![]() |
#4711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I
|
![]() ![]() |
![]() |
#4712 |
Zadomowienie
|
INDRA też jak patrze na moją Liluche to mam ochotę ją zjeść
![]() Dziś biedna miała zły dzień...brzucj ją męczył bo matka zjadła coś nie ten teges ![]() A ja nie moge spać tak mnie Tż wku...rwił ![]() ANUSZKA boroczko ...silna babka z Ciebie. Nam zawsze mozesz sie tu wygadac ![]()
#4713 |
Raczkowanie
|
Aleska
![]() Anuszka ![]() Lolamoj Tz tez mnie do szalu doprowadza tylko sama za bardzo nie wiem dlaczego ![]() ![]() ![]() co do macierzynstwa to mam tak samo jak Kasia i Frau, cieszy mnie bardzo (sama bym sie nigdy o to nie podejrzewala), przeraza mnie fakt, ze Clara tak szybko rosnie i za chwile to bede plakac za nieprzespanymi nocami,balaganem w domu, brakiem czasu dla siebie, jej wiszeniem na mojej piersi, dzieci zdecydowanie za szybko dorastaja!!! ![]() Clarucha ma jescze raz miec zrobione echo serca w przyszlym tygodniu, ale ogolnie zdaniem pediatry nie ma sie o co martwic, i oby mial racje! dziekujemy za kciuki i prosimy zaciskanie ich jeszcze przez chwile ![]()
#4714 |
Zakorzenienie
|
Super!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4715 |
Wtajemniczenie
|
Rosalie, bardzo się cieszę, że z Clarą dobrze
![]() U mnie straszna wichura, wiatr i deszcz walą o szybę, akurat z tej strony, z której śpię z małą. Ostatnio rozmawiałam przez telefon z koleżanką z pracy, która też jest na macierzyńskim, pracowała wcześniej bardzo dużo, ale dopiero przy drugim dziecku poczuła jak jej dobrze z dziećmi, bardziej zluzowala, celebruje chwile, bo więcej dzieci mieć nie chce, a one tak szybko rosną i wcale nie chce wracać do pracy ![]() Ja przypadku Stasiu nie miałam wielu zmartwień, zwłaszcza na początku, a teraz już kompletnie nie wrzucam sobie do głowy złych myśli. Mam też dołki, ale im się nie daję póki co. Tylko ja mam duże wsparcie rodziny, mogę zawsze na nich liczyć i to mnie psychicznie bardzo odciaza. Z TZ też się kłócę, teraz mamy z kasą problem, ale mam wrażenie, że jednak drugie dziecko nas zblizylo.
#4716 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Aleska, wspolczuje przezyc... rozumiem jak Tobie musi byc ciezko... Anuszka i ja mega Cie podziwiam... miam juz kiedys to napisac POODZIWIAM KOBIETY SAMOTNIE WYCHOWUJACE DZIECI!!! A Ty taka wlasnie slomiana wdowa jestes. Mi wystarczylo jak moj Tz mial angine (wiadomo jak to jest jak chlop jest chory ![]() A skoro on tam w SE pracuje i zarabia kase to powiedz mu moze, ze chcesz zeby ktos Ci pomagal w domu. Niech przychodzi do Ciebie jakas babka (pomoc domowa) na jakies 3-4 godz. dziennie. Moze to byloby jakies rozwiazanie? Bo na dluzsza mete tak nie da rady a Ty jeszcze w jakas depreche wpadniesz. --------------------------- Dla mnie okres ciazy byl wspanialy, macierzynstwo jest czyms pieknym a M. jest moim najwiekszym cudem ![]() ![]() ![]() Zawinelam Mlodego w kokon i spi w nim od godziny w SWOIM lozeczku ![]() ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Jak matka trojaczkow kp???
![]() |
#4717 |
Wtajemniczenie
|
Fiorella, moim zdaniem matka trojaczkow karmi głównie mm i to jeszcze potrzebuje kogoś do pomocy
![]() Idę spać, buziaczki
#4718 |
Zadomowienie
|
Mam kolezanke,ktora urodzila trojaczki. Jej meza duzo nie ma w domubz uwagi na prace i wlssnie miala dziewczyne do pomocy jak te dzieci byly male (teraz maja 3 lata). I tak zaczelo mnie zastanawiac jak w takiej sytuacji kp wyglada. Jesli mm to ile to musi kosztowac... masakra.
#4719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czy potrzebuje kogos do pomocy - niekoniecznie, moja jątrew (żona szwagra ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4720 |
Zadomowienie
|
Listopadowe Mamy 2014- część I
FIORELLA oczywiście miało być OBSRANIA heh ale moj telefon zdecydował ze tak brzmi lepiej chyba
![]() ---------- Dopisano o 02:06 ---------- Poprzedni post napisano o 02:05 ---------- ROSALIE dobrze ze z maleństwem ok ![]() ---------- Dopisano o 02:09 ---------- Poprzedni post napisano o 02:06 ---------- A ja dzisiaj czyscilam młodemu języczek kurcze jak mi go szkoda było ![]()
moje najbardziej lubiane miejsce na ziemi jest między twoim lewym a prawym ramieniem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png Edytowane przez justynaw1982 Czas edycji: 2015-01-11 o 01:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4721 |
Wtajemniczenie
|
Witam nocną porą
![]() ANUSZKA Paulina dobrze pisze, nie ma co podziwiać i porównywać, bo mi naprawdę dużo mąż pomaga.. Ja nie pamiętam kiedy byłam w supermarkecie, bo zakupy robi mój mąż, a to już dużo daje, zagoniłam go też do odkurzania- ja myję później tylko podłogę, mopem to rach ciach i umyte... Jak jest w domu to on też kąpie chłopców, robi kolację dla nas wszystkich i usypia chłopaków czytając im bajkę, pomaga mi kąpać Sarę... Rachunki płacę przez internet, pranie włączam codziennie, jak wyschnie to staram się od razu prasować żeby nie leżało.. Przy pierwszym dziecku też chodziłam w dresie, z nieogolonymi nogami i zarośniętymi brwiami ![]() ![]() Ty jesteś też zdenerwowana całą sytuacją i wcale się nie dziwię, ale dzieci to wyczuwają uwierz mi... Im bardziej jesteś sfrustrowana tym bardziej dziecko daje do wiwatu... I kółko się zamyka.. Dla pocieszenia Ci powiem, że to wszystko minie tylko potrzeba czasu ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 02:37 ---------- Poprzedni post napisano o 02:29 ---------- JUSTYNA Sara też ma taki nalot po jedzeniu, dziwnie to wygląda ![]() SILESIANNA "jątrew"...!? Pierwsze słyszę ![]() ROSALIE ![]() MARTHA fajnie, że już masz chrzestną ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#4722 |
Zadomowienie
|
ale mialam sen!!! snilo mi sie, ze sie spotykalam z Januszem Korwinem-Mikke i ze sie z nim calowalam
![]()
#4723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wichura taka ze zasnac nie moglam. A teraz przed 5 Franko sie obudzil i znowu go gazy mecza. Mam nadzieje ze jeszcze usnie. Ja chyba juz nie zasne
![]() |
#4724 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny nie chce zapeszac ale zawijanie Małego przynioslo efekt. Spal 7ggodzin, teraz znowu sie wiercil ,stekal i wymachiwal raczkami to rożek zwiazalam i spi dalej 😀😀😀ale ja z wrazenia spac nie moge😉
#4725 |
Zakorzenienie
|
Wylaczyli prąd ;( tel mi pada, a mm odpada...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4726 | ||||
Zakorzenienie
|
Fiorella - sen koszmarek
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Myslisz o tym ciescie z pianka? Bo ona wyglada jak plesniak ale innej jest ![]() ![]() Pisalas do kiary? Cytat:
![]() ![]() Anuszka dziewczyny juz chyba wszystko napisaly...maja racje, zastanow sie jakbys Ty wasze zycie widziala i pogadaj z tzetem no i pomysl o antykoncepcji!!bo na 3 dziecko w tej sytuacji pozwolic sobie nie mozesz!! ![]() Rosalie dobrze, ze usg ok. ![]() ![]() Ja mysle podobnie jak Kasia, Frau, Indra i Rosalie szczerze mowiac dlugo nie myslalam o dzieciach bo mnie nie ciagnelo a teraz troche zaluje, ze tak dlugo czekalam ![]() ![]() ![]() Ale tez podobnie jak indra mam wielkie wsparcie rodziny, i zawsze moge na nich liczyc. Bylismy wczoraj u brata na chwile i ich mlodszy synek 5 letni caly czas calowal Jerza po stopkach ![]() Dzisiaj jedziemy w odwiedziny do "mamusi" ![]() Milego dnia ![]() ---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ---------- Dlaczego odpada? Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2015-01-11 o 05:47 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2015-01-11 o 06:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4728 |
Zakorzenienie
|
Kasia u nas w takim razie podobnie z chrzesnymi
![]() ![]() Juz szukam sukienki dla H tylko zastanawiam sie jaki bedzie miala rozmiar...74? Hm czy 68?
![]() |
#4729 |
Zakorzenienie
|
Rosalie super ze zmala ok
![]() Jak piszecie o TZ'tach to stwierdzam ze moj jednak sporo mi pomaga... Tylko czemu jest tak ze ja tego tak nie dostrzegam i ciagle narzekam ![]() Mala dzis spala... Tzn miala przerwe w jedzeniu 21.10 - 6.30. Bo na pewno nie spi twardym snem tyle czasu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4730 |
Zakorzenienie
|
Zanet ale wczesnie Ci zasnela! Jak to robisz?
![]() |
#4731 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Zakorzenienie
|
Jak juz nie bedzie kp, to pewnie butelka :tak:
![]() |
#4733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4734 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4735 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część
Cytat:
---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Indra z Tz juz ok. Niby sobie wyjasnilismy. Do nastepnego razu...
![]() |
#4736 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Rosalie dobre wieści! Trzymamy kciuki ☺ Anuszka tule! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4737 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
to w ramach prezentu urodzinowego Cię był zdenerwował małżon? Miło ![]() Sto lat w radości ![]() Cytat:
to dobrze, kciuki trzymamy nadal! Cytat:
Może to rzeczywiście pomysł? pani, która przychodzi sprzątać czy poprasować. Taka trochę gosposia, dla obciążenia Ciebie. Niech by przychodziła co drugi dzień chociaż. Ja bym całkiem się nad tym zastanowiła. Ja jak trzeba to tez mogę liczyć na rodzinę. Mieszkają na tyle daleko, że się nie wtrącją a na tyle blisko, że zawsze służą pomocą. Teściowa przyjechała umyć okna (mam 9 więc to nie ze ja leniwa jestem, ale żeby tez mnie i obiektów spożywczych nie przewiało), ciotka czasem ratuje jak mnie pranie zaatakuje, bo nie wyprasuję na bieżąco, mama jakieś jedzenie przywiezie, chętnie idzie z M.gdzieś i bierze ją na noc, więc to też daje komfort. Małżon tez robi sporo, a że się przy tym nagada, trudno. Tak że niby jesteśmy sami ale w razie czego mamy od kogo liczyć na pomoc. Cytat:
jątrew? Myslalam,że szwagier rozumiem, że to bratowa Michała, tak? Trochę mi wstyd teraz ![]() Cytat:
Może jednak zrób fioletem i nie będzie białego tylko lilowy, a i pleśniawki się nie pojawią ![]() Cytat:
to pewnie dlatego, że teraz głośno.o.jego romansach ;-) niemniej sen makabryczny :-P Cytat:
ten bok, gdzie będzie podwójna.warstwa może być z boku, żeby nie uwierała w głowę. Kasia, znajoma ta od czworga zawsze powtarza, że żeby się napić kawy spokojnie trzeba po prostu wstać dziesięć minut wcześniej czego często nie wiedzą nasi małżonkowie. W ten oto sposób mój tz jak byłam w szpitalu z Klarą nie jadł śniadania zanim.szedł z M do przedszkola, ubieral się też bucząc pod nosem. Oni po prostu tego nie wiedzą i chyba nie mają takiej zdolności przewidywania czy co, trudno to ogarnąć ;-) My w nocy słabo. M.przyszła spać do nas i znów miała gorączkę, potem się posikała choć jej się nie zdarzało. Dobrze chociaż że Klara tylko na mleko jeknęla i spała dalej. Pojadę chyba kupić M.buty dziś, bo te śniegowce to dobre na pół godziny na śnieg bo się w tym noga poci i zaraz zimna jest. Dobrej niedzieli! My świętujemy dziś 11 tygodni Klary |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4738 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4739 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Zadomowienie
|
FIORELLA ale sen
![]() kurcze jątrew? Nie słyszałam tego określenia ![]() MARTHA to twoja Hania taki przytulasek co mamunie chce bliziutko ![]() FRAU dzięki ![]() Tż wiedział kiedy mnie wku....rzyć ![]() Moja spała od 22 do 3 pocyckoliła ...poszła spać o 7 przebudziła sie myslałam ze na cyc ale nie za bardzo chciała...brzuch ją męczy ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.