Mamusie grudniowe cz.5 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-01, 16:14   #4741
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5

Adka, bo to facet powiedział

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 16:16   #4742
dolinka881
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe cz.5

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Jesli jeszcze raz ktokolwiek mi powie ze ciaza to stan blogoslawiony i wgl to go ZABIJE.

dolinka spokojnej podrozy kochana Ile KMow przed wami?
Dziękuję;* do mojej mieściny jakieś 700 km, ale do laysów już tylko 200
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 16:18   #4743
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
Sylwuaka tego sie nie używa na największej mocy odkurzacza, jest ograniczenie co do mocy. Moja córka akurat boi sie odkurzacza tak po prostu. Boi sie takze miksera, suszarki i innych głośnych rzeczy. Katarek mąż sprawdzał na sobie, nie jest to nieprzyjemne, po prostu wysysa katar. Kiedy siedzi głęboko to ciężko miec tyle pary w płucach żeby samemu wyssać.

Co do gondoli nie pamiętam ile ma nasza. Ale córka wyrosła z niej zanim zaczęła siedzieć. Zmieniliśmy na spacerówkę i początkowo jeździła na leżąco ale jak sobie zdała sprawę ze może widzieć więcej to musiałam podnosić na środkowy poziom. Inaczej się próbowała dźwigać.
A ja mam w sumie nowy odkurzacz i czytałam już wcześniej ze bardzo dużo osób poleca ten katarek, więc przyjrze mu się bliżej
Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
U nas w cieniu 33

Pokażesz?

Powodzenia w oglądaniu wózków

Mi się xlander xpulse na żywo nie podobał wcale A był na mojej liście

My w sumie jak pojechaliśmy na pierwsze oglądanie to też od razu zamówiliśmy
I tak chyba najlepiej. Nie ma co się gnębić niepotrzebnie bo i tak wszystko wyjdzie w praniu

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Ale to ma regulację samo w sobie czy regulacja ta przy odkurzaczu?
Jasne, zaraz obcykam ciuszki

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
To ja do tego "katarku" musiałabym dokupić nowy odkurzacz chyba, bo mój stary się totalnie nie nadaje Przymierzam się do zakupu nowego już z 2 lata, ale wciąż inne wydatki i odchodzi na sam koniec...Eh, te pieniądze

Połaziłam po szmateksach, u nas nic ciekawego, więc nic nie kupiłam.
Policja mnie zatrzymała, pipa chciała mandat dać za niezapięte pasy, a ja jej przed oczami kartą ciąży świgłam To szukała dziury w całym, doczepiła się, że mam japonki, a nie można prowadzić w japonkach. Powiedziałam, że stopy mi puchną w upale i nie mogę innych butów założyć To na koniec dopierdzieliła, że ona chce trójkąt i gaśnicę zobaczyć, a ja tak wiecie...nie bardzo to mam No ale poszłam otworzyć bagażnik, "jakaś tam" gaśnica była, trójkąta nie, ale nie chciała widzieć, więc obeszło się bez żadnego mandatu, ale koniecznie chyba chciała mi jakikolwiek wlepić Cała spocona byłam przez tą kontrolę, a tak ładnie makijaż mi dziś wyszedł
No to całe szczęście, ze nie dostalas mandatu, bo nie dość ze nic nie kupiłaś, to jeszcze wydać byś musiała ;/ i jestem zdziwiona, ze ostatecznie odpuscila obejrzenie tej gasnicy.
Cytat:
Ja jeżdżę bez zapiętych pasów teraz ze względu na mój twardniejący i bolący brzuch... Po prostu z nimi jest jeszcze gorzej...
Zdaję sobie sprawę, że to zagrożenie, ale po prostu jest mi bardzo źle w pasach...
Jak nie prowadzę to wtedy mogę zapiąć, bo odciągam dolny pas i jest ok.
Ja na razie zapominam pasy, ale jest mi niewygodnie i jak jadę jako pasażer, to też odciagam ten dolny i trzymam, żeby mnie nie dusil. Oglądaliśmy w sklepie dziś taki adapter, to kosztował 180 zl, masakra nie wydam tyle. A w ogóle jest to cm gdzieś zapisane, ze,możemy bez pasów jeździć? Pomijajac kwestie bezpieczeństwa, czy możemy nie zapinac pasow?

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Wróciłam z łowów, pokaż Wam co kupiłam za całe 13,75

Jeszcze były fajne pajacyki po 2zł i głupia nie wzięłam, a jak się wróciłam to jakaś babka je gwizdnęła

Zaczęły paczki z chin przychodzić, buciki i różowa opaska są super

I jeszcze kombinezon z hama

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Super, masz na prawdę mega tani ciuchland, to nowy towar dzisiaj byl?

A co z czerwona opaska? Nie podoba Ci sie? Ale ta różowa jest super, też chyba zamówie i kombinezon tez fajowy

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
Hej, ja mam dzisiaj kolejny dzień lenia
średnio się wyspałam bo standardowo nie mogłam zasnąć, a od 8 próbowałam wstać... Przed 9 się udało byłam dzisiaj na małych łowach, umówiłam się z dziewczyną z ogłoszenia na olx, wydałam 85 zł za 10 rzeczy ale w tym kombinezon zimowy i kombinezon bardzo ciepły welurowy i śpiworek 0-6m-cy jestem mega zadowolona z zakupów i czekałam jeszcze na przesyłkę z otulaczem, już kurczę tydzień, w końcu zadzwoniłam do dziewczyny żeby spr co z tą przesyłką, bo wysłała poleconym priorytetem, okazało się że leży u mnie na poczcie i czeka na odbiór... A tu ani listonosza ani awiza... Chyba jutro kogoś zdenerwuję na poczcie! To już nie pierwsza taka akcja z listonoszem u mnie! A cały czas w domu siedzę przecież!

Teraz mam chwilę to was nadrobię, no i wrzucę zdjęcia moich zdobyczy

Acapella śliczny kombinezon, super

dziękuję Ci bardzo, lista przekopiowana ja też nie potrafię wózka wybrać, za dużo tego...

Przepraszam, ale muszę... Frytki to złoooooooooooooooooooo!!! !!!!!!!!! Zjadłam wczoraj przez was dwie porcje, takie większe talerze i mimo że nie miałam gdzie zmieścić to i tak jadłam a potem umierałam całe popołudnie... a dzisiaj znowu mi się chce! złooooooooooooooo!
Super rzeczy wzielas spiworek ma słodki wzór
Cytat:
Napisane przez wojniann Pokaż wiadomość
Tęskniłam za wami dziewczyny. Nie było mnie ładnych kilka dni i nawet nie będę próbowała nadrobić bo to nie sposób. Miałam kilka ciężkich dni w pracy. Ale szkoda gadać szefowa mnie wk....a przyjmuje nowego pracownika ja go szkolę a ta za dwa miesiące daje mi nowego. Cholera mnie bierze. Bo nikt mi nie płaci za to dodatkowo a łatwo nie jest przekazać wiedzę na stanowisku, które nie ma określonych ram ustawami. Mało tego mówiłam jej że w pażdzierniku odchodzę na zwolnienie nie chcę zostawić po sobie burdelu i fajnie by było żeby ta nowa dziewczyna wiedziała co i jak. A za chwilę dostanę nowego pracownika na swoje miejsce. Więc znów będę szkolić. Mówiłam jej, że ja szkoląc kogoś nie mogę realizować swoich obowiązków i mi się za chwilę nawarstwi roboty, ale w sumie co ją to obchodzi. wrrrr
Nie tylko Adka ma kłopot z szefostwem.

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Jeszcze miałam telefon w narpawie (jutro wymienia mi na nowy hurra). Ja forum czytałam z komórki a mam zastępczy takiego trupa że ho ho. I nie mogę nawet czytac was, bo rozdzielczość kiepska i mnie głowa boli. A kompa w domu nie chce mi się włączać żeby was poczytać padam po ciężkiej pracy. Jeszcze tydzień i wszystko unormuję i będzie luz.
Z tym szefostwem to maskara, współczuję Ci ze,musisz sie z nimi uzerac ;/ nie dość, ze chcesz pomoc, żeby im było łatwiej jak Ciebie nie bedzie, to oni jeszcze bardziej Cię wykorzystują, chyba na,złość tak robią ;/
Cytat:
Dziewczyny powiecie mi jaka szczotka lepsza dla noworodka? Naturalne czy sztuczne włosie?
Ja cos wcześniej wyczytałam, że z naturalnego włosia śmierdzi bardzo ;/ więc bralabym ze sztucznym, ale widziałam też, ze są z miękkim i twardszym włosiem, to w tym wypadku jakie wybierac?

Uff nadrabiam i wróciłam

Tak się ciesze, że pojechaliśmy bo martwilam się tym wózkiem, ze kompletnie nie wiem jaki itd, a jednak pojechać i na własne oczy zobaczyć,
dotknąć, podjechać kawałek to do innego. Byliśmy w dwóch sklepach i chyba już wybraliśmy, bo potem żaden inny nam się tak nie spodobał i nie ma wózka takiego co by miał wszystko co nam odpowiada, więc z czegoś trzeba zrezygnować ;/ u nas to będzie waga, trudno jakoś będę musiała sobie radzić, na początku będzie pomagał Mąż, potem moze mięśnie urosną

A mowa o wózku Tako City Move Marine o takim:

http://bejbi.eu/sklep/images/City%20...%20-%20461.jpg

Akurat taka wersję kolorystyczną ooglądaliśmy, ale musimy popatrzeć w necie jakie jeszcze są dostępne, jednak ja uwielbiam granat, więc pewnie ten zostanie

Porownywalismy do Rico Nano i w sumie dużo pomógł nam Pan ze sklepu, bo pokazał różnice między nimi i sam polecał Tako. No i teraz istotne roznice, które zapamiętałam.

- w Rico jest słabszy plastik na dole, pod palcami sie wygina,
- gondola reguluje się w mniej wygodny sposób, trzeba nacisnąć takie pokrętło na spodzie i wtedy nim krecic, w tako jest banalnie proste, wyciągają sympatycznej i kręcisz i chowasz
- budka w spacerowce Tako jest większa, mA większy daszek i nie potrzebna jest parasolka
- palak w spacerowce Tako wygodniej się zaklada i można odpiac z jednej strony i wtedy np wkładać dziecko
- sam palak w Tako jest zrobiony ze skory i miejsce na nogi tez, więc łatwo jest to wyczyścić i wygląda to ładniej, bo w Rico i palak i miejsce na nogi są z folii
- budka spacerowa w Tako składa się przez samo popchniecie reka, w Rico trzeba naciskać przyciski po bokach
- materiał w Tako jest wykonany z lepszych surowców, tak twierdził Pan
Co jeszcze...
Nie pamiętam już czy jest jakas roznica odnośnie wielkości gondoli, niby w Takom ma 78 cm dług ale nie sprawdzałam w necie.
Reszta rzeczy chyba podobne, zapinany kosz, w Rico chyba trochę większy, regulowana rączka, wpinanie przód tył, taki sam mechanizm wpinania i wypinania gondoli i spacerowki, no i waga gondoli Rico chyba jest trochę mniejsza, ale w Tako ma też funkcje kolyski, a nie wiem czy w Rico to jest. Chyba więcej nie pamiętam i tak sporo udało mi się napisać, a napisałam po to, ze może ktoś też będzie się zastanawial, więc będzie mógł porównać ze swoimi przemyśleniami

Także jestem bardzo happy, na prawdę kamień jakoś spadł mi z serca, bo mimo że nie kupiliśmy, to nastawilismy się już na ten i obojgu nam się podoba i pewnie tak zostanie

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez syylwuska
Czas edycji: 2015-09-01 o 16:22
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 16:22   #4744
mervie
Rozeznanie

właśnie wróciłam z wizyty i mam załamkę,
infekcja ciągle jest, do tego doszło białko w moczu, obrzęki nóg i 1cm rozwarcie...
mam leżeć, tyle mi wolno. Mam też już zacząć liczyć ruchy- mi powiedziała co najmniej 25 na dzień i dwa razy dziennie mierzyć ciśnienie- jakby coś się działo to od razu do szpitala
bo moja pani doktor idzie na urlop od jutra i kilka tygodni będzie nieobecna- jak na złość...
prawdopodobnie za tydzień dochodzą do tego 3 prenatalne

ja nie wiem o co biega czuję się dobrze, gdyby nie ten upał to byłoby bosko- tyle rzeczy z remontem mieszkania do załatwienia
zamiast być pożyteczna to będę leżeć plackiem i się stresować
Stary 2015-09-01, 16:23   #4745
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Evcia azwrotny, jak amortyzowany?
Zwrotny, lekko się go prowadziło, amortyzowany tak w sam raz (nie lubię tych pływających wózków), na przednich kołach dodatkowo zamontowane takie co się odbijają od np krawężników. W ogóle miałam wrażenie, że wykonany był z bardzo porządnych materiałów. Gondola jest duża, ale nie wygląda na taką. Dodatkowo można wszystko ściągnąć do prania

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 16:24   #4746
sylwoha
Zakorzenienie

Sylwuska tez dzis patrzylam a gdzie ten widzialas? W rampersie?
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 16:24   #4747
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
O rety, ja już w drodze do Polski, w torbie smutne kanapeczki, a Wy tu o frytkach piszecie!
Odliczam kilometry do polskiej granicy i na pierwszej lepszej tankowni zaopatrze się w moje ukochane czarne laysy. Prawie rok tęskniłam!
Spokojnej podróży

Mój TŻ też uwielbia te czipsy

40/40

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-01, 16:24   #4748
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mervie Pokaż wiadomość
infekcja ciągle jest, do tego doszło białko w moczu, obrzęki nóg i 1cm rozwarcie...
mam leżeć, tyle mi wolno. Mam też już zacząć liczyć ruchy- mi powiedziała co najmniej 25 na dzień i dwa razy dziennie mierzyć ciśnienie- jakby coś się działo to od razu do szpitala
bo moja pani doktor idzie na urlop od jutra i kilka tygodni będzie nieobecna- jak na złość...

ja nie wiem o co biega czuję się dobrze, gdyby nie ten upał to byłoby bosko- tyle rzeczy z remontem mieszkania do załatwienia
Ehh Mervie szkoda mi Ciebie

Dostalas jakieś leki na tą infekcje? Musisz się oszczędzać niestety, remont musi poczekać, albo muszą poradzić sobie bez Ciebie.

Stary 2015-09-01, 16:25   #4749
sylwoha
Zakorzenienie

Cytat:
Zwrotny, lekko się go prowadziło, amortyzowany tak w sam raz (nie lubię tych pływających wózków), na przednich kołach dodatkowo zamontowane takie co się odbijają od np krawężników. W ogóle miałam wrażenie, że wykonany był z bardzo porządnych materiałów. Gondola jest duża, ale nie wygląda na taką. Dodatkowo można wszystko ściągnąć do prania

To nad czym sie zastanawiasz?
Stary 2015-09-01, 16:29   #4750
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Super, masz na prawdę mega tani ciuchland, to nowy towar dzisiaj byl?

A co z czerwona opaska? Nie podoba Ci sie? Ale ta różowa jest super, też chyba zamówie i kombinezon tez fajowy

Tak się ciesze, że pojechaliśmy bo martwilam się tym wózkiem, ze kompletnie nie wiem jaki itd, a jednak pojechać i na własne oczy zobaczyć,
dotknąć, podjechać kawałek to do innego. Byliśmy w dwóch sklepach i chyba już wybraliśmy, bo potem żaden inny nam się tak nie spodobał i nie ma wózka takiego co by miał wszystko co nam odpowiada, więc z czegoś trzeba zrezygnować ;/ u nas to będzie waga, trudno jakoś będę musiała sobie radzić, na początku będzie pomagał Mąż, potem moze mięśnie urosną

Akurat taka wersję kolorystyczną ooglądaliśmy, ale musimy popatrzeć w necie jakie jeszcze są dostępne, jednak ja uwielbiam granat, więc pewnie ten zostanie

Porownywalismy do Rico Nano i w sumie dużo pomógł nam Pan ze sklepu, bo pokazał różnice między nimi i sam polecał Tako. No i teraz istotne roznice, które zapamiętałam.

- gondola reguluje się w mniej wygodny sposób, trzeba nacisnąć takie pokrętło na spodzie i wtedy nim krecic, w tako jest banalnie proste, wyciągają sympatycznej i kręcisz i chowasz
- budka w spacerowce Tako jest większa, mA większy daszek i nie potrzebna jest parasolka
- palak w spacerowce Tako wygodniej się zaklada i można odpiac z jednej strony i wtedy np wkładać dziecko
- sam palak w Tako jest zrobiony ze skory i miejsce na nogi tez, więc łatwo jest to wyczyścić i wygląda to ładniej, bo w Rico i palak i miejsce na nogi są z folii
- budka spacerowa w Tako składa się przez samo popchniecie reka, w Rico trzeba naciskać przyciski po bokach
Co jeszcze...
Nie pamiętam już czy jest jakas roznica odnośnie wielkości gondoli, niby w Takom ma 78 cm dług ale nie sprawdzałam w necie.
Reszta rzeczy chyba podobne, zapinany kosz, w Rico chyba trochę większy, regulowana rączka, wpinanie przód tył, taki sam mechanizm wpinania i wypinania gondoli i spacerowki, no i waga gondoli Rico chyba jest trochę mniejsza, ale w Tako ma też funkcje kolyski, a nie wiem czy w Rico to jest. Chyba więcej nie pamiętam i tak sporo udało mi się napisać, a napisałam po to, ze może ktoś też będzie się zastanawial, więc będzie mógł porównać ze swoimi przemyśleniami

Także jestem bardzo happy, na prawdę kamień jakoś spadł mi z serca, bo mimo że nie kupiliśmy, to nastawilismy się już na ten i obojgu nam się podoba i pewnie tak zostanie

Dzisiaj była wyprzedaż -75% w tym lumpie najdroższe były jeansowe ogrodniczki za 3 zł jutro i w czwartek nowy towar będzie to też zerknę co mają

Czerwona opaska jest zrobiona ze sztucznego, śliskiego materiału, a ta różowa jest taka bawełniana troszkę sztywniejsza

Super, że wózek wybrany. Widziałam go na żywo, bardzo mi się podobał i ja bardzo lubię takie marinistyczne wzory
I też musieliśmy zrezygnować z lekkiego wózka.

40/40
Stary 2015-09-01, 16:32   #4751
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:

Biedna Odpoczywaj

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-01, 16:48   #4752
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Sylwuska tez dzis patrzylam a gdzie ten widzialas? W rampersie?
Nie, jeździłam specjalnie do Siedlec, tam są dwa takie sklepy, jeden to niby hurtownia dziecięca nawet, bo u nas myslalam, że nie ma Tako, przynajmniej wcześniej nie rzuciło mi się w oczy ale ten sam ogladalas? Jest ten model?

A u nas jest jakiś wybor? Bo ja w większości to Adamexy i Bebetto widziałam, a tam nawet Maxi Cosi i Quinny mogłam zobaczyć na żywo i pojezdzic, btw Quinny to maleństwo: P

Cytat:
Dzisiaj była wyprzedaż -75% w tym lumpie najdroższe były jeansowe ogrodniczki za 3 zł jutro i w czwartek nowy towar będzie to też zerknę co mają

Czerwona opaska jest zrobiona ze sztucznego, śliskiego materiału, a ta różowa jest taka bawełniana troszkę sztywniejsza

Super, że wózek wybrany. Widziałam go na żywo, bardzo mi się podobał i ja bardzo lubię takie marinistyczne wzory
I też musieliśmy zrezygnować z lekkiego wózka.
Tak właśnie myślałam, że ta czerwona to z takiej satyny jakby.
Ale różowa słodka

Też lubie takie wzory właśnie to Ty czemu się nie decydujesz? Jak jeden i drugi Ci się podobaja?

Stary 2015-09-01, 16:51   #4753
ogolnie
Zakorzenienie

Mervie to odpoczywajcie

Zapuściłam sobie Hobbita po raz 1678903 i malowałam na szkle. Coś badziewia mi dziś powychodziły, farba jakaś taka się zrobiła lejąca, chyba przez ten gorąc na dworze. Z dużej części obrazka zrobiły się zacieki także do kosza.

Wojnian hej, hej!

Wiecie, że dziś w nocy mają być nawałnice TŻ wraca koło 23, mam nadzieję, że do tej pory nie będzie żadnego łubudubu, bo nie lubię

Dziewczyny, a co to są 3 prenatalne? Ja pytałam lekarza i mówił, że na "to" badanie nie mam iść, bo niepotrzebnie, ale nie wiem co to za badanie w ogóle Któraś mi powie?
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 16:52   #4754
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie stresuj się, będzie dobrze

40/40
Stary 2015-09-01, 16:53   #4755
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Dziękuję;* do mojej mieściny jakieś 700 km, ale do laysów już tylko 200
Lejsiki wazniejsze?
hehe

Cytat:
A ja mam w sumie nowy odkurzacz i czytałam już wcześniej ze bardzo dużo osób poleca ten katarek, więc przyjrze mu się bliżej

Co jeszcze...

Fajnie kochana ze wybor wozka za Toba

Cytat:

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-01, 16:55   #4756
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
To nad czym sie zastanawiasz?
Jego waga mnie boli

Cytat:
Też lubie takie wzory właśnie to Ty czemu się nie decydujesz? Jak jeden i drugi Ci się podobaja?
Chciałabym, żeby był lżejszy

Cytat:
Dziewczyny, a co to są 3 prenatalne? Ja pytałam lekarza i mówił, że na "to" badanie nie mam iść, bo niepotrzebnie, ale nie wiem co to za badanie w ogóle Któraś mi powie?
Ogolnie pewnie to samo co na pierwszych i drugich prenatalnych my chyba pójdziemy, wszystko robię na nfz, to tylko mogę zapłacić prywatnie

40/40
Stary 2015-09-01, 16:56   #4757
mervie
Rozeznanie

Cytat:
Ehh Mervie szkoda mi Ciebie

Dostalas jakieś leki na tą infekcje? Musisz się oszczędzać niestety, remont musi poczekać, albo muszą poradzić sobie bez Ciebie.

jako, że dopiero skończyłam brać antybiotyk to stwierdziła, że dość już takich mocnych leków na razie- mam brać furagin i za niecałe 2 tyg kontrolne badania
wyniki z badania krwi z wczoraj też mam gorsze niż te sprzed 2 tygodni- mam brać ciągle magnez i witaminy

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Biedna Odpoczywaj
Cytat:

Cytat:
Nie stresuj się, będzie dobrze
dzięki dziewczyny

ciężko mi z tym (pomijając, że martwię się o bobo) , że źle sobie radzę z nic nierobieniem, tym bardziej że tyle teraz mamy na głowie... daliśmy wypowiedzenie z tego mieszkania czyli do października trzeba się wynieść, nasze mieszkanie w generalnym remoncie więc syf totalny- tysiące rzeczy do kupienia i sprzątania i wymagające łażenia po urzędach/spółdzielniach/biurach a TŻ żebyśmy na to wszystko mieli zapierdala po 12 godzin dziennie... a tu jeszcze ja na dokładkę będę leżąca, nawet głupich zakupów nie zrobię
dno totalne

będę więc miała teraz czasu a czasu żeby wam tutaj smęcić i spamować

Cytat:
Mervie to odpoczywajcie

Zapuściłam sobie Hobbita po raz 1678903 i malowałam na szkle. Coś badziewia mi dziś powychodziły, farba jakaś taka się zrobiła lejąca, chyba przez ten gorąc na dworze. Z dużej części obrazka zrobiły się zacieki także do kosza.

Wojnian hej, hej!

Wiecie, że dziś w nocy mają być nawałnice TŻ wraca koło 23, mam nadzieję, że do tej pory nie będzie żadnego łubudubu, bo nie lubię

to prenatalne w trzecim trymestrze, ja mam zalecenie bo na poprzednim u bobo wyszło obustronne wodonercze i trzeba sprawdzić czy to ustąpiło czy się pogłębia

ale pewnie jak wszystko jest w porządku to nie są to obowiązkowe badania

Edytowane przez mervie
Czas edycji: 2015-09-01 o 17:01
mervie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 16:58   #4758
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

3 prenatalne to badanie przepływów itp. Czy wszystko jest prawidłowo unaczynione, czy jest odpowiednia ilość wód płodowych itd.

Mervie leż w takim razie grzecznie i trzymaj się. A jeśli się będzie dalej rozwierać to co dalej? Gin coś mówił?

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 17:01   #4759
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
jako, że dopiero skończyłam brać antybiotyk to stwierdziła, że dość już takich mocnych leków na razie- mam brać furagin i za niecałe 2 tyg kontrolne badania
wyniki z badania krwi z wczoraj też mam gorsze niż te sprzed 2 tygodni- mam brać ciągle magnez i witaminy

dzięki dziewczyny

ciężko mi z tym (pomijając, że martwię się o bobo) , że źle sobie radzę z nic nierobieniem, tym bardziej że tyle teraz mamy na głowie... daliśmy wypowiedzenie z tego mieszkania czyli do października trzeba się wynieść, nasze mieszkanie w generalnym remoncie więc syf totalny- tysiące rzeczy do kupienia i sprzątania i wymagające łażenia po urzędach/spółdzielniach/biurach a TŻ żebyśmy na to wszystko mieli zapierdala po 12 godzin dziennie... a tu jeszcze ja na dokładkę będę leżąca, nawet głupich zakupów nie zrobię
dno totalne

to prenatalne w trzecim trymestrze, ja mam zalecenie bo na poprzednim u bobo wyszedł obustronny wodomocz i trzeba sprawdzić czy to ustąpiło czy się pogłębia

Kochana a online nie mzoesz czesci zakupow zrobic ?

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-01, 17:05   #4760
mervie
Rozeznanie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52613903]3 prenatalne to badanie przepływów itp. Czy wszystko jest prawidłowo unaczynione, czy jest odpowiednia ilość wód płodowych itd.

Mervie leż w takim razie grzecznie i trzymaj się. A jeśli się będzie dalej rozwierać to co dalej? Gin coś mówił?

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

chyba nie chciała mnie straszyć, do następnej wizyty mam leżeć i zobaczymy
Stary 2015-09-01, 17:05   #4761
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Mervie to odpoczywajcie

Wojnian hej, hej!

O nie, mój Tz też koło 23 może dziś wrócić, jak nie później, a ja boję się burz bardzo ;/
Cytat:
Jego waga mnie boli

Chciałabym, żeby był lżejszy

Ogolnie pewnie to samo co na pierwszych i drugich prenatalnych my chyba pójdziemy, wszystko robię na nfz, to tylko mogę zapłacić prywatnie
Heh no tak, mnie właśnie to w nim też boli najbardziej, na dodatek ja,na 4 piętro planuje, z nim wchodzić, nie wiem jeszcze jak, ale plan jest u mnie jednak plusy przewazyly nad waga, tzn nie powiedzieliśmy jeszcze ostatniego słowa i go nie kupilismy, ale lżej mi na sercu i wybór będzie teraz latwiejszy

Cytat:

dzięki dziewczyny

dno totalne

to prenatalne w trzecim trymestrze, ja mam zalecenie bo na poprzednim u bobo wyszedł obustronny wodomocz i trzeba sprawdzić czy to ustąpiło czy się pogłębia

Jejku to faktycznie kiepski czas na gorsze samopoczucie, ale w ciąży niestety trzeba się z tym liczyć

A Tz nie ma jakiegoś brata, albo kogoś z rodziny moze macie, kto mógłby Wam pomoc?

Zdrowie Maluszka i Twoje jest najważniejsze

I możesz nam smecic do woli ;*

Stary 2015-09-01, 17:09   #4762
mervie
Rozeznanie

Cytat:
Kochana a online nie mzoesz czesci zakupow zrobic ?
a to są zakupy typu panele, płytki/kafelki, listwy, krany i wanny... pewnie bym mogła ale takie rzeczy lepiej iść i pomacać i zobaczyć na żywo- raz już chciałam zamówić płytki do łazienki na necie a przez przypadek spotkałam je w sklepie
boooooszzzz jakbym się skusiła i skończyła z taką łazienką to nie chciałabym do niej wchodzić
będę musiała wystawić na próbę moje zaufanie do TŻ w takich kwestiach, chociaż on jak to facet- potrafi powiedzieć, że wszystko fajne tylko kupmy już i jedźmy do domu
Stary 2015-09-01, 17:09   #4763
ogolnie
Zakorzenienie

Gryzelda czyli w sumie podobne do tych co były,bo miałam przepływy robione,wody sprawdza na wizycie,więc może dlatego nie kazał iść? No ale też wyszło że wszystko dobrze więc może nie widzi potrzeby.
Ostatnio jak pytałam co to te trzecie badania to nawet mi nie chciał mówić bo uznał że skoro nie potrzeba to po co mi wiedzieć. Bez sensu.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 17:12   #4764
mervie
Rozeznanie

Cytat:
Jejku to faktycznie kiepski czas na gorsze samopoczucie, ale w ciąży niestety trzeba się z tym liczyć

A Tz nie ma jakiegoś brata, albo kogoś z rodziny moze macie, kto mógłby Wam pomoc?

Zdrowie Maluszka i Twoje jest najważniejsze

I możesz nam smecic do woli ;*

nieomieszkam smęcenia
niestety jak to bywa, wszyscy są zajęci swoimi sprawami, wszyscy pracują, mój tata jest kierowcą i praktycznie jest w domu w weekendy a siostra z rodziną mieszka 100km stąd, mama pracuje w takich godzinach, że sama ma problem z załatwianiem swoich spraw...
coś wymyślę tylko nie dzisiaj, dzisiaj będę się użalać nad sobą i będę jeść
muszę zadzwonić do TŻ żeby przywiózł majonez

bez majonezu się nie obejdzie!!!!
Stary 2015-09-01, 17:14   #4765
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Lejsiki wazniejsze?
hehe
Boże. Przeczytałam "Lesbijki wazniejsze" i sobie myślę o co Ci chodzi

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 17:15   #4766
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Heh no tak, mnie właśnie to w nim też boli najbardziej, na dodatek ja,na 4 piętro planuje, z nim wchodzić, nie wiem jeszcze jak, ale plan jest u mnie jednak plusy przewazyly nad waga, tzn nie powiedzieliśmy jeszcze ostatniego słowa i go nie kupilismy, ale lżej mi na sercu i wybór będzie teraz latwiejszy
My mieszkamy w domku to nie miałabym problemu z wnoszeniem, ale i tak wolałabym, żeby był lżejszy

40/40
Stary 2015-09-01, 17:19   #4767
czubasek20
Zakorzenienie

mervie lez kochana, byle dalej rozwarcie nie poszlo. Mozna wytrwac nawet z 10 tyg z rozwatciem ale oszczedzaj sie

A jakies probki ze sklepow zeby tz Ci przynosil?
Mi tz czasem tak zalatwial.

Wpierdzielam wlasnie u mamy frytki

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-01, 17:23   #4768
sylwoha
Zakorzenienie

Mervie boziu wspolczuje, ale zdrowie malyszka najwazniejsze

Sylwuska a byly tako extreme i tako maxone?
Bo one mnie kusza
A Twoj model byl w rampersie tylko inny kolor.
Ale ogolnie u nas lipa z wozkami
Stary 2015-09-01, 17:29   #4769
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
nieomieszkam smęcenia
niestety jak to bywa, wszyscy są zajęci swoimi sprawami, wszyscy pracują, mój tata jest kierowcą i praktycznie jest w domu w weekendy a siostra z rodziną mieszka 100km stąd, mama pracuje w takich godzinach, że sama ma problem z załatwianiem swoich spraw...
coś wymyślę tylko nie dzisiaj, dzisiaj będę się użalać nad sobą i będę jeść
muszę zadzwonić do TŻ żeby przywiózł majonez

bez majonezu się nie obejdzie!!!!
No tak, każdy ma swoje zajęcia ;/ jakoś sobie poradzicie, sami przecież zdjęcie sobie sprawę co jest ważniejsze i to nie Twoja wina, ze tak się stało, więc kładą się i odpoczywaj, no i jedz oczywiście, majonezik musi byc, ostatnio też wcinalam z samym pomidorem i bułka

A dziś to w ogóle polecialam po calosci, bo w trasie jadłam chekera z MC i młoda, więc na ten tydzień uważam dzień jedzenia słodyczy na wykorzystany juz ;/ a teraz zajadalam się bułka z parowka, ketchupem i sosem jakimś grillowym, bardzo zdrowo ;/

A i tak w ogóle to myślałam, że od wczoraj reżim slodyczowy i wczoraj już nic nie jadlam, a,kupiłam cukierki do domu i białe twixy z biedronki, bo ktoś polecał i chlodza sie w lodówce i będą czekały i mnie kusily, o ja głupia, ze to kupiłam ;/ sama sobie strzelilam w kolano.
Cytat:
My mieszkamy w domku to nie miałabym problemu z wnoszeniem, ale i tak wolałabym, żeby był lżejszy

A no to przecież nosić go nie będziesz, więc nie wydziwiaj ;P

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:
Mervie boziu wspolczuje, ale zdrowie malyszka najwazniejsze

Sylwuska a byly tako extreme i tako maxone?
Bo one mnie kusza
A Twoj model byl w rampersie tylko inny kolor.
Ale ogolnie u nas lipa z wozkami
No właśnie z tego co wcześniej chodziłam i oglądałam bez zbędnego zagłębienia się w firmy i funkcje, to tak właśnie zauważyłam, że szału nie ma u nas;/

O Maxone pierwszy raz słyszę, ale zwracalam uwagę raczej na każde Tako i nie widziałam, o Extreme słyszałam, bo Ani_qa o nim mówiła i też go nie widziałam, ale w necie znajdziesz strony tych sklepów i jest do nich tel, więc zadzwoń i zapytaj, czy mają, albo ewentualnie czy mogą zamowic, bez konieczności kupowania

Edytowane przez syylwuska
Czas edycji: 2015-09-01 o 17:25
Stary 2015-09-01, 17:31   #4770
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
A dziś to w ogóle polecialam po calosci, bo w trasie jadłam chekera z MC i młoda, więc na ten tydzień uważam dzień jedzenia słodyczy na wykorzystany juz ;/ a teraz zajadalam się bułka z parowka, ketchupem i sosem jakimś grillowym, bardzo zdrowo ;/

A i tak w ogóle to myślałam, że od wczoraj reżim slodyczowy i wczoraj już nic nie jadlam, a,kupiłam cukierki do domu i białe twixy z biedronki, bo ktoś polecał i chlodza sie w lodówce i będą czekały i mnie kusily, o ja głupia, ze to kupiłam ;/ sama sobie strzelilam w kolano.

A no to przecież nosić go nie będziesz, więc nie wydziwiaj ;P
Zjadłabym te białe twixy

Dobra, już nie będę chyba nie będę szukać dalej i weźmiemy tego maxone, ze szkoły rodzenia dostaniemy tam 10% zniżki i jeszcze można negocjować gratisy także tego

40/40
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości