłam się...szanuje "życie" ..w każdej postaci ![]() no tak ale jeśli chodzi o syna mojego ..to tak..zdaje się grzeczniejszy jeszcze! niż Twój M. co do smoczków...Gabriel zdecydowanie lubi avent bo innego nigdy w buzi nie mial ![]() Cytat:
he he no to na pierwszym miejscu ..kieszonkowe już dawno zabrałam ..ale jak widac ma jeszcze kolegów ..poradził sobie..układziki i przysługi.. ![]() ach ..to nie takie proste jakby mogło sie wydawac..za szesnascie lat to On bedzie mi mówił co do Gabriela czy Wiktora .."przejdzie im..nie pamiętasz jak było ze mną mamo" ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4768 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- DLACZEGO WARTO DAWAC SKORKE OD CHLEBA, BISZKOPTY I CHRUPKI http://www.rmf24.pl/news-po-co-logop...wic,nId,774982 ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- ![]() mowisz i masz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-11-02 o 17:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4769 |
Wtajemniczenie
|
hej hej
![]() dzisiejsza nocka była ciężka... równo co godzinę pobudka z krzykiem i ok15min uspokajania na piłce.. teraz strasznie spać mi się chce, dzisiaj jeszcze zaliczyliśmy cmentarze w toruniu powoli przebija mu się dolna prawa jedynka (już słychać stuknięcie) niestety bardzo przy tym cierpi i płacze także uciekam. paaa ![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- uff uśpiłam go.. ostatnimi czasy WOjtka można uśpić tylko i wyłącznie na rękach, najlepiej skacząc z nim na piłce... dzisiaj jeszcze usnął w chuście na cmentarzu mam nadzieję, że niedługo skończy się na jakiś czas cięzki okres ząbkowania ![]() i w koncu się wyśpie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4770 |
Wtajemniczenie
|
hej..ale tu gorąco było wczoraj
czytałam ..próbowałam zrozumiec oby dwie strony i byc obiektywną..i powiem szczerze cieżko było nie wprowadzę swojego zdania bo jeszcze mnie zlinczujecie ale..rozumiem i szanuje wypowiedź i innocence i budynka..aczkolwiek zauważyłam że zwracałyście uwagę głównie na potknięcia w wypowiedziach innocence..(za które w swoisty sposób przeprosiła..nie chciała by było to tak zrozumiane) a Budeniek (nie obrażając absolutnie) mimo "bogatych" odpowiedzi (raczej kontry) była równie uszczypliwa i wyśmiewała(w sprytny sposób) zdanie czy styl życia konkretnej osoby.. a osoby wrażliwsze dotykała bezlitośnie pokrzywą..mocno powiewało sarkazmem..(mimo wielu racji) innocence poczuła sie zaatakowana i po prostu "twardo" broniła swojego zdania miała do tego prawo takie samo jak Budyniek i jej bogata wiedza na ten temat... innocence wróc do nas proszę ..przecież to tylko wymiana zdań była..doskonale rozumiem co chciałaś przekazac..sama wiem ile daje.. chocby poczucie radości.. z tego że ma się "swoją" niepryskaną marchewkę! i może ją zjeśc moje dziecko...sama mam mini ogródek i jestem z tego dumna ..bo wiem że choc na "start" moje maleństwo zje troszkę mniej syfu.. podświadomie wszystkie wiemy że w sklepach nie to samo..ale niestety nie mamy na to wpływu... obserwuje i łącze w całośc .. z dystansu ... i podkreślę.. to moje zdanie!...czy inne niż wasze??...hmmm... Budynku ..to chyba dobrze? nie lubie tego robic(wklejać swojego posta) ale przykro mi ,że nikt nie zauważył albo celowo pominął mojego posta.. w którym chciałam podkreślić, że niesłusznie potraktowałyśmy naszą długo znaną juz koleżankę ![]() jest mi przykro że tak to sie skończyło.. bez żadnego zrozumienia... jedno jest pewne ..że kazda z nas ma prawo do własnego zdania.. a my nie powinnyśmy tego zdania negować..a jak już ktos mało zrozumiale się wypowie lub niechcący urazi wrażliwsze osoby i przeprosi powinnyśmy te przeprosiny przyjąc..zauważyc..a nie pominąc i osobę stylem milczenia pożegnac ![]() przepraszam ale Ja naprawde inaczej rozumiałam wypowiedzi innocence i absolutnie nie doszukiwałam sie w jej wypowiedziach niczego "lepszego"...po prostu taki ma styl przekazu .. mimo wszystko ..po zwróceniu jej uwagi(myśle że to był atak) przeprosiła ..i co ...i nic........cisza ![]() znamy Ją tyle czasu.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.