|
|
#4741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowe Żony 2011 część X
|
|
|
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj nie jestem pierwsza ale Ewcia, spełnienia marzeń!
sama pamiętałam ![]() ja już daję na wywarze i o jajku też zapominam, żółtka praktycznie nei chciała jeść, jajecznicę za to tak![]() teraz najczęściej je z nami choć zdarza mi się jeszcze gotować tylko dla Niej. Słoiczków już jakiś czas nei kupuję, czasem rodzice albo siostra ale też już mniej. no i ja słoiczki z gerbera, bobovity i hippa dawałam. |
|
|
|
#4743 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia ode mnie też najserdeczniejsze zyczenia
|
|
|
|
#4744 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaa, Badzia, gratuluję ząbków, wielka masakra była?
![]() Ewka, ale Ty masz zgrabny brzuszek ![]() jak było na sesji, podobało Ci się? Wzięłaś teściową? |
|
|
|
#4745 |
|
Zakorzenienie
|
Passion, wciąż jest
dwa się dopiero przebiły chociaż biorąc pod uwagę jakim aniołkiem jest Zosia jak jej nic nie dolega to teraz marud się zrobił..
|
|
|
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
Takaya, ja czytalam, ze jak dziecko ptzez miesiac je miesko i nic mu nie jest, to mozna zaczac gotowac razem z warzywami.
Witam sie, dzis padnieta. Ewcia, najlepszego!
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
Monita, ciężka nocka?
|
|
|
|
#4748 |
|
Zakorzenienie
|
Ewciu i ja składam serdeczne życzenia
Dell ja jej tylko chlebek daję tak 'na chodzonego' i pilnuję by z nim za daleko nie zawędrowała. Passion zazdroszczę , nie wiem gdzie popełniłam błąd,że nie chce jeść z nami czy chociaż spróbować z talerza U nas jajko nie przejdzie w ogóle. Tylko w zupce
Edytowane przez takaya Czas edycji: 2014-10-28 o 10:57 |
|
|
|
#4749 |
|
Zakorzenienie
|
Monita, co tam?
![]() Takaya talerza ![]() od początku, konsekwentnie, karmiłam w, najpierw leżaczku, później krzesełku do karmienia. I bez zabawiania. Teraz zdarza się, że zaczynapompować jak za długo siedzi więc dostanie coś do rączki. Dzisiaj śniadanie ładnie z nami jadła jeszcze krzyczała o więcej i jak stary za wolno kroił kanapkę ![]() no i staram się trzymać jedzenia co 3h |
|
|
|
#4750 |
|
Zakorzenienie
|
Passion to normalnie kanapki już je? Nie spada jej z chleba
M to sam chleb nawet masłem nie może być posmarowany no i parówki lubi nawet bardzo, ale nie chce jej dawać co dzień parówek Przy słoiczku raz usiedzi cały raz nie, czasem trzeba brać ją na kolana to zje
|
|
|
|
#4751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak nie chce to nie je, nic innego nie dostanie najpierw kanapki kroiłam na takie małe wagoniki i tak wcinał
|
|
|
|
|
#4752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czasem je aż się uszy trzęsą czasem gardzi szynką. Jak sama bierze to jeszcze trochę niezdarnie Jej to idzie, trzeba pomóc, ale cały czas do przodu. Pomidora wcina, ogórki kiszone to hit ![]() jak ktoś próbował karmić jak biega to hamowałam te zapędy. no i parówek nie daję na kolanach też się zdarzało. No i pomidora też w kawałkach dostaje, takie na gryza bo by wypadł w rączki. |
|
|
|
|
#4753 |
|
Zakorzenienie
|
Passion poprawiłam się i dopiero teraz zobaczyłam,że mnie poprawiłaś
jakoś wyłączyła mi się poprawa pisowni i nie zauważam że byki solę. Dopiero jak przeczytam co napisałam Kurcze to może zacznę jej dawać butlę tez w fotelu do karmienia
Edytowane przez takaya Czas edycji: 2014-10-28 o 11:15 |
|
|
|
#4754 |
|
Zakorzenienie
|
ja wiem, że to mały żarłok jest, o jedzenie na pewno się upomni więc jak w danej chwili nie chce to odpuszczam nawet jak teoretycznie pora karmienia
---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- a widzisz, M nie pije sama z butelki nei chce brać do rączki na pół leżąco je![]() picie z bidonu, ciekawe czy mleko by wypiła
|
|
|
|
#4755 |
|
Zakorzenienie
|
Takaya, myślę, że jak u Was w domu się gotuje naturalne zupy to już możesz takie i Madzi dawać, w sumie ona już duża
Najwyżej odlać przed doprawieniem. Co do nocki, too 5tej pobudka, mały cały posikany.... musiałam go całego przebrać, więc się zupełnie rozbudził i chciał się bawić, potem się rozłościł.... rzucał mi się tak aż do 6tej.... I w ogóle telefon mi się popsuł i jestem zła! Ewcia, wszystkiego najlpszego!!!!
|
#4756 |
|
Zakorzenienie
|
Monita, nie lubię takich nocnych akcji
![]() ale pospaliście jeszcze?
|
|
|
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
Ja P też już tylko w krzesełku karmie, butelkę też. Tylko rano w łóżku go sadzam, bo M śpi w salonie w tygodniu. No i wieczorem on mu daje kaszę i on woli na rękach, więc się nie wtrącam. W końcu jego dziecko też
Ale mleko w ciągu dnia, zupka i owocki zawsze na krzesełku Moje się odchyla do tyłu, więc na mleko daje na półleżąco.
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
ja nigdy nie pozwalałam na bieganie po mieszkaniu z jedzeniem. ale wiadomo - jak widać - u jednych dzieci to się da zrobić, a u innych nie
Monita, ty chyba za dużo czytasz na tematy żywieniowe Takaya, nasz też nie znosi mieć brudnych rączek..nawet jabłka do ręki nie weźmie ![]() Passion, nasz jajecznice to uwielbia! mówi na nią "titka" koniecznie musi być z cebulką
|
|
|
|
#4759 |
|
Zakorzenienie
|
Passion, pospaliśmy do 8:30, z małymi pobudkami na szukanie smoczka
![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- DELL, dlaczego za dużo?
|
#4760 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lubię parówki z Lidla
to swego czasu często jadłam. M kupuję tylko takie z szybki dl adzieci bez parabenów i innych, ale wolałabym by jadła ich jak naj mniej. Ona chyba lubi bo dobrze się trzyma w ręce i gryzie. Daje jej też surową marchewkę to też sobie gryzie tyle, że czasem wypluwa
|
|
|
|
#4761 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ja daję jeszcze żółty ser, jak bez cebuli to szczypiorek. ![]() uwielbiam to szukanie smoczka i przytulanki ![]() rano jak chce nas obudzić to rzuca w nas tym ja też sporo czytałam o rozszerzaniu diety, Was pytałam, trudne to się wydawało na początku
|
|
|
|
#4762 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
Passion to M też butelki do rąk nie weźmie
Rozryczy się na maxa dopiero jak zobaczy butelkę albo jak ktoś z nas je, ale to musi być bardzo głodna. Parę razy próbowałam ją przetrzymać aby zamiast mleka zjadła coś innego to owszem skubnęła kawałek sera żółtego i tak się poryczała, że poleciałam mleko robić |
|
|
|
#4764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo miałam wrażenie, że mój to 3/4 z tego nie je.jedną tabele nawet sobie wydrukowałam i powiesiłam na lodówce... jak próbowałam zywić wg niej, to popadałam w coraz większy dół ![]() internet to kopalnia wszelakich informacji, ale też wszelakich niepotrzebych jakoś nie potrafię tego ogarnąć
|
|
|
|
|
#4765 |
|
Zakorzenienie
|
DELL pisałam, że dużo czytam, ale nie uważam, że za dużo
Muszę tylko sobie tą wiedzę uporządkować. Tak jak Passion pisze, na tym etapie jestem i mam sporo pytań. A zdrowe żywienie i dziecka i nas jest dla mnie ważne. Ogólnie się tym interesuję
|
#4766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
![]() achhhhhh
|
||
|
|
|
#4767 | |
|
Zakorzenienie
|
Takaya, ja jak daje coś innego niż mleko to tak pół godzinki, 15ście minut przed czasem następnego karmienia. Jak czekam na moment aż jest bardzo głodny, to właśnie jest ryk, bo chce tylko mleko, za głodny jest na jakieś tam zabawy z łyżeczką. No ale Madzia jest starsza, więc nie wiem jak to u Wam teraz wygląda.
DELL, staram się czytać nie byle co, tylko w sprawdzonych źródłach, a co do tabel... trzeba mieć jakiś punk zaczepienia, ale nie traktować ich jako wyroczni. Mój P np. je mleko 3 razy dziennie, a owoce jako posiłek, mimo iż w jego wieku mleko piwnno być niby 4x a owoce gdzieś tam pomiędzy. A mi i jemu pasuje akurat inaczej Innych for np. nie czytam, pytam tylko dziewczyny tutaj, bo inaczej rzeczywiście kręćka można dostać.Cytat:
|
|
#4768 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas też Mały nie dopomina się o jedzonko Zresztą mam fisia na tym punkcie (![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
do pewnego momentu o którym napisałam powyżej ![]() im więcej czytałam, tym było ze mną gorzej
|
||
|
|
|
#4769 |
|
Zakorzenienie
|
Dell to ja daję o te http://czytamyetykiety.pl/products/p...-szynki-pikok/
![]() mają 93% mięsa z sznki kiedyś miały 83% ale zwiększyli Edytowane przez takaya Czas edycji: 2014-10-28 o 11:53 |
|
|
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
Takaya, az 93%? wow! ja miałam takie co miały chyba 86%, dobrze nie pamietam.
edit: mam znalazłam
Edytowane przez DELL Czas edycji: 2014-10-28 o 11:53 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:08.

chociaż biorąc pod uwagę jakim aniołkiem jest Zosia jak jej nic nie dolega to teraz marud się zrobił..

, nie wiem gdzie popełniłam błąd,że nie chce jeść z nami czy chociaż spróbować z talerza
U nas jajko nie przejdzie w ogóle. Tylko w zupce
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

nei chce brać do rączki

bo miałam wrażenie, że mój to 3/4 z tego nie je.