Listopadowe Mamy 2014- część I - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-11, 07:44   #4741
Zanet84
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I

Moja tez cos brzuszek meczy. Po 40 min snu wybudzila sie z placzem. Masowalam nic nie dalo. Polozylam na brzuch choc tego nie lubi....i chyba jak reka odjal. Lezy juz z kwadrans tak, nie placze a nawet oczka przymyka
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 08:19   #4742
GoniaaaS
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Oglądam Seks w wielkim miescie i całuje Lilke, chyba ją zjem zaraz, jest taka rozkoszna, choć marudzi i nie chce spać

Ja tez czasem mam ochotę zjeść tą moją malą Złośnice

Anuszka wspolczuje i tak Ty sie malo co zalisz ja sobie nie wyobrażam dwojki Malenstw kiedy ja czasem ledwo jedno ogarniam.
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 08:25   #4743
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
No tylko teraz fajnie usypia mi przy cycku prz butli juz tak nie bedzie
Tez mnie to nurtuje..
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 08:25   #4744
manieczka1
Zakorzenienie

Naszego tez juz trzeci dzien brzuszek meczy. Wczoraj zasnal o 21, potem o 2 pobudka na mleko i od 5 spac nie mogl przez gazy...
Ale jest postep, po wieczornyn karmieniu, odkladamy go do lozeczka i zasypia bez lulania czasem trzeba podejsc, poglaskac
Wichura byla chyba wszedzie taka straszna
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 08:30   #4745
Kostka09
Zakorzenienie

Wczoraj jedlismy u brata tiramisu z tego przepisu https://m.youtube.com/watch?v=3QxGCoqjnAw pycha tylko ciasteczek nie piekl
Stary 2015-01-11, 09:10   #4746
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
Mam kolezanke,ktora urodzila trojaczki. Jej meza duzo nie ma w domubz uwagi na prace i wlssnie miala dziewczyne do pomocy jak te dzieci byly male (teraz maja 3 lata). I tak zaczelo mnie zastanawiac jak w takiej sytuacji kp wyglada. Jesli mm to ile to musi kosztowac... masakra.
A ile pampersy muszą kosztowac?
Kurcze, dzieci to są takie kosztowne, nic dziwnego, że ojciec mówi do mnie NAJDROŻSZA.

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Witam nocną porą wieje tak, że nie da rady spać... Na szczęście dzieciom nie przeszkadza...

ANUSZKA Paulina dobrze pisze, nie ma co podziwiać i porównywać, bo mi naprawdę dużo mąż pomaga.. Ja nie pamiętam kiedy byłam w supermarkecie, bo zakupy robi mój mąż, a to już dużo daje, zagoniłam go też do odkurzania- ja myję później tylko podłogę, mopem to rach ciach i umyte... Jak jest w domu to on też kąpie chłopców, robi kolację dla nas wszystkich i usypia chłopaków czytając im bajkę, pomaga mi kąpać Sarę... Rachunki płacę przez internet, pranie włączam codziennie, jak wyschnie to staram się od razu prasować żeby nie leżało.. Przy pierwszym dziecku też chodziłam w dresie, z nieogolonymi nogami i zarośniętymi brwiami teraz jak rano wstaję to biorę prysznic i się podmaluję, ubiorę wygodnie i od razu też się czuję lepiej, ale tylko dlatego że wstaję czasem już o 6.00 i to robię, a dzieci jeszcze śpią.. No coś kosztem czegoś w Twoim przypadku jak mały tak daje to bym wolała pospać dłużej niż się zrywać tak rano.. Ja odkąd Sara się urodziła jestem wyspana, bo ona mi całe noce śpi i rano nie raz do 11.00 pośpi..
Ty jesteś też zdenerwowana całą sytuacją i wcale się nie dziwię, ale dzieci to wyczuwają uwierz mi... Im bardziej jesteś sfrustrowana tym bardziej dziecko daje do wiwatu... I kółko się zamyka.. Dla pocieszenia Ci powiem, że to wszystko minie tylko potrzeba czasu co do Twojego tżta to musisz z nim usiąść i pogadać.. Tylko z tego co piszesz to podejrzewam, że nic nie wskórasz za bardzo.. On wie swoje, ma swoje racje i koniec.. Zastanów się nad antykoncepcją bo jak Ci zrobi trzeciego bobasa to się zajedziesz dziewczyno. Powiedz mu, że Ty też chcesz zacząć żyć, a nie tylko wegetować.. Obierz sobie jakiś plan, jak Ty to widzisz, co byś chciała, co by musiało się stać żeby było Ci lepiej i działaj! A tu się zawsze możesz wygadać, żeby było lżej na duszy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 02:37 ---------- Poprzedni post napisano o 02:29 ----------

JUSTYNA Sara też ma taki nalot po jedzeniu, dziwnie to wygląda
SILESIANNA "jątrew"...!? Pierwsze słyszę jak szwagier to i szwagierka ;P
ROSALIE będzie dobrze!
MARTHA fajnie, że już masz chrzestną ja też biorę przyjaciółkę, a tż przyjaciela.

Jak byliśmy 2 lata temu nad morzem i była w nocy burza, taka bardzo głośna, waliło, błyskało, alarmy w autach wyły, to tylko dzieci spały snem kamiennym

Dobrze piszesz Kasiu, moja Lila dość dobrze i sporo śpi, ale jak rano wstanę, to zaraz sie ubieram, nawet w dres, ale nie taki wyciągnięty, uczeszę się, podmaluję, kawę wypiję, łóżko pościelę i już jakoś lepiej jest.

Cytat:
ale mialam sen!!! snilo mi sie, ze sie spotykalam z Januszem Korwinem-Mikke i ze sie z nim calowalam
fu be....
Mi się śniło, ze siedziałam na fotelu u dentysty i już sie nachylała z wiertlem, ale budzik mnie obudził

Cytat:
Napisane przez Mamulunda Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie chce zapeszac ale zawijanie Małego przynioslo efekt. Spal 7ggodzin, teraz znowu sie wiercil ,stekal i wymachiwal raczkami to rożek zwiazalam i spi dalej 😀😀😀ale ja z wrazenia spac nie moge😉
Super

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Wylaczyli prąd ;( tel mi pada, a mm odpada...
Masz wszystko na prąd? To rzeczywiście kiepsko, ja mam w kuchence gaz, to wodę awaryjnie w garnku mogę zawsze zagrzać.

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
Kasia u nas w takim razie podobnie z chrzesnymi i tez w kwietniu! Tyle,ze tydzien po swietach.

Juz szukam sukienki dla H tylko zastanawiam sie jaki bedzie miala rozmiar...74? Hm czy 68?
Mój syn miał 8 miesięcy jak był chrzczony, taki dość korpulentny był z niego chłopiec i miał garniturek 74.

Cytat:
No tylko teraz fajnie usypia mi przy cycku prz butli juz tak nie bedzie
Mój synuś wypijał butlę przed snem do 2 lat, kładłam go do łóżka, całowałam i wychodziłam, spał pięknie.

Lila się budzi, dziś spała od 24 do 7 i od 8 do teraz, muszę ją nakarmić, bo się wścieka
Stary 2015-01-11, 09:23   #4747
fiorella22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
A ile pampersy muszą kosztowac?
Kurcze, dzieci to są takie kosztowne, nic dziwnego, że ojciec mówi do mnie NAJDROŻSZA.
Dobre! ta moja kolezanka od burmistrza dostala zapas pieluch na rok

moj w kokonie spal od 22.30 do 2 takze tez sukces. Tylko scisiety byl bardzo i ten kocyk za goracy chyba bo sie upocil...

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-11, 09:39   #4748
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Naszego tez juz trzeci dzien brzuszek meczy. Wczoraj zasnal o 21, potem o 2 pobudka na mleko i od 5 spac nie mogl przez gazy...
Ale jest postep, po wieczornyn karmieniu, odkladamy go do lozeczka i zasypia bez lulania czasem trzeba podejsc, poglaskac
Wichura byla chyba wszedzie taka straszna
Jakas metoda na usniecie dziecka bez lulania ?
Stary 2015-01-11, 09:49   #4749
Kostka09
Zakorzenienie

DZieczyny ktora kupila jescze biustonosz mama alles?.
Jakie macie rozmiary?
Stary 2015-01-11, 09:50   #4750
anuszka21
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny za rady i dobre słowa. Coś trzeba z tym zrobić. Bo tak jak jest to idzie ku rozstaniu.

A ta szałwia to chyba mi zwiększa laktacje zamiast zmniejszać. Obudziłam się zalana i z kamieniami ;/ może ja coś źle robię.
Aleska jak parzysz? Ja wczoraj wypiłam 3 razy po dwie saszetki zalane ok 300ml
Buzia małego się nie poprawia ale co się dziwić jak nie trzymam 100 diety. Trzeba to urwać niestety, bo tylko mu krzywdę robie. Chciałam karmic 3msc ale nie z alergia ;(
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 09:51   #4751
Zanet84
Zakorzenienie

Co do wstania rano i zrobienia kolo siebie - od kilku dni sie to udaje tzn. Karmie miedzy 6 a 7 potem spanie 1.5-2 h, po pobudce do lozeczka i karuzelka, z 30 min lub dluzej sie nia interesuje a ja w ten czas ogarne sie, zjem i czasem cos szybko sprxzatne lub puszcze pranie

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
DZieczyny ktora kupila jescze biustonosz mama alles?.
Jakie macie rozmiary?
Ja juz kiedys podawalam, 75b

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-11, 09:53   #4752
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Silesiana opisywala metode od lulania do samodzielnego zasypiania...

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Co do wstania rano i zrobienia kolo siebie - od kilku dni sie to udaje tzn. Karmie miedzy 6 a 7 potem spanie 1.5-2 h, po pobudce do lozeczka i karuzelka, z 30 min lub dluzej sie nia interesuje a ja w ten czas ogarne sie, zjem i czasem cos szybko sprxzatne lub puszcze pranie

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Ja juz kiedys podawalam, 75b
A normalnie jaki kupujesz?
Ja bym potrzebowala 80 D albo E
Stary 2015-01-11, 09:55   #4753
anuszka21
Zakorzenienie

Mam wszystko na prąd ale na szczęście już włączyli mały w nocy super spał ale ja niestety nie bo strasznie wiało i larysa przyszła do nas do lozka wiec tylko co chwile patrzylam czy sie na niego nie kładzie ;/ i się przebieralam bo mnie zalewalo

Edytowane przez anuszka21
Czas edycji: 2015-01-11 o 09:58
Stary 2015-01-11, 10:03   #4754
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Silesiana opisywala metode od lulania do samodzielnego zasypiania...

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

A normalnie jaki kupujesz?
Ja bym potrzebowala 80 D albo E
Tak, ta metode Silesiany juz sobie zapamietalam bede tez tak probowala no ale poki co to cyc usypia mala wieczorem. Gorzej w dzien

Ja normalnie kupuje 75b mnie cycki wcale nie urosly , nic a nic
Stary 2015-01-11, 10:04   #4755
anuszka21
Zakorzenienie

Fiorella chciałam dac małą do przedszkola ale stwierdził że szkoda wydawać 700 zł bo ja sobie rady nie daje. Lepiej to wydać na coś innego. A ja udaje pokrzywdzona przez los ;] mam ochotę zabić czasami xd

Wiec pewnie pójdzie do publicznego od września. Chyba ze nie wyrobie i się spakuje z dziećmi i gdzieś wyjadę. Za trzy tygodnie przyjedzie moja matka na tydzień to trochę pomoże. Wiec tylko tyle przetrwać a potem ten gwiazdor będzie.

Edytowane przez anuszka21
Czas edycji: 2015-01-11 o 10:07

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-11, 10:17   #4756
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Fiorella chciałam dac małą do przedszkola ale stwierdził że szkoda wydawać 700 zł bo ja sobie rady nie daje. Lepiej to wydać na coś innego. A ja udaje pokrzywdzona przez los ;] mam ochotę zabić czasami xd

Wiec pewnie pójdzie do publicznego od września. Chyba ze nie wyrobie i się spakuje z dziećmi i gdzieś wyjadę. Za trzy tygodnie przyjedzie moja matka na tydzień to trochę pomoże. Wiec tylko tyle przetrwać a potem ten gwiazdor będzie.

Anuszka kurde postaw mu się czasem bo z tego co piszesz to wyglada, ze on decyduje o wszystkim a twoje zdanie i potrzeby nie liczą się.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 10:40   #4757
GoniaaaS
Rozeznanie

Cytat:
a gdzie Ty imprezujesz z Egurolla i Tyrka???

