![]() |
#4741 | ||
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 22
|
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4742 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 820
|
Cytat:
![]() No jak to jak d³ugo? Do osi±gniêcia celu, a pó¼niej jeszcze du¿o d³u¿ej ![]() Ja te¿ dzisiaj bez s³odyczy ![]() ![]()
![]() |
#4743 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 144
|
Ja bez s³odkiego
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ---------- W³a¶nie skoñczy³am ogarniaæ chatê... Padam na ryjek a pewnie która¶ z moich Gwiazd siê zaraz zbudzi... :sciana: |
![]() ![]() |
![]() |
#4744 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 009
|
Cytat:
Dwie kromki z szynk± i pomidorem (na bu³ce pe³noziarnistej) Dwa nale¶niki z serem na sto³ówce na uczelni Dwie kanapki takie same jak rano 4 kupne ciasteczka owsiane 2 herbaty czerwone z dodatkami (rano i wieczorem) Dodatkowo 30 minut treningu z Ew± (by³o intensywnie, sporo skakania) i pieszo ma uczelniê (pó³ godziny energicznego marszu) Z jedzeniem s³abo posz³o, trochê ma³o, g³owa mnie bola³a.... I za te nale¶niki jestem z³a, chocia¿ prawie nie by³y s³odkie, ale nie by³o co wybraæ bo wszystko wykupili na uczelni... Miêsa nie by³o, tylko ryba w panierce, surówek te¿ ju¿ nie by³o....
![]() |
#4745 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 582
|
Witajcie laski
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4746 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 36 831
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4747 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 463
|
Ja bez grzeszków!!
Teraz jem owsiankê ![]() ![]()
![]() |
#4748 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 352
|
Dziewczyny ale Wy produkujecie, nie nad±¿am czytaæ.
Trudno nadrobiê pó¼niej. Mam nadziejê, ¿e mnie jeszcze pamiêtacie. U mnie w listopadzie bardzo bardzo barrrdzo wa¿ne spotkanie. Dok³adnie 15-stego, chcia³abym do tego dnia wa¿yæ 60 kg. Wychodzi ¶rednio 2 kg na tydzieñ - chorendalnie du¿o, ale mam w zwi±zku z nim mega stresa wiêc mo¿e samo co nie co poleci, o ile stres nie zablokuje mnie tak, ¿e nie zacznê tyæ. ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Aktualnie jem mega beznadziejnie, brak czasu m³odsze chore, starsze ju¿ zaczyna byæ chore, T¯ równie¿ chory - jednym s³owem szpital w domu. A w pracy - brrr, ciê¿ko. Wczoraj ¶niadanie na wynos pakowa³am w 20 sekund, niestety by³y to same serki homogenizowane i jogurty owocowe od owada. Jak wróci³am zjad³am jeszcze kanapki z wêdlin±, ¿ó³tym serem i kawa³ek cienkiej t³ustej kie³basy. Potem wpad³a kostka czekolady norweskiej - pychota - kawowa. Na wieczór winogrono i trzy gar¶ci orzechów. Wiem, ¿e do d... ![]() Ale by³am tak zabiegana i zmêczona, ¿e nawet si³y nie mia³am ¿uæ. ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Gdyby kto¶ mi gotowa³ i przyrz±dza³ posi³ki by³oby mega ³atwiej. ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Czy ja ju¿ gdzie¶ to pisa³am, nie znoszê kuchni, mam do¶æ garów i gotowania !!! ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Acha, wpadaj± mi okruchy s³odyczy tzn. wczoraj np. kostka czekolady (ale to ju¿ nie po³owa), jeden biszkopt (ale ju¿ nie paczka), 5 paluszków (ale nie wszystkie ze sto³u), wiêc uwa¿am, ¿e zdecydowanie jest postêp. ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Z natury jestem ³asuchem. Ostatnio od tygodnia chodzi za mn± kremówka papieska z ulubionej cukierni. Jednak tylko chodzi bo jej nie zjad³am i do 15 wara mi od s³odyczy. ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Pamiêtajcie, ¿e ka¿dy zatrudniony na umowê o prace musi dostaæ dzieñ wolny za 1 listopada, który wypada w sobotê. Powy¿sza zasada wraca po przerwie, od kiedy dostali¶my 6 stycznia wolne. ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Witam nowe nabytki, super ¿e tak w±tek ruszy³, bo by³a ju¿ ma³a stagnacja, ale nap³yw ¶wie¿ej krwi dopomóg³ zdecydowanie. Aadmirale czytasz nas chocia¿, odezwij siê. ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4749 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 627
|
hej Dziewczyny. co¶ mi wczoraj aplikacja nawala³a i nie mog³am nic napisaæ. wczoraj dzieñ bez s³odyczy zaliczony choæ byli¶my u znajomych i le¿a³y na stole pyszne ciasteczka i cukierki
![]() dzisiaj bêdzie lepiej choæ ¶niadanie pó¼no bo dopiero wstali¶my z synkiem. no i mam @ a przy niej mam wilczy apetyt na to co nie trzeba. musze walczyæ. ![]() ![]()
. Edytowane przez michalova Czas edycji: 2014-10-28 o 08:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
Przyczajenie
|
Cze¶æ michalova . Dziêki za kciuki. Przydadz± siê na pewno. A propos Dziewczyny, jak to jest u Was ze wparciem otoczenia najbli¿szego? Jako¶ specjalnie jeste¶cie motywowane? Jak ogólnie dbacie o to, ¿eby nie traciæ inspiracji, a w konsekwencji nie grzeszyæ?
![]() W ogóle to ja dopiero po ¶niadaniu. Lipa, bo powinnam ju¿ my¶leæ o 2gim posi³ku ![]() ![]() Edytowane przez maniastania Czas edycji: 2014-10-28 o 09:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4751 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4752 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Jutro bêdê mieæ trochê czasu, o ile nie bêdê odsypiaæ to na pewno przejrzê dok³adnie te programy i t± aplikacjê, o której wcze¶niej mówi³am i co¶ wybiorê ![]() W ogóle szlag mnie trafia, bo pms mi siê zaczyna 2 tygodnie przed @ ![]() Czujê siê 'fantastycznie' ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
Albo s± osoby, które przy ka¿dej mo¿liwej okazji mi wypominaj± jaka to jestem gruba, ale jak co¶ robiê albo proszê o minimum wsparcia (typu: skoro ju¿ idziesz na zakupy to kup mi jedn± rzecz albo nie przyno¶ mi swoich s³odyczy, nie przeszkadzaj mi przez najbli¿sze 40 minut bo chcê poæwiczyæ) to nic z tego. Ewentualnie kto¶, kto uwa¿a, ¿e ka¿dy mój pomys³ jest z³y i i tak mi siê nie uda. No i znajomi, którzy s± chudzi i narzekaj± przy mnie, ¿e s± grubasami i jak nie jem s³odyczy to siê dziwi± i uwa¿aj±, ¿e to niemo¿liwe, ¿e zdrowo siê od¿ywiam, skoro wygl±dam jak wygl±dam ...
![]() |
#4753 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 627
|
Cytat:
![]() ![]() co do mojego wsparcia. tata siê ¶mieje ze znowu na diecie jestem, m±¿ dzielnie zjada na obiad to co gotujê dla siebie i nawet czasem co¶ z innych posi³ków ze mn± je (¿eby by³o ¶mieszniej, od kiedy jestem na diecie zacz±³ tyæ), jego zdaniem nie ma potrzeby bym schud³a ale nie je przy mnie s³odyczy czy fast foodów ¿eby mnie nie kusilo. bracia nie komentuj±, jeden czasem sobie po¿artuje (sam siê kiedy¶ odchudza³ z ¿on±, ona chudzinka do dzisiaj a jego dopad³o jojo), te¶ciowa trochê dopytywa³a o dietê i nie nalega bym jad³a u nich kolacje jak czasami wieczorem u nich jeste¶my. a znajomym nie chwalilam siê ¿e siê odchudzam. dla mnie najwiêksz± motywacj± s± lec±ce kilogramy i dobre samopoczucie (taka lekko¶æ odk±d jem regularnie i zdrowo). tylko jeszcze potrzebujê kopa, ¿eby zabraæ siê za æwiczenia. ![]()
![]() |
#4754 |
Raczkowanie
|
Wiecie co? Nie ma na tym ¶wiecie sprawiedliwo¶ci - mój m±¿ w³a¶nie rano stwierdzi³ ¿e schud³ 2kg... I doda³, to ju¿ wiem czemu paski siê lu¼ne zrobi³y... Spoko, przy takim jedzeniu jak on uskutecznia to ja bym ty³a w katastrofalnym têpie, fakt on ca³y dzieñ spêdza bardzo aktywnie, ci±gle zabiegany, zestresowany. Ostatnio mia³ bardzo intensywny okres. Facetom to jako¶ ³atwiej chyba idzie... P
U mnie dzi¶ na pierwsze: Grapefruit, jogurt nat. z ¿urawin± i p³atkami migda³ów plus bia³a kawka Na drugie: Kanapka z wêdlin± z indyka, banan Obiad: pier¶ kurczaka grulowana w folii z czosnkiem i zio³ami, kasza gryczana, gotowane na parze broku³y, kawa³ek czerwonej papryki Dalej jeszcze nie wiem do koñca ale muszê zu¿yæ resztê kurczaka wiêc pewnie umieszam jak±¶ sa³atkê ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4755 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadziejê, ¿e w koñcu siê uda, ![]() ![]() ![]() Szczerze mówi±c brakuje mi kogo¶, kto by by³ w podobnej sytuacji jak ja, ¿eby¶my siê mogli wzajemnie wspieraæ, chodziæ razem na si³owniê itp. ![]() Zauwa¿y³am, ¿e o dziwo wszyscy moi znajomi s± chudzi ![]() Mam te¿ kolegê, który zawsze by³ trochê przy ko¶ci i kilka lat temu Mu siê faktycznie uda³o super schudn±æ i od tego czasu tym bardziej lubi mi podokuczaæ :/. Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
Ja jestem przekonana, ¿e gdyby nie to, ¿e przed @ zawsze tyjê 2-3kg to bym siê tak nie rozty³a, bo zupe³nie nie zauwa¿y³am tej zmiany, mam wra¿enie, ¿e jednego dnia by³am normalna, a nastêpnego t³usta ![]() Menu wygl±da nie¼le ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4756 |
Zakorzenienie
|
Ja mia³am dzi¶ przepyszny obiad
![]() Kawa³ek schabu, sma¿one jajko (robi³am bratu tradycyjne schaby i zosta³o jajko), gulasz z soczewicy i cukinii, kasza jêczmienna. Mniam ![]()
![]() |
#4757 |
Raczkowanie
|
Zmiana planów na obiad steki rybne z Frosty zamiast kurczaka, wiêc bêdzie ca³y do sa³atki na kolacjê
![]() Czeka mnie dzi¶ spore wyzwanie, bêdê robiæ na kolacjê dla mê¿a kie³basê w talarkach z cebulk±... Bardzo lubimy ![]() ![]() Bardzo ciekawi mnie ten gulasz z soczewicy Pannaatopowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4758 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Z tym wsparciem mojego otoczenia to ró¿nie chyba, ale sama na to zas³u¿y³am. Kiedy¶ ka¿dy trzyma³ za mnie kciuki, ale gdy odchudzam siê ju¿ który¶ raz z rzêdu to podejrzewam, ¿e nikt ju¿ nawet nie wierzy, ¿e mo¿e mi siê udaæ. Trochê mi smutno z tego powodu, bo to w sumie potrzebne mi jest. Najwiêksza motywacja do dalszej walki jest wtedy, gdy zaczynaj± pojawiaæ siê jakie¶ efekty. Cytat:
Ja to zazdroszczê ludziom silnej woli, bo ja to nie tylko je¶li chodzi o odchudzanie s³omiany zapa³ miewam. Ile ja siê muszê naogl±daæ zdjêæ w necie, afirmacji naczytaæ ¿eby zmotywowan± na odpowiednim poziomie zostaæ ![]() ![]()
![]() |
#4759 | |||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 513
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() natomiast za ka¿dym razem jak je¿dzê do domu i idê do dziadków to Dziadek mi mówi, ¿e chyba mi siê prybra³o (nie wa¿ne, ¿e 9kg schud³am) Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- Oko³o 350 - 400 gram soczewicy surowej - cukinia - 2 z±bki czosnku - 2 cebule - 3 papryki - 3-4 marchewki ¶rednie - puszka/kartonik pomidorów krojonych w sosie - kminek, przyprawa do fasoli, sól - trochê oleju - oko³o litr wody, mo¿e odrobinê wiecej 1. Kroje, sma¿ê cebulê na oleju (nie du¿o - papryka zaraz pu¶ci sok) 2. wrzucam przep³ukan± soczewicê (nie wiem czy czerwon± siê moczy ja mia³am br±zow±) 3. W osobnych garze wrzucam marchew i cukiniê. Blendujê pomidory z odrobin± kminku (uwaga on jest ostry) i wrzucam do gara. Zalewam wod± i wrzucam warzywa z patelni. Dajê sól, s³odk± paprykê (w przyprawie) i duszê. Nie dawaæ pieprzu - jest kminek. To jest moje pierwszy wegetariañski obiad i ba³am siê ¿e bêdzie okropny, ale jest pyszny. Mi wysz³y z tego dwa obiady i 1,5 litra w s³oikach. W 100 gram jest: 49,68 kcal, bia³ka: 3,20, wêglowodanów: 8,72, t³uszczy: 0,44 Dane moga siê ró¿nic w zale¿no¶ci od wielko¶ci warzyw i ilo¶ci wody, ale nie bêd± to wielkie ró¿nice ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4761 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wow! Jaka niska kaloryczno¶æ ![]() http://www.poezja-smaku.pl/wegetaria...z-z-soczewicy/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4762 |
Zakorzenienie
|
To s± same warzywa, nawet tego oleju jest jakie¶ pare kropli, bo papryka wodê oddaje
![]() ![]() kuchnia indyjska jest za ostra, a kiedy¶ my¶la³am o tym aby spróbowaæ ![]()
![]() |
#4763 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 117
|
Hej dziewczyny.
