|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
A my jakos nie ubieramy choinki, bo co roku wyjezdzamy przed Wigilia, a wracamy dopiero w styczniu, wiec jakos sie nie sklada... Poza tym tu nie ma takiego zwyczaju, tzn niektorzy teraz nasladujac mode ze stanow ubieraja, ale nie jest to tutejsza tradycja.
|
#4742 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
i mnóstwo światełek już się nie mogę doczekać, tym bardziej że w tym roku dużą kupujemy |
|
|
|
|
#4743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a powiedz, każą ci odrabiać te godziny jak wychodzisz na badania ![]() Cytat:
![]() jeszcze jedno: ostatnio mam niezłą fazę na biedronkowe precelki z masłem (takie ciasteczka z ciasta francuskiego)
|
|
#4744 |
|
Zakorzenienie
|
przepychanka i epitety były pod jej drzwiami ( w sumie to lekarka, nie wiem czemu cały czas pisze o rodzinnym jak o "nim") i wiedziała o co kaman. dała mi chwilę na ogarnięcie się. ale to, że sama zadecydowałą by mnie wywołać, świadczy o tym, że jakieś tam pierwszeństwo miałam w stosunku do innych.........
|
#4745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zostaly mi tylko 4 godziny, mam jeszcze badanie polowkowe i wizyte u poloznej, mam nadzieje, ze sie zmieszcze i ze mnie juz w tym roku na nic nie zapisza, bo jak tak, to bede musiala odrabiac te godziny, a srednio mi sie to widzi
|
|
#4746 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
I ja chciałam nieśmiało dołączyc do Waszego grona To już 12 tydzien mojej drugiej ciąży Mam juz 3 letnią łobuziare Milenkę. A termin porodu wyliczony na 31.05. Juz nie moge sie doczekac
|
|
|
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
Asia, to samo przezylam w zeszly czwartek w kolejce do gina... A przedtym jeszcze te teksty od siostry TZ.
Wiem jak sie czulas ten wypis, tak szybko nie przywedruje... Mowil ze na 13, ale postara sie szybciej. Swoja droga, bedzie dzisiaj romantyczna kolacja przy pizzy, takiej z knajpki daaaawno nie jadlam. Uwielbiam ja.
|
|
|
|
#4748 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a następnym razem zapytaj się Pani czy jest babcią, jak Ci odpowie że tak, to zapytaj "co zapomniał wół jak cielęciem był?", ja ostatnio wiązankę takiej jednej sprzedałam, że kultury to ja uczę się od starszych... poczerwieniała. Czasami jak się ma miękkie serce to trzeba mieć twardą du..
|
|
|
|
|
#4749 |
|
Zakorzenienie
|
Chociaz teraz czytam w kodeksie pracy, ze te na badania prenatalne naleza mi sie godziny tak czy siak. Musze sie dopytac w kadrach.
|
#4750 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4751 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak pomyślałam, że chciałabym dziś zrobić jakąś fajną kolację dla męża, bo w sumie dawno nie mieliśmy jakiegoś fajnego wspólnego wieczoru. Macie jakiś pomysł?
|
|||
|
|
|
#4752 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() napisz coś więcej o sobie
|
|
|
#4753 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym nie wytrzymała i im coś powiedziała, nawet gdyby to o mnie nie chodziło! Co ca mendy! Nie dziwię Ci się, że nerwy puściły! Mi się to w głowie aż nie mieści ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zapamiętam i będę stosować w razie potrzeby
|
|
|
#4755 |
|
Zakorzenienie
|
witaj Donus
|
#4756 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Coodmalina za udaną wizytę!Cytat:
![]() Cytat:
U Nas to jest hit, dostała ją w zeszłym roku na Święta i miała prawie 2 lata. Do tego dokupiłam jej różne warzywa i owoce i codziennie serwuje nam obiad ![]() Teraz Misia ma 2,5 roku i na topie są również puzzle i różnego rodzaju gry (takie od 3 lat) i karty Cytat:
Myślę że lalka też jest dobrym pomysłem no to chyba Cię dzisiaj rodzina zabierze na tą pizzę ![]() Cytat:
U Nas jest zawsze żywa i to taka do sufituWitaj! Jak samopoczucie?
|
|
|
#4757 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
dziś już lepszy dzień, w końcu udało mi się skontaktować z koleżanka, jej nic nie jest ufff...tyle nerwów się najadłam dzięki za troskę ja korzystam z chwili wolnej, bo Tż przed pracą poszedł na spacer z Igą. dziś idę do fryzjera, kolorek zmienić bo już nie mogę patrzeć na te włosy moje
|
|
|
|
#4758 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powodzenia u fryzjera
|
|
|
#4759 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Martusiaaa, super, cieszę się, że wizyta udana i że będziesz miała córeczkę Hope, nie no mój mąż też nie jest bucem cały czas, ale ma takie momenty a wszelkie kalkulacje są naszym nieodłącznym towarzyszem, Excel to najlepszy przyjaciel ![]() Muffinka fajnie, że u Ciebie wszystko w porządku i że się odezwałaś i cieszę się, że z dzidzią tak dobrze Anulka3999 super, że serduszko pięknie bije i że widziałaś dzidziusia ![]() Nikii gratulacje dla Oskara za sikanie ![]() Masakra z tym fajkami, ja też tego nie toleruję Coodmalina, gratuluję wizyty baaardzo się cieszę Martuszka0 ja mojej bratanicy kupowałam takie tablice z magnesami, firma Djeco chyba, np. 4 tablice różnymi porami roku i do tego pełno mniejszych magnesików z ciuchami, zabawkami itp. Które odpowiadają danej porze roku i może układać wg uznania ![]() Gosius super, że już do domu Asia27100 masakra z tą sytuacją u lekarza, ja ogólnie jestem miękka i nie odzywam się w takich sytuacjach ale byłam w ciąży to się zrobiłam bojowa bardziej i na bank bym coś powiedziała teraz w 2 ciąży też już czuję się taka wzmocniona, że sobie nie pozwolę w kaszę dmuchać ![]() Donuś witaj Niegrzeczna, bardzo się cieszę, że z koleżanką ok. uff… A ja zaszalałam wczoraj i się pozapisywałam na pedicure, na manicure i do fryzjera ale trochę sobie poczekam na te wszystkie wizyty Hania już nie śpi… no muszę lecieć |
|
|
|
#4760 |
|
Zakorzenienie
|
zanim pójdę robic coś do jedzenia jeszcze jedna sprawa:
ciągle chce mi sie jeść! burczy mi w brzuchu tak i sie przelewa że boję się że mojego dziecka nie usłyszę, jak w końcu zacznie bąbelkować... co mam u licha robić, żeby nie przytyć. wczoraj mnie ważył gin, mam na plusie 1,5 kg...jakbyście widziały ten wyrzut na jego twarzy....
|
#4761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o co kaman co do ciągłego głodu to mam tak samo, nawet mówiłam wczoraj tż że jego dziecko to jakiś Burneika
|
|
#4762 |
|
Raczkowanie
|
Czesc
bez nadrabiania tylko na chwilke. Wczoraj bylam z mama za prezentami, kupilam tylko dla dzieci (dla synka i chrzesniaka na urodzinki, za tydzien ), na swieta nic a i tak poszla kupa kasy. Ale w sumie jestem zadawolona, kupilam malemu taka ukladanke ze zwierzatkami (ma dwie i uwielbia) i kilka ksiazeczek. Maly jedzie na wekend do babci, maz stwierdzil z emusi odpoczac |
|
|
|
#4763 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam na plusie 2,5 kg :P Niegrzeczna dobrze, że koleżanka się odezwała
|
|
|
|
|
#4764 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękuje Mamusie za wypowiedzi o tym żelazie.Bardzo mnie uspokoiłyście!!Nawet nie wiecie jak!Codziennie sok z wyciskanych buraczków będę pić i na początku grudnia zrobie badania na własną ręke i zobaczymy czy wyniki się poprawią Jak nie to wtedy się bede martwić.Dziękuje Wam Kochane P.S. Kupiłam dzisiaj Bell CC krem i powiem Wam,że wkońcu znalazłam ideał!!! kremopodkład wtapia się pięknie w cere i ujednolica koloryt ale jest przy tym bardzo naturalny. Jak ktoś ma duze problemy z cerą to krycie ma słabe ale ja wkońcu znalazłam swój podkład |
|||
|
|
|
#4765 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie przejmuj się kg, będziemy się odchudzać po ciąży
|
|
|
#4766 |
|
BAN stały
|
Martusiaaa21 jej..Lilka mi się też bardzo podoba. Chodzimy na basen z Emilką i tam właśnie Mila ma koleżankę Lilę
Coodmalina cieszę się, że wszystko dobrze na wizycie Donuś witaj Ja dzisiaj w domu mam tyyyle roboty ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Dziewczyny a co się dzieje z Asiulka_22 ? Dawno jej nie widziałam czy mi się zdaje? |
|
|
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
Asia Nie przejmuj się głupimy ludźmi, ja w swoim życiu wiele widziałam jak stare baby się wpychają i wszystko wtedy OK., ale jak cięzarna młoda wchodzi bez kolejki to wtedy jest źle ;/
Ale 1,5kg na plusie od początku ciąży czy od ostatniej wizyty?? Donuś witaj Kolejna mamusia podwójna Niegrzeczna ciesze się że z koleżanką wszystko dobrze Kasian to faktycznie zaszalałaś :P Po kontroli Oskar zdrowy ![]() Teraz lecę podgrzać pomidorówkę , potem uśpić Oskara i przygotować drugie i wtedy może do Was zajrzę jeszcze
|
|
|
|
#4768 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
cały czas mam banana na twarzyto życzę synusia w takim razie, wymienimy się ciuszkami pięknie
|
|
|
#4769 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie wczoraj wazylam i przytlam 2 kg (17sty tydzien), wiec mysle, ze spoko
|
#4770 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
A gdzie tam, skączył 3 m-ce został wydelegowany do swojego
Teraz sypialnia jest trochę daleko ale do północy Tż krzyknie a potem troche głośniej trzeba ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Już doczytałam że Oskarek zdrowy, super ![]() Super ![]() 13 za chwilę, ale musisz czekać na wyps? Może można potem podjechać ![]() Cytat:
Zdrówka dużo Witaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nogi mi tyją mimo 3 godzinnych spacerków trzeba przeżyć, potem pomyślmy o zrzucaniu ![]() Sie naspacerowaliśmy z psem nic więcej nie napiszę, bo ciuchcie musze składac ;p
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:48.

i mnóstwo światełek 

Ja bym nie wytrzymała i im coś powiedziała, nawet gdyby to o mnie nie chodziło! Co ca mendy! Nie dziwię Ci się, że nerwy puściły! Mi się to w głowie aż nie mieści 
Zapamiętam i będę stosować w razie potrzeby
dziś za Oskara bo idziemy na kontrolę i oby okazało się że gardło już nie czerwone

ja przy 10,5 miałam jedną tablete