![]() |
#451 |
Zakorzenienie
|
Dot.: zakupy na Coastal Scents
powiem wam ze nie oplaca sie robic zbiorczych zamowien.
robilam symulacje zamowienia i za 2 linery, 4 pedzle (w tym do twarzy taki pielegnacyjny), kilka probek zaplacilabym za przesylke tyle ile przy zbiorczym plus przesylke po Polsce. Edytowane przez sabbatha Czas edycji: 2008-12-22 o 22:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#452 |
Organizatorka
|
Ale jak chcesz palete samą zamowić to najtansza nierejestrowana przesylka wynosi 15 dol, więc zależy co chcesz zamawiac, niektóre rzeczy same się opłaca inne nie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#453 |
Zakorzenienie
|
przy samej drobnicy wyszlo mi 8.40, wiec nie tak zle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#454 |
Organizatorka
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#455 |
Zakorzenienie
|
swoja droga meda tandetne jest opakowanie tej palety neutralnej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#456 | |
Organizatorka
|
Cytat:
Przetestowałaś już paletkę może? U ciebie też takie wrażenia jak u mnie, że nie wszystkie cienie są jednakowo piękne? Mam wrażenie, że te z perłowym połyskiem są lepiej napigmentowane niż te matowe. Ale to na razie pierwsze wrażenie po mazianiu paluchami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#457 |
Zakorzenienie
|
szczerze? nie ma szalu. Brakuje mi tez szarosci, na zdjeciu wydawalo mi sie ze sa. Jak neutralna to neutralna
![]() ![]() ![]() Ale ten liner ciezko schodzi... masakra... bardzo trwaly musi byc. W ogole truffle jest przepiekny, no sliczny sliczny sliczny sliczny ![]() A - ja testowałam tylko w sztucznym świetle, ale na oku wydawały się fajne te cienie. Przede wszystkim są dość suche i nie osypują się. ps. spania nie masz?:P Edytowane przez sabbatha Czas edycji: 2008-12-23 o 02:09 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#458 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() Może szału wielkiego nie ma, ale MAC też ma nie wszystkie pigmenty trafione, więc nie wymagam od palety za 20 klilka $ super jakości, chociaż ja jakoś specjalnie rozczarowana nią nie jestem. Neutralna, to neutralna, do dziennego makijażu a nie do szaleństw kolororystycznych. Gdybym chciała poszaleć z kolorami, to bym sobie tą 88 shimmer zamówiła ![]() Naprawdę jesteś nią zawiedziona, czy tak tylko odebrałam Twoją wypowiedź ![]() ps. spanie mam... w planach ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#459 |
Zakorzenienie
|
nie jestem zawiedziona, jeszcze nie testowalam. ale szkoda, bo teraz dalej mi brakuje paru cieni neutralnych
![]() to ja ide spac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#460 | ||
Organizatorka
|
Cytat:
![]() A ja sobie jeszcze na youtubie pooglądam filmiki z makijażami wykonanymi tą paletą, szukając inspiracji do mojego jutrzejszego (właściwie już dzisiejszego) makijażu ![]() EDIT: Cytat:
![]() Tak więc - jeżeli zamawiamy tylko drobiazgi, to rzeczywiście, spokojnie można samemu, koszt nie jest wielki. Natomiast przy paletach- taniej chyba jednak wychodzi zamówienie zbiorcze.. Idę spać, za 2-3 godziny będę coś malowac nową paletką i zdam relację ![]() Edytowane przez cathy Czas edycji: 2008-12-23 o 05:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#461 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
a ja jestem zadowolona bardzo z neutralnej
![]() Na pewno zamówię krzemionkę, kilka mik, liner jakiś i może pędzel? Palety tez planuję ale na razie kasy brak a chciałabym dwie-konturową i z różami |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#462 |
Zakorzenienie
|
no ja wlasnie drobnice sama bym teraz wziela.
wieccc z pedzli jestem zadowolona, super sa. co do palety to lepiej wychodzi chyba na oku niz na rece ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#463 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() Edytowane przez gioseppe Czas edycji: 2008-12-25 o 12:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#464 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() A które pędzle wzięłas? Bo w sumie mam sporo pędzli, moje ukochane to Everyday Minerals i The Body Shop ale może odkryję nowa miłość? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#465 |
Zakorzenienie
|
No to widzę, że zdania są podzielone co do neutralnej.
![]() A ja ją i tak chcę mieć. ![]() ![]() Cathy powiedz mi, czy jak mam już pędzelek Tapered Crease Eye Brush, to czy Italian Badger Round Crease Brush też jest mi niezbędny? ![]() Odnośnie zbiorowych zakupów, to mi również się wydaje, że zamawiając mało lepiej zrobić to samemu. Ale jak np. ktoś chce kupić palety, to taniej wyjdzie chyba zbiorowe zamówienie i z przesyłką rejestrowaną. Właśnie dlatego nie brałam teraz kolejnej palety, wolę z tym poczekać do wspólnego zamówienia, no i na jakąś przecenę, typu 20% off. ![]()
![]() |
#466 |
Zakorzenienie
|
ja mam pink deluxe oval brush i pink kabuki brush. Powiem ze pedzel do cieni jest swietny, ja zamawiajac pierwszy zestaw na allegro trafilam na super pedzle do cieni (DonYong jakos tak sie zwa) i ten tez jest ekstra
![]() Cienie super sie naklada bo w ogole sie nie osypuja. Trwale tez chyba sa, ja na art deco nadkladam ale widze ze sa nienaruszone. Tylko cos mi oczy lzawily ale nie wiem czy to od cieni... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#467 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#468 |
Zakorzenienie
|
Z pewnościa!
![]() Fajne cienie fajne... Pierwszy test pozytywny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#469 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, ja również teraz mogę już z całą pewnością stwierdzić, że jestem baardzo zadowolona z palety. Makijaż robiłam koło 7- mej rano, nałożyłam najpierw bazę Lumene, potem biały żelowy liner na 2/3 powieki i do teraz makijaż przetrwał w stanie nienaruszonym. Kolorki są śliczne, chyba rzeczywiście lepiej wyglądają na oku, niż na dłoni, świetnie ze sobą pracują. Udany zakup ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A czym nałożyłaś liner na 2/3 powieki? Też bym tak chciała spróbować z moim brązowym. ![]()
![]() |
![]() |
#471 |
Zakorzenienie
|
ja bym proponowala pedzelek sztuczny np do korektora;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#472 |
Zadomowienie
|
mam przesyłke
![]() pedzel wysechł już, jest bardzo dobry, konturowy też ok, czekam na testy mikki i pigmenty też nice ![]() Frantic dziękuję za próbkę ![]()
![]() |
#473 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() Liner nakładałam płaskim i sztywnym pędzelkiem z zestawu pędzli z allgero - świetnie się rozprowadził, idealnie trzymają się na nim cienie. Sabbatha ma rację- takim do korektora też można ![]() dziewczyny, wklejam swój ranny makijaż, ale weźcie poprawkę, że robiony był o 7- mej rano, a zdjęcia cykane koło 15- tej, kiedy już mialam za sobą łzy i obściskiwanie się w pracy (ale to nie to, co myślicie- starsza koleżanka odchodziła na emeryturę i jakoś tak łzawo się zrobiło, ale makijaż przetrwał, tylko trochę już nie pierwszej świeżości na tych zdjęciach) Oczywiście wykonany paletą 28 neutral plus biała baza z żelowego linera ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#474 |
Zakorzenienie
|
Cathy śliczny makijaż
![]()
![]() |
#475 |
okrutnica jakaś... |
muszę zrobić listę pędzli które kupię i zaraz po Nowym Roku zamawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#476 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja opinia o nim jest taka, że podkład w płynie zadziwiająco pięknie rozprowadził, wręcz wtopił go w skórę. Uzyskałam bardzo porządne krycie bez żadnych smug i męczenia się z rozcieraniem. Jakby był stworzony do tego. ![]() Z drugiej jednak strony pędzel jest dość rzadki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cathy świetny efekt - wzorcowy makijaż neutralny. ![]()
![]() |
![]() |
#477 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja nie mam 187 i 188, chociaż pracowałem na 187 pare razy, miałem je kupić pod koniec stycznia w londynie, a ten z CS wziąłem dlatego że nie mogłem sie doczekać ![]() Gdybyś miała ochotę na ten 188 to pisz śmiało bo mam zniżkę w MAC 35% a cena wyjściowa też jest niższa, więc wychodzi poł polskiej ceny ![]()
next life - KNK ![]() Edytowane przez kamisio Czas edycji: 2008-12-23 o 21:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do MAC'a to bardzo dziękuję, nie wykluczone że poprosze Cię o pomoć przy jego zakupie, zwłaszcza, że do salonu MAC'a mam daleeeeko. Na razie chcę jednak wypróbować podróbkę 188, o tą -> KLIK. Oglądałam trochę filmów na YT o tym pędzlu i nie trafiłam na negatywne opinie. Zresztą muszę się sama przekonać. ![]()
![]() |
![]() |
#479 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ten drugi skośny ciut za mały, i trzonek za krótki, nie wiem czy się nie pożegam z nim ![]()
next life - KNK ![]() Edytowane przez kamisio Czas edycji: 2008-12-23 o 21:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.