|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki c
Mój uwielbia wszystkie smoczki
|
|
|
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki c
Moje dziecko pomyliło noc z dniem i wyje od godziny
|
#4743 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie Młody co uśnie, to za moment snu zaczyna płakać/pokrzykiwać... Biedne Maleństwo się męczy
|
|
|
|
#4744 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4745 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejny raz tracę cierpliwość do dziecka.
Drugiego za chiny już nie chce. Mam dosyć wszystkiego.
|
#4746 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie się karmimy już 3 raz tej nocy. Mój żarłok kochany
Ale pochwalę się wam, że od godziny 19 dopiero drugi raz podałam mm. Cały czas było mleko z cyca Wczoraj 3 razy dostał mieszankę w ciągu doby, oby dzisiaj było podobnie albo i lepiej
|
|
|
|
#4747 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak pracuje troche dluzej nie liczac dojazdow ![]() Cytat:
bedzie driver ;DWysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:07 ---------- Poprzedni post napisano o 06:00 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ania oby to nie byla skaza. Olutka kciuki zeby Stasiowi przeszlp. Moze skok u Was? Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:12 ---------- Poprzedni post napisano o 06:07 ---------- U nas drugie ;p Moja dziura u sutku jak byla tak jest ;p Wczoraj Maly cos uszkodzil i lala sie (doslownie:p) krew:p W nocy po 13h przerwy w karmieniu nie krwawilam ![]() Oby tak zostalo ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:19 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ---------- Damian niesmialo zaczyna sie chyba usmiechac ;D a przynajmniej bardzo chce w to wierzyc:p Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Życzę Wam tych uśmiechów jak najwięcej U mnie drugiego nie będzie na bank. Nie nadaje się.
|
|
#4749 |
|
Zadomowienie
|
Inka,super,trzymam zatem kciuki 😉
Kamila,Noah przejdzie swój trudny monent,stanie się już niedługo kontaktowy i wszystko Ci usmieszkami wynagrodzi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4750 |
|
Zakorzenienie
|
Najgorsze, że ja nie wiem o co chodzi. Jednego dnia prawie nie placze, w nocy śpi po 3 godziny i po karmieniu zasypia od razu a następnego płacze godzinę albo dwie zanim zaśnie. Pospi chwilę i znów ryk. A już się cieszyłam, że te kropelki pomagają :/
|
#4751 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4752 |
|
Zakorzenienie
|
Mi już kręgosłup siada od noszenia :/
|
#4753 |
|
Rozeznanie
|
Mi tez:p moja teraz to diabeł nie dziecko. I tez tracimy cierpliwosc, nieraz juz klne na nia w duchu.
wczoraj placze od 19:30 do 23:30, rozkreca sie lubila lezec na przewijaku i lezala tam spokojnie, wiec w akcie desperacji wsadzilidmy przewijak do lozka hahaha. Ale sie rozmyslila po 10 min i juz nie lubi na nim lezec ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4754 |
|
Zakorzenienie
|
Najgorsze jesy to, że ja na prawdę się staram widzieć pozytywy... staram się nie denerwować na niego.. zrozumieć, że jest maleńki i bezbronny i sam nie wie czemu płacze. A i tak czasem nie panuje nad nerwami i wyzywam
T oczywiście zdziwiony czym ja się denerwuje. Przecież to normalne, że maly troszkę płacze. Kurde. Tyle, że to ja chodzę z bolacym kroczem, mnie bolą cycki, to moje ciało wygląda jak gowno, to ja słucham płaczu 24/dobe. Ja chodzę i go uspokajam i usypiam aż mi kręgosłup siada.ja chodzę obrzygana, obsikana i zalana mlekiem. Ja muszę wywalac cycka co godzinę i to ja czuję się jak wyrodna matka. Wiem, że są dzieci "gorsze" pod względem płaczu i w ogóle ale do cholery ja też mam prawo być zmęczona :/
|
#4755 |
|
Zakorzenienie
|
Moj ma tylko jeden
![]() Wesola Ania a Kubus to chyba jest starszy ;p za mocno trzyma glowke, szybko wodzi oczkami ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
#4756 |
|
Rozeznanie
|
Kamila, no jesli T wraca z pracy to ma wiecej cierpliwosci gdy nie musi caly dzien sluchac krzykow.
my wieczorem robimy tak, ze co 15min sie wymieniamy. Raz ja biore i nosze i zabawiam, raz moj narzeczony. I co 15 min mam chwile zeby isc sie przewietrzyc, zjesc, isc do pokoju obok i zamknac drzwi itd. I troche latwiwj mi wtedy to zniesc. No ale w dzien musze sobie radzic sama i mam leb jak balon ![]() Ja trace cierpliwosc, ale wiem, ze corce COS dolega. Z dnia na dzien zaczal sie histeryczny placz, jakby ja cos bolalo. Jesli nie je i nie spi to placze. W dzien przespi 4-5h reszte placze, zasypia przed wieczorem i budzi sie kolo 19-20 i kilka godzin placze, a potem pada ze zmeczenia. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kamila jestes tylko czlowiekiem, zdecydowanie jestes przemeczona... ale ten etap ma swoj koniec tak jak ciaza. Dzieci staja sie kontaktowe, potem komunikatywne. Z jednej strony bedzie lzej z drugiej pojawia sie inne problemy... ale to Nasze Skarby (dlatego czasem mamy ochote zakopac je gleboko pod ziemia ))Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
Kosia i jak sluzy twojej ten zwykly enfamil? Zatwardzenie przeszlo?
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4759 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poproś T żeby został z małym a Ty wyjdź gdzieś sama. Może kosmetyczka lub jakiś shoping Ja nie mogę narzekać. Moje trzecie dziecko i wszystkie tak samo spokojne. No sądząc po starszych do czasu W każdym razie cieszę się z tego i doceniam to co mnie spotyka. Mój maluch dziś spał od 21 do 5 I dziś już z pewnością stwierdzam, że się uśmiecha Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4760 |
|
Wtajemniczenie
|
Wesoła Ania niezła powodz mieliście.
Olutka oby Stachu spał ładnie ![]() Margosia to ty biedna męża na zdjęciu oglądasz najczęściej jakie to szczęście że mój wraca codziennie o 15tej. I może nie zarabia milionów, ale ważne jest dla mnie ze jest z nami. Kamila, może w weekend niech T zajmie się małym, ty się wyśpij, wyjdź sama do sklepu, niech Ci głowa odpocznie, zrób coś dla siebie nawet w domu dłuższą kapiel, napij się jakiegoś piwa 0%, zresetuj się, bo tak nie można. Macierzyństwo to nie lukier, ale też nie może być katorga :/ inaczej się wyończysz :/ U nas gdyby to był piąty tydzień to bym powiedziała że przechodzimy skok, mała od kilku dni marudna, nie chce spac, a jak już to na mojej klacie, albo po pol h ze smoczkiem. ryczy bez powodu, trzeba ją nosić inaczej się budzi. Nie zapeszac w nocy jest ok. Niestety łóżeczko jest be. I co ja biedna mam poczac?
|
|
|
|
#4761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Noc byla spokojna obudzil sie najpierw okolo 1 a pozniej okolo 6 rano i niedawno bylo kolejne karmienie. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4762 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też czekam na pierwsze świadome uśmiechy To musi być coś pięknego ![]() Ja mam też niekiedy takie myśli. Dzieci bywają trudne. Liczę na to że z czasem tych gorszych chwil będzie coraz mniej W końcu siostra ma być wg planów za 2 lata ![]() Mi też W końcu nasze szkraby ważą coraz więcej. A co to będzie za kilka miesięcy? Biedne nasze plecy.Cytat:
Cytat:
Lubię też czasami pojechać sobie na zakupy do galerii czy sh i naprawdę pomaga mi to złapać wiatr w żagle i nabrać energii.Cytat:
Super grzeczne dziecko ci się trafiło
|
||||
|
|
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
My przechodzimy na dady dwojki. Maly zaczal pampki przesikiwac bokami i na tylku jakes krotkie sie zrobily. Znak ze maluch rosnie. Ja czekam na wrzesien, starszak pojdzie do przedszkola, a z mlodszym bede do sh chodzic albo do sklepow. No chyba, ze siostra bedzie w domu to do niej podrzuce malca
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4764 |
|
Zakorzenienie
|
Czołem
Martynka dziś kończy 7 tygodni w niedzielę chrzciny i od paru dni na mój widok się jej buzia cieszy Zeszliśmy do 2 kup dziennie mam takie dwa słodkie słodziaki w domu
|
#4765 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja się właśnie zastanawiam jak to będzie z tym przedszkolem. T bardzo chce i juz najlepiej poszedłby choćby dziś. Ciekawe czy potem mu się zmieni i czy nie będzie tak, że nie będzie chciał chodzić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak bedzie moj przesikiwal dwojki to znak zeby zmienic pampki na inne. Jedynek mamy jeszcze jedno nieotwarte opakowanie ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam na spacerku pół godziny i biegiem wracałam do domu. :/
Miałam zapas mleczka a okazało się, że się wylalo nie wiem jakim cudem... Dobre i to to mój pierwszy samodzielny spacer... wyszłam z nim pomimo syreny i żałuję. Za nic w świecie się nie da uspokoić. Albo cycek albo butla. Ewentualnie przytulić się. Przytulanie działało tylko na minutę. Mleka nie było więc nasza przygoda się skonczyla.Jestem taka zmęczona a mały jak na złość jest nieodkladalny...
|
#4768 |
|
Zadomowienie
|
Kama pierwsze podejście za Wami,z czasem mały polubi wózek,a jaka korzyść bycia na świeżym powietrzu
Wkurzyly mnie 2 Dady i te z Lidla,bo śmierdzą sikami.kupiliśmy pampers i są o niebo lepsze,cienkie więc nie ma buły między nogami i wytrzymuja duże kupy😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4769 |
|
Zakorzenienie
|
kamila powiem Ci z doświadczenia, bo Maja była taka nieodkładalna i na syrenie pierwsze spacery były, że po 3. miesiącu dziecko się bardzo zmienia
a potem przyzwyczaja i uczy się nowego świata i już jest lepiej
|
#4770 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja po obiedzie biore dzieci na poczte a jak wrocimy to starszy bierze hulajnoge i idziemy na spacer do lasku
![]() Po karmieniu jeszcze odkurze mieszkanie i moze kurze posprzatam w salonie itp. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
Lepsze niz dady?Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Czekoladowe_Serce Czas edycji: 2016-08-18 o 11:49 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:36.

jednak pracuje troche dluzej nie liczac dojazdow
Bardzo ładnie ci Gabrysia rośnie