|
|
#4741 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
Kinga taki zabieg jak teraz bedzie mnie czekać jeszcze kilkukrotnie do końca ciazy... Nic wiecej ryzykować nie mogą bo jest zbyt wcześnie . Narazie nic nie wiem jeszcze, pewnie jutro powinno byc wszystko jasne... Ale jestem dobrych myśli
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba jakiś słabo sprawny glukometr mają ![]() No ale wynik po godzinie masz taki z raczej bez diety sie nie obejdzie, przynajmniej nie powinno się obejść .... |
|
|
|
|
#4743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarz odpisal, ze to juz daje obraz cukrzycy. Trwa wlasnie wymiana maili z nim. ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Baby, Oliwka ladnie rosnie no i bardzo dobrze, ze dalsze zwolnienie masz ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
|
#4744 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Magda gratuluję zaklepania terminu i super, że rodzice zaoferowali się, że kupią wam samochód.Fatalnie się czuję. Cały dzień w szkole robi swoje. |
||||
|
|
|
#4745 |
|
Wtajemniczenie
|
Jejku dziewczyny ile Wy dzis naskrobalyscie
![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Witam nowe dziewczyny Magda gratuluję zaklepanego terminu
|
#4746 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za pozytywne informacje no i na pewno milej na sercu, jak rodzina odwiedziła ![]() Cytat:
zawsze ewentualnie możesz sam wzór to na okno i przez szybkę odbić ![]() Cytat:
Nie mam żadnych nieprzyjemnych doświadczeń z dentystami, bo generalnie z reguły na kontroli się kończy, ale zawsze to jest dla mnie jakiś taki stres okropny. Cytat:
ale odchylenia od glukometru ogromne! Cytat:
Choć wolałabym uniknąć porodu w wigilie, święta bądź sylwestra, bo boję się wtedy jakiegoś okrojonego personelu w szpitalu albo panującej ogólnej irytacji personelu, że święta a oni w robocie muszą siedzieć no ale, tyle mam stresów w tej ciąży, że nawet jak by to miała być ta wigilia, to już niech będzie, ciąża wtedy będzie donoszona, więc jak mała będzie chciała wtedy wychodzić, to droga wolna ![]() Cytat:
![]() Ja sobie kupiłam dzisiaj papcie do szpitala i takie podstawowe kosmetyki. Niech leżą i czekają. I szlafrok, ale to raczej na wstawanie do małej w nocy, bo jest taki puchaty cieplutki, a ja to zmarzluch jestem. ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- magdusia jak tam u Ciebie? |
||||||
|
|
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
kamilka czyli same pozytywne wiadomości
kilka dni w domu na pewno naładowałoby Cię dodatkową energią tak teraz poytrzebną, trzymam kciuki za zabieg!viki1988 ja do dentysty chodze sama i daję radę bez znieczulenia ![]() Casaa czyli bez diety się nie obejdzie.. szkoda ![]() Ewusia_marchew super, że dobre wyniki u Ciebie
|
#4748 |
|
Zakorzenienie
|
Mam mierzyc poziom po posilkach, prawdopodobnie jutro sie z nim zobacze bo mam glukometr ale paski sie dawno temu skonczyly to i dowiem sie dokladnie co mam robic.... Przejde na glodowke chyba.... U mnie wszystko na slodko :|
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4749 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
--- A u mnie??? Delikatnie mówiąc nieciekawie:-( nie chciałabym pisać tu na ogólnym a do klubu chyba nie mogę wejsc z tel...
|
|
#4750 |
|
Rozeznanie
|
Kamilka trzymam kciuki żebyś choć na chwilę mogła wrócić do domu,
Casaa współczuję ja też strasznie się bałam możliwości diety bo ostatnio śniadania tylko na słodko mi wchodzą. Magdusia przykro mi że jest nieciekawie, wydaję mi się że ja wchodziłam do klubu na telefonie
|
#4751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4752 |
|
Rozeznanie
|
tylko z linka przez przeglądarkę
|
#4753 |
|
Zadomowienie
|
hariett, ja bardzo sobie ceniłam możliwość wpięcia fotelika w wózek.
Magdusia, trzymaj się. Do klubu możesz wejść z telefonu ale nie przez aplikację, a przez przeglądarkę. Kogielmogiel, ja czuję taki dyskomfort jak twardnieje brzuch. Dodatkowo jeżeli mam coś obcisłego to czuję, że się robi jakoś tak "ciaśniej". medeline, straszna nie jesteś. Ja przez uwielbienie kontroli przy pierwszym dziecku to miałam już listę prezentów przygotowaną i przesłaną do całej rodziny jakieś 4 miesiące przed porodem ![]() magda, samochód? WOW iwonai, mi mówili, że dopóki nie ma problemów z szyjką, a skurcze nie są regularne ze zwiększającą częstotliwością to nie ma problemu. Mogą występować nawet do kilkudziesięciu w ciągu dnia. Ja w pierwszej ciąży miałam nawet raz serię trwającą 2h. Skurcz co 8-10minut. iola, też mam problem z tym jak ja mam nie podnosić swojej córeczki. Ciężkie to jest... baby, super że udało się przedłużyć zwolnienie. Wracasz na Fuertę? kamilka za pozytywne wyniki i kilka dni w domkuJa mam nadzieję, że dociągnę do stycznia. Jedne święta spędziłam już na patologi ciąży i nie polecam takich uroków nikomu. Wszyscy mega mili, ale jednak wszystkie dziewczyny były smutne, że nie w domu z rodzinami. magda, z obrazkiem możesz jeszcze tak zrobić, że puścić na ścianę z rzutnika i wtedy odrysować. Będzie łatwiej niż z kartki uaoo jak się dziś czujesz? Dolegliwości minęły? |
|
|
|
#4754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znów wieczór i znów to samo, co prawda nie aż tak jak wczoraj, ale ból jest. Kurde nie wiem co robić, nie chce jechać do szpitala Może to nic poważnego? Może jutro pójdę prywatnie do lekarza i się spytam co i jak? Bo pojadę i co im powiem, że żebro mnie boli i promieniuję na plecy? To mi jeszcze powiedzą, że dziecko kopie..
|
|
#4755 |
|
Zakorzenienie
|
magdusia
|
|
|
|
#4756 |
|
Zakorzenienie
|
Uaoo a może to jakiś nacisk macicy na jakieś nerwy? Chociaż oczywiscie nerki czy układ moczowy warto sprawdzić, ale to chyba mialabys jakieś sensacje przy siusianiu, może podwyższoną temperaturę. Ale dobrze jest sprawdzić, każda potencjalna infekcja w ciąży jest niewskazana.
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie bolalo po lewej stronie jak mialam jakis zastoj w nerkach... obylo sie bez antybiotyku ale oczywiscie wizyta u lekarza I jakies leki sa konieczne. Takze ja bym smigala do gina!
|
|
|
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
Uaoo, pytanie za 100 punktow, czy lekarz prywatnie na ladne oczy postawi Ci diagnoze? W szpitalu z miejsca porobia Ci wszystkie badania i wtedy podejma decyzje co to, czy leczyc i jak leczyc. Niestety stan blogoslawiony niesie ryzyko wizyt w szpitalu.
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Biorąc pod uwagę umiejscowienie to naprawdę mogą być to nerki czy układ moczowy. Można przy tym nie mieć ani problemów z sikaniem, ani gorączki (tak było u mnie). Pamiętaj o tym, że decydując się nic nie robić narażasz nie tylko siebie. Nie wiadomo co Ci jest. |
|
|
|
|
#4760 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez poszlam prywatnie, zrobilam badania na drugi dzien, wyniki przeslalam ginowi na maila
Do szpitala tez mi nie po drodze... no ale poki co juz bol ustapil, wyniki sa ok wiec mam nadzieje ze infekcja nie wroci
|
|
|
|
#4761 |
|
Zakorzenienie
|
Tygrysek -do niedzieli bede na fue,musze spróbować powalczyc z firma o ten drugi rodzaj zwolnienia, upewnilam sie w ciagu kilku ostatnich dni ze mi przysluguje. Poza tym jest mnostwo rzeczy jeszcze do przeprowadzenia pomiedzy wyspami,wiec jutro kombinuje kartony i pakuje pakuje pakuje,w weekend przyjedzie kuzyn meza dużym autem i to zabierze.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#4762 |
|
Raczkowanie
|
hej Dziewczyny,
na dzisiejszej wizycie lekarz mi powiedziala ze takie skurcze beda sie zdarzaly i sa normalne bo macica to miesien a nie jakis worek. No wlasnie ja podobnomam ten problem niewydolnosci szyjkowej bo mi 4 tyg temu pesar zalozyli w szpitalu, ale pani powiedziala ze siedzi w szyjce i jest na razie ok. Malutka ma 27 tyg i wazyok 920g ![]() i na usg lizala sobie paluszki u raczki , lekarz mowila ze na jezyku dzieci maja najwiecej bodzcow dotykowych dlatego noworodki pchaja wszystko do buzi . Gratuluje zakupow dziewczyny, ja od jutra zaczynam zamowienia
|
|
|
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
KAMILKA, będzie dobrze, widać, że lekarze bardzo się starają
![]() IWONA, no tak jest u wokół ust jeszcze podobno już kawał baby napisz ![]() UAO, zawsze możesz dać jutro rano mocz do badania na cito, to tylko kilka złotych i z wynikiem iść do gina, jeśli koniecznie chcesz uniknąć IP MAGDUSIA, mocno tulę i współczuję sytuacji szkoda, że akurat w ciąży musisz to przechodzić BABY, Ty to się nalatasz... Przyszedł woombie. Jestem zaskoczona, ależ on wielki bardzo fajny materiał, czuć, że ma spandex. I te słoniki
|
|
#4764 |
|
Zakorzenienie
|
Tygrysek, iwonai, to co piszecie o skurczach, to mocno pocieszające jest.
|
#4765 |
|
Zakorzenienie
|
Medeline-gdzie kupowalas? Ja chyba od tesciowej wycyganie :-D
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#4766 |
|
Zakorzenienie
|
Na ich stronie, otulacz.pl czy jakoś tak
Mężowi bardzo przypadł do gustu. Uff
|
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
Mi tez to gin dzisiaj powiedzial,że macica musi sie bardzo powiekszyc i dlatego robi takie ruchy,bo Najpierw sie kurczy troche a pozniej sie rozkurcza
|
|
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
Ua00, pojechalaś na IP?
Bez kitu, boli Cię już tak długo, a Ty codziennie zamiast jechać, to zwlekasz.. Przedwczoraj już mówiłaś, że jak kolejnego dnia znowu będzie ból, to pojedziesz i dalej kombinujesz żeby nie jechać. Lepiej jechać na IP i odsiedzieć parę godzin, niż iść do prywatego lekarza, on dopiero zleci badania, Ty je zrobisz kolejnego dnia, poczekasz na wyniki i dopiero pójdziesz. W szpitalu od razu zrobią badania, mają szybko wyniki, jak trzeba to dadzą kroplówkę. Bierz dzisiaj tyłek w troki i leć do jakiegoś lekarza. |
|
|
|
#4769 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam sobie przeszyć jeszcze raz ostatni guzik w płaszczu. Brakło materiału
|
|
|
|
#4770 |
|
Zadomowienie
|
Dotka podpisuje sie pod tym co napisałaś rekami i nogami...
Uaoo do szpitala!!! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.

chyba jakiś słabo sprawny glukometr mają 
no i bardzo dobrze, ze dalsze zwolnienie masz 
[COLOR="Silver"]
jestem po obchodzie, leże dalej 
To już III trymestr coraz bliżej końca, więc chętnie z wami poczekam na rozwiązanie 
za pozytywne informacje
Nie mam żadnych nieprzyjemnych doświadczeń z dentystami, bo generalnie z reguły na kontroli się kończy, ale zawsze to jest dla mnie jakiś taki stres okropny.