![]() |
#451 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Bliźniacze mamy
Cytat:
![]() 27 tydzien + niecierpliwie czekam do 32, zeby byc juz bardziej spokojnym ![]() Hehehe co do chlopakow, oczywiscie na pozatku, po cichu liczylismy na parke ![]() ![]() ![]() ![]() Wozek wlasciewie mialam juz wybrany, szukalam takiego, ktory bylby od poczatku i jak najdluzej... padlo na Duette SW... Teraz jednak mam znow dylemat, bo dostalismy wozek TAKO, swietny dla maluchow, co prawda duzy i ciezki, ale fajny ![]() ![]() Totalnie mi sie wymieszalo :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#452 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() co do wózka to nam udało sie kupić taki co waży 8,5kg ![]()
![]() |
![]() |
#453 |
BAN stały
|
a moje blixniaki nauczyli sie swawolki na podwórku i wogóle.. i teraz jak ich chcemu wsadzić do wózka to ryk jest niesamowity i prężenia ciała na całego....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#454 |
Zakorzenienie
|
nieźle !!! a macie kojec??jesli tak to sprawdza się to u Was?
![]() |
#455 |
BAN stały
|
posiadamy duży kojec z otwieranymi na zamek bokami... teraz w sam raz.... jak tylko nie mam czasu za nimi gonić i jest ciepło wystawiam na dwór wkladam mnóstwo zabawek i siedzą tam nawet cały dzień.... dla mnie bomba.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#456 |
Zakorzenienie
|
Mohini ale to chyba nie ma znaczenia że jak pierwsza ciąża bliźniacza to cesarka???
ja chcę naturalnie ale boję się żeby dzieciaków nie uszkodzili i żeby nie używali tych kleszczy ![]() edyta - no właśnie słyszałam, że to fajny wynalazek tylko że my nie mamy ogrodu ![]() ![]()
![]() |
#457 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#458 |
Zakorzenienie
|
no właśnie ciekawe jak to będzie u mnie bo jak ten dolny będzie dalej główką do dołu to chcę naturalnie chyba:/sama nie wiem co wybrać
![]() ale chyba się przekręcił bo wcześniej wszystkie ruchy czułam po lewej stronie i na środku a od dziś rano poprawej rozrabia jak nic!!!
![]() |
#459 |
Wtajemniczenie
|
Sonera u mnie robin zaklinowal sie glowka w dol i siedzial tak biedny do konca a nico codziednnie wedrowal do ostatnich plodowych dni
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#460 | |
BAN stały
|
Cytat:
skąd ja to znam.. w tamtym tygodni jeden usadowił sie pod samymi żebrami.. mogłam pomażyć o normalnym i wygodnym siedzeniuna krzesle.. co jakis czas dostawałam ucisk na żebro... na szczęście sam sie odwrócił.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#461 |
Zakorzenienie
|
no tak z tymi chłopcami to różnie jest jak się usadowią ja właśnie ostatnio czuje takie lekkie uciski na prawą stronę dolnych żeber ale póki co jest to lekkie i nie częste
![]() Zaraz chyba się wezmę za porządki ale mam takiego lenia;(
![]() |
#462 |
Raczkowanie
|
Moi chyba zdecydowanie rosna, ruchy zaczynam odczowac w innych miejscach i czesciej juz nie jaki takie delikatne boksowanie a jako przeciaganie sie
![]() Szczegolnie ten drugi, co lezy miedzy zoladkiem a watroba (po prostu suuuper ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#463 |
Wtajemniczenie
|
dzis swiat obleciala informacja o osmioraczkach w kaliforni
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#464 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#465 |
Wtajemniczenie
|
tylko sie zastanawiam czy te wspaniale momenty z przebywania z malenstwem da sie uchwycic, czy kobieta bedzie w stanie cos pamietac z okresu niemowlecego, bo nawet jak dla kazdego po godzinke przeznaczy na przytulanki to potem dzien sie konczy w miedzy czasei karmienie przebieranie zwykly codzienny dzien mam na mysli,O porzadnym spaniu moze pomyslec za kilka lat
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#466 | |
BAN stały
|
Cytat:
JA kiedyś ogladałam w odcinkach program "Jon and Kate plus 8".. nie wiem czy pamietacie, albo oglądałyście.. bardzo mi sie podabało ich zycie... takie niby zapracowane- bo tyle dzieci, ale jakość na wszystko mieli czas.. i te dzieci takie poukładane.. żaden chaos... tylko ciekawe czy to tylko tak do tv czy naprawde tak zyja... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#467 |
Wtajemniczenie
|
hmm ciezko powiedziec, mysle ze na potrzeby programu cos tom wypracowane musialo byc bo przeciez przy kreceniu tyle osob jest ze sobie nawet sprawy nei zdajemy
![]() ![]() No w sumie mało kto mi wierzy ze moje takie grzeczne, tak samo moge pomyslec ze ta osemka wcale nei musi byc grzeczna, Ale jesli tak bylo to duze szzcescie tej mamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#468 | |
BAN stały
|
Cytat:
tak jak w tym programie.. ona usypiała dzieci i szła do sklepu.. pomijam fakt że same zostawały.. ale że z łóżeczek żadne nie wychodziło.. u mnie to by musiało nie wiem co sie zdarzyć że by w łóżeczku zostali.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#469 |
Wtajemniczenie
|
a wlasnie jaki miesiac juz u Ciebie z blizniakami? i czy juz chodzace?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#470 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#471 |
Wtajemniczenie
|
sie zastanawiam czy napawac sie tym czasem gdzie w lezaczkach jeszcze gnija czy czekac z niecierpiliwoscia na łapanke po chalupie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#472 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#473 |
Zakorzenienie
|
edyta a jak Ty się czujesz??i tak z ciekawości skąd u Ciebie te ciąże mnogie??ja bym chciała za drugim razem też bliźniaki tylko dziewuszki ale byłby fajny komplet ale to chyba szanse są małe
![]() |
#474 | |
BAN stały
|
Cytat:
po ostatniej ciąży.. od razu powróciłam do moich tabletek i kontynuacji leczenia.. jako że nie karmiłam mogłam sobie pozwolić.... lekarz nas ostrzegał że w krótkim czasie po pierwszej bliźniaczej jeśli zdecydujemy sie to mogą być blixniaki.... mówił cos o neuronach, że juz są jakieś szlaki przetarte czy coś.. taki bełkot lekarski... plus moja kuracja i chwila zapomnienia,... dawły ciążę trojacza.... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#475 |
Zakorzenienie
|
no tak to duży wysiłek dla organizmu ciąża po ciąży ale powiem Ci że jak przeczytałam ta wiadmomosc o Twoich trojaczkach to się popłakałam i jak mężowi opowiadałam to też płakałam ze wzruszenia
![]()
![]() |
#476 |
Wtajemniczenie
|
Ajanna wszytsko ok u Ciebie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#477 |
Zakorzenienie
|
no właśnie taka cisza zapanowała
![]() Ja mam jakiś gorszy okres w życiu wszystko się pitoli - zamówiliśmy foteliki do samochodu w sklepie w niedziele i mieli dostarczyć wczoraj a tu ani widu ani słychu grr nie lubię tak bo się martwie wolałabym, żeby już były w domu mimo, że jeszcze nie są potrzebne ![]() poza tym mąż wrócił dziś z pracy o 9 zamiast o 12 bo go postrzyknęło tak porządnie;(poszedł teraz do lekarza ehs - miał jechać w weekend po łóżeczka, materacyki i sofę ale musi odpoczywać i lepiej, żeby nie przesilał kręgosłupa przez weekend tylko odpoczął sobie. A mi przykro, że tak wszystko się układa a raczej nie układa i odkłada w czasie ehs no nic nie ma chyba rady na to ![]() ja jutro skończe 31 tydzień więc coraz bliżej narodzin a tu tyle rzeczy do zrobienia mieliśmy ambitne plany na ten weekend - odnośnie przygotowywania domu na dzieciaki a tu proszę lipa jak się patrzy;(
![]() |
#478 |
Wtajemniczenie
|
Sonera co sie przejmujesz ja tydzien przed dopiero wylozylam wsyztsko w pokoju, i to jeszce bylam zmuszana do ogladania lozeczek i takich tam bo jakos nie lubilam bobasowych zakupkow, najwazniejsze to lozeczka materaz posciel
zreszta ja w sumie po miesiacu mailam je w domu to i tak mialam dyzo czasu na reszte. A co do lozeczek, i spania duzo czytam jak dziewczyny miaja problem z u sypianiem albo odzywczajaniem spania w z rodzicami, ja sie ciesze ze od pierwszego dnia spia same i nie musze bawic sie w nauki, ale dzieci rozne bywaja i nie ktore szybko lapia, Ja jednak ze bym na sekunde z nimi w lozku nei usnela odrazu wyladowaly w lozeczkach-)))) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#479 |
BAN stały
|
bli.xniaki od poczatku spały same... bez smoczkow.. i udało się... spokoj miałam i mam.. z Kosmą miałam kłopot i to wielki... bo przyzwyczaić łatwo.. odzwyczaić trudno....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#480 |
Zakorzenienie
|
oj widzę, że dobrze mówicie - też bym chciała nie spać z dzieciakami tylko łóżeczka - spróbujemy najpierw w jednym żeby spały może im będzie lepiej tak a jak nie to w osobnych.
Co do smoczków to szczerze powiem, że myślałam żeby im dać dumy ![]() ![]() ![]() ![]() PS coraz bliżej jestem myśli, że chcę cesarkę niż naturalny... Foteliki wczoraj przyszły są superaste takie bujaczki mogą być w domu bo mają półokrągłe wsparcia na dole super to jest i mają budkę i takie leżaczkowe są dość duże ale mam nadzieję, że będą nam dobrze służyły!!! Chyba nie kupie bouncerów tylko będę im na tą rączkę z fotelika samochodowego zapinała zabawki(już mamy takie właśnie do mocowania na uchwytach i się będą w tym bawiły zawsze to mniejszy wydatek ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:47.