Tyrka jest ojcem córeczki mojej siostry, więc siłą rzeczy na chrzcinach jej urodzinach i tego typu rzeczach się spotykamy

Cytat:
Napisane przez justynaw1982 Pokaż wiadomość

A ja dzisiaj czyscilam młodemu języczek kurcze jak mi go szkoda było No ale na szczęście był to tylko nalot po karmieniu i ulaniu a nie pleśniawki.... Jakos mnie to stresuje :/
Mnie też to strasznie stresuje, moja mała ma taki lekki biały nalocik ale widać dopiero jak podświetlisz i to pleśniawki czy to normalne? masakra jakaś, boje się , że nie rozpoznam a pózniej to makabrycznie wygląda i dziecko przez moją niewiedzę będzie się męczyć

Cytat:
ale mialam sen!!! snilo mi sie, ze sie spotykalam z Januszem Korwinem-Mikke i ze sie z nim calowalam
toż to istny koszmar!!!
Cytat:
Wylaczyli prąd ;( tel mi pada, a mm odpada...
u mnie co chwila włączają i wyłaczają, w nocy to samo było

Cytat:
Kasia u nas w takim razie podobnie z chrzesnymi i tez w kwietniu! Tyle,ze tydzien po swietach.

Juz szukam sukienki dla H tylko zastanawiam sie jaki bedzie miala rozmiar...74? Hm czy 68?
Ja zamawiałam tą co Sweet mi linka wrzuciła to wziełam 74 bo wiadomo trochę warstw pod spód jej założę to niech ma luz, a róznica między rozmiarami to 2cm w szerokości a 4cm w długości więc minimalna. W ogóle wziełam bodziaka w smyku dla niej na promocji rewelacyjny jest

http://www.smyk.com/cool-club-body-d...a-dla-dzieci-p

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
Może jednak zrób fioletem i nie będzie białego tylko lilowy, a i pleśniawki się nie pojawią

My w nocy słabo. M.przyszła spać do nas i znów miała gorączkę, potem się posikała choć jej się nie zdarzało. Dobrze chociaż że Klara tylko na mleko jeknęla i spała dalej. Pojadę chyba kupić M.buty dziś, bo te śniegowce to dobre na pół godziny na śnieg bo się w tym noga poci i zaraz zimna jest.

Dobrej niedzieli!

My świętujemy dziś 11 tygodni Klary
a jak sie bierze tym fioletem? Poproszę o taki łopatologiczny opis, jak rozrobić jak smarować, jak często itp

Biedna M. oby już jej przeszło, bo się namęczy

dla Klary my jutro bedziemy mieć 11 tydzień

Cytat:
Moja tez cos brzuszek meczy. Po 40 min snu wybudzila sie z placzem. Masowalam nic nie dalo. Polozylam na brzuch choc tego nie lubi....i chyba jak reka odjal. Lezy juz z kwadrans tak, nie placze a nawet oczka przymyka
I mojej coś brzuszek doskwiera, strasznie tam się przelewa coś

Cytat:

Ty sobie nie radzisz, ciekawe co sam by poczynił z dwójką Maleństw ehh

Dziewczyny czy Wasze dzieci też się tak ślinią? Moja sie masakrycznie slini

Keithlyn 100lat, spełnienia marzeń
Stary 2015-01-11, 11:27   #4758
martha330
Zakorzenienie

Keithlyn rzeczywiscie moja to tulasek. Ale zadnego smoczka nie toleruje... avent ble, lovi ble, nuk ble, mam ble, biedronkowy no name ble. Wiecej nie kupuje, bo zbankrutuje,a cala kolekcje smoczkow wyrzuce. Tylko cyc jest dobry!

Kochana i duzo radosci i sto lat dla Ciebie!

Gonia a jaka Sweet sukienke pokazywala? Masz linka? Body cudne!

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 11:30   #4759
GoniaaaS
Rozeznanie

Cytat:
Keithlyn rzeczywiscie moja to tulasek. Ale zadnego smoczka nie toleruje... avent ble, lovi ble, nuk ble, mam ble, biedronkowy no name ble. Wiecej nie kupuje, bo zbankrutuje,a cala kolekcje smoczkow wyrzuce. Tylko cyc jest dobry!

http://allegro.pl/show_item.php?item=4895345859

super jest już przyszła

http://www.f-f.com/pl/product/uszank...tlyViewed=true

a ta czapke kupilam za cale 6,60

cytat z tej grupy wsparcia kp

"Witam,
Niedawno urodziłam dziecko a moja mama tak się wczuła w pomaganie mi, że dostała pokarmu. Co zrobić żeby to zatrzymać ?"

szok!

Edytowane przez GoniaaaS
Czas edycji: 2015-01-11 o 11:40
Stary 2015-01-11, 11:51   #4760
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Haha w sumie chyba nie. Szybciej jak mocno plakal to go bralismy do salonu, lulalismy i odkladalismy do lozeczka. Ostatnio plakal juz wieczorami mniej i poki nie ryczal mocno to po prostu podchodzilismy do lozeczka, glaskalismy az usnal, budzil sie tak co chwile, ale chodzilismy i glaskalismy i w koncu zasnal. Teraz coraz mniej sie dopomina. Kiedys trzeba bylo latac z 15 razy zanim usnal, wczoraj 2 ale w dzien (w sensie juz tak po 10-11stej) nie ma opcji, w lozeczku sam nie zasnie. Trzeba lulac i odkladac

Nasz tez sie slini

A! I tez jakis czas temu mial bialy nalot na jezyku i pediatra mowila ze to od mleka raczej i obserwowac czy nie wchodzi ten nalot na boki. Nic nie robilam i jezyk juz normalny jest.
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 12:03   #4761
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość

super jest już przyszła

"Witam,
Niedawno urodziłam dziecko a moja mama tak się wczuła w pomaganie mi, że dostała pokarmu. Co zrobić żeby to zatrzymać ?"

szok!
Patola normalnie xd
Stary 2015-01-11, 12:17   #4762
Kostka09
Zakorzenienie

Kto to Tyrka i Equrola??
Stary 2015-01-11, 12:49   #4763
Mamulunda
Raczkowanie

Jakie polecacie fajne aplikacje dotyczące naszych maluchow ?

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Kto to Tyrka i Equrola??
Equrola to ten od tanca -choreograf wszędzie go pelno na tvn a ten drugi fotograf gwiazd byl w top madl 😉
Stary 2015-01-11, 12:56   #4764
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mamulunda Pokaż wiadomość
Jakie polecacie fajne aplikacje dotyczące naszych maluchow ?

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Equrola to ten od tanca -choreograf wszędzie go pelno na tvn a ten drugi fotograf gwiazd byl w top madl 😉

Fotograf to Tyszka

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 13:04   #4765
Mamulunda
Raczkowanie

Hehe 😉widocznie jestem zorientowana jak i Kostka
Stary 2015-01-11, 13:04   #4766
Kasia427
Wtajemniczenie

Ja znam z telewiz Tyrkę, ale Ninę

Stary 2015-01-11, 13:06   #4767
Mamulunda
Raczkowanie

A no tak to chyba zona Equroli 😀 tyle ich teraz w tv ze juz wszystko mi sie miesza 😄
Stary 2015-01-11, 13:11   #4768
begie13
Zadomowienie

Cytat:

Martha moja starsza też żadnego smoczka nie chciała dopiero po skończeniu 4 miesięcy polubiła, odsmoczkowala się sama w wieku 1,5 roku.
Cytat:

super jest już przyszła

"Witam,

szok!
O kurde!

Ale piękna sukienka, trochę żałuję że ze chrzciny zima, jeszcze byłam w Tesco i widziałam za 40 zł sukienkę która mnie urzekła to już całkiem... zamówiłam pajac ze smyka, zobaczę jak się nada to on będzie taki biały z kroliczkiem a jak nie to będę szukać czegoś innego...

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 13:12   #4769
tiera
Raczkowanie

Jeśli chodzi o pleśniawki to po przetarciu gazikiem biały osad zostaje a po mleku schodzi tak mi to wytłumaczyła pediatra.

Moje dziecko śliniło się bardzo jak się nauczyło robić bańki ze śliny, teraz to już jej sie chyba znudziło bo jeszcze tydzień temu potrafiła pół dnia przeleżeć i puszczać bańki.

Edytowane przez tiera
Czas edycji: 2015-01-11 o 13:14
tiera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 13:47   #4770
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:

super jest już przyszła

"Witam,

szok!
O ja pierdziu! Chociaż u mnie pokarmu wciąż za mało to nie byłoby głupie

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości