Marcowe Mamy 2015 cz. X - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-07, 11:01   #4741
Tepsa
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. X

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
U mnie też 56 już popakowane, a 62 są już w sam raz... dobrze, że nie nakupowałam tyle takich małych. Chociaż jak w nocy 3 razy przebieram? W ciągu dnia też. To idzie tego trochę
U nas tez już 56 schowane, chociaz prawie miesiac sluzyly, dobrze ze kupilam kilka bodziakow bo 62 bylo zdecydowanie za duze i sie w nich synal topil
My walczymy z katarem, wczoraj sie meczyl synek dzis niby trochę lepiej ale spacer odpuszczę.macie jakieś metody na biale glutki?
Stary 2015-04-07, 11:04   #4742
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Hej.
Można się przyłączyć?
Tak się stało, ze dostalam mama marcowa( a miałam być primaaprylisowa)
Zapraszamy Napisz coś więcej o sobie i o maluszku
Stary 2015-04-07, 11:04   #4743
JoaMro
Raczkowanie

- laktacyjny l
Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Normalnie można brać dopuszczalne dawki dobowe? Polozna mówiła, że lepiej paracetamol, ale on na mnie słabo dziala
www.kobiety.med.pl/cnol/ - laktacyjny leksykon leków
Można brać normalnie.
Polecam strone.

Edytowane przez JoaMro
Czas edycji: 2015-04-07 o 19:06
JoaMro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 11:13   #4744
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Cytat:
Napisane przez emilia1987 Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane, widze ze czekacie juz tylko na mnie
Urodziłam 31 marca o godz 17:05, Synek wazył 3750g, 58 dł. Siłami natury.

Synek wysłuchał mamy prosbe by dał mozliwosc podejsc mi do egzaminu.
Tp miałam na 25 marca a 30 marca w poniedziałek jechałam jeszcze do warszawy na egzamin pisemny który trwał 3 godz, w kazdej chwili mogłam tam zaczac rodzic na dobra sprawe oczywiscie przygotowałam sie na taka okolicznosc i jechałam z torba do szpitala. Po powrocie do domu, wieczorem zmeczona chcialam isc juz spac i ok 23 złapały mnie skurcze co 5 min... Dokladniejszy opis wstawie pozniej, bo w sumie dzis dopiero wrocilismy do domku ze szpitala.
Pozdrawiam Was, postaram sie za jakis czas nadrobic wątek.
piękna waga i długość, gratulacje

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Hej.
Można się przyłączyć?
zapraszamy, pisz coś o sobie, może zdjęcie swojego skarba nam pokaż

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
U mnie też 56 już popakowane, a 62 są już w sam raz... dobrze, że nie nakupowałam tyle takich małych. Chociaż jak w nocy 3 razy przebieram? W ciągu dnia też. To idzie tego trochę
właśnie, dużo tych ciuszków idzie, ciągle coś piorę, a najgorsze że stosuję rivanol na wrastający paznokietek małej i jak tym uplamię to już ciuszek nie do uratowania

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
A moje kochane dziecko z dnia zrobiło sobie noc, a w nocy buszuje :brzyda l: a tak to wszystko w porządku
czekajmy cierpliwie na koniec 3 miasiąca, wtedy te pory snu będą podobno prawidłowe
Stary 2015-04-07, 11:21   #4745
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KasiaKasiaWiki Pokaż wiadomość
niemowlaki nie lubią takich atrakcji, ja nikogo nie zapraszałam, zresztą kto by szykował ucztę dla wszystkich, tylko ja.
i nie chciałam właśnie takich perypetii z dzieckiem bo ilekroś przyjdą do nas szwagierka z jej chłoptasiem to mała mi się przy piersi rozpłakuje, w nocy nie daje się uśpić godzinę a nawet dłużej. ta dziopa jest jakaś pechowa...atfuuu
Wiesz co, ja mam ciotkę (bardzo fajną) i która uwielbia dzieci, ale swoich mieć nie mogła. Za to dzieci jej nie lubią. Każde w naszej rodzinie reagowało na jej widok i głos płaczem.

Cytat:
Hej.
Można się przyłączyć?
Jasne witamy

Miałam dzisiaj ambitny plan: naszykowałam 4 prania i jeden wsad do prasowania, pójść na spacer(ale jest koło 5 stopni, to nie wiem czy sobie nie darować...).

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016

Edytowane przez asiulek8
Czas edycji: 2015-04-07 o 11:23
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 11:26   #4746
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Zapraszamy Napisz coś więcej o sobie i o maluszku
Mała ma na imie Ania. Ur. 17.03. Godz. 5.30. 3050 g 50 cm

Ja pisze do was z Niemiec. Mamy jeszcze synka 19 miesięcy.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 11:29   #4747
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Cytat:
Czesć mamusie U mnie fajne święta, bo przyjechali rodzice z babcią i wujkiem przywieźli jedzonko, Ja mało czego spróbowałam, ale młody ma i tak problemy z brzuszkiem i nie wiem, czy to od jedzenia, czy po prostu wchodzi w okres kolkowy. Mega jestem niewyspana

Co do połogu, to dziewczyny bądźcie dzielne, niedługo będzie lepiej. Ja z Ola bardzo źle znosiłam polog, ale było minęło. Czas szybko leci

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

A co do kg to u mnie niestety stanelo na -10, 8 zostalo i pewnie tak jak poprzednio jak skoncze kp to czeka mnie prawdziwa dieta
a u nas jakby Świąt w ogóle nie było, Święconka owszem była ale zero gości i jakiegoś nastroju takiego, w końcu kto miał mi pomóc w zrobieniu Świąt

połóg u mnie jeszcze trwa bo teoretycznie ma to trwać od 6-8 tygodni, a u mnie dopiero 4 tygodnie skończone w poniedziałek.

zaraz po porodzie waga spadła u mnie do tej z 11 tc i jeszcze zleciałam 2 kg, a ile ważyłam zaraz jak się dowiedziałam o ciąży to kurcze nie wiem i nie znam wagi wyjściowej
Stary 2015-04-07, 11:39   #4748
papalinka83
Zakorzenienie

[/COLOR]
Cytat:

Witajto mamy podobna roznice wieku miedzy dziecmi U mnie równo 1,5 roku, tylko corke mam starsza, a synka mlodszego

Pawełek 20.03.2015

Edytowane przez papalinka83
Czas edycji: 2015-04-07 o 12:26
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 11:55   #4749
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Witaj to mamy taką samą różnicę wieku między dziećmi. U mnie równo 1,5 roku tylko starsza mam corke a mlodszego synka

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Witajto mamy podobna roznice wieku miedzy dziecmi U mnie równo 1,5 roku, tylko corke mam starsza, a synka mlodszego
Jak sobie z nimi radzisz? Bo szczerze mówiąc mi troche ciężko jest. Cały czas mam wrażenie ze latam od jednego do drugiego. Karnie, przewijam, myje, zabawiam, klasę spać.
Stary 2015-04-07, 12:28   #4750
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Jak sobie z nimi radzisz? Bo szczerze mówiąc mi troche ciężko jest. Cały czas mam wrażenie ze latam od jednego do drugiego. Karnie, przewijam, myje, zabawiam, klasę spać.
Jeszcze nie wiem, jak sobie radzę, bo jest u mnie teściowa do pomocy. Pewnie zacznie się problem, jak wyjedzie, bo średnio sobie to wyobrażam, np. jak mam położyć spać córkę, która potrzebuje co najmniej pół godziny ze mną, żeby zasnąć, jak mały będzie akurat płakał, itp. Także pisz, jak masz jakieś patenty, jak to wszystko pogodzić

Pawełek 20.03.2015
Stary 2015-04-07, 12:31   #4751
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

a u nas przez całą noc i teraz nadal nie ma kupki, niby nie płacze ale czasem się pręży, popłakuje przy jedzeniu jakby było jej niewygodnie. w pieluszce tylko siku i bączki eh, czyżby kupki od 5tygodnia miały być tak rzadko?
wczoraj do wieczora było 5
Stary 2015-04-07, 12:38   #4752
olajakzam
Raczkowanie

witam poswiątecznie! moja mała chyba zaczyna mieć kolki;/ już 2 dni o tej samej porze płacz i napinanie się...;/ chyba że to przez święta?;/ ale w niedziele ochrzciliśmy małą i mamy z głowy mała była grzeczna jak aniołek... a obok starsze dzieci płakały całą mszę, więc cieszę się z decyzji o tak wczesnym chrzcie bo dopiero dziś ma 3 tygodnie! jutro kontrola u ortopedy... i mam nadzieję na ładną pogodę co by w końcu zacząć spacerować a jak u Was?
Stary 2015-04-07, 12:46   #4753
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

My wczoraj wróciliśmy do domu. I nastał nas pierwszy kryzys. Młoda płakała cały dzień z przerwami na krótkie drzemki i dopiero o 3 w nocy zasnęła. Teraz śpi, obudziła się tylko na przebranie i chwilę pojadła i zasnęła przy piersi. I teraz śpi dalej.

Powiedzcie Waszym maluchom zawsze się odbija po jedzeniu? Moja ma czkawkę, a potem podkurcza nóżki i jest ryk. Przykro jest patrzeć jak tak cierpi
moja nie zawsze odbija, a czkawkę też ma bardzo często daję jej cycka, a jak nie chce to samo przechodzi

Cytat:
Napisane przez mama d Pokaż wiadomość
oj tak, próg 'obrzydliwości' sie zmienia

U nas tak jak u Was - goście NIE mile widziani ;-)
Jak wczoraj Anie wymęczyli to bidusia spała ciurkiem 5h (dodam, ze jest kp) - SZOK
no to więcej z nas miało dzisiaj dobre nocki

Cytat:
Hej.
Można się przyłączyć?
witaj

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
U nas tez już 56 schowane, chociaz prawie miesiac sluzyly, dobrze ze kupilam kilka bodziakow bo 62 bylo zdecydowanie za duze i sie w nich synal topil
My walczymy z katarem, wczoraj sie meczyl synek dzis niby trochę lepiej ale spacer odpuszczę.macie jakieś metody na biale glutki?
inhalacja, sól morska i odciąganie. Do tego nasivin i witaminca c-cebion

Cytat:
Wiesz co, ja mam ciotkę (bardzo fajną) i która uwielbia dzieci, ale swoich mieć nie mogła. Za to dzieci jej nie lubią. Każde w naszej rodzinie reagowało na jej widok i głos płaczem.

Jasne witamy

Miałam dzisiaj ambitny plan: naszykowałam 4 prania i jeden wsad do prasowania, pójść na spacer(ale jest koło 5 stopni, to nie wiem czy sobie nie darować...).
u mnie już 2 prania zrobione, spacer zaliczony (chociaż wieje okrutnie, więc tylko godzinkę pospacerowałyśmy), jeszcze czeka prasowanie, ale niedużo, bo prasuję tylko rzeczy małej, naszych nie

właśnie zjadłam prince polo i modlę się żeby wszystko było ok bo było pyszne!
chociaż wczoraj tyle różnych rzeczy zjadłam i nocka była piękna więc się jakoś bardzo nie martwię
Stary 2015-04-07, 12:47   #4754
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość
witam poswiątecznie! moja mała chyba zaczyna mieć kolki;/ już 2 dni o tej samej porze płacz i napinanie się...;/ chyba że to przez święta?;/ ale w niedziele ochrzciliśmy małą i mamy z głowy mała była grzeczna jak aniołek... a obok starsze dzieci płakały całą mszę, więc cieszę się z decyzji o tak wczesnym chrzcie bo dopiero dziś ma 3 tygodnie! jutro kontrola u ortopedy... i mam nadzieję na ładną pogodę co by w końcu zacząć spacerować a jak u Was?
To już chrzest z głowy My chrzcimy 6.06.

Kordelka85 wiatj

My zaraz szykujemy się na spacer bo ładna pogoda, słoneczko pięknie świeci i 10stopni jest Moja Mała daje w dzień popalić , nie chce spać taka ciekawa świata a jak się zmęczy to nie może zasnąć.. Dobrze , że noce ładnie nam przesypia bo śpi po 5-6h także jesteśmy zadowoleni Święta też zniosła dobrze, byli goście, my byliśmy w gościach
Stary 2015-04-07, 12:50   #4755
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Cytat:

czy ja koleżanki nie znam ze słodkich mam?
Stary 2015-04-07, 13:00   #4756
aaakarolina
Wtajemniczenie

nouvelle jak po świątecznym jedzeniu?? bo pisałaś,że dużo zjadłaś

u mnie nic kompletnie się nie działo, a zjadłam sporo nowych rzeczy. Oczywiście miałam jeść max jedną dziennie, ale wczoraj nie mogłam się oprzeć :P
Stary 2015-04-07, 13:18   #4757
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Jeszcze nie wiem, jak sobie radzę, bo jest u mnie teściowa do pomocy. Pewnie zacznie się problem, jak wyjedzie, bo średnio sobie to wyobrażam, np. jak mam położyć spać córkę, która potrzebuje co najmniej pół godziny ze mną, żeby zasnąć, jak mały będzie akurat płakał, itp. Także pisz, jak masz jakieś patenty, jak to wszystko pogodzić
To mnie maz odwiózł ze szpitala do domu i pojechał na tydzień do polski bo wypadło cos ważnego do załatwienia i nie mogło czekać. Ale mała tylko spala, nawet na spiocha karmilam. Potem byliśmy 1,5 tygodnia razem, bo miał urlop no i dzisiaj poszedł do pracy.

Mój synek na szczęście sam zasypia. Klade do lozeczka i wychodze. Tylko żeby miał swój kocyk. Ale np przy jedzeniy trzeba go pilnować bo wylazi z krzeselka, albo rozrzuca jedzenie czy rozsmarowuje po blacie.

Spacery będzie ciezko samemu ogarnąć. Na razie mała kocha, a mały cos ma podwyższona temperaturę wiec nie wychodzimy.
Stary 2015-04-07, 13:18   #4758
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez poprosze o patenty jak dwijke pogodzic bo dzis rano myslalam ze oszaleje
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 13:19   #4759
kordelka85
BAN stały

Cytat:
czy ja koleżanki nie znam ze słodkich mam?
Tak. Znamy się.
Stary 2015-04-07, 14:55   #4760
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Cytat:
Tak. Znamy się.
wreszcie koniec diety eh ulga ale za to przy kp mam kolejną
Stary 2015-04-07, 15:12   #4761
kordelka85
BAN stały

Cytat:
wreszcie koniec diety eh ulga ale za to przy kp mam kolejną
Ja na razie jem wszystko i małej po moim mleku nic. Ale ma problemy je mm( karmie mieszanie kpi plus mm bo mi nie wystarcza)trochę biogaja pomogła.

Edytowane przez kordelka85
Czas edycji: 2015-04-07 o 15:58
Stary 2015-04-07, 16:13   #4762
jalouse
Wtajemniczenie

Widze, ze watek przystopowal. Przynajmniej daje rade nadrabiac.

Wczoraj tz wrocil do Niemiec i przyjedzie za miesiac, wiec musze sobie dawac rade sama. Cale szczescie, ze mam zlote dziecko, ladnie spi, zwlaszcza w nocy. Budzi sie dwa razy na karmienie, je 15 minut, przewijam i spi dalej. Niestety takim sposobem odparzyla sobie pachwiny, bo nie uslyszalam, ze zrobila kupke i obudzila sie dopiero na karmienie. Teraz czuje sie jak wyrodna matka, bo przez moje zaniedbanie mala cierpi. Chociaz jej chyba nie przeszkadza, bo nawet nie placze.
Diety nie trzymam, a mala nie ma kolek.

Dziewczyny jak nie mozecie sie zalatwic, to polecam czopki glicerynowe.

Emilia, Crystal, gratulacje.

Kordelka, witaj.
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 16:30   #4763
JoaMro
Raczkowanie

Ja też witam słodką koleżankę

Chćj ja akurat zostałam mamą w lutym.

I też nie trzymam teraz żadnej diety. Cukrzycową się za bardzo zmęczyłam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-07, 17:00   #4764
nouvelle2
Zakorzenienie

Wracam juz na dobre tz pojechał do pracy, zostalysmy z Zosia i tęsknimy. Musze przyznać, że Zosia pokazuje juz swój charakterek, nie śpi tak często i walczy o swoje krzykiem. Ale jakoś sobie radzimy teraz dosypia po spacerze, już druga godzinę wiec pewnie noc będzie ciężka... jutro mamy wizytę u pediatry i ważenie, wreszcie się dowiem, ile ten szkrab waży
Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
nouvelle jak po świątecznym jedzeniu?? bo pisałaś,że dużo zjadłaś

u mnie nic kompletnie się nie działo, a zjadłam sporo nowych rzeczy. Oczywiście miałam jeść max jedną dziennie, ale wczoraj nie mogłam się oprzeć
Nic kompletnie jej nie było, dzisiaj zjadłam 5 kinder czekoladek i jak dotąd problemu nie ma

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

W ogóle to mam chyba pieprzonego hemoroida muszę jutro jakaś maść kupić

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 17:17   #4765
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość

No ja tez.
Stary 2015-04-07, 17:22   #4766
smv
Zakorzenienie

Dziewczyny furagina/irofuraginum /urosept można podczas kp czy nie? Jedni piszą ze tak inni ze nie a ja odczuwam pieczenie i klucie przy siku ;( masakra jesCze się co przypaleta do mnie i małego
Stary 2015-04-07, 18:11   #4767
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość

Doszłam do tego samego wniosku w ciąży się namęczyłam z dietą to teraz jem wszystko w granicach rozsądku

Mój spacer dzisiaj trwał 15 minut hehe tyle ile idę do chrześniaka, tak strasznie zmarzłam, że skręciłam do nich na kawkę

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 18:34   #4768
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Doszłam do tego samego wniosku w ciąży się namęczyłam z dietą to teraz jem wszystko w granicach rozsądku

Mój spacer dzisiaj trwał 15 minut hehe tyle ile idę do chrześniaka, tak strasznie zmarzłam, że skręciłam do nich na kawkę
Pijesz normalną kawę?

Pawełek 20.03.2015
Stary 2015-04-07, 18:41   #4769
marcia45
Zadomowienie

smv ja tez sie mecze. wyczytalam ze furagina nie, na urosepcie na ulotce tez jest ze nie. najlepsze ze dalam mocz do badan i nic nie wykazalo, mowia ze moze od porodu naturalnego a ja czuje sie jak przy zapaleniu pecherza. Mi pomaga obecnie zurawina, pokrzywa,podmywam sie tantum rosa i na noc termofor miedzy nogi i ulga jest.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 18:54   #4770
kordelka85
BAN stały

Na FB polecam grupę " karmienie piersią". Tam maja kobitki dużą wiedzę na temat odzywiania, leków jakie można brać.

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:
Pijesz normalną kawę?
Ja pije. Ale zaraz po ściągnięciu mleka. Następne za 3 godz to się chyba juz kofeina ulotni.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości