|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 |
|
0 | 0% |
| Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci |
|
7 | 21,21% |
| Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci |
|
0 | 0% |
| Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące |
|
0 | 0% |
| Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie |
|
0 | 0% |
| Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki |
|
1 | 3,03% |
| W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy |
|
2 | 6,06% |
| Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci |
|
1 | 3,03% |
| Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę |
|
14 | 42,42% |
| Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje |
|
0 | 0% |
| Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek |
|
0 | 0% |
| Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało |
|
8 | 24,24% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII
Cytat:
byłam u okulisty, oczywiście z moją małą doopką i przylepą. okazało sie, że wbiła mi sie rzęsa pod powiekę i stąd ten stan zapalny. Pani dopiero za 6 razem udało sie wyciągnać. Dostałam maści, krople. najgorsze, że od tego oka boli mnie głowa i ucho.
|
|
#4742 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII
Hej.
Laryska Ty jestes ekspertka od Baby Jogger kojarzysz Vue ? Co o nim myślisz? http://www.wozkifoteliki.pl/wozki-sp...ogger-vue.html Znalazłam jeszcze taki http://www.sklep-tosia.pl/silver-cross-pop-sport_p744# U nas nie jest popularny, ale ponoć w uk tak. Slyszalyscie cos o nim?
|
#4743 |
|
Zadomowienie
|
heja
juxz nidgy nie ośmielę się mówić, pisać, pomysleć, że się nudzę, kara przyszła szybko......Lila dała w nocy takiego czadu, od 2.30 do 4.30 nie było spania Kaśka Miki umie wchodzić na łóżko? my na odwrót- Lilek schodzsi, pokazałam jak tgo robić, jeszcze czasem ma zajawki żeby skoczyć na główkę, ale ogólnie juz łapie, że ma się położyć na brzuszku i nogi zsuwać na podłogę a z miesiąc temu też mi poleciała raz, ale był płacz....
|
|
|
|
#4744 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wobrazam sobie z kasa bedzie Wam ciezko, obyscie dali rade jakos Cytat:
za nowe umiejetnosci AdasiaCytat:
pokaz nową fryzurkęCytat:
![]() Cytat:
![]() mam nadzieje ze szybko sie zagoi i lepiej sie bedziesz czuć
|
|
#4745 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam georgiańsko-kosmiczny zegarek ![]() miało być 2.57 Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mały zasypia z reguły przy radiu, nigdy nie uczyłam go spania w zupełnej ciszy no i pewnego razu były jakieś zakłócenia, przed burzą, a kolędy to byłą jedyna płyta jaka akurat znajdowała się w wieży , włączyłam i padł, myślałam że to czysty przypadek ale następnego i kolejnego i jeszcze kolejnego dnia włączyłam mu to samo i działa mały zasypia nie dłużej niż po 5 min. tylko płyta coś nam zaczyna szwankować już ![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
kurczę sierpień już tuż tuż stresujesz się powrotem do pracy? |
||||||
|
|
|
#4746 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4747 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4748 |
|
Zadomowienie
|
my już po gościach, mały kima , ja posprzątam
ale się wzruszyłam
|
|
|
|
#4749 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4750 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4751 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Staram sie nie stresowac na zapas. Nic to nie da hehe ale dzien przed to pewnie będzie mega stres, zwlaszcza, ze zmieniam dział, wiec nowe wyzwania przede mną. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4752 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- snow ale Adaś jest z września, to ty nie będziesz cały rok na urlopie rodzicielskim, czy wracasz do pracy bo chcesz ?[COLOR="Silver"] Edytowane przez Isabell12 Czas edycji: 2014-07-25 o 15:47 |
|||
|
|
|
#4753 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4754 |
|
Zadomowienie
|
no ja obiecałam sobie ze do końca miesiąca kupię fotelik małemu, tylko czemu one są aż tak drogie masakra
|
|
|
|
#4755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Dziewczyny a jak wygląda dziąsło jak ząb ma wyjść? Bo Tusia ma takie większe zgrubienie przy jednej dolnej jedynce i mniejsze przy drugiej. Takie jakby bąbelki, guzki. A wcześniej jak miewała spuchnięte to raczej większość dziąsła :confuse d:
|
|
#4756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny co mogę kupić dwuletniemu (skończył w kwietniu) siostrzeńcowi? Tak żeby zmieściło mu się w torbie podręcznej do samolotu, czyli małego gabarytowo, i nie za ciężkiego, ale fajnego?
|
|
|
|
|
#4757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli lekarka widziała czerwone to chyba trzeba dać, kurcze ciężko doradzić, sama się obawiałam ale u nas przeszło po tym leku. A gorączka jest?Cytat:
nie no, akurat na takich spacerówkach mniejszych się nie znam kompletnie, ogólnie baby jogger to bardzo dobra firma. Natomiast musisz poczytać czy ma podnóżek regulowany, czy oparcie rozkłada się na płasko iii hmmm i buda czy jest duża to takie najważniejsze rzeczy chyba ![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- xviolet, no zobaczyłam filmik o tym joggerze i fajna opcja to to siedzisko w obu kierunkach ![]() przy okazji, ja-ika Ty takie chciałaś podnóżek regulowany, na płasko się da, buda jest więc chyba ok, ja bym się takich kółeczek bała, ale to ja zależy jakie masz chodniki u siebie bo na Kraków nie polecam )) nie no żartuje ale ja się moim umęczyłam tam, a kółeczek mniej ![]() choć w tej kasie może dałoby się coś innego fajnego też znaleźć, te maclareny które mają dziewczyny są fajne, ale droższe już. aha ostatnio dziewczyny pisały na gazecie o spacerówce którą ma policzanka elodie details czy jakoś tak, pisały że bardzo podobna jest do maclarena właśnie i że coś ma lepszego od maclarena ale już zapomniałam co ![]() albo mamas&papas sobie zobacz są tańsze a to ten sam producent co maclarena, tour chyba dziewczyny polecały, tutaj bajka go ma
|
|
#4758 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() u nas w koncu lepiej katar powoli przechodzi, a Jas mniej kaszle ![]() powoli zaczynam myslec o pakowaniu - wujazd w niedziele ![]() neistety pakowac sie nienawidzę, szczególnie ze mam wrażenie że dla młodego musze zabrać milion rzeczy ![]() Cytat:
super za zasypianie![]() mam nadzieję ze i na mojego znajde kiedys taki złoty patent ![]() Cytat:
najlepszego Alus!!! biedna Emi te ząbki to kiedys "wykończą" nasze maluchy Cytat:
![]() Cytat:
za nowe umiejętności Adasia!fajnie ze wyjazd się udał ![]() ja tez się troche stresuje naszym wyjazdem ![]() Młody raz spał poza domem i było kiepsko (ale wtedy tez zaczęła się fala uapałów). natomiast zazwyczja lubi nowe miejsca i twarze. najberdziej obawiam sie jazdy autem, bo Młody jesli nie śpi to świruje i nienawidzi siedzieć w foteliku ![]() Cytat:
u nas bylo podobnie. jeden pediatra zapisał antybiotyk ze względu na gardło, poszlam jeszcze na druga konsultacje i dostalam zupelnie inna opinie. my postanowiliśmy poczekać i leczyc się i=lżejszymi metodami. moze skonsultuj to jeszcze z kimś? Cytat:
Cytat:
takie jakby gulki na dziąsłach a poźniej już biała kreseczka
Edytowane przez rusałka_1 Czas edycji: 2014-07-25 o 17:17 |
|||||||
|
|
|
#4759 |
|
Zakorzenienie
|
papalinko coś m nie zacytowało.
mam nadzieję ze u Oli wszuytko się pielknie wyrowna rzycze w takim razie zebyscie dali radę finansowo
|
|
#4760 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4762 |
|
Raczkowanie
|
Z
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- u nas dzisiaj taka pogoda że szok gorąco 30stopni, zaraz burza deszcz, zaraz znów gorąco duchota, zaraz znowu leje jak z cebra, ulice podtopione, a teraz znów gorąco.i mam problem z kolanami :/ bolą mnie ale nie umiem opisac jak. tzn. nie jak siedzę czy leże, nawet przy chodzeniu za bardzo tego nie odczuwam, ale jak zaczne biec albo truchtać to jakaś masakra jak kaleka i takie dziwne uczucie. wydaje mi się że to może od przysiadów... narazie poczekam ale jak dalej tak będzie to lekarza chyba trzeba będzie odwiedzić dzisiaj myślałam, że już ok nie odczuwałam ich, ale jak złapał nas deszcz i musiałam z wózkiem podlecieć do auta to koszmar :/
|
|
#4764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4765 |
|
Zakorzenienie
|
Leos znowu zasnął samodzielnie! Wczoraj tez przy drugiej drzemce sie udało. Nie wiecie jaka to dla mnie radocha
najpierw go nakarmiłam piersią potem zaczął "skakac" po łóżku. Gilgałam go tulilismy sie i całowaliśmy i on jak wczoraj nagle odwrócił sie do mnie dupka i oczy zamknięte!![]() Bylam dzis w komisie dziecięcym zobaczyć za stolikiem edukacyjnym ale używany za 150zl to chyba przesada. Za to byl fajny warsztat za 40 musze poszukać go na necie. Taki z dźwiękami i światłami. A ze moj tz po godzinach jest mechanikiem fajnie jakby leo miał swój warsztat bo pewnie niedługo zacznie obserwować tatę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Laryska wlasnie moze pomyśl o wzmocnieniu stawów? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4766 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba jestem jakas dziwna, bo maclareny mi sie nie podobają chociaz dożywotnia gwarancja kusi ale spodobal mi sie ten elodie details
|
|
#4767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziekujemy za zyczenia wszystkim papalinko moj Alek tez mial jakby z jednej stronie miesnie wieksze kolo kregoslupa ale chyba sie to wyrownalo... zobacze co do zawijania paluszkow to zawijal bardzo odkad nosi paputki z befado przestal tak robic moze warto sprobowac
|
|
#4768 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
na siłę nic się nie zrobi ![]() niby wzmacniam, zobaczymy czy to coś da. może samo odstawienie tych przysiadów pomoże. bo z biegania i rolek nie chciałabym rezygnować ![]() Cytat:
do takiego miana to mi daleko na prawdę po prostu był taki czas że czytałam trochę o wózkach i coś tam zapamiętałam, teraz od czasu do czasu patrzę co tam ciekawego piszą ![]() jakbuś miała jeszcze jakieś dylematy to pisz, lubię temat wózków
|
|
#4769 |
|
Zakorzenienie
|
piątkowy wieczór, a w tv
x 100000
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie mialam pisac ze tvn postanowil cie uszczesliwic
swoja droga, dubbing w tym filmie jest wypasiony Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2014-07-25 o 20:04 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.

bo nauczył sie na nie wchodzic ale z zejsciem ma juz problem i rzuca sie w przepasc na szcescie na dywan spadl i co najlepsze to go za reke trzymalam nie wiem jak to sie stało 
ale po domu i u nas na ogrodzie chodzi boso buty na placu zabaw uzywamy
może sie tak ludzie na te dziecięce nie rzucą 

wspina się i sie przytula, rozumie kilka słów, jak "daj", "misio", "autko", "mama", "tata", "Adas". Ulubione zabawki to autka, które puszcza po podłodze i robi przy tym "brrr" (jak go nauczylam, ze tak robia auta) i taka zabawka z ikei (klocki na powyginanych drutach, które można przesuwac). Stolik edukacjny poszedł juz w odstawke, ewentualnie sie na nim wiesza i nogi mu dyndaja
za nowe umiejetnosci Adasia
pokaz nową fryzurkę
koncert na zywo
mam georgiańsko-kosmiczny zegarek 

z kolei moja mam chciała zrobić to oczy jej spuchły od razu po posmarowaniu tym żelem znieczulającym, bo się okazało, że jest uczulona na lidokainę... dobrze, że nigdy u dentysty nie robiła zębów ze znieczuleniem to mogło być groźnie...
w rzeszowie jest super 2 prywatnie pediatrow do ktorych tez chcialam sie wybrac to 1 na urlopie a drugi ma terminy dopiero za 2 tygodnie
wiec pewnie poczekamy...
x 100000