Pannatopowa przepis brzmi smacznie. My¶lê, ¿e spróbujê: ) Mam pytanie do dziewczyn, które postanowily nie je¶æ s³odyczy do koñca roku. Jak wam idzie ? U mnie s³odki dzieñ nast±pi³ w sobotê. .. nie potrafilam siê powstrzymaæ. Kupi³am dzisiaj suszone ¶liwki, mo¿e w chwilach s³abo¶ci mi pomog±: ) Moje dzisiejsze menu: ¦niadanie: 2 kromki chleba z serkiem brie, kawa ¦niadanie 2: bu³ka pelnoziarnista (sucha), kawa Obiad: makaron z chudym bia³ym serem i przyprawami Podwieczorek: jab³ko i suszone ¶liwki Kolacja: bêdzie jajko
#4764 |
Zakorzenienie
|
Ja zaczê³am od wczoraj. Mam ochotê, ale siê staram
![]() Moje menu: 1. ¦niadanie niewypa³. Jaka¶ ³y¿eczka muesli, ale okaza³o siê ¿e miodu za du¿o (pewnie wcze¶niej da³am ³y¿eczkê i zapomnia³am). Musia³am siê zadowoliæ grahamk± z ¿ó³tym serem, bo nie mia³am nic innego. 2. Obiad. Kasza, gulasz soczewicowy, jajko i schab 3. Podwieczorek. Kefir, gruszka i ¶liwki 4. Kolacja. Schab (dwa plastry) oraz gigantyczny pomidor. Drugie ¶niadanie mi umknê³o. Zacze³am za³atwiaæ na "mie¶cie", potem sprzatanie, noszenie drewna, gotowanie... Nie mam pomys³u na posi³ki bia³kowe. Oprócz miêsa, jaj i twarogu. Podrzucicie co¶?
![]() |
#4765 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Melonade Czas edycji: 2014-10-28 o 18:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4766 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 582
|
Cytat:
![]() ![]() Za to reszta rodzinki (te¶ciowa z córeczk± i synowie) nie komentuj± udaj±c, ¿e nic nie widaæ ![]() Moje menu: ¦niadanie - kanapka z sa³at± i wêdlin± II ¦niadanie - dwie kanapki z d¿emem Przek±ska - chyba z 3 jab³ka Obiad - kubek krupniku z przecierki, galka ziemniaków, ma³y kotlet i ca³y talerz surówki z marchewki z porem Obiad II - zupa grochowa bez zasma¿ki Kolacja - du¿y ziemniak pieczony w piekarniku, pó³ pa³ki z kurczaka upieczonej i ogórek konserwowy. Edytowane przez ArcymoneQ Czas edycji: 2014-10-28 o 18:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Raczkowanie
|
Witajcie ponownie, na kolacjê wci±gnê³am sa³atkê z kurczakiem i kromkê orkiszowego
![]() Dzi¶ kolejny dzieñ bez s³odyczy i 30 minut rowerku plus æwiczenia na ramiona i barki ![]() ![]() Bojê siê jeszcze æwiczyæ brzuch bo ci±gle czujê przerwê nad pêpkiem miêdzy miê¶niami - nie chcê siê nabawiæ przepukliny ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4768 |
Zakorzenienie
|
dziêki Melonade. Upiekê chyba chleb, bo lubiê chleb i mo¿e zamieniê na bia³kow± wersjê
![]()
![]() |
#4769 | |||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 366
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale mo¿e jak Melonik spróbuj z jednym dniem, kiedy pozwolisz sobie na co¶ s³odkiego? Zawsze to ³atwiej ![]() Cytat:
![]() u mnie dobry dzieñ, kolejna bu¼ka do kolekcji ![]() jedzenie: ¦ owsianka przek³adana musem jab³kowym i jog greckim II¶. grahamka z wêdlin±, pomidorem, smarowana mas³em O. pizza na cukiniowym spodzie P. owoce(banan, jab³ko, granat) z jogurtem, rodzynkami, sezamem K. 2 jaja na twardo, pomidor, ogórek do tego rowerkiem 30minut. Strasznie nie lubiê ale co pocz±æ ![]()
![]() |
#4770 |
Zakorzenienie
|
Ja za to proszê od Moonik przepis na pizzê z cukiniowym spodem
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.