Schudn±æ 20 - 30 kg - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-10-27, 23:42   #4741
maniastania
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 22
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Poka¿ wiadomo¶æ
o to przepraszam. Przestawi³a¶ ta dietê tak, ¿e mia³am wra¿enie ¿e nie jesz tyle. Kiedy¶ ja mia³am dietê. Niby zdrowa jednak wêgli i t³uszczów tak ma³o, ¿e 1000 kalorii nie wysz³o. £adnie schud³am a potem wziuuum do góry Dlatego ka¿dego teraz przestrzegam
Spooooko . Mog³am od razu to napisaæ w sumie. No ale mówi³am, ¿e mój terener rozpisa³ mi wszystko rozs±dnie w miarê. Muszê je¶æ trochê kalorii w ci±gu dnia, ¿eby mieæ si³ê do æwiczeñ. No i oczywi¶cie z czego odejmowaæ kcl, gdy waga stanie w miejscu.

Cytat:
Napisane przez Melonade
Kto dzisiaj nie jad³ s³odyczy? A kto nagrzeszy³?
Ja dzisiaj bez s³odko¶ci. Ca³y dzieñ bez podjadania, czyli wszystko jak w planie. Ciekawe jak d³ugo jeszcze....
maniastania jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-27, 23:46   #4742
Melonade
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 820

Cytat:
Napisane przez maniastania Poka¿ wiadomo¶æ
Spooooko . Mog³am od razu to napisaæ w sumie. No ale mówi³am, ¿e mój terener rozpisa³ mi wszystko rozs±dnie w miarê. Muszê je¶æ trochê kalorii w ci±gu dnia, ¿eby mieæ si³ê do æwiczeñ. No i oczywi¶cie z czego odejmowaæ kcl, gdy waga stanie w miejscu.

Ja dzisiaj bez s³odko¶ci. Ca³y dzieñ bez podjadania, czyli wszystko jak w planie. Ciekawe jak d³ugo jeszcze....

No jak to jak d³ugo? Do osi±gniêcia celu, a pó¼niej jeszcze du¿o d³u¿ej .
Ja te¿ dzisiaj bez s³odyczy

Melonade jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-27, 23:48   #4743
MissTerrible
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 144

Ja bez s³odkiego I bez innych grzechów Za to peda³owa³am znów 30 minut

---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ----------

W³a¶nie skoñczy³am ogarniaæ chatê... Padam na ryjek a pewnie która¶ z moich Gwiazd siê zaraz zbudzi... :sciana:
MissTerrible jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-27, 23:49   #4744
Bella2212
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 009

Cytat:
Napisane przez Melonade Poka¿ wiadomo¶æ
No i gdzie siê podzia³y¶cie gadu³y?
U mnie dzisiaj by³o tak :
Dwie kromki z szynk± i pomidorem (na bu³ce pe³noziarnistej)
Dwa nale¶niki z serem na sto³ówce na uczelni
Dwie kanapki takie same jak rano
4 kupne ciasteczka owsiane
2 herbaty czerwone z dodatkami (rano i wieczorem)

Dodatkowo 30 minut treningu z Ew± (by³o intensywnie, sporo skakania) i pieszo ma uczelniê (pó³ godziny energicznego marszu)

Z jedzeniem s³abo posz³o, trochê ma³o, g³owa mnie bola³a.... I za te nale¶niki jestem z³a, chocia¿ prawie nie by³y s³odkie, ale nie by³o co wybraæ bo wszystko wykupili na uczelni... Miêsa nie by³o, tylko ryba w panierce, surówek te¿ ju¿ nie by³o....
Stary 2014-10-28, 06:26   #4745
ArcymoneQ
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 582

Witajcie laski przede mn± kolejny dzieñ pod znakiem choroby nic mi siê nie chce, nawet my¶leæ o jedzeniu - na si³ê dzi¶ kanapkê zjad³am.

https://www.facebook.com/Renia.foto
ArcymoneQ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-28, 06:46   #4746
Dotka90
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 36 831

Cytat:
Ja wczoraj w koñcu ³adny dzieñ, uff.
S³odko¶ci by³y, ale na II ¶niadanie - domowe ciasteczka owsiane, wiêc jak najbardziej ok
Dotka90 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-28, 07:36   #4747
pannaatopowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 463

Ja bez grzeszków!!

Teraz jem owsiankê Na obiad mam gulasz z soczewicy i kaszê jêcznienn±

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-28, 08:02   #4748
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 352

Dziewczyny ale Wy produkujecie, nie nad±¿am czytaæ.
Trudno nadrobiê pó¼niej.
Mam nadziejê, ¿e mnie jeszcze pamiêtacie.
U mnie w listopadzie bardzo bardzo barrrdzo wa¿ne spotkanie.
Dok³adnie 15-stego, chcia³abym do tego dnia wa¿yæ 60 kg.
Wychodzi ¶rednio 2 kg na tydzieñ - chorendalnie du¿o, ale mam w zwi±zku z nim mega stresa wiêc mo¿e samo co nie co poleci, o ile stres nie zablokuje mnie tak, ¿e nie zacznê tyæ.

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Aktualnie jem mega beznadziejnie, brak czasu m³odsze chore, starsze ju¿ zaczyna byæ chore, T¯ równie¿ chory - jednym s³owem szpital w domu.
A w pracy - brrr, ciê¿ko.
Wczoraj ¶niadanie na wynos pakowa³am w 20 sekund, niestety by³y to same serki homogenizowane i jogurty owocowe od owada.
Jak wróci³am zjad³am jeszcze kanapki z wêdlin±, ¿ó³tym serem i kawa³ek cienkiej t³ustej kie³basy. Potem wpad³a kostka czekolady norweskiej - pychota - kawowa. Na wieczór winogrono i trzy gar¶ci orzechów.
Wiem, ¿e do d...
Ale by³am tak zabiegana i zmêczona, ¿e nawet si³y nie mia³am ¿uæ.

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Gdyby kto¶ mi gotowa³ i przyrz±dza³ posi³ki by³oby mega ³atwiej.

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Czy ja ju¿ gdzie¶ to pisa³am, nie znoszê kuchni, mam do¶æ garów i gotowania !!!

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Acha, wpadaj± mi okruchy s³odyczy tzn. wczoraj np. kostka czekolady (ale to ju¿ nie po³owa), jeden biszkopt (ale ju¿ nie paczka), 5 paluszków (ale nie wszystkie ze sto³u), wiêc uwa¿am, ¿e zdecydowanie jest postêp.

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Z natury jestem ³asuchem.
Ostatnio od tygodnia chodzi za mn± kremówka papieska z ulubionej cukierni.
Jednak tylko chodzi bo jej nie zjad³am i do 15 wara mi od s³odyczy.

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Pamiêtajcie, ¿e ka¿dy zatrudniony na umowê o prace musi dostaæ dzieñ wolny za 1 listopada, który wypada w sobotê. Powy¿sza zasada wraca po przerwie, od kiedy dostali¶my 6 stycznia wolne.

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Witam nowe nabytki, super ¿e tak w±tek ruszy³, bo by³a ju¿ ma³a stagnacja, ale nap³yw ¶wie¿ej krwi dopomóg³ zdecydowanie.
Aadmirale czytasz nas chocia¿, odezwij siê.

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
Ja bez grzeszków!!

Teraz jem owsiankê Na obiad mam gulasz z soczewicy i kaszê jêcznienn±
Podrzuæ trochê

Malinka_Malinka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-28, 08:14   #4749
michalova
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 627

hej Dziewczyny. co¶ mi wczoraj aplikacja nawala³a i nie mog³am nic napisaæ. wczoraj dzieñ bez s³odyczy zaliczony choæ byli¶my u znajomych i le¿a³y na stole pyszne ciasteczka i cukierki moje wczorajsze menu by³o ³adne do obiadu. pó¼niej du¿ooooo gorzej. brak podwieczorku a na kolacjê ³y¿eczka sa³atki jarzynowej z majonezem i jedna frankfruterka.
dzisiaj bêdzie lepiej choæ ¶niadanie pó¼no bo dopiero wstali¶my z synkiem. no i mam @ a przy niej mam wilczy apetyt na to co nie trzeba. musze walczyæ.

maniastania. trzymam kciuki

Edytowane przez michalova
Czas edycji: 2014-10-28 o 08:49
michalova jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-28, 09:13   #4750
maniastania
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez michalova Poka¿ wiadomo¶æ

maniastania. trzymam kciuki
Cze¶æ michalova . Dziêki za kciuki. Przydadz± siê na pewno. A propos Dziewczyny, jak to jest u Was ze wparciem otoczenia najbli¿szego? Jako¶ specjalnie jeste¶cie motywowane? Jak ogólnie dbacie o to, ¿eby nie traciæ inspiracji, a w konsekwencji nie grzeszyæ?

W ogóle to ja dopiero po ¶niadaniu. Lipa, bo powinnam ju¿ my¶leæ o 2gim posi³ku . Ale jako¶ z ³ó¿ka nie mog³am ¶ci±gn±æ swoich czterech liter, pomy¶la³am ¿e sobie pole¿ê, a najwy¿ej pó¼niej wstanê

Edytowane przez maniastania
Czas edycji: 2014-10-28 o 09:27
Stary 2014-10-28, 10:09   #4751
pretty_girl19892
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 784
GG do pretty_girl19892

Cytat:
Ja muszê dokoñczyæ moje ciasto, które robi³am na weekend i pó¼niej ju¿ wystrzegam siê s³odyczy co najwy¿ej spróbuje zrobiæ to brownie jaglane które dziewczyny wcze¶niej wkleja³y

Cytat:

No jak to jak d³ugo? Do osi±gniêcia celu, a pó¼niej jeszcze du¿o d³u¿ej .
Ja te¿ dzisiaj bez s³odyczy
Super a wybra³a¶ ju¿ jaki¶ zestaw æwiczeñ? Co najbardziej z Mel B chcesz robiæ jakby¶ to j± wybra³a?
pretty_girl19892 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-28, 12:08   #4752
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Poka¿ wiadomo¶æ
Ja muszê dokoñczyæ moje ciasto, które robi³am na weekend i pó¼niej ju¿ wystrzegam siê s³odyczy co najwy¿ej spróbuje zrobiæ to brownie jaglane które dziewczyny wcze¶niej wkleja³y

Super a wybra³a¶ ju¿ jaki¶ zestaw æwiczeñ? Co najbardziej z Mel B chcesz robiæ jakby¶ to j± wybra³a?
My¶lê o 30 dniowym wyzwaniu z mel b i tiffany, ale nie wiem czy to nie za du¿o dla mnie na pocz±tek. Z jednej strony chcê co¶☠robiæ porz±dnie, z drugiej nie chcê znowu 3 dni æwiczyæ i wszystko rzuciæ. Dzisiaj nie mam wolnych 3 sekund i prawdopodobnie czeka mnie ca³a nieprzespana noc.
Jutro bêdê mieæ trochê czasu, o ile nie bêdê odsypiaæ to na pewno przejrzê dok³adnie te programy i t± aplikacjê, o której wcze¶niej mówi³am i co¶ wybiorê .

W ogóle szlag mnie trafia, bo pms mi siê zaczyna 2 tygodnie przed @ .
Czujê siê 'fantastycznie' .

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Cze¶æ michalova . Dziêki za kciuki. Przydadz± siê na pewno. A propos Dziewczyny, jak to jest u Was ze wparciem otoczenia najbli¿szego? Jako¶ specjalnie jeste¶cie motywowane? Jak ogólnie dbacie o to, ¿eby nie traciæ inspiracji, a w konsekwencji nie grzeszyæ?

W ogóle to ja dopiero po ¶niadaniu. Lipa, bo powinnam ju¿ my¶leæ o 2gim posi³ku . Ale jako¶ z ³ó¿ka nie mog³am ¶ci±gn±æ swoich czterech liter, pomy¶la³am ¿e sobie pole¿ê, a najwy¿ej pó¼niej wstanê
U mnie wsparcia brak.
Albo s± osoby, które przy ka¿dej mo¿liwej okazji mi wypominaj± jaka to jestem gruba, ale jak co¶ robiê albo proszê o minimum wsparcia (typu: skoro ju¿ idziesz na zakupy to kup mi jedn± rzecz albo nie przyno¶ mi swoich s³odyczy, nie przeszkadzaj mi przez najbli¿sze 40 minut bo chcê poæwiczyæ) to nic z tego. Ewentualnie kto¶, kto uwa¿a, ¿e ka¿dy mój pomys³ jest z³y i i tak mi siê nie uda. No i znajomi, którzy s± chudzi i narzekaj± przy mnie, ¿e s± grubasami i jak nie jem s³odyczy to siê dziwi± i uwa¿aj±, ¿e to niemo¿liwe, ¿e zdrowo siê od¿ywiam, skoro wygl±dam jak wygl±dam ...

Stary 2014-10-28, 12:53   #4753
michalova
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 627

Cytat:
My¶lê o 30 dniowym wyzwaniu z mel b i tiffany, ale nie wiem czy to nie za du¿o dla mnie na pocz±tek. Z jednej strony chcê co¶☠robiæ porz±dnie, z drugiej nie chcê znowu 3 dni æwiczyæ i wszystko rzuciæ. Dzisiaj nie mam wolnych 3 sekund i prawdopodobnie czeka mnie ca³a nieprzespana noc.
Jutro bêdê mieæ trochê czasu, o ile nie bêdê odsypiaæ to na pewno przejrzê dok³adnie te programy i t± aplikacjê, o której wcze¶niej mówi³am i co¶ wybiorê .

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

U mnie wsparcia brak.
Albo s± osoby, które przy ka¿dej mo¿liwej okazji mi wypominaj± jaka to jestem gruba, ale jak co¶ robiê albo proszê o minimum wsparcia (typu: skoro ju¿ idziesz na zakupy to kup mi jedn± rzecz albo nie przyno¶ mi swoich s³odyczy, nie przeszkadzaj mi przez najbli¿sze 40 minut bo chcê poæwiczyæ) to nic z tego. Ewentualnie kto¶, kto uwa¿a, ¿e ka¿dy mój pomys³ jest z³y i i tak mi siê nie uda. No i znajomi, którzy s± chudzi i narzekaj± przy mnie, ¿e s± grubasami i jak nie jem s³odyczy to siê dziwi± i uwa¿aj±, ¿e to niemo¿liwe, ¿e zdrowo siê od¿ywiam, skoro wygl±dam jak wygl±dam ...
ojej. Melonade, to nie masz ³atwo. teraz poka¿esz tym wszystkim, którzy nie wierzyli, ¿e potrafisz. szczeny im opadn± no i masz nas a my w Ciebie wierzymy!

co do mojego wsparcia. tata siê ¶mieje ze znowu na diecie jestem, m±¿ dzielnie zjada na obiad to co gotujê dla siebie i nawet czasem co¶ z innych posi³ków ze mn± je (¿eby by³o ¶mieszniej, od kiedy jestem na diecie zacz±³ tyæ), jego zdaniem nie ma potrzeby bym schud³a ale nie je przy mnie s³odyczy czy fast foodów ¿eby mnie nie kusilo. bracia nie komentuj±, jeden czasem sobie po¿artuje (sam siê kiedy¶ odchudza³ z ¿on±, ona chudzinka do dzisiaj a jego dopad³o jojo), te¶ciowa trochê dopytywa³a o dietê i nie nalega bym jad³a u nich kolacje jak czasami wieczorem u nich jeste¶my. a znajomym nie chwalilam siê ¿e siê odchudzam. dla mnie najwiêksz± motywacj± s± lec±ce kilogramy i dobre samopoczucie (taka lekko¶æ odk±d jem regularnie i zdrowo). tylko jeszcze potrzebujê kopa, ¿eby zabraæ siê za æwiczenia.
Stary 2014-10-28, 12:59   #4754
MissTerrible
Raczkowanie

Wiecie co? Nie ma na tym ¶wiecie sprawiedliwo¶ci - mój m±¿ w³a¶nie rano stwierdzi³ ¿e schud³ 2kg... I doda³, to ju¿ wiem czemu paski siê lu¼ne zrobi³y... Spoko, przy takim jedzeniu jak on uskutecznia to ja bym ty³a w katastrofalnym têpie, fakt on ca³y dzieñ spêdza bardzo aktywnie, ci±gle zabiegany, zestresowany. Ostatnio mia³ bardzo intensywny okres. Facetom to jako¶ ³atwiej chyba idzie... P

U mnie dzi¶ na pierwsze:
Grapefruit, jogurt nat. z ¿urawin± i p³atkami migda³ów plus bia³a kawka

Na drugie:
Kanapka z wêdlin± z indyka, banan

Obiad: pier¶ kurczaka grulowana w folii z czosnkiem i zio³ami, kasza gryczana, gotowane na parze broku³y, kawa³ek czerwonej papryki

Dalej jeszcze nie wiem do koñca ale muszê zu¿yæ resztê kurczaka wiêc pewnie umieszam jak±¶ sa³atkê
Stary 2014-10-28, 13:14   #4755
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez michalova Poka¿ wiadomo¶æ
ojej. Melonade, to nie masz ³atwo. teraz poka¿esz tym wszystkim, którzy nie wierzyli, ¿e potrafisz. szczeny im opadn± no i masz nas a my w Ciebie wierzymy!

Mam nadziejê, ¿e w koñcu siê uda, Jako¶ mnie wiara opu¶ci³a . No ale skoro jest coraz lepiej to mo¿e w koñcu i efekty bêd± .
Szczerze mówi±c brakuje mi kogo¶, kto by by³ w podobnej sytuacji jak ja, ¿eby¶my siê mogli wzajemnie wspieraæ, chodziæ razem na si³owniê itp.
Zauwa¿y³am, ¿e o dziwo wszyscy moi znajomi s± chudzi .
Mam te¿ kolegê, który zawsze by³ trochê przy ko¶ci i kilka lat temu Mu siê faktycznie uda³o super schudn±æ i od tego czasu tym bardziej lubi mi podokuczaæ :/.
Cytat:
co do mojego wsparcia. tata siê ¶mieje ze znowu na diecie jestem, m±¿ dzielnie zjada na obiad to co gotujê dla siebie i nawet czasem co¶ z innych posi³ków ze mn± je (¿eby by³o ¶mieszniej, od kiedy jestem na diecie zacz±³ tyæ), jego zdaniem nie ma potrzeby bym schud³a ale nie je przy mnie s³odyczy czy fast foodów ¿eby mnie nie kusilo. bracia nie komentuj±, jeden czasem sobie po¿artuje (sam siê kiedy¶ odchudza³ z ¿on±, ona chudzinka do dzisiaj a jego dopad³o jojo), te¶ciowa trochê dopytywa³a o dietê i nie nalega bym jad³a u nich kolacje jak czasami wieczorem u nich jeste¶my. a znajomym nie chwalilam siê ¿e siê odchudzam. dla mnie najwiêksz± motywacj± s± lec±ce kilogramy i dobre samopoczucie (taka lekko¶æ odk±d jem regularnie i zdrowo). tylko jeszcze potrzebujê kopa, ¿eby zabraæ siê za æwiczenia.
To masz dobrze . No ale prawda jest taka, ¿e niezale¿nie od otoczenia, najwa¿niejsze jest nasze w³asne nastawienie .

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Napisane przez MissTerrible Poka¿ wiadomo¶æ
Wiecie co? Nie ma na tym ¶wiecie sprawiedliwo¶ci - mój m±¿ w³a¶nie rano stwierdzi³ ¿e schud³ 2kg... I doda³, to ju¿ wiem czemu paski siê lu¼ne zrobi³y... Spoko, przy takim jedzeniu jak on uskutecznia to ja bym ty³a w katastrofalnym têpie, fakt on ca³y dzieñ spêdza bardzo aktywnie, ci±gle zabiegany, zestresowany. Ostatnio mia³ bardzo intensywny okres. Facetom to jako¶ ³atwiej chyba idzie... P

U mnie dzi¶ na pierwsze:
Grapefruit, jogurt nat. z ¿urawin± i p³atkami migda³ów plus bia³a kawka

Na drugie:
Kanapka z wêdlin± z indyka, banan

Obiad: pier¶ kurczaka grulowana w folii z czosnkiem i zio³ami, kasza gryczana, gotowane na parze broku³y, kawa³ek czerwonej papryki

Dalej jeszcze nie wiem do koñca ale muszê zu¿yæ resztê kurczaka wiêc pewnie umieszam jak±¶ sa³atkê
No faceci maj± o tyle lepiej, ¿e nie maj± tylu problemów i powik³añ z hormonami.
Ja jestem przekonana, ¿e gdyby nie to, ¿e przed @ zawsze tyjê 2-3kg to bym siê tak nie rozty³a, bo zupe³nie nie zauwa¿y³am tej zmiany, mam wra¿enie, ¿e jednego dnia by³am normalna, a nastêpnego t³usta .
Menu wygl±da nie¼le .

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-28, 13:14   #4756
pannaatopowa
Zakorzenienie

Ja mia³am dzi¶ przepyszny obiad
Kawa³ek schabu, sma¿one jajko (robi³am bratu tradycyjne schaby i zosta³o jajko), gulasz z soczewicy i cukinii, kasza jêczmienna. Mniam

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
Stary 2014-10-28, 13:36   #4757
MissTerrible
Raczkowanie

Zmiana planów na obiad steki rybne z Frosty zamiast kurczaka, wiêc bêdzie ca³y do sa³atki na kolacjê

Czeka mnie dzi¶ spore wyzwanie, bêdê robiæ na kolacjê dla mê¿a kie³basê w talarkach z cebulk±... Bardzo lubimy mam nadziejê, ¿e siê na ni± nie rzucê :P hehe

Bardzo ciekawi mnie ten gulasz z soczewicy Pannaatopowa w³a¶nie kupi³am czerwon± i nie wiem za bardzo co z ni± zrobiæ :P
Stary 2014-10-28, 13:41   #4758
maniastania
Przyczajenie

Cytat:

U mnie wsparcia brak.
Ja w zesz³ym roku robi³am du¿o æwiczeñ z Mel B i na serio j± lubi³am. Pomijaj±c fakt, ¿e jest mega energetyczna i inspiruj±ca. Robi³am 10 minutowe æwiczenia na brzuch i po¶ladki, ale to by³ raczej dodatek do treningów interwa³owych. Ale generalnie ³adnie mi lecia³y wtedy kilogramy.

Z tym wsparciem mojego otoczenia to ró¿nie chyba, ale sama na to zas³u¿y³am. Kiedy¶ ka¿dy trzyma³ za mnie kciuki, ale gdy odchudzam siê ju¿ który¶ raz z rzêdu to podejrzewam, ¿e nikt ju¿ nawet nie wierzy, ¿e mo¿e mi siê udaæ. Trochê mi smutno z tego powodu, bo to w sumie potrzebne mi jest. Najwiêksza motywacja do dalszej walki jest wtedy, gdy zaczynaj± pojawiaæ siê jakie¶ efekty.

Cytat:
Napisane przez MissTerrible
Wiecie co? Nie ma na tym ¶wiecie sprawiedliwo¶ci - mój m±¿ w³a¶nie rano stwierdzi³ ¿e schud³ 2kg... I doda³, to ju¿ wiem czemu paski siê lu¼ne zrobi³y... Spoko, przy takim jedzeniu jak on uskutecznia to ja bym ty³a w katastrofalnym têpie, fakt on ca³y dzieñ spêdza bardzo aktywnie, ci±gle zabiegany, zestresowany. Ostatnio mia³ bardzo intensywny okres. Facetom to jako¶ ³atwiej chyba idzie...
Czy ja wiem, czy faceci tak ³atwiej maj±... Chyba ka¿demu jest trudno zrzuciæ kilogramy. Podejrzewam, ¿e Ty te¿ mia³a¶ takie momenty, ¿e spad³o Ci kilka kilogramów, a nawet sama o tym nie wiedzia³a¶.

Ja to zazdroszczê ludziom silnej woli, bo ja to nie tylko je¶li chodzi o odchudzanie s³omiany zapa³ miewam. Ile ja siê muszê naogl±daæ zdjêæ w necie, afirmacji naczytaæ ¿eby zmotywowan± na odpowiednim poziomie zostaæ . Dlatego skupiam siê na dniu dzisiejszym, nie wybiegam my¶lami na dni/tygodnie w przysz³o¶æ, bo zdo³owa³abym siê strasznie, ¿e jeszcze tyle pracy przede mn±. I w³a¶nie to jest to, co mnie denerwuje najmocniej- fakt, ¿e wiêkszo¶æ ludzi mo¿e skupiæ siê na innych, wa¿niejszych celach w ¿yciu, a ja muszê my¶leæ o diecie i æwiczeniach.
Stary 2014-10-28, 13:46   #4759
nurek119
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 513

Cytat:
Napisane przez Malinka_Malinka Poka¿ wiadomo¶æ

Pamiêtajcie, ¿e ka¿dy zatrudniony na umowê o prace musi dostaæ dzieñ wolny za 1 listopada, który wypada w sobotê. Powy¿sza zasada wraca po przerwie, od kiedy dostali¶my 6 stycznia wolne.

---
czemu ja jestem na zlecenie

Cytat:
u mnie o odchudzaniu wie tylko T¿ i niby wspiera itd ale czasem przyjdzie ze sklepu zadowolony z jak±¶ s³odko¶ci± i dopiero jak widzi moj± minê to dostaje ol¶nienia
natomiast za ka¿dym razem jak je¿dzê do domu i idê do dziadków to Dziadek mi mówi, ¿e chyba mi siê prybra³o (nie wa¿ne, ¿e 9kg schud³am)

Cytat:
U mnie wsparcia brak.
wspó³czuje
nurek119 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-28, 14:06   #4760
pannaatopowa
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo ciekawi mnie ten gulasz z soczewicy Pannaatopowa w³a¶nie kupi³am czerwon± i nie wiem za bardzo co z ni± zrobiæ :P
Specjalnie dla Ciebie przepis:
- Oko³o 350 - 400 gram soczewicy surowej
- cukinia
- 2 z±bki czosnku
- 2 cebule
- 3 papryki
- 3-4 marchewki ¶rednie
- puszka/kartonik pomidorów krojonych w sosie
- kminek, przyprawa do fasoli, sól
- trochê oleju
- oko³o litr wody, mo¿e odrobinê wiecej

1. Kroje, sma¿ê cebulê na oleju (nie du¿o - papryka zaraz pu¶ci sok)
2. wrzucam przep³ukan± soczewicê (nie wiem czy czerwon± siê moczy ja mia³am br±zow±)
3. W osobnych garze wrzucam marchew i cukiniê. Blendujê pomidory z odrobin± kminku (uwaga on jest ostry) i wrzucam do gara. Zalewam wod± i wrzucam warzywa z patelni. Dajê sól, s³odk± paprykê (w przyprawie) i duszê. Nie dawaæ pieprzu - jest kminek.

To jest moje pierwszy wegetariañski obiad i ba³am siê ¿e bêdzie okropny, ale jest pyszny. Mi wysz³y z tego dwa obiady i 1,5 litra w s³oikach.

W 100 gram jest: 49,68 kcal, bia³ka: 3,20, wêglowodanów: 8,72, t³uszczy: 0,44
Dane moga siê ró¿nic w zale¿no¶ci od wielko¶ci warzyw i ilo¶ci wody, ale nie bêd± to wielkie ró¿nice

Stary 2014-10-28, 14:15   #4761
MissTerrible
Raczkowanie

Cytat:

- cukinia

- 2 z±bki czosnku

- 2 cebule

- 3 papryki

- 3-4 marchewki ¶rednie

- trochê oleju

2. wrzucam przep³ukan± soczewicê (nie wiem czy czerwon± siê moczy ja mia³am br±zow±)

3. W osobnych garze wrzucam marchew i cukiniê. Blendujê pomidory z odrobin± kminku (uwaga on jest ostry) i wrzucam do gara. Zalewam wod± i wrzucam warzywa z patelni. Dajê sól, s³odk± paprykê (w przyprawie) i duszê. Nie dawaæ pieprzu - jest kminek.

To jest moje pierwszy wegetariañski obiad i ba³am siê ¿e bêdzie okropny, ale jest pyszny. Mi wysz³y z tego dwa obiady i 1,5 litra w s³oikach.

Dane moga siê ró¿nic w zale¿no¶ci od wielko¶ci warzyw i ilo¶ci wody, ale nie bêd± to wielkie ró¿nice

Wow! Jaka niska kaloryczno¶æ Bardzo dziêkujê za przepis, na pewno wykorzystam! W necie znalaz³am te¿ ciekawy przepis w stulu kuchni indykskiej je¶li kto¶ lubi )

http://www.poezja-smaku.pl/wegetaria...z-z-soczewicy/
Stary 2014-10-28, 14:41   #4762
pannaatopowa
Zakorzenienie

To s± same warzywa, nawet tego oleju jest jakie¶ pare kropli, bo papryka wodê oddaje Podbijam kalorie jak±¶ kasz±

kuchnia indyjska jest za ostra, a kiedy¶ my¶la³am o tym aby spróbowaæ

Stary 2014-10-28, 18:02   #4763
jagoodka21
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 117

Hej dziewczyny.
Pannatopowa przepis brzmi smacznie. My¶lê, ¿e spróbujê: )
Mam pytanie do dziewczyn, które postanowily nie je¶æ s³odyczy do koñca roku. Jak wam idzie ?
U mnie s³odki dzieñ nast±pi³ w sobotê. .. nie potrafilam siê powstrzymaæ. Kupi³am dzisiaj suszone ¶liwki, mo¿e w chwilach s³abo¶ci mi pomog±: )
Moje dzisiejsze menu:
¦niadanie: 2 kromki chleba z serkiem brie, kawa
¦niadanie 2: bu³ka pelnoziarnista (sucha), kawa
Obiad: makaron z chudym bia³ym serem i przyprawami
Podwieczorek: jab³ko i suszone ¶liwki
Kolacja: bêdzie jajko
Stary 2014-10-28, 18:22   #4764
pannaatopowa
Zakorzenienie

Ja zaczê³am od wczoraj. Mam ochotê, ale siê staram

Moje menu:
1. ¦niadanie niewypa³. Jaka¶ ³y¿eczka muesli, ale okaza³o siê ¿e miodu za du¿o (pewnie wcze¶niej da³am ³y¿eczkê i zapomnia³am). Musia³am siê zadowoliæ grahamk± z ¿ó³tym serem, bo nie mia³am nic innego.
2. Obiad. Kasza, gulasz soczewicowy, jajko i schab
3. Podwieczorek. Kefir, gruszka i ¶liwki
4. Kolacja. Schab (dwa plastry) oraz gigantyczny pomidor.

Drugie ¶niadanie mi umknê³o. Zacze³am za³atwiaæ na "mie¶cie", potem sprzatanie, noszenie drewna, gotowanie...

Nie mam pomys³u na posi³ki bia³kowe. Oprócz miêsa, jaj i twarogu. Podrzucicie co¶?

Stary 2014-10-28, 18:35   #4765
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jagoodka21 Poka¿ wiadomo¶æ
Hej dziewczyny.
Mam pytanie do dziewczyn, które postanowily nie je¶æ s³odyczy do koñca roku. Jak wam idzie ?
U mnie s³odki dzieñ nast±pi³ w sobotê. .. nie potrafilam siê powstrzymaæ. Kupi³am dzisiaj suszone ¶liwki, mo¿e w chwilach s³abo¶ci mi pomog±: )
Moje dzisiejsze menu:
¦niadanie: 2 kromki chleba z serkiem brie, kawa
¦niadanie 2: bu³ka pelnoziarnista (sucha), kawa
Obiad: makaron z chudym bia³ym serem i przyprawami
Podwieczorek: jab³ko i suszone ¶liwki
Kolacja: bêdzie jajko
Ja siê trzymam, ale tak jak mówi³am, ca³y czas zostawiam sobie jeden dzieñ w tygodniu na cheat day i wtedy mogê je¶æ co chcê .

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
Ja zaczê³am od wczoraj. Mam ochotê, ale siê staram

Moje menu:
1. ¦niadanie niewypa³. Jaka¶ ³y¿eczka muesli, ale okaza³o siê ¿e miodu za du¿o (pewnie wcze¶niej da³am ³y¿eczkê i zapomnia³am). Musia³am siê zadowoliæ grahamk± z ¿ó³tym serem, bo nie mia³am nic innego.
2. Obiad. Kasza, gulasz soczewicowy, jajko i schab
3. Podwieczorek. Kefir, gruszka i ¶liwki
4. Kolacja. Schab (dwa plastry) oraz gigantyczny pomidor.

Drugie ¶niadanie mi umknê³o. Zacze³am za³atwiaæ na "mie¶cie", potem sprzatanie, noszenie drewna, gotowanie...

Nie mam pomys³u na posi³ki bia³kowe. Oprócz miêsa, jaj i twarogu. Podrzucicie co¶?
Mo¿esz u¿yæ opcji przeszukiwania w±tku i poszukaæ wpisów donkje, Ona podawa³a trochê bia³kowych przepisów, mo¿e Ci siê co¶ spodoba .

Edytowane przez Melonade
Czas edycji: 2014-10-28 o 18:38
Stary 2014-10-28, 18:57   #4766
ArcymoneQ
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 582

Cytat:

U mnie m±¿ czasami powie komplement z czego siê bardzo cieszê, nie robi tego za czêsto dziêki czemu czujê siê super kiedy ju¿ co¶ powie na temat mojego cia³a. No oprócz ostatniej niedzieli kiedy to ubraæ mi siê nie chcia³o stanika i lata³am w koszulce a ten waln±³ tekst "lubiê jak Ci tak wisz±"
Za to reszta rodzinki (te¶ciowa z córeczk± i synowie) nie komentuj± udaj±c, ¿e nic nie widaæ

Moje menu:
¦niadanie - kanapka z sa³at± i wêdlin±
II ¦niadanie - dwie kanapki z d¿emem
Przek±ska - chyba z 3 jab³ka
Obiad - kubek krupniku z przecierki, galka ziemniaków, ma³y kotlet i ca³y talerz surówki z marchewki z porem
Obiad II - zupa grochowa bez zasma¿ki
Kolacja - du¿y ziemniak pieczony w piekarniku, pó³ pa³ki z kurczaka upieczonej i ogórek konserwowy.

https://www.facebook.com/Renia.foto

Edytowane przez ArcymoneQ
Czas edycji: 2014-10-28 o 18:59
ArcymoneQ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-28, 19:39   #4767
MissTerrible
Raczkowanie

Witajcie ponownie, na kolacjê wci±gnê³am sa³atkê z kurczakiem i kromkê orkiszowego

Dzi¶ kolejny dzieñ bez s³odyczy i 30 minut rowerku plus æwiczenia na ramiona i barki

Bojê siê jeszcze æwiczyæ brzuch bo ci±gle czujê przerwê nad pêpkiem miêdzy miê¶niami - nie chcê siê nabawiæ przepukliny Z czasem siê zst±pi± mam nadziejê...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-28, 19:47   #4768
pannaatopowa
Zakorzenienie

dziêki Melonade. Upiekê chyba chleb, bo lubiê chleb i mo¿e zamieniê na bia³kow± wersjê

Stary 2014-10-28, 20:06   #4769
mooonik
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 366

Cytat:
- cukinia
- 2 z±bki czosnku
- 2 cebule
- 3 papryki
- 3-4 marchewki ¶rednie
- trochê oleju

te¿ zapiszê mo¿e w tej wersji soczewica mi spasuje

Cytat:
Napisane przez jagoodka21 Poka¿ wiadomo¶æ
Hej dziewczyny.
Mam pytanie do dziewczyn, które postanowily nie je¶æ s³odyczy do koñca roku. Jak wam idzie
ja siê trzymam
Ale mo¿e jak Melonik spróbuj z jednym dniem, kiedy pozwolisz sobie na co¶ s³odkiego? Zawsze to ³atwiej

Cytat:
Witajcie ponownie, na kolacjê wci±gnê³am sa³atkê z kurczakiem i kromkê orkiszowego

Dzi¶ kolejny dzieñ bez s³odyczy i 30 minut rowerku plus æwiczenia na ramiona i barki
brawo za æwiczenia

u mnie dobry dzieñ, kolejna bu¼ka do kolekcji

jedzenie:

¦ owsianka przek³adana musem jab³kowym i jog greckim
II¶. grahamka z wêdlin±, pomidorem, smarowana mas³em
O. pizza na cukiniowym spodzie
P. owoce(banan, jab³ko, granat) z jogurtem, rodzynkami, sezamem
K. 2 jaja na twardo, pomidor, ogórek

do tego rowerkiem 30minut. Strasznie nie lubiê ale co pocz±æ

nie znoszê osób, które MUSZ¡ mieæ zawsze racjê

Julitka

mooonik jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-28, 21:10   #4770
pannaatopowa
Zakorzenienie

Ja za to proszê od Moonik przepis na pizzê z cukiniowym spodem

Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-03-11 11:39:04

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.