![]() |
#4741 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5
Adka, bo to facet powiedział
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe cz.5
|
![]() ![]() |
![]() |
#4743 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co z czerwona opaska? Nie podoba Ci sie? Ale ta różowa jest super, też chyba zamówie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Uff nadrabiam i wróciłam ![]() Tak się ciesze, że pojechaliśmy bo martwilam się tym wózkiem, ze kompletnie nie wiem jaki itd, a jednak pojechać i na własne oczy zobaczyć, dotknąć, podjechać kawałek to do innego. Byliśmy w dwóch sklepach i chyba już wybraliśmy, bo potem żaden inny nam się tak nie spodobał i nie ma wózka takiego co by miał wszystko co nam odpowiada, więc z czegoś trzeba zrezygnować ;/ u nas to będzie waga, trudno jakoś będę musiała sobie radzić, na początku będzie pomagał Mąż, potem moze mięśnie urosną ![]() A mowa o wózku Tako City Move Marine o takim: http://bejbi.eu/sklep/images/City%20...%20-%20461.jpg Akurat taka wersję kolorystyczną ooglądaliśmy, ale musimy popatrzeć w necie jakie jeszcze są dostępne, jednak ja uwielbiam granat, więc pewnie ten zostanie ![]() Porownywalismy do Rico Nano i w sumie dużo pomógł nam Pan ze sklepu, bo pokazał różnice między nimi i sam polecał Tako. No i teraz istotne roznice, które zapamiętałam. - w Rico jest słabszy plastik na dole, pod palcami sie wygina, - gondola reguluje się w mniej wygodny sposób, trzeba nacisnąć takie pokrętło na spodzie i wtedy nim krecic, w tako jest banalnie proste, wyciągają sympatycznej i kręcisz i chowasz - budka w spacerowce Tako jest większa, mA większy daszek i nie potrzebna jest parasolka - palak w spacerowce Tako wygodniej się zaklada i można odpiac z jednej strony i wtedy np wkładać dziecko - sam palak w Tako jest zrobiony ze skory i miejsce na nogi tez, więc łatwo jest to wyczyścić i wygląda to ładniej, bo w Rico i palak i miejsce na nogi są z folii - budka spacerowa w Tako składa się przez samo popchniecie reka, w Rico trzeba naciskać przyciski po bokach - materiał w Tako jest wykonany z lepszych surowców, tak twierdził Pan Co jeszcze... Nie pamiętam już czy jest jakas roznica odnośnie wielkości gondoli, niby w Takom ma 78 cm dług ale nie sprawdzałam w necie. Reszta rzeczy chyba podobne, zapinany kosz, w Rico chyba trochę większy, regulowana rączka, wpinanie przód tył, taki sam mechanizm wpinania i wypinania gondoli i spacerowki, no i waga gondoli Rico chyba jest trochę mniejsza, ale w Tako ma też funkcje kolyski, a nie wiem czy w Rico to jest. Chyba więcej nie pamiętam i tak sporo udało mi się napisać, a napisałam po to, ze może ktoś też będzie się zastanawial, więc będzie mógł porównać ze swoimi przemyśleniami ![]() Także jestem bardzo happy, na prawdę kamień jakoś spadł mi z serca, bo mimo że nie kupiliśmy, to nastawilismy się już na ten i obojgu nam się podoba i pewnie tak zostanie ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez syylwuska Czas edycji: 2015-09-01 o 16:22 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4744 |
Rozeznanie
|
właśnie wróciłam z wizyty i mam załamkę,
infekcja ciągle jest, do tego doszło białko w moczu, obrzęki nóg i 1cm rozwarcie... mam leżeć, tyle mi wolno. Mam też już zacząć liczyć ruchy- mi powiedziała co najmniej 25 na dzień i dwa razy dziennie mierzyć ciśnienie- jakby coś się działo to od razu do szpitala bo moja pani doktor idzie na urlop od jutra i kilka tygodni będzie nieobecna- jak na złość... prawdopodobnie za tydzień dochodzą do tego 3 prenatalne ja nie wiem o co biega ![]() zamiast być pożyteczna to będę leżeć plackiem i się stresować ![]()
#4745 |
Wtajemniczenie
|
Zwrotny, lekko się go prowadziło, amortyzowany tak w sam raz (nie lubię tych pływających wózków), na przednich kołach dodatkowo zamontowane takie co się odbijają od np krawężników. W ogóle miałam wrażenie, że wykonany był z bardzo porządnych materiałów. Gondola jest duża, ale nie wygląda na taką. Dodatkowo można wszystko ściągnąć do prania
![]()
#4746 |
Zakorzenienie
|
Sylwuska tez dzis patrzylam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4747 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój TŻ też uwielbia te czipsy ![]()
![]() |
#4748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dostalas jakieś leki na tą infekcje? Musisz się oszczędzać niestety, remont musi poczekać, albo muszą poradzić sobie bez Ciebie. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nad czym sie zastanawiasz? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4750 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Czerwona opaska jest zrobiona ze sztucznego, śliskiego materiału, a ta różowa jest taka bawełniana troszkę sztywniejsza ![]() Super, że wózek wybrany. Widziałam go na żywo, bardzo mi się podobał i ja bardzo lubię takie marinistyczne wzory ![]() I też musieliśmy zrezygnować z lekkiego wózka.
![]() |
#4751 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4752 | |
Zakorzenienie
|
Nie, jeździłam specjalnie do Siedlec, tam są dwa takie sklepy, jeden to niby hurtownia dziecięca nawet, bo u nas myslalam, że nie ma Tako, przynajmniej wcześniej nie rzuciło mi się w oczy
![]() A u nas jest jakiś wybor? Bo ja w większości to Adamexy i Bebetto widziałam, a tam nawet Maxi Cosi i Quinny mogłam zobaczyć na żywo i pojezdzic, btw Quinny to maleństwo: P Cytat:
Ale różowa słodka ![]() Też lubie takie wzory właśnie ![]() ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4753 |
Zakorzenienie
|
Mervie to odpoczywajcie
![]() ![]() Zapuściłam sobie Hobbita po raz 1678903 ![]() ![]() Wojnian hej, hej! ![]() Wiecie, że dziś w nocy mają być nawałnice ![]() ![]() Dziewczyny, a co to są 3 prenatalne? Ja pytałam lekarza i mówił, że na "to" badanie nie mam iść, bo niepotrzebnie, ale nie wiem co to za badanie w ogóle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4754 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4755 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() hehe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4756 | ||
Wtajemniczenie
|
Jego waga mnie boli
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4757 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
wyniki z badania krwi z wczoraj też mam gorsze niż te sprzed 2 tygodni- mam brać ciągle magnez i witaminy ![]() ciężko mi z tym (pomijając, że martwię się o bobo) , że źle sobie radzę z nic nierobieniem, tym bardziej że tyle teraz mamy na głowie... daliśmy wypowiedzenie z tego mieszkania czyli do października trzeba się wynieść, nasze mieszkanie w generalnym remoncie więc syf totalny- tysiące rzeczy do kupienia i sprzątania i wymagające łażenia po urzędach/spółdzielniach/biurach a TŻ żebyśmy na to wszystko mieli zapierdala po 12 godzin dziennie... a tu jeszcze ja na dokładkę będę leżąca, nawet głupich zakupów nie zrobię dno totalne będę więc miała teraz czasu a czasu żeby wam tutaj smęcić i spamować ![]() Cytat:
ale pewnie jak wszystko jest w porządku to nie są to obowiązkowe badania
.kto płacze temu deszcz za oknem Edytowane przez mervie Czas edycji: 2015-09-01 o 17:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4758 |
Konto usunięte
|
3 prenatalne to badanie przepływów itp. Czy wszystko jest prawidłowo unaczynione, czy jest odpowiednia ilość wód płodowych itd.
Mervie ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4759 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4760 |
Rozeznanie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52613903]3 prenatalne to badanie przepływów itp. Czy wszystko jest prawidłowo unaczynione, czy jest odpowiednia ilość wód płodowych itd.
Mervie ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() chyba nie chciała mnie straszyć, do następnej wizyty mam leżeć i zobaczymy ![]()
#4761 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A Tz nie ma jakiegoś brata, albo kogoś z rodziny moze macie, kto mógłby Wam pomoc? Zdrowie Maluszka i Twoje jest najważniejsze ![]() I możesz nam smecic do woli ;* Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4762 |
Rozeznanie
|
a to są zakupy typu panele, płytki/kafelki, listwy, krany i wanny... pewnie bym mogła ale takie rzeczy lepiej iść i pomacać i zobaczyć na żywo- raz już chciałam zamówić płytki do łazienki na necie a przez przypadek spotkałam je w sklepie
boooooszzzz jakbym się skusiła i skończyła z taką łazienką to nie chciałabym do niej wchodzić ![]() będę musiała wystawić na próbę moje zaufanie do TŻ w takich kwestiach, chociaż on jak to facet- potrafi powiedzieć, że wszystko fajne tylko kupmy już i jedźmy do domu ![]()
#4763 |
Zakorzenienie
|
Gryzelda czyli w sumie podobne do tych co były,bo miałam przepływy robione,wody sprawdza na wizycie,więc może dlatego nie kazał iść? No ale też wyszło że wszystko dobrze więc może nie widzi potrzeby.
Ostatnio jak pytałam co to te trzecie badania to nawet mi nie chciał mówić bo uznał że skoro nie potrzeba to po co mi wiedzieć. Bez sensu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4764 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() niestety jak to bywa, wszyscy są zajęci swoimi sprawami, wszyscy pracują, mój tata jest kierowcą i praktycznie jest w domu w weekendy a siostra z rodziną mieszka 100km stąd, mama pracuje w takich godzinach, że sama ma problem z załatwianiem swoich spraw... coś wymyślę ![]() muszę zadzwonić do TŻ żeby przywiózł majonez bez majonezu się nie obejdzie!!!! ![]()
![]() |
#4765 |
Zadomowienie
|
Boże. Przeczytałam "Lesbijki wazniejsze" i sobie myślę o co Ci chodzi
![]()
#4766 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4767 |
Zakorzenienie
|
mervie lez kochana, byle dalej rozwarcie nie poszlo. Mozna wytrwac nawet z 10 tyg z rozwatciem ale oszczedzaj sie
![]() A jakies probki ze sklepow zeby tz Ci przynosil? Mi tz czasem tak zalatwial. Wpierdzielam wlasnie u mamy frytki ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4768 |
Zakorzenienie
|
Mervie boziu wspolczuje, ale zdrowie malyszka najwazniejsze
Sylwuska a byly tako extreme i tako maxone? Bo one mnie kusza A Twoj model byl w rampersie tylko inny kolor. Ale ogolnie u nas lipa z wozkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4769 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A dziś to w ogóle polecialam po calosci, bo w trasie jadłam chekera z MC i młoda, więc na ten tydzień uważam dzień jedzenia słodyczy na wykorzystany juz ;/ a teraz zajadalam się bułka z parowka, ketchupem i sosem jakimś grillowym, bardzo zdrowo ;/ A i tak w ogóle to myślałam, że od wczoraj reżim slodyczowy i wczoraj już nic nie jadlam, a,kupiłam cukierki do domu i białe twixy z biedronki, bo ktoś polecał i chlodza sie w lodówce i będą czekały i mnie kusily, o ja głupia, ze to kupiłam ;/ sama sobie strzelilam w kolano. Cytat:
A no to przecież nosić go nie będziesz, więc nie wydziwiaj ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
O Maxone pierwszy raz słyszę, ale zwracalam uwagę raczej na każde Tako i nie widziałam, o Extreme słyszałam, bo Ani_qa o nim mówiła i też go nie widziałam, ale w necie znajdziesz strony tych sklepów i jest do nich tel, więc zadzwoń i zapytaj, czy mają, albo ewentualnie czy mogą zamowic, bez konieczności kupowania ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez syylwuska Czas edycji: 2015-09-01 o 17:25 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4770 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobra, już nie będę ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:19.