Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r. cz.XI - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII 0 0%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 2,04%
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI 19 38,78%
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 7 14,29%
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK 22 44,90%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-12, 12:33   #4741
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Tak w ogóle dzień dobry
Strasznie się dzisiaj nie wyspałam i chodzę ledwo żywa, od wczoraj znów walczymy z Jaśkowym brzuszkiem...
Pocieszyłam się dzisiaj zakupami w lumpeksie
Na 14:45 idę na usg nerek i jakiegoś stresa mam że coś mi nie tak wyjdzie Rano oddałam do analizy mocz i był pomarańczowy
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 12:34   #4742
89Beatka
Wtajemniczenie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Nie, ale czuję taki niepokój dziwny, ale nie że ze stresu, tylko tak w środku jakoś mi dziwnie.
Czekam na męża i jade, bo nie wiem kiedy ona mi odpisze.
lepiej jedź, ty masz jeszcze bliźnięta wiec automatycznie inaczej krwiobieg działa.

I weź torbę. Możliwe że już zostaniesz.
Stary 2013-11-12, 12:38   #4743
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Cytat:
Nie, ale czuję taki niepokój dziwny, ale nie że ze stresu, tylko tak w środku jakoś mi dziwnie.
Czekam na męża i jade, bo nie wiem kiedy ona mi odpisze.
Taki niepokój to ja dobrze znam- właśnie tak miałam jak miałam bardzo wysoki puls. I leżałam z tym ponad tydzień w szpitalu, dostałam leki na spowolnienie akcji serca- jak zapomnę teraz wziąć tabletkę to problem znów wraca... 1 z lekarzy stwierdził, że mój organizm jest już zbyt obciążony ciążą, ale nikt tego nie chciał potwierdzić więc stwierdzono tylko, że nie wiedzą czemu tak jest, ale jest i już...
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 12:39   #4744
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Tak w ogóle dzień dobry
Strasznie się dzisiaj nie wyspałam i chodzę ledwo żywa, od wczoraj znów walczymy z Jaśkowym brzuszkiem...
Na 14:45 idę na usg nerek i jakiegoś stresa mam że coś mi nie tak wyjdzie Rano oddałam do analizy mocz i był pomarańczowy
to niedobrze, oby nic poważnego
Stary 2013-11-12, 12:48   #4745
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Tak w ogóle dzień dobry
masakra żebyś tylko kamieni nie miała na nerce

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 13:05   #4746
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Mamusie, a brała ktorąś macierzyńskie roczne 80%? na jakiej zasadzie się je składa nie chcę czegoś przeoczyć
Ja brałam ale widziałam że już CI dziewczyny wszystko opisały więc się nie rozpisuje
Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Dziewczyny a te rzeczy podajecie z polecenia lekarza czy na własną rękę? My pytaliśmy położną o kolki, ale zalecała nam tylko naturalne metody, żadnych lekarstw nie mam z drugiej strony zastanawiam się czy to nie jest szkodliwe dla maleństwa i jego układu pokarmowego tak go faszerować od urodzenia farmaceutykami
Konsultowaliśmy z pediatrą

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Tak więc poród nie musi być tak przerażający, żeby opowieściami o nim straszyć kolejne pokolenia. Jak ktoś się zastanawia nad cc, to ja gorąco polecam, jakoś nikt mi nie potrafił przedstawić konkretnych argumentów przeciwko cc. No jest blizna, ale chyba wolę estetyczną bliznę w dole brzucha, niż ponacinane, porozrywane w wyniku sn narządy, z których non stop korzystam.
Opis super, napewno uspokaja dziewczyny przed planowanym i nieplanowanym CC. Ja jednak jako rodząca SN chce uspokoić te które będą rodzić SN że nie koniecznie trzeba mieć jak to Taszanta napisała porozcinane i porozrywane narządy, owszem byłam nacięta, ale nie ma teraz po tym zupełnie śladu- nawet nie wiem gdzie mnie nacieli, nie mam nic popękane, porozrywane. Naprawdę poród SN nie jest tragiczny.

Cytat:
czyli jeśli zaniosę to pismo w ciagu np. 3 dni od porodu, a raczej tż zaniesie to normalnie dają mi 80%? bo oczywiście wyczytałam, ze jakoś wcześniej trza napisać, ze się chce 80%... Skomplikowane tow szystko, masakra...
Ja dostarczyłam wniosek o urlop chyba półtora tygodnia po porodzie, masz na to dwa tygodnie
Cytat:
Tak w ogóle dzień dobry
Trzymam kciuki żeby było dobrze

Ja już po dentyście, wyrwana ósemka. Z zegarkiem w ręku cały zabieg trwał 10 minut, nic nie bolało, znieczulenie nadal działa. Jakoś za tydzień będę się umawiać na wyrwanie drugiej ósemki.

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 13:08   #4747
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania_cz79 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.

Gratuluję wszystkim nowym mamusiom, internet mi szwankuje wiec nadrabiam w miarę możliwości, dużo się dzieje.

Ja wczoraj byłam u lekarza stwierdził że powinnam dotrzymać do następnego tygodnia i ustalił termin cc na 21.11 . W sumie się cieszę bo mam jeszcze załatwienia w urzędzie w ten czwartek. Mam nadzieję że normalnie dotrzymam bo coś mnie dzisiaj boli spojenie i jakieś dziwne boleści brzucha.
czyżby bedziemy parą??? ja jak nie urodze wczesniej mam miec wywoływany poród 21.11

Basiaaaaaaa szybko do szpitala!!!!!!!!!!!!!! ja nie mam problemów z ciśnieniem ale teraz pod koniec gin kazał mi codziennie mierzyć tak na spokojnie np chwile po śniadanku tak żebym była spokojna i nie po wysiłku i jak bedzie większe niż 140/90 mam szybko do szpitala przyjeżdżać....

a ta wogóle za dwa dni mam termin....mała sie rozpycha.....wczoraj byłam na pierwszym ktg zapisał sie jeden skurczybyk jedyne pocieszenie z badania to, że szyjka sie minimalnie skróciła i łożysko przeszło na 2 stopien ale do porodu raczej daleko i ginek twierdzi, że dopiero urodze 21.11 na wywołaniu......pożyjemy zobaczymy..........pocies zam sie, że w najgorszym wypadku za 9 dni bede juz miała swoją ksieżniczke

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 13:08   #4748
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Margot napisała, że jest na przedporodówce, podpięta pod KTG. Wody się sączą, ale skurczy brak.

A ja właśnie dostałam informacje, że wygrałam w konkursie Bobovity Dostanę jakieś kaszki i kocyk
w dalszym ciągu za Margot.
A dla Ciebie za wygraną w konkursie

Cytat:
Mamusie, a brała ktorąś macierzyńskie roczne 80%? na jakiej zasadzie się je składa nie chcę czegoś przeoczyć
Do 14 dni po porodzie musisz złożyć podanie do pracodawcy o urlop podstawowy macierzyński +dodatkowy macierzyński + rodzicielski w pełnym wymiarze następujące po sobie bez przerw. Dołączyć trzeba odpis aktu urodzenia.
Ja sobie napisałam takie coś, żeby już mieć na "po porodzie", ale można też wczesniej złożyć podanie i poźniej tylko dostarczyć akt.

"Zwracam się z uprzejmą prośbą o udzielenie mi podstawowego urlopu macierzyńskiego w pełnym wymiarze (20 tygodni), a bezpośrednio po nim - dodatkowego urlopu macierzyńskiego w pełnym wymiarze (6 tygodni) oraz urlopu rodzicielskiego również w pełnym wymiarze (26 tygodni).
W związku z obraną ścieżką uzyskiwania urlopu z tytułu narodzin dziecka proszę o wypłatę świadczenia macierzyńskiego w wysokości 80% podstawy wynagrodzenia przez cały okres trwania urlopu."

Cytat:
Cześć mamusie

Zabieram sie za nadrabianie, ale chciałam tak na szybciocha zapytać, ciśnienie 150/100 to chyba trochę za dużo prawda, cały weeekend miałam 140/99 a wczoraj i dzisiaj juz po 150/100, napisałam do mojej lekarki, ale chyba robi CC, czekam aż mi odpisze. Martwie się
Za wysokie, jedź na IP najlepiej.

Cytat:
Tak w ogóle dzień dobry

Oby nic złego nie wyszło a boli Cię jeszcze?

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 13:13   #4749
ryba91
Zakorzenienie

dawno nie było Angiee, ciekawe jak sobie radzi.. i koala jeszcze sie nei odzywała od porodu chyba, nie?

a z cieżarnych to Kathrin von Hexe,Motylek85,Agaczilla2 1,Miss Triss
Lubieolowki, nie? oDezwijcie sie dziewczyny, chyba ze ja przeoczyłąm i nie zauwazyłam ze pisały...

Domii- sprawdz te nery, bo pomarańczowy mocz to nie bardzo . Kciuki za to USG.

PS. jestem uzależniona od wizażu. W największym kryzysie mego zycia nie weszłam, nie miałąm ochoty, nie chciałam nawet czytać postów. Teraz powoli wracam do siebie, chyba wracam, a przynajmniej staram sie ogarnąc 'zycie' i jak czytam to na każdy post chciałabym odpisać.

żelazko mi sie zdupcyło. :/ no i ekstra kolejne wydatki
Stary 2013-11-12, 13:29   #4750
Lilith890502
Zakorzenienie

dziewczyny czy któraś ma ciuszki z f&f i może powiedzieć coś o ich jakości?

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 13:31   #4751
anka_85
Zakorzenienie

witam sennie

gratulacje dla Mamuś

Taszanta
, super opis!
co do porodu SN to całe szczęście, nie zawsze jest źle...
wszystko ma swoje plusy i minusy moim zdaniem. i cesarka, i sn.

mi zostało 9 dni do terminu. ajjjj

Domii, popieram decyzje zostania u rodziców i przetrzymania Damiana.

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
No szał. A tak z ciekawości to nie przeszkadza przy seksie? Czy może polepsza doznania? I czy ginekologom Twoim nie zdarzyło się kiedyś skomentować tego? Nie znam nikogo kto ma tam kolczyk, chyba że się nie przyznają
nie przeszkadza, a nawet więcej - jest to fajne urozmaicenie
mam maleńki kolczyk, ciężko chwycić go w dwa palce. jako ozdoba wygląda elegancko. bez kolczyka byłoby dziwnie. ginekolog jeden tylko komentował, że jest zaobrączkowana raczej ich ten widok nie dziwił, bo na pewno już nie raz to widzieli.

ale tak myśle, bo nawet wcześniej nie pomyślałam. czy zdejmować to do porodu? hm...
Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
anka_85 szalona Ty , gdzieś Ty se ten kolczyk wymyśliła A nie przeszkadzał Ci w bunga bunga?
bunga nie przeszkadza, seks oralny jest o wiele ciekawszy, bielizna koronkowa nie przeszkasza, bezpiecznie jest i nie boje się że zerwie się czy coś. przebicie tylko bolało i była to najbardziej długa i bolesna sekunda mojego zycia. gojenie się szło szybko, bezboleśnie. hehe, za milion funtów nie zrobiłabym tego 2 raz... ba, za nic w świecie.

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-12, 13:32   #4752
ktosiula
Wtajemniczenie

Mam info od Miki:

"od wczoraj leżę na oddziale, póki co ciągle w dwupaku Brzuch się stawia, rozwarcue na 2 cm, skurczy brak, mała waży około 3300. Nie wiem kiedy wyjdę, pewnie będą czekać aż się akcja sama rozkręci. Dziewczyny w pokoju w tej samej sytuacji co ja, wspieramy się nawzajem. Pozdrowienia dla wszystkich, buziaki!"

Stary 2013-11-12, 13:32   #4753
89Beatka
Wtajemniczenie

Po ilu dnaich od rejestracji na Fischer Price przyszły wam te lewki?
Stary 2013-11-12, 13:34   #4754
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Mam info od Miki:

"od wczoraj leżę na oddziale, póki co ciągle w dwupaku Brzuch się stawia, rozwarcue na 2 cm, skurczy brak, mała waży około 3300. Nie wiem kiedy wyjdę, pewnie będą czekać aż się akcja sama rozkręci. Dziewczyny w pokoju w tej samej sytuacji co ja, wspieramy się nawzajem. Pozdrowienia dla wszystkich, buziaki!"
powodzenia dla niej
Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
rejestrowałam si 18.10. a przyszło w zeszłym tygodniu jak byłam w szpitalu
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 13:35   #4755
ktosiula
Wtajemniczenie

Po poście Adoosieńki wzięłam się za spisywanie co trzeba załatwić po porodzie. Wrzucam, może się komuś przyda.

1. USC – zgłoszenie narodzin dziecka. Do 14 dni od narodzin. USC właściwy do miejsca urodzenia dziecka.
Potrzebne będą:
- Dowody osobiste rodziców
- Skrócony odpis aktu małżeństwa
- Pisemne zgłoszenie urodzenia dziecka przez lekarza/położną lub zakład opieki zdrowotnej (to zwykle dostarcza szpital do USC)
- Wybrane imię/imiona
- Na miejscu wypełnia się wniosek o 3 bezpłatne odpisy aktu urodzenia, które dostaje się od ręki.
2. Urząd Miasta/ Gminy – jeśli miejsce urodzenia jest inne niż miejsce zameldowania matki – PESEL + zameldowanie (jeśli USC w tym samym mieście to zwykle załatwiają PESEL z urzędu i trzeba się tylko zgłosić po jego odbiór).
- Potrzebny odpis aktu urodzenia
- Odbiór nr PESEL po około 30 dniach
3. Pracodawca - zgłoszenie do ubezpieczenia, urlop macierzyński, urlop ojcowski. Wypłata świadczeń z ubezpieczeni grupowego.
- Zgłoszenie do ubezpieczenia: druk ZUS ZCZA + odpis aktu urodzenia
- Urlopy – podania + odpis aktu urodzenia
- Świadczenie z ubezpieczenia za narodziny dziecka – zwykle wniosek + ksero dowodu osobistego + odpis aktu urodzenia
4. Położna środowiskowa – w dniu wypisu najlepiej przedzwonić do położnej lub przychodni , w której pracuje i zgłosić, że dziecko się urodziło i wychodzicie ze szpitala.
5. Przychodnia zdrowia – zgłoszenie dziecka (wybór lekarza)
6. BECIKOWE
7. NFZ (dla osób mieszkających w woj. Śląskim) – wyrobienie Karty Ubezpieczenia Zdrowotnego
- Załatwiamy jak mamy PESEL w oddziale NFZ
- Wniosku nie trzeba, bo generują na miejscu
- Potrzebne: druk ZUS RMUA – poświadczony pieczęcią i podpisem pracodawcy, dowód osobisty, odpis aktu urodzenia
- Odbiór osobisty po 14 dniach

Edytowane przez ktosiula
Czas edycji: 2013-11-12 o 13:37
Stary 2013-11-12, 13:37   #4756
basiula19
Zadomowienie

Lili według mnie F&F mają dobrą jakość....

ja długo czekałam na lewka nawet sie zaczełam wkurzać bo każda dostawała tylko nie ja ale i ja sie doczekałam

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 13:42   #4757
rusalka12
Zadomowienie

Nej babeczki
Wlasnie wrocilam ze szpitala. Znowu podniesli mi dawke insuliny ale ponoc nie ma sie czym przejmowac bo wyniki w miare dobre
Wizyta dzis poszla bardzo sprawnie, tylko 2,5h czekania. Az bylam zdumiona.
Do szpitala ide w niedziele o 17:00, cesarka w poniedzialek rano.

Kociak z Psica lepiej, dzieki. Popiskuje jak zle stanie, albo za bardzo sie z czegos ucieszy. W sumie mnie to nie dziwi, ze gorzej zniosla ta operacje - ma juz ponad 13 lat...

Sorento jestes kochana

Taszanta o ile sie rozni zaplanowana cesarka od tej "emergency" ...moze nie tak bardzo w przebiegu, ale w nastrojach i atmosferze - u mnie przy Zuzi wszystko bylo na szybkiego, ja bylam przerazona bo w glowie caly czas slyszalam - dziecko jest zagrozone - zaczelam plakac i nie moglam sie uspokoic. Bylo mi wszystko jedno co ze mna zrobia, byle dzidzi sie nic nie stalo...co do uczucia - mialam takie samo. Jakies szarpanie i uciskanie brzucha, ale zero bolu. I moj tz tez siedzial, przebrany w kitel, przy mojej glowie. Od pasa w dol byl parawan.
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 13:43   #4758
Kociak85
Zadomowienie

Siedze u fryzjera z farba na glowie

Margot napisala ze podpinaja jej kroplowke z oksytocyna.

Antibia, a to moze wiesz kiedy rusza jarmark swiateczny?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-11-12, 13:43   #4759
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
ja mam kilka. część z nich jest z b. dobrej gatunkowo bawełny, a część z nich z o wiele gorszej jakości bawełny. podejrzeam że część szybko się spierze ta gorsza partia, mimo iż nie planuje prać ubranek w temp. wyższej niż 40*C
mam kilka kompletów z wyższej jakościowo półki (nie z f&f) i powiem Wam że to samo zauważyłam. wszystko zależy jak się trafi.
takich taniusich nie kupowałam wcale, bo to dopiero buble.
generalnie, najlepsze ubranka mam z early days (nie wiem czy to jest w PL), marks and spencer, H&M.

F&F to zależy co - mieszanke mam - raz lepsza, raz gorsza jakość.

primark - generalnie szmatki, po 1 praniu straciły delikatnie swój kształt. ogólnie ok, jak nie planujemy tego na 2 dziecko czy do oddania. szybko się to spierze i znosi, po zuzyciu to idzie na przemiał. wątie żeby utrzymały się na tyle dobrze, żeby komuś oddać.

brytyjski mothercare szokuje mnie jakością. to mimo pieknej ceny na szmaty pójdzie szybko

ogólnie wolałabym całą, calusieńką garderobe mieć tylko z HM. taniuśko i dobrze gatunkowo.

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 13:47   #4760
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
Lili według mnie F&F mają dobrą jakość....
dzięki

Ktosiula dzięki za te informacje przyda się

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:

widzę że przed porodem wszystkie do fryzjera

Daniel
Stary 2013-11-12, 13:47   #4761
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam kilka i uważam że mają super jakość!

dla Miki
Stary 2013-11-12, 13:48   #4762
metkaa
Zakorzenienie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43677798]Są w internecie wnioski o urlop macierzyński, są też takie o dodatkowy urlop i o urlop rodzicielski, ale takiego łączącego wszystkie nie ma- ja napisałam sama i zaniosłam do Zusu- okazało się, że jest dobry więc moge Ci przesłać na maila (wyślij mi adres na prv)[/QUOTE]

własnie ja tez napisalam sama

a i dodzwonilam sie do lekarza, ktg mam w czwartek o 13

Edytowane przez metkaa
Czas edycji: 2013-11-12 o 13:50
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 13:49   #4763
Idari
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Na ich profilu na facebooku znalazłam informację z czwartku, że zakończyli już akcję wysyłania zabawek, ale jeśli dostało się maila, że zabawkę wyślą to znaczy, że jest w drodze. Ja nic takiego nie dostałam, nawet potwierdzenie rejestracji nie doszło, a zmieniłam maila, więc my pewnie nie dostaniemy
Idari jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-12, 14:04   #4764
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Idari Pokaż wiadomość
Na ich profilu na facebooku znalazłam informację z czwartku, że zakończyli już akcję wysyłania zabawek, ale jeśli dostało się maila, że zabawkę wyślą to znaczy, że jest w drodze. Ja nic takiego nie dostałam, nawet potwierdzenie rejestracji nie doszło, a zmieniłam maila, więc my pewnie nie dostaniemy
ja juz chwile temu sie rejestrowałam, moze przyjdzie
Stary 2013-11-12, 14:05   #4765
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:

Oczywiście ze wiem:-D od 22.11 do 22.12
A i dziewczyny co sobie same pisały wniosek o macierzynski to ważne żeby była inf ze tatuś nie będzie korzystał z urlopu takie oświadczenie z peselem.jak coś nogę przesłać druki na maila
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 14:07   #4766
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
Oczywiście ze wiem:-D od 22.11 do 22.12
A i dziewczyny co sobie same pisały wniosek o macierzynski to ważne żeby była inf ze tatuś nie będzie korzystał z urlopu takie oświadczenie z peselem.jak coś nogę przesłać druki na maila
ja poproszę, już wysyłam maila na PW

Daniel
Stary 2013-11-12, 14:09   #4767
metkaa
Zakorzenienie

89Beatka co do lewka to mi przyszedł rowniutko po miesiacu,
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 14:15   #4768
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
dzięki

Ktosiula dzięki za te informacje przyda się

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

widzę że przed porodem wszystkie do fryzjera
trzeba się prezentować przy porodzie , mnie też ostatnio podcięła siostra fryzjerka i hennę na brwi i rzęsy zrobiła co bym wyrazu nabrała.

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

A ja dostałam 2x lewka a tylko raz się rejestrowałam. Jjednego podarowałam malutkiej mojego brata
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 14:49   #4769
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
z f&f to różnie, n. bodziaki mają ekstra jakość, a niektóre bluzeczki to taka cienka bawełna i się rozciągają, inne znowu super. Trzeba po prostu "pomacać" w sklepie i wszystko wiadomo, ale jak czasem sa wyprze i moge kupić bluzke za niecałe 10 zł to i tą cieńszą się opłaca bo też nie są takie ze po pierwszym praniu szmatka zostaje

widziałam z f&f piękną kolekcje na święta, chciałabym mikołajkową sukienke dla Lenki

W ogóle hej u nas dziś pierwszy spokojny dzien bo natalka była w przedszkolu raczymy się ciszą póki co bo z natalką to istne szaleństwo w domu zaraz ubieram Lenke i jedziemy po Talke do mojej mamy ona ją z przedszkola odbierała

trzmam kciuki za wszystkie mamusie w szpitalu
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 14:56   #4770
domii29
Zakorzenienie

Dziewczyny czy ja mogę zjeść pizze ? Chodzi mi o taką zwykłą margeritę bo mam smaka ale tam jest sos pomidorowy i nie wiem czy mogę
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości